• καταχωρήσεις
    228
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    13.035

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Oι συνταγές της Γωγω Σαμίου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

18952941_1591083957578123_7598275012150886359_n.jpg.564cb24662236bc2f04ddc993d873343.jpg18951150_1591084087578110_7427773477071672701_n.jpg.fa60d8aedfe04e353b30fa815a7caef9.jpg18921673_1591084164244769_1349809815700495731_n.jpg.385075624c294ca96339a8d2fe01d779.jpg

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικα 
300 γρ φετα 
1 κουπα κεφαλοτυρι 
1 κουπα τυρι γκουντα 
2 αυγα 
λιγο αλατι κ πιπερι

Για την μπεσαμελ
2 κουταλιες βουτυρο εγω εβαλα φυτινη 
3 κουταλιες καλα γεματες αλευρι 
1 κουπα γαλα γεματη 
μοσχοκαρυδο

Για το φυλλο 
 2 φυλλα ετοιμα σφολιατα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα που καιει στην φωτια εβαλα μεσα το βουτυρο και το αλευρι ανακατεψα καλα με το συρμα μεχρι να λιωσουν προσθεσα το γαλα και μολις επηξε το κατεβασα απο την φωτια

Μεσα στην μπεσαμελ εσπασα με τα χερια μου την φετα,προσθεσα τα υπολοιπα τυρια χτυπησα τα αυγα και τα εριξα και αυτα μεσα, εριξα λιγο μοσχοκαρυδο ,αλατι, και πιπερι...τα ανακατεξα ολα μαζι καλα..εστρωσα το πρωτο φυλλο στο ταψι αφου πρωτα ειχα λαδωσει το ταψι εριξα το μειγμα και απο πανω εβαλα το αλλο φυλλο,εριξα σουσαμι χαραξα ελαφρα με το μαχαιρι και εψησα σε αερα για 45 λεπτα στους 180-200 βαθμους...!!

cook

18951339_1715688115403172_5255154414577870580_n.jpg.ee7330070198a7f260eb832c97eddb46.jpg

Υλικα 2 πατατες βρασμενες και τριμμενες στον τριφτη 2 κολοκυθακια τριμμενα χωρις τα υγρα τους 1 κρεμμυδι μεγαλο 3 αυγα 1 κουπα τυρι φετα η αλλο τυρι της αρεσκεια σας 3 κουτ της σουπας δυοσμο λιγο αλευρι 1 κουτ του γλυκου μπεικιν Ελαιολαδο Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Ολα τα υλικα μαζι και τηγανιζουμε σε μπολικο αραβοσιτελειο!!

cook

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ Η συνταγή είναι ζαχαροπλαστείου

1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού 
Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
φλούδα ενός λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι


Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 10 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.

Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του

Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.

Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα

Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).

Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.

Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.

Στρώνουμε την κρέμα.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.

Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.
Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.

Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει από τους ατμούς θα κόψει νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα
Το καλό και μπόλικο βούτυρο αγελάδος μόνο, το αρκετό βούτυρο στα φύλλα μας, το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό καυτό, δεν το σκεπάζουμε, δεν το κόβουμε εάν δεν κρυώσει τελείως, (το καλό ψήσιμο να ροδοκοκινίσει καλά).
Φτιάξτε την συνταγή αυτή κατά γράμμα. Σημαντικό: προσοχή στις αναλογίες.
Υλικά για ένα ταψί 35 εκ. διάμετρο.
Καλή σας επιτυχία .η συνταγή είναι επαγγελματική από τις συνταγές της παρέας..!

18839331_1587146564638529_6944632496275358123_n.jpg

cook

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

1, Κιλο Βυσσινα 1,300 γρ ζαχαρη 1/2 κουπα νερο 1/2 χυμο λεμονιου 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα βυσσινα μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ιδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια Αφηνουμε τα βυσσινα με την ζαχαρη τους σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο.. τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο και τα βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!

18881768_1714649742173676_5559552983795273364_n.jpg

18952644_1714649668840350_6802575778913938073_n (1).jpg

18920638_1714649712173679_66550890876074999_n.jpg

cook

ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ 1 Πακετο σιμιγδαλι χονδρο 1 κουπα αλευρι 1 κουπα φρεσκο βουτυρο αγελαδος η φυτινη 3/4 κουπας ζαχαρη 4 αυγα 1 κεσεδακι γιαουρτι 2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ 1 κουτ του γλυκου σοδα..!! Ξυσμα πορτοκαλιου ΣΙΡΟΠΙ 3.1/2 Κουπες νερο 4Κουπες ζαχαρη σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα 5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχατη στο μπλεντρερ....ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα..!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι..!! Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο, Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα...λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα.. ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο...ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε !!

18664577_1711637645808219_5208634849314624408_n.jpg

18813474_1711637759141541_2411096733615459243_n.jpg

18740247_1711637415808242_7811234149275095549_n.jpg

cook

ΥΛΙΚΑ 10 Κρεμμυδια ζεματισμενα και κομμενα στο μπεντερ 300 γρ τυρι φετα 2 Αυγα 5 Κλαρακια δυοσμο 1 φλυτζανι του τσαγιου φρυγανια τριμμενη 1 φλυτζανι του τσαγιου αλευρι Αλατι,πιπερι,ριγανη 1 κουτ του γλυκου μαγ σοδα 1 κουτ του γλυκου μπεικιν λιγο λαδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαριστε και βραστε λιγο τα κρεμμυδια,5-7 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει ο κοχλασμος, κοψτε τα στο μπλεντερ προσθεστε την φετα σπασμενη με τα χερια σας ,προσθεστε και ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα ανακατεψτε πολυ καλα περνετε με δυο κουταλια απο το μειγμα και τηγανιζεται σε καυτο και πολικο λαδι..!!

18670863_1711098772528773_8160305534226839795_n.jpg

cook

1 κιλο κιμα μοσχ .Ενα μεγαλο κρεμμυδι κ δυο σκελιδες σκορδο τριμμενα .ψιχα ψωμιου κυμινο αλατι πιπερι ελαιολαδο Πλαθουμε τα σουτζουκακια κ τα περναμε απο το αλευρι.Τα τηγανιζουμε για λιγο .Στην κατσαρολα σοταρουμε εχτρα κρεμμυδι κ σβηνουμε με κρασι προσθετουμε ντοματα 5 κοκους μπαχαρι λιγο νερο κ τα μαγειρευουμε για μιση ωρα .Καλη ορεξη..!!

18622594_1711100595861924_474671941031632830_n.jpg

18670772_1711100545861929_7142919102787847491_n (1).jpg

18740356_1711100569195260_271651210861567334_n.jpg

cook

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλο κερασια 1,100 ζαχαρη 1 κουπα νερο μισο λεμονι το χυμο του 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαριζω τα καρασια τα βαζω στην κατσαρολα με την 1 κουπα νερο, ξαφριζω και βραζω για 50 λεπτα..τελος ριχνω μεσα τις βανιλιες κ το λεμονι και βγαζω το κερασι μεσα απο το σιροπι με την τρυπητη κουταλα και τα κοβω μεσα στο μπλεντερ, Η μαρμελαδα γινεται σαν του εμποριου,,,συνεχιζω και βραζω λιγο ακομα το σιροπι που εχει μεινει λιγο παραπανω και το βαζω μεσα σε μπουκαλια για να το βαζω πανω στα παγωτα..!!με αυτον τον τροπο εχω και μαρμελαδα και σιροπι!!

18664323_1711102102528440_7381863438632757988_n.jpg

18767815_1711102065861777_4914822915231191752_n.jpg

cook

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ

1,1/2 Κιλο κερασια 
 1,100 γρ ζαχαρη 
 1/2 κουπα νερο 
 1/2 χυμο λεμονιου 
 3 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα κερασια μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ιδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια 
Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 2 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!

18582398_1574428489243670_6057476755214293253_n.jpg

18622659_1574428342577018_4326366474024241650_n.jpg

18670835_1574428842576968_1303979821385508039_n.jpg

18698438_1574428235910362_7456959905415282096_n.jpg

cook

ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικα 1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου 150γρ καρυδια ωμα 150γρ αμυγδαλα ωμα 250 γρ βουτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκου κανελα 1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα Για το σιροπι 2 κουπες νερο 3 ζαχαρη 3 κουτ σουπας μελι 5 σταγονες μαστιχελαιο χυμο απο μισο λεμονι φλουδα απο λεμονι Εκτελεση Εκοψα τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατεψα μαζι την κανελα και το γαριφαλο Ανα δυο φυλλα εριχνα επανω μειγμα γεμιση και με μια βεργα το διπλωνα σε ρολακια το σουρωσα οσο μπορουσα με τα χερια μου και στο τελος το εκοψα σε κομματια, εριψα πανω το λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα...ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο.....ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!πασπαλισα με το φιστικι..!!αυτο εδω ειναι διπλη δοση

18698396_1709195839385733_6073227817120121200_n.jpg

18581528_1709195859385731_8443850994017264727_n.jpg

18581906_1709195639385753_7602560594685302244_n (1).jpg

18581906_1709195639385753_7602560594685302244_n.jpg

cook

Τραγανα ψωμακια στιγμης σαν πιτσα

Για τις φετες ψωμιου 2 Αυγα λιγο γαλα λιγο σαλτσα τυρακι αλλαντικα οτι εχετε Εκτελεση χτυπηστε καλα τα αυτα και προσθεστε λιγο γαλα βουτατε μεσα τις φετες,βαζετε την σαλτσα απο πανω το τυρακι τα αλλαντικα..ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 μεχρι να ροδισουν!!

18519943_1708238052814845_8868867420517012956_n.jpg

18527864_1708238029481514_2806503780602198509_n.jpg

18557239_1708238099481507_6441130165566001288_n.jpg

cook

18527661_1570190406334145_4217917644658196418_n.jpg.00592efb2f918f5ab0c171611fe89381.jpg18528035_1570190553000797_4387237597109049130_n.jpg.cbcefb4743f9129951feb0fc8ca80eda.jpg5939ab5ec2e8a_18619942_1570189006334285_2638872005339378429_n(1).jpg.e7e5e8474374044c769bcf0e0b669d17.jpg

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

3 Μεγ κολοκυθακια 
2 πατατες 
1 μεγ καροτο 
1 ντοματα 
2 κρεμμυδια 
2 σκ σκορδο 
 5 κλαρακια μαιντανο 
3 κουτ σουπας καλα γεματες σπιτικη σαλτσα 
 χυμος απο δυο λεμονια 
 Αλατι,ριγανη, πιπερι,ελαιολαδο ενα κυβο ζωμο μοσχαρι και νερακι

ΕΚΤΕΣΕΣΗ

Ολα τα λαχανικα κομμενα σε ροδελες προσθετουμε την σαλτσα και το λεμονι ,ενα καλο ανακατεμα λιγο νερακι και στο φουρνο μεχρι να ψηθουν καλα και να ροδισουν..!!

cook

18557525_1708488749456442_1629671372725775618_n.jpg.314b884999f240da73d32978ae65727e.jpg18581506_1708488729456444_3813609529643183496_n.jpg.804e4a4211d7a71b6abadc9af94f2491.jpg18620125_1708488699456447_675988953748422797_n.jpg.41e26245e24e556ca9fffebc10cb5957.jpg18664545_1708488782789772_1092631162527119608_n.thumb.jpg.7deeba544f8f6221989d2304f7e5898a.jpg

ΥΛΙΚΑ 3 Κεσεδακια φραουλες δλδ 1,1/2 κιλο 1 κιλο ζαχαρη 1 κουπα νερο 1 κοφτη κουτακια του γλυκου κανελα Μισο χυμο λεμονιου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε καλα τις φραουλες Τις κοβουμε στα τεσσερα κομματια,τις βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την κουπα νερο και την ζαχαρη Μολις αρχισει το βρασιμο χαμηλωνουμε την φωτια και ξαφριζουμε βραζουμε περιπου 40 λεπτα και στο τελος περνουμε τις φραουλες απο μεσα με μια τρυπητη κουταλα και τις βαζουμε μεσα στο μπλεντερ και τις κοβουμε...τοποθετουμε την μαρμελαδα σε μια αλλη κατσαρολα και ριχνουμε μεσα την κανελα και το λεμονι,βαζουμε παλι στην φωτια ανακατευουμε συνεχεια και σε 5 λεπτα σβηνουμε Αποστειρωνουμε τα βαζα μας μεσα σε κατσαρολα με καυτο νερο μαζι με τα καπακια τους και ριχνουμε μεσα την μαρμελαδα καυτη κλεινουμε καλα και γυρναμε τουμπα τα βαζα μας και τα αφηνουμε για ενα βραδυ..Το σιροπι που θα μεινει το βαζουμε σε μπουκαλια και το χρησιμοποιουμε στα παγωτα...με αυτον τον τροπο εχουμε και μαρμελαδα και σιροπι..!

 

cook

ΤΥΡΟΜΠΙΣΚΟΤΑ

18485714_1707629049542412_2756903554812760238_n.jpg.309c4a4cb96b757fad9ef566ec677fb5.jpg18485784_1707628976209086_8127884218083293612_n.jpg.8a093f41716c41c2b0cd1abe7f918a36.jpg18486353_1707629086209075_1824295288054655968_n.jpg.5e5fc79fd0254cfca897a64e52260905.jpg18519679_1707628902875760_6894710970702396803_n.jpg.11336a3b756a17f4ea667406ad01ed17.jpg18519790_1707629119542405_6570222567195149674_n.jpg.8999747851c01fe359d5016b9427cb2d.jpg18556299_1707629009542416_4523104288474255863_n.jpg.de2461f6fb60652e26bbb46fd64fbda0.jpg18582466_1707628849542432_8644644478542663059_n.jpg.e734ff43f2dbfc7212407c4a0eeaa863.jpg

ΥΛΙΚΑ για 20 μπισκοτα 5 Λιαστες ντοματες 1Κουπα αλευρι 1/2 Κουπα βουτυρο Lurpak 1/2 Κουπα σκληρο τυρι Δανιας 2 Κουτ της σουπας φιστικια Αιγινης αναλατα χοντροκοπανισμενα 1/2 κουτ του γλυκο πιπερι καγιεν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στραγγιζετε τις λιαστες ντοματες απο το λαδι και τις ψιλοκοβετε Ριχνετε σε ενα μπολ το αλευρι και το τριβετε με τα δαχτυλα σας μαζι με το βουτυρο Προσθεστε τις ντοματες το τυρι το πιπερι τα φιστικια Ζυμωνετε το μειγμα και κανετε μια μπαλα..αν χρειαστει ριχνετε και 3 κουταλιες νερο για να φερετε την ζυμη και να πλαθετε ευκολα την τυλιγεται σε μεμβρανη και την αφηνετε 30 λεπτα στο ψυγειο Ανοιγετε με τον πλαστη μικρα φυλλα κοβετε με κουπ πατ η οτι αλλο εσεις θελετε απο σχημα 1εκ Βαζετε τα μπισκοτα σε ταψι με λαδοκολλα και ψνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 10-15 λεπτα.Τα συνοδευετε με μπυρα,λευκο η κοκκινο κρασι..!!

cook

18528053_1707622982876352_1046772303661521229_n.jpg.d2657cd0c013ffce42380d7d8ef6242d.jpg18485997_1707622799543037_6503409975273535511_n.jpg.8d3cc6efef7f8ec13e8397abbaed52c4.jpg18519957_1707622932876357_6595894916176485109_n.jpg.cdfddc48da6c37d3084e469a4f47adf1.jpg

ΥΛΙΚΑ Μια πατατα βρασμενη 1 κουπα τυρι γκουντα 1 κουπα τυρι ρεγκατο 1 κουπα τυρι εμενταλ 2 ασπραδια αυγων 3 κουταλιες σουπας αλευρι λιγο πιπερι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιωστε την πατατα, ριξτε τα τυρια, χτυπηστε σε μαρεγκα καλα τα ασπραδια αυγου ,ριξτε τα μεσα στα τυρια και στην πατατα προσθεστε το αλευρι το πιπερι..ανακατεψτε καλα ..αφηστε το μειγμα στο ψυγειο για 30 λεπτα ,φτιαξτε μπαλακια και τηγανιστε σε μπολικο λαδι σε χαμηλη φωτια για να ψηθουν καλα μεσα..!!

cook

18447274_1706903006281683_393042019955991086_n.thumb.jpg.fe69db45f470da40a2014899795be22d.jpg

ΠΑΤΑΤΟΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικα 2 πατατες βρασμενες και τριμμενες στον τριφτη 2 κολοκυθακια τριμμενα χωρις τα υγρα τους 1 κρεμμυδι μεγαλο 3 αυγα 1 κουπα τυρι φετα η αλλο τυρι της αρεσκεια σας 3 κουτ της σουπας δυοσμο λιγο αλευρι 1 κουτ του γλυκου μπεικιν Ελαιολαδο Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Ολα τα υλικα μαζι και τηγανιζουμε σε μπολικο αραβοσιτελειο!!

cook

18485740_1707090166262967_5754469887860557813_n.jpg.616a47bf3373a48e2a05b98eebf02b83.jpg5939a74e13357_18485969_1707090102929640_7657390744840947549_n(1).jpg.3d10e641f7f24fd1540f63b54a83da64.jpg18528108_1707090129596304_4941623292139497551_n.jpg.ff521e5304aa0f598de3c17d2135e59e.jpg

Υλικα 1κιλο σε μπουκιτσες κρεας χοιρινο κατα προτ ψαρονεφρι η απο λαιμο 4 μεγαλα κρεμμυδια 10 κουταλιες βιταμ 2 κουτ της σουπας ζαχαρη καστανη 6 κουτ της σουπας ξυδι απο κρασι 1/2 ποτ του κρασιου σαλτσα σογιας 1 ποτ του κρασιου κοκκινο κρασι 1 φυλλο δαφνης λιγο αλευρι αλατι κ πιπερι Εκτελεση Κοψτε τα κρεμμυδια σε ροδελες, προσθεστε τις 5 πρωτες κουταλεις βιταμ και τσιγαριστε καλα το κεμμυδι μεχρι να παρουν σκουρο χρυσαφι χρωμα.. προσθεστε την ζαχαρη και το κρασι,αφηστε λιγο να εξατμιστει και αποσυρετε απο την φωτια... . Σε ενα αλλο τηγανη προσθεστε το υπολοιπο βιταμ και αφου το εχετε κοψει το κρεας σε μικρες μπουκιτσες το αλευρωνεται και το σοταρετε μεχρι να παρει σκουρο χρωμα .. Προσθεστε το χοιρινο στο τηγανι με τα κρεμμυδια και σβηστε με το κρασι και την σαλτσα σογιας...ανακατεψτε....ριξτε λιγο αλατι γιατι η σαλτσα σογιας ειναι αλμυρη απο μονη της ριξτε πιπερι και απολαυστε..!!

cook

18447620_1707433042895346_7809790391293837906_n.jpg.819c9d210976282e8153c0163e7c8f70.jpg18519449_1707433139562003_4661693126830981433_n.jpg.c48a468a24c90cc6e56eb3c3b84fd97f.jpg18557016_1707433189561998_5099735074525986934_n.jpg.f341d3476e6c2135977ed0ddb752d810.jpg

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ Μαρουλι Στηθος κοτοπουλου χωρις πετσα 2 φετες ψωμι σε κυβακια 2 κουτ της σουπας Τυρι παρμεζανα +λιγη επιπλεον σε φλουδες για το σερβιρισμα 4 κουτ σουπας κρεμα γαλακτος η γαλα 1κουτ του γλυκου μουσταρδα 1/2 σκελ σκορδο λιωμενη 4 κουτ σουπας λεμονι 1 κουτ της σουπας ελαιολαδο 2κουτ σουπας νερο Αλατι κ πιπερι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμαζουμε το κρουτον,κοβουμε σε κυβακια το ψωμι ραντιζουμε με λιγο λαδι κ αλατι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 για 10-15 λεπτα Ετοιμαζετε το dressing Ανακατεψτε την κρεμα γαλακτος η το γαλα με την μουσταρδα το σκορδο το λεμονι το νερο το τυρι τρυμμενο παρμεζανα και το αλατοπιπερο Πλενετε τα φυλλα του μαρουλιου,κοβετε με τα χερια σας,τα περιχυνετε με το μισο dressing και ανακατευεται Προσθεστε το ψιλοκομμενο κοτοπουλο που εχετε ψησει απο πριν, το κρουτον τις φλουδες παρμεζανας και το υπολοιπο dressing..σερβιρετε..!!

cook

18446756_1706426142996036_8333436139799600056_n.thumb.jpg.a745ce37cededc5f43dd4e19bb8f5c8e.jpg18446764_1706426069662710_2053722575550972864_n.thumb.jpg.d35a0703e997bfe61d55d06edc83cf2f.jpg18486086_1706426112996039_4707298769052988051_n.thumb.jpg.e47eac12784e5057cf34c43e2421ce53.jpg18519796_1706425109662806_1591063673221054431_n.jpg.7167ed7f44b1356d1bdda5d7bc90de6a.jpg

Τσουρεκι γυρω στα 400 γραμ. κομμενο σε φετες περιπου 2 εκ. Αν ειναι σκληρο και μπαγιατικο ακομα καλυτερα Λιγο βουτυρο Βουτυρωνουμε λιγο το πυρεξ, στρωνουμε τις φετες τσουρεκιου χωρις κενα, τις αλειφουμε με λιγο βουτυρο και ψηνουμε αερα 180 για περιπου 10 λεπτα να ροδισουν και να τραγανισουν. Σιροπι: 2 κουπες ζαχαρη, 2 κουπες νερο, βραζουμε 5 λεπτα και ριχνουμε καυτο σιροπι σε καυτο τσουρεκι Κρεμα: 1,5 λιτρο γαλα 120 γραμ. ανθος αραβοσιτου βανιλια 30 γραμ. σιμιγδαλι ψιλο 200 γραμ ζαχαρη 100 γραμ. βουτυρο Αρκετο αρωμα βανιλιας 3 αυγα Ζεσταινουμε το γαλα ενω χτυπαμε ασπραδια μαρεγκα. Ριχνουμε. συνεχιζοντας το χτυπημα τους κροκους , ζαχαρη και τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο. Ριχνουμε το μειγμα στο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο. Στρωνουμε την κρεμα πανω απο το τσουρεκι και τελειωνουμε με σαντιγι σε ροζετες. Στολιζουμε με κερασακια και συκαλακι γλυκο και πασπαλιζουμε με φιλε αμυγδαλο. ( Σήμερα έβαλα για σαντιγη 1 ερμολ και μισό ζαχαρουχο και ο στολισμος έγινε με γλυκό κεράσι, σύκο, νερατζι και αμυγδαλο καβουρδισμενο!!!!)

cook

18424233_1706541466317837_5117411186733250188_n.jpg.42a8b9cda92cf9cb6974d0dbf2a54412.jpg18424238_1706541422984508_1303742418747968598_n.jpg.eadbe4a0e82936d78ea2f82f98fe39ba.jpg18447623_1706541426317841_169759960946645339_n.jpg.141f131b7bcd2862cbd088f2d706db15.jpg5939a39b627ee_18485335_1706541339651183_8146238036576583877_n(1).jpg.fd172dc89cfa1c759ba85f58298f36dc.jpg

Αυτή η τυροπιτα είναι πολύ νόστιμη , χορταστική και με μια σαλάτα τέλειο γευμα !!! Ταψί Νο 40 ○••••••••••○••••••••••○•••••••••○•••••••••••○••••••○ 7 αυγά 2 κούπες γάλα Μισή κούπα μακαρονακι (κοφτακι) 3 κσ λάδι 500 γρ τυρί φέτα Μισή κούπα διαφορα τυριά τριμμενα πχ γραβιερα, κεφαλοτυρι κτλ ( εγώ σήμερα έβαλα τυρί κρέμα) προαιρετικα Πιπέρι. Φύλλα: 2 .1/2 Κούπες αλεύρι , αλάτι, λάδι, ξυδι, νερό. Ζυμώνουμε καλά. Εγώ το κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο. Ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιου Σε κατσαρόλακι βραζουμε το μακαρονακι για 8 λεπτά. Το σουρωνουμε και του ρίχνουμε 1 κσ λάδι . Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να δυαλιθουν και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά. Από αυτότο μειγμα κρατάμε μισό φλυτζ. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε στα αυγά, ρίχνουμε και τα υπολοιπα υλικα. Σε λαδομενα ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο λαδωνω, το δεύτερο φύλλο, ριχνω το μειγμα και πάνω σκορπω 2 κσ Βιτάμ σε μικρά κομματάκια. Βάζω το τρίτο φύλλο, γυρίζω τα φύλλα προς τα μέσα λαδωνω και το τέταρτο φύλλο. Ριχνω στο φλιτζάνι που κρατησα με το μειγμα απο αυγό, γάλα και ρίχνω 3 κσ λάδι. Παίρνω μια οδοντογλιφιδα και τρυπώ σε πολλές μεριές την πίτα. Απλωνω καλά πάνω το μειγμα και ψήνω στους 160-170 για 50 λεπτά αέρα και κάτω αντίσταση.

cook

18425364_1561400450546474_1523137860584746720_n.jpg.199daf28b2778987099af1fee5edb5e8.jpg

Τραγανες Φτερουγες με απιστευτη σως!!

Απογειωστε τις φτερουγες σας με αυτα εδω τα υλικα, ξετρελαινουν μικροι μεγαλοι

Υλικα 
 1κιλο φτερουγες 
 1πακετο πατατακια κατα προτ μπαρπεκιου 
 1κουταλια της σουπας σκονη σκορδου 
 1/2 κουπα τυρι αλμυρο ..κατα προτιμηση παρμεζανα 
 ριγανη πιπερι λιγο αλατι

Για την σως

2 φλυτζανια του καφε βαλσαμικο 
 1φλυτζανι του καφε κρασι 
1φλυτζανι του καφε μουσταρδα..αν σας αρεσουν τα πικαντικα βαλτε πικαντικη μουσταρδα καυτερη 
 1/2 φλυτζανι του καφε μελι

Εκτελεση

Καθαριστε τις φτερουγες και κοξτε το ακτη τους με τα πολλα φτερα,χωριστε στην μεση την φτερουγα,ριξτε λιγο αλατι πιπερι και την ριγανη 
 Στο μπλεντερ θρυμματιστε τα πατατακια και ανακατεψτε με τα υπολοιπα υλικα ολα μαζι δλδ το τυρι και το σκορδο...βουτατε μεσα τις φτερουγες και ψηστε σε κατσαρολακι με μπολικο αραβοσιτελαιο καλα μεχρι να ροδισουν 
 Βαλτε ολα τα υλικα της σως σε ενα μπολ και χτυπηστε για 3 λεπτα με το μιξερακι του καφε μεχρι να πηξει..!!

cook

17990991_1540814125938440_5568238701911445846_n.jpg.2e5f29eb9db8ac352cba7ecf26c9220c.jpg18034260_1540814209271765_650944868539886296_n.jpg.94f1dab5e8f86a03d7ecafef5ff907f8.jpg18119266_1540813809271805_8090234488717417868_n.jpg.1acd798dcace2732154dcc7c545c37e6.jpg

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ ελατε να σας κερασω για τα χρονια πολλα που μου ειπατε
3 πακέτα μπισκότα τριμμενα στο μουλτι 
150 γρ βούτυρο λιωμένο 
500 γρ κρέμα γάλακτος ελαφρος χτυπημενη 
300 γρ τυρί κρέμα 
6 φύλλα ζελατίνες 
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο
Στα τριμμενα μπισκότα ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω...ρίχνω σε τσερκι η αποσπομενη φόρμα και απλώνω και βάζω στο ψυγείο...
Χτυπάω το τυρί κρέμα σε μπολ και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει ελαφρά και προσθέτω και το ζαχαρούχο..
Έχω μαλακώσει τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα τις λιώνω σε 3 κουταλιές ζεστό νερό και προσθέτω στην χτυπημενη κρέμα και ανακατεύω...
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζω ψυγείο να παγώσει...γαρνίρετε με ότι θέλουμε ανάλογα τα γούστα...εμένα μου αρέσει η μαρμελάδα φράουλα..!!

cook

18077433_1541973172489202_5553163823417405018_o.jpg.2223a2f159852933eb4e30c43c9dd6fc.jpg

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ψαρονευρι 
 2ΟΟ γρ μπεικον 
 1μεγαλο κρεμμυδι 
 μισο ποτ του κρασιου κρασι 
 1κουτι κονσερβα μανιταρια 
 μαιντανος 
 αλατι πιπερι 
 5ΟΟγρ κρεμα γαλακτος 
 λιγο αλευρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε σε φετουλες το κρεας, το αλευρωνουμε ελαφρα και το περναμε απο το τηγανι με λιγο λαδι ισα να κανει μια κρουστα απ εξω. 
Το βγαζουμε απο το τηγανι...Μεσα στο ιδιο λαδι τσιγαριζουμε το κρεμμυδι μαζι με το μπεικον και τα μανιταρια,ριχνουμε και τα φιλετακια μας μεσα,σβηνουμε με το κρασι,μολις εξατμιστει τελειος το κρασι ριχνουμε τον μαιντανο το αλατι το πιπερι και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος βραζουμε μονο πεντε λεπτα μεχρι η κρεμα να γινει ενα χρωμα μπεζ..σερβιρουμε με ρυζι...Μπορειτε να αντικαταστησετε τα χοιρινα φιλετακια με φιλετο κοτοπουλο η με μοσχαρισια φιλετακια..!!.

cook

18056767_1699677450337572_5629160876627885565_n.jpg.e85049f381d441d344f6e258eab9ea6a.jpg

 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΟΙ μελιτσανοκεφτεδες μου εχουν την ψιχα απο τα μελιτζανοσταμνακια μου που εκανα προχθες και φυσικα δεν πεταξα την ψιχα ... Την εβρασα πρωτα, την στραγγιξα πολυ καλα κ σε ενα τηγανι τσιγαρισα 2 μεγαλα κρεμμυδια με μια σκελιδα σκορδο τα οποια τα εριξα μεσα στην ψιχα μελιτζανας μαζι με 1 κουπα τυρι πικαντικο Μετσοβου 1 αυγο φρυγανια τριμμενη τοσο οσο να μπορω να πλαθω στα χερια μου, περιπου 7,8 κομματια λιγο αλατι κ πιπερι τις αλευρωνα κ τις εψηνα..

cook

ΣΑΡΑΓΛΙ

18058082_1702274446744539_8843466861704995467_n.jpg.746319b14babf4199f4c2c216191c9a5.jpg18268497_1702274486744535_6909106025734496099_n.jpg.5b790637cf7633c176fc1c6e2d36a182.jpg18275084_1702274470077870_5723420739052878981_n.jpg.e1c32b1a98974bb2a04ad874a2274cf0.jpg18301904_1702274536744530_1189797450889367699_n.jpg.4eecb58bc7e901efe12725e8da2831aa.jpg

Υλικα 1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου 150γρ καρυδια ωμα 150γρ αμυγδαλα ωμα 250 γρ βουτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκου κανελα 1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα Για το σιροπι 2 κουπες νερο 3 ζαχαρη 3 κουτ σουπας μελι 5 σταγονες μαστιχελαιο χυμο απο μισο λεμονι φλουδα απο λεμονι Εκτελεση Εκοψα τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατεψα μαζι την κανελα και το γαριφαλο Ανα δυο φυλλα εριχνα επανω μειγμα γεμιση και με μια βεργα το διπλωνα σε ρολακια το σουρωσα οσο μπορουσα με τα χερια μου και στο τελος το εκοψα σε κομματια, εριψα πανω το λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα...ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο.....ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!πασπαλισα με το φιστικι..!!