Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16976732_1359636890795982_1000195886_n.jpg.de4699b59d7190192530c68c08a9fdc9.jpg

    Ταραμοσαλατα λευκη Υλικα 170 γρ ταραμά λευκο 5-6 μεσαίες πατατες βρασμένες 1 κπ λαδι 1/8 κπ νερο 2 λεμόνια 1 κρεμμυδι Εκτελεση Βράζουμε τις πατατες κ τις πολτοποιουμε με το πιρουνι η το γουδί, προσθετουμε τον ταραμά κ το κρεμμυδι κ το λεμονι , ριχνουμε σταδιακά το λαδι κ χτυπάμε με το μίξερ , αν τ μειγμα ειναι πηχτό προσθετουμε νερο. Η ποσοτητα του λεμονιού μπορει να λιγοστέψει αν δε σας αρεσει το πολυ ξινό κ ν αυξήσετε το νερο. Διατηρείται στο ψυγειο ! Καλη απολαυση !

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  2. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16934223_1853789664837025_1462432070_n.jpg.f6231f9b942dc3f4dd94415655a90436.jpg

    To πάθος μου για ορεκτικά μάλλον το έχετε καταλάβει bruschetta caponata για σήμερα..... μία ωραία ιδέα για αυτές τις μέρες...... Εκπληκτική συνταγή ...πεντανόστιμη 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρούς κύβους 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.γ. κάππαρη 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ.ζάχαρη λίγο μαιντανό 8-10 ντοματίνια 3-4 κ.σούπας ξίδι ελαιόλαδο 4 φέτες χωριάτικο ψωμί αλάτι χοντρό & πιπέρι

    Εκτέλεση Kόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε και αφού ζεστάνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι τις τηγανίζουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά μας και όταν πάρει και αυτή χρώμα ρίχνουμε κρεμμύδι,σκόρδο,ξύδι,ρίγανη,ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. Προσθέτουμε τέλος τις ντομάτες σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Προσθέτουμε την καπονάτα, πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε.

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    16996050_1441542779210341_4289345371109741967_n.jpg.ce234b1fb7a4345c8acd4d82c8d41314.jpg

    Cheeseμπουρεκακια!
    Υλικα
    1 πακετο φυλλα κρουστας
    βουτυρο για το αλλειμα των φυλλων
    Για τη γεμιση
    300 g ανθοτυρο αναλο
    200 g τυρι κρεμα τυπου φιλαδελφεια
    1 βανιλια
    λιγο ξυσμα λεμονιου
    1 κουπα ζαχαρη
    2 αυγα
    Για το σιροπι
    2 ποτηρια ζαχαρη
    1 μιση ποτηρι νερο
    1 βανιλια
    1 κουταλια γλυκοζη
    Εκτελεση
    Βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει
    Απλωνουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 3 λωριδες ανα φυλλο κατα μηκος
    Βουτυρωνουμε τα φυλλα και βαζουμε μια γεματη κουταλια στην ακρη της λωριδας διπλωνουμε τις ακρες να μη μας φυγει η γεμιση και ρολαρουμε
    Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια και αραδιαζουμε σε λαδωμενο ταψι αλλειφοντας την επιφανεια τους με βουτυρο
    Ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισουν
    Οταν τα βγαλουμε σιροπιαζουμε ριχνοντας το σιροπι με κουταλα

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  4. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    58b05d638c986_16865155_1474616792558174_7533560521875957085_n(1).jpg.ea30b61923a81e1f094273912c2bb697.jpg16864923_1474618542557999_5760351965117226101_n.jpg.6641b24670b93d91a96e7763ccf9c086.jpg

    Να και δυο πίτσες που ψήνονται..Η μια πολύ Special και η άλλη μαργαρίτα για μένα..!! 
     Υλικα 
     500γρ αλεύρι
    300γρ χλιαρό νερό
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    1 κ.γ. ζάχαρη
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.σ. ηλιέλαιο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Αφήνουμε το ζυμαράκι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.!!Γεμίζουμε με ότι θέλουμε..η σάλτσα μου είναι σπιτική και εχω προσθέσει στο βράσιμο βασιλικό,αλάτι κ πιπέρι..!!

