
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 372 εμφανίσεις
Οι συνταγές της Αργυρώς Ζαφείρη
Από cook,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά ,το ψωμί ,το ελαιόλαδο , το κρεμμύδι , το σκόρδο ,τον μαιντανό και τα μυρωδικά , ζυμώστε μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μείγμα.
Εκτέλεση
Από cook,
Εκτέλεση
Από cook,
Από cook,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Από cook,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Από cook,
2 ώριμες ντομάτες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές
350 γραμμάρια ρύζι γλασσέ
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαιντανό
Λίγα φύλλα βασιλικού
Λίγα φύλλα δυόσμου
300 γραμ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά, τα ανοίγετε απο το πάνω μέρος ώστε να μπορείτε να αδειάσετε το εσωτερικό τους το οποίο και Ψιλοκόβετε σε ενα μπώλ, σε αυτό προσθέτετε ,το ρύζι , τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια , το σκόρδο , τα μυρωδικά αλατί και πιπέρι .Ανακατεύετε το μείγμα και γεμίζετε το κάθε λαχανικό ως τα ¾ .Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και ενδιάμεσα τοποθετήτε λίγες κομμένες πατάτες. Ετοιμάζετε σάλτσα με φρέσκια ντομάτα και λίγο πελτέ ντομάτας, την οποία ρίχνετε στα λαχανικά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε τα λαχανικά με φρυγανιά. Ψήνετε για 1 ½ ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου .
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
Βάλτε την μαγιά με το 1 κουταλάκι ζάχαρη σε λίγο απο το χλιαρό νερό,ανακατέψτε και περιμένετε για πέντε λεπτά.Σε ζυμωτήριο βάλτε το αλεύρι ,το αλάτι , το ελαιόλαδο και αναμείξτε για λίγο. Σταδιακά ρίξτε το νερό και την μαγιά .Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ελαστική αλλα οχι πολύ σφικτή ζύμη.Βάλτε σε ταψί ,και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο ,στους 180 κελσίου για 1 ώρα .
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15-20 λεπτά . Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο την βάση του ταψιού, πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε αυτό.Ρίχνουμε το ξύδι , το σκόρδο, τη δάφνη και τα μπαχάρια, τους κόκκους πιπεριού, σκεπάζουμε το χταπόδι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε το χταπόδι και το σερβίρουμε με ελαιόλαδο και καραμελωμένο μπαλσάμικο. Είναι μια εύκολη ,νόστιμη και εξαιρετικά γρήγορη συνταγή για το χταπόδι.
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Τοποθετούμε την κρούστα σε πάγκο και διπλώνουμε στην μέση, βάζουμε μια φέτα προσούτο το τυρί και την δεύτερη φέτα απο το προσούτο.κλείνουμε σαν φάκελο και τον βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με την πλευρά που κλείσαμε απο κάτω, ψήνουμε στους 250 κελσίου για 10 λεπτά, και σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
Από cook,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάζετε σε μικρό σκεύος (πυρίμαχο ή πήλινο) τη φέτα, απλώνετε πάνω την ντομάτα, το σκόρδο, την πιπεριά, τα φύλλα του βασιλικού, τα καρυκεύματα και το ελαιόλαδο, ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα (15-20 λεπτά).
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
Για την γέμιση
Από cook,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόβετε σε φέτες τις πιπεριές ,το σκόρδο .Βάζετε ολα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα να έχει λεία υφή.Η τυροκαυτερή σας είναι έτοιμη!!!!
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
Από cook,
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνουμε ένα λακκάκι και ρίχνουμε το αλάτι .το βούτυρο ,το ελαιόλαδο , ανακατεύουμε και διαλύουμε την μαγιά στο νερό που έχουμε προσθέσει και την ζάχαρη .Ζυμώνουμε να γίνει μαλακή ζυμη, που την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.Κάνουμε την ζύμη μικρές πίτες τις οποίες τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρουμε με τυρί , με μέλι ή και με πετιμέζι…
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
300 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 αγγούρια ( ακαθάριστα)
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Άνηθο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
1 ½κουτ. γλυκού αλάτι
80 γρ ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Τρίβουμε τα αγγούρια και τους ρίχνουμε το αλάτι. Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να στραγγίσουν. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το στραγγισμένο πια αγγούρι, το σκόρδο λιωμένο, το πιπέρι, την ρίγανη, τον άνηθο και το ελαιόλαδο.
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
3 φέτες ψίχα ψωμιού (τις μουσκεύουμε και μετά τις στύβουμε πολύ καλά)
6 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. καρύδια
1 ¼ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο και τα καρύδια στο μπλέντερ τα τρίβουμε, προσθέτουμε το ψωμί και δουλεύουμε συνεχώς το μείγμα. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι και σιγά –σιγά το ελαιόλαδο όσο πάρει για να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο γούδι αλλα θα σας πάρει περισσότερη ώρα.
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ¨ρεβύθια ,το κρεμμύδι, τον μαιντανό , το αλεύρι ,το ελαιόλαδο , την σόδα ,την ρίγανη ,το αλατι και το πιπέρι ,ανακατεύετε και γίνονται ένας παχύρευστος χυλός.Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά , ρίχνετε με το κουτάλι που έχετε στο ελαιόλαδο τον χυλό. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Βγάζετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη