Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Αυτή την συνταγή οφείλω να πω ότι μου την έχει δώσει μια καταπληκτική φίλη μου , η Αγγελική,την ευχαριστώ πολύ και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας γιατί τέτοια σοκολατόπιτα δεν θα ξαναφάτε!!!!!!!

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

    5 ΑΥΓΑ

    1 ΚΑΙ 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

    1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΑΛΑ

    2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΑΡΙΝΑΠ

    1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΚΑΟ

    1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ BAKINGPOWDER

    1 ΒΑΝΙΛΙΑ

    1 ΒΙΤΑΜ ΣΤΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

    2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΕΡΟ

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

    ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΓΑΛΑ

    1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ

    1 ΜΕΡΕΝΤΑ NUCREMA

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1.Ρίχνουμε όλα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά...τόσο απλό!!!!

    2.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 38*25 περίπου ή ένα μέτριο πυρέξ.

    3.Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

    4.Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το από το σημείο βρασμού για 5 λεπτά.Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή και το σιρόπι κρύο.

    5.Φτιάχνουμε και το γλάσο ως εξής:Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τη μερέντα,και τέλος το βούτυρο.Πρέπει να έχει κρυώσει η σοκολατόπιτα για να απλώσετε το γλάσο,αλλιώς η θερμοκρασία της πίτας θα το λιώσει και θα το χάσετε.

    καλή επιτυχία!!!!

    12510233_977815062299540_1825397583812704797_n.jpg

  2. ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ.

    12596112_1638969323022604_1152743258_n.j12596649_1638972759688927_600429894_o.th12625624_1638969269689276_1806682395_n.j12630919_1638972836355586_116382238_o.th12633310_1638973139688889_1444707406_o.t12620432_1638973096355560_1662457792_o.t

    ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 4 αυγα,1 κουπα αλευρι,1 κουπα ζαχαρη,λιγη βανιλια,1κγ μπεικεντ,1 κγ σοδα και λιγο αλατι.χωριζουμε τα αυγα.στο ένα χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα.στο άλλο τους κροκους με την ζαχαρη και την βανιλια,ριχνουμε το αλατι,μπεικεντ,και σοδα όλα μαζι.περνουμε και ριχνουμε το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκκινηση.το ριχνουμε σιγα σιγα.μετα ριχνουμε και την μαρεγκα με προσοχη να μην της φυγει ο αερας και το παντεσπανι θα κατσει.το βαζουμε σε ένα βουτυρομενο ταψι Ν21 και το ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 με 25 λεπτα αφου βαλουμε μια οδοντογλυφιδα και δεν κολαει ζυμη επανω της.ειναι ετοιμο.αφου κρυωσει το κοβουμε σε τρεις σειρες,δηλ πατους.το πιο σωστο είναι παντοτε να το κανουμε από την προηγουμενη μερα γιατι θα εχει τραβηξει και δεν θα σπαει την ωρα που με το μαχαιρι η το συρμα θα το κοβουμε. ΣΥΡΟΠΙ 150 γρ ζαχαρη,100 γρ νερο,λιγο χυμο λεμονι και όταν κρυωσει ριχνουμε λιγο λικερ πορτοκαλι για αρωμα.σε ένα κατσαρολακι βραζουμε 5 λεπτα τα υλικα και είναι ετοιμο.μετα το λικερ 1ΚΡΕΜΑ 250 γρ γαλα,150 γρ χυμο πορτοκαλι,4 κς κορν φλαουρ.κραταμε λιγο γαλα για να δυαλισουμε το κορν φλαυρ για να το ριξουμε μεσα.1 κροκο αυγου,1 κς βουτυρο,λιγη βανιλια,1 ποτηρι ζαχαρη και ξυσμα από πορτοκαλι.σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη.εχουμε δυαλιμενω το κορν φλαουρ και το ριχνουμε μεσα.μετα το χυμο την βανιλια και το ξυσμα.δενει η κρεμα και την τραβαμε από την φωτια και ριχνουμε το βουτυρο και τον κροκο.την αφηνουμε να κρυωσει και μετα την βαζουμε σαν πρωτη κρεμα. ΑΝΑΜΕΣΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ ΚΑΚΑΟ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. 2 ΚΡΕΜΑ 350 γρ κ γαλακτος,1 κ σ ζαχαρη αχνη,λιγη βανιλια και 1 κγ κακαο.τα χτυπαμε μαζι στο μιξερ.αυτη για την δευτερη κρεμα.ΑΠΟ ΕΔΩ θα κρατησουμε λιγο στο κορνε για να κανουμε τα λουλουδια και το περιγραμα της τουρτας 100 γρ κρ γα.λιγη ζαχαρη αχνη.τα χτυπαμε γιΑ να καλυψουμε την τουρτα αφου την τελιωσουμε. 400 ΓΡ ΦΑΡΤΖΙΤΟΥΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Σοκολατα σε τριματα η τρουφα αμα θελετε εσεις.και 2 πουρακια για ντεκορ.

