Jump to content

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

  • καταχωρήσεις
    42
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    3.889

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

ΟΙ συνταγές του ΣΕΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Γουακαμολε

12557032_10209030919916993_1581578911_o.12591785_10209030920036996_501026137_o.t

Γουακαμολε

3 Αβοκάντο την ψίχα τους Λίγο αλάτι -πιπερι Λίγο κόλιαντρο ψιλοκομμένο 1 κούπα ντομάτες κυβακια Τον χυμό από 2 λάιμ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ Και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια Ομοιόμορφη πάστα - ντιπ Σαν δεύτερη επιλογή μπορούμε να τα Λιώσουμε όλα μαζί στο μούλτι

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

cook

.12003306_10208243586594152_3705829942042

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ 8 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΡΟΚΑ 3 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΣΑΡΔΕΛΑ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Ν10 2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ Η ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΒΗΜΑ 1 ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ MULTI ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΒΗΜΑ 2 ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ 4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΙ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ..

ΒΗΜΑ 3 ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ. ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΣ 4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 3 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ

ΒΗΜΑ 4 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΣΙΜΠΙΔΑ . ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ...

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΜΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟΥ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

cook

11921931_10208084716342495_1442289356_n.

ΣΥΚΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ

12 τεμ σύκα 4 Κλαράκια δεντρολίβανο Ζαχ αχνη 3 κουτ σουπας Κρέμα μπαλσαμικου Μισο κιλο ζαχαρη 3 κουτ σουπας βουτιρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΙΡΑ 3 ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑ ΛΙΩΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

cook

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

11855467_10208006031335419_1710731122_n.11872660_10208006031055412_522375014_n.t
 

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ 2-3 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟΣΜΟ 2 Κ/Σ ΡΙΓΑΝΗ 1/4 ΦΕΤΑ 3 Κ/Σ ΡΕΓΚΑΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΡΗΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ 3 ΑΥΓΑ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙ 1 Κ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ -ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ - ΤΟΝ ΔΥΟΣΜΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ .. . ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!! ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΖΕΣΤΟ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

cook

Σοκολατοπιτα Ν.2


11655447_10207746124917921_1969667547_n.11739601_10207746124637914_1504207003_n.
 

Υλικά

1 πακέτο μαργαρίνη 4 αυγά 1 βανίλια 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα - 3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο 2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό) 1 κουταλιά της σούπας baking powder 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 
cook

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ

11657351_10207673210815114_1022326711_n.

Υλικά

500 γρ. κιμάς ανάμεικτος μπαγιάτικο ψωμί-ψίχα βρεγμένο, καλά στραγγισμένο (περίπου μισή φρατζόλα) 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 αυγο 1 σκ/ σκορδο τριμμενο 1 κουταλάκι του γλυκού μαιντανο 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 μικρη ντοματα τριμμενη 1 σφηνοπότηρο ούζο λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος αλεύρι για το αλεύρωμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε την κόρα απ το ψωμί, μουλιάζουμε την ψίχα, σουρώνουμε και τη μαδάμε σε ένα μπολ.Εκεί θα ρίξουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε εκτός απ' το αλεύρι και το λάδι, ζυμώνουμε να ανακατευτούν κι αυτά κι αφήνουμε για λίγο το μείγμα , για 15 λεπτα μετα ,Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
 

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

cook

10338287_624739484275455_148858141491085

ΥΛΙΚΑ
------------------
Για τα μανιτάρια
1200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά
120 γρ. σκορδόλαδο
4 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
---------------------
Για τα μανιτάρια

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μισό σκορδόλαδο, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, έτσι ώστε όλα τα μανιτάρια να καλυφθούν ομοιόμορφα με το λάδι.

Στρώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ώστε να βρίσκονται σε μια μονή και ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 20 λεπτά.

