Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικα:

    • 200γρ αυγα
    • 150γρ ζάχαρη 
    • 150γρ αλεύρι 
    • 150γρ σιμιγδάλι 
    • 40γρ γιαούρτι 
    • Βανίλια 
    • Μαστίχα 
    • Ξύσμα λεμονιού 
    • Baking bowder

    Για το σιρόπι:

    • 600 ml νερό 
    • 800γρ ζάχαρη 
    • 50γρ γλυκόζη 
    • Κανέλα 
    • Φλούδα λεμόνι 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1. Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι για ενα λεπτό από το σημείο βρασμού.
    2. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζάχαρη να αφρατεψουν.
    3. Προσθέτουμε το γιαουρτι και τα αρώματα ξυσμα,Βανίλια και μαστιχα.
    4. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά. 
    5. Ψήνουμε στους 180oC για 40 με 45 λεπτά περίπου.
    6. Σιροπιαζουμε με το σιρόπι σταδιακά και το κοβουμε αφού κρυώσει.

    IMG_20170514_192249_411.jpg

  2. ΑΦΙΞΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18403249_1523993097664236_6442579403642054213_n.thumb.jpg.3286e1ea170519ee8ccba84ace4b9ee9.jpg

    Ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις στηρίζει την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς της και προτιμάει τα κρητικά προïόντα για την πρώτη ύλη των άρτων και των γλυκισμάτων του! Αυτό αποδεικνύεται και από την καινούργια μας συνεργασία με τα κορυφαία σε ποιότητα τυροκομικά προϊόντα Δίκτη και συγκεκριμένα με τη γλυκιά μυζήθρα τους για την αποκλειστική χρήση της στα «καλιτσουνάκια» μας. Γιατί επιλέγουμε πάντα την τοπική μας αγορά!

     

    Αγαπάμε τις ελληνικές γεύσεις, αγαπάμε τις εποχές και αλλάζουμε μαζί τους και τις γεύσεις! Χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά και με αυτά δημιουργούμε τον αγαπημένο σας μουσακά, τώρα και σε πίτσα!

     

    18342649_1521907961206083_3645525815678915310_n.thumb.jpg.2e5638997092e8cdb5a0c1dd33914efb.jpg

     

    18033236_1501355953261284_7498893099991534748_n.png.34d9a3bd6581e446ba79ea761494dcac.png

     

    Για να γίνει η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας και η πιο γλυκιά, διαλέξτε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία γαμήλιων επιλογών που σας προσφέρει ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις! Από τα κουφέτα και την τούρτα σας μέχρι το στολισμό του τραπεζιού των ευχών με γλυκά, στον Κρητικό Φούρνο Γεύσεις θα βρείτε ξεχωριστές γεύσεις για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

    5916f68b6c3a3_18118620_1505879719475574_5545628353524684627_n(1).thumb.jpg.101b63d9a05e019d9be3227e090fa9dc.jpg

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

    http://www.kritikosfournos.gr

     

     

  3. 18425364_1561400450546474_1523137860584746720_n.jpg.199daf28b2778987099af1fee5edb5e8.jpg

    Τραγανες Φτερουγες με απιστευτη σως!!

    Απογειωστε τις φτερουγες σας με αυτα εδω τα υλικα, ξετρελαινουν μικροι μεγαλοι

    Υλικα 
     1κιλο φτερουγες 
     1πακετο πατατακια κατα προτ μπαρπεκιου 
     1κουταλια της σουπας σκονη σκορδου 
     1/2 κουπα τυρι αλμυρο ..κατα προτιμηση παρμεζανα 
     ριγανη πιπερι λιγο αλατι

    Για την σως

    2 φλυτζανια του καφε βαλσαμικο 
     1φλυτζανι του καφε κρασι 
    1φλυτζανι του καφε μουσταρδα..αν σας αρεσουν τα πικαντικα βαλτε πικαντικη μουσταρδα καυτερη 
     1/2 φλυτζανι του καφε μελι

    Εκτελεση

    Καθαριστε τις φτερουγες και κοξτε το ακτη τους με τα πολλα φτερα,χωριστε στην μεση την φτερουγα,ριξτε λιγο αλατι πιπερι και την ριγανη 
     Στο μπλεντερ θρυμματιστε τα πατατακια και ανακατεψτε με τα υπολοιπα υλικα ολα μαζι δλδ το τυρι και το σκορδο...βουτατε μεσα τις φτερουγες και ψηστε σε κατσαρολακι με μπολικο αραβοσιτελαιο καλα μεχρι να ροδισουν 
     Βαλτε ολα τα υλικα της σως σε ενα μπολ και χτυπηστε για 3 λεπτα με το μιξερακι του καφε μεχρι να πηξει..!!

