• καταχωρήσεις
    36
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    167

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

cook

17 εμφανίσεις

pastitsio-600x403.jpg.1cd483d5aa8787e638e2ecee686a226d.jpg

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

     Συστατικα

     1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
     1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
     1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
     1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
     Αλάτι και πιπέρι
     πετιμέζι Ariston

    Εξτρα παρθενο ελαιολαδο  Αriston
    Αρωματισμένο  ελαιολαδο  με  Ρίγανη  Ariston
    Αρωματισμένο  ελαιολαδο Θυμάρι  Ariston

 

    Μπεσαμέλ

     1,5 λιτρο   πλήρες γάλα
     150 γρ  βούτυρο
      150 γρ  Αλεύρι
      2 αυγά
     100  γρ  Παρμεζανα
     Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
    

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε  τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί  σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε  σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο  Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα  και τα  μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει  ένα χρυσό καφέ χρώμα.

Συνταγή  από Chef Τάσος Σπυρόπουλος




0 Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.


Εγγραφείτε τώρα