Jump to content

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΜΠΡΑΖΗΣ

  • καταχωρήσεις
    4
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.384

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές του Δημήτρη Αμπράζη

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

11830084_1620813491527704_1746219148_n.t

χοιρινη τηγανια με κριθαρωτο δεμενο με bluecheese

Υλικα
480γρ ελλια χοιρινη 3 πιπεριες 500γρ νερο αλατι πιπερι καρυ βασιλικο κριθαρακι μετριο 300γρ ροκφορ 200γρ κρ γαλακτος 1 κρεμμυδι

 

εκτελεση
θωρακιζουμε το χοιρινο σε καυτο λαδι στο τηγανι μετα τις πιπεριες και το κρεμμυδι σβηνουμε με κρασι και προσθετουμε υγρα μεχρι να τα καλυψουμε αφου γινει σουρωνουμε και κραταμε το ζωμο και κανουμε το κριθαρωτο εκει μεθοδο ιζοτου συμπληρωνουμε υγρα σιγα σιγα και δενουμε με το ροκφορ περασμενο σε μπλεντερ με τν κρ γαλακτος

Δημιουργός συνταγής
Δημήτρης Αμπράζης

cook

11756601_1615925255349861_1130621709_n.t11758946_1615925315349855_22320137_n.thu11774356_1615925225349864_1516871373_n_(

Τηγανια κοτοπουλου με αποξηραμενα φρουτα και μελι αρωματισμενο με φασκομηλο

Υλικα

400γρ μπουκιες κοτοπουλο 1 κρεμμυδι 3 πιπεριες τρικολορε 40μλ λευκο κρασι 100γρ μελι 3 κλωναρια φασκομηλο 40 γρ αποξηραμενα φρουτα ( ροδακινο, δαμασκηνο) νερο Θωρακιζουμε σε ενα τηγανι με ελαιολαδο το κοτοπουλο μεχρι να ροδισει. Στην συνεχεια ριχνουμε κρεμμυδι και τις πιπεριες κομμενες ζουλιεν σβηνουμε με κρασι και ριχνουμε νερο εως οτου καλυφτουν τα υλικα. Αφηνουμε για 30 λεπτα και συμπληρωνουμε αν χρειαζετε νερο. Αφηνουμε να κανει Reduction και προσθετουμε το μελι αφου πρωτα το εχουμε βρασει με το φασκομηλο τα αποξηραμενα φρουτα και το αλατοπιπερο.

 

Δημιουργός συνταγής
Δημήτρης Αμπράζης
cook

Καταγραφή00000000000.JPG

 

Παπαρδέλες με ψαρονέφρι, αρώματα εσπεριδοειδών και τζίντζερ - Δημήτρης Αμπράζης

ΥΛΙΚΑ 

ααααααααααααααααααααα.JPGβββββββββββββ.JPGΚαταγραφή0000.JPGΚαταγραφή2222.JPG

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36606&subid=2&pubid=35695241

 

Δημιουργός συνταγής
Δημήτρης Αμπράζης

 

cook

FB_IMG_1431362392769-1.thumb.jpg.23da921

Υλικα

Ζωμος σκορπινας μόνο 300γρ σκορπινα ΤΡ αυγοταραχο Botarga Κόκκινο λάχανο Ζελατίνη Σπαγγετι

Εκτελεση

Ανοίγουμε την σκορπινα σε φιλέτο και την τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει,βράζει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Περνούμε το ζωμό της και αφού περάσουμε από σινουα βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και συμπληρωνουμε λίγο λίγο νερό να μην ποτίσει στο τελευταίο νερο προσθετω και την αλοιφει με το τρ αυγοταραχο.Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο αυγοταραχο με λίγο νερό χλιαρό προς ζεστό και το ανακατεύουμε Καλά να γίνει σαν αλοιφή. Στην συνέχεια αφού έχουμε φτιάξει ζελέ με την ζελατίνη βάζουμε σε μια λαδόκολλα δύο κουταλιές της σούπας και από πάνω το αυγοταραχο (φετα χωρίς τον ιστο) ξανά λαδόκολλα και με ένα μπλαστη το απλώνω. Και αφού έχουμε βράσει το λάχανο μέχρι να αλλάξει χρώμα το νερό να γίνει μπλε Ρίχνουμε λίγες σταγόνες στην ζελατινη Κρέας από την σκορπινα ΤΡ αυγοταραχο μπατον σαλε 1μιση φλ βούτυρο 3αλευρι μισή κουτ γλ μπεικιν 2,5πρεζα αλατι

Δημιουργός συνταγής
Δημήτρης Αμπράζης

×
×
  • Create New...