  4. pastitsio-600x403.jpg.1cd483d5aa8787e638e2ecee686a226d.jpg

    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

         Συστατικα

         1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
         1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
         1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
         1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
         Αλάτι και πιπέρι
         πετιμέζι Ariston

        Εξτρα παρθενο ελαιολαδο  Αriston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο  με  Ρίγανη  Ariston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο Θυμάρι  Ariston

     

        Μπεσαμέλ

         1,5 λιτρο   πλήρες γάλα
         150 γρ  βούτυρο
          150 γρ  Αλεύρι
          2 αυγά
         100  γρ  Παρμεζανα
         Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
        

    Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
    Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε  τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί  σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε  σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο  Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

    Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα  και τα  μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
    Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει  ένα χρυσό καφέ χρώμα.

    Συνταγή  από Chef Τάσος Σπυρόπουλος

  5. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18254447_1885239988358659_1780068942_n.jpg.ddeb72c75c25a982b54693100bffaed4.jpg

    Mouse au chocolat

    Μία υπέροχη μους σοκολάτας με κομματάκια φράουλας Καλησπέρα παρεούλα μου,εξαιρετική συνταγή για σήμερα πιστέψτε με. Μία μους σοκολάτας που θα λατρέψετε. Η συνταγή είναι για 3-4 μερίδες Σας δίνω υλικά,εύκολη,γρήγορη,πεντανόστιμη 3 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου 220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200 γρ κουβερτούρα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 σφηνάκι μαστίχα 1 κούπα φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκοι και ασπράδια).Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μπωλ και αφού προσθέσουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.Τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει ελαφρώς μία βράση απομακρύνουμε από το μάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κουβερτούρα,αφού πρώτα κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στην άκρη και αφού περάσουν 2-3 λεπτά προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το σφηνάκι μαστίχας. Βγάζουμε από το ψυγείο τη μαρέγκα και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας.Απαλά με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες. Αδειάζουμε σε μπωλ ή ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Καλή σας απόλαυση. Πηγή :συνταγή για μους σοκολάτα Lauren Pascale, πειραγμένη από εμένα...

  6. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18361728_1445768585516145_1237810133_n.thumb.jpg.4a5aca401e28efa7f0fa86cbe051a945.jpg

    Θραψαλα με σπανάκι Υλικα 1 κιλο σπανάκι 3/4 του κιλού θραψαλα καθαρισμένα και κομμενα σε κομμάτια 1 κ.σ παπρικα 2 κ.σ ελαιόλαδο 3 φρεσκα κρεμυδακια 1/4 ματσάκι μάραθο Αλατι και πιπέρι μαυρο Εννοειται κ λιγο νερο για το βράσιμο . Εκτελεση Καθαρίζουμε κ πλένουμε καλα το σπανάκι και τα θραψαλα κόβουμε κ τα δυο υλικα σε κομματια. Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα τσιγαριζουμε ελαφρα στην συνεχεια προσθετουμε τα θραψαλα και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα για λιγα λεπτα . Στην συνεχεια προσθετουμε τ σπανάκι κ κλείνουμε τ καπάκι της κατσαρόλας για 5 λεπτα περιπου μεχρι να μαραθεί το σπανάκι τελος ριχνουμε τ ψιλοκομμενο μάραθο την παπρικα το αλατι το μαυρο πιπερι κ το νερο κ βράζουμε σε μεσαία φωτια για περιπου 35 λεπτα ! Καλη απολαυση ! Τιπ. αν θέλετε οταν το σερβιρετε στηψτε κ λιγο λεμονακι στο πιατο σας του παει πολυ !

