Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Καταγραφή.JPG

    ΓΛΥΚΑ 

    • Νερατζι 
    • Περγαμόντο 
    • Σταφύλι 
    • Κεράσι 
    • Βύσσινο 
    • Σύκο 
    • Ντοματακι 
    • Καρπούζι 
    • Μήλο 
    • Κυδώνι
    • Κρανο 
    • Ρόδι 
    • Δαμάσκηνο 
    • Πορτοκάλι 
    • Καρύδι 
    • Μανταρίνι 

    2.JPG

     

    Μαρμελαδες 

    • Άγριο Βατόμουρο 
    • Φράουλα 
    • Βερίκοκο
    • Ροδάκινο 
    • Σύκο
    • Πορτοκάλι 
    • Μύλο - Ακτινίδιο 

     

    Λικερ 

    • Κρανο 
    • Ρόδι 
    • Βύσσινο 
    • Λεμοντσελο 
    • Βερίκοκο
    • Φράουλα 
    • Αρμπαρόριζα 

    3.JPG

    Ζυμαρικα 

    • Τραχανάς Γλυκος - Ξινός
    • Τραχανάς Λαχανικών 
    • Τραχανάς Καυτερός
    • Χυλοπίτες με αυγά και γάλα
    • Χυλοπιτακι 
    • Χυλοπιτακι Λαχανικών 
    • Κριθαράκι  με αυγά και γάλα 
    • Χυλοπίτες Λαχανικών 
    • Χυλοπίτες με Μανιτάρια 
    • Χυλοπίτες με καυτερή πιπεριά 
    • Χυλοπίτες με Τσουκνιδα 
    • Χυλοπίτες με Ντομάτα ,Σκούδο & Βασιλικό 
    • Χυλοπίτες Ολικός Άλεσης 

    1.JPG

    Κεραλοιφη 

    συσκευασιες 40ml & 106ml

    Τα προιοντα μας διατιθενται σε τιμες χοντρικης και λιανικης .Αναλαμβανουμε να φτιαξουμε τις μπομπονιερες σας σε γαμους και βαπτισεις .

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

    Γαρδικι 

    Τερμα Αργοναυτων   

    Τρικαλα 

    τηλ.παραγγελιων 6978510095 & 6977181343

    EMAIL :gardikiproducts@gmail.com 

     

     

  2. La petite patisserie

    natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Πρόκειται για μια συνταγή με μήλο!Το crumble είναι μια ζύμη που μπορεί να συνοδεύσει πολλά γλυκά,η να γίνει από μόνη της βάση για τάρτες,ή ακόμα και μπισκότα.

    Για το crumble:

    200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    150γρ αμυγδαλόσκονη

    180γρ βούτυρο αγελαδινό ,κομμένο σε κύβους και παγωμένο από το ψυγείο

    200γρ καστανή ζάχαρη

    Για την γέμιση:

    1 κιλό μήλα διάφορα,πράσινα και κόκκινα

    50γρ ζάχαρη κρυσταλλική

    2 κουταλιές βούτυρο

    1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

    25γρ κονιάκ

    χυμό από ένα πορτοκάλι και χυμό από ένα λεμόνι

    1/2 φλυτζάνι σταφίδες

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά του  crumble πιέζοντας την με τα δάχτυλα μας.Θα γίνει μια ζύμη τριφτή.Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

    2.Στο τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη ,και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα και το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα:κανέλα,τους χυμούς των φρούτων ,το κονιάκ,και τις σταφίδες και κατεβάζουμε από την φωτιά.

    3.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πυρίμαχα ατομικά φορμάκια.Γεμίσουμε με τα μήλα και από πάνω τρίβουμε το crumble.

