Μπλογκς

Τα άρθρα της Cook

  1. Ο ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Κ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ..!!

    Υλικα

    1 πακετο φασολια χανδρες η γιγαντες 
    1 πρασινη πιπερια 
    1 κοκκινη 
    1 κιτρινη 
    3 μεγαλα κρεμμυδια 
    κεφτεδακια 
    λιγο σελινο κ ανηθο 
    4 κουτ σουπας σπιτικη σαλτσα 
    5-6 ντοματινια 
    1 κουτ του γλυκου ζαχαρη 
    αλατι κ πιπερι 
    1 κουπα απο το ζωμο φασολιων
    λιγο κρασι

    Εκτελεση

    Βραζουμε τα φασολια σε αλατονερο 
    τα στραγγιζουμε και τα ριχνουμε στο ταψι .. σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια με τις πιπεριες 
    για 5 -6 λεπτα,ριχνουμε την ζαχαρη κ σβηνουμε με λιγο λευκο κρασι

    προσθετουμε την σαλτσα κα τα ντοματινια ανακατευουμε και ψηνουμε για πεντε λεπτα ακομα

    Ριχνουμε πανω στα φασολια, αλευρωνουμε κ τηγανιζουμε ελαφρα τα κεφτεδακια οπως εσεις τα φτιαχνετε, τα προσθετουμε στο ταψι ριχνουμε και τον σελινο ψηλοκομμενο +τον ανηθο.

    Ριχνουμε μια κουπα απο τον ζωμο το αλατι το πιπερι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να κανει χρωμα και να χυλωση η σαλτσα!!

    19149261_1604181132935072_7556513801421925494_n.jpg

    19225083_1604180946268424_2703236325625627857_n.jpg

    19225541_1604181029601749_4603486046464127966_n.jpg

  2. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    19668012_1912752548940736_1903092452_n.thumb.jpg.7dc9a4511c20321de30215b043809f96.jpg

    Καλή σας ημέρα. Μιας και τα ροδάκινα έχουν βγει για τα καλά σας έχω μία υπέροχη πρόταση για κέικ ροδάκινο. Είναι ένα εύκολο κέικ, αλλά με λίγο ιδιαίτερη γεύση μιας και το ροδάκινο δεν αρέσει σε όλους. Πάρτε χαρτί και μολύβι λοιπόν. Υλικά 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 1 κούπα καλαμποκέλαιο 3/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό 3 αυγά μεσαίου μεγέθους βανίλια λίγη κανέλα 2 κούπες αλεύρι φαρίνα 1 κ.γ. baking 1 πρέζα αλάτι 3-4 ροδάκινα ανάλογα με το μέγεθος 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή 30 γρ. βούτυρο σε κύβους Παίρνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί χωρίς την τρύπα στη μέση τοποθετούμε λαδόκολλα και αφού βουτυρώσουμε βάζουμε από πάνω τα κομμένα ροδάκινα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη ρίχνουμε και το βούτυρο και την κανέλα και τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε βανίλια,αλεύρι, baking και μία πρέζα αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουμε καλά καλά και το μείγμα μας να ασπρίσει. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και τέλος σιγά σιγά το μείγμα μας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς,τοποθετούμε στον προθερμασμένο μας φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. Καλή σας απόλαυση Τιps H γεύση του είναι σε συνάρτηση με την ποιότητα των φρούτων.Ισως καλύτερα προτιμείστε νεκταρίνια που είναι πιο νόστιμα διότι τα ροδάκινα δεν είναι πάντα τόσο νόστιμα. Η συνταγή αφορά ταψάκι 20-22 εκατοστών διαμέτρου.

  3. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    19873845_1512488962177440_235083345_n.thumb.jpg.de4a8511a1f809d1a632aabdbd043f04.jpg

    Μοσχαρακι κοκκινιστο 
    Υλικα
    1 κ. Σπαλα μοσχαρισια
    1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμένο 
    5 μέτριες μελιτζανες 
    2 σκελιδες σκορδο
    Λαδι
    Αλατι
    Πιπερι
    1 φυλλο δάφνης
    1 1/2 κ.σ πελτε

    Εκτελεση
    Τηγανίζουμε ελαφρως τ μελιτζανες κ τις αφηνουμε σε χαρτι να σφραγίσουν τα λάδια .
    Σε μια κατσαρολα βαζουμε λαδι να ζεσταθει και προσθετουμε το κρεας να τσιγαριστει κ απο τις δυο πλευρές.
    Αφαιρούμε τ κρεας κ ριχνουμε το κρεμμυδι τ σκορδα κ αχνιζουμε ελαφρως. Ξανα βαζουμε το κρεας κ γεμίζουμε με νερο τ κατσαρολα μεχρι να σκεπαστεί το κρεας . Προσθετουμε την σαλτσα το αλατοπιπερο κ την δαφνη κ βράζουμε για μια ωρα . Οταν περασει η ωρα προσθετουμε τις μελιτζανες κ βράζουμε για μιση ωρα ακομα ! ( δεν ανακατευουμε με κουταλι αλλα μονο ανακινοντας τ κατσαρολα για να μην διαλυθουν οι μελιτζανες )Καλη απολαυση !

  4. 19198610_10208658803443659_620861497_n.jpg.d8532790d89dbf8001589865ea04fc86.jpg

    ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ Υλικα 2 πακετα πτι μπερ 1 πακετο μπισκοτα οραιο περασμενο από το μουλτι 1 ζαχαρουχο 500 ΓΡ σαντυγι χτυπημενη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπαμε την σαντυγι ,ριχνουμε μεσα το ορεο και το ζαχαρουχο και σε ένα ταψι τετραγωνο στρωνουμε το 1 πακετο πτι μπερ .ριχνουμε το υλικο και μετα σκεπαζουμε με τα αλλα μπισκοτα.το βαζουμε στην καταψυξη 5 ωρες και ετοιμο Είναι πολύ ευκολο και νοστιμο αλλα και σπιτικο.καμια σχεση με του εμποριου που είναι νερο Το εχεις παντα ,δρσιζεσαι αλλα κερνας και τους καλεσμενους που σας ερχονται. Καλη επιτυχια.

  5. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    19275038_1569007826463835_6864788306970503613_n.jpg.b4f048b7894f472f16d77528de276236.jpg19366243_1569007356463882_2997578584378186843_n.jpg.24028fb93ac1642786f488090f975bdf.jpg19397053_1569008136463804_722214390789126044_n.jpg.e57e026f0a2caf81854f5a50eaf90e59.jpg

    Ριζοτο με αναμεικτα λαχανοκα!
    Υλικα
    1 κουπα φασολακια
    1 κουπα αρακα
    1 κουπα καροτα σε κυβους
    1 πιπερια κοκκινη σε κομματακια
    1 κουπα καλαμποκι
    200 γρ ρυζι κιτρινο τυπου Αμερικης
    1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
    Αλατι πιπερι
    Εκτελεση
    βραζουμε τα λλαχανικα να μαλακωσουν σε αλατονερο
    Βραζουμε το ρυζι σε μπολικο αλατονερο
    Σε ενα βαθυ τηγανι τυπου γουοκ ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε τα λαχανικα
    προσθετουμε και το ρυζι που εχουμε σουρωσει και αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε και λιγο απ το ζωμο των λαχανικων και αφηνουμε για 1 τεταρτο
    Σερβιρετε ζεστο η και κρυο

     


  6. Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά έτους 2016, προέβη σε δειγματοληψία για τον έλεγχο βρωμικών ιόντων του επιτραπέζιου νερού.

    Το εμφιαλωμένο νερό έχει την εμπορική ονομασία “ΠΑΕ ΟΦΗ Η2Ο” σε συσκευασία 1,5 lt, με αρ. παρτίδας 6253 και ημ. ελάχιστης διατηρησιμότητας 9ος /2017, που εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΘΥΛΙΑ Α.Ε., Βραχάσι Λασιθίου.

    Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Αιγαίου του Γ.Χ.Κ., στο εμφιαλωμένο νερό παε οφη, διαπιστώθηκε ότι:

    Η περιεκτικότητα σε βρώμικα ιόντα υπερβαίνει την ανώτατη παραμετρική τιμή και το δείγμα χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.

    Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας εμφιαλωμένου νερού ΠΑΕ ΟΦΗ και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

    Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

  7. 19248078_637454869785739_6768958019820120547_n.thumb.jpg.ad8f453b0ece411ec903a07a2400df51.jpg19149057_637454843119075_3913921271430861744_n.jpg.712141d30061821948cbda5b47fb9cdd.jpg19225890_637454833119076_2270150792044690194_n.jpg.4e77f70854ca93cdd00ac7ac40361ca4.jpg19366542_637454846452408_8200245109256498668_n.jpg.e8cadcbe51c897e00b6014a8ef3c6794.jpg

    Stroundel with berries 
    Στρούντελ με φρούτα του δάσους 

    600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι. 
    Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx

    19225545_637454873119072_3133724591134776696_n.jpg

  8. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    593fb5118107b_.thumb.jpg.7be4db8668d62d1f11cd3c7fcdb5bd1e.jpg

     

    Tυροπιτα ταψιου στα γρηγορα

    -1 πακετο φυλλα κρουστας (500γρ)

    -500γρ φετα η αναμεικτα τυρια τριμμενα

    -1 λιτρο γαλα
    (ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο)

    -5 αυγα

    – 1/2 ποτηρι λαδι

    Σε ενα μεγαλο ταψι απλωνω 5 φυλλα λαδωνοντας τα πεταχτα με ενα πινελο,βαζω τα μισα τυρια,τρια φυλλα λαδωμενα,τα υπολοιπα τυρια και τα υπολοιπα φυλλα ελαφρως τσαλακωτα και λαδωμενα
    Κανω ενα μειγμα το γαλα με τα αυγα και λιγο πιπερι προαιρετικα και αφου τρυπησω εδω και εκει την πιτα με μια οδοντογλυφιδα την περιχυνω με το μειγμα απο το γαλα.
    Την αφηνω στον παγκο της κουζινας για μια ωρα μεχρι να φουσκωσει και να πιει το γαλα.
    Ψησιμο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα πανω κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα.

  9. Οι συνταγές της Ζωής

    • 12
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 764
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    12096463_767521966707398_7917656852267215156_n.thumb.jpg.6350ef993365c9769b38b8b7dad4891c.jpg12047035_767521843374077_8342133956786614648_n.jpg.1ed3b822b44ff2e358cedde752c3177f.jpg

    ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
    ΥΛΙΚΑ
    6 αυγα
    1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
    2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ
    1 κ.γ.μπεικιν
    2-3 βανιλιες
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι
    βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα
    ΚΡΕΜΑ
    1 λιτρο γαλα
    2 αυγα ελαφρως χτυπημενα
    8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
    1 βιταμ (250γρ.)
    1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
    2 βανιλιες
    ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα
    οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση
    βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο
    ΓΛΑΣΟ
    το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα
    ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ
    2 ποτηρια νερο
    7 κ.σ.κακαο
    4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες)
    2 κ.σ. βιταμ
    1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
    1-2 βανιλιες
    ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο
    το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο
    δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!

  10. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Αν και οι αγκινάρες έφτασαν στο τέλος της σεζόν εγώ βρήκα μερικές και είπα να κάνω το αγαπημένο μας φαγάκι.
    Φυσικά και καθάρισα μπόλικες τις προηγούμενες μέρες και έχω στον καταψύκτη μου για να έχω όλο τον χρόνο.
    18671010_1297083787056613_7531817828239319596_n.jpg.50644c0bf03e3267a09ff6c5cb6ddf38.jpg
    Υλικά 
    2 κιλά αρνάκι χεράκι
    15 αγκινάρες
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/04/katharisma-agkinaras/
    μια κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 
    μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    3 καρότα τριμμένα στο ψιλό
    1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    μπόλικο αλατοπίπερο
    Εκτέλεση 
    Βάζουμε το λαδάκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το τηγανίζουμε λιγάκι να πιάσει κρούστα.
    Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.
    Προσθέτουμε το καρότο με τον άνηθο.
    Βάζουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το αρνάκι μας προσέχοντας πάντα μήπως θέλει νεράκι.
    Όταν αρχίζει να μαλακώνει το κρεατάκι μας βάζουμε τις αγκινάρες και το αλατοπίπερο.
    Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πολύ συχνά την κατσαρόλα μας.
    Όταν γίνουν και οι αγκινάρες κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας.
    http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/05/augolemono/
    Αφήνουμε να απορροφήσει λιγάκι το αυγολέμονο σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα μας.

  11. natasoulini
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικα:

    • 200γρ αυγα
    • 150γρ ζάχαρη 
    • 150γρ αλεύρι 
    • 150γρ σιμιγδάλι 
    • 40γρ γιαούρτι 
    • Βανίλια 
    • Μαστίχα 
    • Ξύσμα λεμονιού 
    • Baking bowder

    Για το σιρόπι:

    • 600 ml νερό 
    • 800γρ ζάχαρη 
    • 50γρ γλυκόζη 
    • Κανέλα 
    • Φλούδα λεμόνι 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1. Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι για ενα λεπτό από το σημείο βρασμού.
    2. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζάχαρη να αφρατεψουν.
    3. Προσθέτουμε το γιαουρτι και τα αρώματα ξυσμα,Βανίλια και μαστιχα.
    4. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά. 
    5. Ψήνουμε στους 180oC για 40 με 45 λεπτά περίπου.
    6. Σιροπιαζουμε με το σιρόπι σταδιακά και το κοβουμε αφού κρυώσει.

    IMG_20170514_192249_411.jpg

  12. ΑΦΙΞΕΙΣ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    18403249_1523993097664236_6442579403642054213_n.thumb.jpg.3286e1ea170519ee8ccba84ace4b9ee9.jpg

    Ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις στηρίζει την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς της και προτιμάει τα κρητικά προïόντα για την πρώτη ύλη των άρτων και των γλυκισμάτων του! Αυτό αποδεικνύεται και από την καινούργια μας συνεργασία με τα κορυφαία σε ποιότητα τυροκομικά προϊόντα Δίκτη και συγκεκριμένα με τη γλυκιά μυζήθρα τους για την αποκλειστική χρήση της στα «καλιτσουνάκια» μας. Γιατί επιλέγουμε πάντα την τοπική μας αγορά!

     

    Αγαπάμε τις ελληνικές γεύσεις, αγαπάμε τις εποχές και αλλάζουμε μαζί τους και τις γεύσεις! Χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά και με αυτά δημιουργούμε τον αγαπημένο σας μουσακά, τώρα και σε πίτσα!

     

    18342649_1521907961206083_3645525815678915310_n.thumb.jpg.2e5638997092e8cdb5a0c1dd33914efb.jpg

     

    18033236_1501355953261284_7498893099991534748_n.png.34d9a3bd6581e446ba79ea761494dcac.png

     

    Για να γίνει η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας και η πιο γλυκιά, διαλέξτε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία γαμήλιων επιλογών που σας προσφέρει ο Κρητικός Φούρνος Γεύσεις! Από τα κουφέτα και την τούρτα σας μέχρι το στολισμό του τραπεζιού των ευχών με γλυκά, στον Κρητικό Φούρνο Γεύσεις θα βρείτε ξεχωριστές γεύσεις για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

    5916f68b6c3a3_18118620_1505879719475574_5545628353524684627_n(1).thumb.jpg.101b63d9a05e019d9be3227e090fa9dc.jpg

     

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

    http://www.kritikosfournos.gr

     

     

  13. pastitsio-600x403.jpg.1cd483d5aa8787e638e2ecee686a226d.jpg

    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

         Συστατικα

         1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
         1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
         1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
         1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
         Αλάτι και πιπέρι
         πετιμέζι Ariston

        Εξτρα παρθενο ελαιολαδο  Αriston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο  με  Ρίγανη  Ariston
        Αρωματισμένο  ελαιολαδο Θυμάρι  Ariston

     

        Μπεσαμέλ

         1,5 λιτρο   πλήρες γάλα
         150 γρ  βούτυρο
          150 γρ  Αλεύρι
          2 αυγά
         100  γρ  Παρμεζανα
         Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
        

    Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
    Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε  τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί  σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε  σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο  Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

    Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα  και τα  μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
    Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει  ένα χρυσό καφέ χρώμα.

    Συνταγή  από Chef Τάσος Σπυρόπουλος

  14. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17799143_430045160664759_5705521281432421807_n.jpg

    17861831_430044817331460_3396843152333359027_n.jpg

    17862289_430045023998106_2699476418965667899_n.jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    17903508_430026447333297_6854549183062295511_n (1).jpg

    17799106_430026520666623_4593127119162770505_n.jpg

    984009_430026627333279_8227887455600162596_n.jpg

     

    ΥΛΙΚΑ

    1 κουτι  βουτυρο 250γρ (εγω εβαλα φρεσκο σε θερμοκρασια δωματιου )

    2κουπες ζαχαρη 

    4μετρια αυγα

    1κουπα γαλα 

    χυμος ενος πορτοκαλιου

    ξυσμα ενος λεμονιου 

    3 -4 βανιλιες σκονακια

    1κουταλια της σουπας αμμωνια 

    1κοφτη κουταλια μπεικιν 

    1300γρ αλευρι περιπου  για ολες τις χρησεις 

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε λεκανη αναμειξης βαζουμε τη ζαχαρη τα αυγα και το βουτυρο  και χτυπαμε μ το χερι η με μιξερ χειρος .Δεν χρειαζεται πολυ χτυπημα .Προσθετουμε το ξυσμα τις βανιλιες και το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε .επειτα διαλυουμε την αμμωνια στο γαλα και προσθετουμε το διαλυμα στο μειγμα ...συνεχιζουμε με το χερι να το χτυπαμε ...Σε μια κουπα αλευρι ανακατευουμε το μπεικιν και την προσθετουμε και αυτη στο χυλο μας ...συνεχιζουμε με το υπολοιπο αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακηζυμη  που να κολλαει ελαφρα στα ακροδάχτυλα αλλα να πλαθεται...την αφηνουμε να ξεκουραστει  καμια ωρα  και πλαθουμε τα κουλουρακια στο σχημα που θελουμε  βαζουμε σε ενα φλιτζανι τον κροκο με νερο και αλείφουμε τα κουλουρακια απο πανω  ψηνουμε 20-25 λεπτα  στους 175 βαθμους 

     

     

    την συνταγουλα την ειδα στο site https://www.cretangastronomy.gr/

  15. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    14713702_620525334776201_5362661512554946391_n.thumb.jpg.48da59d2b409594e7807ec9c61fde103.jpg

    ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
    Το καλυτερο μεζε εφτιαξα σημερα. Τις σουπιες τις αγαπαω οπως κ να μαγειρευτουν αλλα σαλατα ειναι το καλυτερο μου.
    Μου τις εφερε ο κουνιαδος μου και τις ειχα στην καταψυξη. Μαγειρευονται ποιο ευκολα ετσι.
    Υλικα
    1 κιλο σουπιες ολοκληρες κατεψηγμενες
    Αλατι, πιπερι, ριγανη
    Ξιδι
    Ελαιολαδο
    1-- Βραζουμε τις κατεψυγμενες σουπιες ολοκληρες για 15'-20' στην χυτρα.
    2-- Αφηνουμε να κρυωσουν.
    3-- Καθαριζουμε κ βγαζουμε τα ματια , το στομα κ το κοκκαλο. Κοβουμε σε ροδελες.
    4-- Βαζουμε σε ενα δοχειο κ ριχνουμε ξυδι , λαδι,ριγανη, λιγο πιπερι κ αλατι. 
    Κραταμε στο ψυγειο κ ριχνουμε και αλλο λαδακι στην σαλατα μας εαν θελουμε πριν σερβιρουμε.
    Φανταστικες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16.  

    17626552_1303649796377457_4322930585902946673_n.thumb.jpg.59fb8e85d8a33581c7d9f07b0160a920.jpg17634493_1303649983044105_2639759744627027587_n.jpg.c90451c4e59593b38390d1c1356e6577.jpg17554378_1303649589710811_5282068786203967111_n.jpg.a3b122182c22a29b765821bb7c530315.jpg

    Καλημέρα και καλό μήνα!Σας ευχαριστώ για την αποδοχή!
    ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
    ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
    6 φιλέτα βακαλάου 
    3 πατάτες
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    2 κρεμμύδια
    μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
    500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
    σκόρδο σε σκόνη
    3 φύλλα δάφνης
    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
    κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
    φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
    μαίντανό
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
    Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
    Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
    Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C,στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
    *Σημ Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.

    17498583_1303648926377544_3592051753122474944_n.jpg

     

    Δημιουργός Συνταγής
    Έφη Μπαξεβάνη

  17. 17741250_662852347234626_1954711295_n.jpg.e7be421aeff648252cbf8758866c590d.jpg

    ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!! 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΑΡΙΝΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 2 ΑΥΓΑ 1Κ.Γ ΑΛΑΤΙ,1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.....ΡΙΧΝΕΤΕ 1 Κ.Σ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    η συνταγη ειναι απο την τρελοκουζινα της Βασουλας 

  18. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

    Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

    Δημιουργός συνταγής
    Χρήστος Νάνος

  19.  

    17629646_10210823962733799_1989529285241004130_n.jpg.9c09a0efe3ece9f7f16926ad1c48076b.jpg

    Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο

    20 γαρίδες μεγάλες 
    2 πράσα, ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο
    2 ντομάτες στον τρίφτη 
    Ελαιόλαδο
    2 φλιτζ. κριθαράκι 
    5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
    Αλάτι και πιπέρι
    ½ φλιτζ. λευκό κρασί
    2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
    2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
    2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

    Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το έντερο. Ψιλικόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.Ρίχνουμε τις γαρίδες όπου τις ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας και αφαιρούμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί ότι έχει μείνει στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε ένα πυρέξ στο φούρνο. Όταν βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο(να το βγάλετε ζουμερό), βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5’ και σερβίρουμε.

    Δημιουργός συνταγής 
    Εύα Παρακεντάκη

  20. 17361488_1672320533060753_73232854_n.jpg.60a18057dac2f7412bcbae21c2b80baa.jpg

    Σουπα λαχανικών,εύκολη νηστίσιμη με φρέσκια ντομάτα
    Υλικά!
    1κολοκυθακι,
    1 κρεμμύδι ξερό
    1καροτο
    1 πράσο 2-3 κλωναρακια σέλινο!
    1 πιπεριά κέρατο πράσινη
    Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
    Λάδι 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ του κρασιού
    Κριθαράκι 1\4 του πακετου
    1 ντομάτα τριμμενη
    Κόβουμε τα λαχανικά μας καρέ,ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας κ τα τσιγαριζουμε σεχαμηλη φωτιά,ρίχνουμε κ το κριθαρακι να γυαλίσει με το λάδι,ρίχνουμε κ την τριμμένη ντομάτα κ 11\2 ποτήρι νερό,να βράσει το φαγητό μας κατόπιν ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας κ το βραζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι!

    Δημιουργός Συνταγής
    Μαρία Καλοκάθη

  21. 17204561_1796855430635294_1893023422_n.jpg.7ba1d0d1599f45e116dfa1c26e4a49ba.jpg

    Νηστίσιμα ντονατσακια με κρεμα πορτοκαλιού!
    Εκανα μικρή δοση και μου βγήκαν 11 κομματια.
    Για τα ντόνατς: 200γρ αλευρι ενα κουταλακι ξερή μαγιά τρία κουταλάκια ζάχαρη μια βανίλια δυο κουταλιές ελαιολαδο ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερο χλιαρό ζυμωνοντας ταυτόχρονα. Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Για την κρεμα πορτοκαλιού: βάζουμε σε μια κατσαρολα εκτός φωτιάς 350ml νερο 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατευουμε. Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκαλι χαμηλωνουμε τη φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλακι μαργαρινη. Η κρεμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουταλι
    Κόβουμε μπαλακια απο τη ζυμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ενα κουταλακι τα γεμίζουμε με την κρεμα και τα αχνιζουμε!

    Δημιουργός
    Έυα Τριανταφυλλίδου

  22. ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

    Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
    Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
    300 γρ γάλα 
    100 γρ βουτηρο
    2αυγα
    2κ γ ζαχαρη 
    1κ γ αλατι 
    10 γρ μαγιά ξερή 
    Γεμιση :
    300 γρ φέτα 
    200γρ ανθοτυρο
    200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
    Απο πανω :
    50-100 γρ βουτηρο 
    Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
    Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
    Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
    Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
    Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

  23. Οι συνταγές της Λιας

    • 2
      καταχωρήσεις
    • 0
      σχόλια
    • 262
      εμφανίσεις

    Πρόσφατες Καταχωρήσεις

    cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    15645318_1518436131519179_73427097_n.jpg15645730_1518436128185846_7841054_n.jpg

    Cheese cake με Φιλαδέλφεια

    Υλικά 2 κουτάκια 500γρ Φιλαδέλφεια 2 πακέτα πτι μπερ 1βιταμ (πλάκα όπως στο κέϊκ) 2 κουτάκια ζαχαρουχο γάλα 1φλιτζάνα του καφέ κονιάκ 1χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι Λίγο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

    Εκτελεση Σπάμε τα μπισκότα στο μουλτι μετά σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ κ καβορδιζουμε ελαφρώς τα μπισκότα σβήνουμε με το κονιάκ. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το ένα κουτί ζαχαρουχο. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα δύο πακέτα Φιλαδέλφεια με το κρύο κουτί ζαχαρουχο και μετά από δύο λεπτά ριχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ κ το ζεστό ζαχαρουχο γάλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά κ Ρίχνουμε κ ένα χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Στην συνέχεια σε ένα τάπερ απλώνουμε ένα κουτάλι τα θρυματισμενα μπισκότα πολύ καλά να παει παντού κ Ρίχνουμε την αφράτη κρέμα πάνω στα μπισκότα την απλώνουμε πολύ καλά την αφήνουμε για ένα τέταρτο εκτός ψυγείου κ μετά Ρίχνουμε κ την μαρμελαδα φράουλα ή κεράσι αντίστοιχα

    Δημιουργος Συνταγης 

    Λια Μανιατη

  24. cook
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

    Υλικά

    1 λίτρο γάλα

    300 γρ. αλεύρι

    180 γρ. βούτυρο (βουβαλίσιο του ΜΠΟΡΑ)

    300 γρ. σουτζούκι ΜΙΡΑΝ (1 τεμάχιο) κομμένο σε κυβάκια

    200 γρ. κασέρι Καλαμπάκας τριμμένο (προς γλυκό )

    180 γρ. Λαδoτύρι Μυτιλήνης τριμμένο

    8 αυγά μεγάλα (χώρια οι κρόκοι-χώρια τ' ασπράδια)

    αλάτι, πιπέρι

    τριμμένη φρυγανιά

    Οδηγίες

    Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο με αποτέλεσμα να φτιάξουμε μπεσαμέλ.

    Προσθέτουμε τους κρόκους ,αλλά η μπεσαμέλ πρέπει να μην είναι ζεστή, να το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

    Προσθέτουμε τα τυριά, το σουτζούκι, το αλάτι, το πιπέρι.

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια.

    Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στη μπεσαμέλ.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τη φόρμα μας και προσθέτουμε το σουφλέ ,αλλά με προσοχή δεν το γεμίζουμε για να έχει χώρο να φουσκώσει.

    Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 200°C

    Και για 45-50 λεπτά ψήνουμε το σουφλέ μας.

    MIRAN