Jump to content

Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    22330940_1605545276205141_571475163_n.thumb.jpg.958827edd69fe5b5cd1d3bd17795dc39.jpg

    Onion rings Υλικα 1 μεγαλο κρεμμυδι Για τον χυλο : 1 κπ αλευρι ( 3/4 της κουπας ειναι αλευρι γοχ και 1/4 κιτρινο αλευρι ) 1 φακελακι μπεικιν 1/2 κ.γ αλατι 1/2 κ.γ ριγανη 1 αυγο 1/2 κ.γ παπρικα γλυκια 1/2 κ.γ παπρικα καυτερη 1/2 κπ. μπυρα χωρις αλκοολ amstel Επισης θα χρειαστούμε Περιπου 1 1/2 κουπα ψιχουλα Εκτελεση Καθαρίζουμε το κρεμμυδι κ το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες . Χωριζουμε ενα ενα τα φύλλα του κρεμμυδιου κ τα βαζουμε σε νερο για μιση ωρα . Σε ενα μπολ ετοιμάζουμε τον χυλό μας ανακατευοντας ολα τα υλικα μαζι . Οταν περασει η μιση ωρα στραγκιζουμε τις ροδελες καλα και τις βουταμε στον χυλο κ μετα στα ψιχουλα . Τελος τηγανίζουμε σε καυτό λαδι μεχρι να πάρουν ωραιο χρωμα κ τα βγάζουμε πανω σε σχάρα ετσι ώστε να στραγίσουν απο το λαδι ! Καλη απολαυση !

  2. Οι συνταγες της Ρεας!

    Κολοκυθοπιτα με τριμμενο μπισκοτο!
    Υλικα
    2 κουπες σαρκα κολοκυθας τριμμενη και στιμμενη
    1 κουπα τριμμενο μπισκοτο πτι μπερ 
    1 κουπα καρυδι τριμμενο
    1 κουταλια σουσαμι
    3 κουταλιες ελαιολαδο για τη γεμιση και εξτρα για το λαδωμα των φυλλων
    1 κουταλακι καννελα
    1 κουπα ζαχαρη
    Για τη ζυμη των φυλλψν
    3 κουπες αλευρι
    λιγο αλατι 
    3 κουταλιες ελαιολαδο
    νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη απο αυτη θα βγαλουμε 4 φυλλα
    Εκτελεση
    Σε ,μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης
    Λαδωνουμε το ταψι μας και στρωνουμς 2 φυλλα στρωνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα αλλα 2..λαδωνουμε βρεχουμε με νερακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισει

    23472803_1717115128319770_4128391160008699305_n.jpg

  3. 22773574_1900308653555335_118623149_n.thumb.jpg.e57b16927d8400a473bc2cf7f278f45d.jpg22752562_1900308853555315_765563042_n.jpg.dd6bc1827c014a8d31c24659a0e97fa9.jpg

    ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΙΟΥ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 16ΑΡΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΗ 1κουπα αλευρι κοσκινισμενο 1κουπα ζαχαρη Λιγη βανιλια 4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου 1κγ μπεικεντ 1κγ σοδα.τα χτυπαμε όλα μαζι στο μιξερ να φοσκωσει και το ριχνουμε στην βουτυρωμε αλλα και αλευρωμενη ελαφρως φορμα.το ψηνουμε για 20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους.κρειωνει και την άλλη μερα την κοβουμε σε τρεις στρωσεις. ΚΡΕΜΑ1 400 γρ γαλα 4 κς κορν φλαουρ 4 κς ζαχαρη Λιγη υγρη βανιλια 1 κροκο αυγου 1κς βουτυρο. 100 γρ κρεμα μπουενο .σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα και δυαλιουμε το κορν φλαουρ.ριχνουμε την ζαχαρη και δενουμε την κρεμα.την βγαζουμε από την φωτια και ρειχνουμε τον κροκο,το βουτυρο την βανιλια και την μπουενο.την βαζουμε στο ψυγειο με μεβρανη από πανω να κρυωσε και να μην κανει σβολια.την χτυπαμε μετα με συρμα και είναι ετοιμη. Κρεμα 2 250 γρ κγ φυτικη 250 γρ κγ ζωικη 2 κ2ζαχαρη αχνη Υγρη βανιλια για αρωμα 2 κς κακαο κοσκινισμενο. Στον καδο του μιξερ χτυπαμε πολύ καλα τις κρεμες γαλακτος με την αχνη και την βανιλια.κραταμε λιγη κρεμα για να καλυψουμε την τουρτα και μετα ριχνουμε το κακαο. ΣΥΡΟΠΙ 100 ΓΡ ΑΖΑΧΑΡΗ 100 γρ νερο Λιγο χυμο λεμονιου και το βραζουμε 5 λεπτα.κρυωνει και ετοιμο. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ. 1 ΧΑΡΤΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την βαση.βαζουμε το πρωτο παντεσπανι.συροπιαζουμε και ριχνουμε την 1 κρεμα.δευερο παντεσπανι συροπιαζουμε και την κρεμα 2 .τριτο παντεσπανι συροπιαζουμε και καλυπτουμε με την λευκη σαντυγι που εχουμε κρατησει.σχεδιαζουμε με κορνε.βαζουμε τα λουλουδια για ντεκορ και καλη επιτυχια.

  4. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    23635416_1966087326940591_492750737_n.thumb.jpg.8187cacb0c1b44f4895a7e902dcc8c9b.jpg

    Κριθαρώτο με γαρίδες

    Συστατικά 500 γρ κριθαράκι μέτριο 500 γρ γαρίδες μεγάλες 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σφηνάκι ούζο παρθένο ελαιόλαδο φρεσκοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) τριμένη παρμεζάνα 2 κούπες ζωμό λαχανικών (εγώ φτιάχνω δικό μου)

    Εκτέλεση
    Αρχικά, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας, αφαιρώντας το εντεράκι τους - χαράσσοντας τη ράχη τους. Εαν επιθυμούμε αφαιρούμε και το κέλυφος τους. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο τις γαρίδες μας με λίγο ελαιόλαδο,μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδοκοκκινήσουν (δεν το κάνουμε περισσότερο από 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το σκεύος μας τις γαρίδες. Αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι και αφού τα σωτάρουμε λίγο, ρίχνουμε το ούζο μας. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις φρεσκοκομμένες ντομάτες μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μας και σιγά σιγά λίγο λίγο (με υπομονή όπως λέω και εγώ) ρίχνουμε το ζωμό. Αυτό το κάνουμε σε σιγανή φωτιά. Η διαδικασία διαρκεί (ανάλογα με το κριθαράκι, εαν είναι ολικής ή όχι) για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά (προσοχή να κρατάει λίγο το κριθαράκι) και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες. Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο αρωματικό μαϊντανό. Πιστέψτε με, είναι υπέροχη συνταγή.Είναι ΕΘΙΣΤΙΚΗ!!! ΤΙPS Εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ελάχιστο μέλι στη σάλτσα να γλυκίζει λίγο (τα παιδιά τη λατρεύουν). Επίσης, μπορείτε να τρίψετε και ελάχιστο καρότο-θα νοστιμίσει

  5. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    21369426_1691917394161445_8246357923655211300_n.jpg.4d880ce6b90fb2742bcf86ab399d2708.jpg

    ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!! 
    Ενα φαγητο οικονομικο!! ολο γλυκα και αρωματα..!!

    Υλικα

    1 Μεγαλη σελινοριζα 
    4 καροτα 
    1 κουπα αρακα 
    1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι σε κυβους 
    3 φρεσκα κρεμμυδακια
    Μισο φλυτζανι του τσαγιου λαδι 
    Μισο φλιτζανι του τσαγιου ανηθο
    Χυμο απο 1,1/2 λεμονι 
    2 κουταλιες σουπας κορν -φλαουρ 
    Αλατι κ πιπερι

    Εκτελεση

    Καθαριστε την σελινοριζα και κοψτε την σε χοντρους κυβους!!

    Βαλτε την κατσαρολα με το λαδι στην φωτια και τσιγαριστε τα κρεμμυδια και την σελινοριζα ,ριξτε τα καροτα τον αρακα τον ανηθο και συνεχιστε το τσιγαρισμα για λιγα λεπτα ακομα !!

    Προσθεστε το πιπερι κ αλατι και 3 ποτηρια του νερου νερο 
    Σκεπαστε και αφηστε το φαγητο να βρασει!!

    Οταν θα ειναι ετοιμο δεν θελουμε πολλα ζουμια μεσα στην κατσαρολα διαλυστε τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ με το χυμο λεμονιου και ριξτε το στην κατσαρολα...Σβηστε στην φωτια και αποσυρετε την κατσαρολα!!Κουνηστε γυρο γυρο την κατσαρολα να πηξη λιγο το ζουμι και σερβιρετε..!!

  6. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    21291364_1736888066603999_1586385795_n.jpg.a4d1fa688ffaf1e12eb41d375035598a.jpg

    Φανουρόπιτα 1\2 ποτήρι νερού λάδι, 1 κγ κανέλλα, γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο 1\2 ποτήρι ζάχαρη 2 1\2 ποτήρια νερού πορτοκάλι χυμό ή χυμό Αμιτα Ξύσμα πορτοκάλιΗ 200 γρμ σταφίδες 1κσ μπαικιν 700 γρμ αλεύρι απ μπορεί κ λίγο παραπάνω Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα από πάνω! Ανακατεύουμε σε λεκάνη με σύρμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι κ τις σταφίδες ρίχνουμε λίγο λίγο κ το αλεύρι κ ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθουν έχω βάλει από πριν τις σταφίδες να βραχουν σε λίγο κονιάκ τις στραγγίζω κ τις πασπαλίζω με αλεύρι τις ρίχνω μέσα στο μείγμα μου κ ανακατεύω καλά να πάνε παντού παίρνω το ταψί μου το αλείφω με λάδι κ ρίχνω το μείγμα μου ψωνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β στον αέρα για 45 λεπτ

  7. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    1 ποτήρι σπορέλαιο
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1/2 ποτήρι καρύδι τριμμένο
    1 χούφτα σταφίδες μουσκεμένες και αλευρωμένες
    1 φαριν απ
    1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
    1 κουταλάκι κανέλα
    1 σφηνάκι κονιάκ η’ λικέρ
    <<το ποτήρι που μέτρησα τα υλικά μου χωράει 300 γραμ χυμο με ένα τέτοιο ποτήρι μετράτε τα υλικά σας >>

    εκτέλεση
    σε ένα λεκανάκι βάζουμε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη και όταν έχει λιώσει η ζάχαρη βάζουμε το λαδάκι και τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος βάζετε και τις σταφίδες
    ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα δοκιμάζοντας με ένα καλαμάκι από σουβλάκι αν κολλάει !!!!!
    το ταψί το δικό μου είναι 25 εκατοστά!!!
    καλή επιτυχία!
    και του χρόνου με υγεία!

    21078798_1466893833345801_7800508611138344450_n.jpg

    21192338_1466893836679134_5862405254507146319_n.jpg

     

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη



  8. Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά έτους 2016, προέβη σε δειγματοληψία για τον έλεγχο βρωμικών ιόντων του επιτραπέζιου νερού.

    Το εμφιαλωμένο νερό έχει την εμπορική ονομασία “ΠΑΕ ΟΦΗ Η2Ο” σε συσκευασία 1,5 lt, με αρ. παρτίδας 6253 και ημ. ελάχιστης διατηρησιμότητας 9ος /2017, που εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΘΥΛΙΑ Α.Ε., Βραχάσι Λασιθίου.

    Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Αιγαίου του Γ.Χ.Κ., στο εμφιαλωμένο νερό παε οφη, διαπιστώθηκε ότι:

    Η περιεκτικότητα σε βρώμικα ιόντα υπερβαίνει την ανώτατη παραμετρική τιμή και το δείγμα χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.

    Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας εμφιαλωμένου νερού ΠΑΕ ΟΦΗ και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

    Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

  9. 19248078_637454869785739_6768958019820120547_n.thumb.jpg.ad8f453b0ece411ec903a07a2400df51.jpg19149057_637454843119075_3913921271430861744_n.jpg.712141d30061821948cbda5b47fb9cdd.jpg19225890_637454833119076_2270150792044690194_n.jpg.4e77f70854ca93cdd00ac7ac40361ca4.jpg19366542_637454846452408_8200245109256498668_n.jpg.e8cadcbe51c897e00b6014a8ef3c6794.jpg

    Stroundel with berries 
    Στρούντελ με φρούτα του δάσους 

    600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι. 
    Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx

    19225545_637454873119072_3133724591134776696_n.jpg

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    593fb5118107b_.thumb.jpg.7be4db8668d62d1f11cd3c7fcdb5bd1e.jpg

     

    Tυροπιτα ταψιου στα γρηγορα

    -1 πακετο φυλλα κρουστας (500γρ)

    -500γρ φετα η αναμεικτα τυρια τριμμενα

    -1 λιτρο γαλα
    (ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο)

    -5 αυγα

    – 1/2 ποτηρι λαδι

    Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνω 5 φυλλα λαδωνοντας τα πεταχτα με ενα πινελο,βαζω τα μισα τυρια,τρια φυλλα λαδωμενα,τα υπολοιπα τυρια και τα υπολοιπα φυλλα ελαφρως τσαλακωτα και λαδωμενα
    Κανω ενα μειγμα το γαλα με τα αυγα και λιγο πιπερι προαιρετικα και αφου τρυπησω εδω και εκει την πιτα με μια οδοντογλυφιδα την περιχυνω με το μειγμα απο το γαλα.
    Την αφηνω στον παγκο της κουζινας για μια ωρα μεχρι να φουσκωσει και να πιει το γαλα.
    Ψησιμο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα πανω κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα.

  11. Οι συνταγές της Ζωής

    • 12
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 831
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12096463_767521966707398_7917656852267215156_n.thumb.jpg.6350ef993365c9769b38b8b7dad4891c.jpg12047035_767521843374077_8342133956786614648_n.jpg.1ed3b822b44ff2e358cedde752c3177f.jpg

    ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
    ΥΛΙΚΑ
    6 αυγα
    1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
    2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ
    1 κ.γ.μπεικιν
    2-3 βανιλιες
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι
    βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα
    ΚΡΕΜΑ
    1 λιτρο γαλα
    2 αυγα ελαφρως χτυπημενα
    8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
    1 βιταμ (250γρ.)
    1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
    2 βανιλιες
    ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα
    οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση
    βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο
    ΓΛΑΣΟ
    το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα
    ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ
    2 ποτηρια νερο
    7 κ.σ.κακαο
    4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες)
    2 κ.σ. βιταμ
    1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
    1-2 βανιλιες
    ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο
    το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο
    δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!

  12. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Αν και οι αγκινάρες έφτασαν στο τέλος της σεζόν εγώ βρήκα μερικές και είπα να κάνω το αγαπημένο μας φαγάκι.
    Φυσικά και καθάρισα μπόλικες τις προηγούμενες μέρες και έχω στον καταψύκτη μου για να έχω όλο τον χρόνο.
    18671010_1297083787056613_7531817828239319596_n.jpg.50644c0bf03e3267a09ff6c5cb6ddf38.jpg
    Υλικά 
    2 κιλά αρνάκι χεράκι
    15 αγκινάρες
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/04/katharisma-agkinaras/
    μια κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 
    μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    3 καρότα τριμμένα στο ψιλό
    1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    μπόλικο αλατοπίπερο
    Εκτέλεση 
    Βάζουμε το λαδάκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το τηγανίζουμε λιγάκι να πιάσει κρούστα.
    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.
    Προσθέτουμε το καρότο με τον άνηθο.
    Βάζουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το αρνάκι μας προσέχοντας πάντα μήπως θέλει νεράκι.
    Όταν αρχίζει να μαλακώνει το κρεατάκι μας βάζουμε τις αγκινάρες και το αλατοπίπερο.
    Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πολύ συχνά την κατσαρόλα μας.
    Όταν γίνουν και οι αγκινάρες κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας.
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/05/augolemono/
    Αφήνουμε να απορροφήσει λιγάκι το αυγολέμονο σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα μας.

  13. ΑΦΙΞΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18403249_1523993097664236_6442579403642054213_n.thumb.jpg.3286e1ea170519ee8ccba84ace4b9ee9.jpg

    Ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις στηρίζει την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς της και προτιμάει τα κρητικά προïόντα για την πρώτη ύλη των άρτων και των γλυκισμάτων του! Αυτό αποδεικνύεται και από την καινούργια μας συνεργασία με τα κορυφαία σε ποιότητα τυροκομικά προϊόντα Δίκτη και συγκεκριμένα με τη γλυκιά μυζήθρα τους για την αποκλειστική χρήση της στα «καλιτσουνάκια» μας. Γιατί επιλέγουμε πάντα την τοπική μας αγορά!

     

    Αγαπάμε τις ελληνικές γεύσεις, αγαπάμε τις εποχές και αλλάζουμε μαζί τους και τις γεύσεις! Χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά και με αυτά δημιουργούμε τον αγαπημένο σας μουσακά, τώρα και σε πίτσα!

     

    18342649_1521907961206083_3645525815678915310_n.thumb.jpg.2e5638997092e8cdb5a0c1dd33914efb.jpg

     

    18033236_1501355953261284_7498893099991534748_n.png.34d9a3bd6581e446ba79ea761494dcac.png

     

    Για να γίνει η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας και η πιο γλυκιά, διαλέξτε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία γαμήλιων επιλογών που σας προσφέρει ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις! Από τα κουφέτα και την τούρτα σας μέχρι το στολισμό του τραπεζιού των ευχών με γλυκά, στον Κρητικό Φούρνο Γεύσεις θα βρείτε ξεχωριστές γεύσεις για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

    5916f68b6c3a3_18118620_1505879719475574_5545628353524684627_n(1).thumb.jpg.101b63d9a05e019d9be3227e090fa9dc.jpg

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

    http://www.kritikosfournos.gr

     

     

  14. pastitsio-600x403.jpg.1cd483d5aa8787e638e2ecee686a226d.jpg

    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

         Συστατικα

         1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
         1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
         1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
         1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
         Αλάτι και πιπέρι
         πετιμέζι Ariston

        Εξτρα παρθενο ελαιολαδο  Αriston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο  με  Ρίγανη  Ariston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο Θυμάρι  Ariston

     

        Μπεσαμέλ

         1,5 λιτρο   πλήρες γάλα
         150 γρ  βούτυρο
          150 γρ  Αλεύρι
          2 αυγά
         100  γρ  Παρμεζανα
         Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
        

    Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
    Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε  τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί  σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε  σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο  Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

    Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα  και τα  μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
    Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει  ένα χρυσό καφέ χρώμα.

    Συνταγή  από Chef Τάσος Σπυρόπουλος

  15. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17799143_430045160664759_5705521281432421807_n.jpg

    17861831_430044817331460_3396843152333359027_n.jpg

    17862289_430045023998106_2699476418965667899_n.jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    17903508_430026447333297_6854549183062295511_n (1).jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    984009_430026627333279_8227887455600162596_n.jpg

     

    ΥΛΙΚΑ

    1 κουτι  βουτυρο 250γρ (εγω εβαλα φρεσκο σε θερμοκρασια δωματιου )

    2κουπες ζαχαρη 

    4μετρια αυγα

    1κουπα γαλα 

    χυμος ενος πορτοκαλιου

    ξυσμα ενος λεμονιου 

    3 -4 βανιλιες σκονακια

    1κουταλια της σουπας αμμωνια 

    1κοφτη κουταλια μπεικιν 

    1300γρ αλευρι περιπου  για ολες τις χρησεις 

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε λεκανη αναμειξης βαζουμε τη ζαχαρη τα αυγα και το βουτυρο  και χτυπαμε μ το χερι η με μιξερ χειρος .Δεν χρειαζεται πολυ χτυπημα .Προσθετουμε το ξυσμα τις βανιλιες και το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε .επειτα διαλυουμε την αμμωνια στο γαλα και προσθετουμε το διαλυμα στο μειγμα ...συνεχιζουμε με το χερι να το χτυπαμε ...Σε μια κουπα αλευρι ανακατευουμε το μπεικιν και την προσθετουμε και αυτη στο χυλο μας ...συνεχιζουμε με το υπολοιπο αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακηζυμη  που να κολλαει ελαφρα στα ακροδάχτυλα αλλα να πλαθεται...την αφηνουμε να ξεκουραστει  καμια ωρα  και πλαθουμε τα κουλουρακια στο σχημα που θελουμε  βαζουμε σε ενα φλιτζανι τον κροκο με νερο και αλείφουμε τα κουλουρακια απο πανω  ψηνουμε 20-25 λεπτα  στους 175 βαθμους 

     

     

    την συνταγουλα την ειδα στο site https://www.cretangastronomy.gr/

  16. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14713702_620525334776201_5362661512554946391_n.thumb.jpg.48da59d2b409594e7807ec9c61fde103.jpg

    ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
    Το καλυτερο μεζε εφτιαξα σημερα. Τις σουπιες τις αγαπαω οπως κ να μαγειρευτουν αλλα σαλατα ειναι το καλυτερο μου.
    Μου τις εφερε ο κουνιαδος μου και τις ειχα στην καταψυξη. Μαγειρευονται ποιο ευκολα ετσι.
    Υλικα
    1 κιλο σουπιες ολοκληρες κατεψηγμενες
    Αλατι, πιπερι, ριγανη
    Ξιδι
    Ελαιολαδο
    1-- Βραζουμε τις κατεψυγμενες σουπιες ολοκληρες για 15'-20' στην χυτρα.
    2-- Αφηνουμε να κρυωσουν.
    3-- Καθαριζουμε κ βγαζουμε τα ματια , το στομα κ το κοκκαλο. Κοβουμε σε ροδελες.
    4-- Βαζουμε σε ενα δοχειο κ ριχνουμε ξυδι , λαδι,ριγανη, λιγο πιπερι κ αλατι. 
    Κραταμε στο ψυγειο κ ριχνουμε και αλλο λαδακι στην σαλατα μας εαν θελουμε πριν σερβιρουμε.
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17.  

    17626552_1303649796377457_4322930585902946673_n.thumb.jpg.59fb8e85d8a33581c7d9f07b0160a920.jpg17634493_1303649983044105_2639759744627027587_n.jpg.c90451c4e59593b38390d1c1356e6577.jpg17554378_1303649589710811_5282068786203967111_n.jpg.a3b122182c22a29b765821bb7c530315.jpg

    Καλημέρα και καλό μήνα!Σας ευχαριστώ για την αποδοχή!
    ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    6 φιλέτα βακαλάου 
    3 πατάτες
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    2 κρεμμύδια
    μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
    500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
    σκόρδο σε σκόνη
    3 φύλλα δάφνης
    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
    κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
    φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
    μαίντανό
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
    Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
    Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
    Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C,στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
    *Σημ Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.

    17498583_1303648926377544_3592051753122474944_n.jpg

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  18. 17741250_662852347234626_1954711295_n.jpg.e7be421aeff648252cbf8758866c590d.jpg

    ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!! 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 2 ΑΥΓΑ 1Κ.Γ ΑΛΑΤΙ,1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.....ΡΙΧΝΕΤΕ 1 Κ.Σ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    η συνταγη ειναι απο την τρελοκουζινα της Βασουλας 

  19. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

    Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  20.  

    17629646_10210823962733799_1989529285241004130_n.jpg.9c09a0efe3ece9f7f16926ad1c48076b.jpg

    Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο

    20 γαρίδες μεγάλες 
    2 πράσα, ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο
    2 ντομάτες στον τρίφτη 
    Ελαιόλαδο
    2 φλιτζ. κριθαράκι 
    5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
    Αλάτι και πιπέρι
    ½ φλιτζ. λευκό κρασί
    2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
    2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

    Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το έντερο. Ψιλικόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.Ρίχνουμε τις γαρίδες όπου τις ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας και αφαιρούμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί ότι έχει μείνει στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε ένα πυρέξ στο φούρνο. Όταν βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο(να το βγάλετε ζουμερό), βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5’ και σερβίρουμε.

    Δημιουργός συνταγής 
    Εύα Παρακεντάκη

  21. 17204561_1796855430635294_1893023422_n.jpg.7ba1d0d1599f45e116dfa1c26e4a49ba.jpg

    Νηστίσιμα ντονατσακια με κρεμα πορτοκαλιού!
    Εκανα μικρή δοση και μου βγήκαν 11 κομματια.
    Για τα ντόνατς: 200γρ αλευρι ενα κουταλακι ξερή μαγιά τρία κουταλάκια ζάχαρη μια βανίλια δυο κουταλιές ελαιολαδο ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερο χλιαρό ζυμωνοντας ταυτόχρονα. Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Για την κρεμα πορτοκαλιού: βάζουμε σε μια κατσαρολα εκτός φωτιάς 350ml νερο 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατευουμε. Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκαλι χαμηλωνουμε τη φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλακι μαργαρινη. Η κρεμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουταλι
    Κόβουμε μπαλακια απο τη ζυμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ενα κουταλακι τα γεμίζουμε με την κρεμα και τα αχνιζουμε!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  22. Οι συνταγές της Λιας

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 308
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    15645318_1518436131519179_73427097_n.jpg15645730_1518436128185846_7841054_n.jpg

    Cheese cake με Φιλαδέλφεια

    Υλικά 2 κουτάκια 500γρ Φιλαδέλφεια 2 πακέτα πτι μπερ 1βιταμ (πλάκα όπως στο κέϊκ) 2 κουτάκια ζαχαρουχο γάλα 1φλιτζάνα του καφέ κονιάκ 1χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι Λίγο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

    Εκτελεση Σπάμε τα μπισκότα στο μουλτι μετά σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ κ καβορδιζουμε ελαφρώς τα μπισκότα σβήνουμε με το κονιάκ. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το ένα κουτί ζαχαρουχο. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα δύο πακέτα Φιλαδέλφεια με το κρύο κουτί ζαχαρουχο και μετά από δύο λεπτά ριχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ κ το ζεστό ζαχαρουχο γάλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά κ Ρίχνουμε κ ένα χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Στην συνέχεια σε ένα τάπερ απλώνουμε ένα κουτάλι τα θρυματισμενα μπισκότα πολύ καλά να παει παντού κ Ρίχνουμε την αφράτη κρέμα πάνω στα μπισκότα την απλώνουμε πολύ καλά την αφήνουμε για ένα τέταρτο εκτός ψυγείου κ μετά Ρίχνουμε κ την μαρμελαδα φράουλα ή κεράσι αντίστοιχα

    Δημιουργος Συνταγης 

    Λια Μανιατη

  23. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα

    300 γρ. αλεύρι

    180 γρ. βούτυρο (βουβαλίσιο του ΜΠΟΡΑ)

    300 γρ. σουτζούκι ΜΙΡΑΝ (1 τεμάχιο) κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. κασέρι Καλαμπάκας τριμμένο (προς γλυκό )

    180 γρ. Λαδoτύρι Μυτιλήνης τριμμένο

    8 αυγά μεγάλα (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)

    αλάτι, πιπέρι

    τριμμένη φρυγανιά

    Οδηγίες

    Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο με αποτέλεσμα να φτιάξουμε μπεσαμέλ.

    Προσθέτουμε τους κρόκους ,αλλά η μπεσαμέλ πρέπει να μην είναι ζεστή, να το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

    Προσθέτουμε τα τυριά, το σουτζούκι, το αλάτι, το πιπέρι.

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια.

    Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στη μπεσαμέλ.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τη φόρμα μας και προσθέτουμε το σουφλέ ,αλλά με προσοχή δεν το γεμίζουμε για να έχει χώρο να φουσκώσει.

    Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 200°C

    Και για 45-50 λεπτά ψήνουμε το σουφλέ μας.

    MIRAN

  24. 14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

    Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

    14397475_1820101421557838_1459593930_n.png

×