  7. 18301363_1262980523800273_6329799079828649959_n.jpg.5c70717eaa9b7d40f6c86621c902501e.jpg

    Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια
    Υλικά
    1/2 χυλοπίτες
    1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
    1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά
    1 πράσο χοντροκομμένο 
    1/2 πιπεριά σε κύβους
    1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμένα
    1 κομματάκι βούτυρο για το σοτάρισμα των λαχανικών

    Υλικά για την μπεσαμέλ
    4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    2 1/2 ποτήρια γάλα
    1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
    1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί 
    3 αβγά
    αλάτι 
    Εκτέλεση 
    βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι.
    Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και οι χυλοπίτες μας!!!!
    Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμέλ και βάζουμε και το αλεύρι για μερικά λεπτάκια.
    Στην συνέχεια ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. 
    Αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τότε ρίχνουμε τ' αβγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς.
    Συνεχίζουμε με το αλάτι και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!! 
    Με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και τ' ανακατεύουμε.
    Βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας!!! 
    Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ!
    Τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας.
    << αν θέλετε στο μείγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση >>

  8. Οι συνταγές της Ζωής

    • 12
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 599
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18451464_1194610303998560_1359584428202405415_o.jpg.fddfe36a96aa0cc855fe0404aa78bfc7.jpg18422100_1194609763998614_7537067157047186067_o.jpg.e36b1fa188ee960b3630c17a21a7f239.jpg

    πατσαβουροπιτα
    1/2 κιλο φυλλο
    1 βιταμ
    5 αυγα
    1/2 κιλο τυρι
    1 μπουκαλακι σουρωτη
    κοβεις το μισο βιταμ και το λιωνεις μεσα στο ταψι
    κοβεις σε μικρα κομματακια το τυρι
    παιρνεις ενα φυλλο,το ανοιγεις,σκορπας το τυρι επανω του,σουρωνεις το φυλλο και το βαζεις στην ακρη του ταψιου
    συνεχιζεις με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν ολα τα φυλλα
    απο πανω σκορπας παλι λιγο τριμμενο τυρακι,η,κεφαλοτυρι και το μισο λιωμενο βιταμ,που εχεις κρατησει
    χτυπας 5 αυγα,ριχνεις και την σουρωτη μεσα και περιχυνεις ολα τα φυλλα απο πανω,να παει παντου
    ψηνεται σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους,μεχρι να ροδοκοκκινησει

  9. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18300989_619569288240964_4812657637225078751_n.jpg.10b71395c311b11b130bc7280ee8924e.jpg

    Prawns saganaki Γαρίδες σαγανακι 

    800-900 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαριςμενες αφήνω τα κεφάλια κι ουρές, κρεμυδακια φρεσκα,μπόλικο σκόρδο 
    τα βαζω στο τηγάνι με λιγο λαδι να ψηθούν λιγο, 
    κοβω κόκκινη πιπερια φρεσκια ή απο βάζο, καθαρίζω ντομάτες 3-4 μέτριες και τις κοβω, οταν ψηθούν αρκετά, 
    βαζω τις γαρίδες να βράσουν 3-4' θρυματιζω ενα κομμάτι φετα και ψιλοκόβω μαντανό. 
    το σερβίρω σκέτο ή με ρυζι σπυροτο! 
    Effie xx

  10. 18301346_1522639297767355_7121692262866036524_n.jpg.582dabca955348405ee347aa65dcc19d.jpg

    Ψωμι με τρια ειδη απο αλευρα...σιτου..κακαμποκαλευρο και κιτρινο αλευρι απο σκληρο σιταρι..Υλικα....1 κιλο αλευρι για ολοες τις χρησεις..500 g καλαμποκαλευρο...500 g αλευρι κιτρινο απο σκληρο σιταρι...2 κουταλιες αλατι..1 κυβακι νωπη μαγια δυαλυμενη σε ζεστο νερο...1 κουταλακι ζαχαρη..ζεστο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη.Εκτελεση..Ριχνουμε τα 3 ειδη αλευρου σε λεκανη και ανακατευουμε ...ριχνουμε το αλατι τη ζαχαρη παλι ανακατεμα και τελος τη μαγια και ενα μερος του νερου και ζυμωνουμε ..στην πορεια προσθετουμε λιγο λγο νερο μεχρι να πετυχουμε μια ελαστικη ζυμη..αν μας πεσει περισσοτερο νερο προσθετουμε λιγο αλευρι γοχ ..σκεπαζουμε με πετσετα και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για 3 ωρες να διπλασιαστει σε ογκο...πλαθουμε καρβελακια και τα αραδιαζουμε σε αλευρωμενο ταψι τα βαζουμε σε χλιαρο φουρνο μεχρι να φουσκωσουν...ψηνουμε στους 2οο β για 1 ωρα

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  11. ΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

