cook

Administrators
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    3.041
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    11

cook κέρδισε βραβείο
Δεκέμβριος 1 2016

cook μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

52 Εξαιρετική

Πληροφορίες Προφίλ cook

  • Τίτλος Μέλους
    Συγγραφέας
  • Γενέθλια 21/03/1970

Πρόσφατες Επισκέπτες Προφίλ

6.817 προβολές προφίλ
  1. ΧΩΝΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΣΤΙΣΤΗ ΤΡΟΥΦΑ Ένα ομορφο και γευστικο γλυκακι που δεν μπορουν να αντισταθουν μεγαλοι και μικροι σε παιδικο παρτι.ειναι το κλασικο κεικ που αρεσει στα παιδια μεσα σε χωνακι παγωτου και πλιμιρησμενο από πανω με σοκολατα φερερο. Υλικα 250 γρ βουτυρο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα Λιγη βανιλια ½ ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι και ξυσμα ½ ποτηρι του νερου γαλα 500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του 2 συσκευασια παγωτου σε ποτηρακι 400 γρ σοκολατα ρευστη φερερο Πολυχρομη τρουφα από πανω για να παιξετε με τα χρωματα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιαχνουμε το κεικ κλασικα και παιρνουμε τα ποτηρακια και τα γεμιζουμε σχεδον λιγο πιο πανω από την μεση και τα τοποθετουμε στην λαμαρινα της κουζινας.κανουμε ολο το υλικο.βγενουν γυρω στα 40 κοματια.τα ψηνουμε στους 175 βαθμους για 20 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.ζεστενουμε την σοκολατα φερερο να μαλακωσει και τα βουταμε μεσα να καλυθφη η επιφανεια.ριχνουμε την τρουφα και ετοιμα. Είναι τρομερα Καλη επιτυχια. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  2. Stroundel with berries Στρούντελ με φρούτα του δάσους 600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι. Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx
  3. Milkshakes Υλικα Για το μιλσεικ φράουλα (για 1 ποτήρι ) 1 κ.π τσαγιου γαλα λαιτ 3 κ.γ. αχνη (μπορειτε να προσθεσετε η ν αφαιρέσετε ζαχαρη ανάλογα ποσο γλυκο το θέλετε ) 8 μεσαιου μεγεθους φραουλες+ 1 για το στολισμα (Παγακια για το σερβιρισμα) Για το μιλσεικ μπανανακακαο 1 κ.π τσαγιου γαλα λαιτ 1 ώριμη μπανανα 1 κ.γ κακαο 2 κ.γ. αχνη(για την ζαχαρη ισχύει το ιδιο οπως κ στο αλλο μιλσεικ ) (Πάγο για το σερβιρισμα) Εκτελεση Στο μουλτι βαζουμε ολα τα υλικα εκτος του πάγου και τα χτυπάμε στην δυνατη ταχύτητα για 1 λεπτό . Σερβίρουμε σε ψηλό ποτηρι με μπολικο πάγο. Καλη απολαυση !
  4. Tυροπιτα ταψιου στα γρηγορα -1 πακετο φυλλα κρουστας (500γρ) -500γρ φετα η αναμεικτα τυρια τριμμενα -1 λιτρο γαλα (ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο) -5 αυγα – 1/2 ποτηρι λαδι Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνω 5 φυλλα λαδωνοντας τα πεταχτα με ενα πινελο,βαζω τα μισα τυρια,τρια φυλλα λαδωμενα,τα υπολοιπα τυρια και τα υπολοιπα φυλλα ελαφρως τσαλακωτα και λαδωμενα Κανω ενα μειγμα το γαλα με τα αυγα και λιγο πιπερι προαιρετικα και αφου τρυπησω εδω και εκει την πιτα με μια οδοντογλυφιδα την περιχυνω με το μειγμα απο το γαλα. Την αφηνω στον παγκο της κουζινας για μια ωρα μεχρι να φουσκωσει και να πιει το γαλα. Ψησιμο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα πανω κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα.
  5. ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ -4 κουπες φαρινα απ η αλευρι απλο με 1 φακελο μπεικιν παουντερ(20γρ) -2 κουπες ζαχαρη -250 γρ βουτυρο λιωμενο -4 αυγα -1 1/2 κουπα γαλα -2 βανιλιες -Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι Γεμιση και επικαλυψη -Μαρμελαδα πορτοκαλι Βαζουμε σε ενα μπωλ ολα τα στερεα. Σε ενα αλλο μπωλ ανακατευουμε τα υγρα και τα προσθετουμε στα στερεα. Τα χτυπαμε με μιξερ χειρος η αυγοδαρτη μεχρι να ομογενοποιηθουν (οχι παραπανω απο λιγα δευτερολεπτα) και βαζουμε το μειγμα σε στρογγυλη μεγαλη φορμα του κεικ και ψηνουμε στους 160-170 βαθμους στον αερα στη μεσαια σχαρα για 50-60 λεπτα. Το κοβουμε στη μεση απλωνουμε μαρμελαδα,το κλεινουμε και αλειφουμε απο πανω λιγη ακομα μαρμελαδα. *Το κεικ γινεται με οποιαδηποτε μαρμελαδα της αρεσκειας σας Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  6. Φανταστικό παγωτό μπανάνα με μερεντα και τρούφα Παγωτο μπανανα με μερεντα και τρουφα – 4 ωριμες μπανανες καθαρισμενες σε κυβακια στην καταψυξη -1 κουπα γαλα παγωμενο -1 κουπα ζαχαρη -Λιγες σταγονες λεμονι -1 βανιλια -1 μικρο κουτακι κρεμα γαλακτος παγωμενη 35% λιπαρα και χτυπημενη σε σαντιγι Βγαζουμε τις μπανανες απο την καταψυξη και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.Στη συνεχεια προσθετουμε το γαλα,τη ζαχαρη,το χυμο λεμονιου και τη βανιλια. Σε ενα μπωλ με την σαντιγι προσθετουμε το μειγμα απ’το μουλτι και ανακατευουμε απαλα με μια σπατουλα. Βαζουμε το μπωλ κλεισμενο στην καταψυξη για 3-4 ωρες. Σερβιρουμε με μερεντα και τρουφα. Η δοση βγαζει 1 λιτρο παγωτο. Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  7. Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι 70 αμπελοφυλλα 2 φλυτζανια ρυζι 5-6 φρεσκα κρεμμυδακια 2 ξερα κρεμμυδια 1 ματσακι ανηθο Λιγο δυοσμο φρεσκο Αλατι/πιπερι 1 ποτηρι νερο 1 ποτηρι λαδι Χυμο απο ενα λεμονι Ζεματαμε ολα τα αμπελοφυλλα και τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο. Ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με το μισο ποτηρι λαδι και τα σωταρουμε. Ξεπλενουμε το ρυζι σε ενα σουρωτηρι και το προσθετουμε στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχεια.Προσθετουμε ενα ποτηρι νερο,αλατι,πιπερι,τον ανηθο και τον δυοσμο ψιλοκομμενα και αφηνουμε 1-2′ να μαγειρευτει. Τυλιγουμε ενα-ενα τα ντολμαδακια μας με μια κουταλια του γλυκου γεμιση. Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα το ενα κολλητα με το αλλο,αφου εχουμε στρωσει πρωτα μια σειρα απο αμπελοφυλλα στον πατο. Κανουμε οσες στρωσεις χρειαστει μεχρι να τελειωσουν. Καλυπτουμε με μια στρωση αμπελοφυλλα και ενα πιατο.Ριχνουμε νερο μεχρι να τα καλυψει ελαφρως,μισο ποτηρι λαδι και χυμο απο ενα λεμονι. Μαγειρεμα σε χαμηλη προς μεσαια φωτια για 1 ωρα. Συνοδευουμε με στραγγιστο γιαουρτι. Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  8. Φανταστικές καριοκες με ότι μας έχει περισσέψει 500γρ κεικ τριμμενο 1 φλυτζανι καρυδια τριμμενα 1/2-1 φλυτζανι σιροπι (ζαχαρη,νερο και ξυσμα πορτοκαλιου βραζουμε για 5′) Λιγη κανελα και γαρυφαλλο 1 μεγαλη κουταλια της σουπας πραλινα φουντουκιου Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες μειγμα. Στρωνουμε μια λαδοκολλα και ενα αλουμινοχαρτο και βαζουμε το μειγμα κανοντας το με τα χερια σε μπαστουνι. Το κλεινουμε και το βαζουμε καταψυξη για 1-2 ωρες μεχρι να σφιξει Τις κοβουμε σε φετες και τις βουταμε μια-μια σε λιωμενη σοκολατα Τα βαζουμε να στεγνωσουν σε μια λαδοκολλα και στη συνεχεια τα τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο. Τα φυλασσουμε στο ψυγειο. Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  9. Αφρατα μπισκοτακια λεμονιου με γλασο αχνης 1 κουπα ζαχαρη 1 κουπα λαδι 3/4 κουπας χυμο πορτοκαλιου Χυμο και ξυσμα απο ενα μεσαιο λεμονι 700-800γρ φαρινα απ Γλασο -1 κουπα ζαχαρη αχνη -Σταγονες λεμονιου -Σταγονες νερου Τρουφα χρωματιστη Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι προσθετοντας στο τελος σταδιακα το αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη. Ανοιγουμε χοντρο φυλλο με πλαστη και κοβουμε διαφορα σχεδια με κουπατ. Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 15′ περιπου μεχρι να ροδισουν ελαφρως. Οταν βγαινουν απ’το φουρνο ειναι ελαφρως μαλακα και οταν κρυωσουν σφιγγουν. Κανουμε ενα γλασο με μια κουπα ζαχαρη αχνη λιγες σταγονες λεμονιου και ελαχιστο νερο μεχρι να κανουμε ενα παχυρευστο μειγμα γλασου. Αφου κρυωσουν τα μπισκοτα μας ριχνουμε λιγο γλασο πανω απο καθε μπισκοτακι και πασπαλιζουμε προαιρετικα με χρωματιστη τρουφα.
  10. ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ ΥΛΙΚΑ 6 αυγα 1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ 1 κ.γ.μπεικιν 2-3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα ΚΡΕΜΑ 1 λιτρο γαλα 2 αυγα ελαφρως χτυπημενα 8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης) 1 βιταμ (250γρ.) 1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη 2 βανιλιες ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο ΓΛΑΣΟ το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ 2 ποτηρια νερο 7 κ.σ.κακαο 4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες) 2 κ.σ. βιταμ 1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη 1-2 βανιλιες ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!
  11. Τραγανά μουστοκούλουρα Μια πολυ πολυ παλια οικογενειακη συνταγη για πολυ τραγανα μουστοκουλουρα! 3/4 ποτηριου ζαχαρη 1 ποτηρι λαδι 1 ποτηρι χλιαρο μουστο 2 κ.σ κακαο 1 1/2 κ.γλ κανελα 1/2 κ.γλ γαρυφαλο 1/2 ποτηρακι κρασιου κονιακ 1 φακελακι μπεικιν 1 κ.σ σοδα μαγειρικη (ανακατεμενη στο κονιακ) 700γρ-800γρ αλευρι για ολες τις χρησεις Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  12. Τραγανα κριτσινια τυριου σαν του φουρνου Υλικα: 1/2 κουπα νερο 1/2 κουπα κρασι 3/4 κουπας ηλιελαιο 1 αυγο Λιγη ριγανη και πιπερι 1 1/2-2 κουπες κεφαλοτυρι τριμμενο 500γρ αλευρι απλο Κεφαλοτυρι η σουσαμι για το πασπαλισμα Εκτελεση: Σε ενα μπω λ ανακατεύουμε ολα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη. Πλαθουμε σε κριτσινια λεπτα και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι η κεφαλοτυρι τριμμενο αφου πρωτα τα αλειψουμε με νερο με ενα πινελο. Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους για 25′ περιπου. Αφου κρυωσουν τα τοποθετουμε σε αεροστεγες ταπε Δημιουργός ΣυνταγήςΕλένη Μακροδημήτρη
  13. ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Υλικα 300 γρ φετα 1 κουπα κεφαλοτυρι 1 κουπα τυρι γκουντα 2 αυγα λιγο αλατι κ πιπερι Για την μπεσαμελ 2 κουταλιες βουτυρο εγω εβαλα φυτινη 3 κουταλιες καλα γεματες αλευρι 1 κουπα γαλα γεματη μοσχοκαρυδο Για το φυλλο 2 φυλλα ετοιμα σφολιατα Εκτελεση Σε μια κατσαρολα που καιει στην φωτια εβαλα μεσα το βουτυρο και το αλευρι ανακατεψα καλα με το συρμα μεχρι να λιωσουν προσθεσα το γαλα και μολις επηξε το κατεβασα απο την φωτια Μεσα στην μπεσαμελ εσπασα με τα χερια μου την φετα,προσθεσα τα υπολοιπα τυρια χτυπησα τα αυγα και τα εριξα και αυτα μεσα, εριξα λιγο μοσχοκαρυδο ,αλατι, και πιπερι...τα ανακατεξα ολα μαζι καλα..εστρωσα το πρωτο φυλλο στο ταψι αφου πρωτα ειχα λαδωσει το ταψι εριξα το μειγμα και απο πανω εβαλα το αλλο φυλλο,εριξα σουσαμι χαραξα ελαφρα με το μαχαιρι και εψησα σε αερα για 45 λεπτα στους 180-200 βαθμους...!!
  14. Υλικα 2 πατατες βρασμενες και τριμμενες στον τριφτη 2 κολοκυθακια τριμμενα χωρις τα υγρα τους 1 κρεμμυδι μεγαλο 3 αυγα 1 κουπα τυρι φετα η αλλο τυρι της αρεσκεια σας 3 κουτ της σουπας δυοσμο λιγο αλευρι 1 κουτ του γλυκου μπεικιν Ελαιολαδο Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Ολα τα υλικα μαζι και τηγανιζουμε σε μπολικο αραβοσιτελειο!!