Σ' ένα μπολ, αδειάζουμε τα μανιτάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο σκορδόλαδο και το ξύδι.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

 

cook

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

10325795_624716390944431_229133984285610

ΥΛΙΚΑ 
---------
1/2 κιλό περίπου αλεύρι σκληρό ανακατεμένο με λίγο κίτρινο αλεύρι,
1 μαγιά φρέσκια 25gr
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
και 1/2 κ.γ. αλάτι
νερό όσο πάρει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-------------

Εκανα χυλό με λίγο αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη τ΄άφησα κανένα 2ωρο και μετά έριξα τα υπόλοιπα και τα ζύμωσα καλά, το άφησα να φουσκώσει 3 ώρες και μετά το έπλασα σε καρβέλι, το έβαλα σε φούρνο προθερμασμένο με ένα σκεύος με νερό στον πάτο του φούρνου για 1 ώρα στους 200-220

 

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 
 

 

cook

10421107_623814907701246_449044858739430

Υλικά :
-------------
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
4 φλ. τσ. γάλα
250 γρ. μαργαρίνη
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
60 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση :
------------------

Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23x33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις . Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεγχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.Γ

 

cook

Μωσαϊκό με ζελέ

10322763_623804554368948_556893272715599
10322790_623804564368947_815645389620964
10339620_623804524368951_790958509292668
10349979_623804527702284_406413774136342
10389683_623804511035619_130901900388854
10397982_623804531035617_201232326000995

 

 

 

Υλικά
---------------
4 φακελάκια ζελέ (φράουλα, μπανάνα και 2 ανανά)
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (2χ10γρ)

Εκτέλεση
---------------
Διαλύουμε κάθε ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό.
Στο ένα κίτρινο με γεύση ανανά ρίχνουμε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
και στο άλλο μπλε. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν εντελώς (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα).

Τα ξεφορμάρουμε και τα κόβουμε σε τετράγωνα. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε φόρμα ή σε πυρίμαχο.

Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε τις ζελατίνες.

Διαλύουμε το ζαχαρούχο σε 1 1/2 φλ ζεστό νερό και προσθέτουμε σ' αυτό τις διαλυμένες ζελατίνες.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.Γ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

ΜΠΑΝΟΦΙ


10277186_623778917704845_535263442126406
Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
125-170 γρ βούτυρο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
3-4 μπανάνες ωριμούτσικες
1 κουτί τυρί κρέμα, κανονικό ή λάιτ
5-6 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε:

Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως ειναι στο κουτί σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό για 2,5 ώρες, προσέχοντας το νερό να σκεπάζει συνεχώς το κουτί μας.
Τρίβουμε τα πτι-μπερ στο μούλτι και τα κάνουμε μια ζύμη με το βούτυρο μας.
Την στρώνουμε σε ένα ταψάκι και την αφήνουμε για λίγο στο ψύγειο.
Στρώνουμε την καραμέλα (που έγινε το γάλα μας).
Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα, προσέχοντας να υπάρχει παντού μπανάνα.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά αχνη. Στο 1 κουτί τυρί κρέμα των 200 γρ θελει περίπου 5 κουταλιές της σούπας ζαχαρη. Αλλά πάντα δοκιμάζουμε και το κρίνουμε εμείς πόσο γλυκιά την θέλουμε την κρέμα μας.
Την στρώνουμε πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.Οσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο δένουν οι κρέμες και γίνεται πιο νόστιμο!

************************************************************************************
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα που του πάει πολύ.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

cook

10308880_621363877946349_527203256442160
10414474_621363764613027_513461297867999

ΥΛΙΚΑ 
------------
1/2 πακέτο ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΟΤΟΥΣ 
500γρ ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ 
5-6 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟ
ΛΙΓΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ 
2 ΦΑΚΕΛΑ ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ
3 Κ/Σ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
----------------------------------------
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ --- ΠΙΠΕΡΙ
ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΠΕΡΚΑΣ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΤΟΝ ΔΥΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ , ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΚΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 
ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 
ΛΙΩΜΑ ΣΑΝ ΚΙΜΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΦΑΚΕΛΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΟΤΑΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ 
ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΙΚΡΑ Η ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΑΣ 
ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ 2 ΦΑΚΕΛΟ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΑΣ
ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ 
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

 

cook

10292131_620206828062054_501109742360772

 

ΥΛΙΚΑ
-----------
1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
1/4 ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 1 ΛΙΤΡΟ
ΤΥΡΙ ΡΕΓΚΑΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ 1/4
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
2 Κ/Σ ΒΙΤΑΜ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
---------------
1/ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ 
ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 1 Κ/Σ ΒΙΤΑΜ ΠΕΡΙΠΟΥ

2/ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΙΤΑΜ 
ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ

3/ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ

4/ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ
ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΗ Η ΚΡΕΜΑ 
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ .............

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.Γ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

 

cook

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ

1509790_591124157636988_561751749_n.thum
1925264_591124044303666_1432779777_n.thu1939941_591124117636992_185664145_n.thum
1978894_591124137636990_496704235_n.thum

ΥΛΙΚΑ
---------------
1 ΚΟΥΤΙ ΛΑΖΑΝΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΑΝ ΦΥΛΟ (BARI LA)
η 1)ΚΟΥΤΙ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
3 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ
1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ 1 ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ
1/4 ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΟΝ ΚΑΣΕ (ΝΤΟΜΑΤΑ)ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΡΕΓΚΑΤΟ
2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΛΙΤΡΟΥ)
1 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ
1 ΚΥΒΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-----------------------------
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΨΗ
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΣΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΑ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΗ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
ΤΟ ΠΡΑΣΟ-ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝ ΚΑΣΕ- ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ
ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΡΕΓΚΑΤΟ
ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ .......
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΑΨΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ
(ΕΓΩ ΠΡΩΤΙΝΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΥΛΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΑ ΦΥΛΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΦΟΥ
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ)
ΑΦΟΥ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΟΥΝ

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΡΟΥΝΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ???? ΕΕ ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΙΑΙΤΑ

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

 

cook

10416586_627754087307328_192816737362432

 

ΥΛΙΚΑ
--------------
3 τορτιγιες,1 γιαουρτι, 5 φετες παριζα,3 λουκανικακια,1/4 κασερι τριμμενο,μια πιπερια πρασινη,μια κοκκινη πιπερια,καλαμποκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
---------------
1 Σε ενα ταψακι βαζουμε λαδοκολλα και πανω στη λαδοκολλα βαζουμε μια τορτιγια, 
2 κανουμε ολα τα υλικα μας ενα μιγμα με κομενα τα λουκανικακια- πιπεριες-παριζα 
3 απλωνουμε το μισο μειγμα, ξανα τορτιγια ξανα μειγμα,τορτιγια και πανω τριμμενο κασερι

Ψηνουμε στους 200 για 20 λεπτα

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

 

10344775_627783810637689_759927835474228

Υλικά

½ κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από ένα 1 λεμόνι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας σας
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ζεστό μαζί με την μαγιά και μερικές κουταλιές από το αλεύρι και ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά για να φουσκώσει. Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μείγμα αυτό στο αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μας δώσει μια ελαστική ζύμη. Μπορούμε τη ίδια διαδικασία να τη ακολουθήσουμε ρίχνοντας τα υλικά στο κάδο του μίξερ και να τα κτυπήσουμε με το γάντζο ζύμης.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα ελαφριά λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες ή και για όλο το βράδυ.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την βγάζουμε από το ψυγείο και την μεταφέρουμε στο πάγκο εργασίας μας που τον έχουμε αλευρώσει ελαφριά. Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος πινγκ πονγκ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, σε απόσταση 2-3 εκ. μεταξύ τους και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Διαλύουμε τη μαρμελάδα σε δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό, για να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε σε ένα κορνέ τη μαρμελάδα και από το πλάι του ντόνατς, ανοίγοντας μια μικρή τρύπα τα γεμίζουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρουμε.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 
 

