Οι συνταγες της Ρεας!

  • καταχωρήσεις
    197
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    12.420

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγες της Αριστεας Μπεσιρη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

18622283_1539947872703164_2944424365843571804_n.jpg.056b257d4b349cf155574bb2d5bc6707.jpg18623279_1539946742703277_762348242864927857_o.jpg.4fe0fa16d53aff55db254e010b03f7b6.jpg

Λικερ κερασι!![Cherry brandy
Υλικα
500 g κερασια πλυμενα και καθαρισμενα απο κουκουτσια
5οο g ποτο της αρεσκειας σας εγω εβαλα κονιακ μπορειτε να βαλετε τσιπουρο η βοτκα
150 g ζαχαρη
3 4 καρφακια γαρυφαλα
λιγη καννελα
Βαζουμε τα κερασια σε στρωσεις ζαχαρη κερασι για 1 νυχτα στο ψυγειο
Την αλλη μερα ανακατευουμε και προσθετουμε το ποτο και τα μυρωδικα και κλεινουμε το βαζο να μην εισερχετε ο αερας και αφηνουμε σε σκιερο μερος για 40 μερες
Κατα τη διαρκεια της ωριμανσης ανακινουμε το βαζο να λιωνει η ζαχαρη
Οταν ωριμασε σουρωνουμε αρχικα με σουρωτηρι και μετα με πυκνο τουλι
Βαζουμε σε φυαλη γυαλινη και το φυλαμε στο ψυγειο

cook

Γλυκο κερασι!

18671049_1537919299572688_6215798138477853293_n.jpg.9612b794d9428a43a977b55dc9cab279.jpg

Γλυκο κερασι!
Υλικα
3 κιλα κερασια οχι πολυ ωριμα τραγανα
3μιση κιλα ζαχαρη
1 λεμονι
2 βανιλιες
1 κουταλια γλυκοζη
Για το ασβεστονερο
2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη δυαλυμενη σε 3 λιτρα νερο σουρωμενη
Προετοιμασια
Παιρνουμε τα κερασια αφαιρουμε τα κοτσανια και τα βαζουμε για 2 ωρες στον ασβεστη
Τα πλενουμε πολυ καλα και αφαιρουμε τα κουκουτσια με μηχανημα η με τσιμπιδακι φρυδιων πανω απο ενα δοχειο να πεφτουν τα κουκουτσια μεσα οταν τελειωσουμε ξεπλενουμε με 1 φλυτζνι νερο τα κουκουτσια και το νερο αυτο το βαζουμε στο γλυκο οταν βραζει
Παιρνουμε μια κατσαρολα και βαζουμε σε στρωσεις κερασι ζαχαρη και τελειωνουμε με ζαχαρη φροντιζοντας να μας μεινουν τα 500γ 
Τα βαζουμε ολη νυχτα στο ψυγειο να βγαλουν τα υγρα τους
Την επομενη βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και οταν παρει βραση την χαμηλωνουμε και ξαφριζουμε
βραζουμε για 1 τεταρτο και αφηνουμε να κρυωσει καλα
Την αλλη μερα ριχνουμε το χυμο του λεμονιου και τις βανιλιες και τη γλυκοζη την υπολοιπη ζαχαρη κα ιξαναβραζουμε μεχρι να δεσει
Προσεχουμε να δεσει καλα γιατι θα μουχλιασει
το βαζουμε ζεστο σε βαζα τα γυριζουμε αναποδα μαχρι να κρυωσει

cook

18425231_1528773797153905_4982488489849171801_n.jpg.d349e7985a03b2159eb637336c4bfbb5.jpg

ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αρνακι γαλακτος ψαχνο απο το πισω μπουτι κομμενο σε μεριδες πλυμενο
2 μεγαλα κρεμμυδια στο μουλτι λιωμενα
1 πιπερια πρασινη λιωμενη στο μουλτι
1 σκ σκορδο λιωμενη
μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο
μισο κουταλακι μειγμα μπαχαρικων για κρεατα
αλατι πιπερι ριγανη
1 κουτακι ντοματοχυμο
1 πακετο μακαρονια Νο 10 βρασμενα σε μπολικο αλατονερο
Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεας με το λαδι και ριχνουμετα υλικα με τη σειρα που τα γραφω εκτος απ τη ντοματα που τη βαζουμε στο τελος..ριχνουμε και 2 ποτηρια ζεστο νερο και βραζουμε σε χαμηλη φωτια για μιση ωρα περιπου δε θελει πολυ γιατι το κρεας μας ειναι τρυφερο
οταν δεσει η σαλτσα σερβιρουμε με τα μακαρονια μας

cook

18301346_1522639297767355_7121692262866036524_n.jpg.582dabca955348405ee347aa65dcc19d.jpg