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Εχουμε το παντεσπανι ετοιμο .σε μια χαρτινη πιατελα βαζουμε τον πρωτο πατο παντεσπανι.ραντιζουμε συροπι.ριχνουμε την πρωτη κρεμα. Μετα σοκοφρετα τριμενη,δευτερο παατο ραντιζουμε 2 κρεμα και σοκοφρετα.κλεινουμε την τουρτα και ραντιζουμε με συροπι.καλυπτουμε μα σαντυγι λευκα .να παγωσει αρκετα καλα για να βαλουμε από πανω την φαρτζιτουρα.την βαζουμε και αυτην .την καλυπτουμε με σοκολατα η τρουφα γυρω γυρω και μετα κανουμε λουλουδια με το κορνε και βαζουμε τα πουρακια . Είναι πολύ νοστιμη. Καλη σας επυτιχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12510423_1669174626655086_86827908782177

    Καλησπερες μολις ζυμωσα την ζυμη για τα τσουρεκια μου απο την θαυματουργη ζυμη απο την ΑΡΓΥΡΩ!!!!
    Η ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΑΡΓΥΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.........
    1 κουπα γαλα χλιαρο
    1/2 κουπα σπορελαιο
    1 αυγο
    2 φακελάκια μαγια
    1 κ.σ. ζάχαρη
    1 πρεζα αλατι
    Αλευρι οσο παρει ( 500 γρ κ περιπου)
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΙΤΕΣ...ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ..ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ..ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ...ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ....ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ......ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΕΜΙΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1 Κ,Σ ΖΑΧΑΡΗ......4Κ.Σ ΖΑΧΑΡΗ...
    ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.....ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ..ΜΑΧΛΕΠΙ..ΚΑΚΟΥΛΕ...ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ.....
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.......ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...ΜΕ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ!!
    1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΧΛΙΑΡΟ
    1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΛΤΕ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ
    2 ΑΥΓΑ
    1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
    1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
    1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΟΥ
    2 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
    ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ,ΚΑΚΟΥΛΕ,ΜΑΧΛΕΠΙ
    1 ΒΑΝΙΛΙΑ
    1 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
    1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΟ ΜΠΛΕ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
    ΠΡΩΤΑ ΒΑΖΩ ΧΛΙΑΡΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ,ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΤΟ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ,ΤΑ 2 ΑΥΓΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ......ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ,ΤΟ ΞΥΣΜΑ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΖΟΥΜΕΡΗ ΩΡΑΙΑ ΖΥΜΗ....
    ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ....
    ΤΑ ΠΛΑΘΩ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ...ΞΑΝΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ...
    ΤΑ ΑΛΕΙΦΩ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ....ΣΤΟΥς 175 ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑΚΙΑ....

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  4. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12583967_1521905864768888_249234236_n.th12607271_1521905861435555_2111978291_n.t

     

    Σήμερα έκανα την διάφορα στην πίτσα,έφτιαξα λοιπόν μια πίτσα χωριάτικη με ντομάτα,κρεμμύδι, ελες,φέτα,πιπερια!Υλικά για την ζύμη αφρος!500 γρμ αλεύρι δυνατό για ψωμί,350 γρ νερό χλαρο, 1 φκλ μάγια, 1 πρέζα ζάχαρη,4 ΚΣ λάδι,1\12 κ αλάτι,1κγριγανη ,βασιλικό!Ετοιαζουμε το ζυμάρι μας ρίχνοντας το αλεύρι λίγο λίγο η ζύμη να ειναι μαλακή να μην κολλάει στα χέρια την αφήνουμε να ανέβει κατόπιν την παίρνουμε με λαδωμένα χέρια κ την απλώνουμε στο ταψί μας που το έχουμε λαδωσει πριν ,βάζουμε από πάνω σάλτσα πουμαρο ,ριγανη,ντομάτα φέτες ,κρεμμύδι, ελιές, φέτα πιπερια πασπαλιζουμε κ με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρι κ ψηνουε την πίτσα μας στους 220 β μέχρι να πάρει χρώμα 3\4 περίπου, βάζοντας τα τελευταίο 5'τον φούρνο στην κάτω αντίσταση!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  5. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12570944_964034536967537_564295204_n.jpg

    Χταπόδι με κοφτό μακαρονακι

    Υλικά: 1 χταπόδι 1 κιλό, 500 γρ κοφτό μακαρονι, 2 μεσαία κρεμμύδια, 1 μικρη πιπεριά πράσινη, 1 μικρή πιπεριά κόκκινη, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 400γρ σάλτσα ντομάτας, 2-3 φύλλα δάφνη, 1-2 πρεζες κανέλα( το πολύ), 6-7 μπίλιες μπαχαρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 3/4 φλ τσαγιού κόκκινο κρασί.

    Εκτέλεση: Καθαρίζω το χταπόδι, το πλένω και το βαζω να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο ξύδι. Όσα κιλά είναι το χταπόδι, τόση ώρα χρειάζεται βράσιμο. Όταν βράσει το κόβω κομμάτια για το φαγητό. Σε κατσαρόλα τριβω το κρεμμύδι, προσθετω τις πιπεριές και αφήνω να γυαλισουν με το ελαιόλαδο. Προσθετω 1 σκέλιδα σκόρδο τριμμένη και το χταπόδι που έχω κόψει νωρίτερα. Αφήνω να πιει τα υγρά του και προσθετω το κρασί, να εξατμιστεί. Βαζω σάλτσα, λίγο νερό, τα μυρωδικά και αφήνω να σιγοβρασει για 5 λεπτά. Προσθετω τα μακαρόνια και μικρές ποσότητες ζεστού νερού ώσπου να βρασουν και να μην λασποσουν. Πριν το κατεβασω απ τη φωτιά προσθετω 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο.

    Δημιουργός Συνταγής

    Κοντούλη Μάρία

  6. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12541099_1524543307839932_39302826749367

    Ντονατς φουρνου με σοκολατα!
    Υλικα
    1 κιλο αλευρι γοχ
    500 m γαλα χλιαρο οπου δυαλυουμε
    1 κυβακι νωπη μαγια
    200 g βιταμ 
    200 g ζαχαρη
    2 βανιλιες 2 αυγα
    2 κουβερτουρες
    Εκτελεση
    Σε λεκανη ριχνουμε το αλευρι και ανοιγουμε μια λακκοβιτσα και βαζουμε τα αλλα υλικα ενα ενα και τα ζυμωνουμε καλα
    Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει για μιαμιση ωρα περιπου
    Σε ταψι βαζουμε λαδοκολλα κα φτιαχνουμε τα ντονατς πλαθουμε μπαλακια και ανοιγουμε μια τρυπουλα στη μεση και τα ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισουν ελαφρως.
    Οταν κρυωσουν λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι και βουταμε το πανω μερος και τα αφηνουμε να στεγνωσουν.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  7. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12575738_998196323606709_1228325391_n.jp

    Λιγκουινι μπολονεζ

    ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό μακαρόνια λιγκουινι 1/2 κιλό κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 μέτριο καρότο σε κύβους 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα 1 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό 2 φλυτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτα 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας αλάτι, πιπέρι μαϊντανό (μισό ματσάκι) εγω δεν εβαλα γιατι δεν τον τρωμε τον μαιντανο 1 φύλλο δάφνης λάδι για τσιγάρισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον βράζουμε περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και την πάστα ντομάτας, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δάφνη), αλάτι, πιπέρι. προσθετουμε Νερό (τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά) και βράζουμε για 20-30 λεπτά (ώσπου να εξατμιστεί το νερό). καλη μας απολαυση !

     

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  8. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12557032_10209030919916993_1581578911_o.12591785_10209030920036996_501026137_o.t

    Γουακαμολε

    3 Αβοκάντο την ψίχα τους Λίγο αλάτι -πιπερι Λίγο κόλιαντρο ψιλοκομμένο 1 κούπα ντομάτες κυβακια Τον χυμό από 2 λάιμ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ Και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια Ομοιόμορφη πάστα - ντιπ Σαν δεύτερη επιλογή μπορούμε να τα Λιώσουμε όλα μαζί στο μούλτι

    Δημιουργός συνταγής
    Παναγιώτης Γαβριηλ

  9. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12584238_1555332998120873_1656834361_n.j

    Σπιτική καρμπονάρα με αυγα: βράζουμε ενα πακετο μακαρόνια σε άφθονο αλατισμενο νερό τα σουρωνουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί τους. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε 150γρ βούτυρο 150γρ μπέικον ή χοιρινή παντσετα και τα τσιγαριζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αυγά με 6 κουταλιές λευκό κρασί και το ένα ποτήρι μακαρονοζουμο που κρατήσαμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια τα ανακατεύουμε λίγο μέ το βούτυρο και το μπέικον ρίχνουμε τα αυγα ανακατεύουμε προσθέτουμε 7 κουταλιές τριμμένη παρμεζανα ή κεφαλοτύρι η κεφαλογραβιέρα ανακατεύουμε και το βγάζουμε απ τη φωτιά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμενο πιπέρι!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  10. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    • 45
      καταχωρήσεις
    • 1
      σχόλιο
    • 1624
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12571153_982909915077531_1765731098_n.jp12625751_982909925077530_1802201287_n.jp

    5 αυγά 1 κούπα σπορέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι 2 βανίλιες 2 κ.σ. κακάο +2 κ.σ. αλεύρι Οδηγίες

    Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και 2 κ.σ. αλεύρι και τα χτυπάμε για 4 λεπτά. Η ζύμη θα είναι σχετικά αραιή και περίπου 7 κούπες. Κρατάμε στην άκρη 2, 5 κούπες από το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το υπόλοιπο 4,5 κούπες λευκό μείγμα μέσα στο μπολ του μίξερ. Στο μείγμα που βάλαμε στο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και στο λευκό μείγμα τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε ξεχωριστά. Έτσι έχουμε ένα μπολ με καφέ μείγμα και ένα με λευκό μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 26 αρα με σούστα ή ταψάκι Παίρνουμε από το λευκό μείγμα ¾ της κούπας και ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας και αυτό θα απλώνει μόνο του (μην επέμβετε εσείς). Παίρνουμε μετά μισή κούπα από το μείγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι . Περιμένουμε λίγο να απλώσει. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα με ηρεμία και χωρίς βιασύνη. Θα το επαναλάβουμε 5 φορές με τη μισή κούπα κακάο και 6 φορές με τα ¾ της κούπας λευκό μείγμα, ρίχνοντας πάντα κέντρο του ταψιού ή της φόρμας και περιμένοντας λίγο για να απλώσει. Τελειώνουμε με λευκό μείγμα. Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε για λίγο στη φόρμα και μετά το βάζουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη.

     

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

  11. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12631198_10205674138195234_786733116_o.t

    ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

    ΥΛΙΚΑ(4 μερίδες ) 500 γραμ. σελινόριζα 2 καρότα 1 κρεμμύδι 2 κλωνάρια σέλερι χυμό από 2 λεμόνια 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη 2 κουταλιές ελαιόλαδο λίγες σταγόνες ταμπάσκο αλάτι πιπέρι

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ με τόσο νερό ανάλογα με το πόσο πυκνή θέλουμε τη σούπα. Βάζουμε το μείγμα πάλι στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ταμπάσκο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

    Δημιουργός συνταγής
    Δέσποινα Πάνου.

  12. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    • 4
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 522
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    262045_303064023128535_1678038962_n.jpg.

    Πριν από λίγο καιρό ταξιδέψαμε   στην Βυτίνα  . Η Βυτίνα θα μπορούσε να είναι η βάση σας για εξορμήσεις στα γειτονικά χωριά Δημητσάνα και Στεμνίτσα, για βόλτες στο βουνό!!!

    Στην βόλτα μας λοιπόν ανακαλύψαμε αυτό το κατάστημα που ξεχωρισε ..σας το παρουσιαζουμε γιατί μπορεί από την εμφάνιση του να έσκιζε αλλά από γεύση μας τρέλανε . Δοκιμάσαμε τα υπέροχα γλυκά τους  και τα τόσο ωραία ζυμαρικά τους ,..σας το προτείνουμε ανεπιφυλακτα ........

    542714_303062503128687_1413497001_n.thum

    531792_396876873747249_594426217_n.jpg.e418886_346944885407115_124197399_n.jpg.b581719_373290959439174_1969551867_n.jpg.

    Ο Μπακλαβάς τους μόλις 'βραβεύθηκε' από τον διεθνούς φήμης σεφ & παρουσιαστή Jonathan Phang. Η γνώμη ενός τέτοιου ανθρώπου που όντως έχει γυρίσει & γευτεί τον κόσμο αποτελεί για αυτους  βραβείο!!! 
    "Ο μπακλαβας απο την Βυτίνα ίσως είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να με κρατήσει όρθιο σήμερα.... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι ο καλύτερος του κόσμου!"

    12278872_724826507618949_472118850464517

    Τα γλυκά <<Μαέστρο >> κρατούν το μυστικό τους κρυμμένο στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστικη .Γεύσεις μοναδικές ,εξωτικές ,παρουσίαση πρωτότυπη και προσαρμοσμενη στις ανάγκες σας , με υψηλή  ποιότητα υλικών και τρόπων παρασκευής ,γεύσεις ιδιαίτερα προσεγμένες για όλες τις κοινωνικές ή προσωπικές σας στιγμές σε τιμές που σίγουρα δεν περιμένετε ...

    254913_346947332073537_296823231_n.thumb

    Μα πάνω απ' όλα επιμονή στην τέχνη που μάθανε να αγαπάνε και να σέβονται για να προσφέρουν πάντα το καλύτερο !!!!!

    581694_346946768740260_1999345751_n.jpg.1098454_400868330014770_414776792_n.jpg.10427228_617844061650528_846943685219094

    ΖΥΜΑΡΙΚΑ 

    Οι φράσεις << αγνά υλικά >> , <<ποιότητα >> και << παράδοση >>κυριαρχούν στα προϊόντα τους .Χρησιμοποιωντας τα αγνοτερα υλικά και τηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο παράγωγης καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα , να είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων σας δημιουργωντας :

    988855_609800839121517_328805189638597061451431_609800889121512_6604927260466139

    Χυλοπίτες ,Βίδες , Τραχανάς Ξινός - Γλυκος - Πικάντικος , Λαζάνια ,Λαζάνια Τρικολόρ, Παπαρδέλες 

    Τα παραδοσιακά γλυκά και ζυμαρικά << ΜΑΕΣΤΡΟ >> συνεχίζουν την πορεία τους . Με ένα ολοκληρωμένο ζαχαροπλαστειο και εργαστήρι ζυμαρικών με άρτιο χώρο παραγωγής, με σύγχρονα μηχανήματα , συνεχίζουν προσφέροντας έτσι σωστά τις άξιες της τέχνης και διατηρώντας την στο ακέραιο ..!!

    11075226_631441873624080_268363143815500

    Με το μεράκι της τελειότητας και την επιθυμία να σας προσφέρουν κορυφαία ποιότητα προσπαθούν να είναι πάντα οι καλύτεροι στα προϊόντα τους !!!