    3.ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 30' ώρα.Σερβίρουμε με παγωτό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

     

     

     

    14479752_1146454945435550_5060198688578957375_n.jpg

  3. 14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

    Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

    14397475_1820101421557838_1459593930_n.png

  4. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14429328_1179124775513862_1158378410_n.jpg

    Πτι φουρ Υλικα 250 γρ βουτηρο 200 γρ αχνη 420 γρ αλευρι 1 πρεζα αλατι 1 φακελακι μπεικιν 3 αυγα (30 γρ κακαο σε περιπτωση που θελουμε σοκολατενια αντικαθιστούμε αυτη την ποσοτητα τ αλευριου με το κακαο ) Για την γεμιση κ το στολισμα Μαρμελαδα επιλογης μας Μερεντα Ινδοκαρυδο 1 σοκολατα γάλακτος Εκτελεση Λιωνουμε το βουτηρο κ τ αφηνουμε ν ερθει σε θερμοκρασία δωματιου. Σε μια λεκανιτσα ανακατεβουμε τ αλευρι με το αλατι τ ζαχαρη τα αυγα κ τελος το βουτηρο. Με ενα κορνε κανουμε ροζετες σε ενα ταψί που τ εχουμε καληψει λαδοκολα κ τις ψηνουμε στους 180 για περιπου 15 λεπτα. Αφηνουμε τα πτι φουρ να κρυωσουν καλα καλα κ μετα στα μισα τοποθετουμε μαρμελάδα η μερεντα καπακονουμε με τα υπολοιπα . Αν θελουμε βουτάμε τα πτι φουρ μας στην λιωμένη σοκολατα γαλακτος κ το ινδοκαρυδο ! Καλη μας απολαυση !

  5. 14442842_1785179481698044_1706586733_n.jpg

    Αλμυρά μάφινς με τσένταρ,μουστάρδα και λουκάνικο

    Υλικά

    1 κούπα τσένταρ τριμένο 3 κούπες αλεύρι ΓΟΧ

    2κ.γ.μπέικιν

    1κ.γ. σόδα 1 κούπα γάλα φρέσκο και 1/2 κούπα ξυνόγαλα 1 κούπα καλαμποκέλαιο

    2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή

    λίγο αλάτι και πιπέρι 1 πακετάκι λουκάνικα κοκτέιλ

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι μας με το μπέικιν και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ, με το σύρμα, ανακατεύουμε απαλά το καλαμποκέλαιο με το γάλα και τα ξυνόγαλα,στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι,τη μουστάρδα και τέλος το τυρί μας.

    Προσθέτουμε το αλεύρι μας ανακατεύουμε απαλά και τέλος βάζουμε τα λουκάνικα μας κομμένα σε μικρά κομμάτια. Γεμίζουμε τις θήκες μας και ψήνουμε για 20-25 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

    Δημιουργός συνταγής
    Νάντια Μαρκοπούλου

  6. 14407729_1694241797563325_2061639966_n.jpg14445329_1694241824229989_16164196_n.jpg14445621_1694242034229968_509108426_n.jpg14445610_1694241767563328_454228832_n.jpg

    Κιμαλιδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολιτικη συνταγή! Φτιάχνουμε πρωτα ενα ζυμάρι με μισο ποτήρι νερό 250γρ περίπου αλεύρι ενα κουταλάκι μαγιά μισο κουταλάκι ζάχαρη μισο κουταλάκι αλάτι ζυμωνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Ζυμωνουμε μισο κιλό κιμά με 4 φέτες ψωμί μουλιασμενες και στιμενες ενα αυγό ενα κρεμμύδι και μια σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένα δυόσμο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και λίγο ελαιόλαδο. Λαδωνουμε ενα πυρέξ η ταψακι απλωνουμε το ζυμάρι μας απο πάνω απλωνουμε τον κιμά πανω απο τον κιμά κόβουμε ντομάτες σε ροδελες αλατιζουμε προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τελειώνουμε με φέτες κασέρι. Χτυπάμε τρια αυγά περιχυνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ενα ωραίο ροδοκοκκινο χρωμα!