Ψωμι με τρια ειδη απο αλευρα...σιτου..κακαμποκαλευρο και κιτρινο αλευρι απο σκληρο σιταρι..Υλικα....1 κιλο αλευρι για ολοες τις χρησεις..500 g καλαμποκαλευρο...500 g αλευρι κιτρινο απο σκληρο σιταρι...2 κουταλιες αλατι..1 κυβακι νωπη μαγια δυαλυμενη σε ζεστο νερο...1 κουταλακι ζαχαρη..ζεστο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη.Εκτελεση..Ριχνουμε τα 3 ειδη αλευρου σε λεκανη και ανακατευουμε ...ριχνουμε το αλατι τη ζαχαρη παλι ανακατεμα και τελος τη μαγια και ενα μερος του νερου και ζυμωνουμε ..στην πορεια προσθετουμε λιγο λγο νερο μεχρι να πετυχουμε μια ελαστικη ζυμη..αν μας πεσει περισσοτερο νερο προσθετουμε λιγο αλευρι γοχ ..σκεπαζουμε με πετσετα και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για 3 ωρες να διπλασιαστει σε ογκο...πλαθουμε καρβελακια και τα αραδιαζουμε σε αλευρωμενο ταψι τα βαζουμε σε χλιαρο φουρνο μεχρι να φουσκωσουν...ψηνουμε στους 2οο β για 1 ωρα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

18119438_1514877985210153_8646626401258561571_n.jpg.17dbf795bc4774cb297f76082dfa320d.jpg

Ετοιμο για το φουρνο το φαγητο μου!!
Μπιφτεκια με πατατες.....ενα ακρως κλασικο ελληνικο φαγητο...αγαπημενο της οικογενειας....θα σας γραψω τα υλικα που χρησιμοποιησα για τα μπιφτεκια..
..1 κιλο κιμα αναμεικτο της αρεσκειας σας..εγω εβαλα χοιρινο αρνισιο και μοσχαρι
2 κρεμμυδια λειωμενα στο μουλτι[θελουμε ο κιμας μας να ειναι λειος και απαλος χωρις εσοχες]
μιση κουπα μαιντανο ψιλοκομμενο
1 αυγο
2 κουπες ψιχα ψωμιου μουσκεμενη και στιμμενη
λιγο ξυδι
1 κουταλια γαλα
αλατι πιπερι ριγανη
2 σκ σκορδο λιωμενες
Διαδικασια
Εχουμε τον κιμα σε μεγαλι μπωλ και ριχνουμε την ψιχα και ζυμωνουμε να ενσωματωθουν τα 2 υλικα και να μην φαινεται καθολου η ψιχα'
Ριχνουμε και τα αλλα υλικα και ζυμωνουμε πολυ καλα[το καλο ζυμωμα ειναι το μυστικο για το τελειο μπιφτεκι]
Πλενουμε τα χερια μας να ειναι βρεγμενα και πλαθουμε τα μπιφτεκια μακρουλα και τα αραδιαζουμε με επιμελεια πανω απο τις πατατες μας που τις εχουμε κοψει κυδωνατες και τις εχουμε αλατοριγανολεμονολαδοπιπερωσει και προσθετουμε και ζεστο νερο να σκεπαστουν και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν...γυριζουμε τα μπιφτεκια μας να ηοδισουν και απο τις 2 πλευρες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

18157110_1508960545801897_1382979406589282595_n.jpg.2f4f1a465ec96ca6949b7a2a4f805ed4.jpg

Πιπεριες γεμιστες με αρωμα μουσταρδας!
Υλικα
8 πιπεριες στρογγυλες για γεμισμα
500 γρ ρυζι κιτρινο
1 μεγαλο κρεμμυδι λιωμενο στο μουλτι
2 σκ σκορδο λιωμενο
μαιντανο τριμμενο οσο θελετε
2 πιπεριες σε ροδελες πρασινη και κοκκινη
1 κουπα τοματοχυμο
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
3 κουταλιες μουσταρδα απαλη η καυτερη οτι σας αρεσει
αλατι πιπερι ριγανη
1 κουπα κασερι τριμμενο
1 ποτηρι ζεστο νερο
Εκτελεση
Σε φαρδια κατσαρολα ριχνουμε το μισο λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο να μαραθουν'κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα υλικα με τη σειρα που τα γραφω και αφηνουμε ενα τεταρτο ανακατευοντας να μην πιασει το ρυζι το οποιο το ριχνουμε στο τελος
Γεμιζουμε τις πιπεριες και το ρυζι ππου θα περισσεψει το ριχνουμε απ εξω
Ραντιζουμε με το υπολοιπο ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ψηθει το ρυζι μας 
Υστερογραφο
Τελος προθετουμε 1 ποτηρι ζεστο νερο και μετα ψηνουμε

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17904320_1499396130091672_9078550668995654692_n.jpg.0b5e54700dc56ea0ef259b79b50b7061.jpg

Το κοκορετσι της Ρεας!
Υλικα
2 συκωταριες
εντερα απο 2 αρνακια
1 σουβλα
αλατι πιπερι ριγανη λεμονι
καρβουνα
Εκτελεση
Απο την προηγουμενη ημερα εχουμε πλυνει τις συκωταριες και τις κοβουμε σε κομματια μεγαλα και τα βαζουμε σε σουρωτηρι στο ψυγειο να στραγγιξουν
Τα εντερα τα πλενουμε ως εξης
Με μαχαιρι σκιζουμε το εντερο ωστε να πλυθει το εσωτερικο του 
Οταν τα σκισουμε ολα τα πλενουμε με ζεστο νερο πολλες φορες και τα βαζουμε σε μπωλ με ξυδι για μιση ωρα
Τα πλενουμε μεχρι να μην γλιστρανε και να ειναι κατασπρα τα βαζουμε σε σουρωτηρι και στο ψυγειιο
Επι το εργον
Βαζουμε τα συκωτακια σε μπωλ και αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε τη ριγανη
Περναμε στη σουβλα εναλλαξ ενα κομματι συκωτι ενα κομματι πνευμονι καρδια κτλ και επαναλαμβανουμε
Παιρνουμε τα εντερα και ξεκιναμε δενοντας στην ακρη και κατα μηκος τυλιγουμε περα δωθε 
Μετα ξεκιναμε να τυλιγουμε γυρω γυρω μεχρι να τυλιξουμε ολο το κοκορετσι
Εχουμε αναψει τα καρβουνα απο πριν και στην αρχη το βαζουμε ψηλα να μην μας αρπαξει
σιγα σιγα το κατεβαζουμε και τελος το τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο και το αφηνουμε να παρει και μεσα
Οταν δουμε οτι ψηθηκε το κοβουμε αλατιζουμε ριγανη και το απολαμβανουμε..καλο πασχα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Κεικ νηστισιμο

5912b75c9a6fb_17757196_1491224187575533_3045991274943752810_n(1).jpg.87cea6124bdd8ee65daaf48fa3edb4b3.jpg
Κεικ νηστισιμο

Υλικα
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι ζαχαρη
2 βανιλιες
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι μπεικιν
1 κουπα καρυδια
3 κουπες αγχ
Για το σιροπι
2 κουπες σιροπι απο γλυκο πορτοκαλιου κουταλιου
Εκτελεση
Χτυπαμε τα υλικα με τη σειρα που τα γραφω μονο που τη σοδα τη ριχνουμε στο χυμο για να φουσκωσει και την προσθετουμε στο μιγμα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για 1 ωρα 
οταν κρυωσει βαζουμε το σιροπι στη φωτια και το περιχυνουμε
 
 
cook

 

18387095_1688046061489655_1114159854_n.jpg.8d29167961de5d97838dd0227384762a.jpg17884219_1494589053905713_8974967616630301030_n.jpg.4c773001a3292b3f710671b893cf276f.jpg17884543_1494589683905650_7298597217327040165_n.jpg.bd5afa6dbb64997d5f37f7b66005536c.jpg17883543_1494589897238962_8592082086986963008_n.jpg.9d1b0fb9ca397e7c34e981bc640cd162.jpg17884099_1494590183905600_4866197982488955883_n.jpg.561b0028f27ed66e3ccb848e6a91cdf3.jpg

Γλυκο πορτοκαλι!
Αυτο το γλυκο το φτιαχνω εδω και πολλα χρονια!
Υλικα
1 κιλο φλουδες πορτοκαλιων
1 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
Εκτελεση
Παιρνουμε πορτοκαλια χονδροφλουδα και κοβουμε τα δυο ακρα τα πεταμε και χαραζουμε εις μηκος βγαζοντας μια φετα παιρνουμε το εργαλειο που καθαριζουμε πατατες και αφαιρουμε το εξωτερικο περιβλημα των πορτοκαλιων το οξινο μερος δηλαδη ... βλεπε φωτο...παιρνουμε οδοντογλυφιδες και ρολαρουμε τη ν κομμενη φλουδα και στερεωνουμε ..ζεματαμε τρεις φορες τα κομματια πετωντας το νερο και τελος τα βαζουμε σε καθαρο νερο με τη ζαχαρη και τη βανιλια και βραζουμε μεχρι να δεσει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17523545_1494401060591179_7075363518904728733_n.jpg.b08d60d570465e9af9582f50929adf67.jpg17883890_1494401173924501_1438295813738212183_n.jpg.83b3b287d7134803ffb3710a56ac675f.jpg

Νηστισιμη πιτσα!
Υλικα
Για τη ζυμη
500 γρ αλευρι γοχ
2 κουταλιες ελαιολαδο
1 κουταλια ζαχαρη
λιγο αλατι
ζεστο νερο οσο παρει
Για τη γεμιση
500 γρ μανιταρια της αρεσκειας σας 
1 φλ καφε ελαιολαδο
αλατι πιπερι
500 γρ τυρι σογιας κιτρινο τριμμενο
1 πιπερια πρασινη μια κοκκινη ροδελες 
1 κρασοποτηρο ντοματοχυμο η ντοματες σε φετες
Εκτελεση
Βαζουμε τα υλικα της ζυμης σε λεκανη και ζυμωνουμε να γινει μια μαλακη ζυμη τη βαζουμε σε χλιαρο φουρνο σκεπασμενη με μεμβρανη για μιση ωρα
Σε ενα τηγανι ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε τα μανιταρια που εχουμε πλυνει και κοψει σε φετες αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε να πιουν τα υγρα τους
Στρωνουμε τη ζυμη σε ταψι ριχνουμε τη ντοματα και απο πανω το μισο τυρι τα μανιταρια τις πιπεριες και τελος το υπολοιπο τυρι ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17861702_1493326637365288_3171847228929754276_n.jpg.bfd83a2f802bf17a6a4008b0fa9ad7b8.jpg17884033_1493326937365258_5597482756258117221_n.jpg.d235b4560b3eb93ebe010682e6a7fa3a.jpg

Νηστιισιμο γλυκο!
Υλικα
3 μικρα πακετα φρυγανιες
Για το σιροπι
3 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρη
1 βανιλετα
Για την κρεμα
3 ποτηρια χυμο πορτοκαλιου
10 κουταλιες συμιγδαλι χονδρο
1 βανιλετα
1 κουπα ζαχαρη
Για την επικαλυψη
4 κουβερτουρες χωρις γαλα λιωμενες σε μπεν μαρι
Εκτελεση
Βραζουμε το σιροπι μεχρι να παρει βραση και οταν κρυωσει λιγο βουταμε τις φρυγανιες και μια μια τις στρωνουμς σε τετραγωνο σκευος πυρεξ η ταψι 
Σε κατσαρολακι ριχνουμε το χυμο τη βανιλετα και τη ζαχαρη και ανακατευουμε.προσθετουμε και το συμιγδαλι και οταν πηξει αποσυρουμε απ τη φωτια
Στρωνουμε τη μιση κρεμα πανω απ τις φρυγανιες στρωνουμε κι αλλη στρωση φρυγανιες και απο πανω την υπολοιπη κρεμα και τελος καλυπτουμε με τη σοκολατα και αφηνουμε να παγωσει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Πατατοπιτακια!

5912b426a8daf_17862592_1493295467368405_1455469852562134028_n(1).jpg.b8846f068bc12ccb4e2543c55651caea.jpg17861948_1493295890701696_6564801869307538168_n.jpg.143ac8a9865b9c90fef310110421ea70.jpg

Πατατοπιτακια!
Υλικα
5 μεγαλες πατατες βρασμενες και κομμενες σε φετες
1 κρεμμυδι σε ροδελες
1 πιπερια κοκκινη σε ροδελες
μισο φλυτζανι μαιντανο ψιλοκομμενο
μισο φλ τσ ελαιολαδο
αλατι πιπερι ριγανη
10 φυλλα κρουστας κομμενα σε λωριδες μηκους 10 cm
Εκτελεση 
Σωταρουμε το κρεμμυδι σε φαρδια κατσαρολα με το μισο λαδι και ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα εκτος απο τις πατατες
Ριχνουμε και λιγο νερακι και οταν μαραθουν προσθετουμε τις πατατες πατωντας τες να λιωσουν
αφηνουμε 5 λεπτα και αλειφουμε τη λωριδα του φυλλου με λαδι και βαζουμε μια κουταλια γεμισης στην ακρη και τυλιγουμε τριγωνικα
Αραδιαζουμε σε λαδωμενο ταψι αλειφουμε και απο πανω και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Νηστισιμο κεικ!

17626366_1481918101839475_5451585754164631310_n.jpg.33f93e7405cba9a359b8144087629e73.jpg17629894_1481918325172786_2433790494473559124_n.jpg.3c18798d2748baaae76f4e00d1316a07.jpg

Νηστισιμο κεικ!
Υλικα
200 γρ βιταμ
Μισο ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι ζαχαρη
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι μπεικιν 
2 βανιλιες
λιγο κονιακ
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
μισο ποτηρι λεμοναδα με ανθρακικο
2 ποτηρια αλευρι
Εκτελεση
Χτυπαμε το βιταμ λαδι και ζαχαρη να ασπρισουν
Ριχνουμε το μπεικιν τις βανιλιες και το κονιακ χτυπωντας
Ριχνουμε τη λεμοναδα
Δυαλυουμε τη σοδα στο χυμο και οταν φουσκωσει την προσθετουμε στο μιγμα και τελος ριχνουμε το αλευρι
λαδωνουμε ενα ταψι η φορμα και ριχνουμε το μιγμα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για 1 ωρα και 10 λεπτα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Λεμονοκεικ!

17309050_1460678953963390_7943730247766925314_n.jpg.399b3a13adb57f84445f1541331991ad.jpg17310346_1460679367296682_52480077202378352_o.thumb.jpg.59e8648a7fb1c8a25a88411bf925c4e9.jpg

Λεμονοκεικ!
Υλικα
1 κουπα ηλιελαιο
1 κουπα ζαχαρη
μιση κουπα χυμος λεμονιου

1 κουταλακι ξυσμα λεμονιου

2 βανιλιες
1 κουταλακι baking powder
μισο κουταλακι σοδα
2 κουταλιες μελι
μιση κουπα χυμος πορτοκαλιου
λιγη καννελα
1 κουταλακι κονιακ
2 κουπες αλευρι γοχ
Εκτελεση
Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη και ριχνουμε τους χυμους και το ξυσμα
ριχνουμε και τα αλλα υλικα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν
Αλειφουμε μια φορμα και ψηνουμε στους 180 β για 1 ωρα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17240041_1455968261101126_8843233000719667511_o.thumb.jpg.2564153561ec2b5affad87d3c88289b5.jpg

Μπατσαρια ....η γιαννιωτικη....!!
Υλικα
Για τη γεμιση
1 ματσακι τσουκνιδες τρυφερες τριμμενες
1 ματσακι αγρια λαπατα
1 ματσακι μοσχολαχανα
1 ματσακι ζοχους
1 ματσακι μαιντανο 
1 ματσακι ανιθο
3 σκορδα χλωρα με τα φυλλα τους φρεσκοκομμενα
2 κρεμμυδακια
3 πρασσα
1 ματσακι σεσκουλα
1 αυγο
1 κουπα συμιγδαλι χονδρο η τραχανα
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
500 γρ φετα τριμμενη
αλατι πιπερι
Για το κουρκουτι
2 κουπες γαλοτυρι η γιαουρτι δυαλυμενο σε 2 κουπες καυτο νερο
1 ποτηρι καλαμποκαλευρο
1 ποτηρι συμιγδαλι ψιλο
1 ποτηρι αλευρι σιτου
αλατι
Εκτελεση
Σε μπωλ εχουμε το δυαλυμενο γαλοτυρι και ριχνουμε το καλαμποκαλευρο να δυαλυθει..κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα αλευρα και ανακατευουμε με συρμα ριχνουμε και το αλατι και οταν γινει μια λεια κρεμα παιρνουμε ενα σινι και το αλειφουμε με ελαιολαδο απο πανω πασπαλιζουμε με αλευρι
Παιρνουμε με κουταλι απο την κρεμα και στρωνουμε μια λεπτη στρωση στο ταψι μας και απο πανω στρωνουμε τα υλικα της γεμισης που τα εχουμε ανακατεψει καλα και απο πανω καλυπτουμε με την υπολοιπη κρεμα..ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17159176_1454537297910889_2657113147335734450_o.thumb.jpg.9f9249a5da63c3afff6b86c6a63084fd.jpg

Αγριογουρουνο με κριθαρακι στο φουρνο!!εγινε λουκουμι!!
Υλικα
1 κιλο αγριογουρουνο ψαχνο σε κομματακια το οποιο εχουμε καθαρισει πολυ καλα απο τυχον σκαγια η σκοτωμενα αιματα και το εχουμε πλυνει με ζεστο νερο και ξυδι το ξεπλενουμε πολυ καλα και το στιβουμε ενα ενα τα κομματια στις παλαμες μας και το ριχνουμε στην κατσαρολα
1 μεγαλο κρεμμυδι σε ροδελες
1 πιπερια κοκκινη σε ροδελες
1 κρεμμυδακι φρεσκο τριμμενο
1 σκ σκορδο τριμμενη
1 ποτηρακι ελαιολαδο
1 κυβος βοδινου gel
αλατι πιπερι ριγανη μιγμα μπαχαρικων για κρεατα
λιγο λευκο κρασι
μισο κουτι χυμο τοματας
500 g κριθαρακι μετριο
Εκτελεση
Στην κατσαρολα που εχουμε βαλει το κρεας ριχνουμε το λαδι και τα λαχανικα και αφηνουμε για 5 λεπτα ριχνουμε και το κρασι και οταν εξατμιστει την τοματα και τα μπαχαρικα και το αλατι και τον κυβο και αφηνουμε για 7 λεπτα
Σκεπαζουμε με ζεστο νερο και αφηνουμε στη χυτρα μιση ωρα να βρασει
Ριχνουμε το κριθαρακι στο ταψι και ριχνουμε και το ζωμο του κρεατος και απο πανω τα κομματια 
Το αφηνουμε 1 τεταρτο μεχρι να χυλωσει και ειναι ετοιμο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

16864871_1442433329121286_3522814974850513492_n.jpg.5a14ba0b92c39022efbd1c6f28294165.jpg16939483_1442433102454642_8091726267077573230_n.jpg.89e8f6b5e03cdbf48fcfef3d58373063.jpg

Κεικ νηστισιμο με λεμοναδα και σοκολατα!
Υλικα
Μιση κουπα ηλιελαιο
1 κουπα ζαχαρη
1 κουταλακι μπεικιν
1 κουταλακι σοδα
1 κουτι λεμοναδα με ανθρακικο
2 κουπες αλευρι γοχ
λιγο κονιακ
2 βανιλιες
1 κουβερτουρα με 2 κουταλιες αχνη κοσκινισμενη λιωμενη σε μπεν μαρι για την επαλειψη
Εκτελεση
Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη και ριχνουμε το μπεικιν και τη σοδα χτυπωντας ριχνουμε και τη λεμοναδα καιι το κονιακ και λιγο λιγο το αλευρι και τις βανιλιες
Αλειφουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μιγμα
Ψηνουμε στους 180 β για 45 λεπτα
Οταν κρυωσει καλυπτουμε με τη σοκολατα

cook

Cheeseμπουρεκακια!

 

16996050_1441542779210341_4289345371109741967_n.jpg.ce234b1fb7a4345c8acd4d82c8d41314.jpg

Cheeseμπουρεκακια!
Υλικα
1 πακετο φυλλα κρουστας
βουτυρο για το αλλειμα των φυλλων
Για τη γεμιση
300 g ανθοτυρο αναλο
200 g τυρι κρεμα τυπου φιλαδελφεια
1 βανιλια
λιγο ξυσμα λεμονιου
1 κουπα ζαχαρη
2 αυγα
Για το σιροπι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 μιση ποτηρι νερο
1 βανιλια
1 κουταλια γλυκοζη
Εκτελεση
Βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει
Απλωνουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 3 λωριδες ανα φυλλο κατα μηκος
Βουτυρωνουμε τα φυλλα και βαζουμε μια γεματη κουταλια στην ακρη της λωριδας διπλωνουμε τις ακρες να μη μας φυγει η γεμιση και ρολαρουμε
Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια και αραδιαζουμε σε λαδωμενο ταψι αλλειφοντας την επιφανεια τους με βουτυρο
Ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισουν
Οταν τα βγαλουμε σιροπιαζουμε ριχνοντας το σιροπι με κουταλα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

16473176_1421106637920622_1379204595921467054_n.jpg.d75a44bda5b321b420d238cbddf2b672.jpg16508407_1421106434587309_7321345319302758594_n.jpg.721177c0a20f4a6469f8f9425b6e12ed.jpg

Χοιρινο κοκκινιστο με κοφτο μακαρονακι!
Υλικα
1 κιλο χοιρινο μπουτι σε μεριδες πλυμενο
500 g κοφτο μακαρονακι βρασμενο σε μπολικο αλατονερο
1 μεγαλο κρεμμυδι πολτοποιημενο
μισο κρασοποτηρο λευκο κρασι
Χρωματιστες πιπεριες της αρεσκειας σας
1 καροτο σε φετες
1 σκ σκοερδο
1 συσκευασια τοματοπελτε
ελαιολαδο αλατι πιπερι ριγανη μιγμα μπαχαρικων για κρεατα
Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο σε ενα κρασοποτηρο ελαιολαδο
Ριχνουμε το κρεας και αφηνουμε 5 λεπτα
Σβηνουμε με το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει η αλκοολη
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και 1 ποτηρι ζεστο νερο και αφηνουμε να βρασει
Οταν ειναι ετοιμο σερβιρουμε με το μακαρονακι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Προβειο στο φουρνο λεμονολαδοριγανατο?
Υλικα
1 μιση κιλο προβειο κρεας απο πλευρα η μπροστινο ποδι
Ελαιολαδο αλατι πιπερι ριγανη λεμονι 
Εκτελεση
Ζεματαμε το κρεας πετωντας το νερο και το πλενουμε καλα με ζεστο νερο και το βαζουμε σε σουρωτηρι να στραγγιξει
Σε χυτρα βαζουμε το κρεας και ριχνουμε ζεστο νερο να σκεπαστει και λιγο αλατι
Το αφηνουμε 1 ωρα και το αφατρουμε με τρυπητη κουταλα και το βαζουμε σε ταψακι
Ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη λαδι και λιγο απο το ζωμο που εβρασε και το βαζουμε στο gril
Οταν ροδισει το ραντιζουμε με χυμο λεμονιου
Σερβιρετε ζεστο με πατατες τηγανητες

16473399_1420139784683974_4516065084992944932_n.jpg

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Μπισκοτακια μαρεγκας

16684111_1428720693825883_159054576124581429_n.jpg.88e0ded2404f5bb4b3240c8fcdbddef8.jpg

Μπισκοτακια μαρεγκας
Υλικα
10 ασπραδια αυγων
μιση κουπα ζαχαρη αχνη
1 βανιλια
1 κουπα νισεστε
Εκτελεση
Σε μπωλ κοσκινιζουμε την αχνη και το νισεστε ανακατευουμε και ριχνουμε και τη βανιλια
Σε αλλο στεγνο μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια να πετυχουμε μια αφρατη μαρεγκα
Προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι στο μιγμα της μαρεγκας και με σπατουλα ανακατευουμε με ελαφρες κινησεις να μη μας ξεφουσκωσει η μαρεγκα
Οταν ειναι ετοιμο το μιγμα με κουταλι η κορνε αραδιαζουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε στους 180 β για 15 λεπτα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Το γαλακτομπουρεκο της Ρεας!
Υλικα
500 γρ φυλλο κρουστας
1 πακετο βουτυρο κερκυρας
1 πακετο βιταμ
8 κροκους αυγων
2 βανιλιες
λιγο ξυσμα λεμονιου
2 λιτρα γαλα πληρες
μισο πακετο συμιγδαλι ψιλο
Σιροπι
750 γρ ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
1 φετα λεμονιου
1 βανιλια
Εκτελεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το γαλα τη ζαχαρη και το συμιγδαλι και το βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας με συρμα συνεχως να μη σβολιασει και να μην πιασει η κρεμα μας
Οταν αρχιζει να πηζει χτυπαμε τους κροκους και τους προσθετουμε ριχνουμε και το βιταμ και το μισο του μισου απ το βουτυρο και το υπολοιπο το λιωνουμε για το αλλειμα των φυλλων το ξυσμα και το βαζω παλι στη φωτια ανακατευοντας για λιγο
Ριχνω και τις βανιλιες και ανακατευω
Απλωνω σε βουτυρωμενο ταψι τα μισα φυλα βουτυρωμενα κι αυτα στρωνω την κρεμα και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα βουτυρωμενα
ψηνω στους 200 β για 45 λεπτα

16729444_1427809583916994_4191826229475270872_n.jpg

16681533_1427809207250365_8356434343293975004_n.jpg

16684120_1427810050583614_8775951450711302572_n.jpg

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

16681614_1426778164020136_5715274782857917237_n.jpg.e242933734ab7fddd3298c6155372194.jpg16683985_1426778590686760_8081898633595326682_n.jpg.5c4aaf0e9dacfa5359cc2098f75e34cd.jpg16729007_1426778374020115_5517255168840126543_n.jpg.069858a7657ff85e3adf0e408df91397.jpg

Τα πιο αφρατα ντονατς που φαγατε ποτε!
Υλικα
500 γρ αλευρι μαλακο
1 φακ μαγια
2 βανιλιες
1 ποτηρι χλιαρο νερο
μισο κρασοποτηρο ηλιελαιο
1 κουπα ζαχαρη
λιγο αλατι
Ηλιελαιο εξτρα για το τηγανισμα
Ζαχαρη για το πασπαλισμα

Εκτελεση
Σε ενα μεγαλο μπωλ ριχνουμε το νερο και δυαλυουμε τη μαγια
Ριχνουμε το αλατι και τη ζαχαρη και 5 κουταλιες αλευρι και ανακατευουμε ελαφρως να ενωθουν τα υλικα
Αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια για μιση ωρα περιπου και προσθετουμε και το υπολοιπο αλευρι τις βανιλιες και το ηλιελαιο ζυμωνοντας να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη
Σκεπαζουμε τη ζυμη με πετσετα και αφηνουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο για 45 λεπτα περιπου
Παιρνουμε κομματια ζυμης και ανοιγουμε φυλλο παχους 2 cm κοβουμε με ποτηρι και στο κεντρο κοβουμε με καπακι απο φυαλη νερου
Αραδιαζουμε σε λαδοκολλα και αφηνουμε να φουσκωσουν
Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι στην αρχη ανεβαζουμε την ενταση και στην πορεια χαμηλωνουμε να μην μας αρπαξουν
Οταν ροδισουν και απο τα δυο μερη τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι και τα βουταμε στη ζαχαρη
Επισης μπορουμε να τα ψησουμε και στο φουρνο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Ψαροσουπα!

16387024_1418105388220747_4048143001389198091_n.jpg.047e0a946e7b805adcae4335f8c9e34a.jpg

Ψαροσουπα!
500 g κοκκινοψαρο 
1 μεγαλη πατατα κομμενη σε κυβους
1 μεγαλο καροτο σε κυβους
λιγο σελινο τριμμενο
1 σκ σκορδο 
ελαιολαδο αλατι πιπερι λεμονι
1 κυβος λαχανικων
Εκτελεση
Καθαριζουμε και πλενουμε το ψαρι και το βαζουμε σε κατσαρολα με νερο αλατι πιπερι να βρασει και το λαδι
Οταν βρασει το βγαζουμε με τρυπητη κουταλα και σουρωνουμε το ζωμο
Βαζουμε το ζωμο στην κατσαρολα προσθετουμε και λιγο νερο ακομα και ριχνουμε τα λαχανικα τον κυβο και τα αφηνουμε να βρασουν οταν βρασουν τα αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα και τα λιωνουμε και τα πριχνουμε στο ζωμο ριχνουμε και το ψαρι το οποιο εχουμε ξεκοκκαλισει προσεκτικα 
Αφηνουμε λιγο μεχρι να πηξει λιγο και σερβιρουμε με χυμο λεμονιου

cook

16299549_1416228361741783_5893214236767993848_n.jpg16265570_1416226181742001_8746434875184902140_n.jpg

Κρουασαν βουτυρου με πορτοκαλι κονιακ και γεμιση πραλινα!
Υλικα
Για τη ζυμη
3 αυγα
5 κουταλιες ζαχαρη αχνη
2 ποτηρια χλιαρο γαλα
χυμο απο ενα πορτοκαλι
1 κουταλια κονιακ
Λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
1 κυβακι νωπη μαγια
300 g βουτυρο γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
1300 g αλευρι γοχ
λιγο αλατι
2 βανιλιες
Εξτρα αλευρι για το ανοιγμα του φυλλου
Για την επαλειψη
2 κροκους αυγων 2 κουταλιες γαλα 1 κουταλια ηλιελαιο
Για τη γεμιση
500 g πραλινα
Εκτελεση
Δυαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο γαλα 
Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη ριχνουμε τα αυγα χτυπωντας
Σε μπωλ ζυγιζουμε το αλευρι και ριχνουμε το αλατι και τη ζαχαρη ανακατευοντας
Ανακατευουμε τα 2 μεγματα και ριχνουμε το κονιακ το χυμο τις βανιλιες και το ξυσμα και σιγα σιγα το αλευρι
Το δουλευουμε με το χερι να γινει μια μαλακη ζυμη ποθ κολλαει λιγο
Σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για μια ωρα
Ξαναζυμωνουμε πασπαλιζοντας με λιγο αλευρι και ανοιγουμε φτλλο παχους 2 εκατοστων κοβουμε τριγωνα βαζουμε μιση κουταλια πραλινα και τυλιγουμε
Αλοιφουμε με το μειγμα των κροκων και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισουν