Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    ΥΛΙΚΑ

    :DΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

    • βούτυρο
    • 125γρ αλεύρι
    • 25γρ κακάο
    • 1 αυγό

    :)ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

    • 1 ζαχαρούχο γάλα
    • 350γρ με 400γρ καρύδα

    :xΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE!

    • 250γρ σοκολάτα γάλακτος
    • 125γρ κρέμα γάλακτος

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1.Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνουν μια ενιαία ζύμη.Την τυλίγουμε και την αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για μια ώρα.Την βγάζουμε και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.Την ανοίγουμε σε πάχος 5 εκ.Την μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα 24εκ,βγάζοντας την μια λαδόκολλα,και την αναποδογυρίζουμε μέσα.Από πάνω πρέπει να υπάρχει λαδόκολλα γιατί θα την γεμίσουμε με φασόλια η ρύζι για να μην φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο!(βλέπε φώτο).Κόβουμε τις άκρες αν εξέχουν.Ψήνουμε για 10 λεπτά με το ρύζι και μετά άλλα 10 χωρίς αυτό!

    2.Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με τη καρύδα και την στρώνουμε μέσα στην τάρτα αφού έχει κρυώσει.

    3.Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Την περιχύνουμε μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά.

    4.Ρίχνουμε τη ganache μέσα στην τάρτα.Την αφήνουμε να παγώσει.

     

    recette-e22723-tarte-choco-coco.jpg

    5-zimi-tarta.jpg

  2. 13094351_1709710812601467_26683124412913.jpg13164458_1709710742601474_65530257273735.jpg13178930_1709710972601451_87960681484431.jpg

    Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΦΟΥΝΤΟΥΚΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΑΓΕΙΑ!!!!

    1 ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ ADORO Η NOYNOY 410ΓΡ
    1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΝΟΥΝΟΥ 400ΓΡ
    2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ GARNI ΣΟΚΟΛΑΤΑ 100ΓΡ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ
    3 Κ.Σ ΜΕΛΙ
    200 ΓΡ ΝΟΥΤΕΛΑ
    1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
    2 ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

    ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΒΑΠΟΡΕ,ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΚΑΡΝΙ 8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑ ΣΑΝΤΙΓΥ...ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΟΥ...ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΥΤΕΛΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΑ 3 ΛΕΠΤΑ...

    ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΠΑΤΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ COOKIES.....MEΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ COOKIES..ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ 4 ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ...
    ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ COOKIES ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ.....ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 4 COOKIES ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ...
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.................ΘΕΙΚΟ...
    ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ 6 ΩΡΕΣ Η ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13533232_292781157724494_2329587030337386911_n.jpg13533242_292781134391163_5690025803968461458_n.jpg13532879_292781197724490_5987862763566657924_n.jpg13529147_292781174391159_8060134593827478460_n.jpg13529147_292781174391159_8060134593827478460_n.jpg

    υλικα 

    φύλλο κρούστας 

    1 μικρο γιαούρτι στραγγιστό 

    3 αυγά

    πιπερακι 

    τυριά τριμμένα κίτρινα 

    φέτα ή τρίμμα 

    1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό )

    λίγο λαδακι 

     

    εκτέλεση 

    σε ένα ταψί αλείφουμε με λίγο λαδακι στρώνουμε τα 2 φύλλα κρούστας  στο ταψί .Σε να μπολ  βάζουμε τυριά τριμμένα κίτρινα και φέτα ή το τρίμμα μας τα ανακατεύουμε με τα χέρια .έπειτα παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας κάνουμε πιέτες και ανάμεσα βάζουμε το μειγμα του μπολ. και συνεχίζουμε μέχρι κατ το ταψί ...όλο πιέτες και γεμίζουμε με τυριά ανάμεσα .όταν τελειώσουμε βάζουμε πιπερακι από πάνω και παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε τ αυγά με το γιαούρτι  τα χτυπάμε και τα περιχαμε από πάνω ...από την γέμισή ...έπειτα βάζουμε άλλα δυο φύλλα από πάνω  και κλείνουμε την πιτουλα μας ,,, την χαράζουμε στα κομματια που θέλουμε και μετά ρίχνουμε από πάνω την σόδα ,...μόλις  το απορροφήσει την βάζουμε στον φούρνο στον αέρα 150 περίπου μισή ώρα ...μόλις ροδίσει είναι έτοιμη ,,,καλή επιτυχία ,,,μια συνταγουλα της μανούλας μου ...που μου την έκανε οταν ήμουν μικρο παιδί 

    cook

    • 63
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 2389
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13480045_1103502803076060_1924752551_n.jpg

    1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε να ενωθούν. 2. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα το μαλακό βούτυρο και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε με τον γάντζο ζυμώματος τα υλικά για 1΄-2' να ενωθούν. Στην συνέχεια χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 8-10' να γυαλίσει η ζύμη. Η τελική της μορφή θα είναι λεία, απαλή και εύπλαστη, μαλακή ζύμη. 3. Μαζεύουμε τις ενώσεις από κάτω και την τοποθετούμε σε μπολ .Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για μια ώρα να φουσκώσει. 4. Την βγάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε σε 4 όμοια κομμάτια. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 2-3 χιλιοστά και διάμετρο 23-25 εκ. Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε λαμαρίνα. 5. Βάζουμε επάνω το 1 φύλλο και με σπάτουλα αλείφουμε όλη την επιφάνεια με στρώση πραλίνα. Πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο. Σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο ,επαναλαμβάνουμε πραλίνα, μπισκότο, φύλλο, πραλίνα- μπισκότο και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο. Σύνολο έχουμε 4 στρώσεις φύλλο και 3 στρώσεις πραλίνα-μπισκότο. 6. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στα 4 αφήνοντας 3-4 εκ. ζύμης στο κέντρο ενωμένα. Βάλτε ένα μικρό σφηνάκι στο κέντρο της ζύμης για να μην ξεχαστείτε και κατά λάθος την κόψετε. 7. Χωρίζουμε τα 4 κομμάτια σε 8 και μετά σε 16. Σαν μια πίτσα δηλαδή κομμένη σε 16 τρίγωνα με το κέντρο ενωμένο για να συγκρατεί τα κομμάτια. Πιάνοντας ανά 2 κομματάκια τα στρίβουμε 2 φορές ώστε να σχηματιστούν δίχρωμα κύματα ζύμη -πραλίνα. Στην ένωση των δυο φύλλων τσιμπάμε την κάτω ένωση να κολλήσει και μετά την πάνω πιέζοντας ελαφρά προς το κέντρο να σχηματίσει λουλούδι με ρίγες. 8. Αφήνουμε το μπριός σε ζεστό σημείο για 30' να φουσκώσει. Αλείφουμε με γάλα για να γιαλυσει 9. Ψήνουμε στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' να ροδίσει και να φουσκώσει.

    ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ 600γρ αλευρι 2 πρεζες αλατι 4 κουταλιες ζαχαρη 1 βανιλια 1φακ. ξερη μαγια 150 γρ βουτηρο 125 ml χλιαρο γαλα ( και λιγο για το αλειμα) 2 αυγα 1κουτακι πραλινα φουντουκιου

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  4. 13511637_1690219421230927_1590624338_n.jpg13492787_1690219401230929_2017510978_n.jpg

    Δροσερο γλυκο ψυγειου με μους γιαουρτιου. Υλικα 12 σαβαγιαρ. Με ½ ποτηρι του νερου γαλα οπου τα περναμε από το γαλα και τα βαζουμε σε στρογγυλο γυαλινο μπολ 500 γρ γιαουρτι με 2 τις % Μαεμελαδα μαυρο κερασι για αναμε σα στην μους αλλα και από πανω. Λιγη σοκολατα για ντεκορ. ΣΑΝΤΥΓΙ. 500 γρ κ γα. 5 κς ζαχαρη αχνη. Λιγη βανιλα. Τα χτυπαμε στο μιξερ όλα μαζι. Μετα λιγο συροπι κερασι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Εχουμε τα τα σαβαγιαρ βρεξει με το γαλα και τα βαζουμε το μπολ. Εχουμε το γιαουρτι και μετα ριχνουμε την χτυπημενη σαντυγι.ριχνουμε και το συροπι και ανακατευουμε ελαφρια.περνουμε ένα κορνε και βαζουμε την πρωτη στρωση,.μετα σε ένα άλλο κορνε με σχεδιο βαζουμε την άλλη στρωση με σχεδιο.ριχνουμε από πανω την μαρμελαδα και την σοκολατα. Είναι τρομερο και δροσιστικο γλυκο ψυγειου για το καλοκαιρι. Καλη σας ςπιτυχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  5. Οι συνταγες της Ρεας!

    • 131
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 5564
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13439155_1570711096556486_4227881760032237532_n.jpg

    Ψωμι με αλευρι ολικης.

    Υλικα 1 κιλο αλευρι ολικης 1 φακκελακι μαγια ζεστο νερο οσο παρει.

    Εκτελεση Βαζουμε το αλευρι σε μπωλ ριχνουμε λιγο αλατι αν θελουμε τη μαγια και το νερο λιγο λιγο μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη να μην κολλαει.Το σκεπαζουμε με μεμβρανη το βαζουμε σε ζεστο μερος για 2 ωρες να φουσκωσει.Το πλαθουμε φρατζολακια τα τοποθετουμε σε αλευρωμενο ταψι τα αφηνουμε να φουσκωσουν τα χαραζουμε με μαχαιρι σε φετες και ψηνουμε στους 200 β για 45 λεπτα περιπου

  6. 13342426_1742793225936670_1971204082_n.jpg

    Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα

    1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (δεν είχα χρόνο να ανοίξω δυστυχώς)

    1 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμένη στο χονδρό τρίφτη

    3 αυγά

    1 μεγάλο κρεμμύδι τριμένο

    1 κ.σ. κανέλα

    300 γραμμάρια φέτα βαρελίσια

    70 γρ κίτρινα τυριά

    1 φλυτζάνι ρύζι

    ½ φλυτζάνι τραχανά ξυνό

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια την κολοκύθα μας.Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.

    Σε μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας.Τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα,την προσθέτουμε και αυτή καθώς και τα υπόλοιπα υλικά.

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε 3 φύλλα χωριάτικα.Στη συνέχεια τη γέμιση και άλλα 3 φύλλα.Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

    Εαν σας αρέσει η κολοκύθα δοκιμάστε την.Καλή επιτυχία!

  7. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13413069_562776653884403_8078504948204671087_n.jpg13419065_562776280551107_8072658083283679880_n.jpg13419252_562776613884407_414877381468264948_n.jpg

    ΠΙΤΣΑ

    Οταν φτιαχνω ολοκληρο κοτοπουλο το στηθος δεν το τρωμε οπως ειναι οποτε φτιαχνω με αυτο πατατοσαλατα ή σαλτσα για μακαρονια με κρεμα γαλακτος , μπεικον , μανιταρια ή το βαζω στην πιτσα.
    Σημερα εφτιαξα μια μεγαλη με μετριο σε παχος ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι εμμενταλ τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια και μια ποιο μικρη και με λεπτη ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι γκουντα τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια.

    ΠΙΤΣΑ

    Υλικα (για το μεγαλο ταψι του φουρνου για μετριο παχος ζυμης )

    1 1/4 κουπα νες χλιαρο νερο
    1 κουτ.γλ. αλατι
    1 κουτ.γλ. ζαχαρη
    1 φακ. μαγια
    1 σφηνακι ελαιολαδο
    Αλευρι οσο παρει

    Εκτελεση:

    Σε λεκανιτσα βαζεις μαγια κ τη ζαχαρη. Ριχνεις το χλιαρο το νερο κ το λαδι κ ανακατευεις με το χερι να λιωσουν τα στερεα υλικα. Ριχνεις αλευρι κ το αλατι μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη ( να κολλαει ελαχιστα στα χερια).
    Βουτυρωνεις τα χερια κ κανεις την ζυμη μια μπαλα. Σκεπαζεις με μια πετσετα ( εαν θελεις βαζεις μεμβρανη για να μην κολλησει η ζυμη στην πετσετα) κ αφηνεις τουλαχιστον μια ωρα να διπλασιαστει σε ογκο.
    Βουτυρωνεις ενα ταψι κ απλωνεις την ζυμη με τα δαχτυλα σιγα σιγα γιατι ειναι ελαστικη.. Βαζεις τα υλικα που σου αρεσουν απο πανω.

    Σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200 βαθμους 20'-25'

    ***Για ποιο λεπτη ζυμη βαλτε μια κουπα νερο κ για ποιο ψωμενια μια μιση κουπα νερο
    ***Σημερα για να κανω τις δυο πιτσες εβαλα δυο κουπες νερο.

