Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: 

    375ΓΡ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Η ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 

    300ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

    1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

    1 ΒΑΝΙΛΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 

    65ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

    50ΓΡ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ

    4 ΜΕΤΡΙΑ ΑΥΓΑ

    80ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα,τα βράζουμε για 20 λεπτά το πολύ.

    2.Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

    3. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα.

    4. Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα.

    5.Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το κορνφλάουρ.

    6.Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε διαστάσεις όσο η λαμαρίνα του φούρνου.

    7.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς,αέρα, για ένα τέταρτο.

    8.Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά αφού έχει κρυώσει και η μαρμελάδα την απλώνουμε πάνω στη βάση και ρολαρουμε.

     

     

     

     

    swissroll.jpg

  2. 12512811_1691898764385918_8605844865200204950_n.jpg12592751_1691898314385963_4540401971282153649_n.jpg12646989_1691897871052674_74822829401082730_n.jpg12654103_1691899467719181_3336717045875294879_n.jpg12669461_1691899784385816_4843707167035952216_n.jpg

    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
    500γρμ μοσχαρίσιο κιμά
    2 φλυτζανάκια(μικρά)ρύζι καρολίνα
    1κγ λίγη πάπρικα γλυκιά
    1κγ κάρυ
    1κσ σκόρδο σε σκόνη
    ελαιόλαδο
    αλεύρι
    χυμό από 2 λεμόνια
    αλάτι
    πιπέρι 
    ρίγανη
    2 αβγά
    3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ξεκινάμε βράζοντας νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.Στο χρόνο αυτό,περνάμε το μπαγιάτικο ψωμί και μετά το κρεμμύδι από το μούλτι.

    Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,το ένα φλυτζανάκι ρύζι,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψωμί,το ένα αβγό,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι ρίγανη,κάρυ,σκόρδο,λίγο νερό για να γίνουν αφράτα,λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
    Σχηματίζουμε μπαλίτσες με τα χέρια και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι.Τις βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού,ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στο νερό που βράζει.Προσθέτουμε το δεύτερο φλυτζανάκι ρύζι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
    Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας,το αφήνουμε να κρυώσει.Στη συνέχεια χτυπάμε το δεύτερο αβγό σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών.Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζουμάκι απο το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.(το φαγητό πρέπει να μην είναι καυτό,για να μη μαγειρευτεί το αβγό).
    Τέλος, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα μας.

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14138458_1.jpg

    Φανουροπιτα με τα 9 υλικα ! Υλικα 1 φαριν απ 1 κπ νερο 1 κουπα σπορελαιο 1 κουπα χυμο πορτοκάλι 1/2 κ.γ. κανελα 1/4κ.γ. γαρίφαλο Σταφίδες κατα βουλιση Καρύδια κατα βουλιση (Κρατάμε λιγα καρύδια κ λιγες σταφίδες για το στολισμα) 1 κπ ζαχαρη Εκτέλεση Πολυ απλη ανακατεβουμε ολα τα υλικά μαζι αδειάζουμε το μειγμα σε ενα λαδομενο ταψακι στολιζουμε το γλυκο μας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 περιπου 45 λεπτα ! Καλη επιτυχια και του χρονου να ειμαστε ολοι γεροι !!!

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  4. 2-7-595x33.jpg3-6-595x33.jpg4-7-595x33.jpg5-7-595x33.jpg6-7-595x33.jpg7-7-595x44.jpg8-2-595x33.jpg9-2-595x33.jpg10-2-595x3.jpg11-1-595x4.jpg12-595x335.jpg

    ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΌΡ ΚΑΙ ΚΡΑΣΊ

    Πατατοσαλάτα με ροκφόρ και κρασί
    Υλικά
    3 μέτριες πατάτες
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    200 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
    1/2 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
    1/2 πιπεριά σε κυβάκια
    100 γραμ ροκφόρ
    4 κσ ελαιόλαδο
    1/2 ποτήρι του νερού κρασί
    100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
    Εκτέλεση
    καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
    Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σοταριστούν.
    Προσθέτουμε το μπέικον τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
    Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
    βάζουμε το ροκφόρ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
    Τέλος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λιγάκι και αποσύρουμε από την φωτιά.
    Κόβουμε τις κρύες πατάτες σε κύβους και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
    προσοχή καθόλου αλάτι στο τηγάνι τα τυριά έχουν αρκετό αλατάκι.

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

  5. 14137889_1776152112600781_2056752846_n.jpg14169535_1776152142600778_1658939883_n.jpg

    Μία ωραία πεντανόστιμη σαλάτα με παξιμάδι από χαρούπι-τα υπόλοιπα τα βλέπετε πανεύκολη και πεντανόστιμη και φυσικά γρήγορη καλό σας απόγευμα

    Δημιουργός συνταγής
    Νάντια Μαρκοπούλου

  6. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

    Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

    110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

    Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

     

    Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

    Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  7. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13444025_1067096529992202_956406651_n.jpg13459598_1067096513325537_50262717_n.jpg13459631_1067096549992200_830901318_n.jpg13444390_1067096556658866_1622219434_n.jpg13451053_1067096566658865_1752712320_n.jpg13459492_1067096569992198_1223987864_n.jpg

    Συνταγη για τη κορόβκα ...Για τη ζυμη ....200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζαχαρη 1κ γ σοδα 1αυγο 2 κ σ κακάο 400-500 γρ αλευρι ....Βουτηρο με ζαχαρη ανακατευουμε προςθετουμε ,αυγο ,σοδα,κακάο ,κ αλευρι κανουμε τη ζυμη βαζουμε συο ψυγειο για 20-25'....Φτιάχνουμε τη γεμιση ...500 γρ ανθοτυρο 400 γρ κρεμα γάλακτος 2αυγα 150 γρ ζαχαρη 3κ σ νισεστες (κορν φλάουρ )ολα μαζι ανακατεβουμε ....βγαζουμε δη ζυμη ανοίγουμε φίλο κρατάμε μικρό κομμάτι για το ντεκόρ βαζουμε σε τσερκι 26 εκκ στο πάτο κ στα πλαϊνά με τα χερια βαζουμε τη γεμιση κόβουμε απο το κομμάτι που κρατήσαμε διάφορα σχεδια κ βαζουμε απο πανω στη γεμιση βαζουμε σε φουρνο 180* για 60' κανουμε τσεκάπ με οδοντογλυφίδα αφηνουμε 15-20' να κρυωσει κ το κόβουμε καλο μεσημερι ....

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

  8. 13495047_1725280711044477_7896663535873122803_n (1).jpg

    13432359_1725272551045293_8246708818931611157_n.jpg

    ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ EVER ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ..ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

    500 γρ κιμας απο μπουτι κοτοπουλο
    2 κρεμμυδια
    1 σκελιδα σκκορδο
    1/2 πιπερια κερατο τριμμενη
    1 ντοματα μεγαλη
    1/2 πουμαρο χυμο
    2 κ.σ πελτε
    150 γρ παρμεζανα τριμμενη
    Λαδι..αλατι..πιπερι...κανελα...

    Φτιαχνετε τον κιμα ως συνηθως...εγω τσιγαριζω κρεμμυδι,που το εχω περασει στο μπλεντερ...μαζι με την πιπερια..και κοβω και την σκελιδα του σκορδου...τσιγαριζω 10 λεπτα αλατι..πιπερι...βαζω μετα την ντοματα που την εχω περασει και αυτη στο μουλτι..με το μισο πουμαρο..τον πελτε..και μιση κουπα νερο....και ριχνω και ενα ξυλακι κανελα...σιγοβραζω 40 λεπτα περιπου....αφηνω να κρυωσει και ριχνω μεσα 150 γτ τριμμενη παρμεζανα...εαν δεν σας αρεσει βαλτε κεφαλοτυρι...

    Σαλτσα για τα κανελονια...
    Ριχνω 4κ.σ λαδι με μια σκελιδα σκορδο.....βαζω 400 γρ κετσαπ brava...και 1 ποτηρι νερο...αλατι..πιπερι..βασιλικο..την σιγοβραζω 15 λεπτα....βαζω κετσαπ γιατι μου αρεσει πολυ σαν σαλτσα και γλυκαινει δεν ξυνιζει...

    1 πακετο κανελονια....τα γεμιζω με τον κιμα μου.....τα βαζω σε ενα ταψακι μικρο προς μεσαιο.26χ20 ειναι το δικο μου....απο πανω βαζω 3 φετες γκουντα να καλυψω τα κανελονια μου...ριχνω ολη την σαλτσα ..και απο πανω παλι βαζω παρμεζανα τριμμενη του παει η μοτσαρελα αν θελετε να βαλετε!!
    Ψηνω στους 180 αερα για 35 -40 λεπτα............
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΜΟΣΧΑΡΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α.........................

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  9. 13817177_1793081570926490_247917866_n.png13819401_1793081267593187_998230219_n.png13820458_1793081500926497_1014054484_n.png13820575_1793081117593202_1618790030_n.png13820892_1793081230926524_1970343918_n.png13823559_1793081384259842_1095356495_n.png

    ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ: Συνταγή για το ζυμαράκι: 1 κουπα χλιαρο γάλα 1/2 κουπα σπορελαιο 1 αυγό 2 κ.σ ζάχαρη 1 πρεζα αλατι 1 φακελακι μαγια Το ζυμώνω και το αφηνω να γινει σε ζεστο μερος μια ωριτσα... ΓΕΜΙΣΗ: Λιγα σπανακια,5-6 κρεμμυδακια χλωρα,λιγο ανιθο,1 αυγο,αλατακι,πιπερακι,300 γρ φετα τριμμενη ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ: Σοτάρω τα κρεμμυδακια με λιγο λαδι και ριχνω τα σπανακια αφου μαραθουν το αποσύρω απο το ματι και ριχνω τα αυγα και το τυρακι... Ανοιγω με τον πλαστη μου ενα μικρο ορθογωνιο φυλαράκι σε παχος 3 εκατ περιπου και στην μια ακρη μπροστα μας απλωνω γεμιση..περιπου 2 κ.σ...το τυλιγω και στη αλλη ακρη εχω χαραξη το φυλο σε λωριδες στο μακρος του δακτυλου μας...το τυλιγω μεχρι τελος και το βαζω σε αντικολλητικό χαρτι,το επαναλαμβάνω εως ότου μου τελειωσει το ζυμαρακι...τα αλείφω με κροκο αυγου και γαλα και τα ψηνω στους 200 βαθμους για 25-30 λεπτακια...Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΒΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΤΡΕΛΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! ♥ Καλη επιτυχία ♥

  10. 13686726_1221743637856924_6811418048802380984_n.jpg13626349_1221743787856909_800193396707297919_n.jpg

    Τυροπιτα με χειροποιητο φυλλο και γεμιση τυριων!
    Υλικα
    Για τα φυλλα
    1 κιλο αλευρι γοχ
    Λιγο αλατι
    Λιγο ξυδι
    Χλιαρο νερο οσο παρει
    Για τη γεμιση
    250 g φετα τριμμενη
    100 g gouda τριμμενο
    100 g ανθοτυρο
    100 g κασερι σκληρο τριμμενο
    3 αυγα
    1 κουπα γαλα
    2 κουταλιες συμιγδαλι χονδρο
    200 g βουτυρο η βιταμ
    Εκτελεση
    Απο το αλευρι κραταμε 300 g περιπου για το ανοιγμα των φυλλων
    Ζυμωνουμε τη ζυμη να γινει μαλακη τη σκεπαζουμε με πετσετα και την αφηνουμε για ενα τεταρτο
    Σε μπωλ ανακατευουμε τα τυρια τα αυγα το συμιγδαλι το γαλα 
    Λιωνουμε το βουτυρο ενω εχουμε κοψει τη ζυμη σε 5 μπαλακια ανοιγουμε 5 φυλλα και στρωνουμε σε βουτυρωμενο ταψι τα τρια βουτυρωνοντας τα καθε φορα και απλωνουμε τη γεμιση
    Στρωνουμε τα αλλα δυο βουτυρωμενα και τελος ραντιζουμε με λιγο νερακι.Ψηνουμε στους 200 β για 45 λεπτα.

  11. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13533232_292781157724494_2329587030337386911_n.jpg13533242_292781134391163_5690025803968461458_n.jpg13532879_292781197724490_5987862763566657924_n.jpg13529147_292781174391159_8060134593827478460_n.jpg13529147_292781174391159_8060134593827478460_n.jpg

    υλικα 

    φύλλο κρούστας 

    1 μικρο γιαούρτι στραγγιστό 

    3 αυγά

    πιπερακι 

    τυριά τριμμένα κίτρινα 

    φέτα ή τρίμμα 

    1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό )

    λίγο λαδακι 

     

    εκτέλεση 

    σε ένα ταψί αλείφουμε με λίγο λαδακι στρώνουμε τα 2 φύλλα κρούστας  στο ταψί .Σε να μπολ  βάζουμε τυριά τριμμένα κίτρινα και φέτα ή το τρίμμα μας τα ανακατεύουμε με τα χέρια .έπειτα παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας κάνουμε πιέτες και ανάμεσα βάζουμε το μειγμα του μπολ. και συνεχίζουμε μέχρι κατ το ταψί ...όλο πιέτες και γεμίζουμε με τυριά ανάμεσα .όταν τελειώσουμε βάζουμε πιπερακι από πάνω και παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε τ αυγά με το γιαούρτι  τα χτυπάμε και τα περιχαμε από πάνω ...από την γέμισή ...έπειτα βάζουμε άλλα δυο φύλλα από πάνω  και κλείνουμε την πιτουλα μας ,,, την χαράζουμε στα κομματια που θέλουμε και μετά ρίχνουμε από πάνω την σόδα ,...μόλις  το απορροφήσει την βάζουμε στον φούρνο στον αέρα 150 περίπου μισή ώρα ...μόλις ροδίσει είναι έτοιμη ,,,καλή επιτυχία ,,,μια συνταγουλα της μανούλας μου ...που μου την έκανε οταν ήμουν μικρο παιδί 

    cook

  12. 13511637_1690219421230927_1590624338_n.jpg13492787_1690219401230929_2017510978_n.jpg

    Δροσερο γλυκο ψυγειου με μους γιαουρτιου. Υλικα 12 σαβαγιαρ. Με ½ ποτηρι του νερου γαλα οπου τα περναμε από το γαλα και τα βαζουμε σε στρογγυλο γυαλινο μπολ 500 γρ γιαουρτι με 2 τις % Μαεμελαδα μαυρο κερασι για αναμε σα στην μους αλλα και από πανω. Λιγη σοκολατα για ντεκορ. ΣΑΝΤΥΓΙ. 500 γρ κ γα. 5 κς ζαχαρη αχνη. Λιγη βανιλα. Τα χτυπαμε στο μιξερ όλα μαζι. Μετα λιγο συροπι κερασι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Εχουμε τα τα σαβαγιαρ βρεξει με το γαλα και τα βαζουμε το μπολ. Εχουμε το γιαουρτι και μετα ριχνουμε την χτυπημενη σαντυγι.ριχνουμε και το συροπι και ανακατευουμε ελαφρια.περνουμε ένα κορνε και βαζουμε την πρωτη στρωση,.μετα σε ένα άλλο κορνε με σχεδιο βαζουμε την άλλη στρωση με σχεδιο.ριχνουμε από πανω την μαρμελαδα και την σοκολατα. Είναι τρομερο και δροσιστικο γλυκο ψυγειου για το καλοκαιρι. Καλη σας ςπιτυχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13413069_562776653884403_8078504948204671087_n.jpg13419065_562776280551107_8072658083283679880_n.jpg13419252_562776613884407_414877381468264948_n.jpg

    ΠΙΤΣΑ

    Οταν φτιαχνω ολοκληρο κοτοπουλο το στηθος δεν το τρωμε οπως ειναι οποτε φτιαχνω με αυτο πατατοσαλατα ή σαλτσα για μακαρονια με κρεμα γαλακτος , μπεικον , μανιταρια ή το βαζω στην πιτσα.
    Σημερα εφτιαξα μια μεγαλη με μετριο σε παχος ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι εμμενταλ τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια και μια ποιο μικρη και με λεπτη ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι γκουντα τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια.

    ΠΙΤΣΑ

    Υλικα (για το μεγαλο ταψι του φουρνου για μετριο παχος ζυμης )

    1 1/4 κουπα νες χλιαρο νερο
    1 κουτ.γλ. αλατι
    1 κουτ.γλ. ζαχαρη
    1 φακ. μαγια
    1 σφηνακι ελαιολαδο
    Αλευρι οσο παρει

    Εκτελεση:

    Σε λεκανιτσα βαζεις μαγια κ τη ζαχαρη. Ριχνεις το χλιαρο το νερο κ το λαδι κ ανακατευεις με το χερι να λιωσουν τα στερεα υλικα. Ριχνεις αλευρι κ το αλατι μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη ( να κολλαει ελαχιστα στα χερια).
    Βουτυρωνεις τα χερια κ κανεις την ζυμη μια μπαλα. Σκεπαζεις με μια πετσετα ( εαν θελεις βαζεις μεμβρανη για να μην κολλησει η ζυμη στην πετσετα) κ αφηνεις τουλαχιστον μια ωρα να διπλασιαστει σε ογκο.
    Βουτυρωνεις ενα ταψι κ απλωνεις την ζυμη με τα δαχτυλα σιγα σιγα γιατι ειναι ελαστικη.. Βαζεις τα υλικα που σου αρεσουν απο πανω.

    Σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200 βαθμους 20'-25'

    ***Για ποιο λεπτη ζυμη βαλτε μια κουπα νερο κ για ποιο ψωμενια μια μιση κουπα νερο
    ***Σημερα για να κανω τις δυο πιτσες εβαλα δυο κουπες νερο.

     

  14. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13401379_1633819246938914_1923884416_n.jpg13414642_1633819266938912_149864024_n.jpg13407409_1633819283605577_2055734181_n.jpg

    Κανελόνια γεμιστά με κιμα: Φτιάχνουμε μισό κιλο κιμά όπως τον φτιάχνουμε για το παστίτσιο και προσθέτουμε μια χουφτα κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Φτιάχνουμε σάλτσα με ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας λίγο νεράκι και λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι,παπρικα βράζουμε μεχρι να χυλωσει και περιχυνουμε τα κανελόνια μας. Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ με 4 κουταλιές βούτυρο 4 κουταλιές αλεύρι μισό λίτρο γάλα και αφού πήξει την τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο. Την απλώνουμε στο πυρέξ βάζουμε από πάνω τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδισει!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  15. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13223575_1290178911011417_887169657_o.jpg13223667_1290178904344751_1708210346_o.jpg

    H συνταγη ειναι της Mairh Karakasidi και τα συνιστω ανεπιφυλακτα!!! Σταφιδόψωμα by Mairh υλικά 1 κιλό αλεύρι γοχ 500 γραμ νερό 1 1/2 φακελάκι μαγιά οχι περισσότερο να μην έχει μυρωδιά μαγιάς το σταφιδόψωμο σας 70 γραμ βούτυρο 130 γραμ ζάχαρη 15 γραμ αλατι 1 κγ κανέλα μια πρέζα γαρύφαλλο 200 γραμ σταφίδες 50 γραμ χλιαρό γάλα για να μουσκέψετε τις σταφίδες εκτέλεση Σε ένα μπολάκι βάζουμε χλιαρό το γάλα και ρίχνουμε για μισή ωρίτσα τις σταφίδες. Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε χλιαρό νερό την ζάχαρη την μαγιά και ανακατώνουμε να λιώσει η ζάχαρη με την μαγιά. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι την κανέλα το γαρύφαλλο το βούτυρο<< εγώ βάζω πάντα φυτικά έλαια Άριστον>> και συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες που πρώτα στραγγίζουμε καλά από το γάλα. Ζυμώνετε λιγάκι ακόμα να ενσωματωθούν οι σταφίδες. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στον φούρνο στους 50 για μια ώρα να φουσκώσει το ζυμαράκι σας. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι το πατάμε να ξεφουσκώσει πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε. Από πάνω μπορείτε να μην βάλετε τίποτα ή κρόκο αυγου με λιγο λαδάκι ή νεράκι με ζάχαρη. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά και τα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου!

  16. 13226705_1571351956503456_8702215261277530258_n (1).jpg13238969_1571352043170114_8731014636883915316_n.jpg13245307_1571352023170116_5376899448022760420_n.jpg

    ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    MΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
    1 κοτόπουλο 
    1 κιλό μπάμιες 
    5 κρεμμύδια 
    2σκελ σκόρδο 
    1 κνορ με γεύση κοτόπουλο 
    Φρέσκια τριμμένη ντομάτα ,και σάλτσα συμπυκνωμένη 
    Μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ελαιόλαδο..!! 
    Εκτέλεση 
    Σπάμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι ,κάρυ Ανακατεύουμε να πάει παντού,το βάζουμε μέσα στο ταψί, Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνατα ρίχνουμε τον μαϊντανό την σάλτσα την ντομάτα το λάδι την κνορ,Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

  17. 13250364_1561014254191382_713738963_n.jpg13236137_1561014274191380_144956154_n.jpg

    Τάρτα λεμόνι πραλίνα Γιά τήν βάση!

    250 γρ. μπισκότα τύπου digestive 50 γρ. φουντούκια 2 κρόκοι αυγού 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ξύσμα από 1 λεμόνι Για τη γέμιση

    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκοι αυγού χυμό από 2-3 λεμόνια 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (στη συνέχεια θα χαμηλώσουμε).

    Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε η βάση μας να έχει την ίδια γεύση με την γέμισή μας για αυτό το λόγο βάζουμε το ξύσμα και το φουντούκι! Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Για τη γέμιση

    Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιας το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα! Αφαιρούμε την βάση απο το ψυγείο. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα (μπουκίτσες απο σοκολάτα). Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε. Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω. Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) και παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές! Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13277950_907487759378977_383543639_n.jpg

    Τουρτα παγωτο Naneira! Υλικα για μπισκότο 220γρ μπισκοτα Digestive η οτι αλλο σας αρεσει 60 γε βουτηρο 1/2 κ.γλ κανελα Υλικα για το παγωτο 2 μπανανες 400γρ περίπου 100γρ αμύγδαλο 150 γρ ζάχαρη πούδρα 260γρ κρέμα γαλακτος 100γρ γάλα φρεσκο 100γρ γιαούρτι αγελαδινο Εκτέλεση.θριματιζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ .σε ενα τηγανακι η κατσαρολακι ριχνουμε το βουτηρο να λιωσει και επειτα ριχνουμε το μπισκοτο και την κανέλα και αφου το ανακατεψουμε καλά το τοποθετούμε σε μια φορμα για κεικ η ταψι 20εκ.αφου το απλωσουμε στο πατο της φόρμας το παταμε να γινει ενα συμπαγη μπισκοτο και το βαζουμε κατάψυξη μέχρι να ετοιμασουμε το παγωτό μας. Για το παγωτό. Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε το γαλα το γιαούρτι, την κρεμα γαλακτος και τα ζεσταινουμε μεχρι να αρχισει να βγαζει ατμο.το αποσυρουμε και το βαζουμε να κρυωσει.εν συνεχεια σε ενα μπλέντερ ριχνουμε την μπανανα,την ζαχαρη πουδρα .τα χτυπαμε μεχρι να γινουνε κρεμα καιτελος ριχνουμε και τα αμυγδαλα,χτυπαμε λιγο ακομα μεχρι να σπασουν.εν συνεχεια ριχνουμε τα υλικα του μιξερ στο κατσαρολακι με την κρεμα ανακατευουμε καλα και το ριχνογμε στην παγωμενη φόρμα με το μπισκοτο, τοποθετούμε στην καταψυξη και σε 3 ωρες περίπου ετοιμο,καλη σας απόλαυση!

     

    Υποψην οτι αν τα γαλακτοκομικα υλικα ειναι ασφαλες και τα βαλεις ολα μαζι στο μπλέντερ και τα ριξειςπανω στο μπισκοτο το αποτελεσμα ειναι το ίδιο!