 

cook

ΑΡΑΚΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΟΛΕΜΟΝΟ

10155714_627786807304056_480528055626730

ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)

1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο Ifantis
1 κρεμμύδι
4 κρεμμύδια φρέσκα
1 σκελ. σκόρδο
2 καρότα
2 πατάτες
2 μαραθόριζα
200 γρ. σπανάκι
1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
¼ ματσάκι μάραθο
100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι-πιπέρι

Για το γιαουρτολέμονο:

Χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκους αβγών
100 γρ. γιαούρτι
Αλάτι- πιπέρι
Πάπρικα

Για το σερβίρισμα:

Πίτες αράβικες
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα
Σπόρους κύμινου
Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον αρακά:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες κομμένες, τα καρότα και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Κόβουμε και προσθέτουμε το μάραθο και το σπανάκι και ανακατεύουμε.

Για το γιαουρτολέμονο:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, τους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά ζουμί από τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε όλο το μείγμα των κρόκων στον αρακά, ανακινούμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε πάνω στις αραβικές πίτες αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σπόρους κύμινου και ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε τον λαδερό αρακά μαζί με τις αραβικές πίτες με τα μπαχαρικά.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

 
 

 

cook

BANANA PUDDING POKE CAKE

1979728_628005367282200_1153987151739340

φτιάχνεις ενα απλό κέικ αφου το ψήσεις και κρυώσει φτιάχνεις μια κρέμα τύπου ανθος αραβ με γεύση μπανάνα .
με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας φτιάχνεις τρύπες σε όλο το κέικ και ρίχνεις την κρέμα.
αφού κρυώσει στο ψυγείο 1-2 ωρες φτιάχνεις σαντιγύ και στρώνεις απο πάνω
.στο σερβίρισμα κόβεις μπανάνα απο πάνω και σπας μπισκότο βάφλας σαν τα αμαρέτι !!!

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

10378133_628269060589164_759724977397955

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ποτήρια (του νερού) αλεύρι μπλε (και λίγο παράπανω, θα το δείτε με το μάτι)

1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό

2 βανίλιες

μια πρέζα αλάτι

μισό ποτήρι (του νερού) ζάχαρη

μισό ποτήρι (του νερού) ελαιόλαδο

1 1/2 φακελλάκι μαγιά ξηρή

(αν θελουμε βάζουμε μια πρέζα βανίλια για αρωμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε λίγο και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Το ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι και στη μέση κόβουμε με ένα καπάκι από αναψυκτικό.

Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

10390406_628276903921713_686163955897202

Υλικά

3 μελιτζάνες (φλάσκες), τριμμένες στο τρίφτη
2 κρεμμύδια, τριμμένα στο τρίφτη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά κτυπημένα
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα γιαουρτιού
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ξύδι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο).

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αλεύρι- και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να πάρουμε ένα πηκτό χυλό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο να κάψει. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια η με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια και μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές βγάζουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό για να απορροφηθεί το λάδι.
Συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού η με τζατζίκι.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

παγωτο

10155654_628284750587595_772045407223135
10371488_628284807254256_841407235977990
10420037_628284860587584_313519692592629
10371726_628284763920927_893393430856135

τα υλικα που θα χρειαστουμε
1εβαπορε
1 ζαχαρουχο
1 μορφατ
1 πακετο νιφαδες σοκολατας
1/2 σιροπι καραμελας η οποιο αλλο θελουμε
μπισκοτα ορεο

εκτελεση
καλο ειναι τα γαλατα και η μορφατ να ειναι στο ψυγειο
χτυπαω τη μορφατ+ζαχαρουχο να αφρατεψουν
ριχνω το εβαπορε και συνεχιζω το χτυπημα
βαζω το μιγμα στην καταψυξη για μια ωρα
μετα ριχνω το μισο σιροπι και ξαναχτυπαω γαι 10 λεπτα
ριχνω τις νιφαδες και ανακατευω
αδειαζω το παγωτο σε ενα μεγαλο μπολ και σπαω μεσα τα ορεο κια ανακατευω ελαφρα
το βαζω στην καταψυξη να παγωσει!

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

Εύκολο παγωτό

10156149_630251413724262_249499447605396

Είναι εύκολο γιατί δεν χρειάζεται παγωτομηχανή ούτε ανακάτεμα κάθε μισή ώρα, όπως είναι η τυπική διαδικασία για τα παγωτά.

Υλικά
-------
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
--------------
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ στερεωμένο πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W, για 2-3 λεπτά).
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο έως ότου γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα, με υφή γιαουρτιού.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.

Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για μία νύχτα. Για το σερβίρισμα, μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε χωνάκια παγωτού.

 

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ
 

 

cook

ΚΟΚΑΚΙΑ

10453322_630440063705397_915527340869525

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3 1/2 ποτήρια γάλα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή καστερ πάουντερ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 πλάκα μαργαρίνη (250 γρ.)
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2 κρόκους

Εκτέλεση
1)Για το παντεσπάνι: χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τους κρόκους για 5', προσθέτετε το αλεύρι στο οποίο έχετε ρίξει το μπέικιν και τέλος τη μαρέγκα και συνεχίζετε να ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρί και με ένα κορνέ ετοιμάζετε τις ροζέτες για τη βάση και το καπάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 8'-10' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσουν.

2)Για την κρέμα: σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζετε από τη φωτιά και όπως είναι το μείγμα ζεστό ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

3)Για το γλάσο: σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, το αφαιρείτε από τη φωτιά, ρίχνετε το κακάο ανακατεύετε, συνεχίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Αφού έχετε χτυπήσει τα αυγά τα ρίχνετε σιγά - σιγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύετε ελαφρά.

4)Στρώνετε στις μισές ροζέτες μία κουταλιά της σούπας κρέμα. Βουτάτε τις άλλες μισές μέσα στο γλάσο και τις τοποθετείτε σαν καπάκι πάνω από την κρέμα. Βάζετε τα κοκ στο ψυγείο.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

Clafoutis με κεράσια

10407971_631038263645577_821320156972299

ΥΛΙΚΑ

Για το clafoutis
400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
110 γρ. ζάχαρη μαύρη
30 γρ. λικέρ κεράσι
6 αυγά
230 γρ. γάλα
160 γρ. γιαούρτι
10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
50 γρ. αλεύρι
3 γρ. αλάτι
30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το clafoutis

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, το λικέρ και 30 γρ. από την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν.

Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο την φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια, απλώνοντάς τα σ' όλη την επιφάνεια της φόρμας.

Σ' ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα.

Ψήνουμε το clafoutis στους 185 C, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 

cook

10444435_636157583133645_186676783931293

Για την κρέμα πατισερί>>>
500μ.λ. γάλα
80γραμ. Κόρν φλάουερ
Μισή κούπα ζάχαρη
3 Βανίλιες
50 γραμ.βούτυρο
Ελάχιστο αλάτι

2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση>>>
Σε ένα μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουερ και 100 μ.λ.γάλα και ανακατέυομε,για να μην κανει σβόλους.Τα υπόλοιπα 400μ.λ. γάλα τα βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθούν ελαφρώς μαζί με την ζάχαρη.
Κατεβάζουμε απο την φωτία, πέρνουμε λίγο απο το ζεστό γάλα και ρίχνουμε μέσα στο κόρν φλάουερ.
Αδειάζουμε το υγρό με το κόρν φλάουερ μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις βανίλιες.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέυουμε. Τυλίγουμε την κρέμα με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε την κρύα κρέμα και κλείνουμε με το δέυτερο φύλλο την μπουγάτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c,μέχρι να ροδίσει....

Δημιουργός συνταγής
Παναγιώτης Γαβριηλ

 
 

 

×
×
  • Create New...