Όλες οι δραστηριότητες

This stream auto-updates   

  1. Προηγούμενες μέρες
  2. ΧΩΝΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΣΤΙΣΤΗ ΤΡΟΥΦΑ Ένα ομορφο και γευστικο γλυκακι που δεν μπορουν να αντισταθουν μεγαλοι και μικροι σε παιδικο παρτι.ειναι το κλασικο κεικ που αρεσει στα παιδια μεσα σε χωνακι παγωτου και πλιμιρησμενο από πανω με σοκολατα φερερο. Υλικα 250 γρ βουτυρο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα Λιγη βανιλια ½ ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι και ξυσμα ½ ποτηρι του νερου γαλα 500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του 2 συσκευασια παγωτου σε ποτηρακι 400 γρ σοκολατα ρευστη φερερο Πολυχρομη τρουφα από πανω για να παιξετε με τα χρωματα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιαχνουμε το κεικ κλασικα και παιρνουμε τα ποτηρακια και τα γεμιζουμε σχεδον λιγο πιο πανω από την μεση και τα τοποθετουμε στην λαμαρινα της κουζινας.κανουμε ολο το υλικο.βγενουν γυρω στα 40 κοματια.τα ψηνουμε στους 175 βαθμους για 20 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.ζεστενουμε την σοκολατα φερερο να μαλακωσει και τα βουταμε μεσα να καλυθφη η επιφανεια.ριχνουμε την τρουφα και ετοιμα. Είναι τρομερα Καλη επιτυχια. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  3. Stroundel with berries Στρούντελ με φρούτα του δάσους 600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι. Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx
  4. Πρωτύτερα
  5. Milkshakes Υλικα Για το μιλσεικ φράουλα (για 1 ποτήρι ) 1 κ.π τσαγιου γαλα λαιτ 3 κ.γ. αχνη (μπορειτε να προσθεσετε η ν αφαιρέσετε ζαχαρη ανάλογα ποσο γλυκο το θέλετε ) 8 μεσαιου μεγεθους φραουλες+ 1 για το στολισμα (Παγακια για το σερβιρισμα) Για το μιλσεικ μπανανακακαο 1 κ.π τσαγιου γαλα λαιτ 1 ώριμη μπανανα 1 κ.γ κακαο 2 κ.γ. αχνη(για την ζαχαρη ισχύει το ιδιο οπως κ στο αλλο μιλσεικ ) (Πάγο για το σερβιρισμα) Εκτελεση Στο μουλτι βαζουμε ολα τα υλικα εκτος του πάγου και τα χτυπάμε στην δυνατη ταχύτητα για 1 λεπτό . Σερβίρουμε σε ψηλό ποτηρι με μπολικο πάγο. Καλη απολαυση !
  6. Tυροπιτα ταψιου στα γρηγορα -1 πακετο φυλλα κρουστας (500γρ) -500γρ φετα η αναμεικτα τυρια τριμμενα -1 λιτρο γαλα (ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο) -5 αυγα – 1/2 ποτηρι λαδι Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνω 5 φυλλα λαδωνοντας τα πεταχτα με ενα πινελο,βαζω τα μισα τυρια,τρια φυλλα λαδωμενα,τα υπολοιπα τυρια και τα υπολοιπα φυλλα ελαφρως τσαλακωτα και λαδωμενα Κανω ενα μειγμα το γαλα με τα αυγα και λιγο πιπερι προαιρετικα και αφου τρυπησω εδω και εκει την πιτα με μια οδοντογλυφιδα την περιχυνω με το μειγμα απο το γαλα. Την αφηνω στον παγκο της κουζινας για μια ωρα μεχρι να φουσκωσει και να πιει το γαλα. Ψησιμο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα πανω κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα.
  7. ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ -4 κουπες φαρινα απ η αλευρι απλο με 1 φακελο μπεικιν παουντερ(20γρ) -2 κουπες ζαχαρη -250 γρ βουτυρο λιωμενο -4 αυγα -1 1/2 κουπα γαλα -2 βανιλιες -Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι Γεμιση και επικαλυψη -Μαρμελαδα πορτοκαλι Βαζουμε σε ενα μπωλ ολα τα στερεα. Σε ενα αλλο μπωλ ανακατευουμε τα υγρα και τα προσθετουμε στα στερεα. Τα χτυπαμε με μιξερ χειρος η αυγοδαρτη μεχρι να ομογενοποιηθουν (οχι παραπανω απο λιγα δευτερολεπτα) και βαζουμε το μειγμα σε στρογγυλη μεγαλη φορμα του κεικ και ψηνουμε στους 160-170 βαθμους στον αερα στη μεσαια σχαρα για 50-60 λεπτα. Το κοβουμε στη μεση απλωνουμε μαρμελαδα,το κλεινουμε και αλειφουμε απο πανω λιγη ακομα μαρμελαδα. *Το κεικ γινεται με οποιαδηποτε μαρμελαδα της αρεσκειας σας Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  8. Φανταστικό παγωτό μπανάνα με μερεντα και τρούφα Παγωτο μπανανα με μερεντα και τρουφα – 4 ωριμες μπανανες καθαρισμενες σε κυβακια στην καταψυξη -1 κουπα γαλα παγωμενο -1 κουπα ζαχαρη -Λιγες σταγονες λεμονι -1 βανιλια -1 μικρο κουτακι κρεμα γαλακτος παγωμενη 35% λιπαρα και χτυπημενη σε σαντιγι Βγαζουμε τις μπανανες απο την καταψυξη και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.Στη συνεχεια προσθετουμε το γαλα,τη ζαχαρη,το χυμο λεμονιου και τη βανιλια. Σε ενα μπωλ με την σαντιγι προσθετουμε το μειγμα απ’το μουλτι και ανακατευουμε απαλα με μια σπατουλα. Βαζουμε το μπωλ κλεισμενο στην καταψυξη για 3-4 ωρες. Σερβιρουμε με μερεντα και τρουφα. Η δοση βγαζει 1 λιτρο παγωτο. Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  9. Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι 70 αμπελοφυλλα 2 φλυτζανια ρυζι 5-6 φρεσκα κρεμμυδακια 2 ξερα κρεμμυδια 1 ματσακι ανηθο Λιγο δυοσμο φρεσκο Αλατι/πιπερι 1 ποτηρι νερο 1 ποτηρι λαδι Χυμο απο ενα λεμονι Ζεματαμε ολα τα αμπελοφυλλα και τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο. Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με το μισο ποτηρι λαδι και τα σωταρουμε. Ξεπλενουμε το ρυζι σε ενα σουρωτηρι και το προσθετουμε στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχεια.Προσθετουμε ενα ποτηρι νερο,αλατι,πιπερι,τον ανηθο και τον δυοσμο ψιλοκομμενα και αφηνουμε 1-2′ να μαγειρευτει. Τυλιγουμε ενα-ενα τα ντολμαδακια μας με μια κουταλια του γλυκου γεμιση. Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα το ενα κολλητα με το αλλο,αφου εχουμε στρωσει πρωτα μια σειρα απο αμπελοφυλλα στον πατο. Κανουμε οσες στρωσεις χρειαστει μεχρι να τελειωσουν. Καλυπτουμε με μια στρωση αμπελοφυλλα και ενα πιατο.Ριχνουμε νερο μεχρι να τα καλυψει ελαφρως,μισο ποτηρι λαδι και χυμο απο ενα λεμονι. Μαγειρεμα σε χαμηλη προς μεσαια φωτια για 1 ωρα. Συνοδευουμε με στραγγιστο γιαουρτι. Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  10. Φανταστικές καριοκες με ότι μας έχει περισσέψει 500γρ κεικ τριμμενο 1 φλυτζανι καρυδια τριμμενα 1/2-1 φλυτζανι σιροπι (ζαχαρη,νερο και ξυσμα πορτοκαλιου βραζουμε για 5′) Λιγη κανελα και γαρυφαλλο 1 μεγαλη κουταλια της σουπας πραλινα φουντουκιου Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες μειγμα. Στρωνουμε μια λαδοκολλα και ενα αλουμινοχαρτο και βαζουμε το μειγμα κανοντας το με τα χερια σε μπαστουνι. Το κλεινουμε και το βαζουμε καταψυξη για 1-2 ωρες μεχρι να σφιξει Τις κοβουμε σε φετες και τις βουταμε μια-μια σε λιωμενη σοκολατα Τα βαζουμε να στεγνωσουν σε μια λαδοκολλα και στη συνεχεια τα τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο. Τα φυλασσουμε στο ψυγειο. Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  11. Αφρατα μπισκοτακια λεμονιου με γλασο αχνης 1 κουπα ζαχαρη 1 κουπα λαδι 3/4 κουπας χυμο πορτοκαλιου Χυμο και ξυσμα απο ενα μεσαιο λεμονι 700-800γρ φαρινα απ Γλασο -1 κουπα ζαχαρη αχνη -Σταγονες λεμονιου -Σταγονες νερου Τρουφα χρωματιστη Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι προσθετοντας στο τελος σταδιακα το αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη. Ανοιγουμε χοντρο φυλλο με πλαστη και κοβουμε διαφορα σχεδια με κουπατ. Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 15′ περιπου μεχρι να ροδισουν ελαφρως. Οταν βγαινουν απ’το φουρνο ειναι ελαφρως μαλακα και οταν κρυωσουν σφιγγουν. Κανουμε ενα γλασο με μια κουπα ζαχαρη αχνη λιγες σταγονες λεμονιου και ελαχιστο νερο μεχρι να κανουμε ενα παχυρευστο μειγμα γλασου. Αφου κρυωσουν τα μπισκοτα μας ριχνουμε λιγο γλασο πανω απο καθε μπισκοτακι και πασπαλιζουμε προαιρετικα με χρωματιστη τρουφα.
  12. ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ ΥΛΙΚΑ 6 αυγα 1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ 1 κ.γ.μπεικιν 2-3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα ΚΡΕΜΑ 1 λιτρο γαλα 2 αυγα ελαφρως χτυπημενα 8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης) 1 βιταμ (250γρ.) 1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη 2 βανιλιες ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο ΓΛΑΣΟ το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ 2 ποτηρια νερο 7 κ.σ.κακαο 4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες) 2 κ.σ. βιταμ 1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη 1-2 βανιλιες ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!
  13. Τραγανά μουστοκούλουρα Μια πολυ πολυ παλια οικογενειακη συνταγη για πολυ τραγανα μουστοκουλουρα! 3/4 ποτηριου ζαχαρη 1 ποτηρι λαδι 1 ποτηρι χλιαρο μουστο 2 κ.σ κακαο 1 1/2 κ.γλ κανελα 1/2 κ.γλ γαρυφαλο 1/2 ποτηρακι κρασιου κονιακ 1 φακελακι μπεικιν 1 κ.σ σοδα μαγειρικη (ανακατεμενη στο κονιακ) 700γρ-800γρ αλευρι για ολες τις χρησεις Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  14. Τραγανα κριτσινια τυριου σαν του φουρνου Υλικα: 1/2 κουπα νερο 1/2 κουπα κρασι 3/4 κουπας ηλιελαιο 1 αυγο Λιγη ριγανη και πιπερι 1 1/2-2 κουπες κεφαλοτυρι τριμμενο 500γρ αλευρι απλο Κεφαλοτυρι η σουσαμι για το πασπαλισμα Εκτελεση: Σε ενα μπω λ ανακατεύουμε ολα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη. Πλαθουμε σε κριτσινια λεπτα και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι η κεφαλοτυρι τριμμενο αφου πρωτα τα αλειψουμε με νερο με ενα πινελο. Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους για 25′ περιπου. Αφου κρυωσουν τα τοποθετουμε σε αεροστεγες ταπε Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  15. ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Υλικα 300 γρ φετα 1 κουπα κεφαλοτυρι 1 κουπα τυρι γκουντα 2 αυγα λιγο αλατι κ πιπερι Για την μπεσαμελ 2 κουταλιες βουτυρο εγω εβαλα φυτινη 3 κουταλιες καλα γεματες αλευρι 1 κουπα γαλα γεματη μοσχοκαρυδο Για το φυλλο 2 φυλλα ετοιμα σφολιατα Εκτελεση Σε μια κατσαρολα που καιει στην φωτια εβαλα μεσα το βουτυρο και το αλευρι ανακατεψα καλα με το συρμα μεχρι να λιωσουν προσθεσα το γαλα και μολις επηξε το κατεβασα απο την φωτια Μεσα στην μπεσαμελ εσπασα με τα χερια μου την φετα,προσθεσα τα υπολοιπα τυρια χτυπησα τα αυγα και τα εριξα και αυτα μεσα, εριξα λιγο μοσχοκαρυδο ,αλατι, και πιπερι...τα ανακατεξα ολα μαζι καλα..εστρωσα το πρωτο φυλλο στο ταψι αφου πρωτα ειχα λαδωσει το ταψι εριξα το μειγμα και απο πανω εβαλα το αλλο φυλλο,εριξα σουσαμι χαραξα ελαφρα με το μαχαιρι και εψησα σε αερα για 45 λεπτα στους 180-200 βαθμους...!!
  16. Υλικα 2 πατατες βρασμενες και τριμμενες στον τριφτη 2 κολοκυθακια τριμμενα χωρις τα υγρα τους 1 κρεμμυδι μεγαλο 3 αυγα 1 κουπα τυρι φετα η αλλο τυρι της αρεσκεια σας 3 κουτ της σουπας δυοσμο λιγο αλευρι 1 κουτ του γλυκου μπεικιν Ελαιολαδο Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Ολα τα υλικα μαζι και τηγανιζουμε σε μπολικο αραβοσιτελειο!!
  17. ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ Η συνταγή είναι ζαχαροπλαστείου 1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού Για την κρέμα: 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα 300 ml κρέμα γάλακτος 4 αβγά 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό 2 βανίλιες ξύσμα από ένα λεμόνι 250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων. Για το σιρόπι: 700 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης φλούδα ενός λεμονιού 1 κουταλιά χυμός λεμόνι Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 10 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει. Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων. Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα. Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα). Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας. Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας. Στρώνουμε την κρέμα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα. Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο. Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο. Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά. Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι. Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει από τους ατμούς θα κόψει νερό). Λίγα μυστικά ακόμα Το καλό και μπόλικο βούτυρο αγελάδος μόνο, το αρκετό βούτυρο στα φύλλα μας, το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό καυτό, δεν το σκεπάζουμε, δεν το κόβουμε εάν δεν κρυώσει τελείως, (το καλό ψήσιμο να ροδοκοκινίσει καλά). Φτιάξτε την συνταγή αυτή κατά γράμμα. Σημαντικό: προσοχή στις αναλογίες. Υλικά για ένα ταψί 35 εκ. διάμετρο. Καλή σας επιτυχία .η συνταγή είναι επαγγελματική από τις συνταγές της παρέας..!
  18. ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ 1, Κιλο Βυσσινα 1,300 γρ ζαχαρη 1/2 κουπα νερο 1/2 χυμο λεμονιου 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα βυσσινα μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ιδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια Αφηνουμε τα βυσσινα με την ζαχαρη τους σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο.. τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο και τα βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!
  19. ΥΛΙΚΑ 1 Πακετο σιμιγδαλι χονδρο 1 κουπα αλευρι 1 κουπα φρεσκο βουτυρο αγελαδος η φυτινη 3/4 κουπας ζαχαρη 4 αυγα 1 κεσεδακι γιαουρτι 2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ 1 κουτ του γλυκου σοδα..!! Ξυσμα πορτοκαλιου ΣΙΡΟΠΙ 3.1/2 Κουπες νερο 4Κουπες ζαχαρη σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα 5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχατη στο μπλεντρερ....ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα..!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι..!! Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο, Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα...λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα.. ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο...ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε !!
  20. ΥΛΙΚΑ 10 Κρεμμυδια ζεματισμενα και κομμενα στο μπεντερ 300 γρ τυρι φετα 2 Αυγα 5 Κλαρακια δυοσμο 1 φλυτζανι του τσαγιου φρυγανια τριμμενη 1 φλυτζανι του τσαγιου αλευρι Αλατι,πιπερι,ριγανη 1 κουτ του γλυκου μαγ σοδα 1 κουτ του γλυκου μπεικιν λιγο λαδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαριστε και βραστε λιγο τα κρεμμυδια,5-7 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει ο κοχλασμος, κοψτε τα στο μπλεντερ προσθεστε την φετα σπασμενη με τα χερια σας ,προσθεστε και ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα ανακατεψτε πολυ καλα περνετε με δυο κουταλια απο το μειγμα και τηγανιζεται σε καυτο και πολικο λαδι..!!
  21. 1 κιλο κιμα μοσχ .Ενα μεγαλο κρεμμυδι κ δυο σκελιδες σκορδο τριμμενα .ψιχα ψωμιου κυμινο αλατι πιπερι ελαιολαδο Πλαθουμε τα σουτζουκακια κ τα περναμε απο το αλευρι.Τα τηγανιζουμε για λιγο .Στην κατσαρολα σοταρουμε εχτρα κρεμμυδι κ σβηνουμε με κρασι προσθετουμε ντοματα 5 κοκους μπαχαρι λιγο νερο κ τα μαγειρευουμε για μιση ωρα .Καλη ορεξη..!!
  22. ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλο κερασια 1,100 ζαχαρη 1 κουπα νερο μισο λεμονι το χυμο του 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαριζω τα καρασια τα βαζω στην κατσαρολα με την 1 κουπα νερο, ξαφριζω και βραζω για 50 λεπτα..τελος ριχνω μεσα τις βανιλιες κ το λεμονι και βγαζω το κερασι μεσα απο το σιροπι με την τρυπητη κουταλα και τα κοβω μεσα στο μπλεντερ, Η μαρμελαδα γινεται σαν του εμποριου,,,συνεχιζω και βραζω λιγο ακομα το σιροπι που εχει μεινει λιγο παραπανω και το βαζω μεσα σε μπουκαλια για να το βαζω πανω στα παγωτα..!!με αυτον τον τροπο εχω και μαρμελαδα και σιροπι!!
  23. ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλο κερασια 1,100 γρ ζαχαρη 1/2 κουπα νερο 1/2 χυμο λεμονιου 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα κερασια μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ιδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 2 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!
  24. Υλικα 1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου 150γρ καρυδια ωμα 150γρ αμυγδαλα ωμα 250 γρ βουτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκου κανελα 1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα Για το σιροπι 2 κουπες νερο 3 ζαχαρη 3 κουτ σουπας μελι 5 σταγονες μαστιχελαιο χυμο απο μισο λεμονι φλουδα απο λεμονι Εκτελεση Εκοψα τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατεψα μαζι την κανελα και το γαριφαλο Ανα δυο φυλλα εριχνα επανω μειγμα γεμιση και με μια βεργα το διπλωνα σε ρολακια το σουρωσα οσο μπορουσα με τα χερια μου και στο τελος το εκοψα σε κομματια, εριψα πανω το λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα...ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο.....ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!πασπαλισα με το φιστικι..!!αυτο εδω ειναι διπλη δοση
  25. Τραγανα ψωμακια στιγμης σαν πιτσα Για τις φετες ψωμιου 2 Αυγα λιγο γαλα λιγο σαλτσα τυρακι αλλαντικα οτι εχετε Εκτελεση χτυπηστε καλα τα αυτα και προσθεστε λιγο γαλα βουτατε μεσα τις φετες,βαζετε την σαλτσα απο πανω το τυρακι τα αλλαντικα..ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 μεχρι να ροδισουν!!
  26. ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΥΛΙΚΑ 3 Μεγ κολοκυθακια 2 πατατες 1 μεγ καροτο 1 ντοματα 2 κρεμμυδια 2 σκ σκορδο 5 κλαρακια μαιντανο 3 κουτ σουπας καλα γεματες σπιτικη σαλτσα χυμος απο δυο λεμονια Αλατι,ριγανη, πιπερι,ελαιολαδο ενα κυβο ζωμο μοσχαρι και νερακι ΕΚΤΕΣΕΣΗ Ολα τα λαχανικα κομμενα σε ροδελες προσθετουμε την σαλτσα και το λεμονι ,ενα καλο ανακατεμα λιγο νερακι και στο φουρνο μεχρι να ψηθουν καλα και να ροδισουν..!!
  1. Περισσότερη δραστηριότητα