  7. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14446001_1270182803013007_1965890074912611009_n.jpg

    Λικερ κρανο
    Υλικα
    250 g κρανα πλυμενα
    200 g ζαχαρη
    1 ξυλακι καννελας
    4 καρφακια γαρυφαλο
    1 βαζο περιεκτηκοτητας ενός κιλου
    500 g κονιακ 5 αστερων
    Εκτελεση
    Στο βαζο βαζουμε τα κρανα με τη ζαχαρη και τα αφήνουμε στον ηλιο για 1 μηνα
    Αφαιρουμε τα κρανα και το υγρο που βγαλανε το ριχνουμε σε κατσαρολα και το βραζουμε να γινει ένα μετριασ πυκνότητας σιροπι εχουμε ριξει και τα μπαχαρικα μεσα
    Στο ιδιο βαζο βαζουμε τα κρανα και το κονιακ στον ηλιο για 5 μερες
    Σουρωνουμε το σιροπι και το ριχνουμε σε μπουκαλι όταν κρυωσει
    Όταν είναι ετοιμο και το ποτο το σουρωνουμε και το ριχνουμε στο μπουκαλι
    Ανακινουμε με ελαφρες κινησεις κρατώντας το πλαγιως και είναι ετοιμο
    Οσο πιο πολύ καθεται τοσο πιο καλο γινεται

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  8. 14287527_1596144764011664_1731642395_n.jpg

    Τυρόπιτακια χωρίς φύλλο σήμερα"συμπληρωμα" με διάφορα μαζεματα της εβδομαδας! Υλικά για τα τυρόπιτακια,1 γιαούρτι,1αυγο,διαφορα κίτρινα τυριά κ φετα,1/2 κεσεδάκι από το γιαούρτι,ηλιελαιο,πιπερακι μοσχοκαρυδο,λιγο αλάτι αλεύρι φαρίνα να γίνει μία ζύμη,πλαθουμε μπαλακια τα πατάμε στην παλάμη μας να πλατυνουν ρίχνουμε σουσαμακι ή ψήνουμε στους 200 β μέχρι να ροδισουν!(Εάν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα μας κ πιπεριά κόκκινη πράσινη!)

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  9. 14285027_573123622874166_205078463_o.jpg

    Τορτελινια τρικολορε με 5 τυρια και με κοκκινη σαλτσα με βασιλικό και λουκανικο

    1 πακετάκι τορτελινια τρικολορε με 5 τυρια 3-4 λουκάνικα φρανκφουρτης βραστα (κομμενα σε ροδελες) 1 poumaro (ή 1 ντοματακι χτυπημενο στο multi) 1 μεσαιο κρεμμυδι (ψιλοκομμενο) 1 κυβο knor (βοδινο ή κοτας) Λαδι αλατι πιπερι λιγη ζαχαρη βασιλικος (ξερος)

    Σε μια κατσαρολα βαζω λαδι, το ψιλοκομμενο κρεμμυδι, το κνορ, τον βασιλικο και τα λουκανικα και τσιγαριζω με το καπακι κλειστο...οταν αρχιζει να τσιγαριζεται ριχνω 1/2 ποτηρι νερου νερο... Μετά από 5' και αφου το εχω ανακατεψει μια φορα ριχνω το πουμαρο, αλατοπιπερωνω προσθετω λιγη ζαχαρη και νερο αν θελει, ανακατευω και βραζει... Βραζω τα τορτελινια συμφωνα με τις οδηγιες παρασκευης τους...Σουρουνω μονο δεν ξεγβαζω δεν λαδωνω...Όταν δεσει η σαλτσα ριχνω μεσα και τα τορτελινια ανακατευω και σερβιρω...

  10. Effie's Colours

    • 3
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 441
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14212211_514409805423580_5324239546325544170_n.jpg

    Εργολάβοι 
    Μιας και μου εμειναν 4 ασπράδια απο το εκμέκ εφιαξα κι εργολάβους

    Εργολάβοι 
    250 γρ αμυγδαλόψυχα σκόνη 
    300 γρ ψιλή ζαχαρη 
    1 κγ βανίλια υγρό 
    3-4 ασπράδια αυγού 
    Τα βάζετε στο μουλτι και τα χτυπάτε λιγο. 
    Μετα περνατε κομματάκια, τα κάνετε μπαλίτσες το πατάτε λιγο απο πανω βάζετε αμύγδαλο και ψήνεται σε 175 β μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά .
    Αφήνετε να κρυώσουν και τα βγάζετε προσεκτικά για να μην σπάσουν γίνονται 26-28 κομμάτια.
    Αν θέλετε τα ενώνεται με λιγη μαρμελάδα ! 
    Effie xx

  11. 12512811_1691898764385918_8605844865200204950_n.jpg12592751_1691898314385963_4540401971282153649_n.jpg12646989_1691897871052674_74822829401082730_n.jpg12654103_1691899467719181_3336717045875294879_n.jpg12669461_1691899784385816_4843707167035952216_n.jpg

    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
    500γρμ μοσχαρίσιο κιμά
    2 φλυτζανάκια(μικρά)ρύζι καρολίνα
    1κγ λίγη πάπρικα γλυκιά
    1κγ κάρυ
    1κσ σκόρδο σε σκόνη
    ελαιόλαδο
    αλεύρι
    χυμό από 2 λεμόνια
    αλάτι
    πιπέρι 
    ρίγανη
    2 αβγά
    3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ξεκινάμε βράζοντας νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.Στο χρόνο αυτό,περνάμε το μπαγιάτικο ψωμί και μετά το κρεμμύδι από το μούλτι.

    Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,το ένα φλυτζανάκι ρύζι,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψωμί,το ένα αβγό,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι ρίγανη,κάρυ,σκόρδο,λίγο νερό για να γίνουν αφράτα,λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
    Σχηματίζουμε μπαλίτσες με τα χέρια και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι.Τις βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού,ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στο νερό που βράζει.Προσθέτουμε το δεύτερο φλυτζανάκι ρύζι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
    Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας,το αφήνουμε να κρυώσει.Στη συνέχεια χτυπάμε το δεύτερο αβγό σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών.Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζουμάκι απο το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.(το φαγητό πρέπει να μην είναι καυτό,για να μη μαγειρευτεί το αβγό).
    Τέλος, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα μας.

  12. 2-7-595x33.jpg3-6-595x33.jpg4-7-595x33.jpg5-7-595x33.jpg6-7-595x33.jpg7-7-595x44.jpg8-2-595x33.jpg9-2-595x33.jpg10-2-595x3.jpg11-1-595x4.jpg12-595x335.jpg

    ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΌΡ ΚΑΙ ΚΡΑΣΊ

    Πατατοσαλάτα με ροκφόρ και κρασί
    Υλικά
    3 μέτριες πατάτες
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    200 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
    1/2 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
    1/2 πιπεριά σε κυβάκια
    100 γραμ ροκφόρ
    4 κσ ελαιόλαδο
    1/2 ποτήρι του νερού κρασί
    100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
    Εκτέλεση
    καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
    Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σοταριστούν.
    Προσθέτουμε το μπέικον τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
    Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
    βάζουμε το ροκφόρ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
    Τέλος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λιγάκι και αποσύρουμε από την φωτιά.
    Κόβουμε τις κρύες πατάτες σε κύβους και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
    προσοχή καθόλου αλάτι στο τηγάνι τα τυριά έχουν αρκετό αλατάκι.

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

    Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

    110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

    Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

     

    Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

    Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  14. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13444025_1067096529992202_956406651_n.jpg13459598_1067096513325537_50262717_n.jpg13459631_1067096549992200_830901318_n.jpg13444390_1067096556658866_1622219434_n.jpg13451053_1067096566658865_1752712320_n.jpg13459492_1067096569992198_1223987864_n.jpg

    Συνταγη για τη κορόβκα ...Για τη ζυμη ....200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζαχαρη 1κ γ σοδα 1αυγο 2 κ σ κακάο 400-500 γρ αλευρι ....Βουτηρο με ζαχαρη ανακατευουμε προςθετουμε ,αυγο ,σοδα,κακάο ,κ αλευρι κανουμε τη ζυμη βαζουμε συο ψυγειο για 20-25'....Φτιάχνουμε τη γεμιση ...500 γρ ανθοτυρο 400 γρ κρεμα γάλακτος 2αυγα 150 γρ ζαχαρη 3κ σ νισεστες (κορν φλάουρ )ολα μαζι ανακατεβουμε ....βγαζουμε δη ζυμη ανοίγουμε φίλο κρατάμε μικρό κομμάτι για το ντεκόρ βαζουμε σε τσερκι 26 εκκ στο πάτο κ στα πλαϊνά με τα χερια βαζουμε τη γεμιση κόβουμε απο το κομμάτι που κρατήσαμε διάφορα σχεδια κ βαζουμε απο πανω στη γεμιση βαζουμε σε φουρνο 180* για 60' κανουμε τσεκάπ με οδοντογλυφίδα αφηνουμε 15-20' να κρυωσει κ το κόβουμε καλο μεσημερι ....

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

  15. 13495047_1725280711044477_7896663535873122803_n (1).jpg

    13432359_1725272551045293_8246708818931611157_n.jpg

    ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ EVER ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ..ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

    500 γρ κιμας απο μπουτι κοτοπουλο
    2 κρεμμυδια
    1 σκελιδα σκκορδο
    1/2 πιπερια κερατο τριμμενη
    1 ντοματα μεγαλη
    1/2 πουμαρο χυμο
    2 κ.σ πελτε
    150 γρ παρμεζανα τριμμενη
    Λαδι..αλατι..πιπερι...κανελα...

    Φτιαχνετε τον κιμα ως συνηθως...εγω τσιγαριζω κρεμμυδι,που το εχω περασει στο μπλεντερ...μαζι με την πιπερια..και κοβω και την σκελιδα του σκορδου...τσιγαριζω 10 λεπτα αλατι..πιπερι...βαζω μετα την ντοματα που την εχω περασει και αυτη στο μουλτι..με το μισο πουμαρο..τον πελτε..και μιση κουπα νερο....και ριχνω και ενα ξυλακι κανελα...σιγοβραζω 40 λεπτα περιπου....αφηνω να κρυωσει και ριχνω μεσα 150 γτ τριμμενη παρμεζανα...εαν δεν σας αρεσει βαλτε κεφαλοτυρι...

    Σαλτσα για τα κανελονια...
    Ριχνω 4κ.σ λαδι με μια σκελιδα σκορδο.....βαζω 400 γρ κετσαπ brava...και 1 ποτηρι νερο...αλατι..πιπερι..βασιλικο..την σιγοβραζω 15 λεπτα....βαζω κετσαπ γιατι μου αρεσει πολυ σαν σαλτσα και γλυκαινει δεν ξυνιζει...

    1 πακετο κανελονια....τα γεμιζω με τον κιμα μου.....τα βαζω σε ενα ταψακι μικρο προς μεσαιο.26χ20 ειναι το δικο μου....απο πανω βαζω 3 φετες γκουντα να καλυψω τα κανελονια μου...ριχνω ολη την σαλτσα ..και απο πανω παλι βαζω παρμεζανα τριμμενη του παει η μοτσαρελα αν θελετε να βαλετε!!
    Ψηνω στους 180 αερα για 35 -40 λεπτα............
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΜΟΣΧΑΡΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α.........................

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA

  16. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13533232_292781157724494_2329587030337386911_n.jpg13533242_292781134391163_5690025803968461458_n.jpg13532879_292781197724490_5987862763566657924_n.jpg13529147_292781174391159_8060134593827478460_n.jpg13529147_292781174391159_8060134593827478460_n.jpg

    υλικα 

    φύλλο κρούστας 

    1 μικρο γιαούρτι στραγγιστό 

    3 αυγά

    πιπερακι 

    τυριά τριμμένα κίτρινα 

    φέτα ή τρίμμα 

    1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό )

    λίγο λαδακι 

     

    εκτέλεση 

    σε ένα ταψί αλείφουμε με λίγο λαδακι στρώνουμε τα 2 φύλλα κρούστας  στο ταψί .Σε να μπολ  βάζουμε τυριά τριμμένα κίτρινα και φέτα ή το τρίμμα μας τα ανακατεύουμε με τα χέρια .έπειτα παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας κάνουμε πιέτες και ανάμεσα βάζουμε το μειγμα του μπολ. και συνεχίζουμε μέχρι κατ το ταψί ...όλο πιέτες και γεμίζουμε με τυριά ανάμεσα .όταν τελειώσουμε βάζουμε πιπερακι από πάνω και παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε τ αυγά με το γιαούρτι  τα χτυπάμε και τα περιχαμε από πάνω ...από την γέμισή ...έπειτα βάζουμε άλλα δυο φύλλα από πάνω  και κλείνουμε την πιτουλα μας ,,, την χαράζουμε στα κομματια που θέλουμε και μετά ρίχνουμε από πάνω την σόδα ,...μόλις  το απορροφήσει την βάζουμε στον φούρνο στον αέρα 150 περίπου μισή ώρα ...μόλις ροδίσει είναι έτοιμη ,,,καλή επιτυχία ,,,μια συνταγουλα της μανούλας μου ...που μου την έκανε οταν ήμουν μικρο παιδί 

    cook

  17. 13511637_1690219421230927_1590624338_n.jpg13492787_1690219401230929_2017510978_n.jpg

    Δροσερο γλυκο ψυγειου με μους γιαουρτιου. Υλικα 12 σαβαγιαρ. Με ½ ποτηρι του νερου γαλα οπου τα περναμε από το γαλα και τα βαζουμε σε στρογγυλο γυαλινο μπολ 500 γρ γιαουρτι με 2 τις % Μαεμελαδα μαυρο κερασι για αναμε σα στην μους αλλα και από πανω. Λιγη σοκολατα για ντεκορ. ΣΑΝΤΥΓΙ. 500 γρ κ γα. 5 κς ζαχαρη αχνη. Λιγη βανιλα. Τα χτυπαμε στο μιξερ όλα μαζι. Μετα λιγο συροπι κερασι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Εχουμε τα τα σαβαγιαρ βρεξει με το γαλα και τα βαζουμε το μπολ. Εχουμε το γιαουρτι και μετα ριχνουμε την χτυπημενη σαντυγι.ριχνουμε και το συροπι και ανακατευουμε ελαφρια.περνουμε ένα κορνε και βαζουμε την πρωτη στρωση,.μετα σε ένα άλλο κορνε με σχεδιο βαζουμε την άλλη στρωση με σχεδιο.ριχνουμε από πανω την μαρμελαδα και την σοκολατα. Είναι τρομερο και δροσιστικο γλυκο ψυγειου για το καλοκαιρι. Καλη σας ςπιτυχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13413069_562776653884403_8078504948204671087_n.jpg13419065_562776280551107_8072658083283679880_n.jpg13419252_562776613884407_414877381468264948_n.jpg

    ΠΙΤΣΑ

    Οταν φτιαχνω ολοκληρο κοτοπουλο το στηθος δεν το τρωμε οπως ειναι οποτε φτιαχνω με αυτο πατατοσαλατα ή σαλτσα για μακαρονια με κρεμα γαλακτος , μπεικον , μανιταρια ή το βαζω στην πιτσα.
    Σημερα εφτιαξα μια μεγαλη με μετριο σε παχος ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι εμμενταλ τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια και μια ποιο μικρη και με λεπτη ζυμη με σαλτσα , ριγανη , στηθος κοτοπουλου, λουκανικα φρανκφουρτης, τυρι γκουντα τριμμενο, μπεικον καπνιστο και πιπερια.

    ΠΙΤΣΑ

    Υλικα (για το μεγαλο ταψι του φουρνου για μετριο παχος ζυμης )

    1 1/4 κουπα νες χλιαρο νερο
    1 κουτ.γλ. αλατι
    1 κουτ.γλ. ζαχαρη
    1 φακ. μαγια
    1 σφηνακι ελαιολαδο
    Αλευρι οσο παρει

    Εκτελεση:

    Σε λεκανιτσα βαζεις μαγια κ τη ζαχαρη. Ριχνεις το χλιαρο το νερο κ το λαδι κ ανακατευεις με το χερι να λιωσουν τα στερεα υλικα. Ριχνεις αλευρι κ το αλατι μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη ( να κολλαει ελαχιστα στα χερια).
    Βουτυρωνεις τα χερια κ κανεις την ζυμη μια μπαλα. Σκεπαζεις με μια πετσετα ( εαν θελεις βαζεις μεμβρανη για να μην κολλησει η ζυμη στην πετσετα) κ αφηνεις τουλαχιστον μια ωρα να διπλασιαστει σε ογκο.
    Βουτυρωνεις ενα ταψι κ απλωνεις την ζυμη με τα δαχτυλα σιγα σιγα γιατι ειναι ελαστικη.. Βαζεις τα υλικα που σου αρεσουν απο πανω.

    Σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200 βαθμους 20'-25'

    ***Για ποιο λεπτη ζυμη βαλτε μια κουπα νερο κ για ποιο ψωμενια μια μιση κουπα νερο
    ***Σημερα για να κανω τις δυο πιτσες εβαλα δυο κουπες νερο.

     

  19. 13226705_1571351956503456_8702215261277530258_n (1).jpg13238969_1571352043170114_8731014636883915316_n.jpg13245307_1571352023170116_5376899448022760420_n.jpg

    ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    MΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
    1 κοτόπουλο 
    1 κιλό μπάμιες 
    5 κρεμμύδια 
    2σκελ σκόρδο 
    1 κνορ με γεύση κοτόπουλο 
    Φρέσκια τριμμένη ντομάτα ,και σάλτσα συμπυκνωμένη 
    Μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ελαιόλαδο..!! 
    Εκτέλεση 
    Σπάμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι ,κάρυ Ανακατεύουμε να πάει παντού,το βάζουμε μέσα στο ταψί, Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνατα ρίχνουμε τον μαϊντανό την σάλτσα την ντομάτα το λάδι την κνορ,Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

  20. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    13277950_907487759378977_383543639_n.jpg

    Τουρτα παγωτο Naneira! Υλικα για μπισκότο 220γρ μπισκοτα Digestive η οτι αλλο σας αρεσει 60 γε βουτηρο 1/2 κ.γλ κανελα Υλικα για το παγωτο 2 μπανανες 400γρ περίπου 100γρ αμύγδαλο 150 γρ ζάχαρη πούδρα 260γρ κρέμα γαλακτος 100γρ γάλα φρεσκο 100γρ γιαούρτι αγελαδινο Εκτέλεση.θριματιζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ .σε ενα τηγανακι η κατσαρολακι ριχνουμε το βουτηρο να λιωσει και επειτα ριχνουμε το μπισκοτο και την κανέλα και αφου το ανακατεψουμε καλά το τοποθετούμε σε μια φορμα για κεικ η ταψι 20εκ.αφου το απλωσουμε στο πατο της φόρμας το παταμε να γινει ενα συμπαγη μπισκοτο και το βαζουμε κατάψυξη μέχρι να ετοιμασουμε το παγωτό μας. Για το παγωτό. Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε το γαλα το γιαούρτι, την κρεμα γαλακτος και τα ζεσταινουμε μεχρι να αρχισει να βγαζει ατμο.το αποσυρουμε και το βαζουμε να κρυωσει.εν συνεχεια σε ενα μπλέντερ ριχνουμε την μπανανα,την ζαχαρη πουδρα .τα χτυπαμε μεχρι να γινουνε κρεμα καιτελος ριχνουμε και τα αμυγδαλα,χτυπαμε λιγο ακομα μεχρι να σπασουν.εν συνεχεια ριχνουμε τα υλικα του μιξερ στο κατσαρολακι με την κρεμα ανακατευουμε καλα και το ριχνογμε στην παγωμενη φόρμα με το μπισκοτο, τοποθετούμε στην καταψυξη και σε 3 ωρες περίπου ετοιμο,καλη σας απόλαυση!

     

    Υποψην οτι αν τα γαλακτοκομικα υλικα ειναι ασφαλες και τα βαλεις ολα μαζι στο μπλέντερ και τα ριξειςπανω στο μπισκοτο το αποτελεσμα ειναι το ίδιο!

     

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  21. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    7694_859991957460398_4775395243794653158_n.jpg

    Yλικα: 300 γρ.αλευρι 100 ml γαλα 130 ml σπορελαιο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα 2 βανιλιες-ι μπεικιν 1 πρεζα αλατι ξυσμα ενος λεμονιου

    Για την κρεμα: 500 ml γαλα 120 γρ.ζαχαρη 60 γρ.αλευρι 4 βανιλιες 1 αυγο ξυσμα ενος λεμονιου εγω δεν βαζω αυγο και προσθετω μονο 2 βανιλιες

    Εκτέλεση: Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα με το ξυσμα σε μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,με το αυγο (αν το θελετε),τις βανιλιες και τη ζαχαρη,με λιγο γαλα απο την κατσαρολα,για να γινουν μια κρεμα αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πηξει αποσυρουμε απο την φωτια εγω ριχνω ολα τα υλικα μαζι και ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει,δεν μου σβωλιαζει καθολου αδειαζουμε την κρεμα σε γυαλινο μπωλ,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μη πιασει πετσα και αφηνουμε να κρυωσει σ'ενα μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και το αλατι για το κεικ χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τ'αυγα προσθετουμε το σπορελαιο,το ξυσμα λεμονιου και εναλλαξ το αλευρι με το γαλα,χτυπωντας ελαφρα σε ταψι28εκ.ριχνουμε το μειγμα μας τωρα παιρνουμε την κρεμα μας και με ενα κουταλι την μοιραζουμε κουταλια-κουταλια,σε ολη την επιφανεια ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο,αφηνουμε να κρυωσει καλα και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη αν θελουμε εγω ριχνω και λιγη κανελιτσα,γιατι μου αρεσει πολυ ειναι υπεροχο,μοσχοβολαει λεμονι !!!!!!!!!!! Η συνταγη ειναι της olga's cuisine

     

  22. ΝΕΡΑΙΔΟΛΙΓΟΥΡΙΕΣ

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 313
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12968540_256172328057266_1921598610_n.jpg

     

     

    1κ. φύλο Τριανταφύλλο,τα πλενουμαι,τα αφηνουμαι να στραγγίσουν ,και μετά ριχνουμαι τον χυμο από 2 λεμονιά,τα τριβουμαι λίγο μαζί με το χυμο να αφηνει χυμο ,μετά βάζουμε 1.5κ ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό να βραζει μεχρι να δέσει .την ώρα που έχει δέσει ,ρίχνουμε τα τριανταφυλλα,αφήνουμε σε χαμάλη φωτιά

    Περίπου μισή ώρα,αναλογως μεχρι να δέσει Το δοκιμαζουμε σε ένα πιάτο,εαν στέκετε ειναι έτοιμο βάζουμε λεμόνι  Δεν ανακατεύουμε με σιδερενιο κουτάλι,μόνο με ξυλινο κουτάλι Τα βαζουμε σε βάζα αποστειρωμένα την ώρα που είναι ζεστό,και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα,να σφραγίσουν καλά να μη πάρει αέρα Τα σκεπαζουμαι με μια πετσετα μεχρι τιν αλλη μερα
  23. ΠΡΟΣΩΠΑ

    • 57
      καταχωρήσεις
    • 7
      σχόλια
    • 4517
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

     

    13090547_263767587297740_1827265455_n.jpg13077363_263767613964404_892855923_n.jpg

     

    Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνική ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

     

    Email -pleteamarilena@outlook.com