Jump to content

Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. 122816579_201501064711336_4038954076649319087_o.thumb.jpg.2dbe50d0484dc0a4d632de426712235f.jpg

    Ολοκληρωμένο Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Συνολικής διάρκειας 36 ωρών)  25-28/01/2021
    Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και παγωτού.
     
    Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
    • Λευκά παγωτά Βάσης
    • Παγωτό Φρούτου
    • Παγωτό Σοκολάτας
    • Σορμπέ Σοκολάτας
    • Σορμπέ Φρούτων και Πραλίνας
    • Παγωτά με βάση τα Τυριά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα Παγωτό με Αλκοόλ
    • Σορμπέ με Αλκοόλ Ομοιότητες και διάφορες ως προς το Ιταλικό και στο Γαλλικό παγωτό. (Σύγκριση παραμέτρων και ανάλυση φιλοσοφίας των δύο διαφορετικών "σχολείων")..
    Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί σχολαστικά η τεχνολογία τών #Σακχάρων και οι λειτουργίκες τους ιδιότητες, η #Τεχνολογία των #Σταθεροποιητών_Γαλακτωματοποιητών και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια Βάση (Neutro 5gr) ..
    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο ‘’Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού - Ice Cream Formulation” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2020 από την FnA Company.
    Κεντρικός στόχος του σεμιναρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του παγωτού, αλλά και να μάθουν να υπολογίζουν τη δική τους συνταγή από την αρχή, μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.
    Αξιόλογοι επαγγελματίες του χώρου έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο μαθαίνοντας για τις παραμέτρους της τεχνολογίας παγωτού, την τεχνολογία και την συνεισφορά των σακχάρων σε αυτό, καλύπτοντας πλήρως όλη την γκάμα της τεχνολογίας παγωτού.
    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνει ένας επαγγελματίας από τις πρώτες ύλες, υπολογίζοντας τις δικές του συνταγές.
    Οι συμμετέχοντες έλαβαν σε ψηφιακή μορφή ένα πλήρως οργανωμένο υλικό, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους παραδείγματα υπολογισμών και ένα booklet σημειώσεων που αναλύει λεπτομερών την τεχνολογία του παγωτού.
    Στο τετραήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ‘’ζήλο’’ για το πως προκύπτουν τα γραμμάρια αυτών των συνταγών, ενώ στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες του λογισμικού FnA Method το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.
    Ευχαριστούμε την εταιρεία «Detonovo International» @detonovo_superfoods για τη χορηγία των γλυκαντικών, την «Media Planners» @mediaplanners για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τους και φυσικά όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο.
     
    Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου λάβουν:
    Ένα usb stick ένα πλήρως οργανωμένο υλικό
    Ένα booklet θεωριάς τεχνολογίας παγωτού 70 σελίδων,
    Όλες τις παραμέτρους για κάθε κατηγορία παγωτού ξεχωριστά, Υπολογιστικό Φύλλο εξέλ,
    Παραδείγματα λυμένα βήμα προς βήμα για κάθε κατηγορία παγωτού
    Κομπιουτερακί, Στυλό, Ντοσιέ Σημειώσεων, ποδιά Ζαχαροπλαστικής Αναλογικό διαθλασίμετρο 0-32brix
    Ένα πλούσιο συνταγολόγιο προσαρμοσμένο και πλήρως λειτουργικό στις #Ανάγκες τους.
    Περιλαμβάνεται Καφές και μεσημεριανό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

    FnA Company
    Πληροφορίες : 6940204963
  2. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

    Ο Απόστολος και η Νανά Λύκου σας καλωσορίζουν στο οινοποιείο τους στο Μαλακώντα Ευβοίας.

    Εδώ, το πάθος μας για το κρασί συνδυάζεται με την γαστρονομική ιστορία 40 χρόνων,

    μια παράδοση που κληρονομήσαμε και συνεχίζουμε με σεβασμό στη φύση και στις επόμενες γενιές.

    581329_376891402362431_923009518_n.jpg.7cce08903abe8f2c34684e5b578dfbeb.jpg

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

    Η ιστορία της οικογενειακής οινοποιίας Λύκου μας πάει πολύ πίσω. Τότε, που ο πατέρας -παππούς πλέον- Λύκος είχε στην οικογενειακή ταβέρνα το πέτρινο πατητήρι με τα παραδοσιακά λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από τα δικά του κτήματα, αλλά και από αμπελώνες της γύρω περιοχής, για να συνοδεύει τα περίφημα εδέσματά του. Ο γιός του Αποστόλης, ψυχή της οικογένειας και έμπειρος καλλιτέχνης της εστίασης, μπαίνει δυναμικά στο χώρο του ποιοτικού κρασιού, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό οινοποιείο πίσω από το φημισμένο εστιατόριο. Έτσι, το όνειρο του πατέρα του για επώνυμα και εμφιαλωμένα κρασιά στο ιδιόκτητο οινοποιείο, γίνεται πραγματικότητα. H Eύβοια τείνει να εξελιχθεί σε οινικό παράδεισο με πολλά οινοποιεία να ανοίγουν και να μεγαλώνουν σε κάθε γωνιά του νησιού, αλλά το οινοποιείο μας κρατάει μια παράδοση που με μοναδικό τρόπο μπορεί να παντρέψει το κρασί με την ελληνική γαστρονομία.

    119452879_3520383468013193_1639788649162420124_o.thumb.jpg.142542ebfc8f7d986fa34a62e5e91d6b.jpg

    ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΣ

    Οι αμπελώνες με τους οποίους συνεργάζεται το οινοποιείο μας βρίσκονται στην κεντρική και νότια Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Θήβα, τη Νεμέα και την Αρχαία Νεμέα. Έχουν επιλεγεί τοποθεσίες επικλινείς και με μεγάλη αποστράγγιση, φυτεμένες με ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Σαββατιανό, ο Ροδίτης, το Αθήρι, η Μαλαγουζιά, το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, η Grenache Rouge, το Βραδιανό και η Μαυροκουντούρα.

    Aμπελώνες με προσανατολισμό στην έντονη ηλιοφάνεια και σε συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ποιοτικά κρασοστάφυλα και ποιοτικό κρασί. Έτσι λοιπόν, η εξαιρετική πρώτη ύλη, η γνώση και εμπειρία των οινολόγων και η εξέλιξη της τεχνολογίας συντελούν στην παραγωγή κρασιών κορυφαίας ποιότητας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής (terroir).

    339807_453456191372618_1338925183_o.thumb.jpg.a553c3d2c97bbe4c1c2d1c69b7039e1d.jpg 1836625_692205834164318_926718111_o.thumb.jpg.c4b903feaaaa17899505c421fd4f3cd4.jpg 902851_632640460120856_1453150487_o.thumb.jpg.66e849cda557369cd222ea2a44d44b42.jpg

    ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ

    Κάθε ανήσυχος “ουρανίσκος” που θα επισκεφθεί το οινοποιείο μας, θα αντικρίσει ανοξείδωτες δεξαμενές που εξοπλισμένες με ειδικούς μανδύες ψύξης εξασφαλίζουν τον θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, θα γνωρίσει την αίθουσα της γραμμής εμφιάλωσης, θα ξεναγηθεί στις υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες με τα δρύινα βαρέλια και θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει σε ειδική αίθουσα γευσιγνωσίας τα περίφημα κρασιά της οικογένειας Λύκου που ωριμάζουν πλαγιαστά στα κελάρια.Η ξενάγηση στο οινοποιείο είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Το πάθος και το μεράκι του για το κρασί, ο Αποστόλης Λύκος το μοιράζεται καθημερινά με την οικογένειά του και την αγαπημένη του σύζυγο Νανά, η οποία του συμπαραστέκεται υποδειγματικά, από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την πώληση.

    Γνωρίστε λοιπόν από κοντά τα υπέροχα κρασιά αυτής της αγαπημένης οικογένειας και “χορέψτε” άφοβα με τις ξεχωριστές γεύσεις και τα μοναδικά αρώματα, παίρνοντας και εσείς μέρος στο τρελό αυτό πεντοζάλι των αισθήσεων.

    41558907_2046650742053147_2023027517375381504_o.thumb.jpg.cda8f5d1c38c894cbd8f80c929ace968.jpg 45665824_2116874028364151_5388498817471479808_o.thumb.jpg.939ace462fd3aedc0f5fb046e8fb2c51.jpg 84591477_2934484336603112_8978481930873864192_o.thumb.jpg.0b179fa7053e863c636e0fc390778c2d.jpg 80896883_2859424304109116_6766845988461084672_n.thumb.jpg.47d83ac3d6b1a2f655092b9bc5a83a96.jpg

    ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

    Το οινοποιείο Λύκου βρίσκεται στον Μαλακώντα Ευβοίας, 80χλμ. από την Αθήνα. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε μέσω Ωρωπού με ferry boat ή οδικώς από τη Χαλκίδα. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκευθείτε το σπίτι του Κανάρη που λειτουργεί σαν μουσείο και έπειτα να απολαύστε τον καφέ σας στο Νησί των Ονείρων με θέα το ευβοϊκό κόλπος, καθ’ οδόν μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας.

    53748210_2305017782883107_3493895224587976704_n.thumb.jpg.c658f1efb12e35b20fa7559815797461.jpg 71699407_2679508788767336_291339846574669824_o.thumb.jpg.a546b477d2b499ae7679072d0b2f45b4.jpg 119595095_3534461159938757_8581322182390754604_o.thumb.jpg.4a5812b982dd14a5a8e8c2024de529e3.jpg 59859599_2390617984323086_1787199981367590912_n.thumb.jpg.35042658e8b683988dc900d546613cad.jpg 83895826_2935423899842489_8708556774057181184_o.thumb.jpg.71def16a7cba81dec0b29337049ec7c8.jpg

    Ακολουθήστε το δρόμο προς Μαλακώντα και μετά από 4χλμ. σας περιμένει το οινοποιείο μας. Εκεί, θα σας ξεναγήσουμε στο κελάρι μας και στο τμήμα εμφιάλωσης, ενώ στην αίθουσα γευσιγνωσίας θα γνωρίσετε και θα γευθείτε όλη την γκάμα των κρασιών μας. Τέλος, το εστιατόριό μας σας περιμένει να απολαύσετε την παραδοσιακή κουζίνα της οικογένειας Λύκου, που εδώ και 45 χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, και να φύγετε με μια αγκαλιά κρασιά.
     

    Οινοποιεία Λύκος
    http://lykoswines.gr/
    https://www.facebook.com/LykosWinery/
    Μαλακώντας Ευβοίας
    Ταχ.Κωδ: 340 08
    Τηλ.: +30 2229 068222

    email : info@lykoswines.gr

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 208
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Από cook,

    Δείτε την συνταγή
    συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
    από το βιβλίο ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΘΕΙΚΗ

     

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
    image1407a.jpg.68fc062748325ce0d9867e3381df5601.jpgimage1407b.jpg.4b6c91e249b252919752b2abe991dc51.jpgimage1407c.jpg.5a9b8fad3ec2245d0329e32604208054.jpg

    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας  & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.
    Συγκεκριμένα πρόκειται για:
    Μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα … με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην Ε.Ε. για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ, Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη. Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης.
    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση  του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
     
    Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.
  4. Οι συνταγές μου

    • 1
      καταχώρηση
    • 0
      σχόλια
    • 159
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    kitchen.thumb.png.8f03fe9a3c55f236146c7a118b280460.png

    Έχετε ταλέντο στην μαγειρική η την ζαχαροπλαστική

    Στείλε μας την συνταγή σου

    Το Cook gr θα την προβάλει στην νέα κατηγορία  Οι συνταγές μου

    Η συνταγή πρέπει να έχει απαραίτητα φωτογραφίες η βίντεο και αναλυτική περιγραφή 

    Α) Υλικά 
    Β) Βήματα παρασκευής 


    Περιμένουμε τις συνταγές σας στο recipes@cook.gr

  5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    Επείγουσα ανακοίνωση από την Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής για τη λειτουργία των καταστημάτων

    giannis_daveronis.jpg.27a796ad1bdd534fdbe88db9763f1010.jpg

    Αγαπητά μέλη, Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (13/03) νέα δέσμη μέτρων, στην προσπάθεια αποτροπής μετάδοσης του ιού Covid-19.

    Στο κλείσιμο των καφέ, μπαρ, καφετεριών και καταστημάτων μαζικής εστίασης θα προβούν από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου, μέχρι νεωτέρας.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: εξαιρούνται οι μονάδες εστίασης με ΚΑΔ delivery.

    Θα μπορούν να λειτουργούν ΜΟΝΟ το τμήμα delivery και παροχή προϊόντων σε πακέτο (take away) και όχι το τμήμα των καθήμενων πελατών, με γενικό κανόνα καμία ουρά σε αυτές τις περιπτώσεις άνω των 5 ατόμων.
    Όσοι δεν έχουν ΚΑΔ για delivery μπορούν να κάνουν αναγγελία μέσω notifybusiness (www.notifybusiness.gov.gr).

    Με εκτίμηση,
    για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΗΣ

  6. 28471684_1884302814922901_5453109363246513617_n.jpg.12e05f813586a69245e213ac63e98ff3.jpg

    ΝΗΣΤIΣΙΜΗ ΚΡEΜΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔAΛΙ (ΧΩΡIΣ ΛAΔΙ)

    Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα για τις λιγούρες της νηστείας!!!
    Ότι πρέπει και για την Μ.Παρασκευή που δεν τρώμε λαδάκι!!

    ΥΛΙΚΑ

    1,1/2 φλ. σιμιγδάλι εγώ έβαλα το ψιλό
    4 φλ. νερό
    1 φλ. χυμό του εμπορίου η χυμό από φρέσκο πορτοκάλι 
    2 φλ. ζάχαρη
    ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    1 βανίλια σε σκόνη
    1 πρέζα αλάτι
    κανέλα για το πασπάλισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό , την ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να βράσουν.

    Αποσύρετε από την φωτιά και Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα.για να μην κάνει σβόλους

    Ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει πασπαλίστε με κανελιτσα!!Αν προσθέσετε και λίγο σοκολάτα κουβερτούρα μέσα θα ειναι η κρεμουλα μας σοκολατένια

  7. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Αγριογουρουνο κοκκινιστο!
    Υλικα:3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκκομενα 2 πιπεριες σε ροδελες 1 σκ σκορδο τριμμενη 1 κουταλια ψιλοκκομενο μαιντανο 1 κλωναρι δεντρολιβανο πιπερι μαυρο κοκκινο λευκο λιγο ριγανη 1 ποτηρι κρασιου ελαιολαδο και λευκο κρασι 1 κουπα ξυδι 1 ποτηρι ντοματοχυμος αλατι οσο θελετε 1 καροτο σε κυβους. 2 φυλλα δαφνης.
    Προετοιμασια:
    Καθαριζουμε καλα το κρεας απο τυχον σκοτωμενα αιματα η σκαγια και το βαζουμε σε μπωλ με το ξυδι για δυο ωρες.
    Μαριναρισμα:
    Αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα με ζεστο νερο το κρεας το βαζουμε σε μπωλ ριχνουμε το κρασι τα πιπερια το δεντρολιβανο τη δαφνη το σκορδο το μαιντανο τη ριγανη και το αφηνουμε σκεπασμενο στο ψυγειο ολη τη νυχτα.
    Εκτελεση
    Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι το κρεμμυδι και σωταρουμε τις πιπεριες το καροτο και το κρεας με τη μαριναδα του αφαιρωντας το δεντρολιβανο αλατιζουμε και αφηνουμε για 5 λεπτα ριχνουμε και το χυμο και αφηνουμε για ενα τεταρτο ριχνουμε και 1 ποτηρι ζεστο νερο και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασει για μια ωραα περιπου μπορουμε να το βαλουμε και στη χυτρα για μιση ωρα.
    Συνοδευεται με πιλαφι μακαρονια η και πατατες τηγανητες!

    27067268_1800189546678994_32321103904089874_n.jpg

  8. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    22330940_1605545276205141_571475163_n.thumb.jpg.958827edd69fe5b5cd1d3bd17795dc39.jpg

    Onion rings Υλικα 1 μεγαλο κρεμμυδι Για τον χυλο : 1 κπ αλευρι ( 3/4 της κουπας ειναι αλευρι γοχ και 1/4 κιτρινο αλευρι ) 1 φακελακι μπεικιν 1/2 κ.γ αλατι 1/2 κ.γ ριγανη 1 αυγο 1/2 κ.γ παπρικα γλυκια 1/2 κ.γ παπρικα καυτερη 1/2 κπ. μπυρα χωρις αλκοολ amstel Επισης θα χρειαστούμε Περιπου 1 1/2 κουπα ψιχουλα Εκτελεση Καθαρίζουμε το κρεμμυδι κ το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες . Χωριζουμε ενα ενα τα φύλλα του κρεμμυδιου κ τα βαζουμε σε νερο για μιση ωρα . Σε ενα μπολ ετοιμάζουμε τον χυλό μας ανακατευοντας ολα τα υλικα μαζι . Οταν περασει η μιση ωρα στραγκιζουμε τις ροδελες καλα και τις βουταμε στον χυλο κ μετα στα ψιχουλα . Τελος τηγανίζουμε σε καυτό λαδι μεχρι να πάρουν ωραιο χρωμα κ τα βγάζουμε πανω σε σχάρα ετσι ώστε να στραγίσουν απο το λαδι ! Καλη απολαυση !

  9. 22773574_1900308653555335_118623149_n.thumb.jpg.e57b16927d8400a473bc2cf7f278f45d.jpg22752562_1900308853555315_765563042_n.jpg.dd6bc1827c014a8d31c24659a0e97fa9.jpg

    ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΙΟΥ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 16ΑΡΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΗ 1κουπα αλευρι κοσκινισμενο 1κουπα ζαχαρη Λιγη βανιλια 4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου 1κγ μπεικεντ 1κγ σοδα.τα χτυπαμε όλα μαζι στο μιξερ να φοσκωσει και το ριχνουμε στην βουτυρωμε αλλα και αλευρωμενη ελαφρως φορμα.το ψηνουμε για 20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους.κρειωνει και την άλλη μερα την κοβουμε σε τρεις στρωσεις. ΚΡΕΜΑ1 400 γρ γαλα 4 κς κορν φλαουρ 4 κς ζαχαρη Λιγη υγρη βανιλια 1 κροκο αυγου 1κς βουτυρο. 100 γρ κρεμα μπουενο .σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα και δυαλιουμε το κορν φλαουρ.ριχνουμε την ζαχαρη και δενουμε την κρεμα.την βγαζουμε από την φωτια και ρειχνουμε τον κροκο,το βουτυρο την βανιλια και την μπουενο.την βαζουμε στο ψυγειο με μεβρανη από πανω να κρυωσε και να μην κανει σβολια.την χτυπαμε μετα με συρμα και είναι ετοιμη. Κρεμα 2 250 γρ κγ φυτικη 250 γρ κγ ζωικη 2 κ2ζαχαρη αχνη Υγρη βανιλια για αρωμα 2 κς κακαο κοσκινισμενο. Στον καδο του μιξερ χτυπαμε πολύ καλα τις κρεμες γαλακτος με την αχνη και την βανιλια.κραταμε λιγη κρεμα για να καλυψουμε την τουρτα και μετα ριχνουμε το κακαο. ΣΥΡΟΠΙ 100 ΓΡ ΑΖΑΧΑΡΗ 100 γρ νερο Λιγο χυμο λεμονιου και το βραζουμε 5 λεπτα.κρυωνει και ετοιμο. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ. 1 ΧΑΡΤΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την βαση.βαζουμε το πρωτο παντεσπανι.συροπιαζουμε και ριχνουμε την 1 κρεμα.δευερο παντεσπανι συροπιαζουμε και την κρεμα 2 .τριτο παντεσπανι συροπιαζουμε και καλυπτουμε με την λευκη σαντυγι που εχουμε κρατησει.σχεδιαζουμε με κορνε.βαζουμε τα λουλουδια για ντεκορ και καλη επιτυχια.

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    23635416_1966087326940591_492750737_n.thumb.jpg.8187cacb0c1b44f4895a7e902dcc8c9b.jpg

    Κριθαρώτο με γαρίδες

    Συστατικά 500 γρ κριθαράκι μέτριο 500 γρ γαρίδες μεγάλες 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σφηνάκι ούζο παρθένο ελαιόλαδο φρεσκοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) τριμένη παρμεζάνα 2 κούπες ζωμό λαχανικών (εγώ φτιάχνω δικό μου)

    Εκτέλεση
    Αρχικά, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας, αφαιρώντας το εντεράκι τους - χαράσσοντας τη ράχη τους. Εαν επιθυμούμε αφαιρούμε και το κέλυφος τους. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο τις γαρίδες μας με λίγο ελαιόλαδο,μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδοκοκκινήσουν (δεν το κάνουμε περισσότερο από 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το σκεύος μας τις γαρίδες. Αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι και αφού τα σωτάρουμε λίγο, ρίχνουμε το ούζο μας. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις φρεσκοκομμένες ντομάτες μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μας και σιγά σιγά λίγο λίγο (με υπομονή όπως λέω και εγώ) ρίχνουμε το ζωμό. Αυτό το κάνουμε σε σιγανή φωτιά. Η διαδικασία διαρκεί (ανάλογα με το κριθαράκι, εαν είναι ολικής ή όχι) για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά (προσοχή να κρατάει λίγο το κριθαράκι) και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες. Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο αρωματικό μαϊντανό. Πιστέψτε με, είναι υπέροχη συνταγή.Είναι ΕΘΙΣΤΙΚΗ!!! ΤΙPS Εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ελάχιστο μέλι στη σάλτσα να γλυκίζει λίγο (τα παιδιά τη λατρεύουν). Επίσης, μπορείτε να τρίψετε και ελάχιστο καρότο-θα νοστιμίσει

  11. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    21291364_1736888066603999_1586385795_n.jpg.a4d1fa688ffaf1e12eb41d375035598a.jpg

    Φανουρόπιτα 1\2 ποτήρι νερού λάδι, 1 κγ κανέλλα, γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο 1\2 ποτήρι ζάχαρη 2 1\2 ποτήρια νερού πορτοκάλι χυμό ή χυμό Αμιτα Ξύσμα πορτοκάλιΗ 200 γρμ σταφίδες 1κσ μπαικιν 700 γρμ αλεύρι απ μπορεί κ λίγο παραπάνω Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα από πάνω! Ανακατεύουμε σε λεκάνη με σύρμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι κ τις σταφίδες ρίχνουμε λίγο λίγο κ το αλεύρι κ ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθουν έχω βάλει από πριν τις σταφίδες να βραχουν σε λίγο κονιάκ τις στραγγίζω κ τις πασπαλίζω με αλεύρι τις ρίχνω μέσα στο μείγμα μου κ ανακατεύω καλά να πάνε παντού παίρνω το ταψί μου το αλείφω με λάδι κ ρίχνω το μείγμα μου ψωνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β στον αέρα για 45 λεπτ

  12. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    1 ποτήρι σπορέλαιο
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1/2 ποτήρι καρύδι τριμμένο
    1 χούφτα σταφίδες μουσκεμένες και αλευρωμένες
    1 φαριν απ
    1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
    1 κουταλάκι κανέλα
    1 σφηνάκι κονιάκ η’ λικέρ
    <<το ποτήρι που μέτρησα τα υλικά μου χωράει 300 γραμ χυμο με ένα τέτοιο ποτήρι μετράτε τα υλικά σας >>

    εκτέλεση
    σε ένα λεκανάκι βάζουμε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη και όταν έχει λιώσει η ζάχαρη βάζουμε το λαδάκι και τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος βάζετε και τις σταφίδες
    ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα δοκιμάζοντας με ένα καλαμάκι από σουβλάκι αν κολλάει !!!!!
    το ταψί το δικό μου είναι 25 εκατοστά!!!
    καλή επιτυχία!
    και του χρόνου με υγεία!

    21078798_1466893833345801_7800508611138344450_n.jpg

    21192338_1466893836679134_5862405254507146319_n.jpg

     

    Δημιουργος Συνταγης

    Μαρθα Νεφιντιδη

  13. 19248078_637454869785739_6768958019820120547_n.thumb.jpg.ad8f453b0ece411ec903a07a2400df51.jpg19149057_637454843119075_3913921271430861744_n.jpg.712141d30061821948cbda5b47fb9cdd.jpg19225890_637454833119076_2270150792044690194_n.jpg.4e77f70854ca93cdd00ac7ac40361ca4.jpg19366542_637454846452408_8200245109256498668_n.jpg.e8cadcbe51c897e00b6014a8ef3c6794.jpg

    Stroundel with berries 
    Στρούντελ με φρούτα του δάσους 

    600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι. 
    Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx

    19225545_637454873119072_3133724591134776696_n.jpg

  14. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    593fb5118107b_.thumb.jpg.7be4db8668d62d1f11cd3c7fcdb5bd1e.jpg

     

    Tυροπιτα ταψιου στα γρηγορα

    -1 πακετο φυλλα κρουστας (500γρ)

    -500γρ φετα η αναμεικτα τυρια τριμμενα

    -1 λιτρο γαλα
    (ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο)

    -5 αυγα

    – 1/2 ποτηρι λαδι

    Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνω 5 φυλλα λαδωνοντας τα πεταχτα με ενα πινελο,βαζω τα μισα τυρια,τρια φυλλα λαδωμενα,τα υπολοιπα τυρια και τα υπολοιπα φυλλα ελαφρως τσαλακωτα και λαδωμενα
    Κανω ενα μειγμα το γαλα με τα αυγα και λιγο πιπερι προαιρετικα και αφου τρυπησω εδω και εκει την πιτα με μια οδοντογλυφιδα την περιχυνω με το μειγμα απο το γαλα.
    Την αφηνω στον παγκο της κουζινας για μια ωρα μεχρι να φουσκωσει και να πιει το γαλα.
    Ψησιμο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα πανω κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα.

  15. Οι συνταγές της Ζωής

    • 12
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 1665
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12096463_767521966707398_7917656852267215156_n.thumb.jpg.6350ef993365c9769b38b8b7dad4891c.jpg12047035_767521843374077_8342133956786614648_n.jpg.1ed3b822b44ff2e358cedde752c3177f.jpg

    ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
    ΥΛΙΚΑ
    6 αυγα
    1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
    2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ
    1 κ.γ.μπεικιν
    2-3 βανιλιες
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι
    βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα
    ΚΡΕΜΑ
    1 λιτρο γαλα
    2 αυγα ελαφρως χτυπημενα
    8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
    1 βιταμ (250γρ.)
    1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
    2 βανιλιες
    ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα
    οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση
    βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο
    ΓΛΑΣΟ
    το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα
    ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ
    2 ποτηρια νερο
    7 κ.σ.κακαο
    4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες)
    2 κ.σ. βιταμ
    1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
    1-2 βανιλιες
    ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο
    το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο
    δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!

  16. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Αν και οι αγκινάρες έφτασαν στο τέλος της σεζόν εγώ βρήκα μερικές και είπα να κάνω το αγαπημένο μας φαγάκι.
    Φυσικά και καθάρισα μπόλικες τις προηγούμενες μέρες και έχω στον καταψύκτη μου για να έχω όλο τον χρόνο.
    18671010_1297083787056613_7531817828239319596_n.jpg.50644c0bf03e3267a09ff6c5cb6ddf38.jpg
    Υλικά 
    2 κιλά αρνάκι χεράκι
    15 αγκινάρες
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/04/katharisma-agkinaras/
    μια κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 
    μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    3 καρότα τριμμένα στο ψιλό
    1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    μπόλικο αλατοπίπερο
    Εκτέλεση 
    Βάζουμε το λαδάκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το τηγανίζουμε λιγάκι να πιάσει κρούστα.
    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.
    Προσθέτουμε το καρότο με τον άνηθο.
    Βάζουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το αρνάκι μας προσέχοντας πάντα μήπως θέλει νεράκι.
    Όταν αρχίζει να μαλακώνει το κρεατάκι μας βάζουμε τις αγκινάρες και το αλατοπίπερο.
    Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πολύ συχνά την κατσαρόλα μας.
    Όταν γίνουν και οι αγκινάρες κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας.
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/05/augolemono/
    Αφήνουμε να απορροφήσει λιγάκι το αυγολέμονο σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα μας.

  17. ΑΦΙΞΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18403249_1523993097664236_6442579403642054213_n.thumb.jpg.3286e1ea170519ee8ccba84ace4b9ee9.jpg

    Ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις στηρίζει την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς της και προτιμάει τα κρητικά προïόντα για την πρώτη ύλη των άρτων και των γλυκισμάτων του! Αυτό αποδεικνύεται και από την καινούργια μας συνεργασία με τα κορυφαία σε ποιότητα τυροκομικά προϊόντα Δίκτη και συγκεκριμένα με τη γλυκιά μυζήθρα τους για την αποκλειστική χρήση της στα «καλιτσουνάκια» μας. Γιατί επιλέγουμε πάντα την τοπική μας αγορά!

     

    Αγαπάμε τις ελληνικές γεύσεις, αγαπάμε τις εποχές και αλλάζουμε μαζί τους και τις γεύσεις! Χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά και με αυτά δημιουργούμε τον αγαπημένο σας μουσακά, τώρα και σε πίτσα!

     

    18342649_1521907961206083_3645525815678915310_n.thumb.jpg.2e5638997092e8cdb5a0c1dd33914efb.jpg

     

    18033236_1501355953261284_7498893099991534748_n.png.34d9a3bd6581e446ba79ea761494dcac.png

     

    Για να γίνει η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας και η πιο γλυκιά, διαλέξτε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία γαμήλιων επιλογών που σας προσφέρει ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις! Από τα κουφέτα και την τούρτα σας μέχρι το στολισμό του τραπεζιού των ευχών με γλυκά, στον Κρητικό Φούρνο Γεύσεις θα βρείτε ξεχωριστές γεύσεις για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

    5916f68b6c3a3_18118620_1505879719475574_5545628353524684627_n(1).thumb.jpg.101b63d9a05e019d9be3227e090fa9dc.jpg

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

    http://www.kritikosfournos.gr

     

     

  18. pastitsio-600x403.jpg.1cd483d5aa8787e638e2ecee686a226d.jpg

    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

         Συστατικα

         1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
         1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
         1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
         1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
         Αλάτι και πιπέρι
         πετιμέζι Ariston

        Εξτρα παρθενο ελαιολαδο  Αriston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο  με  Ρίγανη  Ariston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο Θυμάρι  Ariston

     

        Μπεσαμέλ

         1,5 λιτρο   πλήρες γάλα
         150 γρ  βούτυρο
          150 γρ  Αλεύρι
          2 αυγά
         100  γρ  Παρμεζανα
         Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
        

    Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
    Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε  τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί  σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε  σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο  Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

    Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα  και τα  μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
    Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει  ένα χρυσό καφέ χρώμα.

    Συνταγή  από Chef Τάσος Σπυρόπουλος

  19. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17799143_430045160664759_5705521281432421807_n.jpg

    17861831_430044817331460_3396843152333359027_n.jpg

    17862289_430045023998106_2699476418965667899_n.jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    17903508_430026447333297_6854549183062295511_n (1).jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    984009_430026627333279_8227887455600162596_n.jpg

     

    ΥΛΙΚΑ

    1 κουτι  βουτυρο 250γρ (εγω εβαλα φρεσκο σε θερμοκρασια δωματιου )

    2κουπες ζαχαρη 

    4μετρια αυγα

    1κουπα γαλα 

    χυμος ενος πορτοκαλιου

    ξυσμα ενος λεμονιου 

    3 -4 βανιλιες σκονακια

    1κουταλια της σουπας αμμωνια 

    1κοφτη κουταλια μπεικιν 

    1300γρ αλευρι περιπου  για ολες τις χρησεις 

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε λεκανη αναμειξης βαζουμε τη ζαχαρη τα αυγα και το βουτυρο  και χτυπαμε μ το χερι η με μιξερ χειρος .Δεν χρειαζεται πολυ χτυπημα .Προσθετουμε το ξυσμα τις βανιλιες και το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε .επειτα διαλυουμε την αμμωνια στο γαλα και προσθετουμε το διαλυμα στο μειγμα ...συνεχιζουμε με το χερι να το χτυπαμε ...Σε μια κουπα αλευρι ανακατευουμε το μπεικιν και την προσθετουμε και αυτη στο χυλο μας ...συνεχιζουμε με το υπολοιπο αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακηζυμη  που να κολλαει ελαφρα στα ακροδάχτυλα αλλα να πλαθεται...την αφηνουμε να ξεκουραστει  καμια ωρα  και πλαθουμε τα κουλουρακια στο σχημα που θελουμε  βαζουμε σε ενα φλιτζανι τον κροκο με νερο και αλείφουμε τα κουλουρακια απο πανω  ψηνουμε 20-25 λεπτα  στους 175 βαθμους 

     

     

    την συνταγουλα την ειδα στο site https://www.cretangastronomy.gr/

  20. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14713702_620525334776201_5362661512554946391_n.thumb.jpg.48da59d2b409594e7807ec9c61fde103.jpg

    ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
    Το καλυτερο μεζε εφτιαξα σημερα. Τις σουπιες τις αγαπαω οπως κ να μαγειρευτουν αλλα σαλατα ειναι το καλυτερο μου.
    Μου τις εφερε ο κουνιαδος μου και τις ειχα στην καταψυξη. Μαγειρευονται ποιο ευκολα ετσι.
    Υλικα
    1 κιλο σουπιες ολοκληρες κατεψηγμενες
    Αλατι, πιπερι, ριγανη
    Ξιδι
    Ελαιολαδο
    1-- Βραζουμε τις κατεψυγμενες σουπιες ολοκληρες για 15'-20' στην χυτρα.
    2-- Αφηνουμε να κρυωσουν.
    3-- Καθαριζουμε κ βγαζουμε τα ματια , το στομα κ το κοκκαλο. Κοβουμε σε ροδελες.
    4-- Βαζουμε σε ενα δοχειο κ ριχνουμε ξυδι , λαδι,ριγανη, λιγο πιπερι κ αλατι. 
    Κραταμε στο ψυγειο κ ριχνουμε και αλλο λαδακι στην σαλατα μας εαν θελουμε πριν σερβιρουμε.
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  21.  

    17626552_1303649796377457_4322930585902946673_n.thumb.jpg.59fb8e85d8a33581c7d9f07b0160a920.jpg17634493_1303649983044105_2639759744627027587_n.jpg.c90451c4e59593b38390d1c1356e6577.jpg17554378_1303649589710811_5282068786203967111_n.jpg.a3b122182c22a29b765821bb7c530315.jpg

    Καλημέρα και καλό μήνα!Σας ευχαριστώ για την αποδοχή!
    ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    6 φιλέτα βακαλάου 
    3 πατάτες
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    2 κρεμμύδια
    μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
    500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
    σκόρδο σε σκόνη
    3 φύλλα δάφνης
    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
    κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
    φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
    μαίντανό
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
    Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
    Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
    Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C,στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
    *Σημ Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.

    17498583_1303648926377544_3592051753122474944_n.jpg

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  22. 17741250_662852347234626_1954711295_n.jpg.e7be421aeff648252cbf8758866c590d.jpg

    ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!! 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 2 ΑΥΓΑ 1Κ.Γ ΑΛΑΤΙ,1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.....ΡΙΧΝΕΤΕ 1 Κ.Σ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    η συνταγη ειναι απο την τρελοκουζινα της Βασουλας 

  23. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

    Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

×
×
  • Create New...