  5. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16923375_646382992214895_1598723439_n.jpg.3fac0aec7d10a3854281255db190eaf5.jpg16924162_646383005548227_515948762_n.jpg.51f2f0581acab6fe68dd8338ad044cb6.jpg16976153_646383048881556_1173934293_n.jpg.7414520acac4723bd181509cc4de8805.jpg16924216_646383068881554_1122129721_n.jpg.c5792da67079858f96bac8b7b2e0391c.jpg

    καταιφι

    την συνταγη την ειδα απο την Zwi Zwzw και πραγματικα αξιζει να το φτιαξετε 1 πακέτο φυλλο κανταίφι 365 γρ. Flora βούτυρο Γέμιση: 100 γρ. Καρύδι 100 γρ. Αμύγδαλο 1 κ.σ. Ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλλα Σιρόπι: 600 γρ. Ζάχαρη 400 γρ. Νερό Χυμό από μισο λεμόνι Φλούδα πορτοκαλιού 2 ξυλάκια κανέλας Εκτέλεση: Τυλίγουμε τα κανταιφια με την γέμιση και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψι....περιχυνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου στον αέρα για περίπου 1μιση ώρα!!! Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι και το εχουμε αφήσει να ψιλοκρυώσει....Ρίχνουμε με κουτάλα στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο!!!

    Δημιουργός Συνταγής

  6. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16427502_579506308913929_702744613362954028_n.jpg.51e16e4fec041143aae6195d90f4e212.jpg

    Τελειο σνακ, για μικρούς και μεγάλους

    1 φύλλο σφολιατα το κοβω στα τέσσερα, πλένω και κοβω φετούλες μικρά κολοκυθάκια, τα βαζω στο κάθε κομμάτι σφολιατας, βαζω φετα λιγο λιωμένη, αλάτι/πιπέρι, απο πανω λιγη παρμαζανα ή κεφαλοτύρι, λιγο λαδι και τα ψήνω σε 170β αέρα, μέχρι να ροδίσουν! 
    . Effie xx

  7. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

    Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
    Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
    300 γρ γάλα 
    100 γρ βουτηρο
    2αυγα
    2κ γ ζαχαρη 
    1κ γ αλατι 
    10 γρ μαγιά ξερή 
    Γεμιση :
    300 γρ φέτα 
    200γρ ανθοτυρο
    200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
    Απο πανω :
    50-100 γρ βουτηρο 
    Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
    Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
    Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
    Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
    Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

  8. 13532890_1752232411685886_5829812566943236051_n.thumb.jpg.1a2f6f180474b126cf7a0fc2431bcad9.jpg13567271_1752232578352536_2321678899433527559_n.jpg.29934867780e2bfecb2ac7f205b02e22.jpg13592426_1752231531685974_7213488250956815889_n.jpg.695505828de9f6664be916bb4bb6b99c.jpg

    Πιπεριές γεμιστές με κριθαράκι,μοτσαρέλα και κιμά της Έφης

    Έγιναν πάρα πάρα πολύ νόστιμα!!!! ΥΛΙΚΑ 10 μεγάλες πιπεριές 500 γρμ κιμά 500 γρμ τοματοχυμό 500 γρμ φρέσκια μοτσαρέλα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης 1 κούπα κριθαράκι αλάτι πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο φρέσκο δυόσμο φρέσκο βασιλικό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεκινάμε κόβοντας σε μέτρια κομμάτια την πιπεριά και το κρεμμύδι.Στη συνέχεια τα σοτάρουμε καλά σε ένα βαθύ τηγάνι.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και μερικά φυλλαράκια δυόσμο και βασιλικό και στη συνέχεια το χυμό τομάτας.Αφήνουμε τον κιμά να βράσει,μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κριθαράκι,για μερικά δευτερόλεπτα.Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει,έχοντας προσθέσει λίγο αλάτι,πιπέρι και ρίγανη. Όταν ο κιμάς και το κριθαράκι είναι έτοιμα,σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στο βαθύ τηγάνι.Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε το μείγμα. Στο χρόνο που χρειάστηκαν να ετοιμαστούν τα παραπάνω,πλένουμε καλά τις πιπεριές μας.Κόβουμε τα καπάκια τους και πλένουμε και το εσωτερικό.Αφαιρούμε τα σποράκια,καθώς και το άσπρο,χοντρό μέρος στο εσωτερικό κάθε πιπεριάς.Προσθέτουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές μας. Βάζουμε τις πιπεριές σε γάστρα ή ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο,ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό,μέχρι το 1/3 του φαγητού.(όχι του σκεύους) Ψήνουμε σε γάστρα με κλειστό καπάκι,στους 220 στον αέρα ή στο σκεπασμένο ταψί στους 200 μέχρι να είναι έτοιμες οι πιπεριές.

  9. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16809683_1793636957555839_1576149430_n.jpg.eacf2add82b30240b9e146f98d0591a1.jpg16830303_1793636867555848_736931121_n.jpg.abe93ea2b14b04d19f640f0469f4e41e.jpg16790836_1793636977555837_972298579_n.jpg.c44e546c348207eb5126c994c976b15c.jpg

    ΔΙΣΚΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΥΛΙΚΑ 500 γρ σταρι 200 γρ σταφιδα μαυρη 200 γρ σταφιδα ξανθια 200 γρ φουντουκι 200 γρ καρυδι αλεσμενο 200 γρ φυστικη αιγινης 200 γρ αμυγδαλο 200 γρ μπισκοτο τριμενο 200 γρ κραμπερη 200 γρ μαιντανο ψιοκομενο 200 ρ ροδι 200 γρ ζαχαρη κρυσταλικη 150 γρ σουσαμι 300 γρ ινδοκαρυδο 300 γρ ζαχαρη αχνη ασημοκουφετα και κουφετα. λιγο μαρεγκα για να κολησουμε τις δαντελες. ΕΚΤΕΛΕΣΗ χουμε βρασυ το σταρι και το εχουμε βαλει ολο το βραδυ στην πετσετα.σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο την αχνη και την καρυδα.εχουμε τον δισκο και κανουμε εναν σταυρο με τα υλικα.μετα ριχνουμεε τα υπολοιπα.σκεπαζουμε με την καρυδα και απο πανω τη αχνη.στολιζουμε με ασημοκουφετα και κουφετα.

     

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16473355_1159394004158926_3032304548638719592_n.thumb.jpg.7c78b9879edbf82e7daf74f4c553393a.jpg16508752_1159394164158910_2783171558504608811_n.jpg.2a49ff5aee081dcd9f7447421fa3573e.jpg

    Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh 
    Υλικά
    500 γραμ ΒΡΑΣΜΈΝΑ χοντρά μακαρόνια Νο2
    100 γραμ κίτρινο τυρί
    150 γραμ φέτα 
    150 γραμ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
    200 γραμ ζαμπόν
    1 πιπεριά σε κυβάκια 
    1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
    1 μικρή κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
    3 κσ ελαιόλαδο
    αλατοπίπερο
    1 φύλλο για πίτα 
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/05/pites-fylla/

    Εκτέλεση
    Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2-3 κσ ελαιόλαδο
    σοτάρουμε τις πιπεριές και το ζαμπόν.
    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος το γάλα την φέτα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την κρέμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι.
    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
    Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα μας προσθέτουμε και το κίτρινο τυρί.
    Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένη φόρμα.
    Βάζουμε την γέμιση που ετοιμάσαμε και σκεπάζουμε την πίτα μας με το φύλλο που εξέχει στην φόρμα.
    Ψήνουμε στους 200 για 50 λεπτά με μια ώρα ανάλογα τον φούρνο!!!!
    καλή επιτυχία!!!!!!

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

  11. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16507160_1777049962615841_593152100_n.jpg.0fad3864bd939b3323d34e9c4b858140.jpg16521654_1777050122615825_1282285693_n.jpg.89cbb9d44a0ff11de1d96fce362f7681.jpg16522766_1777049939282510_1093122867_n.jpg.43f2a0ca29bb94515558319a6d436ebb.jpg16558717_1777050009282503_1032411379_n.jpg.e56ce2ed85af1c147862e4b847b9421d.jpg

    Λαχματζουν! Για τις πίτες: ενα φλιτζανι χλιαρό νερο ενα φακελάκι μαγιά ενα κουταλάκι ζάχαρη ενα κουταλάκι αλάτι τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και αλευρι οσο παρει να γινει μια ζυμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χερια. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκωσει. Για τον κιμά: ζυμώνουμε μιςο κιλό κιμά μοσχαρίσιο η ανάμεικτο μοσχάρι αρνί,με ενα κρεμμύδι ξερό που το εχουμε περαςει απο το τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο να ξανθυνει λιγο,μισή πιπεριά πράσινη κέρατο,(αν θελουμε βάζουμε και καυτερή πιπερίτσα)δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας,δυο κουταλιές ελαιόλαδο,λιγο μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι. Αφου φουσκωσει η ζυμη μας κόβουμε 8 μπαλακια και σε αλευρωμενο παγκο ανοιγουμε πιτουλες. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψι μοιράζουμε τον κιμά και τον απλωνουμε σε καθε πίτα με ενα κουτάλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτα. Σερβίρουμε με μαϊντανό κρεμμύδι και ντομάτα ολα ψιλοκομμένα!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  12. Οι συνταγές της Λιας

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 100
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    15645318_1518436131519179_73427097_n.jpg15645730_1518436128185846_7841054_n.jpg

    Cheese cake με Φιλαδέλφεια

    Υλικά 2 κουτάκια 500γρ Φιλαδέλφεια 2 πακέτα πτι μπερ 1βιταμ (πλάκα όπως στο κέϊκ) 2 κουτάκια ζαχαρουχο γάλα 1φλιτζάνα του καφέ κονιάκ 1χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι Λίγο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

    Εκτελεση Σπάμε τα μπισκότα στο μουλτι μετά σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ κ καβορδιζουμε ελαφρώς τα μπισκότα σβήνουμε με το κονιάκ. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το ένα κουτί ζαχαρουχο. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα δύο πακέτα Φιλαδέλφεια με το κρύο κουτί ζαχαρουχο και μετά από δύο λεπτά ριχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ κ το ζεστό ζαχαρουχο γάλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά κ Ρίχνουμε κ ένα χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Στην συνέχεια σε ένα τάπερ απλώνουμε ένα κουτάλι τα θρυματισμενα μπισκότα πολύ καλά να παει παντού κ Ρίχνουμε την αφράτη κρέμα πάνω στα μπισκότα την απλώνουμε πολύ καλά την αφήνουμε για ένα τέταρτο εκτός ψυγείου κ μετά Ρίχνουμε κ την μαρμελαδα φράουλα ή κεράσι αντίστοιχα

    Δημιουργος Συνταγης 

    Λια Μανιατη

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    15978735_1646368885655918_1937901452_n.jpg

    Κριτσινια πολυσπορα! 1φλυτζανι κόκκινο κρασί, 1 φλυτζάνι λάδι 1 φλυτζάνι ηλιοσπορο + 1\2 φλυτζάνι σουσάμι με λιναροσπορο 11\2κσ μπαικιν 1κγ Αλάτι 4-5κσ ζάχαρη Αλεύρι γοχ! Ρίχνουμε στην λεκανιτσα μας τα υλικά κ το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μία ζύμη να μην κολλάει στα χέρια,πλάθουμε μπαστούνια,τα βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κ ψήνουμε στους 200 β μέχρι να χρυσισουν!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  14. 15995697_1119139321547152_789883154_n.jpg

    Αμύγδαλοτουρτα με κρεμα golden berry(Φιζαλις )

    Υλικα για 10 μεριδες 600 γρ αμύγδαλο 450γρ κρεμα γαλακτος 100γρ golden berry 280γρ ζαχαρη 7 αυγα κουβερτούρα 170γρ Γαλα 50 γρ Βουτηρο 50 γρ Εκτέλεση. 1ο βημα.Χτυπαμε τα ασπραδια μονο απο τα αυγα με 80γρ ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατευουμε τη μαρεγκα με τα αμυγδαλα και σε φορμα σιλικόνης τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 12 λεπτα. (4 τεμ) 2ο βημα Σοκολατα,γαλα, βουτηρο σε μπι μαρι 3ο βημα την κρεμα γαλακτος με 100 γρ ζάχαρη στο μιξερ μεχρι να σφιξη.4ο βημα σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε τα αλλα 100γρ ζάχαρη με τα Φιζαλις και μωλις ζεσταθουν (οχι πανω απο του 70 βαθμούς )τα λιωνουμε στο μπλέντερ κατα τα ενσωματωνουμε με την κρεμα γαλακτος, 5ο βημα.αλοιφουμε ολλά τά τραγανά μπισκοτα αμυγδάλου με σοκολαλα απο την μια πλευρά, Ειμαστε ετοιμοι για το στυσιμο. Ενα μπισκοτο,μετα κρεμα και στο τελος αφου στηθει η τουρτα μας πασπαλιζουμε με τα σπαμενα κοματακια που σιγουρα θα μείνουν απο τα μπισκοτα απο πανω με λιγο εξτρα αμυγδαλο και τελος! Ειναι χρονοβόρο αλλά το αποτελέσματα θα σας δικαιώσει!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  15. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Παραδοσιακή ,πεντανόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα!!

    υλικα:

    6 μέτρια αυγά

    400γρ καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα σε σκόνη

    ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

    50γρ αλεύρι

    καννέλα ,γαρίφαλο

    1 σφηνάκι κονιάκ

    100γρ ζάχαρη

    Για το σιρόπι:

    400γρ νερό

    200γρ ζάχαρη

    50γρ μέλι

    λίγο χυμό λεμονιού

    καννέλα ξύλο

    εκτέλεση:

    1.Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού,να έχει δέσει το σιρόπι όταν το κατεβάσετε από την φωτιά.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

    2.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,τα καρύδια,την ζάχαρη,τα μπαχαρικά ,το ξύσμα.

    3.Ενσωματώνουμε το κονιάκ στα αυγά.Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βροχιδόν,ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

    4..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24-26 εκ.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180.

    5.Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει η καρυδόπιτα,ζεστό γλυκό,κρύο σιρόπι.Αφήνουμε τη καρυδόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι για 2 ώρες χωρίς να την κόψουμε!

     

     

    15826657_1257930120954698_3396751581584805509_n.jpg

  16. 2.JPG

    Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2016

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’), διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΜΠΑΣΔΡΑΣ», συσκευασίας διακοσίων (200) γραμμαρίων, με ημ. παρασκευής 15/02/16, ημ. συσκευασίας 07/05/2016 και ημερομηνία λήξης 14/02/2017, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρία ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΟΕ, με έδρα το 68ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο Πολύκαστρο και το οποίο πωλείται με τις ενδείξεις «τυρί αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθ. βάρος 200g, Συστατικά : παστερ. πρόβειο γάλα 70%, παστερ. κατσικίσιο γάλα 30%, αλάτι, πυτιά, καλλιέργεια τυρών, μεγ. υγρασία 56%, ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 43%», βρέθηκε να έχει παραχθεί από 100% αγελαδινό γάλα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Καταγραφή.JPG

  17. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1.JPG

    Ούζο Πελάδα

     απόσταξη του ούζου γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες όπου αναμειγνύονται γλυκάνισος , αστεροειδής γλυκάνισος , μαστίχα Χίου και πολύ αγάπη δίνοντας μας ένα φινετσάτο και ιδιαίτερο ούζο, ελαφρύ στην γεύση και με μια μικρή επίγευση μαστίχας.Συσκευασίες σε φιάλες 700ml και 200ml.

    1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPGΚαταγραφή.JPG

    Τσίπουρο Πελάδα

    Πρώτο μας μέλημα είναι η επιλογή και συγκέντρωση των καλύτερων στέμφυλων από τις ποικιλίες , Μοσχάτο Ρίου , Μοσχάτο Αμβούργου και Ροδίτες. Η απόσταξη του τσίπουρου γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες και ακολούθως με την χρήση της τεχνολογίας το απόσταγμα περνά από στήλη κλασματικής απόσταξης (ισοδύναμη περίπου σε εξαπλή απόσταξη ) δίνοντας μας ένα έξτρα καθαρό απόσταγμα με ισορροπημένες  γεύσεις και αρώματα.Συσκευασίες σε φιάλες 700ml - 200ml - 50ml (καραφάκι).

    Πελάδα

    Oι πελάδες ,ένα αναπόσπαστο στοιχείο του τοπίου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, είναι καλύβες φτιαγμένες με καλάμι και ψαθί πάνω σε πασσαλόπηκτη βάση. Αποτελούν τα καταλύματα των ψαράδων όπου αποθηκεύουν τα εργαλεία τους και ταυτόχρονα τους προστατεύουν από τα απροσδόκητα μπουρίνια της λιμνοθάλασσας . Ένα απάγκιο όπου οι ψαράδες με τις παρέες τους , απολαμβάνουν θαλασσινούς μεζέδες συνοδεία ούζου η τσίπουρου.

    5.JPG

    Κεντρικά:
    Μεσόκαμπος
    Μεσολογγίου
    T.K. 30200
    mobile: 6974 640040

    email: k_pasiopoylos@hotmail.com

     

     

    Καταγραφή.JPG

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα

    300 γρ. αλεύρι

    180 γρ. βούτυρο (βουβαλίσιο του ΜΠΟΡΑ)

    300 γρ. σουτζούκι ΜΙΡΑΝ (1 τεμάχιο) κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. κασέρι Καλαμπάκας τριμμένο (προς γλυκό )

    180 γρ. Λαδoτύρι Μυτιλήνης τριμμένο

    8 αυγά μεγάλα (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)

    αλάτι, πιπέρι

    τριμμένη φρυγανιά

    Οδηγίες

    Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο με αποτέλεσμα να φτιάξουμε μπεσαμέλ.

    Προσθέτουμε τους κρόκους ,αλλά η μπεσαμέλ πρέπει να μην είναι ζεστή, να το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

    Προσθέτουμε τα τυριά, το σουτζούκι, το αλάτι, το πιπέρι.

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια.

    Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στη μπεσαμέλ.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τη φόρμα μας και προσθέτουμε το σουφλέ ,αλλά με προσοχή δεν το γεμίζουμε για να έχει χώρο να φουσκώσει.

    Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 200°C

    Και για 45-50 λεπτά ψήνουμε το σουφλέ μας.

    MIRAN

  19. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    λοιπόν έβαλα σε μπολάκι 2 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι αλάτι, σκόρδο σε σκόνη ριγανη καπνιστή πάπρικα μαύρο πιπέρι , τα ανακατέψα με 500 γρ σιμιγδάλι και σιγά σιγά έριξα 500 μλ χλιαρό νερό, έβαλα λαδόκολλα στο πυρέξ και το έβαλα να φουσκώσει με καπάκι από πάνω. ..περίπου 40 με 50 λεπτά. . . Ο φουρνος ήταν πολύ ζεστός. .κάπου 230 ... το χαμήλωσα 200 και έβαλα το ψωμί χωρίς καπάκι. ..45 λεπτα έκανε ! συνταγη απο της μοναδες ...την ομαδα 

  20. 14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

    Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

    14397475_1820101421557838_1459593930_n.png

  21. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

    Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

    110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

    Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

     

    Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

    Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  22. 13495047_1725280711044477_7896663535873122803_n (1).jpg

    13432359_1725272551045293_8246708818931611157_n.jpg

    ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ EVER ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ..ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

    500 γρ κιμας απο μπουτι κοτοπουλο
    2 κρεμμυδια
    1 σκελιδα σκκορδο
    1/2 πιπερια κερατο τριμμενη
    1 ντοματα μεγαλη
    1/2 πουμαρο χυμο
    2 κ.σ πελτε
    150 γρ παρμεζανα τριμμενη
    Λαδι..αλατι..πιπερι...κανελα...

    Φτιαχνετε τον κιμα ως συνηθως...εγω τσιγαριζω κρεμμυδι,που το εχω περασει στο μπλεντερ...μαζι με την πιπερια..και κοβω και την σκελιδα του σκορδου...τσιγαριζω 10 λεπτα αλατι..πιπερι...βαζω μετα την ντοματα που την εχω περασει και αυτη στο μουλτι..με το μισο πουμαρο..τον πελτε..και μιση κουπα νερο....και ριχνω και ενα ξυλακι κανελα...σιγοβραζω 40 λεπτα περιπου....αφηνω να κρυωσει και ριχνω μεσα 150 γτ τριμμενη παρμεζανα...εαν δεν σας αρεσει βαλτε κεφαλοτυρι...

    Σαλτσα για τα κανελονια...
    Ριχνω 4κ.σ λαδι με μια σκελιδα σκορδο.....βαζω 400 γρ κετσαπ brava...και 1 ποτηρι νερο...αλατι..πιπερι..βασιλικο..την σιγοβραζω 15 λεπτα....βαζω κετσαπ γιατι μου αρεσει πολυ σαν σαλτσα και γλυκαινει δεν ξυνιζει...

    1 πακετο κανελονια....τα γεμιζω με τον κιμα μου.....τα βαζω σε ενα ταψακι μικρο προς μεσαιο.26χ20 ειναι το δικο μου....απο πανω βαζω 3 φετες γκουντα να καλυψω τα κανελονια μου...ριχνω ολη την σαλτσα ..και απο πανω παλι βαζω παρμεζανα τριμμενη του παει η μοτσαρελα αν θελετε να βαλετε!!
    Ψηνω στους 180 αερα για 35 -40 λεπτα............
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΜΟΣΧΑΡΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α.........................

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  23. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13413069_562776653884403_8078504948204671087_n.jpg13419065_562776280551107_8072658083283679880_n.jpg13419252_562776613884407_414877381468264948_n.jpg

    ΠΙΤΣΑ

    Οταν φτιαχνω ολοκληρο κοτοπουλο το στηθος δεν το τρωμε οπως ειναι οποτε φτιαχνω με αυτο πατατοσαλατα ή σαλτσα για μακαρονια με κρεμα γαλακτος , μπεικον , μανιταρια ή το βαζω στην πιτσα.
    Σημερα εφτιαξα μια μεγαλη με μετριο σε παχος ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι εμμενταλ τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια και μια ποιο μικρη και με λεπτη ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι γκουντα τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια.

    ΠΙΤΣΑ

    Υλικα (για το μεγαλο ταψι του φουρνου για μετριο παχος ζυμης )

    1 1/4 κουπα νες χλιαρο νερο
    1 κουτ.γλ. αλατι
    1 κουτ.γλ. ζαχαρη
    1 φακ. μαγια
    1 σφηνακι ελαιολαδο
    Αλευρι οσο παρει

    Εκτελεση:

    Σε λεκανιτσα βαζεις μαγια κ τη ζαχαρη. Ριχνεις το χλιαρο το νερο κ το λαδι κ ανακατευεις με το χερι να λιωσουν τα στερεα υλικα. Ριχνεις αλευρι κ το αλατι μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη ( να κολλαει ελαχιστα στα χερια).
    Βουτυρωνεις τα χερια κ κανεις την ζυμη μια μπαλα. Σκεπαζεις με μια πετσετα ( εαν θελεις βαζεις μεμβρανη για να μην κολλησει η ζυμη στην πετσετα) κ αφηνεις τουλαχιστον μια ωρα να διπλασιαστει σε ογκο.
    Βουτυρωνεις ενα ταψι κ απλωνεις την ζυμη με τα δαχτυλα σιγα σιγα γιατι ειναι ελαστικη.. Βαζεις τα υλικα που σου αρεσουν απο πανω.

    Σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200 βαθμους 20'-25'

    ***Για ποιο λεπτη ζυμη βαλτε μια κουπα νερο κ για ποιο ψωμενια μια μιση κουπα νερο
    ***Σημερα για να κανω τις δυο πιτσες εβαλα δυο κουπες νερο.