    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗς ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗς & ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ 

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ - ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

    27950-22881,22981   --- 6947772745

    EMAIL : maestro_10@hotmail.gr

    ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ : www.glykavitina.4ty.gr

    FC : www.facebook.com/maestrovitina 

     

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12333875_1176119702417339_412404822_o.th

    γλυκο του κουταλιου καστανο (συνταγη Mairh Karakasidi - εκτελεση δικη μου)

    υλικά 1 κιλό κάστανα καθαρισμένα 1 κιλό ζάχαρη 3 ποτήρια νερό χυμό από ένα λεμόνι 2 βανίλιες εκτέλεση χαράζουμε από κάτω τα κάστανα σε σταυρό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι και τα βράζουμε 10 λεπτά στην συνέχεια τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα μέσα στο ζεστό νερό και τα καθαρίζουμε!!! προσοχή αν βράσουν πολύ θα διαλυθούν στο καθαρισμό!!!! όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και το νερό να βράσουν ξαφρίζοντας τις άκρες της κατσαρόλας με ένα κουταλάκι και όταν κοντεύει να δέση το σιρόπι ριχνουμε την βανίλια και το λεμόνι και συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να ριχνουμε σε ένα πιατάκι σιρόπι και να στέκεται σαν κομπάκι!!! όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια όπως είναι καυτό και το αφήνουμε 12 ώρες ανάποδα και είναι έτοιμο το γλυκάκι μας

    Δημιουργός Συνταγής

  14. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12348406_1717386635162651_12549113.thumb12528093_1717386581829323_10161379.thumb12540153_1717386601829321_16177176.thumb12540386_1717386618495986_40376052.thumb

    Φράπα..Γλυκό κουταλιού.... Και μετά το Νερατζάκι...σειρά εχει η φράπα...ενα εξίσου ιδιαίτερο και αρωματικό εσπεριδοείδες...για όσους δεν το ξέρουν...το χρώμα του ειναι κίτρινο,έχει σχήμα λεμονιού...και ειναι τεράστιο σαν γιγαντολεμόνι...το βαρος του μπορει να ξεπεράσει και τα 500 γρ το κομμάτι...εχει πολύ χοντρή φλούδα...(εγω την αφαιρέσα ελάχιστα με ένα μαχαιράκι)ειναι ειδικό για γλυκό του κουταλιού..και η διαδικασία του ειναι ίδια όπως του νερατζιού και περγαμόντου..ειναι και αυτό αρκετά πικρό!!!!εμεις εχουμε δέντρο φραπιά που καθε χρόνο μας κάνει πάνω από 25 κομμάτια,για όσους δεν έχουν μπορούν να τα βρούν η στην λαϊκή η σε μανάβικο προφανώς....πάρτε και την συνταγούλα!!!!!!!

    Υλικά: 4 φράπες (περίπου 2100 γρ) 1500 γρ ζάχαρη χυμό 2 λεμονιών 1 κ.σ.(γεμάτη) γλυκόζη 5 κούπες νερο

    Πώς το κάνουμε: Ξύνουμε τη φλούδα από τις φράπες. Προσέχουμε, να ξύσουμε καλά μέσα στις καμπύλες, που κάνει η φλούδα. Αφαιρούμε τη φλούδα, σε λωρίδες- όπως κάνουμε με τα πορτοκάλια, κ.λ.π. Κόβουμε κάθε λωρίδα σε τετραγωνάκια 2Χ2 εκ.η σε μακρόστενα μπαστουνάκια όπως βλεπετε στη φωτο τα εχω εγώ κόψει!!! Ξεπίκρισμα από τις φλούδες: Βράζουμε τις φλούδες σε νερό για 15-20 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά. Στραγγίζουμε καλά, κρατώντας, όμως 1 κούπα από αυτό το νερό. Ξαναβράζουμε άλλες δύο φορές για 5 λεπτά κάθε βράσιμο. Μετά το τελευταίο βράσιμο στραγγίζουμε πολύ καλά και στίβουμε με το χέρι (γιατι οι φλούδες από τις φράπες κρατάνε πολύ νερό). Σημειώστε, ότι υπολογίζουμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός. Ζυγίζουμε τις φλούδες, για να υπολογίσουμε καλύτερα τη ζάχαρη και το νερό που θα χρειαστεί για το σιρόπι.

    Σιρόπι: Βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό(η μία κούπα να είναι αυτή που κρατήσαμε μετά από το πρώτο ξεπίκρισμα). Αυτή η αναλογία αντιστοιχεί σε 1 κιλό φλούδες (βρασμένες), οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα, αν έχουμε λιγότερο ή περισσότερο βάρος. Ρίχνουμε τις φλούδες στο σιρόπι μαζί με τον χυμό των δύο λεμονιών. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας, όποτε χρειάζεται, και ρίχνουμε την κουταλιά της γλυκόζης. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το γλυκό. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα... Η Συνταγή ειναι απο της Συνταγές της Παρέας Καλή επιτυχία

    Δημιουργός Συνταγής 

    Σπυριδούλα Προφύρη

  15. 12386577_10207358973163892_595376885_n.j1081399_10207358973563902_1179558200_n.j

    Κολοκυθοπιτα γλυκια συνταγη κουλουριωτικη

    Ζυμη 1κιλο αλευρι (μισο κιλο ασπρο..μισο κιλο σταρ) 1ποτηρι κρ.χυμο πορτοκ 1ποτ.νερ.καλαμποκελαιο 1 σφηνακι ξυδι Λιγο αλατι Νερο χλιαρο οσο παρει Αφηνω μιση ωρα να ξεκουραστει Γεμιση 6 ποτηρια νερου τριμμ.κολοκυθα καλα στιμμενη 1ποτηρι ζαχαρη 1ποτηρι σταφιδες ξανθες 1ποτηρι σταφιδες μαυρες 1ποτηρι τριμμ.χοντρο καρυδι 1ποτηρι τριμμ.καροτο Κανελλα γαρυφαλλο 1/2 φλυτζ.καφε μισοβρασμενο ρυζι Ανοιγω φυλλο..μετα σε φυλλα μικρα βαζω γεμιση απο πανω μια κουταλια γλυκ.ζαχαρη..κλεινω σε ρολλακια..αλειφω με λιγο λαδι απο πανω και ψηνω στους 180' για 20λεπτα αερα..αναλογα τον φουρνο..γινεται και σε πιτα!!!!συνταγη κουλουριωτικη σαλαμινα

     

    Δημιουργός Συνταγής

    Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

  16. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12527631_1637897073129189_1941320789_n.j

    Παγωτοκεκάκια Τι χρειαζόμαστε:

    Βασική εκδοχή: 1 δόση από την αγαπημένη σας συνταγή του κέικ που προτιμάτε 1 συσκευασία χωνάκια παγωτού κύπελο

    Φτιάχνουμε το κέικ και το μοιράζουμε στα χωνάκια. Φροντίστε να γεμίζεται τα 3/4 περίπου για να φουσκώσουν. Τοποθετείστε τα σε λαμαρίνα και τα ψήνεται κανονικά χωρίς να φοβάστε. Τα χωνάκια δεν παθαίνουν τίποτα. Κάντε το τεστ με το μαχαίρι και όταν βγει στεγνό είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα διακοσμήστε με γλάσο σοκολάτας, αμύγδαλό τριμμένο, τρούφα, και με ότι άλλο θέλετε. Μια ιδέα για μπουφέ ή για παιδικά πάρτυ.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  17. ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 83
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    Η πρώτη ψηφοφορία μας ξεκίνησε ....:)

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    logo-1.png.16b028cfd86966810f4ae47af12a6

    Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων αλλά χειροποίητα, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και κυρίως χωρίς τη χρήση τεχνητών πρόσθετων και συντηρητικών. Αυτό για εμάς είναι ο ορισμός του ελληνικού delicatessen. Κι έτσι λοιπόν θέλουμε να συστηθούμε ως μια οικοτεχνία ελληνικών delicatessen προϊόντων. Ένα εργαστήριο όπου μαγειρεύουμε με χαρά, προσωπική φροντίδα και ενθουσιασμό με 100% φυσικά προϊόντα, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, σεβόμενοι τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής.

    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

    Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και ευθύνη τη δική μας μικρή συμμετοχή στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής διατροφής. Επιλέξαμε να εγκατασταθούμε στη Δυτική Μακεδονία, επειδή τις γεύσεις αυτού του τόπου γνωρίζουμε καλύτερα, επειδή εδώ παράγονται πολλά αγροτικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας, τα οποία θέλουμε να βρίσκονται από το χωράφι στο εργαστήριό μας, σε λιγότερο από μία ώρα. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο συνεργατών-προμηθευτών από τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι με υπευθυνότητα και γνώση καλλιεργούν και παράγουν εξαιρετικής ποιότητας, ασφαλή προϊόντα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, που αποδεικνύεται με τη χρήση ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, είναι για εμάς προαπαιτούμενο για την επιλογή τους. Τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε συλλέγονται την εποχή της φυσικής τους ωρίμανσης, επειδή τότε τα αρώματα και η νοστιμιά τους βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους. Μαγειρεύουμε και συσκευάζουμε σε άρτιες υγειονομικά εγκαταστάσεις, τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 22000:2005. Σκοπός μας είναι η παραγωγή και συσκευασία χειροποίητων προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας με 100% φυσικά υλικά και την καλύτερη γεύση.

    ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

    Πρόκειται για αλείμματα, πατέ και σάλτσες μεγάλης πυκνότητας με βάση την πιπεριά Φλωρίνης. Παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, όταν ωριμάζουν οι πιπεριές στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας. Οι πιπεριές ψήνονται στα κάρβουνα, αποφλοιώνονται, καθαρίζονται από τα σπόρια με το χέρι κι αφού αλεσθούν, σιγοβράζουν για ώρες σε κατσαρόλες με την προσθήκη των υπόλοιπων συστατικών. Βασική πρώτη ύλη σε όλες τις συνταγές είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κοινό τους σημείο η μοναδική καπνιστή γεύση της ψημένης στα κάρβουνα πιπεριάς. Ο υψηλός βαθμός συμπύκνωσης των υλικών μεταξύ 70% και 80%, τις κάνει ξεχωριστές και αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμά τους. Τα συστατικά αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους βασίζονται σε παραδοσιακές  και  οικογενειακές συνταγές από τη Φλώρινα και την Πέλλα. Είναι 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα σε όλα τα στάδια παραγωγής τους χωρίς συντηρητικά ή συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.

    ΓΕΥΣΕΙΣ:

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΠΕΡΙΑ συνταγή από τις Πρέσπες 200γρ

    ΠΑΠΡΙΚΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 200γρ

    ΠΑΠΡΙΚΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΥΤΕΡΗ 200γρ

    ΠΑΤΕ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 200γρ

    ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΛΕΣΜΕΝΗ συνταγή από τις Πρέσπες 200γρ

    ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 200γρ

    rizesp.PNG.71d5b33440d43d1306fcfb641d56a

    ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ 100% ΦΡΟΥΤΩΝ

    ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

    Η ιδιαιτερότητα αυτών των αλειμμάτων αφορά στη χρήση συμπυκνωμένου χυμού σταφυλιού ελληνικής παραγωγής αντί της ζάχαρης που χρησιμοποιείται στις κοινές μαρμελάδες. Τα ονομάζουμε αλείμματα, επειδή η περιεκτικότητα σε σάκχαρα φτάνει στο 52% και όχι στο 64% όπως οι κοινές μαρμελάδες, χωρίς αυτό να συνεπάγεται λιγότερη γλυκύτητα στη γεύση. Η μοναδικότητά τους είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα καθώς δεν περιέχουν πηκτίνες. Για κάθε 100 γρ. τελικού προϊόντος χρησιμοποιούμε περίπου 150 γρ. φρούτου. Παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με φρέσκα φρούτα που ωριμάζουν πάνω στο δέντρο από καλλιέργειες της Μακεδονίας. Είναι 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα χωρίς συντηρητικά ή συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.

    ΓΕΥΣΕΙΣ:

    ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ 330γρ

    ΡΟΔΑΚΙΝΟ 330γρ

    ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ 330γρ

    ΣΥΚΟ 330γρ

    ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΜΕ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 330γρ

    ΒΕΡΥΚΟΚΟ 330γρ

    ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ 330γρ

    ΦΡΑΟΥΛΑ 330γρ

    rizes2.PNG.62293f112dde78388aacce3917b08

    ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ

    Έτοιμα φαγητά, μεζέδες και συνοδευτικά, κλασσικές γεύσεις της Ελληνικής μεσογειακής διατροφής, που βασίζονται σε παραδοσιακές ή οικογενειακές συνταγές, είτε αυτούσιες, είτε προσαρμοσμένες στις προσωπικές μας γευστικές προτιμήσεις. Παρασκευάζονται με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, οι οποίες καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα, μαγειρεμένα όπως στην κουζίνα του σπιτιού μας χωρίς συντηρητικά ή συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.

    ΓΕΥΣΕΙΣ:

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ 300γρΤΡΙΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 300γρ

    fafhta.PNG.ba2619826e860a1b2c054cfc45c80

    ΡΙΖΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DELICATESSEN

    Εμμανουήλ Βασιλειάδης

    Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Λιούλια 82, 
    50010 Κρόκος Κοζάνης, Ελλάδα 
    τηλ. (+30) 24610 63009 
    κιν. 6972258244 
    info@rizes.com.gr

  19. ekthesi_paradosiakon_proionton.thumb.jpg

    Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η 1η Έκθεση με παραδοσιακά - βιολογικά προϊόντα - Χειροποίητες κατασκευές και ανθοκομία στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Μάκρης.

    Την Έκθεση διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση SILICIUM ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

    Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 18:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου 2015.

    Ώρες λειτουργίας : Καθημερινές και το Σάββατο από τις 16:00 -22:00 ενώ την Κυριακή ξεκινάει από τις 11:00 έως 22:00.

    Παίρνουν μέρος εκθέτες με Παραδοσιακά, βιολογικά προϊόντα, Χειροποίητες Κατασκευές και Ανθοκομία από όλη την Ελλάδα, σε τιμές προσαρμοσμένες στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, ενώ την Έκθεση θα πλαισιώσουν δεκάδες καλλιτεχνικά δρώμενα, live shows Γαστρονομίας και διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα.

    Επιπλέον, φέτος η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μοιράσει ΔΩΡΕΑΝ βιβλία για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης, στα πλαίσια της δράσης «Κανένα Παιδί Χωρίς Βιβλίο», ενώ όπως πάντα, η διοργάνωση θα προωθήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και τα τοπικά ιδρύματα.

    Στα πλαίσια της έκθεσης εκτός από φαγητό, μουσική, χορό και ποτό, το κοινό θα είναι σε θέση να ενημερωθεί για την Κοινωνική Οικονομία , την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τις προοπτικές της τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας καθώς και την σημασία του εθελοντισμού από διακεκριμένους εισηγητές.

    πηγη irafina.gr

  20. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12227781_1668620086713786_7346125198629612243398_1668620930047035_5317316867370112243567_1668620770047051_7609564484409212249912_1668620526713742_37962804945177

    Μοσχαράκι κοκκινιστό της Έφης

    Ενημερώθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα
     
    Από την Έφη Μπαξεβάνη

    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
    1κ μοσχαράκι
    1 συσκευασία χυμό ντομάτας
    1 πιπεριά Φλωρίνης 
    200 γρμ ντοματάκια αποφλοιωμένα
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    3 φύλλα δάφνης
    3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
    ελαιόλαδο
    αλάτι 
    πιπέρι
    ρίγανη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβουμε σε μερίδες το κρέας και το βράζουμε με νερό σε μία κατσαρόλα.Πετάμε το πρώτο αυτό νερό.
    Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.στραγγίζουμε το κρέας και τα σωτάρουμε όλα μαζί στην ίδια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,τα ντοματάκια,τη δάφνη και το γαρύφαλλο.Χαμηλώνουμε τη φωτιά,βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα μας.

    Συνοδεύεται εξαιρετικά με ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες.
     
     
  21. 12168000_1651613411746311_1251866759_n.t

    Ομελέτα με πέστο βασιλικού και φρέσκια Mozzarella Υλικά: 1φλιτζ. τσαγ. φρέσκια Mozzarella, σε λεπτά κομμάτια 8 αυγά μεγάλου μεγέθους 8 ντοματίνια κομμένα στα δύο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 φλιτζ. τσαγ. πέστο βασιλικού ¾ κ.γ. αλάτι χοντρό ¼ κ.γ.πιπέρι Εκτέλεση: · Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. · Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ¾ του φλιτζανιού από τα κομμάτια τηςφρέσκιας DirolloMozzarella. · Βάζουμε σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. · Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και την φρέσκια DirolloMozzarella. Ανακατεύουμε 1-2 φορές με μια σπάτουλα και το μαγειρεύουμε για 1-2΄. · Απλώνουμε από πάνω τις φέτες από την ντομάτα και την υπόλοιπη φρέσκια Mozzarella. · Έπειτα την βάζουμε στον φούρνο μέχρι να φουσκώσει για περίπου 8’. Την αφήνουμε να σταθεί για 5’, περνάμε την σπάτουλα από τις άκρες και ξεφορμάρουμε την ομελέτα. · Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ζεστή με λίγη τριμμένη φρέσκια Mozzarella από πάνω.

  22. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12188351_10153670794359933_2034425757_n.12200616_10153670794349933_92841361_n.th12200872_10153670794634933_287228817_n.t12202012_10153670794669933_1279151075_n.12202110_10153670794459933_2049729347_n.12202234_10153670794829933_1074716552_n.12204984_10153670794609933_698159286_n.t12208056_10153670794399933_682982177_n.t12212221_10153670794704933_186324905_n.t

     

    Σουτζουκάκια!!!!!
    Θα σας κάνω με τα κρεμμυδάκια!!!!!
    υλικά για τα σουτζουκάκια
    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    5 φέτες ψωμί
    1 αβγό
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
    4 σκελίδες σκόρδο
    φρέσκο δυόσμο
    αλατι πιπέρι
    1 κουταλάκι κύμινο
    λίγο ελαιόλαδο
    υλικά για την σάλτσα
    1/12 κρεμμυδάκια για στιφάδο 
    1 κρεμμυδι χοντροτριμμένο
    3 σκελίδες σκόρδο
    1 κουταλιά κύμινο
    μερικούς κόκκους μπαχάρι 
    1 ποτήρι ντοματοχυμό
    3 φύλλα δάφνη
    1 σφηνάκι ξίδι 
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    αλατι πιπέρι
    ελαιόλαδο
    εκτέλεση
    μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους!!!
    σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε λαδάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκορδάκι
    και ριχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράση!!! σε ένα ταψί πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν!!! όταν είναι έτοιμα ριχνουμε απο πάνω και την σαλτσούλα που είχαμε στην κατσαρόλα και τα βάζουμε για λίγη ωρίτσα ακόμα στον φούρνο!!!! τα συνοδεύουμε με πιλαφάκι πουρέ η' πατατούλες τηγανιτές!

     

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

  23. 1 κιλό γάλα

    200γρ ζάχαρη

    Βανίλια

    1 λεμόνι ξύσμα

    ½ πορτοκάλι ξύσμα

    200γρ αυγά

    90γρ σιμιγδάλι ψιλό

    50-70γρ βούτυρο φρέσκο

    1κ΄σ λιωμένο βούτυρο

    80ml ηλιέλαιο

     

    10τεμ φύλλα κρούστας περίπου

    Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτό μείγμα.  Αποσύρουμε από την φωτιά και αφού έχουμε ζεστάνει 60ml γάλα το προσθέτουμε μέσα στα αυγά και μετά όλα αυτά μέσα στο μείγμα. Ξεκουράζουμε για 4 ώρες τουλάχιστον και μετά γεμίζουμε τα φύλλα κρούστας.

    Για τα φύλλα παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας αλείφουμε με ηλιέλαιο και λίγο λιωμένο βούτυρο τα φύλα. Βάζουμε κρέμα στη μέση στο μάκρος του φύλλου και διπλώνουμε τις δύο άκρες  στη μέση. Μετά το ρολάρουμε, βουτυρώνουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε 180-190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. 

    11224514_849722091802660_7779786282373659331_n-640x410.jpg