Υλικά για 35 τεμάχια
500 γρ πατάτες κομμένες και βρασμένες σε αλατισμένο νερό που έχουμε ρίξει 1 σκελίδα σκόρδο και ένα κομμάτι τζίντζερ για άρωμα .
50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
100 γρ τυρί κατσικίσιο τριμμένο
2 κρόκους
Μαύρο πιπέρι , λίγο τριμμένο Κάρδαμο , κόλιανδρο .
Στραγγίζετε τις πατάτες τις ρίχνετε σε τηγάνι και τις λιώνετε , στεγνώστε στο τηγάνι τον πουρέ και προσθέστε το βούτυρο , χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα ρίχνετε το τυρί και τα αυγά . καρυκεύεται και αφήνετε να κρυώσει το μείγμα .
Πλάθετε σε κροκέτες και τις αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.
Όταν είστε έτοιμοι για να τις τηγανίσετε θα χρειαστείτε :
Για το πανάρισμα :
80 γρ αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
120 γρ άψητους ξηρούς καρπούς
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.Οταν θέλουμε να τηγανίσουμε τις κροκέτες περνάμε πρώτα απο αλεύρι , μετά απο το αυγό και τέλος απο το φιλέτο αμυγδάλου.
Για την σάλτσα της πιπεριάς
2 πιπεριές κόκκινες Ψημένες και ξεφλουδισμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απο βάζο)
1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη, 1 τσίλι , 1 σκελίδα σκόρδο ,λίγη καπνιστή πάπρικα,
1 κουτ σούπας ξύδι από κρασί , 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
60 γρ ψημένους ξηρούς καρπούς.
Δημιουργός συνταγής
Αργυρώ Ζαφείρη