Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13275599_1680415052211364_704176633_o.jpg13288333_1680415048878031_1525509882_o.jpg

    ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΥΛΙΚΑ Για ταψακι στρογγυλο 28αρι 1 πακετο φυλλα κρουστας 500 γρ. 100 γραμμαρια λουρπακ βουτυρο για πιτσιλισμα ΚΡΕΜΑ 1200 γρ γαλα 1 κουπα και λιγο σιμιγδαλι 3 αυγα 1 κουπα ζαχαρη 1 κσ βουτυρο για μεσα στην κρεμα λιγο βανιλια για αρωμα ξυσμα απο πορτοκαλι 1/2 ποτηρι του κρασιου χυμο πορτοκαλι ΣΥΡΟΠΙ 2 κουπες ζαχαρη 1 1/2 κουπες νερο μια φλουδα λεμονιου και λιγο χυμο λεμονι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ βαζουμε το γαλα σε μια κατσαρολα να ζεσταθει.οταν καψει ριχνουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε.στο μεταξυ χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη,την βανιλια .ριχνουμε τα αυγα μεσα στο σιμιγδαλι που εχει πηξει.το ανακατευουμε ξανα.το τραβαμε απο την φωτια και ριχνουμε και το βουτυρο και τον χυμο.δενει καλα και την αφηνουμε να κρειωσει.εχουμε αφησει τα φυλλα μπακλαβα σε θερμοκρασια δωματιου.τα ανοιγουμε και τα τα βαζουμε από την μακροστενη μερια. περνουμε ενα φυλλο το πιτσιλαμε και βαζουμε ένα δευτερο.με 1 κουταλακι βαζουμε κρεμα στην μεση ακριβως του φιλου .περνουμε τα φυλλα από την μια πλευρα και τα βαζουμε στο κεντρο πολύ κοντα.το ιδιο κανουμε και από την άλλη.μετα το ρωλαρουμε σαν ντολμαδακι και το βαζουμε στο βουτυρωμενο ταψι.κανουμε ετσι όλα τα φυλλα και βγενει το ταψακι ακριβως.το ραντιζουμε με βουτυρο και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα πρωτα στους 200 βαθμους και μετα στους 160 για 30 λεπτα μεχρι να ρωδησει.το αφηνουμε κα κρειωσει και του ριχνουμε το συροπι σιγα σιγα να το αποροφησει αφου το εχουμε βρασει όλα τα υλικα μαζι 10 λεπτα. Ετοιμο.νοστιμο και λαχταριστο. Καλη επιτυχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  2. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13223575_1290178911011417_887169657_o.jpg13223667_1290178904344751_1708210346_o.jpg

    H συνταγη ειναι της Mairh Karakasidi και τα συνιστω ανεπιφυλακτα!!! Σταφιδόψωμα by Mairh υλικά 1 κιλό αλεύρι γοχ 500 γραμ νερό 1 1/2 φακελάκι μαγιά οχι περισσότερο να μην έχει μυρωδιά μαγιάς το σταφιδόψωμο σας 70 γραμ βούτυρο 130 γραμ ζάχαρη 15 γραμ αλατι 1 κγ κανέλα μια πρέζα γαρύφαλλο 200 γραμ σταφίδες 50 γραμ χλιαρό γάλα για να μουσκέψετε τις σταφίδες εκτέλεση Σε ένα μπολάκι βάζουμε χλιαρό το γάλα και ρίχνουμε για μισή ωρίτσα τις σταφίδες. Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε χλιαρό νερό την ζάχαρη την μαγιά και ανακατώνουμε να λιώσει η ζάχαρη με την μαγιά. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι την κανέλα το γαρύφαλλο το βούτυρο<< εγώ βάζω πάντα φυτικά έλαια Άριστον>> και συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες που πρώτα στραγγίζουμε καλά από το γάλα. Ζυμώνετε λιγάκι ακόμα να ενσωματωθούν οι σταφίδες. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στον φούρνο στους 50 για μια ώρα να φουσκώσει το ζυμαράκι σας. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι το πατάμε να ξεφουσκώσει πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε. Από πάνω μπορείτε να μην βάλετε τίποτα ή κρόκο αυγου με λιγο λαδάκι ή νεράκι με ζάχαρη. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά και τα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου!

  3. 13226705_1571351956503456_8702215261277530258_n (1).jpg13238969_1571352043170114_8731014636883915316_n.jpg13245307_1571352023170116_5376899448022760420_n.jpg

    ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    MΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
    1 κοτόπουλο 
    1 κιλό μπάμιες 
    5 κρεμμύδια 
    2σκελ σκόρδο 
    1 κνορ με γεύση κοτόπουλο 
    Φρέσκια τριμμένη ντομάτα ,και σάλτσα συμπυκνωμένη 
    Μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ελαιόλαδο..!! 
    Εκτέλεση 
    Σπάμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι ,κάρυ Ανακατεύουμε να πάει παντού,το βάζουμε μέσα στο ταψί, Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνατα ρίχνουμε τον μαϊντανό την σάλτσα την ντομάτα το λάδι την κνορ,Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

  4. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13231121_1080896345336706_696260828_n.jpg

    ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ-2 κιλά μούσμουλα -500 γρ.ζάχαρη -φλούδα από ένα λεμόνι -1 ποτήρι μεγάλο νερό -λίγη κανέλα -λίγη βανίλια Μέθοδος Εκτέλεσης Με λίγη δόση υπομονής αλλά κυρίως αγάπης, ξεφλουδίζουμε τα μούσμουλά μας,τα κόβουμε στη μέση,βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα,σε χαμηλή φωτιά,σιγοβράζουμε για 45 λεπτά τα μούσμουλα,το νερό,τη ζάχαρη,τη φλούδα λεμονιού. Όταν τα μούσμουλά μας γίνουν αρκετά μαλακά,με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, που καλό είναι να το στερεώσουμε στην κατσαρόλα(για να πάνε τα υγρά πάλι σε αυτή)και τα πατηκώνουμε με ένα πηρούνι.Προτιμώ να γεύομαι τη σάρκα από τα μούσμουλα και να μην τα πολτοποιήσω στο multi. Τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα,προσθέτω την κανέλα και τη βανίλια, βάζω σε μέτρια φωτιά αυτή τη φορά (για να δέσει η μαρμελάδα)και αφήνω για 15 λεπτά , ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας! Τεστ για να δείτε ότι είναι έτοιμο: παίρνετε λίγο από την μαρμελάδα σας,τη βάζετε σε ένα πιατάκι και στο ψυγείο για 1 λεπτό.Αν το σιρόπι δεν κουνιέται όταν γέρνετε το πιατάκι ή κουνιέται λίγο, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη! Βαζάκια και αδειάστε τη μαρμελάδα!Στο τέλος βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλας,για να εγκλωβιστεί κατά το δυνατόν ο αέρας

     

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  5. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1936310_1561691004125162_2432779382393488184_n.jpg

    Παραδοσιακη φασολαδα!!Υλικα.Για 5 ατομα.500 g φασολια φιλα πλυμενα μουσκεμενα σε ζεστο νερο απ το βραδυ και ζεματισμενα.1 μεγαλο κρεμμυδι σε ροδελες 1 πιπερια πρασινη μια κοκκινη σε ροδελες 1 καροτο σε φετουλες λιγο σελινο τριμμενο 1 πρασσο τριμμενο 1 ποτηρι ντοματοχυμο μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο 1 κυβο λαχανικων δυαλυμενο σε 3 ποτηρια ζεστο νερο αλατι πιπερι παπρικα γλυκια η καυτερη κατα προτιμηση ριγανη.Εκτελεση.Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και το κρεμμυδι να σωταριστουν προσθετουμε και τα λαχανικα τα αφηνουμε για λιγο και προσθετουμε τα φασολια και τη ντοματα .Τα αφηνουμε να βρασουν λιγο με τη σαλτσα και ριχνουμε το αλατι και τα μπαχαρικα.Τελος προσθετουμε και το ζωμο και τα αφηνουμε να χυλωσουν.Οταν ειναι ετοιμα σερβιρουμε με φετες λεμονιου.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  6. 13250364_1561014254191382_713738963_n.jpg13236137_1561014274191380_144956154_n.jpg

    Τάρτα λεμόνι πραλίνα Γιά τήν βάση!

    250 γρ. μπισκότα τύπου digestive 50 γρ. φουντούκια 2 κρόκοι αυγού 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ξύσμα από 1 λεμόνι Για τη γέμιση

    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκοι αυγού χυμό από 2-3 λεμόνια 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (στη συνέχεια θα χαμηλώσουμε).

    Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε η βάση μας να έχει την ίδια γεύση με την γέμισή μας για αυτό το λόγο βάζουμε το ξύσμα και το φουντούκι! Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Για τη γέμιση

    Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιας το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα! Αφαιρούμε την βάση απο το ψυγείο. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα (μπουκίτσες απο σοκολάτα). Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε. Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω. Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) και παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές! Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  7. 13095814_1703795046526377_844455044279608077_n.jpg

    Τα κοτοχοιρινοκεφτεδομπιφτεκακια της ΒΑΣΟΥΛΑΣ! ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ!!!

    Τα κοτοχοιρινοκεφτεδομπιφτεκακια της ΒΑΣΟΥΛΑΣ!

    350 ΓΡ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ 500 ΓΡ ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ 4Κ.Σ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ 2 Κ.Σ ΞΥΔΙ 1 ΑΥΓΟ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΡΙΓΑΝΗ 1.5 Κ.Σ ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΣΕΡΙ Η ΓΚΟΥΝΤΑ

    ΤΑ ΕΠΛΑΣΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ 3 Κ.Σ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ.... ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΚΡΑ ΣΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΙΣΑ...ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΜΠΕΙΚΟΝ.... ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 35 ΛΕΠΤΑ.... ΕΨΗΣΑ ΜΙΝΙ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ... ΚΑΙ ΣΩΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ,ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ!! ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ!!!

    https://www.facebook.com/notes/η-τρελοκουζινα-της-βασουλας/τα-κοτοχοιρινοκεφτεδομπιφτεκακια-της-βασουλασ-μαγευτικα/1698202117085670

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  8. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13250471_1625272561126916_1386519293_n.jpg13250337_1625272564460249_1529757606_n.jpg13282273_1625272591126913_2124684127_n.jpg

    Κιμαδοπιτα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο κόβουμε δυο κρεμμύδια ξερά προσθέτουμε ένα κιλό κιμά αλάτι, πιπέρι και σωταρουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε 6 αυγά χτυπημένα και 200γρ κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας . Για το φυλο: ένα φλιτζάνι νερό τρεις κουταλιές ελαιόλαδο ένα κουταλάκι αλάτι και αλεύρι μισό κιλό περίπου. Ζυμωνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στη μέση και ανοιγουμε δυο φύλα. Τοποθετούμε το ένα φύλο σε λαδωμενο ταψί ρίχνουμε τον κιμά από πάνω το άλλο φύλο λαδωνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει η πίτα μας!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  9. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13277950_907487759378977_383543639_n.jpg

    Τουρτα παγωτο Naneira! Υλικα για μπισκότο 220γρ μπισκοτα Digestive η οτι αλλο σας αρεσει 60 γε βουτηρο 1/2 κ.γλ κανελα Υλικα για το παγωτο 2 μπανανες 400γρ περίπου 100γρ αμύγδαλο 150 γρ ζάχαρη πούδρα 260γρ κρέμα γαλακτος 100γρ γάλα φρεσκο 100γρ γιαούρτι αγελαδινο Εκτέλεση.θριματιζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ .σε ενα τηγανακι η κατσαρολακι ριχνουμε το βουτηρο να λιωσει και επειτα ριχνουμε το μπισκοτο και την κανέλα και αφου το ανακατεψουμε καλά το τοποθετούμε σε μια φορμα για κεικ η ταψι 20εκ.αφου το απλωσουμε στο πατο της φόρμας το παταμε να γινει ενα συμπαγη μπισκοτο και το βαζουμε κατάψυξη μέχρι να ετοιμασουμε το παγωτό μας. Για το παγωτό. Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε το γαλα το γιαούρτι, την κρεμα γαλακτος και τα ζεσταινουμε μεχρι να αρχισει να βγαζει ατμο.το αποσυρουμε και το βαζουμε να κρυωσει.εν συνεχεια σε ενα μπλέντερ ριχνουμε την μπανανα,την ζαχαρη πουδρα .τα χτυπαμε μεχρι να γινουνε κρεμα καιτελος ριχνουμε και τα αμυγδαλα,χτυπαμε λιγο ακομα μεχρι να σπασουν.εν συνεχεια ριχνουμε τα υλικα του μιξερ στο κατσαρολακι με την κρεμα ανακατευουμε καλα και το ριχνογμε στην παγωμενη φόρμα με το μπισκοτο, τοποθετούμε στην καταψυξη και σε 3 ωρες περίπου ετοιμο,καλη σας απόλαυση!

     

    Υποψην οτι αν τα γαλακτοκομικα υλικα ειναι ασφαλες και τα βαλεις ολα μαζι στο μπλέντερ και τα ριξειςπανω στο μπισκοτο το αποτελεσμα ειναι το ίδιο!

     

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13178790_942520382512957_7219334221374493755_n.jpg13220918_942520329179629_3736696257681691649_n.jpg13226637_942520332512962_4026587631786252981_n.jpg13239971_942520399179622_672043955831984482_n.jpg13087670_942520872512908_5017455729117561796_n.jpg13178577_942520845846244_1938583971814048280_n.jpg13226947_942520812512914_7803200250459782135_n.jpg13240087_942520832512912_246921736487482771_n.jpg13240606_942520955846233_3395472183812141522_n.jpg13245450_942520905846238_2038613030591902730_n.jpg13266053_942520452512950_9179833856217692534_n.jpg

    Φιλέτο μπούτια κοτόπουλο 
    Υλικά
    6 μπούτια κοτόπουλο 
    1 συσκευασία 200 γραμ τυρί Φιλαδέλφεια
    1 πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
    6 φέτες τυρί γκούντα
    6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
    Αν θέλετε και μια χούφτα τριμμένο κίτρινο τυρί
    μουστάρδα 
    αλατοπίπερο
    6 πίτες για σουβλάκια
    Εκτέλεση
    Αγοράζουμε 6 μπούτια ζητάμε από τον χασάπη να μας τα κάνει φιλέτα ή το κάνουμε και εμείς είναι εύκολο αν το χαράξουμε από την μέσα πλευρά και με ένα κοφτερό μαχαίρι το ξεκολλήσουμε.
    Πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίσουν
    Τα στρώνουμε στο ταψί με την πέτσα προς τα κάτω και αλατοπιπερώνουμε καλά.
    Με ένα πινέλο περνάμε σε όλο το μέσα μέρος του φιλέτου με μουστάρδα.
    Ρίχνουμε τις πιπεριές και το Φιλαδέλφεια σε μικρά κομματάκια να πάει παντού.
    Από πάνω βάζουμε την γαλοπούλα το γκούντα και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
    Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ράφι πριν το τέλος στον φούρνο μας.
    Ψήνουμε στους 170-180 πάνω κάτω μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά που έχουν βγει στο ταψί μας.
    Κάνει περίπου μια ώρα και κάτι. 
    Στο τέλος βγάζουμε την λαδόκολλα που απλά ακουμπήσαμε στο ταψί να μην μας καούν τα τυριά. 
    Με ένα πινέλο Λαδώνετε τις πίτες και τις βάζετε στο τηγάνι να ψηθούν και από τις δυο πλευρές και πάνω στις πίτες σερβίρετε το φιλέτο σας.
    Την συνταγή αυτή την έκανα και με στήθος φιλέτο αλλά είναι αρκετά στεγνό. 
    Το μπουτάκι θα σας ενθουσιάσει η τέλεια γεύση του

     

  11. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    7694_859991957460398_4775395243794653158_n.jpg

    Yλικα: 300 γρ.αλευρι 100 ml γαλα 130 ml σπορελαιο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα 2 βανιλιες-ι μπεικιν 1 πρεζα αλατι ξυσμα ενος λεμονιου

    Για την κρεμα: 500 ml γαλα 120 γρ.ζαχαρη 60 γρ.αλευρι 4 βανιλιες 1 αυγο ξυσμα ενος λεμονιου εγω δεν βαζω αυγο και προσθετω μονο 2 βανιλιες

    Εκτέλεση: Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα με το ξυσμα σε μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,με το αυγο (αν το θελετε),τις βανιλιες και τη ζαχαρη,με λιγο γαλα απο την κατσαρολα,για να γινουν μια κρεμα αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πηξει αποσυρουμε απο την φωτια εγω ριχνω ολα τα υλικα μαζι και ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει,δεν μου σβωλιαζει καθολου αδειαζουμε την κρεμα σε γυαλινο μπωλ,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μη πιασει πετσα και αφηνουμε να κρυωσει σ'ενα μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και το αλατι για το κεικ χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τ'αυγα προσθετουμε το σπορελαιο,το ξυσμα λεμονιου και εναλλαξ το αλευρι με το γαλα,χτυπωντας ελαφρα σε ταψι28εκ.ριχνουμε το μειγμα μας τωρα παιρνουμε την κρεμα μας και με ενα κουταλι την μοιραζουμε κουταλια-κουταλια,σε ολη την επιφανεια ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο,αφηνουμε να κρυωσει καλα και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη αν θελουμε εγω ριχνω και λιγη κανελιτσα,γιατι μου αρεσει πολυ ειναι υπεροχο,μοσχοβολαει λεμονι !!!!!!!!!!! Η συνταγη ειναι της olga's cuisine

     

    • 7
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 252
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13096158_549319071896828_678434616832114627_n.jpg13103371_549319061896829_4960564719546268647_n.jpg13179177_549319158563486_5343275472142974754_n.jpg13177428_549319188563483_4627886992184824637_n.jpg

    ΤΟΥΡΤΟΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

    Νοστιμη, δροσερη κ εντυπωσιακη τουρτα σε εμφανιση. Αρεσε παρα πολυ κ εννοειται πως θα την ξαναφτιαξω. 
    Την εφτιαξα για ενα ιδιαιτερο τραπεζι που εκανα στην αδερφη κ την κουμπαρα μου κ φωτογραφηθηκε για το μηνιαιο περιοδικο μαγειρικης ,Στειλε την συνταγη σου , οπου ειμαι στο εξωφυλλο Μαιου !

    ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

    Ένα πολύ αφρατο κ νοστιμο κεικ με λιγα υλικα.

    Υλικα
    3 αυγα
    100 γρ. ζαχαρη
    120 γρ. αλευρι
    70 μλ. λαδι
    1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
    2 βανιλιες
    1 πρεζα αλατι
    Σε ενα μπολ ριχνουμε τα αυγα κ την ζαχρη κ χτυπαμε με αυγοδαρτη.
    Ριχνουμε το λαδι, τις βανιλιες κ το αλατι κ συνεχιζουμε το χτυπημα.
    Ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι μαζι με το μπεικιν .
    Λαδωνουμε κ αλευρωνουμε μια φορμα 26 εκατοστων κ ριχνουμε το μειγμα μας.
    Ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο για 20 λεπτα στους 180 βαθμους.

    ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

    ---> Υλικα

    1/2 λίτρο γάλα 
    150 γρ. ζάχαρη 
    80 γρ. αλεύρι 
    2 αυγά ολόκληρα 
    50γρ. βούτυρο 
    1βανίλια 
    10 -15 φραουλες κομμενες σε κομματακια.
    500 μλ κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα χτυπημενη σε σαντιγυ

    ---> Εκτελεση

    Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός κ ριχνουμε κ το μισο γαλα.
    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπολοιπο γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
    Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
    Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. 
    Χτυπαμε την κρεμα μας σε σαντιγυ κ βαζουμε στο ψυγειο.
    Όταν κρυωσει καλα χωριζουμε σε δυο μπολ κ στο ένα ριχνουμε μεσα τις φραουλες κ οση σαντιγυ θελουμε μεχρι να φτασει η κρεμα στην υφη που θελουμε κ στο άλλο ριχνουμε μονο σαντιγυ.
    Την υπολοιπη σαντιγυ την κραταμε για την διακοσμιση της τουρτας μας.

    Σιροπι

    100 μλ νερο
    100 γρ. ζαχαρη
    50 μλ κονιακ ή λικερ

    Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
    Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ.

    Συναρμολογηση

    Όταν κρυωσει το κεικ μας το κοβουμε στα δυο. 
    Βαζουμε το πρωτο κομματι σε μια πιατελα η βαση δοχειου για τουρτες και ι με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι.
    Το καλύπτουμε με την μισή κρέμα μας που εχει τα κομματια από τις φραουλες. Βαζουμε το άλλο κομματι κ σιροπιαζουμε κ με την υπολοιπη κρεμα καλύπτουμε όλη την τούρτα, επάνω και γύρω γύρω.
    Σε αυτην την φαση εγω βαζω στο ψυγειο. Παντα την φτιαχνω μια μερα πριν την τουρτα μου και διακοσμω την επομενη 2-3 ωρες πριν κοψω.
    Διακοσμουμε με σαντιγυ κ ολοκληρες φραουλες η σε φετες κ κουβερτουρα τριμμενη.
    *Εγω εκανα μια καρδια με οδοντογλυφιδα, εβαλα φραγκοσταφυλα και γεμισα με φραουλες που ειχα κοψει σε φετες. Εκανα ροζετες με σαντιγυ γυρω γυρω κ εβαλα κ φετες απο φραουλα στο πλαι.

    Καλη επιτυχια!

     

  12. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13141090_1733580956857897_1785257521_n.jpg

    Για σήμερα σας έχω μία ωραία μακαρονόπιτα που την έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν είμασταν παιδιά,με τη μόνη διαφορά ότι έβαζε μακαρόνια σπαγγέτι.Εγώ την προτιμώ με πένες. Σας δίνω συνταγούλα: 6 φύλλα χωριάτικα 3 αυγά 450 γραμμάρια φέτα πικάντικη 100 γραμμάρια ψητό ζαμπόν ή γαλοπούλα 150 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμένα 500 γραμμάρια πένες 1/5 κούπα γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό αλάτι και πιπέρι

    Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά μας να κρατάνε λίγο.Αφού τα στραγγίξουμε αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα,το ζαμπόν και όλα τα τυριά μαζί με 1 κουταλιά λάδι (αν θέλουμε). Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε 3 φύλλα από κάτω πάντα βουτυρώνοντας ή αν θέλουμε βάζουμε ελαιόλαδο. Απλώνουμε τα μακαρόνια.Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα των αυγών και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα πάνω. Χαράσουμε σε κομμάτια μας και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και νερό.Ψήνουμε στους 180 για 45 περίπου λεπτά.Αν θέλουμε στην αρχή σκεπάζουμε λίγο για να μη μας καεί. Καλή επιτυχία!

     

    Δημιουργός συνταγής
    Νάντια Μαρκοπούλου

  13. ΝΕΡΑΙΔΟΛΙΓΟΥΡΙΕΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 104
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12968540_256172328057266_1921598610_n.jpg

     

     

    1κ. φύλο Τριανταφύλλο,τα πλενουμαι,τα αφηνουμαι να στραγγίσουν ,και μετά ριχνουμαι τον χυμο από 2 λεμονιά,τα τριβουμαι λίγο μαζί με το χυμο να αφηνει χυμο ,μετά βάζουμε 1.5κ ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό να βραζει μεχρι να δέσει .την ώρα που έχει δέσει ,ρίχνουμε τα τριανταφυλλα,αφήνουμε σε χαμάλη φωτιά

    Περίπου μισή ώρα,αναλογως μεχρι να δέσει Το δοκιμαζουμε σε ένα πιάτο,εαν στέκετε ειναι έτοιμο βάζουμε λεμόνι  Δεν ανακατεύουμε με σιδερενιο κουτάλι,μόνο με ξυλινο κουτάλι Τα βαζουμε σε βάζα αποστειρωμένα την ώρα που είναι ζεστό,και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα,να σφραγίσουν καλά να μη πάρει αέρα Τα σκεπαζουμαι με μια πετσετα μεχρι τιν αλλη μερα
  14. ΠΡΟΣΩΠΑ

    • 57
      καταχωρήσεις
    • 7
      σχόλια
    • 3591
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13090547_263767587297740_1827265455_n.jpg13077363_263767613964404_892855923_n.jpg

     

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνική ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

     

    Email -pleteamarilena@outlook.com

     

     

  15. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12939468_252929055048260_996265873_n.jpg12939577_252289841778848_2009605435_n.jpg

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνικη ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

    12939668_254261954914970_1307637596_n.jpg12939715_254258624915303_338300958_n.jpg12966310_254261938248305_1467804856_n.jpg

    12939330_252929275048238_722123685_n.jpg

    12966277_252929285048237_378547322_n.jpg

    12968744_252466131761219_586783361_n.jpg12966748_252293481778484_425293116_n.jpg

    Email -pleteamarilena@outlook.com

     

    τηλ 6955385763

     

  16. Effie's Colours

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 122
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

  17. 12994581_1724017107840750_7977752519590672313_n.jpg13007354_1724002694508858_8553691092441133592_n.jpg13007367_1724015357840925_8861331423431709630_n.jpg13043720_1724015314507596_6078576364428157296_n.jpg13061983_1724017031174091_7242667739074708031_n.jpg13062307_1724015351174259_321607354988940369_n.jpg

    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    500 γρμ στήθος κοτόπουλο
    1 κούπα κριθαράκι
    1 συσκευασία ντοματοχυμό
    2 πιπεριές πράσινες
    1 μεγάλο καρότο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    σκόρδο σε σκόνη
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    δάφνη
    φρέσκο κρεμμύδι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το καρότο σε μέτρια κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο και το ντοματοχυμό.Αφήνουμε να βράσουν μαζί για μερικά λεπτά.

    Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε γάστρα και ρίχνουμε το κριθαράκι.Προσθέτουμε μισή κούπα νερό και τα φύλλα δάφνης.Ψήνουμε με το καπάκι κλειστό,στον αέρα,στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας.

    Ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο νερό ανά διαστήματα και σβήνουμε το φούρνο όταν ετοιμαστεί το φαγητό.

    Αφήνουμε το φαγητό λίγο ακόμα μέσα στο σβησμένο φούρνο με την πόρτα κλειστή,και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    DSCN7448.JPG

    Υλικά.

    3 μεγάλες μελιτζάνες,κομμένες σε ροδέλες

    ελαιόλαδο

    1 κ.σ. ρίγανη

    4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

    ½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός

    125 ml κόκκινο κρασί

    800 γρ. Ντοματάκια,αποφλοιωμένα,σε κονσέρβα

    50 γρ. Βούτυρο+έξτρα για το άλειμμα

    50 γρ. Αλεύρι για όλες τισ χρήσεις

    800 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα,ελαφρώς ζεσταμένο

    75 γρ. Παρμεζάνα,τριμμένη

    300 γρ. Λαζάνια

    125 γρ. Μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

     

    Εκτέλεση.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε σε ταψί το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε πάνω τις μελιτζάνες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο,

    αλατοπιπερώνουμε,σκορπίζουμε τη ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι,σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό . Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί,αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και με το ραβδομπλέντερ ή με ένα κουτάλι λιώνουμε τα ντοματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μικρη κατσαρόλα ,λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα δύο υλικά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα,ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Κατόπιν μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας ανα διαστήματα,μέχρι να πάρετε μια παχύρρευστη και κρεμώδη μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα (κρατάμε λίγο στη άκρη για αργότερα). Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη μπεσαμέλ ,τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη. Όταν όλα είναι έτοιμα,λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 25χ25 εκ.,τοποθετούμε το 1/3 από τις ψημένες μελιτζάνες στο ταψί,προσθέτουμε το 1/3 της σάλτσας,καλύπτουμε με ένα στρώμα ζυμαρικών,περιχύνουμε με το 1/3 της μπεσαμέλ και καλύπτουμε με ένα στρώμα ζυμαρικών ακόμη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δυό φορές ακόμη,παραλείποντας τη δεύτερη στρώση ζυμαρικών. Αφού περιχύσουμε και την τελευταία στρώση μπεσαμέλ,σκορπίζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα κομμάτια μοτσαρέλας. Βάζουμε το ταψί για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού και να ψηθούν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.

  19. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13089947_1674102226175340_327228420_n.jpg

    Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους 1/4 κούπα λάδι 1 κούπα φρεσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα αλατι, πιπέρι 1 ασπράδι αύγού 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

    Πώς το κάνουμε: 1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικο χαρτί κουζίνας. 2. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. 3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακομη. 4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλατι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. 5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. 6. Σε ένα μπόλ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές απο το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την απο την φωτιά.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  20. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13045526_1036460836389105_852773682_n.jpg13045663_1036460796389109_1393239654_n.jpg13045538_1036460826389106_787209051_n.jpg13045475_1036460856389103_2139335583_n.jpg13046231_1036460976389091_1033078712_n.jpg13014965_1036460979722424_205974114_n.jpg13022320_1036460993055756_299125873_n.jpg

    Γλυκα ψωμακια milk bread

    Συστατηκα .... 550 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 90 γρ ζαχαρη 50 γρ γαλα σκονη (Regilait εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ) 20 γρ ξερή μαγια( εγώ εβαλα 14 γρ) 7 γρ αλατι 1 αυγο 50 γρ βουτυρο λιωμενο 300 μλ φρεσκο γαλα Οδηγίες Στο μιξερ χτυπάμε για 15'ολα μαζι (all in one) Μετα αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα Ανοίγουμε φύλλο κ βαζουμε μέρεντα μεσα και κανουμε μπαλάκια η οτι σχημα θελει ο καθένας Στον φουρνο 180 βαθμους για 20'. Μολισ βγουν απο το φουρνο, αλειφω με βουτυρο για να γυαλισει.(εγώ εβαλα μαρμελάδα ροδάκινο )

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

     

  21. 13045516_1757315874503060_458655652_n.jpg13090012_1757315827836398_1706855156_n.jpg

    ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ.... Υλικά: 8 αυγά 1 κουτι γάλα Νουνού εβαπορέ μεγάλο 5 βανιλίτσες 2 κ.γ αμμωνία 2 μπέϊκιν πάουντερ μισό κιλό ζάχαρη και μία κούπα 2 κιλά αλεύρι γ.ο.χ περίπου 250 γρ βιτάμ (στο αλουμινόχαρτο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν...ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέϊκιν και το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)σε ενα αλλο μπολάκι ριχνουμε το γάλα (έτσι όπως είναι δεν το διαλύουμε με νερό)και την αμμωνία ανακατεύοντας μεχρι να αφρίσει...ρίχνουμε και το μίγμα της αμμωνίας μέσα στο αλλο μας μίγμα και τα ανακατεύουμε λίγο...στη συνέχεια ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι μας(κοσκινισμένο) και το ζυμωνουμε με τον γάντζο αν έχετε...η τα χερια μας!!!αφού εχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη τα πλάθουμε σε κουλουράκια ότι σχέδιο θέλουμε..(εγώ τα περνάω από την μηχανη για κουλουράκια...εχω την σιδερένια...μηχανή πολλών χρόνων)τα κάνει πάρα πολύ αφράτα...σήμερα βρίσκουμε ποιο εύκολα πλαστικές μηχανές..που νομίζω το ίδιο πράγμα θα κάνουν και αυτές!!!!!! Αφου στρώσουμε αντικολλιτικό χαρτι στα ταψάκια μας τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για περίπου 20 λεπτάκια...αν θέλουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλοίφουμε με κροκό αυγού διαλυμένο με ελάχιστο νεράκι(εγω αυτα στη φωτο δεν τα εχω αλοίψει...) Τα κουλουράκια αυτά γίνονται αφράτα και μαλακά...τραγανά απ'έξω μαλακά μέσα!!!!!!!! Καλή επιτυχία!!!!!

    13020611_1757315811169733_772606529_n.jpg

    13084081_1757315857836395_2117916278_n.jpg

    Δημιουργός Συνταγής 

    Σπυριδούλα Προφύρη

  22. Ζωγραφιες μαγειρικης

    • 48
      καταχωρήσεις
    • 2
      σχόλια
    • 1501
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13054687_10208339496756369_1612667188_o.jpg13059583_10208339498956424_1250755611_n.jpg13059727_10208339496876372_1164055438_n.jpg13072971_10208339498396410_1336822603_o.jpg13081772_10208339496676367_1605611736_n.jpg

     

    Γλυκακι δροσερο???με σαβαγιαρ ελαφρα βουτυγμενα(οχι πολυ μη μας λιωσουν)σε μαρμελαδα φραουλας ανακατεμενη με λιγο χυμο φραουλας..μετα σαντιγυ φυτικη η κρεμα γαλακτος φτιαγμενη σαντιγυ..καλυπτουμε καλα μη μεινει καμμια τρυπουλα πανω...βαζουμε παγωνει μετα τοποθετουμε κομματια φραουλας φρεσκιας η απο γλυκο γλυκο φραουλας η μια στρωση μαρμελαδα φραουλας..και μετα απο πανω ζελε φραουλα μισοπαγωμενο(σιγα σιγα για να μην φυγει κατω..γιαυτο ειπα προσεκτικα απλωμενη η σαντυγη)εγω το ζελε το ξεχασα και παγωσε λιγο παραπανω χιχιιχιχ...και δεν μου απλωθηκε οπως επρεπε Για τη φορμα αυτη..χρειαστηκα μια κρεμα γαλακτος με λιγη αχνη..ενα φακελακι ζελε φραουλα..10τεμαχια σαβαγιαρ..και μεσα εβαλα μια στρωση(2κουτ.σουπας σπιτικη μαρμελαδα φραουλα)και στο δυαλυμα που εβρεξα τα μπισκοτα(μια κουταλια της σουπας μαρμελαδα με μισο φλυτσανι χυμο φραουλας)αν δεν τρωνε παιδακια..μπορειτε να δυαλυσετε με λιγο ποτο 

    Δημιουργός Συνταγής

    Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου