Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά:

    3 φύλλα κρούστας

    μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα των φύλλων

    100γρ χοντροκομμένα καρύδια

    250γρ κουμκουάτ λουκούμι

    ξύσμα από φρέσκο κουμκουάτ

    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

    Εκτέλεση:

    1.Κόβουμε τα φύλλα λωρίδες 4*3 για να βγουν 12 κομμάτια.

    2.Ψιλοκόβουμε τα λουκούμια και τα αναμειγνύω σε μπολ με το ξύσμα και τα καρύδια.

    3.Αλείφουμε τα φύλλα με την μαρμελάδα και απλώνουμε την γέμιση.(Μια κουταλιά στο καθένα).

    4.Δίνουμε τριγωνικό σχήμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν.

    5.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσουν.

     

     

    14657403_1210700408988971_6160557911564267330_n.jpg

  2. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14593258_1732583143661221_113913100_n.jpg14593716_1732583150327887_980493386_n.jpg14627795_1732583140327888_1416407044_n.jpg14608165_1732583203661215_306253543_n.jpg14627972_1732583220327880_37508567_n.jpg14620064_1732583200327882_1129531565_n.jpg14610823_1732583226994546_987830370_n.jpg

    ΤΟΥΡΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ 20ΑΡΑ 36 σαβαγιαρ ποτισμενα μεσα σε λικερ φραουλας.καθε στρωση είναι και από 12 σαβαγιαρ. 400 γρ κρεμα μπουενο από ζαχαροπλαστιο 400 γρ κρ ζαχαροπλαστικης η βαζουμε του εμποριου η φτιαχνουμε δικια μας 500 γρ φαρτζιτουρα φραουλα από ζαχαροπλαστιο 200 γρ σαντυγι χτυπημενη για επικαλυψη της τουρτας ολοκληρης.τηνχωριζουμε και κραταμε λιγο για την καλυψη της τουρτας γυρω γυρω. Χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο για να χρωματισουμε την σαντυγι Λιγο σοκολατα τριμενη φραουλα Λιγο σοκολατα σιροπι που θα το ριξουμε μεσα στην φαρτζιτουρα για να κανει τα σκουρα τα νερα. Λουλουδια για ντεκορ. Εκτελεση Εχουμε την φορμα καρδια.βαζουμε τα πρωτα σαβαγιαρ και καλυπτουμε ολη την φορμα.ριχνουμε την μπουενο.μετα την άλλη στρωση σαβαγιαρ.ριχνουμε την κρεμα κακαο.καλυπτουμε με την τριτη στρωση σαβαγιαρ.εχουμε την χτυπημενη σαντυγι και καλυπτουμε την τουρτα.την βαζουμε στην καταψυξη να παγωσει καλα.εχουμε την φαρτζιτουρα και ριχνουμε το συροπι σοκλατας.με 1 οδοντογλυφιδα κανουμε τα νερα.βγαζουμε την καρδια από την φορμα και καλυπτουμε την τουρτα.καθως την ριχνουμε κανει καπου καπου αυτά το σκουρο χρωμα.εχουμε κρατησει λιγο σαντυγι την χρωματιζουμε με το κοκκινο χρωμα και την περναμε γυρω γυρω.ριχνουμε την σοκολατα και βαζουμε τα λουλουδια. Είναι μια υπροχη τουρτα σαν εμφανιση και όχι μονο. Καλη επιτυχια

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14610762_1792729824276343_1593258623_n.jpg

    Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

    Για τη ζύμη

    200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    3 αυγά

    Ξύσμα απο ένα λεμόνι

    200 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    200 γραμ. Αλεύρι ολικής

    Λίγο μπέικιν

    1 πρέζα αλάτι

    Για τη γέμιση

    100 γραμ. Ζάχαρη καστανή

    5 μήλα τριμένα σε χονδρό τρίφτη

    Κανέλα

    Λίγο χυμό λεμόνι

    Ψιλοκομμένα καρύδια

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Παίρνουμε τα υλικά για τη ζύμη μας.Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με μια μαρίζ το βούτυρο με τα αυγά και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας χωρίς όμως να το δουλέψουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει.Κάνουμε ελαφρώς μια μπάλα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση μας.

    Τρίβουμε τα μήλα μας και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας (δεν αφήνουμε πολύ γιατί το μήλο θα μας μαυρίσει)

    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε 2/3 και 1/3 (για από πάνω) και τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί.

    Αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση μας, ισιώνουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης τρίβοντας το.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ έψησα στους 175) για 40-45 περίπου λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

    Εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

     

    Δημιουργός συνταγής
    Νάντια Μαρκοπούλου

  4. 14670641_1293385024026118_4792698651034644185_n.jpg

    Πεννες με χοιρινο σε σαλτσα πικαντικη!
    Υλικα
    1 κιλο χοιρινο μπουτι σε μεριδες πλυμενο
    5οο g ζυμαρικα πεννες βρασμενα σε μπολικο αλατονερο
    2 μεγαλα κρεμμυδια στο μουλτι
    1 πιπερια κοκκινη καυτερη σε ροδελες
    2 σκ σκορδο λιωμενες
    Λιψο ψιλοκομμενο μαιντανο
    1 ποτηρι χυμο τοματας
    1 σφηνακι κοκκινο κρασι 
    1 πιπερια πρασινη σε ροδελες
    Λιγο μπουκοβο
    Ελαιολαδο αλατι πιπερι
    Εκτελεση
    Σε κατσαρολα σωταρουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και το ελαιολαδο
    Προσθετουμε και τα αλλα λαχανικα
    Ριχνουμε το κρεας και αφηνουμε για 1 λεπτο
    Ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
    Προσθετουμε το χυμο και αλατοπιπερωνουμε 
    Ριχνουμε και το μπουκοβο και ζεστο νερο να σκεπαστει
    Αφηνουμε για μια ωρα και οταν ειναι ετοιμο σερβιρουμε με τα ζυμαρικα μας

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  5. 2.JPG

    Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2016

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’), διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΜΠΑΣΔΡΑΣ», συσκευασίας διακοσίων (200) γραμμαρίων, με ημ. παρασκευής 15/02/16, ημ. συσκευασίας 07/05/2016 και ημερομηνία λήξης 14/02/2017, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρία ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΟΕ, με έδρα το 68ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο Πολύκαστρο και το οποίο πωλείται με τις ενδείξεις «τυρί αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθ. βάρος 200g, Συστατικά : παστερ. πρόβειο γάλα 70%, παστερ. κατσικίσιο γάλα 30%, αλάτι, πυτιά, καλλιέργεια τυρών, μεγ. υγρασία 56%, ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 43%», βρέθηκε να έχει παραχθεί από 100% αγελαδινό γάλα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Καταγραφή.JPG

  6. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1.JPG

    Ούζο Πελάδα

     απόσταξη του ούζου γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες όπου αναμειγνύονται γλυκάνισος , αστεροειδής γλυκάνισος , μαστίχα Χίου και πολύ αγάπη δίνοντας μας ένα φινετσάτο και ιδιαίτερο ούζο, ελαφρύ στην γεύση και με μια μικρή επίγευση μαστίχας.Συσκευασίες σε φιάλες 700ml και 200ml.

    1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPGΚαταγραφή.JPG

    Τσίπουρο Πελάδα

    Πρώτο μας μέλημα είναι η επιλογή και συγκέντρωση των καλύτερων στέμφυλων από τις ποικιλίες , Μοσχάτο Ρίου , Μοσχάτο Αμβούργου και Ροδίτες. Η απόσταξη του τσίπουρου γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες και ακολούθως με την χρήση της τεχνολογίας το απόσταγμα περνά από στήλη κλασματικής απόσταξης (ισοδύναμη περίπου σε εξαπλή απόσταξη ) δίνοντας μας ένα έξτρα καθαρό απόσταγμα με ισορροπημένες  γεύσεις και αρώματα.Συσκευασίες σε φιάλες 700ml - 200ml - 50ml (καραφάκι).

    Πελάδα

    Oι πελάδες ,ένα αναπόσπαστο στοιχείο του τοπίου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, είναι καλύβες φτιαγμένες με καλάμι και ψαθί πάνω σε πασσαλόπηκτη βάση. Αποτελούν τα καταλύματα των ψαράδων όπου αποθηκεύουν τα εργαλεία τους και ταυτόχρονα τους προστατεύουν από τα απροσδόκητα μπουρίνια της λιμνοθάλασσας . Ένα απάγκιο όπου οι ψαράδες με τις παρέες τους , απολαμβάνουν θαλασσινούς μεζέδες συνοδεία ούζου η τσίπουρου.

    5.JPG

    Κεντρικά:
    Μεσόκαμπος
    Μεσολογγίου
    T.K. 30200
    mobile: 6974 640040

    email: k_pasiopoylos@hotmail.com

     

     

    Καταγραφή.JPG

  7.  

    14694876_1706749682979203_1399800989_n.jpg14593529_1706749696312535_1025886223_n.jpg14642563_1706749792979192_1298295245_n.jpg14657795_1706749729645865_1475358895_n.jpg

    Torta magica ενα διαφορετικό βελούδινο κέικ! Για το κέικ: χτυπάμε 4 ασπραδια αυγών με 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού σε σφιχτή μαρεγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους με 150 γρ άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά νερό μέχρι να ασπρισει. Προσθέτουμε 125γρ βούτυρο λιωμένο και 115γρ αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κλείνουμε το μίξερ ρίχνουμε λίγο λίγο 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα και χτυπάμε με το συρμα. Ενσωματωνουμε τη μαρεγκα στο μείγμα. Βάζουμε το κέικ σε ταψακι 20 ×20 καλά βουτυρωμενο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 65 λεπτα. Ετοιμαζουμε μια σάλτσα σοκολάτας: ανακατεύουμε σε ενα μπολ 4 κουταλιές κακάο με 5 κουταλιές καστανή ζάχαρη. Ζεσταινουμε σε ενα μπρίκι λίγο γάλα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κακάο ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να το φέρουμε στην υφή που θέλουμε. Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  8. 14628166_1607560789536728_1390125736_n (1).jpg14694747_1607560799536727_1103625778_n.jpg14642842_1607559876203486_1631819483_n.jpg14686448_1607560412870099_11048618_n.jpg

    Πιτσααααα με σάλτσα,τυρι ζαμπόν,πιτσα με ζύμη από σιμιγδάλι,με σάλτσα ντομάτας τυρί πιπερια κ τηγανοψωμα!
    Ζύμη με σιμιγδάλι!
    Για ένα μικρό ταψακι,300 γρμ σιμιγδάλι,χλιαρο νερό,λιγο λάδι,αλατι,ριγανι1φκλ μαγιά!
    Συμωνούμε να έχουμε μια ζύμη μαλακή (θα κολλάει λίγο στα χέρια τα πασπαλιζουμε με σιμιγδάλι)ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό βάζουμε στο ταψακι χαρτί φούρνου κ απλώνουμε την ζύμη με ελαφρά βρεγμένα χέρια αφήνουμε να φουσκώσει κ ετουμαζουμε την πίτσα μας με ότι μας αρέσει!
    Τυροψωμα
    500 γρμ αλεύρι γοχ
    1 φκλ μαγιά, αλατι,νερο,φετα τρίμματα!
    Βάζουμε το αλεύρι ττην μαγιά το αλάτι κ ριχνουμε το νερό λίγο λιγο μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια,την αφήνουμε να φουσκώσει μόλις φουσκώσει την συμωνούμε ακόμα λίγο κ χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλακια,ανοιγουμε το κάθε μπαλακισε φυλλαράκι στρογγυλο κ πασπαλιζουμε με την φέτα κλείνουμε σαν φακελάκι κ το πατάμε με την παλάμη μη μας να πλατύνει τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι μέχρι να χρυσισουν!

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  9. 14686203_1026920480769037_1047764275_n.jpg14696943_1026920717435680_253082485_n.jpg14686418_1026921107435641_563562310_n.jpg14741672_1026920537435698_1049568898_n.jpg14627771_1026920917435660_984665983_n.jpg14627781_1026920974102321_514153968_n.jpg

    Μετα αποασκοπες προσπάθειες να πεισω τον γιο μου να φαει συκωτι μοσχαρίσιο κατεληξα στην διμιουργια μιας πιτα συκώτι με σπανάκι που εκτος απο αυτον την λατρεψαν όλοι και φτανε να ειναι στο μενού του εστιατορίου !για την συνταγη λοιπόν χρειαζόμαστε τα εξής! Για την ζυμη,: 350 γρ αλευρι,4γρ μαγια,1/2 μεζουρα ζάχαρη, 1/2 μεζουρα αλατι , 30 γρ ελαιόλαδο.180γρ νερο Εκτέλεση, σε μια λεκάνη ριχνουμε το νερό ,το ελαιόλαδο.την μαγια και την ζάχαρη, το αλατι μαζι με το αλεύρι μετα απο10 λεπτα και ανακατεύουμε, αφηνουμε να φουσκώσει και εν το μεταξυ ετοιμαζουμε την γεμιση Υλικα για την γεμιση,: 1κιλο συκωτι μοσχαρίσιο, 4 αυγα,200 γρ τυρι τριμενο (η γραβιερα το απογειωνει αλλα ολα τα κιτρινα του πανε) σπανακι φρεσκο 300 γρ , 3 μεζουρες αλατι,3 μεζουρες πιπερι ,120 γρ ελαιολαδο,150 γρ ξερο ,50 γρ βουτηρο, Εκτέλεση ,αφού καθαρισουμε και ψιλοκοψουμε το συκωτι αρχριζουμε και το τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια συπμληρωνωντας σταδιακα το κρεμυδι το σπανακι και τελος αφου ειναι ετοιμα τα αυγα με το τυρι, Περνουμε την ζυμη και την κοβουμε σε δυο μερη και τα ανοίγουμε το ενα σε διαμετρο 36 και το αλλο σε 32 (καπακι) τοποθετούμε το μεγαλητερο κομμάτι στην φόρμα, ριχνουμε την γεμηση και τελος το σφραγιζουμε με το αλλο κομματι ζυμης,αλοιφουμε με βουτηρο και φουρνιζουμε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους με τον αερα της κουζινας στο μετρο,κατα την διαρκεια του ψησίματος 2 με 3 φορές αλοιφουμε παλι με βουτηρο, Καλη σας επυτηχια Και καλη ορεξη

     

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα

    300 γρ. αλεύρι

    180 γρ. βούτυρο (βουβαλίσιο του ΜΠΟΡΑ)

    300 γρ. σουτζούκι ΜΙΡΑΝ (1 τεμάχιο) κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. κασέρι Καλαμπάκας τριμμένο (προς γλυκό )

    180 γρ. Λαδoτύρι Μυτιλήνης τριμμένο

    8 αυγά μεγάλα (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)

    αλάτι, πιπέρι

    τριμμένη φρυγανιά

    Οδηγίες

    Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο με αποτέλεσμα να φτιάξουμε μπεσαμέλ.

    Προσθέτουμε τους κρόκους ,αλλά η μπεσαμέλ πρέπει να μην είναι ζεστή, να το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

    Προσθέτουμε τα τυριά, το σουτζούκι, το αλάτι, το πιπέρι.

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια.

    Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στη μπεσαμέλ.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τη φόρμα μας και προσθέτουμε το σουφλέ ,αλλά με προσοχή δεν το γεμίζουμε για να έχει χώρο να φουσκώσει.

    Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 200°C

    Και για 45-50 λεπτά ψήνουμε το σουφλέ μας.

    MIRAN

  11. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14483877_1189447627814910_1771194369_n.jpg

    Κεικ πορτοκαλι διαίτης

    1 φαριν απ ολικης άλεσης 1 1/2 -2 κπ χυμο πορτοκαλι 2/3 κουπας φρουκτοζη 2/3 κουπας λαδι η μαργαρίνη λαιτ 2 αμπουλες άρωμα πορτοκαλι η 2 βανιλιες πορτοκαλι οτι Βρείτε 2 αυγα 1 μπεικιν 1/2 κ.γ σοδα

    αν θελετε και μια κουταλια της σουπας γεματη αχνη για στολισμα Εκτελεση Σε ενα μπολ σπαμε τ αυγα προσθετουμε την μια κουπα χυμο πορτοκαλι τ αρωματικές αμπουλες την φρουκτοζη και το μπεικιν και ανακατευουμε . Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι μας το λαδι κ συνεχιζουμε το ανακάτεμα. Τελος σε μιση κουπα χυμο πορτοκαλι ριχνουμε την σοδα την ανακατευουμε μεχρι ν αφρησει κ μετα την προσθετουμε στο μειγμα του κεικ συνεχίζοντας το ανακατεμα . Αν το μειγμα του κεικ μας ειναι σφιχτό προσθετουμε κ τον υπολοιπο χυμο που εχει μεινει.τοποθετουμε το μειγμα σε βουτηρομενη φορμα. Ψηνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φουρνο για περιπου 45-50 λεπτα. Καλη απολαυση.

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  12. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    λοιπόν έβαλα σε μπολάκι 2 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι αλάτι, σκόρδο σε σκόνη ριγανη καπνιστή πάπρικα μαύρο πιπέρι , τα ανακατέψα με 500 γρ σιμιγδάλι και σιγά σιγά έριξα 500 μλ χλιαρό νερό, έβαλα λαδόκολλα στο πυρέξ και το έβαλα να φουσκώσει με καπάκι από πάνω. ..περίπου 40 με 50 λεπτά. . . Ο φουρνος ήταν πολύ ζεστός. .κάπου 230 ... το χαμήλωσα 200 και έβαλα το ψωμί χωρίς καπάκι. ..45 λεπτα έκανε ! συνταγη απο της μοναδες ...την ομαδα 

  13. 14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

    Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

    14397475_1820101421557838_1459593930_n.png

  14. 14285027_573123622874166_205078463_o.jpg

    Τορτελινια τρικολορε με 5 τυρια και με κοκκινη σαλτσα με βασιλικό και λουκανικο

    1 πακετάκι τορτελινια τρικολορε με 5 τυρια 3-4 λουκάνικα φρανκφουρτης βραστα (κομμενα σε ροδελες) 1 poumaro (ή 1 ντοματακι χτυπημενο στο multi) 1 μεσαιο κρεμμυδι (ψιλοκομμενο) 1 κυβο knor (βοδινο ή κοτας) Λαδι αλατι πιπερι λιγη ζαχαρη βασιλικος (ξερος)

    Σε μια κατσαρολα βαζω λαδι, το ψιλοκομμενο κρεμμυδι, το κνορ, τον βασιλικο και τα λουκανικα και τσιγαριζω με το καπακι κλειστο...οταν αρχιζει να τσιγαριζεται ριχνω 1/2 ποτηρι νερου νερο... Μετά από 5' και αφου το εχω ανακατεψει μια φορα ριχνω το πουμαρο, αλατοπιπερωνω προσθετω λιγη ζαχαρη και νερο αν θελει, ανακατευω και βραζει... Βραζω τα τορτελινια συμφωνα με τις οδηγιες παρασκευης τους...Σουρουνω μονο δεν ξεγβαζω δεν λαδωνω...Όταν δεσει η σαλτσα ριχνω μεσα και τα τορτελινια ανακατευω και σερβιρω...

  15. Effie's Colours

    • 3
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 494
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14212211_514409805423580_5324239546325544170_n.jpg

    Εργολάβοι 
    Μιας και μου εμειναν 4 ασπράδια απο το εκμέκ εφιαξα κι εργολάβους

    Εργολάβοι 
    250 γρ αμυγδαλόψυχα σκόνη 
    300 γρ ψιλή ζαχαρη 
    1 κγ βανίλια υγρό 
    3-4 ασπράδια αυγού 
    Τα βάζετε στο μουλτι και τα χτυπάτε λιγο. 
    Μετα περνατε κομματάκια, τα κάνετε μπαλίτσες το πατάτε λιγο απο πανω βάζετε αμύγδαλο και ψήνεται σε 175 β μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά .
    Αφήνετε να κρυώσουν και τα βγάζετε προσεκτικά για να μην σπάσουν γίνονται 26-28 κομμάτια.
    Αν θέλετε τα ενώνεται με λιγη μαρμελάδα ! 
    Effie xx

  16. 12512811_1691898764385918_8605844865200204950_n.jpg12592751_1691898314385963_4540401971282153649_n.jpg12646989_1691897871052674_74822829401082730_n.jpg12654103_1691899467719181_3336717045875294879_n.jpg12669461_1691899784385816_4843707167035952216_n.jpg

    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
    500γρμ μοσχαρίσιο κιμά
    2 φλυτζανάκια(μικρά)ρύζι καρολίνα
    1κγ λίγη πάπρικα γλυκιά
    1κγ κάρυ
    1κσ σκόρδο σε σκόνη
    ελαιόλαδο
    αλεύρι
    χυμό από 2 λεμόνια
    αλάτι
    πιπέρι 
    ρίγανη
    2 αβγά
    3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ξεκινάμε βράζοντας νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.Στο χρόνο αυτό,περνάμε το μπαγιάτικο ψωμί και μετά το κρεμμύδι από το μούλτι.

    Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,το ένα φλυτζανάκι ρύζι,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψωμί,το ένα αβγό,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι ρίγανη,κάρυ,σκόρδο,λίγο νερό για να γίνουν αφράτα,λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
    Σχηματίζουμε μπαλίτσες με τα χέρια και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι.Τις βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού,ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στο νερό που βράζει.Προσθέτουμε το δεύτερο φλυτζανάκι ρύζι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
    Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας,το αφήνουμε να κρυώσει.Στη συνέχεια χτυπάμε το δεύτερο αβγό σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών.Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζουμάκι απο το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.(το φαγητό πρέπει να μην είναι καυτό,για να μη μαγειρευτεί το αβγό).
    Τέλος, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα μας.

  17. 2-7-595x33.jpg3-6-595x33.jpg4-7-595x33.jpg5-7-595x33.jpg6-7-595x33.jpg7-7-595x44.jpg8-2-595x33.jpg9-2-595x33.jpg10-2-595x3.jpg11-1-595x4.jpg12-595x335.jpg

    ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΌΡ ΚΑΙ ΚΡΑΣΊ

    Πατατοσαλάτα με ροκφόρ και κρασί
    Υλικά
    3 μέτριες πατάτες
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    200 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
    1/2 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
    1/2 πιπεριά σε κυβάκια
    100 γραμ ροκφόρ
    4 κσ ελαιόλαδο
    1/2 ποτήρι του νερού κρασί
    100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
    Εκτέλεση
    καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
    Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σοταριστούν.
    Προσθέτουμε το μπέικον τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
    Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
    βάζουμε το ροκφόρ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
    Τέλος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λιγάκι και αποσύρουμε από την φωτιά.
    Κόβουμε τις κρύες πατάτες σε κύβους και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
    προσοχή καθόλου αλάτι στο τηγάνι τα τυριά έχουν αρκετό αλατάκι.

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

    Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

    110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

    Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

     

    Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

    Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  19. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13444025_1067096529992202_956406651_n.jpg13459598_1067096513325537_50262717_n.jpg13459631_1067096549992200_830901318_n.jpg13444390_1067096556658866_1622219434_n.jpg13451053_1067096566658865_1752712320_n.jpg13459492_1067096569992198_1223987864_n.jpg

    Συνταγη για τη κορόβκα ...Για τη ζυμη ....200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζαχαρη 1κ γ σοδα 1αυγο 2 κ σ κακάο 400-500 γρ αλευρι ....Βουτηρο με ζαχαρη ανακατευουμε προςθετουμε ,αυγο ,σοδα,κακάο ,κ αλευρι κανουμε τη ζυμη βαζουμε συο ψυγειο για 20-25'....Φτιάχνουμε τη γεμιση ...500 γρ ανθοτυρο 400 γρ κρεμα γάλακτος 2αυγα 150 γρ ζαχαρη 3κ σ νισεστες (κορν φλάουρ )ολα μαζι ανακατεβουμε ....βγαζουμε δη ζυμη ανοίγουμε φίλο κρατάμε μικρό κομμάτι για το ντεκόρ βαζουμε σε τσερκι 26 εκκ στο πάτο κ στα πλαϊνά με τα χερια βαζουμε τη γεμιση κόβουμε απο το κομμάτι που κρατήσαμε διάφορα σχεδια κ βαζουμε απο πανω στη γεμιση βαζουμε σε φουρνο 180* για 60' κανουμε τσεκάπ με οδοντογλυφίδα αφηνουμε 15-20' να κρυωσει κ το κόβουμε καλο μεσημερι ....

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

  20. 13495047_1725280711044477_7896663535873122803_n (1).jpg

    13432359_1725272551045293_8246708818931611157_n.jpg

    ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ EVER ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ..ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

    500 γρ κιμας απο μπουτι κοτοπουλο
    2 κρεμμυδια
    1 σκελιδα σκκορδο
    1/2 πιπερια κερατο τριμμενη
    1 ντοματα μεγαλη
    1/2 πουμαρο χυμο
    2 κ.σ πελτε
    150 γρ παρμεζανα τριμμενη
    Λαδι..αλατι..πιπερι...κανελα...

    Φτιαχνετε τον κιμα ως συνηθως...εγω τσιγαριζω κρεμμυδι,που το εχω περασει στο μπλεντερ...μαζι με την πιπερια..και κοβω και την σκελιδα του σκορδου...τσιγαριζω 10 λεπτα αλατι..πιπερι...βαζω μετα την ντοματα που την εχω περασει και αυτη στο μουλτι..με το μισο πουμαρο..τον πελτε..και μιση κουπα νερο....και ριχνω και ενα ξυλακι κανελα...σιγοβραζω 40 λεπτα περιπου....αφηνω να κρυωσει και ριχνω μεσα 150 γτ τριμμενη παρμεζανα...εαν δεν σας αρεσει βαλτε κεφαλοτυρι...

    Σαλτσα για τα κανελονια...
    Ριχνω 4κ.σ λαδι με μια σκελιδα σκορδο.....βαζω 400 γρ κετσαπ brava...και 1 ποτηρι νερο...αλατι..πιπερι..βασιλικο..την σιγοβραζω 15 λεπτα....βαζω κετσαπ γιατι μου αρεσει πολυ σαν σαλτσα και γλυκαινει δεν ξυνιζει...

    1 πακετο κανελονια....τα γεμιζω με τον κιμα μου.....τα βαζω σε ενα ταψακι μικρο προς μεσαιο.26χ20 ειναι το δικο μου....απο πανω βαζω 3 φετες γκουντα να καλυψω τα κανελονια μου...ριχνω ολη την σαλτσα ..και απο πανω παλι βαζω παρμεζανα τριμμενη του παει η μοτσαρελα αν θελετε να βαλετε!!
    Ψηνω στους 180 αερα για 35 -40 λεπτα............
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΜΟΣΧΑΡΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α.........................

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  21. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13413069_562776653884403_8078504948204671087_n.jpg13419065_562776280551107_8072658083283679880_n.jpg13419252_562776613884407_414877381468264948_n.jpg

    ΠΙΤΣΑ

    Οταν φτιαχνω ολοκληρο κοτοπουλο το στηθος δεν το τρωμε οπως ειναι οποτε φτιαχνω με αυτο πατατοσαλατα ή σαλτσα για μακαρονια με κρεμα γαλακτος , μπεικον , μανιταρια ή το βαζω στην πιτσα.
    Σημερα εφτιαξα μια μεγαλη με μετριο σε παχος ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι εμμενταλ τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια και μια ποιο μικρη και με λεπτη ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι γκουντα τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια.

    ΠΙΤΣΑ

    Υλικα (για το μεγαλο ταψι του φουρνου για μετριο παχος ζυμης )

    1 1/4 κουπα νες χλιαρο νερο
    1 κουτ.γλ. αλατι
    1 κουτ.γλ. ζαχαρη
    1 φακ. μαγια
    1 σφηνακι ελαιολαδο
    Αλευρι οσο παρει

    Εκτελεση:

    Σε λεκανιτσα βαζεις μαγια κ τη ζαχαρη. Ριχνεις το χλιαρο το νερο κ το λαδι κ ανακατευεις με το χερι να λιωσουν τα στερεα υλικα. Ριχνεις αλευρι κ το αλατι μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη ( να κολλαει ελαχιστα στα χερια).
    Βουτυρωνεις τα χερια κ κανεις την ζυμη μια μπαλα. Σκεπαζεις με μια πετσετα ( εαν θελεις βαζεις μεμβρανη για να μην κολλησει η ζυμη στην πετσετα) κ αφηνεις τουλαχιστον μια ωρα να διπλασιαστει σε ογκο.
    Βουτυρωνεις ενα ταψι κ απλωνεις την ζυμη με τα δαχτυλα σιγα σιγα γιατι ειναι ελαστικη.. Βαζεις τα υλικα που σου αρεσουν απο πανω.

    Σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200 βαθμους 20'-25'

    ***Για ποιο λεπτη ζυμη βαλτε μια κουπα νερο κ για ποιο ψωμενια μια μιση κουπα νερο
    ***Σημερα για να κανω τις δυο πιτσες εβαλα δυο κουπες νερο.

     

  22. 13226705_1571351956503456_8702215261277530258_n (1).jpg13238969_1571352043170114_8731014636883915316_n.jpg13245307_1571352023170116_5376899448022760420_n.jpg

    ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    MΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
    1 κοτόπουλο 
    1 κιλό μπάμιες 
    5 κρεμμύδια 
    2σκελ σκόρδο 
    1 κνορ με γεύση κοτόπουλο 
    Φρέσκια τριμμένη ντομάτα ,και σάλτσα συμπυκνωμένη 
    Μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ελαιόλαδο..!! 
    Εκτέλεση 
    Σπάμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι ,κάρυ Ανακατεύουμε να πάει παντού,το βάζουμε μέσα στο ταψί, Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνατα ρίχνουμε τον μαϊντανό την σάλτσα την ντομάτα το λάδι την κνορ,Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

  23. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    7694_859991957460398_4775395243794653158_n.jpg

    Yλικα: 300 γρ.αλευρι 100 ml γαλα 130 ml σπορελαιο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα 2 βανιλιες-ι μπεικιν 1 πρεζα αλατι ξυσμα ενος λεμονιου

    Για την κρεμα: 500 ml γαλα 120 γρ.ζαχαρη 60 γρ.αλευρι 4 βανιλιες 1 αυγο ξυσμα ενος λεμονιου εγω δεν βαζω αυγο και προσθετω μονο 2 βανιλιες

    Εκτέλεση: Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα με το ξυσμα σε μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,με το αυγο (αν το θελετε),τις βανιλιες και τη ζαχαρη,με λιγο γαλα απο την κατσαρολα,για να γινουν μια κρεμα αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πηξει αποσυρουμε απο την φωτια εγω ριχνω ολα τα υλικα μαζι και ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει,δεν μου σβωλιαζει καθολου αδειαζουμε την κρεμα σε γυαλινο μπωλ,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μη πιασει πετσα και αφηνουμε να κρυωσει σ'ενα μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και το αλατι για το κεικ χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τ'αυγα προσθετουμε το σπορελαιο,το ξυσμα λεμονιου και εναλλαξ το αλευρι με το γαλα,χτυπωντας ελαφρα σε ταψι28εκ.ριχνουμε το μειγμα μας τωρα παιρνουμε την κρεμα μας και με ενα κουταλι την μοιραζουμε κουταλια-κουταλια,σε ολη την επιφανεια ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο,αφηνουμε να κρυωσει καλα και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη αν θελουμε εγω ριχνω και λιγη κανελιτσα,γιατι μου αρεσει πολυ ειναι υπεροχο,μοσχοβολαει λεμονι !!!!!!!!!!! Η συνταγη ειναι της olga's cuisine