     

  8. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13401379_1633819246938914_1923884416_n.jpg13414642_1633819266938912_149864024_n.jpg13407409_1633819283605577_2055734181_n.jpg

    Κανελόνια γεμιστά με κιμα: Φτιάχνουμε μισό κιλο κιμά όπως τον φτιάχνουμε για το παστίτσιο και προσθέτουμε μια χουφτα κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Φτιάχνουμε σάλτσα με ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας λίγο νεράκι και λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι,παπρικα βράζουμε μεχρι να χυλωσει και περιχυνουμε τα κανελόνια μας. Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ με 4 κουταλιές βούτυρο 4 κουταλιές αλεύρι μισό λίτρο γάλα και αφού πήξει την τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο. Την απλώνουμε στο πυρέξ βάζουμε από πάνω τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδισει!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  9. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13417482_961309247300737_6779090341049436842_n.jpg13418891_961309333967395_9221149634435304625_n.jpg13435423_961309243967404_2303076176606340634_n.jpg13418732_961309327300729_8913355784787233110_n.jpg13466289_961309423967386_8614121505957733080_n.jpg13442187_961309380634057_605908359670696151_n.jpg

    Παπουτσάκια by Mairh
    Υλικά για ένα μεγάλο ταψί
    8 μελιτζάνες φλάσκες
    6 πατάτες 
    700 γραμ κιμά
    1 ποτήρι ντοματοπολτό
    2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 μεγάλη πιπεριά σε κυβάκια
    2 καρότα τριμμένα
    μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
    αλατοπίπερο
    1/4 κγ μπαχάρι
    ελαιόλαδο
    μισή δόση μπεσαμέλ
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2016/04/mpesamel/
    Εκτέλεση
    Καθαρίζουμε πλένουμε και ανοίγουμε τα παπουτσάκια μας.
    σε ένα τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μας τις πατάτες και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα λάδια.
    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και προσθέτουμε σταδιακά τον κιμά πιέζοντας τον με ένα πιρούνι να μην μείνει χοντρά κομματάκια.
    Τέλος στο σοτάρισμα βάζουμε το καρότο και την πιπεριά.
    Στην συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό το αλατοπίπερο το μπαχάρι και λίγο νεράκι για να βράσει ο κιμάς μας.
    Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε την φωτιά.
    Στρώνουμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και τις παταάες και τις γεμίζουμε με τον κιμά αφήνοντας λιγάκι κενό για να μπει η μπεσαμέλ.
    Με ένα κουτάλι βάζουμε πάνω από τον κιμά την μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυράκι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν τα παπουτσάκια μας!!!!

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13223575_1290178911011417_887169657_o.jpg13223667_1290178904344751_1708210346_o.jpg

    H συνταγη ειναι της Mairh Karakasidi και τα συνιστω ανεπιφυλακτα!!! Σταφιδόψωμα by Mairh υλικά 1 κιλό αλεύρι γοχ 500 γραμ νερό 1 1/2 φακελάκι μαγιά οχι περισσότερο να μην έχει μυρωδιά μαγιάς το σταφιδόψωμο σας 70 γραμ βούτυρο 130 γραμ ζάχαρη 15 γραμ αλατι 1 κγ κανέλα μια πρέζα γαρύφαλλο 200 γραμ σταφίδες 50 γραμ χλιαρό γάλα για να μουσκέψετε τις σταφίδες εκτέλεση Σε ένα μπολάκι βάζουμε χλιαρό το γάλα και ρίχνουμε για μισή ωρίτσα τις σταφίδες. Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε χλιαρό νερό την ζάχαρη την μαγιά και ανακατώνουμε να λιώσει η ζάχαρη με την μαγιά. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι την κανέλα το γαρύφαλλο το βούτυρο<< εγώ βάζω πάντα φυτικά έλαια Άριστον>> και συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες που πρώτα στραγγίζουμε καλά από το γάλα. Ζυμώνετε λιγάκι ακόμα να ενσωματωθούν οι σταφίδες. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στον φούρνο στους 50 για μια ώρα να φουσκώσει το ζυμαράκι σας. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι το πατάμε να ξεφουσκώσει πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε. Από πάνω μπορείτε να μην βάλετε τίποτα ή κρόκο αυγου με λιγο λαδάκι ή νεράκι με ζάχαρη. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά και τα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου!

