Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. ΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

    • 306
      καταχωρήσεις
    • 3
      σχόλια
    • 33443
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17857965_1817338001852401_1642665468_n.jpg.53f957bb6844bce0eef3f9efbdbdd6e7.jpg17888343_1817337918519076_92941722_n.jpg.8c8721d16cdf77b49a0385c18c5060be.jpg

    ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΥΛΙΚΑ 1 π.ν.λαδι 1π.ν. ζαχαρη 1π.ν. χυμο πορτοκαλι 2 αυγα 1κγ μπεικεντ 1 κγ σοδα Λιγο κανελα. 1000 γρ περιπου αλευρι Χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο και μαυρο ΓΛΑΣΣΟ 2 απραδια 2 κουπες ζαχαρη αχνη 4 κς χυμο λεμονι.χτυπαμε το ασπραδι πολύ καλα ριχνουμε το λεμονι και μετα την ζαχαρη.το χωριζουμε και τα χρωματιζουμε. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο καδο του μιξερ χτυπαμε όλα τα υγρα να ασπρισουν.μετα προσθετουμε τα στερεα και σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει μια ομορφη μαλακη ζυμη.περνουμε κοματακι και κανουμε το σωμα.περνουμε και άλλο λιγο και το κολαμε για το κεφαλι.τα βαζουμε σε αντικολιτικο ταψι και τα ψηνουμε για 15 λεπτα.κρυωνουν .αφου εχουν κρυωσει χρωματιζουμε το σωμα με το γλασσο κοκκινο,το κεφαλι μαυρο και μετα κανουμε το σχεδιο με τις βουλες. Καλη επιτυχια.

    Δημιουργος Συνταγης
    Τασία Μιχαηλιδου

  2. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17799143_430045160664759_5705521281432421807_n.jpg

    17861831_430044817331460_3396843152333359027_n.jpg

    17862289_430045023998106_2699476418965667899_n.jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    17903508_430026447333297_6854549183062295511_n (1).jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    984009_430026627333279_8227887455600162596_n.jpg

     

    ΥΛΙΚΑ

    1 κουτι  βουτυρο 250γρ (εγω εβαλα φρεσκο σε θερμοκρασια δωματιου )

    2κουπες ζαχαρη 

    4μετρια αυγα

    1κουπα γαλα 

    χυμος ενος πορτοκαλιου

    ξυσμα ενος λεμονιου 

    3 -4 βανιλιες σκονακια

    1κουταλια της σουπας αμμωνια 

    1κοφτη κουταλια μπεικιν 

    1300γρ αλευρι περιπου  για ολες τις χρησεις 

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε λεκανη αναμειξης βαζουμε τη ζαχαρη τα αυγα και το βουτυρο  και χτυπαμε μ το χερι η με μιξερ χειρος .Δεν χρειαζεται πολυ χτυπημα .Προσθετουμε το ξυσμα τις βανιλιες και το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε .επειτα διαλυουμε την αμμωνια στο γαλα και προσθετουμε το διαλυμα στο μειγμα ...συνεχιζουμε με το χερι να το χτυπαμε ...Σε μια κουπα αλευρι ανακατευουμε το μπεικιν και την προσθετουμε και αυτη στο χυλο μας ...συνεχιζουμε με το υπολοιπο αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακηζυμη  που να κολλαει ελαφρα στα ακροδάχτυλα αλλα να πλαθεται...την αφηνουμε να ξεκουραστει  καμια ωρα  και πλαθουμε τα κουλουρακια στο σχημα που θελουμε  βαζουμε σε ενα φλιτζανι τον κροκο με νερο και αλείφουμε τα κουλουρακια απο πανω  ψηνουμε 20-25 λεπτα  στους 175 βαθμους 

     

     

    την συνταγουλα την ειδα στο site https://www.cretangastronomy.gr/

  3. 17795874_1514119101941276_1887972538359449607_n.jpg.48afbb958368c148bee6dc2cbad949d7.jpg17799225_1514119478607905_5349292679933495190_n.jpg.3fec0a5237256ef96bec63062669b702.jpg

    Σπαραγγια αποψε βραστα με λαδι και λεμονι και ομελετα με σπαραγγια ..τα εβρασα πρωτα 5 λεπτα ..πεταξα το νερο τους εβαλα λιγο λαδι στο τηγανι με δυο ψιλοκομμενα κρεμμυδια εριξα τα σπαραγγια τα αφησα 5 λεπτα μεσα στο τηγανι και μετα χτυπησα 4 αυγα με μια κουταλια αλευρι ,αλατι και πιπερι και τα εριξα μεσα στο τηγανι ....και κολοκυθακια ..τα κολοκυθακια ειναι κομμενα λεπτες φετες τα βουτηξα μεσα σε κουρκουτι που ειναι φτιαγμενο μονο με αλευρι νερο και αλατι και τα εψησα με σε μπολικο λαδι μεσα σε κατσαρολακι..και παντζαρια με σκορδαλια απο εχθες..!!

  4. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14713702_620525334776201_5362661512554946391_n.thumb.jpg.48da59d2b409594e7807ec9c61fde103.jpg

    ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
    Το καλυτερο μεζε εφτιαξα σημερα. Τις σουπιες τις αγαπαω οπως κ να μαγειρευτουν αλλα σαλατα ειναι το καλυτερο μου.
    Μου τις εφερε ο κουνιαδος μου και τις ειχα στην καταψυξη. Μαγειρευονται ποιο ευκολα ετσι.
    Υλικα
    1 κιλο σουπιες ολοκληρες κατεψηγμενες
    Αλατι, πιπερι, ριγανη
    Ξιδι
    Ελαιολαδο
    1-- Βραζουμε τις κατεψυγμενες σουπιες ολοκληρες για 15'-20' στην χυτρα.
    2-- Αφηνουμε να κρυωσουν.
    3-- Καθαριζουμε κ βγαζουμε τα ματια , το στομα κ το κοκκαλο. Κοβουμε σε ροδελες.
    4-- Βαζουμε σε ενα δοχειο κ ριχνουμε ξυδι , λαδι,ριγανη, λιγο πιπερι κ αλατι. 
    Κραταμε στο ψυγειο κ ριχνουμε και αλλο λαδακι στην σαλατα μας εαν θελουμε πριν σερβιρουμε.
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5.  

    17626552_1303649796377457_4322930585902946673_n.thumb.jpg.59fb8e85d8a33581c7d9f07b0160a920.jpg17634493_1303649983044105_2639759744627027587_n.jpg.c90451c4e59593b38390d1c1356e6577.jpg17554378_1303649589710811_5282068786203967111_n.jpg.a3b122182c22a29b765821bb7c530315.jpg

    Καλημέρα και καλό μήνα!Σας ευχαριστώ για την αποδοχή!
    ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    6 φιλέτα βακαλάου 
    3 πατάτες
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    2 κρεμμύδια
    μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
    500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
    σκόρδο σε σκόνη
    3 φύλλα δάφνης
    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
    κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
    φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
    μαίντανό
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
    Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
    Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
    Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C,στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
    *Σημ Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.

    17498583_1303648926377544_3592051753122474944_n.jpg

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  6. 17457496_602271096637450_8959108385830776370_n.thumb.jpg.82d24af2d38b43df1fe346e4d9f2e573.jpg17498780_602271113304115_1985510534763190738_n.thumb.jpg.829dd7256c5f23061f15392cdeff789f.jpg17634655_602271099970783_2706805992821887633_n.jpg.c22b888d4eb0ca0bada74bb13b3f1604.jpg17553829_602271109970782_2732273720926619206_n.jpg.c6fc01151caa22f642fb78289ed3c2b6.jpg17630102_602271146637445_624771158940548636_n.jpg.8099b6da3d0a4c1741d6826f574be4bd.jpg17626630_602271149970778_328172112953314197_n.thumb.jpg.6cb2f4fef6c8d9fca5488fe5f1398c22.jpg17553609_602271153304111_2688384859400730772_n.jpg.b8b3623044c4abbe1114de25740bd18d.jpg

    Pizza & pizza rolls 
    Πιτςα και ρολακια 

    2 φάκελα ξερή μαγια την εβαλα σε 2 φλ ζεστό νερό με μια πρεζα ζαχαρη, το ανακάτωσα. 
    Εβαλα 4 φλ αλευρι γ ο χ σε μπωλ, αλάτι και 3/4 απο μικρό μπουκάλι μπυρα, έριξα και τη μαγια τα χτυπηςα με το μίξερ, μετα στον παγκο αλευρι εβαλα την ζύμη, την δούλεψα με τα χέρια προσθέτοντας αλευρι μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλά, ( πήρε αλλο 1 φλ αλευρι) την εβαλα στο μπωλ την σκέπασα να φουσκώσει. 
    Έκοψα 10 μέτρια μανιτάρια, 1 κόκκινη πιπερια & 1 πραςινη ( μεγάλες) σε φετες. Άνοιξα παχύ φύλλο, τα εβαλα σε μακροςτενα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, και 1 πιο μικρό φύλλο και λιγο πιο ψιλό, για το ρολό.
    Εβαλα τομάτα απο πανω τυρί μοτσαρελα, σαλάμι για πιτςα, σκόνη σκόρδο, μανιτάρια, πιπεριές, και κομματάκια προσουτο!!
    Για το ρόλο : αφου το άνοιξα φύλλο, εβαλα σκόνη σκόρδο, λιγη μοτσαρελα και λίγα κομματάκια μανιτάρια, λιγο ελαιόλαδο, το δίπλωσα κι το έκοψα, σε κομμάτια! 
    Τα εψηςα σε 170β αέρα, μέχρι να ροδίσουν και να εχει ψηθεί η βάση τους απο κατω! 
    Effie xx

  7. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    fullsizerender.thumb.jpg.4233652728549f20e177dd59fc98aa93.jpg

    Καλή σας ημέρα φίλοι μου. Εύχομαι να είστε όλοι καλά…

    Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί θα σας φτιάξω ένα αγαπημένο γλυκό…χαλβά σιμιγδαλένιο λίγο πειραγμένο…

    Έχω ξαναφτιάξει είναι αλήθεια κάτι παρόμοιο…με μικρές παραλλαγές

    (η συνταγή που σας δίνω είναι για μία φόρμα μακρόστενη αλουμινένια του κεικ από το σούπερ μάρκετ).

    Πάρτε χαρτί και μολύβι

    1 κούπα ελαιόλαδο

    2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό (εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε μισό ψιλό και μισό χονδρό)

    2,5 κούπες ζάχαρη

    4 κούπες νερό

    1 κούπα αμύγδαλα,κράνμπερις και φυστίκια Αιγίνης χτυπημένα στο μούλτι.

    μπόλικη κανένα (σε σκόνη)

     

    Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το σιμιγδάλι μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί (όσο εμείς επιθυμούμε).

    Εγώ το καβουρδίζω λίγο…προτιμώ να μη μυρίζει ο χαλβάς μου καμένο.

    Στη συνέχεια προσθέτω ζάχαρη και νερό και ανακατεύω καλά καλά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.

    Αφαιρώ από το μάτι, προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα και τοποθετώ σε  φόρμα.

    Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω….καλή σας απόλαυση.

     

    TIPs

    Εαν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με μέλι (δεν το έχω κάνει ποτέ με όλη τη συνταγή  μέλι-δεν ξέρω αν βγαίνει καλό)

    Μπορείτε να τον αφήσετε και σκέτο ή και να προσθέσετε καρπούς της αρεσκείας σας.

    Δημιουργός συνταγής
    Νάντια Μαρκοπούλου

  8. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17554428_1213396615425331_6742459924608808886_n.jpg.4917eef516621e79a224fe87882dac5c.jpg17554206_1213396628758663_8321199080073816203_n.jpg.a089b64d1c5a51cd722c1b14a43f8790.jpg17629927_1213397552091904_1396432002273875341_n.jpg.a882a78ae6f997e92586e662981853fd.jpg17523393_1213397085425284_539334742375623020_n.jpg.e4a881ac7613f5a17e1b7a92447c3703.jpg17554502_1213396548758671_6379994184924588496_n.jpg.5adf5fa9af257604f4612a8c25494c12.jpg

    Γαλακτομπούρεκο by mairh 

    Ένα αγαπημένο γλυκάκι που η μικρή μου κόρη το έλεγε πάντα Λαχταρομπούρεκο.
    Όταν της έλεγα να το λέει σωστά εκείνη έλεγε ότι τόσο που το λαχταράει να το φάει έτσι πρέπει να λέγετε!!! 
    Υλικά 
    1 πακέτο φύλλο
    1 λίτρο γάλα 
    110 γραμ ζάχαρη
    120 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
    1 κουταλιά βούτυρο για την κρέμα
    1 κούπα βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα 
    4 αυγά
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    και 2 βανίλιες

    Υλικά για το σιρόπι
    650 ζάχαρη
    400 νερό
    ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
    ένα ξύλο κανέλας
    Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια να ζεσταθεί
    Ρίχνουμε την ζάχαρη και μετά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια κρέμα!
    Όταν είναι έτοιμη χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε λίγη από την ζεστή κρέμα για να πάρουν μια καλή θερμοκρασία.
    Στην συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι η κρέμα μας και μαζί και την μια κουταλιά βούτυρο και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που την κολλάμε στην κρέμα να μην κάνει κρούστα!!!!
    όταν είναι κρύα η κρέμα μας ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση και έχουμε 22 φύλλα, κάθε φύλλο το αλείφουμε στις δυο άκρες με βούτυρο στο πάνω μέρος αλλά κέντρο βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και διπλώνουμε πρώτα τις δυο άκρες και μετά το κάνουμε ρολάκι,
    Μόλις είναι όλα τα γαλακτομπουρεκάκια μας έτοιμα λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο τα ραντίζουμε με περίπου μια κουταλιά βούτυρο στο κάθε ένα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!!!
    εκτέλεση σιρόπι
    την ώρα που περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι και αυτό κρύο μόλις βγουν τα γαλακτομπούρεκα από τον φούρνο!!!!
    Βράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου την ζάχαρη με το νεράκι και την κανέλα και μετά από τα 10 λεπτά ρίχνουμε και το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!
    καλή επιτυχία!!!!
    Είναι ένα υπέροχο γλυκό, μπορείτε να ψήσετε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα να τα βάλετε άψητα στην κατάψυξη και όταν τα θελήσετε τα ρίχνετε στον φούρνο παγωμένα και στην αρχή σε σιγανή φωτιά και μετά που ξεπαγώνουν να δυναμώσετε την φωτιά!!!!

    Δημιουργός
    Γιαγιά Μαίρη

  9. 17741250_662852347234626_1954711295_n.jpg.e7be421aeff648252cbf8758866c590d.jpg

    ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!! 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 2 ΑΥΓΑ 1Κ.Γ ΑΛΑΤΙ,1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.....ΡΙΧΝΕΤΕ 1 Κ.Σ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    η συνταγη ειναι απο την τρελοκουζινα της Βασουλας 

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

    Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  11.  

    17629646_10210823962733799_1989529285241004130_n.jpg.9c09a0efe3ece9f7f16926ad1c48076b.jpg

    Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο

    20 γαρίδες μεγάλες 
    2 πράσα, ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο
    2 ντομάτες στον τρίφτη 
    Ελαιόλαδο
    2 φλιτζ. κριθαράκι 
    5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
    Αλάτι και πιπέρι
    ½ φλιτζ. λευκό κρασί
    2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
    2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

    Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το έντερο. Ψιλικόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.Ρίχνουμε τις γαρίδες όπου τις ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας και αφαιρούμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί ότι έχει μείνει στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε ένα πυρέξ στο φούρνο. Όταν βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο(να το βγάλετε ζουμερό), βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5’ και σερβίρουμε.

    Δημιουργός συνταγής 
    Εύα Παρακεντάκη

  12. 17361488_1672320533060753_73232854_n.jpg.60a18057dac2f7412bcbae21c2b80baa.jpg

    Σουπα λαχανικών,εύκολη νηστίσιμη με φρέσκια ντομάτα
    Υλικά!
    1κολοκυθακι,
    1 κρεμμύδι ξερό
    1καροτο
    1 πράσο 2-3 κλωναρακια σέλινο!
    1 πιπεριά κέρατο πράσινη
    Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
    Λάδι 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ του κρασιού
    Κριθαράκι 1\4 του πακετου
    1 ντομάτα τριμμενη
    Κόβουμε τα λαχανικά μας καρέ,ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας κ τα τσιγαριζουμε σεχαμηλη φωτιά,ρίχνουμε κ το κριθαρακι να γυαλίσει με το λάδι,ρίχνουμε κ την τριμμένη ντομάτα κ 11\2 ποτήρι νερό,να βράσει το φαγητό μας κατόπιν ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας κ το βραζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  13. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17309050_1460678953963390_7943730247766925314_n.jpg.399b3a13adb57f84445f1541331991ad.jpg17310346_1460679367296682_52480077202378352_o.thumb.jpg.59e8648a7fb1c8a25a88411bf925c4e9.jpg

    Λεμονοκεικ!
    Υλικα
    1 κουπα ηλιελαιο
    1 κουπα ζαχαρη
    μιση κουπα χυμος λεμονιου

    1 κουταλακι ξυσμα λεμονιου

    2 βανιλιες
    1 κουταλακι baking powder
    μισο κουταλακι σοδα
    2 κουταλιες μελι
    μιση κουπα χυμος πορτοκαλιου
    λιγη καννελα
    1 κουταλακι κονιακ
    2 κουπες αλευρι γοχ
    Εκτελεση
    Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη και ριχνουμε τους χυμους και το ξυσμα
    ριχνουμε και τα αλλα υλικα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν
    Αλειφουμε μια φορμα και ψηνουμε στους 180 β για 1 ωρα

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    ΡΕΑ

  14. 17200154_1373475436078794_1295425221_o.thumb.jpg.4bbf4adc4565038fefaa025c2c2ffee3.jpg

    Κεικ βανιλια με κομματια κουβερτουρας Υλικα 2 κπ αλευρι γοχ 5 αυγα 200 γρ κουβερτουρα 1 φακελακι μπεικιν 1 1/2 κπ ζαχαρη 250 γρ βουτηρο 2 βανιλινες 200 γρ κουβερτουρα Εκτελεση Λιωνουμε το βουτηρο. Χτυπάμε τ αυγα με την ζαχαρη ν αφρατεψουν προσθετουμε τ βανιλινες τ μπεικιν κ τ βουτηρο κ συνεχιζουμε το χτύπημα. Στην συνεχεια ριχνουμε τ αλευρι αν ειναι πολυ σφηχτο τ μειγμα προσθετουμε 1 ποτηρακι τ καφε νερο κ ανακτεβουμε παλι. Τελος σπάμε τ κουβερτουρα σε μεγάλα κομματια κ τ τα προσθετουμε κ αυτα στο μειγμα μας ! Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για περιπου 50 λεπτα . Καλη απολαυση !

    Δημιουργός Συνταγής

    Χρυσουλα Κυπραιου

  15. 17204561_1796855430635294_1893023422_n.jpg.7ba1d0d1599f45e116dfa1c26e4a49ba.jpg

    Νηστίσιμα ντονατσακια με κρεμα πορτοκαλιού!
    Εκανα μικρή δοση και μου βγήκαν 11 κομματια.
    Για τα ντόνατς: 200γρ αλευρι ενα κουταλακι ξερή μαγιά τρία κουταλάκια ζάχαρη μια βανίλια δυο κουταλιές ελαιολαδο ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερο χλιαρό ζυμωνοντας ταυτόχρονα. Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Για την κρεμα πορτοκαλιού: βάζουμε σε μια κατσαρολα εκτός φωτιάς 350ml νερο 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατευουμε. Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκαλι χαμηλωνουμε τη φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλακι μαργαρινη. Η κρεμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουταλι
    Κόβουμε μπαλακια απο τη ζυμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ενα κουταλακι τα γεμίζουμε με την κρεμα και τα αχνιζουμε!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  16. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

    Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
    Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
    300 γρ γάλα 
    100 γρ βουτηρο
    2αυγα
    2κ γ ζαχαρη 
    1κ γ αλατι 
    10 γρ μαγιά ξερή 
    Γεμιση :
    300 γρ φέτα 
    200γρ ανθοτυρο
    200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
    Απο πανω :
    50-100 γρ βουτηρο 
    Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
    Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
    Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
    Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
    Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

  17. Οι συνταγές της Λιας

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 128
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    15645318_1518436131519179_73427097_n.jpg15645730_1518436128185846_7841054_n.jpg

    Cheese cake με Φιλαδέλφεια

    Υλικά 2 κουτάκια 500γρ Φιλαδέλφεια 2 πακέτα πτι μπερ 1βιταμ (πλάκα όπως στο κέϊκ) 2 κουτάκια ζαχαρουχο γάλα 1φλιτζάνα του καφέ κονιάκ 1χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι Λίγο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

    Εκτελεση Σπάμε τα μπισκότα στο μουλτι μετά σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ κ καβορδιζουμε ελαφρώς τα μπισκότα σβήνουμε με το κονιάκ. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το ένα κουτί ζαχαρουχο. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα δύο πακέτα Φιλαδέλφεια με το κρύο κουτί ζαχαρουχο και μετά από δύο λεπτά ριχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ κ το ζεστό ζαχαρουχο γάλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά κ Ρίχνουμε κ ένα χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Στην συνέχεια σε ένα τάπερ απλώνουμε ένα κουτάλι τα θρυματισμενα μπισκότα πολύ καλά να παει παντού κ Ρίχνουμε την αφράτη κρέμα πάνω στα μπισκότα την απλώνουμε πολύ καλά την αφήνουμε για ένα τέταρτο εκτός ψυγείου κ μετά Ρίχνουμε κ την μαρμελαδα φράουλα ή κεράσι αντίστοιχα

    Δημιουργος Συνταγης 

    Λια Μανιατη

  18. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Παραδοσιακή ,πεντανόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα!!

    υλικα:

    6 μέτρια αυγά

    400γρ καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα σε σκόνη

    ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

    50γρ αλεύρι

    καννέλα ,γαρίφαλο

    1 σφηνάκι κονιάκ

    100γρ ζάχαρη

    Για το σιρόπι:

    400γρ νερό

    200γρ ζάχαρη

    50γρ μέλι

    λίγο χυμό λεμονιού

    καννέλα ξύλο

    εκτέλεση:

    1.Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού,να έχει δέσει το σιρόπι όταν το κατεβάσετε από την φωτιά.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

    2.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,τα καρύδια,την ζάχαρη,τα μπαχαρικά ,το ξύσμα.

    3.Ενσωματώνουμε το κονιάκ στα αυγά.Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βροχιδόν,ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

    4..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24-26 εκ.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180.

    5.Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει η καρυδόπιτα,ζεστό γλυκό,κρύο σιρόπι.Αφήνουμε τη καρυδόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι για 2 ώρες χωρίς να την κόψουμε!

     

     

    15826657_1257930120954698_3396751581584805509_n.jpg

  19. 2.JPG

    Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2016

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’), διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΦΕΤΑ ΠΟΠ ΜΠΑΣΔΡΑΣ», συσκευασίας διακοσίων (200) γραμμαρίων, με ημ. παρασκευής 15/02/16, ημ. συσκευασίας 07/05/2016 και ημερομηνία λήξης 14/02/2017, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρία ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΟΕ, με έδρα το 68ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο Πολύκαστρο και το οποίο πωλείται με τις ενδείξεις «τυρί αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθ. βάρος 200g, Συστατικά : παστερ. πρόβειο γάλα 70%, παστερ. κατσικίσιο γάλα 30%, αλάτι, πυτιά, καλλιέργεια τυρών, μεγ. υγρασία 56%, ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 43%», βρέθηκε να έχει παραχθεί από 100% αγελαδινό γάλα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Καταγραφή.JPG

  20. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1.JPG

    Ούζο Πελάδα

     απόσταξη του ούζου γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες όπου αναμειγνύονται γλυκάνισος , αστεροειδής γλυκάνισος , μαστίχα Χίου και πολύ αγάπη δίνοντας μας ένα φινετσάτο και ιδιαίτερο ούζο, ελαφρύ στην γεύση και με μια μικρή επίγευση μαστίχας.Συσκευασίες σε φιάλες 700ml και 200ml.

    1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPGΚαταγραφή.JPG

    Τσίπουρο Πελάδα

    Πρώτο μας μέλημα είναι η επιλογή και συγκέντρωση των καλύτερων στέμφυλων από τις ποικιλίες , Μοσχάτο Ρίου , Μοσχάτο Αμβούργου και Ροδίτες. Η απόσταξη του τσίπουρου γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες και ακολούθως με την χρήση της τεχνολογίας το απόσταγμα περνά από στήλη κλασματικής απόσταξης (ισοδύναμη περίπου σε εξαπλή απόσταξη ) δίνοντας μας ένα έξτρα καθαρό απόσταγμα με ισορροπημένες  γεύσεις και αρώματα.Συσκευασίες σε φιάλες 700ml - 200ml - 50ml (καραφάκι).

    Πελάδα

    Oι πελάδες ,ένα αναπόσπαστο στοιχείο του τοπίου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, είναι καλύβες φτιαγμένες με καλάμι και ψαθί πάνω σε πασσαλόπηκτη βάση. Αποτελούν τα καταλύματα των ψαράδων όπου αποθηκεύουν τα εργαλεία τους και ταυτόχρονα τους προστατεύουν από τα απροσδόκητα μπουρίνια της λιμνοθάλασσας . Ένα απάγκιο όπου οι ψαράδες με τις παρέες τους , απολαμβάνουν θαλασσινούς μεζέδες συνοδεία ούζου η τσίπουρου.

    5.JPG

    Κεντρικά:
    Μεσόκαμπος
    Μεσολογγίου
    T.K. 30200
    mobile: 6974 640040

    email: k_pasiopoylos@hotmail.com

     

     

    Καταγραφή.JPG

  21. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα

    300 γρ. αλεύρι

    180 γρ. βούτυρο (βουβαλίσιο του ΜΠΟΡΑ)

    300 γρ. σουτζούκι ΜΙΡΑΝ (1 τεμάχιο) κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. κασέρι Καλαμπάκας τριμμένο (προς γλυκό )

    180 γρ. Λαδoτύρι Μυτιλήνης τριμμένο

    8 αυγά μεγάλα (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)

    αλάτι, πιπέρι

    τριμμένη φρυγανιά

    Οδηγίες

    Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο με αποτέλεσμα να φτιάξουμε μπεσαμέλ.

    Προσθέτουμε τους κρόκους ,αλλά η μπεσαμέλ πρέπει να μην είναι ζεστή, να το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

    Προσθέτουμε τα τυριά, το σουτζούκι, το αλάτι, το πιπέρι.

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια.

    Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στη μπεσαμέλ.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τη φόρμα μας και προσθέτουμε το σουφλέ ,αλλά με προσοχή δεν το γεμίζουμε για να έχει χώρο να φουσκώσει.

    Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 200°C

    Και για 45-50 λεπτά ψήνουμε το σουφλέ μας.

    MIRAN

  22. 14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

    Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

    14397475_1820101421557838_1459593930_n.png

  23. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

    Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

    110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

    Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

     

    Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

    Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Ματίνα Στούμπου

  24. 13495047_1725280711044477_7896663535873122803_n (1).jpg

    13432359_1725272551045293_8246708818931611157_n.jpg

    ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ EVER ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ..ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

    500 γρ κιμας απο μπουτι κοτοπουλο
    2 κρεμμυδια
    1 σκελιδα σκκορδο
    1/2 πιπερια κερατο τριμμενη
    1 ντοματα μεγαλη
    1/2 πουμαρο χυμο
    2 κ.σ πελτε
    150 γρ παρμεζανα τριμμενη
    Λαδι..αλατι..πιπερι...κανελα...

    Φτιαχνετε τον κιμα ως συνηθως...εγω τσιγαριζω κρεμμυδι,που το εχω περασει στο μπλεντερ...μαζι με την πιπερια..και κοβω και την σκελιδα του σκορδου...τσιγαριζω 10 λεπτα αλατι..πιπερι...βαζω μετα την ντοματα που την εχω περασει και αυτη στο μουλτι..με το μισο πουμαρο..τον πελτε..και μιση κουπα νερο....και ριχνω και ενα ξυλακι κανελα...σιγοβραζω 40 λεπτα περιπου....αφηνω να κρυωσει και ριχνω μεσα 150 γτ τριμμενη παρμεζανα...εαν δεν σας αρεσει βαλτε κεφαλοτυρι...

    Σαλτσα για τα κανελονια...
    Ριχνω 4κ.σ λαδι με μια σκελιδα σκορδο.....βαζω 400 γρ κετσαπ brava...και 1 ποτηρι νερο...αλατι..πιπερι..βασιλικο..την σιγοβραζω 15 λεπτα....βαζω κετσαπ γιατι μου αρεσει πολυ σαν σαλτσα και γλυκαινει δεν ξυνιζει...

    1 πακετο κανελονια....τα γεμιζω με τον κιμα μου.....τα βαζω σε ενα ταψακι μικρο προς μεσαιο.26χ20 ειναι το δικο μου....απο πανω βαζω 3 φετες γκουντα να καλυψω τα κανελονια μου...ριχνω ολη την σαλτσα ..και απο πανω παλι βαζω παρμεζανα τριμμενη του παει η μοτσαρελα αν θελετε να βαλετε!!
    Ψηνω στους 180 αερα για 35 -40 λεπτα............
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΜΟΣΧΑΡΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α.........................

     

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    VASIA VASIA