ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

  • καταχωρήσεις
    208
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    17.303

Παστιτσόπιτα by Mairh 

cook

18 εμφανίσεις

Παστιτσόπιτα by Mairh 
Συνεχίζω αυτή την βδομάδα αφιέρωμα στο παστίτσιο.
Είμαι της γνώμης ότι πίτες μπορούν να γίνουν τα πάντα, γιατί όχι και το παστίτσιο.
Σήμερα σας παρουσιάζω μια τέλεια πίτα.
Έγινε πολύ νόστιμη και γι αυτό την μοιράζομαι μαζί σας.
Υλικά 
Υλικά 
250 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γραμ πένες η' μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
200 γραμ φετα τριμμενη με τα χερια
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1/2 κγ πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κγ μπαχάρι τριμμένο
αλατοπίπερι
Εκτελεση
Βάζουμε το λαδάκι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον πιέζουμε να σπάσει σε μικρά μπιλάκια.
σβήνουμε με τον ντοματοχυμό.
Συνεχίζουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τον κιμά μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες η' τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εγώ πάντα ανακατεύω τον κιμά με τα μακαρόνια μου αρέσει να μπερδεύω τις γεύσεις.
Εσείς αν θέλετε το κάνετε κλασικά μακαρόνια κιμάς μακαρόνια.
Πριν ανακατέψω τα μακαρόνια με τον κιμά ρίχνω τα ασπράδια από τα αυγά.
Αυτό βοηθάει να δέσουν τα μακαρόνια και να είναι αφράτα.
προσθέτω και τον κιμά κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύω.
Φτιάχνω μισή δόση μπεσαμέλ και την ρίχνω μαζί με τον κιμά και τα μακαρόνια.
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2016/04/mpesamel/
Τέλος προσθέτω φέτα και τα ανακατεύω απαλά να μην λιώσει η φέτα.
Έχω πάντα στην κατάψυξη έτοιμη ζύμη ανοιγμένη σε μικρά δισκάκια για φύλλο.
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/05/pites-fylla/
Στρώνω σε ένα ταψάκι λαδωμένο ένα φύλλο ραντίζω πάλι λίγο λάδι και βάζω ένα ακόμα φύλλο.
Ρίχνω το μείγμα του παστίτσιου και και σκεπάζω με ένα ακόμα φύλλο.
Ραντίζω με λίγο νεράκι την επιφάνεια της πίτας πασπαλίζω σουσάμι.
Τεέλος λίγο ακόμα λαδάκι και πολλές τρύπες στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι.
Δεν την χαράζω γιατί θα βγει έξω η μπεσαμέλ και θα χαλάσει την εμφάνιση της πίτας μας.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα η πιτούλα μας!!!!!

18700093_1300178993413759_2888505957157232885_n.jpg

18740160_1300178953413763_4317137071029579226_n.jpg

18740186_1300178886747103_2250397477943188522_n.jpg

18765963_1300179200080405_5697389497884637115_n.jpg

18767492_1300179033413755_8791805211863961304_n.jpg

18814083_1300179333413725_1968868328093072430_n.jpg

18814838_1300178863413772_8441847588383615657_o.jpg

18835543_1300179266747065_8354657947407619860_n.jpg

18835889_1300179156747076_204150409755108479_n.jpg

18881764_1300179080080417_8688970593534279022_n.jpg




0 Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!


Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.


Εγγραφείτε τώρα