natasoulini

Members
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    22
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Κοινότητα Φήμη

0 Ουδέτερη

Πληροφορίες Προφίλ natasoulini

  • Τίτλος Μέλους
    Νέος χρήστης
  1. Υλικα: 200γρ αυγα 150γρ ζάχαρη 150γρ αλεύρι 150γρ σιμιγδάλι 40γρ γιαούρτι Βανίλια Μαστίχα Ξύσμα λεμονιού Baking bowder Για το σιρόπι: 600 ml νερό 800γρ ζάχαρη 50γρ γλυκόζη Κανέλα Φλούδα λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι για ενα λεπτό από το σημείο βρασμού. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το γιαουρτι και τα αρώματα ξυσμα,Βανίλια και μαστιχα. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Ψήνουμε στους 180oC για 40 με 45 λεπτά περίπου. Σιροπιαζουμε με το σιρόπι σταδιακά και το κοβουμε αφού κρυώσει.
  2. Λουκουμάδες ναι αλλά όχι σαν αυτούς που ξέρουμε,πραγματικά μπορεί να φαίνεται μια απλή συνταγή αλλά το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!!!!! υλικά: 400γρ αλεύρι μαλακό 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι βανίλια 100γρ ζάχαρη 200γρ γάλα 4 αυγά ηλιέλαιο εκτέλεση: Απλή και κατανοητή σε όλους: σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τα αυγά,τα σπάμε μεταξύ τους,και ρίχνουμε μέσα μετά το γάλα. Προσθέτουμε τα στερεά με τελευταίο το αλεύρι ανακατεύοντας μαλακά με τη χούφτα μας. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο με το παραδοσιακό τρόπο της χούφτας και του κουταλιού.βλέπε φώτο!
  3. Παραδοσιακή ,πεντανόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα!! υλικα: 6 μέτρια αυγά 400γρ καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα σε σκόνη ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού 50γρ αλεύρι καννέλα ,γαρίφαλο 1 σφηνάκι κονιάκ 100γρ ζάχαρη Για το σιρόπι: 400γρ νερό 200γρ ζάχαρη 50γρ μέλι λίγο χυμό λεμονιού καννέλα ξύλο εκτέλεση: 1.Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού,να έχει δέσει το σιρόπι όταν το κατεβάσετε από την φωτιά.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. 2.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,τα καρύδια,την ζάχαρη,τα μπαχαρικά ,το ξύσμα. 3.Ενσωματώνουμε το κονιάκ στα αυγά.Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βροχιδόν,ανακατεύοντας με μια μαρίζ. 4..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24-26 εκ.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180. 5.Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει η καρυδόπιτα,ζεστό γλυκό,κρύο σιρόπι.Αφήνουμε τη καρυδόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι για 2 ώρες χωρίς να την κόψουμε!
  4. Για 24 τεμάχια θα χρειαστείτε μια φόρμα των 12 muffin ή 2. Υλικά: μισό πακέτο καταίφι 250γρ βούτυρο αγελαδινό Για το σιρόπι: 500γρ ζάχαρη 500γρ νερό μία φλύδα λεμονιού Για την κρέμα: 150γρ κρέμα γάλακτος 300γρ γάλα πλήρες 80γρ ζάχαρη 40γρ ζάχαρη 3 κρόκους μεσαίων αυγών 1 μεσαίο αυγό 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1.Παίρνουμε το καταίφι και το ξάνουμε.Δηλαδή το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας. 2.Το φορμάρουμε φτιάχνοντας φωλίτσες μέσα στις θήκες από την φόρμα των muffins. 3.Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο,αλείφουμε όλη τη φωλιά. 4.Ψήνουμε τις φωλιές στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά με 25 μέχρι να ροδίσουν. 5.Αν δεν έχουμε 2η φόρμα για muffins , μόλις κρυώσουν οι φωλιές,τις βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. 6.Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.Σιροπιάζουμε τις φωλιές. 7.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος ,την ζάχαρη και την βανίλια.Σε μια μπασίνα ανακατεύω καλα το κορνφλάουερ με το αυγό και τους κρόκους.Μόλις ζεστάνει το μείγμα στην κατσαρόλα,ενσωματώνουμε τα αυγά.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. 8.Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις φωλιές. Καλή επιτυχία!!!
  5. Υλικά: 3 φύλλα κρούστας μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα των φύλλων 100γρ χοντροκομμένα καρύδια 250γρ κουμκουάτ λουκούμι ξύσμα από φρέσκο κουμκουάτ ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Εκτέλεση: 1.Κόβουμε τα φύλλα λωρίδες 4*3 για να βγουν 12 κομμάτια. 2.Ψιλοκόβουμε τα λουκούμια και τα αναμειγνύω σε μπολ με το ξύσμα και τα καρύδια. 3.Αλείφουμε τα φύλλα με την μαρμελάδα και απλώνουμε την γέμιση.(Μια κουταλιά στο καθένα). 4.Δίνουμε τριγωνικό σχήμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν. 5.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσουν.
  6. Για την πανακότα θα χρειαστούμε: 700γρ κρέμα γάλακτος ένα στικ βανίλιας 50γρ ζάχαρη 10 φύλλα ζελατίνης 30γρ λικέρ κουμκουάτ για το ζελέ θα χρειαστούμε: 200γρ λικέρ κουμκουάτ 600γρ νερό 200γρ φρουί γλασσέ 14 φύλλα ζελατίνης 50γρ ζάχαρη εκτέλεση για την πανακότα 1.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη και την βανίλια 2.Μουλιάζουμε την ζελατίνη με κρύο νερό 3.Την στύβουμε και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος 4.Ενσωματώνουμε το λικέρ όταν χλυαρύνει το μείγμα 5.Μοιράζουμε στα ποτήρια και αφήνουμε να σφίξουν για μια νύχτα. εκτέλεση για το ζελέ 1.Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό λικέρ,την ζάχαρη και το μισό νερό. 3.Στο μπλέντερ ρίχνουμε το υπόλοιπο λικέρ ,το υπόλοιπο νερό και τα φρουί γλασέ και τα πολτοποιούμε. 4.Όταν ζεστάνει το μείγμα στο κατσαρολάκι ,στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα.Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε. 5.Ενσωματώνουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υγρά υλικά.Μώλις αρχίζει να πήζει ο ζελές ,τον ρίχνουμε πάνω από την πανακότα. Το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και αυτό.
  7. Υλικά 1/2 φλυτζάνι κακάο άγλυκο 2 φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις 150γρ αγελαδινό βούτυρο 1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 2 βανίλιες 3 αυγά 1 κουταλιά του γλυκού baking powder 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 2 πρέζες αλάτι 400γρ μαρμελάδα κουμκουάτ 1 φλυτζάνι γάλα Για το γλάσο: 120γρ κουβερτούρα 60γρ βούτυρο 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Κοσκινίζουμε τα εξής υλικά:αλεύρι, κακάο,σόδα,baking,αλάτι. 2.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν με το φτερό. 3.Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά και και τις βανίλιες. 4.Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και τα κοσκινισμένα υλικά. 5.Προσθέτουμε την μαρμελάδα. 6.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Για το γλάσο: Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι. Όταν κρυώσει το κέικ περιχύνουμε το γλάσο.
  8. εκπληκτικό παγωτό για τους λάτρεις των κερκυραϊκών προϊόντων!!!!!Και χωρίς κόπο!Εύκολο ,γρήγορο και εντυπωσιάζει! υλικά: 250γρ φυτική κρέμα γάλακτος 250γρ ζωική κρέμα γάλακτος μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα 200γρ μαντολάτο τριμμένο 150γρ τριμμένη κουβερτούρα μία συσκευασία μάντολες φυστικιού ή αμυγδάλου 200γρ φρουί γλασσέ κουμκουάτ εκτέλεση: 1.Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την φυτική, την ζωική και το ζαχαρούχο.Να γίνουν παχχύρευστα σαν γιαούρτι ,όχι σαν σαντιγύ. 2.ψιλοκόβουμε τα κουμκουάτ και σε ένα γουδί σπάμε σε κομματάκια τις μάντολες. 3.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο αρχικό μειγμα. 4.Παγώνει ομοιόμορφα χωρίς παγωτομηχανή.
  9. ΥΛΙΚΑ 250γρ αμυγδαλόσκονη 100γρ φρουί γλασέ κουμκουάτ 100γρ υποβρύχιο κουμκουάτ 40γρ λικέρ Κουμκουάτ 150γρ ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το ρολάρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα ή στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνουν μια ενιαία ζύμη. 2.Σχηματίζουμε μπαλάκια των 25γρ και τα ρολάρουμε στην ζάχαρη άχνη.Η δόση μας βγάζει περίπου 25 με 30 τρούφες!
  10. Αυτή την συνταγή την έχω φτιάξει δύο φορές στην ζωή μου,και αυτό γιατί πάντα φοβόμουν τα φασαριόζικα γλυκά και τα πολλά υλικά και το βαθμό δυσκολίας της συνταγής. Δεν διστάζω να την προσθέσω στο blog γιατί πραγματικά την αγαπώ και αξίζει μια φορά στη ζωή σας να την φτιάξετε και εσείς!Θα προσθέσω επίσης ότι πηγαίνοντας στη σχολή , συνειδητοποιώ ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο με επιμονή αγάπη και σωστή οργάνωση και πολλά άλλα!!!Σου μαθαίνουν και πως να φτιάχνεις σωστό προφιτερόλ, χωρίς φόβο με πάθος!!!!! ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ: 5 μέτρια αυγά 250γρ γάλα πλήρες μία μύτη αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 120γρ αλεύρι μπλέ για όλες τις χρήσεις 110γρ βούτυρο αγελαδινό ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1 λίτρο γάλα πλήρες 8 κρόκοι 1 στικ βανίλιας 200γρ ζάχαρη 100γρ κορν φλάουερ 50γρ βούτυρο ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ: 250γρ κρέμα γάλακτος 3,5%λιπαρά 250γρ σοκολατα 55% περιεκτικότητα σε κακάο 50γρ βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ! Πρόκειται για μια βραστή ζύμη.Το βασικότερο εδώ είναι η αναλογία των υγρών!Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα ,το βούτυρο,τη ζάχαρη και το αλάτι.Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να βράσει.Προσθέτουμε το αλεύρι και σε αυτό το σημείο τραβάμε λίγο από την φωτιά και ανακατεύουμε ένα λεπτό εκτός της εστίας, και εντός της εστίας άλλο ένα λεπτό μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα!Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να απορροφηθούν σωστά τα υγρά στοιχεία στο σωστό χρόνο και τρόπο.Αφήνουμε την ζύμη του σου σκεπασμένη να ξεκουραστεί όπως κάνουμε με όλες τις ζύμες και να κρυώσει! Ύστερα ,την τοποθετούμε στο μίξερ με φτερό και ενσωματώνουμε τα αυγά μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη που να μπορεί να κόβεται με ευκολία από τη σακούλα του κορνέ. Με ίσια μύτη κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα τα σου και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο..το καλύτερο ψήσιμο γίνεται πάνω κάτω γιατί έτσι δεν παραμορφώνονται και παίρνουν ωραίο σχήμα!Αν έχουμε αέρα δεν πειράζει! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν- φλάουερ. Προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα στο μείγμα των αυγών (μια κουταλιά της σούπας),για να ενεργοποιειθει το κορν-φλάουερ. Ενσωματώνουμε με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτουμε το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ: Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα και ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος!Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία σος,Προσθέτουμε το βούτυρο!Την αφήνουμε στην άκρη να χλυαρύνει. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ με την κρέμα!Γεμίζουμε τα σού με την κρέμα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ διαμέτρου 22 με 23 εκατοστών .Από πάνω ρίχνουμε τη γκαναζ.Η δόση με τα σού θα βγάλει αρκετά οπότε μπορούμε απλά να τα φυλάξουμε στη κατάψυξη και να ξαναφτιάξουμε προφιτερόλ ή ότι άλλο θέλουμε.Μπορούμε να γαρνίρουμε όπως θέλουμε! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΩ!!!
  11. Πρόκειται για μια συνταγή με μήλο!Το crumble είναι μια ζύμη που μπορεί να συνοδεύσει πολλά γλυκά,η να γίνει από μόνη της βάση για τάρτες,ή ακόμα και μπισκότα. Για το crumble: 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ αμυγδαλόσκονη 180γρ βούτυρο αγελαδινό ,κομμένο σε κύβους και παγωμένο από το ψυγείο 200γρ καστανή ζάχαρη Για την γέμιση: 1 κιλό μήλα διάφορα,πράσινα και κόκκινα 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική 2 κουταλιές βούτυρο 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 25γρ κονιάκ χυμό από ένα πορτοκάλι και χυμό από ένα λεμόνι 1/2 φλυτζάνι σταφίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά του crumble πιέζοντας την με τα δάχτυλα μας.Θα γίνει μια ζύμη τριφτή.Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 2.Στο τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη ,και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα και το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα:κανέλα,τους χυμούς των φρούτων ,το κονιάκ,και τις σταφίδες και κατεβάζουμε από την φωτιά. 3.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πυρίμαχα ατομικά φορμάκια.Γεμίσουμε με τα μήλα και από πάνω τρίβουμε το crumble. 3.ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 30' ώρα.Σερβίρουμε με παγωτό. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
  12. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: 375ΓΡ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Η ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 300ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 1 ΒΑΝΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 65ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 50ΓΡ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ 4 ΜΕΤΡΙΑ ΑΥΓΑ 80ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα,τα βράζουμε για 20 λεπτά το πολύ. 2.Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. 3. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. 4. Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα. 5.Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το κορνφλάουρ. 6.Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε διαστάσεις όσο η λαμαρίνα του φούρνου. 7.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς,αέρα, για ένα τέταρτο. 8.Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά αφού έχει κρυώσει και η μαρμελάδα την απλώνουμε πάνω στη βάση και ρολαρουμε. Με τα ρολάκια αυτά μπορούμε να φτιάξουμε και τούρτα με γέμιση κρέμα ότι μας αρέσει, όπως στη φωτογραφία παρακάτω.
  13. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ: βούτυρο 125γρ αλεύρι 25γρ κακάο 1 αυγό ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: 1 ζαχαρούχο γάλα 350γρ με 400γρ καρύδα ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE! 250γρ σοκολάτα γάλακτος 125γρ κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνουν μια ενιαία ζύμη.Την τυλίγουμε και την αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για μια ώρα.Την βγάζουμε και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.Την ανοίγουμε σε πάχος 5 εκ.Την μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα 24εκ,βγάζοντας την μια λαδόκολλα,και την αναποδογυρίζουμε μέσα.Από πάνω πρέπει να υπάρχει λαδόκολλα γιατί θα την γεμίσουμε με φασόλια η ρύζι για να μην φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο!(βλέπε φώτο).Κόβουμε τις άκρες αν εξέχουν.Ψήνουμε για 10 λεπτά με το ρύζι και μετά άλλα 10 χωρίς αυτό! 2.Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με τη καρύδα και την στρώνουμε μέσα στην τάρτα αφού έχει κρυώσει. 3.Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Την περιχύνουμε μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά. 4.Ρίχνουμε τη ganache μέσα στην τάρτα.Την αφήνουμε να παγώσει.
  14. ΥΛΙΚΑ: 2 ΜΠΑΝΑΝΟΜΗΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΡΙΦΤΗ ΛΙΓΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΝΝΕΛΑ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ 80ΓΡ ΣΤΑΦΙΔΕΣ 80ΓΡ CRANBERRIES 12OΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΜΕΝΗ(Μπορείτε να αλείψετε και με ηλιέλαιο) 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ 4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!: 1.Σε ενα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο και το βούτυρο. 2.Κόβουμε κάθε φύλλο σε τρία μέρη από την μεγαλύτερη πλευρά. 3.Αλοίφουμε τα φύλλα ,κάθε κομμάτι με βούτυρο και βάζουμε λίγη γέμιση. 4.Δίνουμε τριγωνικό σχήμα ή σε στυλ φλογέρα! 5.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 30 ώρα! 6.Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο κέρασμα για την μεγαλοβδομάδα!!!!
  15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 500γρ φράουλες πολτοποιημένες και λίγες ακόμα για την γέμιση κομμένες σε κομματάκια 300γρ γάλα πλήρες 80γρ κορν φλάουερ 50γρ ζάχαρη 1 βανίλια 300γρ φυτική κρέμα γάλακτος φυτική ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ: 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας 300γρ νερό 250γρ ζάχαρη ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!: 5 μέτρια αυγά 120γρ ζάχαρη 125γρ αλεύρι μαλακό 30γρ κακάο ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ: 12Ογρ ασπράδια φρέσκα 240γρ ζάχαρη 1 βανίλια ΕΚΤΈΛΕΣΗ: 1.Πολτοποιούμε τις φράουλες σε μούλτι ή μπλέντερ.Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.Ανακατεύουμε το γάλα με το κορνφλάουερ και το προσθέτουμε στις φράουλες.Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και τη ζάχαρη με τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Την αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη,και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου,γιατί αν την βάλουμε στο ψυγείο ζεστή θα ξινήσει.Όταν παγώσει η κρέμα αφρατεύουμε με την φυτική παχύρευστη κρέμα γάλακτος. 2.Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,όλα τα υλικά εκτός από το λικέρ στο κατσαρολάκι και βράζουμε για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.Το λικέρ το βάζουμε όταν κρυώσει το σιρόπι. 3.Για το παντεσπάνι,αφρατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα στέρεα υλικά με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.Ψήνουμε σε 24εκ τσέρκι για 30 λεπτά στους 180.Θα μας βγάλει 3 με 4 δίσκους παντεσπάνι η δόση,εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τους 2. 4.Για τις μαρέγκες,χτυπάμε σε μπέν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα,να φτάσει το μείγμα στους 50 βαθμούς.Το μεταφέρουμε στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι το μείγμα να κάνει κορυφές και η μαρέγκα να στέκεται.Γεμίζουμε μια σακούλα γαρνιρίσματος με το μειγμα της μαρέγκας.Πάνω σε λαδόκολα σε ταψί κόβουμε τις μαρέγκες 6-7εκ.Ψήνουμε στους 120 για μια ώρα μόνο,για να είναι μέσα μαστιχωτές και απέξω τραγανές!! 5.Για το στήσιμο της τούρτας ,όπως την φωτογραφία,παντεσπάνι,σιρόπι,φράουλες και κρέμα,επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.Τις μαρέγκες τις κολλάμε στο πλάι!Απο πάνω όπως μας αρέσει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!