Μπλογκς
Τα άρθρα της Cook
-
- 13
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 3272
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Ο Κώστας το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας
Η πιο παραδοσιακή γεύση που προσκυνούν οι Αθηναίοι.
Ίσως να είναι από τα πιο μικρά μαγαζιά που έχετε πάει, αλλά σίγουρα αυτή τη γεύση από το σουβλάκι του δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Βρίσκετε στην πλατεία Αγ. Ειρήνης μια από τις πιο γραφικές και ήσυχες πλατείες του Αθήνας, καθημερινά ουρές πεινασμένων έρχονται για να δοκιμάσουν το ιστορικό σουβλάκι, που κρατά την παράδοση από το 1946.
Αυτή η σάλτσα του θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα σου και θα σου τριβελίζει το μυαλό κάθε φορά που περνάς από εκεί κοντά.
Τα κρέατα του παίζει να είναι από τα καλύτερα και γευστικότερα που έχεις δοκιμάσει.
Καλαμάκι η μπιφτέκι? και από τα δύο να δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς!
Mε την κόκκινη σάλτσα που συνοδεύει το σουβλάκι ή τις πατάτες.
Η σάλτσα βγαίνει σε τρεις εκδοχές:
καυτερή, μέτρια και γλυκιά
Διεύθυνση: Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα 105 60
Τηλέφωνο: 21 0323 2971- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 13
-
- 22
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 4078
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας
Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com
Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους και σε κάθε νεότερη εξέλιξη θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό (έκδοση Δελτίων Τύπου είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Ε.Τ. www.efet.gr )
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 22
-
- 16
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 2518
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Aθήνα) 25-28/01/2021
Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και παγωτού.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:- Λευκά παγωτά Βάσης
- Παγωτό Φρούτου
- Παγωτό Σοκολάτας
- Σορμπέ Σοκολάτας
- Σορμπέ Φρούτων και Πραλίνας
- Παγωτά με βάση τα Τυριά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα Παγωτό με Αλκοόλ
- Σορμπέ με Αλκοόλ Ομοιότητες και διάφορες ως προς το Ιταλικό και στο Γαλλικό παγωτό. (Σύγκριση παραμέτρων και ανάλυση φιλοσοφίας των δύο διαφορετικών "σχολείων")..
Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί σχολαστικά η τεχνολογία τών #Σακχάρων και οι λειτουργίκες τους ιδιότητες, η #Τεχνολογία των #Σταθεροποιητών_Γαλακτωματοποιητών και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια Βάση (Neutro 5gr) ..Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο ‘’Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού - Ice Cream Formulation” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2020 από την FnA Company.Κεντρικός στόχος του σεμιναρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του παγωτού, αλλά και να μάθουν να υπολογίζουν τη δική τους συνταγή από την αρχή, μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.Αξιόλογοι επαγγελματίες του χώρου έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο μαθαίνοντας για τις παραμέτρους της τεχνολογίας παγωτού, την τεχνολογία και την συνεισφορά των σακχάρων σε αυτό, καλύπτοντας πλήρως όλη την γκάμα της τεχνολογίας παγωτού.Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνει ένας επαγγελματίας από τις πρώτες ύλες, υπολογίζοντας τις δικές του συνταγές.Οι συμμετέχοντες έλαβαν σε ψηφιακή μορφή ένα πλήρως οργανωμένο υλικό, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους παραδείγματα υπολογισμών και ένα booklet σημειώσεων που αναλύει λεπτομερών την τεχνολογία του παγωτού.Στο τετραήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ‘’ζήλο’’ για το πως προκύπτουν τα γραμμάρια αυτών των συνταγών, ενώ στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες του λογισμικού FnA Method το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.Ευχαριστούμε την εταιρεία «Detonovo International» @detonovo_superfoods για τη χορηγία των γλυκαντικών, την «Media Planners» @mediaplanners για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τους και φυσικά όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο.Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου λάβουν:
Ένα usb stick ένα πλήρως οργανωμένο υλικό
Ένα booklet θεωριάς τεχνολογίας παγωτού 70 σελίδων,
Όλες τις παραμέτρους για κάθε κατηγορία παγωτού ξεχωριστά, Υπολογιστικό Φύλλο εξέλ,
Παραδείγματα λυμένα βήμα προς βήμα για κάθε κατηγορία παγωτού
Κομπιουτερακί, Στυλό, Ντοσιέ Σημειώσεων, ποδιά Ζαχαροπλαστικής Αναλογικό διαθλασίμετρο 0-32brix
Ένα πλούσιο συνταγολόγιο προσαρμοσμένο και πλήρως λειτουργικό στις #Ανάγκες τους.Περιλαμβάνεται Καφές και μεσημεριανό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
FnA Company
Πληροφορίες : 6940204963- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 16
-
Δείτε την συνταγή
συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
από το βιβλίο ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΘΕΙΚΗ- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
-
- 1
καταχώρηση - 0
σχόλια - 326
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Έχετε ταλέντο στην μαγειρική η την ζαχαροπλαστική
Έχετε ταλέντο στην μαγειρική η την ζαχαροπλαστική
Στείλε μας την συνταγή σου
Το Cook gr θα την προβάλει στην νέα κατηγορία Οι συνταγές μου
Η συνταγή πρέπει να έχει απαραίτητα φωτογραφίες η βίντεο και αναλυτική περιγραφή
Α) Υλικά
Β) Βήματα παρασκευής
Περιμένουμε τις συνταγές σας στο recipes@cook.gr- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 1
-
- 3
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 554
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Επείγουσα ανακοίνωση από την Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής
Επείγουσα ανακοίνωση από την Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής για τη λειτουργία των καταστημάτων
Αγαπητά μέλη, Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (13/03) νέα δέσμη μέτρων, στην προσπάθεια αποτροπής μετάδοσης του ιού Covid-19.Στο κλείσιμο των καφέ, μπαρ, καφετεριών και καταστημάτων μαζικής εστίασης θα προβούν από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου, μέχρι νεωτέρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: εξαιρούνται οι μονάδες εστίασης με ΚΑΔ delivery.
Θα μπορούν να λειτουργούν ΜΟΝΟ το τμήμα delivery και παροχή προϊόντων σε πακέτο (take away) και όχι το τμήμα των καθήμενων πελατών, με γενικό κανόνα καμία ουρά σε αυτές τις περιπτώσεις άνω των 5 ατόμων.
Όσοι δεν έχουν ΚΑΔ για delivery μπορούν να κάνουν αναγγελία μέσω notifybusiness (www.notifybusiness.gov.gr).Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΗΣ- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 3
-
- 291
καταχωρήσεις - 1
σχόλιο - 53382
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΝΗΣΤIΣΙΜΗ ΚΡEΜΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔAΛΙ (ΧΩΡIΣ ΛAΔΙ)
ΝΗΣΤIΣΙΜΗ ΚΡEΜΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔAΛΙ (ΧΩΡIΣ ΛAΔΙ)
Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα για τις λιγούρες της νηστείας!!!
Ότι πρέπει και για την Μ.Παρασκευή που δεν τρώμε λαδάκι!!ΥΛΙΚΑ
1,1/2 φλ. σιμιγδάλι εγώ έβαλα το ψιλό
4 φλ. νερό
1 φλ. χυμό του εμπορίου η χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
κανέλα για το πασπάλισμαΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό , την ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να βράσουν.
Αποσύρετε από την φωτιά και Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα.για να μην κάνει σβόλους
Ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει πασπαλίστε με κανελιτσα!!Αν προσθέσετε και λίγο σοκολάτα κουβερτούρα μέσα θα ειναι η κρεμουλα μας σοκολατένια
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 291
-
- 231
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 33857
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Αγριογουρουνο κοκκινιστο!
Αγριογουρουνο κοκκινιστο!
Υλικα:3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκκομενα 2 πιπεριες σε ροδελες 1 σκ σκορδο τριμμενη 1 κουταλια ψιλοκκομενο μαιντανο 1 κλωναρι δεντρολιβανο πιπερι μαυρο κοκκινο λευκο λιγο ριγανη 1 ποτηρι κρασιου ελαιολαδο και λευκο κρασι 1 κουπα ξυδι 1 ποτηρι ντοματοχυμος αλατι οσο θελετε 1 καροτο σε κυβους. 2 φυλλα δαφνης.
Προετοιμασια:
Καθαριζουμε καλα το κρεας απο τυχον σκοτωμενα αιματα η σκαγια και το βαζουμε σε μπωλ με το ξυδι για δυο ωρες.
Μαριναρισμα:
Αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα με ζεστο νερο το κρεας το βαζουμε σε μπωλ ριχνουμε το κρασι τα πιπερια το δεντρολιβανο τη δαφνη το σκορδο το μαιντανο τη ριγανη και το αφηνουμε σκεπασμενο στο ψυγειο ολη τη νυχτα.
Εκτελεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι το κρεμμυδι και σωταρουμε τις πιπεριες το καροτο και το κρεας με τη μαριναδα του αφαιρωντας το δεντρολιβανο αλατιζουμε και αφηνουμε για 5 λεπτα ριχνουμε και το χυμο και αφηνουμε για ενα τεταρτο ριχνουμε και 1 ποτηρι ζεστο νερο και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασει για μια ωραα περιπου μπορουμε να το βαλουμε και στη χυτρα για μιση ωρα.
Συνοδευεται με πιλαφι μακαρονια η και πατατες τηγανητες!- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 231
-
- 88
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 21151
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Onion rings
Onion rings Υλικα 1 μεγαλο κρεμμυδι Για τον χυλο : 1 κπ αλευρι ( 3/4 της κουπας ειναι αλευρι γοχ και 1/4 κιτρινο αλευρι ) 1 φακελακι μπεικιν 1/2 κ.γ αλατι 1/2 κ.γ ριγανη 1 αυγο 1/2 κ.γ παπρικα γλυκια 1/2 κ.γ παπρικα καυτερη 1/2 κπ. μπυρα χωρις αλκοολ amstel Επισης θα χρειαστούμε Περιπου 1 1/2 κουπα ψιχουλα Εκτελεση Καθαρίζουμε το κρεμμυδι κ το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες . Χωριζουμε ενα ενα τα φύλλα του κρεμμυδιου κ τα βαζουμε σε νερο για μιση ωρα . Σε ενα μπολ ετοιμάζουμε τον χυλό μας ανακατευοντας ολα τα υλικα μαζι . Οταν περασει η μιση ωρα στραγκιζουμε τις ροδελες καλα και τις βουταμε στον χυλο κ μετα στα ψιχουλα . Τελος τηγανίζουμε σε καυτό λαδι μεχρι να πάρουν ωραιο χρωμα κ τα βγάζουμε πανω σε σχάρα ετσι ώστε να στραγίσουν απο το λαδι ! Καλη απολαυση !
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 88
-
- 321
καταχωρήσεις - 3
σχόλια - 59009
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΙΟΥ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 16ΑΡΑ
ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΙΟΥ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 16ΑΡΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΗ 1κουπα αλευρι κοσκινισμενο 1κουπα ζαχαρη Λιγη βανιλια 4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου 1κγ μπεικεντ 1κγ σοδα.τα χτυπαμε όλα μαζι στο μιξερ να φοσκωσει και το ριχνουμε στην βουτυρωμε αλλα και αλευρωμενη ελαφρως φορμα.το ψηνουμε για 20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους.κρειωνει και την άλλη μερα την κοβουμε σε τρεις στρωσεις. ΚΡΕΜΑ1 400 γρ γαλα 4 κς κορν φλαουρ 4 κς ζαχαρη Λιγη υγρη βανιλια 1 κροκο αυγου 1κς βουτυρο. 100 γρ κρεμα μπουενο .σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα και δυαλιουμε το κορν φλαουρ.ριχνουμε την ζαχαρη και δενουμε την κρεμα.την βγαζουμε από την φωτια και ρειχνουμε τον κροκο,το βουτυρο την βανιλια και την μπουενο.την βαζουμε στο ψυγειο με μεβρανη από πανω να κρυωσε και να μην κανει σβολια.την χτυπαμε μετα με συρμα και είναι ετοιμη. Κρεμα 2 250 γρ κγ φυτικη 250 γρ κγ ζωικη 2 κ2ζαχαρη αχνη Υγρη βανιλια για αρωμα 2 κς κακαο κοσκινισμενο. Στον καδο του μιξερ χτυπαμε πολύ καλα τις κρεμες γαλακτος με την αχνη και την βανιλια.κραταμε λιγη κρεμα για να καλυψουμε την τουρτα και μετα ριχνουμε το κακαο. ΣΥΡΟΠΙ 100 ΓΡ ΑΖΑΧΑΡΗ 100 γρ νερο Λιγο χυμο λεμονιου και το βραζουμε 5 λεπτα.κρυωνει και ετοιμο. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ. 1 ΧΑΡΤΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την βαση.βαζουμε το πρωτο παντεσπανι.συροπιαζουμε και ριχνουμε την 1 κρεμα.δευερο παντεσπανι συροπιαζουμε και την κρεμα 2 .τριτο παντεσπανι συροπιαζουμε και καλυπτουμε με την λευκη σαντυγι που εχουμε κρατησει.σχεδιαζουμε με κορνε.βαζουμε τα λουλουδια για ντεκορ και καλη επιτυχια.
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 321
-
- 58
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 6391
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Κριθαρώτο με γαρίδες
Κριθαρώτο με γαρίδες
Συστατικά 500 γρ κριθαράκι μέτριο 500 γρ γαρίδες μεγάλες 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σφηνάκι ούζο παρθένο ελαιόλαδο φρεσκοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) τριμένη παρμεζάνα 2 κούπες ζωμό λαχανικών (εγώ φτιάχνω δικό μου)
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας, αφαιρώντας το εντεράκι τους - χαράσσοντας τη ράχη τους. Εαν επιθυμούμε αφαιρούμε και το κέλυφος τους. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο τις γαρίδες μας με λίγο ελαιόλαδο,μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδοκοκκινήσουν (δεν το κάνουμε περισσότερο από 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το σκεύος μας τις γαρίδες. Αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι και αφού τα σωτάρουμε λίγο, ρίχνουμε το ούζο μας. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις φρεσκοκομμένες ντομάτες μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μας και σιγά σιγά λίγο λίγο (με υπομονή όπως λέω και εγώ) ρίχνουμε το ζωμό. Αυτό το κάνουμε σε σιγανή φωτιά. Η διαδικασία διαρκεί (ανάλογα με το κριθαράκι, εαν είναι ολικής ή όχι) για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά (προσοχή να κρατάει λίγο το κριθαράκι) και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες. Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο αρωματικό μαϊντανό. Πιστέψτε με, είναι υπέροχη συνταγή.Είναι ΕΘΙΣΤΙΚΗ!!! ΤΙPS Εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ελάχιστο μέλι στη σάλτσα να γλυκίζει λίγο (τα παιδιά τη λατρεύουν). Επίσης, μπορείτε να τρίψετε και ελάχιστο καρότο-θα νοστιμίσει- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 58
-
- 72
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 7208
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Φανουρόπιτα
Φανουρόπιτα 1\2 ποτήρι νερού λάδι, 1 κγ κανέλλα, γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο 1\2 ποτήρι ζάχαρη 2 1\2 ποτήρια νερού πορτοκάλι χυμό ή χυμό Αμιτα Ξύσμα πορτοκάλιΗ 200 γρμ σταφίδες 1κσ μπαικιν 700 γρμ αλεύρι απ μπορεί κ λίγο παραπάνω Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα από πάνω! Ανακατεύουμε σε λεκάνη με σύρμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι κ τις σταφίδες ρίχνουμε λίγο λίγο κ το αλεύρι κ ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθουν έχω βάλει από πριν τις σταφίδες να βραχουν σε λίγο κονιάκ τις στραγγίζω κ τις πασπαλίζω με αλεύρι τις ρίχνω μέσα στο μείγμα μου κ ανακατεύω καλά να πάνε παντού παίρνω το ταψί μου το αλείφω με λάδι κ ρίχνω το μείγμα μου ψωνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β στον αέρα για 45 λεπτ
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 72
-
- 72
καταχωρήσεις - 2
σχόλια - 10423
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Φανουροπιττα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καρύδι τριμμένο
1 χούφτα σταφίδες μουσκεμένες και αλευρωμένες
1 φαριν απ
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ η’ λικέρ
<<το ποτήρι που μέτρησα τα υλικά μου χωράει 300 γραμ χυμο με ένα τέτοιο ποτήρι μετράτε τα υλικά σας >>
εκτέλεση
σε ένα λεκανάκι βάζουμε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη και όταν έχει λιώσει η ζάχαρη βάζουμε το λαδάκι και τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος βάζετε και τις σταφίδες
ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα δοκιμάζοντας με ένα καλαμάκι από σουβλάκι αν κολλάει !!!!!
το ταψί το δικό μου είναι 25 εκατοστά!!!
καλή επιτυχία!
και του χρόνου με υγεία!Δημιουργος Συνταγης
Μαρθα Νεφιντιδη
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 72
-
- 144
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 6197
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Stroundel with berries -Στρούντελ με φρούτα του δάσους
Stroundel with berries
Στρούντελ με φρούτα του δάσους
600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι.
Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 144
-
- 33
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 5060
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Τυροπιτα ταψιου στα γρηγορα
Tυροπιτα ταψιου στα γρηγορα
-1 πακετο φυλλα κρουστας (500γρ)
-500γρ φετα η αναμεικτα τυρια τριμμενα
-1 λιτρο γαλα
(ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο)-5 αυγα
– 1/2 ποτηρι λαδι
Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνω 5 φυλλα λαδωνοντας τα πεταχτα με ενα πινελο,βαζω τα μισα τυρια,τρια φυλλα λαδωμενα,τα υπολοιπα τυρια και τα υπολοιπα φυλλα ελαφρως τσαλακωτα και λαδωμενα
Κανω ενα μειγμα το γαλα με τα αυγα και λιγο πιπερι προαιρετικα και αφου τρυπησω εδω και εκει την πιτα με μια οδοντογλυφιδα την περιχυνω με το μειγμα απο το γαλα.
Την αφηνω στον παγκο της κουζινας για μια ωρα μεχρι να φουσκωσει και να πιει το γαλα.
Ψησιμο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα πανω κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα.- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 33
-
- 12
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 1862
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ
1 κ.γ.μπεικιν
2-3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι
βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα
ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο γαλα
2 αυγα ελαφρως χτυπημενα
8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
1 βιταμ (250γρ.)
1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλιες
ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα
οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση
βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο
ΓΛΑΣΟ
το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα
ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ
2 ποτηρια νερο
7 κ.σ.κακαο
4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες)
2 κ.σ. βιταμ
1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1-2 βανιλιες
ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο
το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο
δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 12
-
- 208
καταχωρήσεις - 1
σχόλιο - 33032
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Αρνάκι με αγκινάρες
Αν και οι αγκινάρες έφτασαν στο τέλος της σεζόν εγώ βρήκα μερικές και είπα να κάνω το αγαπημένο μας φαγάκι.
Φυσικά και καθάρισα μπόλικες τις προηγούμενες μέρες και έχω στον καταψύκτη μου για να έχω όλο τον χρόνο.
Υλικά
2 κιλά αρνάκι χεράκι
15 αγκινάρες
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/04/katharisma-agkinaras/
μια κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 καρότα τριμμένα στο ψιλό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε το λαδάκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το τηγανίζουμε λιγάκι να πιάσει κρούστα.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το καρότο με τον άνηθο.
Βάζουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το αρνάκι μας προσέχοντας πάντα μήπως θέλει νεράκι.
Όταν αρχίζει να μαλακώνει το κρεατάκι μας βάζουμε τις αγκινάρες και το αλατοπίπερο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πολύ συχνά την κατσαρόλα μας.
Όταν γίνουν και οι αγκινάρες κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας.
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/05/augolemono/
Αφήνουμε να απορροφήσει λιγάκι το αυγολέμονο σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα μας.- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 208
-
- 25
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 5154
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις
Ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις στηρίζει την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς της και προτιμάει τα κρητικά προïόντα για την πρώτη ύλη των άρτων και των γλυκισμάτων του! Αυτό αποδεικνύεται και από την καινούργια μας συνεργασία με τα κορυφαία σε ποιότητα τυροκομικά προϊόντα Δίκτη και συγκεκριμένα με τη γλυκιά μυζήθρα τους για την αποκλειστική χρήση της στα «καλιτσουνάκια» μας. Γιατί επιλέγουμε πάντα την τοπική μας αγορά!
Αγαπάμε τις ελληνικές γεύσεις, αγαπάμε τις εποχές και αλλάζουμε μαζί τους και τις γεύσεις! Χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά και με αυτά δημιουργούμε τον αγαπημένο σας μουσακά, τώρα και σε πίτσα!
Για να γίνει η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας και η πιο γλυκιά, διαλέξτε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία γαμήλιων επιλογών που σας προσφέρει ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις! Από τα κουφέτα και την τούρτα σας μέχρι το στολισμό του τραπεζιού των ευχών με γλυκά, στον Κρητικό Φούρνο Γεύσεις θα βρείτε ξεχωριστές γεύσεις για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 25
-
- 36
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 1858
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Συστατικα
1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
πετιμέζι AristonΕξτρα παρθενο ελαιολαδο Αriston
Αρωματισμένο ελαιολαδο με Ρίγανη Ariston
Αρωματισμένο ελαιολαδο Θυμάρι Ariston
Μπεσαμέλ
1,5 λιτρο πλήρες γάλα
150 γρ βούτυρο
150 γρ Αλεύρι
2 αυγά
100 γρ Παρμεζανα
Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα και τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα.
Συνταγή από Chef Τάσος Σπυρόπουλος- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 36
-
- 8
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 2957
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Αφρατα Πασχαλινα κουλουρακια
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι βουτυρο 250γρ (εγω εβαλα φρεσκο σε θερμοκρασια δωματιου )
2κουπες ζαχαρη
4μετρια αυγα
1κουπα γαλα
χυμος ενος πορτοκαλιου
ξυσμα ενος λεμονιου
3 -4 βανιλιες σκονακια
1κουταλια της σουπας αμμωνια
1κοφτη κουταλια μπεικιν
1300γρ αλευρι περιπου για ολες τις χρησεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανη αναμειξης βαζουμε τη ζαχαρη τα αυγα και το βουτυρο και χτυπαμε μ το χερι η με μιξερ χειρος .Δεν χρειαζεται πολυ χτυπημα .Προσθετουμε το ξυσμα τις βανιλιες και το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε .επειτα διαλυουμε την αμμωνια στο γαλα και προσθετουμε το διαλυμα στο μειγμα ...συνεχιζουμε με το χερι να το χτυπαμε ...Σε μια κουπα αλευρι ανακατευουμε το μπεικιν και την προσθετουμε και αυτη στο χυλο μας ...συνεχιζουμε με το υπολοιπο αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακηζυμη που να κολλαει ελαφρα στα ακροδάχτυλα αλλα να πλαθεται...την αφηνουμε να ξεκουραστει καμια ωρα και πλαθουμε τα κουλουρακια στο σχημα που θελουμε βαζουμε σε ενα φλιτζανι τον κροκο με νερο και αλείφουμε τα κουλουρακια απο πανω ψηνουμε 20-25 λεπτα στους 175 βαθμους
την συνταγουλα την ειδα στο site https://www.cretangastronomy.gr/
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 8
-
- 54
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 6825
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
- 54
-
- 23
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 3321
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
Το καλυτερο μεζε εφτιαξα σημερα. Τις σουπιες τις αγαπαω οπως κ να μαγειρευτουν αλλα σαλατα ειναι το καλυτερο μου.
Μου τις εφερε ο κουνιαδος μου και τις ειχα στην καταψυξη. Μαγειρευονται ποιο ευκολα ετσι.
Υλικα
1 κιλο σουπιες ολοκληρες κατεψηγμενες
Αλατι, πιπερι, ριγανη
Ξιδι
Ελαιολαδο
1-- Βραζουμε τις κατεψυγμενες σουπιες ολοκληρες για 15'-20' στην χυτρα.
2-- Αφηνουμε να κρυωσουν.
3-- Καθαριζουμε κ βγαζουμε τα ματια , το στομα κ το κοκκαλο. Κοβουμε σε ροδελες.
4-- Βαζουμε σε ενα δοχειο κ ριχνουμε ξυδι , λαδι,ριγανη, λιγο πιπερι κ αλατι.
Κραταμε στο ψυγειο κ ριχνουμε και αλλο λαδακι στην σαλατα μας εαν θελουμε πριν σερβιρουμε.
Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 23
-
- 81
καταχωρήσεις - 4
σχόλια - 6667
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Καλημέρα και καλό μήνα!Σας ευχαριστώ για την αποδοχή!
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
6 φιλέτα βακαλάου
3 πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
σκόρδο σε σκόνη
3 φύλλα δάφνης
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
μαίντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C,στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
*Σημ Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 81
-
- 49
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 7162
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!!
ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!! 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 2 ΑΥΓΑ 1Κ.Γ ΑΛΑΤΙ,1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.....ΡΙΧΝΕΤΕ 1 Κ.Σ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
η συνταγη ειναι απο την τρελοκουζινα της Βασουλας
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 49
-
- 21
καταχωρήσεις - 0
σχόλια - 3559
εμφανίσεις
Πρόσφατες Καταχωρήσεις
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Τουρτα λαχανικων
Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!
Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 21