La petite patisserie

  • καταχωρήσεις
    38
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    4.453

Καρυδόπιτα

natasoulini

101 εμφανίσεις

Παραδοσιακή ,πεντανόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα!!

υλικα:

6 μέτρια αυγά

400γρ καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα σε σκόνη

ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

50γρ αλεύρι

καννέλα ,γαρίφαλο

1 σφηνάκι κονιάκ

100γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι:

400γρ νερό

200γρ ζάχαρη

50γρ μέλι

λίγο χυμό λεμονιού

καννέλα ξύλο

εκτέλεση:

1.Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού,να έχει δέσει το σιρόπι όταν το κατεβάσετε από την φωτιά.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

2.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,τα καρύδια,την ζάχαρη,τα μπαχαρικά ,το ξύσμα.

3.Ενσωματώνουμε το κονιάκ στα αυγά.Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βροχιδόν,ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

4..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24-26 εκ.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180.

5.Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει η καρυδόπιτα,ζεστό γλυκό,κρύο σιρόπι.Αφήνουμε τη καρυδόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι για 2 ώρες χωρίς να την κόψουμε!

 

 

15826657_1257930120954698_3396751581584805509_n.jpg




0 Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.


Εγγραφείτε τώρα