  11. 13226705_1571351956503456_8702215261277530258_n (1).jpg13238969_1571352043170114_8731014636883915316_n.jpg13245307_1571352023170116_5376899448022760420_n.jpg

    ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    MΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
    1 κοτόπουλο 
    1 κιλό μπάμιες 
    5 κρεμμύδια 
    2σκελ σκόρδο 
    1 κνορ με γεύση κοτόπουλο 
    Φρέσκια τριμμένη ντομάτα ,και σάλτσα συμπυκνωμένη 
    Μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ελαιόλαδο..!! 
    Εκτέλεση 
    Σπάμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι ,κάρυ Ανακατεύουμε να πάει παντού,το βάζουμε μέσα στο ταψί, Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνατα ρίχνουμε τον μαϊντανό την σάλτσα την ντομάτα το λάδι την κνορ,Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

  12. 13250364_1561014254191382_713738963_n.jpg13236137_1561014274191380_144956154_n.jpg

    Τάρτα λεμόνι πραλίνα Γιά τήν βάση!

    250 γρ. μπισκότα τύπου digestive 50 γρ. φουντούκια 2 κρόκοι αυγού 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ξύσμα από 1 λεμόνι Για τη γέμιση

    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκοι αυγού χυμό από 2-3 λεμόνια 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (στη συνέχεια θα χαμηλώσουμε).

    Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε η βάση μας να έχει την ίδια γεύση με την γέμισή μας για αυτό το λόγο βάζουμε το ξύσμα και το φουντούκι! Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Για τη γέμιση

    Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιας το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα! Αφαιρούμε την βάση απο το ψυγείο. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα (μπουκίτσες απο σοκολάτα). Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε. Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω. Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) και παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές! Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13277950_907487759378977_383543639_n.jpg

    Τουρτα παγωτο Naneira! Υλικα για μπισκότο 220γρ μπισκοτα Digestive η οτι αλλο σας αρεσει 60 γε βουτηρο 1/2 κ.γλ κανελα Υλικα για το παγωτο 2 μπανανες 400γρ περίπου 100γρ αμύγδαλο 150 γρ ζάχαρη πούδρα 260γρ κρέμα γαλακτος 100γρ γάλα φρεσκο 100γρ γιαούρτι αγελαδινο Εκτέλεση.θριματιζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ .σε ενα τηγανακι η κατσαρολακι ριχνουμε το βουτηρο να λιωσει και επειτα ριχνουμε το μπισκοτο και την κανέλα και αφου το ανακατεψουμε καλά το τοποθετούμε σε μια φορμα για κεικ η ταψι 20εκ.αφου το απλωσουμε στο πατο της φόρμας το παταμε να γινει ενα συμπαγη μπισκοτο και το βαζουμε κατάψυξη μέχρι να ετοιμασουμε το παγωτό μας. Για το παγωτό. Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε το γαλα το γιαούρτι, την κρεμα γαλακτος και τα ζεσταινουμε μεχρι να αρχισει να βγαζει ατμο.το αποσυρουμε και το βαζουμε να κρυωσει.εν συνεχεια σε ενα μπλέντερ ριχνουμε την μπανανα,την ζαχαρη πουδρα .τα χτυπαμε μεχρι να γινουνε κρεμα καιτελος ριχνουμε και τα αμυγδαλα,χτυπαμε λιγο ακομα μεχρι να σπασουν.εν συνεχεια ριχνουμε τα υλικα του μιξερ στο κατσαρολακι με την κρεμα ανακατευουμε καλα και το ριχνογμε στην παγωμενη φόρμα με το μπισκοτο, τοποθετούμε στην καταψυξη και σε 3 ωρες περίπου ετοιμο,καλη σας απόλαυση!

     

    Υποψην οτι αν τα γαλακτοκομικα υλικα ειναι ασφαλες και τα βαλεις ολα μαζι στο μπλέντερ και τα ριξειςπανω στο μπισκοτο το αποτελεσμα ειναι το ίδιο!

     

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  14. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    7694_859991957460398_4775395243794653158_n.jpg

    Yλικα: 300 γρ.αλευρι 100 ml γαλα 130 ml σπορελαιο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα 2 βανιλιες-ι μπεικιν 1 πρεζα αλατι ξυσμα ενος λεμονιου

    Για την κρεμα: 500 ml γαλα 120 γρ.ζαχαρη 60 γρ.αλευρι 4 βανιλιες 1 αυγο ξυσμα ενος λεμονιου εγω δεν βαζω αυγο και προσθετω μονο 2 βανιλιες

    Εκτέλεση: Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα με το ξυσμα σε μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,με το αυγο (αν το θελετε),τις βανιλιες και τη ζαχαρη,με λιγο γαλα απο την κατσαρολα,για να γινουν μια κρεμα αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πηξει αποσυρουμε απο την φωτια εγω ριχνω ολα τα υλικα μαζι και ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει,δεν μου σβωλιαζει καθολου αδειαζουμε την κρεμα σε γυαλινο μπωλ,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μη πιασει πετσα και αφηνουμε να κρυωσει σ'ενα μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και το αλατι για το κεικ χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τ'αυγα προσθετουμε το σπορελαιο,το ξυσμα λεμονιου και εναλλαξ το αλευρι με το γαλα,χτυπωντας ελαφρα σε ταψι28εκ.ριχνουμε το μειγμα μας τωρα παιρνουμε την κρεμα μας και με ενα κουταλι την μοιραζουμε κουταλια-κουταλια,σε ολη την επιφανεια ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο,αφηνουμε να κρυωσει καλα και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη αν θελουμε εγω ριχνω και λιγη κανελιτσα,γιατι μου αρεσει πολυ ειναι υπεροχο,μοσχοβολαει λεμονι !!!!!!!!!!! Η συνταγη ειναι της olga's cuisine

     

  15. ΝΕΡΑΙΔΟΛΙΓΟΥΡΙΕΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 191
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12968540_256172328057266_1921598610_n.jpg

     

     

    1κ. φύλο Τριανταφύλλο,τα πλενουμαι,τα αφηνουμαι να στραγγίσουν ,και μετά ριχνουμαι τον χυμο από 2 λεμονιά,τα τριβουμαι λίγο μαζί με το χυμο να αφηνει χυμο ,μετά βάζουμε 1.5κ ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό να βραζει μεχρι να δέσει .την ώρα που έχει δέσει ,ρίχνουμε τα τριανταφυλλα,αφήνουμε σε χαμάλη φωτιά

    Περίπου μισή ώρα,αναλογως μεχρι να δέσει Το δοκιμαζουμε σε ένα πιάτο,εαν στέκετε ειναι έτοιμο βάζουμε λεμόνι  Δεν ανακατεύουμε με σιδερενιο κουτάλι,μόνο με ξυλινο κουτάλι Τα βαζουμε σε βάζα αποστειρωμένα την ώρα που είναι ζεστό,και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα,να σφραγίσουν καλά να μη πάρει αέρα Τα σκεπαζουμαι με μια πετσετα μεχρι τιν αλλη μερα
  16. ΠΡΟΣΩΠΑ

    • 57
      καταχωρήσεις
    • 7
      σχόλια
    • 4031
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13090547_263767587297740_1827265455_n.jpg13077363_263767613964404_892855923_n.jpg

     

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνική ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

     

    Email -pleteamarilena@outlook.com

     

     

  17. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12939468_252929055048260_996265873_n.jpg12939577_252289841778848_2009605435_n.jpg

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνικη ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

    12939668_254261954914970_1307637596_n.jpg12939715_254258624915303_338300958_n.jpg12966310_254261938248305_1467804856_n.jpg

    12939330_252929275048238_722123685_n.jpg

    12966277_252929285048237_378547322_n.jpg

    12968744_252466131761219_586783361_n.jpg12966748_252293481778484_425293116_n.jpg

    Email -pleteamarilena@outlook.com

     

    τηλ 6955385763

     

  18. Effie's Colours

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 200
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

  19. 12994581_1724017107840750_7977752519590672313_n.jpg13007354_1724002694508858_8553691092441133592_n.jpg13007367_1724015357840925_8861331423431709630_n.jpg13043720_1724015314507596_6078576364428157296_n.jpg13061983_1724017031174091_7242667739074708031_n.jpg13062307_1724015351174259_321607354988940369_n.jpg

    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    500 γρμ στήθος κοτόπουλο
    1 κούπα κριθαράκι
    1 συσκευασία ντοματοχυμό
    2 πιπεριές πράσινες
    1 μεγάλο καρότο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    σκόρδο σε σκόνη
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    δάφνη
    φρέσκο κρεμμύδι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το καρότο σε μέτρια κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο και το ντοματοχυμό.Αφήνουμε να βράσουν μαζί για μερικά λεπτά.

    Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε γάστρα και ρίχνουμε το κριθαράκι.Προσθέτουμε μισή κούπα νερό και τα φύλλα δάφνης.Ψήνουμε με το καπάκι κλειστό,στον αέρα,στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας.

    Ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο νερό ανά διαστήματα και σβήνουμε το φούρνο όταν ετοιμαστεί το φαγητό.

    Αφήνουμε το φαγητό λίγο ακόμα μέσα στο σβησμένο φούρνο με την πόρτα κλειστή,και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  20. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    DSCN7448.JPG

    Υλικά.

    3 μεγάλες μελιτζάνες,κομμένες σε ροδέλες

    ελαιόλαδο

    1 κ.σ. ρίγανη

    4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

    ½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός

    125 ml κόκκινο κρασί

    800 γρ. Ντοματάκια,αποφλοιωμένα,σε κονσέρβα

    50 γρ. Βούτυρο+έξτρα για το άλειμμα

    50 γρ. Αλεύρι για όλες τισ χρήσεις

    800 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα,ελαφρώς ζεσταμένο

    75 γρ. Παρμεζάνα,τριμμένη

    300 γρ. Λαζάνια

    125 γρ. Μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

     

    Εκτέλεση.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε σε ταψί το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε πάνω τις μελιτζάνες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο,

    αλατοπιπερώνουμε,σκορπίζουμε τη ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι,σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό . Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί,αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και με το ραβδομπλέντερ ή με ένα κουτάλι λιώνουμε τα ντοματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μικρη κατσαρόλα ,λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα δύο υλικά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα,ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Κατόπιν μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας ανα διαστήματα,μέχρι να πάρετε μια παχύρρευστη και κρεμώδη μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα (κρατάμε λίγο στη άκρη για αργότερα). Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη μπεσαμέλ ,τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη. Όταν όλα είναι έτοιμα,λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 25χ25 εκ.,τοποθετούμε το 1/3 από τις ψημένες μελιτζάνες στο ταψί,προσθέτουμε το 1/3 της σάλτσας,καλύπτουμε με ένα στρώμα ζυμαρικών,περιχύνουμε με το 1/3 της μπεσαμέλ και καλύπτουμε με ένα στρώμα ζυμαρικών ακόμη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δυό φορές ακόμη,παραλείποντας τη δεύτερη στρώση ζυμαρικών. Αφού περιχύσουμε και την τελευταία στρώση μπεσαμέλ,σκορπίζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα κομμάτια μοτσαρέλας. Βάζουμε το ταψί για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού και να ψηθούν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.

  21. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13089947_1674102226175340_327228420_n.jpg

    Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους 1/4 κούπα λάδι 1 κούπα φρεσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα αλατι, πιπέρι 1 ασπράδι αύγού 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

    Πώς το κάνουμε: 1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικο χαρτί κουζίνας. 2. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. 3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακομη. 4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλατι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. 5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. 6. Σε ένα μπόλ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές απο το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την απο την φωτιά.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  22. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13045526_1036460836389105_852773682_n.jpg13045663_1036460796389109_1393239654_n.jpg13045538_1036460826389106_787209051_n.jpg13045475_1036460856389103_2139335583_n.jpg13046231_1036460976389091_1033078712_n.jpg13014965_1036460979722424_205974114_n.jpg13022320_1036460993055756_299125873_n.jpg

    Γλυκα ψωμακια milk bread

    Συστατηκα .... 550 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 90 γρ ζαχαρη 50 γρ γαλα σκονη (Regilait εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ) 20 γρ ξερή μαγια( εγώ εβαλα 14 γρ) 7 γρ αλατι 1 αυγο 50 γρ βουτυρο λιωμενο 300 μλ φρεσκο γαλα Οδηγίες Στο μιξερ χτυπάμε για 15'ολα μαζι (all in one) Μετα αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα Ανοίγουμε φύλλο κ βαζουμε μέρεντα μεσα και κανουμε μπαλάκια η οτι σχημα θελει ο καθένας Στον φουρνο 180 βαθμους για 20'. Μολισ βγουν απο το φουρνο, αλειφω με βουτυρο για να γυαλισει.(εγώ εβαλα μαρμελάδα ροδάκινο )

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη