• καταχωρήσεις
    36
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    167

Χτένια με σάλτσα βουτύρου (beurre blanc) με Ελαιόλαδο λεμόνι Ariston

5914da55c4ea6_----(beurre--blanc)----Ariston.jpg.ad2cb30af06674670e70efadf5acaa4b.jpg

Χτένια με σάλτσα βουτύρου (beurre blanc) με Ελαιόλαδο λεμόνι Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       1kg χτένια

·       65ml λευκό κρασί

·       1 κρεμμύδι

·       100 ml κρέμα γάλακτος

·       30gr βούτυρο

·       Ελαιόλαδο Ariston λεμόνι

 

Εκτέλεση :

1.Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο  λάδι λεμόνι και τοποθετούμε τα χτένια .

 2.Λίγα λεπτά μετά τα σβήνουμε με λευκό κρασί και τα σκεπάζουμε μέχρι να ανοίξουν.

3. Έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι ,προσθέτουμε  βούτυρο και λίγο λάδι Ariston λεμόνι  όπως και ένα μεσαίο κρεμμυδάκι. Αφού σοκαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος .

4. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και ρίχνουμε τα χτένια.




0 Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.


Εγγραφείτε τώρα