La petite patisserie

  • καταχωρήσεις
    38
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    4.453

Σιροπιαστές Φωλιές με κρέμα βανίλια

natasoulini

149 εμφανίσεις

Για 24 τεμάχια θα χρειαστείτε μια φόρμα των 12 muffin ή 2.

Υλικά:

μισό πακέτο καταίφι

250γρ βούτυρο αγελαδινό

Για το σιρόπι:

500γρ ζάχαρη

500γρ νερό

μία φλύδα λεμονιού

Για την κρέμα:

150γρ κρέμα γάλακτος

300γρ γάλα πλήρες

80γρ ζάχαρη

40γρ ζάχαρη

3 κρόκους μεσαίων αυγών

1 μεσαίο αυγό

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Παίρνουμε το καταίφι και το ξάνουμε.Δηλαδή το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας.

2.Το φορμάρουμε φτιάχνοντας φωλίτσες μέσα στις θήκες από την φόρμα των muffins.

3.Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο,αλείφουμε όλη τη φωλιά.

4.Ψήνουμε τις φωλιές στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά με 25 μέχρι να ροδίσουν.

5.Αν δεν έχουμε 2η φόρμα για muffins , μόλις κρυώσουν οι φωλιές,τις βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

6.Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.Σιροπιάζουμε τις φωλιές.

7.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος ,την ζάχαρη και την βανίλια.Σε μια μπασίνα ανακατεύω καλα το κορνφλάουερ με το αυγό και τους κρόκους.Μόλις ζεστάνει το μείγμα στην κατσαρόλα,ενσωματώνουμε τα αυγά.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

8.Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις φωλιές.

Καλή επιτυχία!!!

 

15492513_1233468516734192_7316948573567266113_n.jpg




0 Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.


Εγγραφείτε τώρα