    • 306
      καταχωρήσεις
    • 3
      σχόλια
    • 34038
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17857965_1817338001852401_1642665468_n.jpg.53f957bb6844bce0eef3f9efbdbdd6e7.jpg17888343_1817337918519076_92941722_n.jpg.8c8721d16cdf77b49a0385c18c5060be.jpg

    ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΥΛΙΚΑ 1 π.ν.λαδι 1π.ν. ζαχαρη 1π.ν. χυμο πορτοκαλι 2 αυγα 1κγ μπεικεντ 1 κγ σοδα Λιγο κανελα. 1000 γρ περιπου αλευρι Χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο και μαυρο ΓΛΑΣΣΟ 2 απραδια 2 κουπες ζαχαρη αχνη 4 κς χυμο λεμονι.χτυπαμε το ασπραδι πολύ καλα ριχνουμε το λεμονι και μετα την ζαχαρη.το χωριζουμε και τα χρωματιζουμε. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο καδο του μιξερ χτυπαμε όλα τα υγρα να ασπρισουν.μετα προσθετουμε τα στερεα και σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει μια ομορφη μαλακη ζυμη.περνουμε κοματακι και κανουμε το σωμα.περνουμε και άλλο λιγο και το κολαμε για το κεφαλι.τα βαζουμε σε αντικολιτικο ταψι και τα ψηνουμε για 15 λεπτα.κρυωνουν .αφου εχουν κρυωσει χρωματιζουμε το σωμα με το γλασσο κοκκινο,το κεφαλι μαυρο και μετα κανουμε το σχεδιο με τις βουλες. Καλη επιτυχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  12. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17799143_430045160664759_5705521281432421807_n.jpg

    17861831_430044817331460_3396843152333359027_n.jpg

    17862289_430045023998106_2699476418965667899_n.jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    17903508_430026447333297_6854549183062295511_n (1).jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    984009_430026627333279_8227887455600162596_n.jpg

     

    ΥΛΙΚΑ

    1 κουτι  βουτυρο 250γρ (εγω εβαλα φρεσκο σε θερμοκρασια δωματιου )

    2κουπες ζαχαρη 

    4μετρια αυγα

    1κουπα γαλα 

    χυμος ενος πορτοκαλιου

    ξυσμα ενος λεμονιου 

    3 -4 βανιλιες σκονακια

    1κουταλια της σουπας αμμωνια 

    1κοφτη κουταλια μπεικιν 

    1300γρ αλευρι περιπου  για ολες τις χρησεις 

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε λεκανη αναμειξης βαζουμε τη ζαχαρη τα αυγα και το βουτυρο  και χτυπαμε μ το χερι η με μιξερ χειρος .Δεν χρειαζεται πολυ χτυπημα .Προσθετουμε το ξυσμα τις βανιλιες και το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε .επειτα διαλυουμε την αμμωνια στο γαλα και προσθετουμε το διαλυμα στο μειγμα ...συνεχιζουμε με το χερι να το χτυπαμε ...Σε μια κουπα αλευρι ανακατευουμε το μπεικιν και την προσθετουμε και αυτη στο χυλο μας ...συνεχιζουμε με το υπολοιπο αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακηζυμη  που να κολλαει ελαφρα στα ακροδάχτυλα αλλα να πλαθεται...την αφηνουμε να ξεκουραστει  καμια ωρα  και πλαθουμε τα κουλουρακια στο σχημα που θελουμε  βαζουμε σε ενα φλιτζανι τον κροκο με νερο και αλείφουμε τα κουλουρακια απο πανω  ψηνουμε 20-25 λεπτα  στους 175 βαθμους 

     

     

    την συνταγουλα την ειδα στο site https://www.cretangastronomy.gr/

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14713702_620525334776201_5362661512554946391_n.thumb.jpg.48da59d2b409594e7807ec9c61fde103.jpg

    ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
    Το καλυτερο μεζε εφτιαξα σημερα. Τις σουπιες τις αγαπαω οπως κ να μαγειρευτουν αλλα σαλατα ειναι το καλυτερο μου.
    Μου τις εφερε ο κουνιαδος μου και τις ειχα στην καταψυξη. Μαγειρευονται ποιο ευκολα ετσι.
    Υλικα
    1 κιλο σουπιες ολοκληρες κατεψηγμενες
    Αλατι, πιπερι, ριγανη
    Ξιδι
    Ελαιολαδο
    1-- Βραζουμε τις κατεψυγμενες σουπιες ολοκληρες για 15'-20' στην χυτρα.
    2-- Αφηνουμε να κρυωσουν.
    3-- Καθαριζουμε κ βγαζουμε τα ματια , το στομα κ το κοκκαλο. Κοβουμε σε ροδελες.
    4-- Βαζουμε σε ενα δοχειο κ ριχνουμε ξυδι , λαδι,ριγανη, λιγο πιπερι κ αλατι. 
    Κραταμε στο ψυγειο κ ριχνουμε και αλλο λαδακι στην σαλατα μας εαν θελουμε πριν σερβιρουμε.
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14.  

    17626552_1303649796377457_4322930585902946673_n.thumb.jpg.59fb8e85d8a33581c7d9f07b0160a920.jpg17634493_1303649983044105_2639759744627027587_n.jpg.c90451c4e59593b38390d1c1356e6577.jpg17554378_1303649589710811_5282068786203967111_n.jpg.a3b122182c22a29b765821bb7c530315.jpg

    Καλημέρα και καλό μήνα!Σας ευχαριστώ για την αποδοχή!
    ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    6 φιλέτα βακαλάου 
    3 πατάτες
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    2 κρεμμύδια
    μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
    500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
    σκόρδο σε σκόνη
    3 φύλλα δάφνης
    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
    κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
    φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
    μαίντανό
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
    Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
    Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
    Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C,στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
    *Σημ Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.

    17498583_1303648926377544_3592051753122474944_n.jpg

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  15. 17741250_662852347234626_1954711295_n.jpg.e7be421aeff648252cbf8758866c590d.jpg

    ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!! 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 2 ΑΥΓΑ 1Κ.Γ ΑΛΑΤΙ,1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.....ΡΙΧΝΕΤΕ 1 Κ.Σ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    η συνταγη ειναι απο την τρελοκουζινα της Βασουλας 

  16. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

    Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  17.  

    17629646_10210823962733799_1989529285241004130_n.jpg.9c09a0efe3ece9f7f16926ad1c48076b.jpg

    Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο

    20 γαρίδες μεγάλες 
    2 πράσα, ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο
    2 ντομάτες στον τρίφτη 
    Ελαιόλαδο
    2 φλιτζ. κριθαράκι 
    5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
    Αλάτι και πιπέρι
    ½ φλιτζ. λευκό κρασί
    2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
    2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

    Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το έντερο. Ψιλικόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.Ρίχνουμε τις γαρίδες όπου τις ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας και αφαιρούμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί ότι έχει μείνει στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε ένα πυρέξ στο φούρνο. Όταν βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο(να το βγάλετε ζουμερό), βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5’ και σερβίρουμε.

    Δημιουργός συνταγής 
    Εύα Παρακεντάκη

  18. 17361488_1672320533060753_73232854_n.jpg.60a18057dac2f7412bcbae21c2b80baa.jpg

    Σουπα λαχανικών,εύκολη νηστίσιμη με φρέσκια ντομάτα
    Υλικά!
    1κολοκυθακι,
    1 κρεμμύδι ξερό
    1καροτο
    1 πράσο 2-3 κλωναρακια σέλινο!
    1 πιπεριά κέρατο πράσινη
    Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
    Λάδι 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ του κρασιού
    Κριθαράκι 1\4 του πακετου
    1 ντομάτα τριμμενη
    Κόβουμε τα λαχανικά μας καρέ,ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας κ τα τσιγαριζουμε σεχαμηλη φωτιά,ρίχνουμε κ το κριθαρακι να γυαλίσει με το λάδι,ρίχνουμε κ την τριμμένη ντομάτα κ 11\2 ποτήρι νερό,να βράσει το φαγητό μας κατόπιν ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας κ το βραζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  19. 17204561_1796855430635294_1893023422_n.jpg.7ba1d0d1599f45e116dfa1c26e4a49ba.jpg

    Νηστίσιμα ντονατσακια με κρεμα πορτοκαλιού!
    Εκανα μικρή δοση και μου βγήκαν 11 κομματια.
    Για τα ντόνατς: 200γρ αλευρι ενα κουταλακι ξερή μαγιά τρία κουταλάκια ζάχαρη μια βανίλια δυο κουταλιές ελαιολαδο ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερο χλιαρό ζυμωνοντας ταυτόχρονα. Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Για την κρεμα πορτοκαλιού: βάζουμε σε μια κατσαρολα εκτός φωτιάς 350ml νερο 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατευουμε. Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκαλι χαμηλωνουμε τη φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλακι μαργαρινη. Η κρεμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουταλι
    Κόβουμε μπαλακια απο τη ζυμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ενα κουταλακι τα γεμίζουμε με την κρεμα και τα αχνιζουμε!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  20. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

    Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
    Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
    300 γρ γάλα 
    100 γρ βουτηρο
    2αυγα
    2κ γ ζαχαρη 
    1κ γ αλατι 
    10 γρ μαγιά ξερή 
    Γεμιση :
    300 γρ φέτα 
    200γρ ανθοτυρο
    200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
    Απο πανω :
    50-100 γρ βουτηρο 
    Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
    Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
    Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
    Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
    Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

  21. Οι συνταγές της Λιας

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 159
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    15645318_1518436131519179_73427097_n.jpg15645730_1518436128185846_7841054_n.jpg

    Cheese cake με Φιλαδέλφεια

    Υλικά 2 κουτάκια 500γρ Φιλαδέλφεια 2 πακέτα πτι μπερ 1βιταμ (πλάκα όπως στο κέϊκ) 2 κουτάκια ζαχαρουχο γάλα 1φλιτζάνα του καφέ κονιάκ 1χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι Λίγο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

    Εκτελεση Σπάμε τα μπισκότα στο μουλτι μετά σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ κ καβορδιζουμε ελαφρώς τα μπισκότα σβήνουμε με το κονιάκ. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το ένα κουτί ζαχαρουχο. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα δύο πακέτα Φιλαδέλφεια με το κρύο κουτί ζαχαρουχο και μετά από δύο λεπτά ριχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ κ το ζεστό ζαχαρουχο γάλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά κ Ρίχνουμε κ ένα χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Στην συνέχεια σε ένα τάπερ απλώνουμε ένα κουτάλι τα θρυματισμενα μπισκότα πολύ καλά να παει παντού κ Ρίχνουμε την αφράτη κρέμα πάνω στα μπισκότα την απλώνουμε πολύ καλά την αφήνουμε για ένα τέταρτο εκτός ψυγείου κ μετά Ρίχνουμε κ την μαρμελαδα φράουλα ή κεράσι αντίστοιχα

    Δημιουργος Συνταγης 

    Λια Μανιατη

  22. 2.JPG

    Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2016

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’), διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΜΠΑΣΔΡΑΣ», συσκευασίας διακοσίων (200) γραμμαρίων, με ημ. παρασκευής 15/02/16, ημ. συσκευασίας 07/05/2016 και ημερομηνία λήξης 14/02/2017, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρία ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΟΕ, με έδρα το 68ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο Πολύκαστρο και το οποίο πωλείται με τις ενδείξεις «τυρί αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθ. βάρος 200g, Συστατικά : παστερ. πρόβειο γάλα 70%, παστερ. κατσικίσιο γάλα 30%, αλάτι, πυτιά, καλλιέργεια τυρών, μεγ. υγρασία 56%, ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 43%», βρέθηκε να έχει παραχθεί από 100% αγελαδινό γάλα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Καταγραφή.JPG

  23. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα

    300 γρ. αλεύρι

    180 γρ. βούτυρο (βουβαλίσιο του ΜΠΟΡΑ)

    300 γρ. σουτζούκι ΜΙΡΑΝ (1 τεμάχιο) κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. κασέρι Καλαμπάκας τριμμένο (προς γλυκό )

    180 γρ. Λαδoτύρι Μυτιλήνης τριμμένο

    8 αυγά μεγάλα (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)

    αλάτι, πιπέρι

    τριμμένη φρυγανιά

    Οδηγίες

    Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο με αποτέλεσμα να φτιάξουμε μπεσαμέλ.

    Προσθέτουμε τους κρόκους ,αλλά η μπεσαμέλ πρέπει να μην είναι ζεστή, να το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

    Προσθέτουμε τα τυριά, το σουτζούκι, το αλάτι, το πιπέρι.

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια.

    Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στη μπεσαμέλ.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τη φόρμα μας και προσθέτουμε το σουφλέ ,αλλά με προσοχή δεν το γεμίζουμε για να έχει χώρο να φουσκώσει.

    Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 200°C

    Και για 45-50 λεπτά ψήνουμε το σουφλέ μας.

    MIRAN

  24. 14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

    Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

    14397475_1820101421557838_1459593930_n.png