     

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  19. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    7694_859991957460398_4775395243794653158_n.jpg

    Yλικα: 300 γρ.αλευρι 100 ml γαλα 130 ml σπορελαιο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα 2 βανιλιες-ι μπεικιν 1 πρεζα αλατι ξυσμα ενος λεμονιου

    Για την κρεμα: 500 ml γαλα 120 γρ.ζαχαρη 60 γρ.αλευρι 4 βανιλιες 1 αυγο ξυσμα ενος λεμονιου εγω δεν βαζω αυγο και προσθετω μονο 2 βανιλιες

    Εκτέλεση: Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα με το ξυσμα σε μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,με το αυγο (αν το θελετε),τις βανιλιες και τη ζαχαρη,με λιγο γαλα απο την κατσαρολα,για να γινουν μια κρεμα αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πηξει αποσυρουμε απο την φωτια εγω ριχνω ολα τα υλικα μαζι και ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει,δεν μου σβωλιαζει καθολου αδειαζουμε την κρεμα σε γυαλινο μπωλ,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μη πιασει πετσα και αφηνουμε να κρυωσει σ'ενα μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και το αλατι για το κεικ χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τ'αυγα προσθετουμε το σπορελαιο,το ξυσμα λεμονιου και εναλλαξ το αλευρι με το γαλα,χτυπωντας ελαφρα σε ταψι28εκ.ριχνουμε το μειγμα μας τωρα παιρνουμε την κρεμα μας και με ενα κουταλι την μοιραζουμε κουταλια-κουταλια,σε ολη την επιφανεια ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο,αφηνουμε να κρυωσει καλα και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη αν θελουμε εγω ριχνω και λιγη κανελιτσα,γιατι μου αρεσει πολυ ειναι υπεροχο,μοσχοβολαει λεμονι !!!!!!!!!!! Η συνταγη ειναι της olga's cuisine

     

  20. ΝΕΡΑΙΔΟΛΙΓΟΥΡΙΕΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 261
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12968540_256172328057266_1921598610_n.jpg

     

     

    1κ. φύλο Τριανταφύλλο,τα πλενουμαι,τα αφηνουμαι να στραγγίσουν ,και μετά ριχνουμαι τον χυμο από 2 λεμονιά,τα τριβουμαι λίγο μαζί με το χυμο να αφηνει χυμο ,μετά βάζουμε 1.5κ ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό να βραζει μεχρι να δέσει .την ώρα που έχει δέσει ,ρίχνουμε τα τριανταφυλλα,αφήνουμε σε χαμάλη φωτιά

    Περίπου μισή ώρα,αναλογως μεχρι να δέσει Το δοκιμαζουμε σε ένα πιάτο,εαν στέκετε ειναι έτοιμο βάζουμε λεμόνι  Δεν ανακατεύουμε με σιδερενιο κουτάλι,μόνο με ξυλινο κουτάλι Τα βαζουμε σε βάζα αποστειρωμένα την ώρα που είναι ζεστό,και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα,να σφραγίσουν καλά να μη πάρει αέρα Τα σκεπαζουμαι με μια πετσετα μεχρι τιν αλλη μερα
  21. ΠΡΟΣΩΠΑ

    • 57
      καταχωρήσεις
    • 7
      σχόλια
    • 4301
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13090547_263767587297740_1827265455_n.jpg13077363_263767613964404_892855923_n.jpg

     

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνική ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

     

    Email -pleteamarilena@outlook.com

     

     

  22. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12939468_252929055048260_996265873_n.jpg12939577_252289841778848_2009605435_n.jpg

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνικη ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

    12939668_254261954914970_1307637596_n.jpg12939715_254258624915303_338300958_n.jpg12966310_254261938248305_1467804856_n.jpg

    12939330_252929275048238_722123685_n.jpg

    12966277_252929285048237_378547322_n.jpg

    12968744_252466131761219_586783361_n.jpg12966748_252293481778484_425293116_n.jpg

    Email -pleteamarilena@outlook.com

     

    τηλ 6955385763

     

  23. Effie's Colours

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 297
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις