Jump to content

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΝΟΣ

  • καταχωρήσεις
    21
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    3.617

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές του Χρήστου Νάνου

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Τουρτα λαχανικων

17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

15995697_1119139321547152_789883154_n.jpg

Αμύγδαλοτουρτα με κρεμα golden berry(Φιζαλις )

Υλικα για 10 μεριδες 600 γρ αμύγδαλο 450γρ κρεμα γαλακτος 100γρ golden berry 280γρ ζαχαρη 7 αυγα κουβερτούρα 170γρ Γαλα 50 γρ Βουτηρο 50 γρ Εκτέλεση. 1ο βημα.Χτυπαμε τα ασπραδια μονο απο τα αυγα με 80γρ ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατευουμε τη μαρεγκα με τα αμυγδαλα και σε φορμα σιλικόνης τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 12 λεπτα. (4 τεμ) 2ο βημα Σοκολατα,γαλα, βουτηρο σε μπι μαρι 3ο βημα την κρεμα γαλακτος με 100 γρ ζάχαρη στο μιξερ μεχρι να σφιξη.4ο βημα σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε τα αλλα 100γρ ζάχαρη με τα Φιζαλις και μωλις ζεσταθουν (οχι πανω απο του 70 βαθμούς )τα λιωνουμε στο μπλέντερ κατα τα ενσωματωνουμε με την κρεμα γαλακτος, 5ο βημα.αλοιφουμε ολλά τά τραγανά μπισκοτα αμυγδάλου με σοκολαλα απο την μια πλευρά, Ειμαστε ετοιμοι για το στυσιμο. Ενα μπισκοτο,μετα κρεμα και στο τελος αφου στηθει η τουρτα μας πασπαλιζουμε με τα σπαμενα κοματακια που σιγουρα θα μείνουν απο τα μπισκοτα απο πανω με λιγο εξτρα αμυγδαλο και τελος! Ειναι χρονοβόρο αλλά το αποτελέσματα θα σας δικαιώσει!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

Μπισκοτο με κρεμα τυριου

15942102_1116149955179422_1117971049_n.jpg15969987_1116149745179443_1808199115_n.jpg15969980_1116150208512730_498325025_n.jpg15978522_1116150441846040_348391234_n.jpg15995705_1116150065179411_1371074452_n.jpg

Μπισκοτο με κρεμα τυριου

Συνταγη για 30 μπισκοτακια περιπου. Υλικά, 130 γρ βιταμ 160γρ αλευρο 80γρ κρεμα τυριου φιλαδελφια η οτι αλλο θελετε. 60 γρ ζαχαρη πουδρα Εκτέλεση Σε ενα μπωλ βαζουμε το Βιτάμ με την κρεμα και το αφηνουμε έρθει σε θερμοκρασια δωματιου Αφου μαλακωσει ανακατευουμε με το συρμα και συμπληρωνουμε το αλευρι και την ζαχαρη,αφου εχουμε μια ομοιόμορφη και λιγο λιπαρη ζυμη ωπος στην φωτο ανοιγουμε με τον πλαστη σε παχος 3χιλ και κοβουμε σε σχημα της αρεσκειας μας.τοποθετουμε λαδόκολλα σε ταψι ,τα μπισκοτακια μας και ψηνουμε 12 λεπτα στους 180 (στον αερα).πασπαλιζουμε,στολιζουμε και οποιος προλάβει πρόλαβε!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

14686203_1026920480769037_1047764275_n.jpg14696943_1026920717435680_253082485_n.jpg14686418_1026921107435641_563562310_n.jpg14741672_1026920537435698_1049568898_n.jpg14627771_1026920917435660_984665983_n.jpg14627781_1026920974102321_514153968_n.jpg

Μετα αποασκοπες προσπάθειες να πεισω τον γιο μου να φαει συκωτι μοσχαρίσιο κατεληξα στην διμιουργια μιας πιτα συκώτι με σπανάκι που εκτος απο αυτον την λατρεψαν όλοι και φτανε να ειναι στο μενού του εστιατορίου !για την συνταγη λοιπόν χρειαζόμαστε τα εξής! Για την ζυμη,: 350 γρ αλευρι,4γρ μαγια,1/2 μεζουρα ζάχαρη, 1/2 μεζουρα αλατι , 30 γρ ελαιόλαδο.180γρ νερο Εκτέλεση, σε μια λεκάνη ριχνουμε το νερό ,το ελαιόλαδο.την μαγια και την ζάχαρη, το αλατι μαζι με το αλεύρι μετα απο10 λεπτα και ανακατεύουμε, αφηνουμε να φουσκώσει και εν το μεταξυ ετοιμαζουμε την γεμιση Υλικα για την γεμιση,: 1κιλο συκωτι μοσχαρίσιο, 4 αυγα,200 γρ τυρι τριμενο (η γραβιερα το απογειωνει αλλα ολα τα κιτρινα του πανε) σπανακι φρεσκο 300 γρ , 3 μεζουρες αλατι,3 μεζουρες πιπερι ,120 γρ ελαιολαδο,150 γρ ξερο ,50 γρ βουτηρο, Εκτέλεση ,αφού καθαρισουμε και ψιλοκοψουμε το συκωτι αρχριζουμε και το τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια συπμληρωνωντας σταδιακα το κρεμυδι το σπανακι και τελος αφου ειναι ετοιμα τα αυγα με το τυρι, Περνουμε την ζυμη και την κοβουμε σε δυο μερη και τα ανοίγουμε το ενα σε διαμετρο 36 και το αλλο σε 32 (καπακι) τοποθετούμε το μεγαλητερο κομμάτι στην φόρμα, ριχνουμε την γεμηση και τελος το σφραγιζουμε με το αλλο κομματι ζυμης,αλοιφουμε με βουτηρο και φουρνιζουμε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους με τον αερα της κουζινας στο μετρο,κατα την διαρκεια του ψησίματος 2 με 3 φορές αλοιφουμε παλι με βουτηρο, Καλη σας επυτηχια Και καλη ορεξη

 

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

Τουρτα παγωτο Naneira!

13277950_907487759378977_383543639_n.jpg

Τουρτα παγωτο Naneira! Υλικα για μπισκότο 220γρ μπισκοτα Digestive η οτι αλλο σας αρεσει 60 γε βουτηρο 1/2 κ.γλ κανελα Υλικα για το παγωτο 2 μπανανες 400γρ περίπου 100γρ αμύγδαλο 150 γρ ζάχαρη πούδρα 260γρ κρέμα γαλακτος 100γρ γάλα φρεσκο 100γρ γιαούρτι αγελαδινο Εκτέλεση.θριματιζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ .σε ενα τηγανακι η κατσαρολακι ριχνουμε το βουτηρο να λιωσει και επειτα ριχνουμε το μπισκοτο και την κανέλα και αφου το ανακατεψουμε καλά το τοποθετούμε σε μια φορμα για κεικ η ταψι 20εκ.αφου το απλωσουμε στο πατο της φόρμας το παταμε να γινει ενα συμπαγη μπισκοτο και το βαζουμε κατάψυξη μέχρι να ετοιμασουμε το παγωτό μας. Για το παγωτό. Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε το γαλα το γιαούρτι, την κρεμα γαλακτος και τα ζεσταινουμε μεχρι να αρχισει να βγαζει ατμο.το αποσυρουμε και το βαζουμε να κρυωσει.εν συνεχεια σε ενα μπλέντερ ριχνουμε την μπανανα,την ζαχαρη πουδρα .τα χτυπαμε μεχρι να γινουνε κρεμα καιτελος ριχνουμε και τα αμυγδαλα,χτυπαμε λιγο ακομα μεχρι να σπασουν.εν συνεχεια ριχνουμε τα υλικα του μιξερ στο κατσαρολακι με την κρεμα ανακατευουμε καλα και το ριχνογμε στην παγωμενη φόρμα με το μπισκοτο, τοποθετούμε στην καταψυξη και σε 3 ωρες περίπου ετοιμο,καλη σας απόλαυση!

 

Υποψην οτι αν τα γαλακτοκομικα υλικα ειναι ασφαλες και τα βαλεις ολα μαζι στο μπλέντερ και τα ριξειςπανω στο μπισκοτο το αποτελεσμα ειναι το ίδιο!

 

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

12919204_870337146427372_80253710_n.jpg

Κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμενο με λαχανικά,

Υλικά για 1κιλο φιλετο, 1κιλο φιλετο φρεσκο.1πιπερια γλυκια 200γρ ,1κσ μουσταρδα (εκμα) 1κ.σ μπουκουβο 6,7 τοματινια ,200γρ μαγιονέζα, 1/2 κρεμμύδι 1κγλ αλατι 1/2 κγλ πιπερι μαυρο 50 ml κρασι ασπρο ξηρο1/2 κγλ καρυ,

Εκτέλεση, κόβουμε το φιλετο σε μικρα κοματια των 30γρ περιπου,στο ιδιο μέγεθος κοβουμε και την πιπερια,απο την πιπερια κραταμε τα μικρα κοματακια για την μαριναδα μας,βαζπυμε το φιλετο σε ενα μεταλικο μπωλμαζι με τα κοματια τις πιπεριες και τις ντοματες,σε ενα μπλέντερ ριχνουμε ολα υπολοιπα υλικα και τα χτυπαμε μεχρι να γίνουν κρεμα,η μαριναδα ειναι ετοιμη,ριχνουμε τα 3/4 απο την μαριναδα μας στο κρεαςκαι τη υπολοιπη την κραταμε για να την χρησιμοποιησουμε σαν σως, και το ανακατευουμε απαλα μην σπασουμε τις πιπεριες και τις ντοματε,τα τοποθετουμε στο ψυγειο για ενα 24ωρο ,αναβουμε φωτια.τα περναμε στις μεταλλικες λαμες η σε ξυλακια και τα ψηνουμε σε μετρια φωτια γυρνωντας τα συνεχεια,αφου ροδισουν και ειναι ετοιμα τα σερβίρουμε περιχυνουμε με την μαριναδα που εμεινε η την τοποθετουμε ξεχωριστα για βουταμε το κρεας αλλα ελληνικα!καλη σας επυτιχια και καλη ορεξη!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

12834891_870147063113047_183363003_n.jpg

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ .

ΥΛΙΚΑ για 4 μεριδες 400 γρ σοκολατα 85% 280 γρ γαλα καρύδας 1 κ,σ λικερ αμαρετον4 φραουλες .

Εκτέλεση, .σε μπι-μαρι ζεστενουμε την σοκολατα.αφου λιώσει συμπληρώστε το γαλα καρύδας, το λικερ και ανακατεύουμε μέχρι να γινει ενα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσυρουμε απο την φωτια και το τοποθετούμε στο ψυγειο για 1 ωρα τουλάχιστον.αφου κρυωσει και σφίξει το μειγμα μας το χτυπαμε για 5λεπτα στο μιξερ να αφρατεψει .γαρνιρουμε με φραουλα αμυγδαλο η οτι αλλο φρούτο η ξηρο καρπό μας αρέσει . Επίσης ταιριάζει πολυ και ενα τριμα απο μπισκότα βουτηρου!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

12884487_870146719779748_348899482_n.jpg

Γαριδες τυλιχτες με σως καπαρης!

Υλικα ανα 1 τεμ . 1 γαριδα καλης ποιότητας καθαρισμένη (γυρω στα 25 γρ)ενα φυλλο κρουστας .λιγο ελαιόλαδο αλατι,πιπέρι θυμαρι φρεσκο. Ανοιγουμε το φυλλο κρουστας αλοιφουμε με λαδι και ξανά διπλώνουμε στο μηκος.τοποθετουμε την γαριδα κατα μηκος με την ουρα να προεξεχει αφου την εχουμε ξεφλουδισει.πασπαλιζουμε θε θυμαρι .λαδι αλατι πιπερι,τυλιγουμε,ξανα αλοιφουμε με λαδι το φυλλο και ψηνουμε για 10 λεπτα στους 180 βαθμους. Για την σως Για 500γρ. 50 γρ καπαρης. 1κ.σ ανιθο ψιλοκομενο,χυμο απο μισο λεμονι .μιση κ.γ τζιντερ σκονη .1κ.σ μουσταρδα και 400γρ μαγινεζα (την κάνετε μονοι σας ακομα καλητερα)λιγο αλατι και πιπέρι .ολα μαζι στο μπλέντερ,καλο γτυπημα και ετοιμη και η σως!

 

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

Το χατσιπουρι

12648104_837794499681637_1488404184_n.jp

Το χατσιπουρι ειναι το ποιο διαδεδομενο μικρογευμα στη ανατολικη Ευρώπημετα το πιροσκι!οι ριζες του ειναι απο τα Απχασια οροι ωμος η φημη του εξαπλωθηκε γρηγορα και εφτασε στην γευστικη κορυφη των μικρογευματων.πουλιεται στους δρομους σε μικρα κιοσκια μεχρι και σε εστιατορια Συνταγή για χατσιπουρι απο την Ζαΐντε μια κορυφαία παραδοσιακη μαγείρισσα απο το το Σουχουμι της Απχαζιας!

Για την ζυμη. 150γρ αλεύρι μαλακο 30 γρ γαλα 20 γρ βουτηρο φρεσκο 1μεζουρα αλάτι 30γρ χλιαρο νερο 3γρ μαγια ξερη.

Για την γεμιση. 50γρ σολογκουνι(καπνιστο μετσομπονε) 50γρ μπρινζα (φρεσκο αγελαδινο τυρι)οχι πολυ αλμυρο 50γρ κιτρινο τυρι τυπου ολανδικου 40γρ βουτηρο 1αυγο Λιγο πιπερι

Εκτέλεση για ζύμη :ενα μπωλ ριχνουμε ολα τα υγρα υλικα,την μαγια και το αλατι και το αφηνουμε 6 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου,μετα ρίχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μέχρι να ενοθουν ολα τα υλικα και να εχουμε μια απαλη ζυμη.αφηνουμε να ξεκουραστεί 30 ωρα .στο διάστημα αυτο φτιαχνουμε την γεμιση, ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι βάζοντας ολα τα υλικα τριμενα μαζι με το μισο βουτηρο.ανοιγουμε την ζυμη σε μέγεθος 30 εκατοστα και ρίχνουμε τα υλικα στο κέντρο απλώνωντας τη κυκλικα απο το κεντρο προς τις ακρες αφηνωντας 10 εκατοστα περοθωριο να διπλωνει το φυλλο προς το κεντρο για την σκεπάσει. Αφου σκεπαστει η γεμιση και πλεων εχουμε μια στρογυλη πιτα την ψηνουμε στους 200 βαθμους για το 10 λεπτα.αφου το ξεφουρνισουμε αμεσως το αλοιφουμε με ενα πινελο με το βουτηρο που περισεψε και καλη σας ορεξη! Το χατσιπουρι ειναι το ποιο διαδεδομενο μικρογευμα στη ανατολικη Ευρώπημετα το πιροσκι!οι ριζες του ειναι απο τα Απχασια οροι ωμος η φημη του εξαπλωθηκε γρηγορα και εφτασε στην γευστικη κορυφη των μικρογευματων.πουλιεται στους δρομους σε μικρα κιοσκια μεχρι και σε εστιατορια Συνταγή για χατσιπουρι απο την Ζαΐντε μια κορυφαία παραδοσιακη μαγείρισσα απο το το Σουχουμι της Απχαζιας!

Για την ζυμη. 150γρ αλεύρι μαλακο 30 γρ γαλα 20 γρ βουτηρο φρεσκο 1μεζουρα αλάτι 30γρ χλιαρο νερο 3γρ μαγια ξερη. Για την γεμιση. 50γρ σολογκουνι(καπνιστο μετσομπονε) 50γρ μπρινζα (φρεσκο αγελαδινο τυρι)οχι πολυ αλμυρο 50γρ κιτρινο τυρι τυπου ολανδικου 40γρ βουτηρο 1αυγο Λιγο πιπερι Εκτέλεση για ζύμη :ενα μπωλ ριχνουμε ολα τα υγρα υλικα,την μαγια και το αλατι και το αφηνουμε 6 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου,μετα ρίχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μέχρι να ενοθουν ολα τα υλικα και να εχουμε μια απαλη ζυμη.αφηνουμε να ξεκουραστεί 30 ωρα .στο διάστημα αυτο φτιαχνουμε την γεμιση, ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι βάζοντας ολα τα υλικα τριμενα μαζι με το μισο βουτηρο.ανοιγουμε την ζυμη σε μέγεθος 30 εκατοστα και ρίχνουμε τα υλικα στο κέντρο απλώνωντας τη κυκλικα απο το κεντρο προς τις ακρες αφηνωντας 10 εκατοστα περοθωριο να διπλωνει το φυλλο προς το κεντρο για την σκεπάσει. Αφου σκεπαστει η γεμιση και πλεων εχουμε μια στρογυλη πιτα την ψηνουμε στους 200 βαθμους για το 10 λεπτα.αφου το ξεφουρνισουμε αμεσως το αλοιφουμε με ενα πινελο με το βουτηρο που περισεψε και καλη σας ορεξη!

 

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

12023073_771870879607333_1352087785_n.th12041694_771870876274000_2061686188_n.th12041809_771870882940666_102709826_n.thu

Υλικά. 250γρ φυλλο κρουστας (4-5 φυλλα περιπου αναλογα την εταιρία ) 250γρ αρνακι μπουτι 100γρ γραβιερα ναξου 40γρ πιπερια κικκινη γλυκια 1πατατα μετρια γυρω στα 120γρ 20γρ ελαιολαδο αλατι πιπερι θυμαρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε μια κατσαρολα βραζουμε το αρνακι και την πατατα αφου την εχουμε καθαρισει και κοψει στα 4 για 20 λεπτα, αφου ειναι ετοιμα σε ενα μπωλ ανακατευουμε το αρνακι με τις πατατες φου τις εχουμε σουρωσει καισε ενα μπωλ τα αναμιγνύουμε με τα υπολοιπα υλικα.στο παγκο εργασιας ανοιγουμε τα φυλλα κρουστας και στην μεση ριχνουμε την γεμιση.τα κλεινουμε προσεκτικά σε σχημα πουγγι και τα τοποθετουμε σε ενα μικρο ταψι και ψηνουμε στους 160 βαθμους για 40 λεπτα!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

11954635_760113884116366_414583045004516

 

φιλετο κοτοπουλο με τραγανη πετσα 4 τυρια!

ΥΛΙΚΑ για 4 μεριδες! 800γρ φιλετο κοτοπουλο! 4 τεμάχια 2 αυγα 100γρ κασερι 100γρ σκληρή μοτσαρελα 100γρ ρεγκατο 100γρ γκουντα 200γρ ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ενα μεγαλο μπωλ σπαμε και χτυπαμε τα αυγά. βαζουμε τα φιλετα και τα γυρνάμε μεχρι να κολησει πανω τους το αυγο.επειτα τα παναρουμε 1 φορά στα τυρια που τα εχουμε τριψει και ανακατεψει.τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια και απο τις 2 πλευρες μέχρι να κανουν μια τραγανή πετσα και επειτα τα ψηνουμε στην κουζινα για 7 λεπτα περιπου αναλ7γος το μέγεθος των φιλετων στους 200 βαθμούς!καλη σας ορεξη!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

10567511_543959955731761_1890138402_n.th

Φωλιά σφολιάτας γεμιστή με σοταρισμένα μανιτάρια και συκωτάκια κοτόπουλο και αχλάδι!

Υλικα για 8 φωλιές

1 φύλο σφολιατας 250γρ 300 γρ μανηταρια σαμπηνιον μετρια 500гр συκωτάκια κοτοπουλο 1 αχλαδι μετριο 50γρ κονιάκ 1κσ ζαχαρι 50γρ ελαιόλαδο 50γρ βουτηρο 100γρ παρμεζανα τριμενη 1κγλ πιπερι

Εκτελεση Φωλιες:

απλουμε το φυλο σφολιάτα πανω στον παγκο εργασίας και το ενοιγουμε με τον πλάστη μας λιγο ακομα .με ενα πιρουνι του κανουμε τρυπες να μην φουσκώσει πολυ,το κόβουμε σε 8 τεμαχια ,βουτηρονουμε και ψηνουμε στου 180 για 10', υποψην με το χερι μας ανασηκωνουμε τις ακρες για να μας δωσουν το κατάλληλο σχημα φωλια! Γέμιση, καθαρίζουμε τα μανηταρια και τα κοβουμε στα 4,πλενουμε και κοβουυμε συκωτακια σε ομοια μεγέθη και το αχλαδι σε μικρους κυβους,σε ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε τα συκωτακια με το αχλαδι και την ζάχαρη, μωλις το αχλαδι αρχιζει παιρνει χρωμα ριχνουμε το κονιάκ και αναβουμε φωτια .φλαμπε,τελος ριχνουμε τα ματηταρια το βουτηρο και το πιπερι και συνεχειζουμε το σωταρισμα για 4με 5 λεπτα μέχρι να δέσουν τα υλικα και να ειναι ετοιμα και τα μανηταρια μας!αφου ειναι ολα ετομα δεν εχουμε πάρα να γεμίσουμε τις φωλεις μας,να ριξουμε και την παρμεζανα μας και να τις γευτούμε ! καλη σας ορεξη!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

11846479_745158888945199_850828425_n.thu

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

500γρ 300γρ φρεσκο γαλα 3 αυγα (120γρ) 60 γρ αλευλι 20γρ ηλιέλαιο μια πρεζα αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την γέμιση δεν δινω υλικα γιατι ειναι χιλιαδες οι επιλογες μας ααναλογα με τα γουστα και τα υλικα που εχουμε στο ψυγειο μας,προτασεις .τυρι γκούντα με μπέικον, ντοματα με ζαμπον και ενταμ,μανηταρια τσιγαρισμενα σε βουτηρο κτλπ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ενα μπωλ ριχνουμε ολα τα υλικα μαζι και τα χτυπαμε με το συρμα μεχρι να γι ει ενας ομοιομορφος χυλος και να αφρισει, ζεστενουμε ενα αντικολητικο τηγανι 20cm,με μια χαρτοπετσέτα λαδωνουμε την επιφανεια και ριχνουμε μια με μια κουταλα περιπου στα 40 γρ χυλο και τηγανηζουμε σε μετρια ψωτια ακριβως ωπος τις κρεπες μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες .αφου ειναι ετοιμες αρχιζουμε το γεμισμα της αρεσκειας μας και δενουμε με ενα φυλο απο κρεμυδι φρεσκο

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

 

cook

krem -soup μανιταρια

11822320_745154242278997_485128013651732

krem -soup μανηταρια

Υλικα για 6 μεριδες,

150 γρ μανηταρια σαμπινιον η πορτο μπελο 60γρ κρεμυδι 150γρ κρεμα γαλακτος 150γρ γαλα φρεσκο 50γρ παρμεζα 2κσ ελαιολαδο η 30γρ βουτηρο αλατι πιπερι.

εκτελεση σε μια μετρια κατσαρολα ριχνουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε τα μανηταρια με τα κρεμυδια μεχρι να μαλακωσουσουν και να παρουν χρωμα αφου εξατμηστουν τα πολλα υγρα αποσυρουμε απο την φωτια την κατσαρολα ,ριχνουμε την κρεμα γαλακτος ,το γαλα αλατι πιπερι και την παρμεζανα τριμενη και τα χτυπαμε με το μπλεντερ χεριου μεχρι να λιωσουν ολα τα υλικα μας,επαναφεριυμε την κατσαρολα στην φωτια και σιγοβραζουμε για 5 λεπτα περιπου μεχρι να παρει την κρεμωδη υφη η σουπα μας,πανευκολη,νοστιμη και συνοδεύεται με κρουτον,επισης τρωγεται και κρύα. !

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

11816032_743444669116621_1822564402_n.th11830323_743444652449956_1130318462_n.th11798161_743444679116620_1012181347_n.th11798293_743444702449951_1988605563_n.th11830775_743445045783250_439016711_n.thu

ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΣΕ ΚΑΖΑΝΙ

Μια πραδοσιακη αρμενική συνταγή την οποία την αλλαξα λιγο αφαιρώντας της τα πολυ δυνατα μπαρικακα και την προσαρμωσα στα ελληνικα γούστα ,το αποτελεσμα θα το κρίνεται αφου την δοκιμάσετε!

Υλικα

500 γρ μοσχαρι 500γρ κοτοπουλο 2 κεφάλια σκορδο 1κιλ καροτα 500γρ κρεμυδια ξερα 700γρ ρυζι κιτρινινο μακρυκοχο της αρεσκιας σας. 100γρ ελαιόλαδο 100γρ ηλιέλαιο 1 κ/σ αλατι 1κ/σ πιπερι 1κ/σ σαφραν τριμενο λιγο φρεσκο θυμαρι

Εκτελεση

ζεστενουμε το καζανι η αν δεν εχουμε την κατσαρολα μας στην κουζινασε μετρια φωτια ,ριχνουμε τα έλαια και το κρεμυδι χοντοκομενο ,τα 2 κεφαλια σκορδο ολοκρηρα και το καροτο κομενο σε ζουλιε και το τσιγαριζουμε μεχρι να μαλακωσουν .προσθετουμε τα 2 ειδη κομενα σε μεγαλου κυβους ομοιου μεγεθους και συνεχειζουμε το τσιγαρισμα δυναμωνοντας ελαφρα την φωτια για 5 λεπτα,αφου τα υλικας εχουν μαλακωσει και τα κρεατικα εχουν παρει χρωμα αφαιρούμε τα 2 κεφαλια σκορδο και προσθετουμε το θυμαρι και το σαφραν,ανακατευουμε για λιγο.τελος προσθετουμε 1.5 λιτρο νερο το αλατι το πιπερι και ανακατευουμε καλα,χαμηλωνουμε την φωτια μας και ρίχνουμε απο πανω το ρυζι απλωνοντας να σκεπασει ολα τα υλικα και στην κορφη τα 2 κεφαλια σκορδο,σκεπαζουμε και σε 25 λεπτα το πιλαφι ειναι ετοιμο, ξεσκεπαζεται,ανακατεύετε και σερβίρετε, ΥΓ την πρωτη φορα που θα το κανετε να έχετε την φωτια σας χαμηλή μεχρι να καταλαβατε την διαδικασια ψησιματος αφου ρίξετε το ρυζι δεν ανακατεύετε καθουλου παραμονο αφου περασει ο χρονος και δοκιμασετε οτι ειναι ετοιμο,

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

 
cook

11666219_733434490117639_111116644164138

ΥΛΙΚΑ

10 φρεσμα σπαραγγια, 200γρ φυλλο σφολιατας 5γρ σουσαμι 50γρ βουτηρο 100γρ μανηταρια porto bello 30γρ παρμεζανα 120γρ κρεμα γαλακτος 5γρ σουσαμι αλατι, πιπερι

ΕΚΤΕΛEΣΗ

Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε 150γρ νερο και το ζεστενουμε,μωλις παρει βραζει ζεματαμε τα σπαραγγια για 1 λεπτο,προσοχή μην τα σπασουμε.αφου τα βγαλουμε τυληγουμε με λεπτες λωριδες φυλου σφολιατας,τα αλειφουμε με το μισο βουτηρο,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και τα ψησουμε στους 180 για 5 λεπτά, Σως ! Απο το νερο απο τα σπαραγγια κραταμε το 1/3 ριχνουμε τα μανηταρια και βραζουμε μεχρι να φυγει το νερο,αφου εχουν εξατμιστει τα υγρα ριχνουμε το βουτηρο την κρεμα γαλακτος και βραζουμε μεχρι να δεσει η κρεμα,τελος ριχνουμε την παρμεζανα και χτυπαμε με το μπλεντερ χεριου μεχρι να γινει μια ομοιομορφη κρεμα,ανε η κρεμα δεν εχει δεσει μπορουμε να την ξαναβακουμε στην φωτια και να την σιγοβρασουμε κι αλλο μεχρι να πρει την υφη που θελουμε!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

cook

ΜΠΟΥΛΕΤΣΚΑ

11720645_733261243468297_1266052930_n.th
11741931_733261240134964_956959785_n.thu
11719879_733261236801631_520536_n.thumb.
11741825_733261246801630_719309804_n.thu

πανευκολα αφρατα ψωμακια για σάντουιτς και μπεργκερ,

ΥΛΙΚΑ

1κιλο αλευρι 50αρι 10γρ μαγια ξερη 17γρ αλατι 70γρ ηλιέλαιο 5γρ ζαχαρι 50γρ φρεσκο γαλα 680γρ νερο χλιαρο,

Τοποθετουμε ολα τα υλικα στο μιξερ μας σε χαμηλες στροφες και τα ζυμωνουμε για 7 με 8 λεπτα ,η ζυμη μας ειναι μαλακια και δεν σφιξει για να διμιουργησει προβληματα στο μιξερ και γίνεται και στο χέρι με λιγη υπομονη, αφου τελειωσουμε το ζυμωμα τα τα κανουμε μπαλακια των 120γαμαριων και τα αφηνουμε να ξεκουραστουν για 25 λεπτα σε θερμοκρασια γυρω στους 30 βαθμους. (μην περιμενετε να φουσκωσουν).τα ανοιγουμε μετο χερι μας μεχρι να φτασουν να εχουν παχος 1με 1.5 cm με , τα τοποθετουμε στο ταψι τα ψηνουμε σε υψηλη θερμοκρασια 250 βαθμων για 3 λεπτα.ναι μονο 3' .

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

 
cook

11215129_732786826849072_367613585541811

Υλικα

1 πίτα τύπου κυπριακή,η για σουβλάκι σουβλάκι 1 πιπεριά γλυκιά Φλωρίνης μέτρια 1/2 κρεμυδι άσπρο 1μετρια ντομάτα 1 σκ σκόρδο 1κσ γιαούρτι η τζατζικΙ 1/2κγλ μαϊντανό ψιλοκομμένο 1κσ σόγια αλάτι,πιπέρι 2κσ ελαιόλαδο

Εκτελεση

Αφού έχουμε πλύνει τα λαχανικά τα κοβουμε στην μέση και τα τοποθετούμε σε μια λεκανιτσα,τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο,τη σόγια,αλάτι πιπέρι και τέλος τρίβουμε το σκόρδο και τα ανακατεύουμε ελαφριά μην διαλυσουνε,τα τοποθετούμε πάνω στην σχάρα και τα ψήνουμε ανάλογα με τα γούστα μας λίγο πριν είναι έτοιμα ψήνουμε και την πίτα μας και πάνω σε αυτη τοποθετούμε τα λαχανικά ,στο τέλος ρίχνουμε από πάνω και το τζατζίκι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό,εύκολο ορεκτικό το οποίο μπορεί να γίνει γρήγορα και σε τηγάνι η στην κουζίνα!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

 

 

cook

11638037_719165551544533_1489848339_n.th

Η ταραμοσαλατα της κρισης με καπνιστη ρεγγα

Υλικα

1 ρεγγα φιλεταρισμενη τουλαχιστον (300 γρ ) 50 γρ κρεμμυδι 200 γρ ψωμι άσπρο χυμό από ένα λεμονί 40γρ ελαιόλαδο 1κροκο αυγού, 1 ματσακι ανιθο 1 ραπανακι

Εκτελεση

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά,το τοποθετούμε στο μπλέντερ και το χτυπαμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμυδι,το μισό άνηθο τέλος προσθέτουμε την ρεγγα αφού την έχουμε φιλεταρει μαζι με το αυγοτάραχο της και τον κρόκο του αυγού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρεμα,την τοποθετούμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ραπανάκι και τον άνηθο,ξεχωριστεί γεύση γρήγορο ορεκτικό για το τσιπουρακι και το ούζο!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

 

 

cook

ΣΑΛΑΤΑ ΤΑΊ΄ΣΚΗ

20150701_192001.thumb.jpg.13d01ed8cc52a8

20150701_192224.thumb.jpg.ea531914ddd8de20150701_192436.thumb.jpg.ad0b9456c21bf7

υλικά 
120 γρ μοσχαρι φιλετο 
80γρ πρασινη σαλατα
40γρ ντοματα
40γρ αγγουρακι
30γρ πιπερια   γλυκιά 
20γρ ελαιολαδο αρωματισμενο με σκορδο
2γρ αλάτι 
5γρ σογια  σως
5 γρ σουσαμι ψημενο

Εκτελεση,
τεμαχιζουμε το φιλέτο  σε 3 ομοια κοματια  και τα χτυπαμε μεχρι να φτασουν το παχος του 1 εκατοστου,σε ένα τηγανακι  ριχνουμε μια πολυ μικρη ποσοτητα απο το ελαιόλαδο  και το σογια,σωταριμε για 2 λεπτα το πολυ μεχρι να ροδισει,εν το μεταξυ σε μια λεκανιτσα εχουμε πλυνει και εχουμε τεμαχισει τα λαχανικα μας και τα εχουμε περιχησει με το ελαιόλαδο, αφου το κρεας ειναι ετοιμο τοποθετουμε τα λαχανικα μας σε ενα μεγαλο πιατο και απο πανω βαζουμε τα τρια φιλετα.τελος πασπαλιζουμε με το το σουσαμι αντί για σουσαμι μπορουμε να βαλουμε ψημενο κουκουναρι και παρμεζανα και καλη σας ορεξη,ευκολη και υγειηνη σαλατα μεσα σε 5 λεπτά! καλη σας ορεξη!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

 

cook

DSC_psistariesafoimalliorapasturmakempapDSC_psistariesafoimalliorapasturmakempapDSC_psistariesafoimalliorapasturmakempap
DSC_psistariesafoimalliorapasturmakempapDSC_psistariesafoimalliorapasturmakempapDSC_psistariesafoimalliorapasturmakempap
DSC_psistariesafoimalliorapasturmakempap

Συστατικά

  • 500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά (λάπα με το λιπάκι της) 
  • 400 γραμ. χοιρινός κιμάς (με το λιπάκι του σπάλα)
  • 100 γραμ. παστουρμά μοσχαρίσιο
  • 80 γραμ. κρεμμύδι (2 μέτρια)
  • 4 σκελίδες σκόρδο μεγάλες 
  • 1 ½ κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • 14 γραμ. αλάτι (1 κουτ. σουπ. λίγο λιγότερο από κοφτή)
  • 1 γραμ. πιπέρι μαύρο (1/2 κουτ. γλυκ. περίπου)
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι (1 κουτ. γλυκ. περίπου) 
  • 1,5 γραμ. σουμακ (1 κουτ. γλυκ. κοφτό)
  • 1 γραμ. κόλιανδρο (1 κουτ. γλυκ. κοφτό)
  • 1,5 γραμ. κύμινο (1 κουτ. γλυκ. κοφτό)
     

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Απ’ την προηγούμενη μέρα πρέπει να ετοιμάσουμε το κεμπάπ, σε ένα σκεύος βάζουμε τους κιμάδες, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα μισά κρεμμύδια και τα μισά σκόρδα και όλο το διόσμο και τα προσθέτουμε στον κιμά και

Όταν ενσωματωθούν καλά βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για λίγο (ο κιμάς πρέπει να ζυμώνεται πάντα κρύος) όσο ο κιμάς ψύχεται στο ψυγείο σε ένα μπλέντερ βάζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το υπόλοιπο σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το σουμάκ, το ελαιόλαδο και τον παστουρμά. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά και παίρνουμε ένα μείγμα σαν αλοιφή. Βγάζουμε τον κιμά απ’ το ψυγείο και προσθέτουμε το μείγμα με τον παστουρμά και ξαναζυμώνουμε πολύ καλά αυτή τη φορά για να πάρουμε

Αφού ολοκληρώσουμε το ζύμωμα βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει ο κιμάς τον βγάζουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πάλι πολύ καλά. Είναι βασικό το ζύμωμα και ο κιμάς να ζυμώνεται κρύος για να πάρουμε σαν τελικό αποτέλεσμα ελαστικά και μαλακά κεμπάπ. Αφού τελειώσει και το τελευταίο ζύμωμα σκεπάζουμε καλά τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες, αν όχι 24  τοτε 12 σιγουρα

Σημαντικό για το κεμπάπ να παραμείνει ζυμωμένο στο ψυγείο για ώρες όχι μόνο για να ενσωματωθούν τα αρώματα των υλικών που προσθέτουμε αλλά και να αποκτήσει ελαστικότητα το κεμπάπ.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Πριν πάμε στην ψησταριά μας να ανάψουμε τα κάρβουνα, ετοιμάζουμε τα κεμπάπ. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε λάμες ή σε μικρά κυλινδρικά κεμπάπ. Τα κεμπάπ που θα το περάσουμε στην λάμα για να το ψήσουμε θα το χωρίσουμε σε μπάλες των 100 γραμ. περίπου. Για να γίνουν εύκολα και ομοιόμορφα τα μικρά κυλινδρικά κεμπάπ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανή γεμίσματος για λουκάνικα ή ένα χωνί με μεγάλη διάμετρο στην έξοδο. Αν τα κάνετε με τα χέρια να έχουν διάμετρο όσο ένα χοντρό

Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία πάμε στην ψησταριά μας να ανάψουμε τα κάρβουνα μέσα στην ειδική σκάφη ψησίματος.

ΠΩΣ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ

Στην ψησταριά μας-λοιπόν- μέσα στην ειδική σκάφη ψησίματος συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα σε σωρό, στην κορυφή σε 2-3 σημεία τοποθετούμε βαμβάκι και το εμποτίζουμε με οινόπνευμα. Βάζουμε φωτιά και τα κάρβουνα θα είναι έτοιμα σε 30-35 λεπτά, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα από πάνω προς τα κάτω όπως πολύ καλά φαίνεται στις παρακάτω 

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΕΜΠΑΠ

Όταν-λοιπόν- έχουν ανάψει τα κάρβουνα για τα καλά τα απλώνουμε στην ψησταριά μας μέσα στην σκάφη ψησίματος και ρίχνουμε στάχτη από πάνω για να μην έχουμε πολύ δυνατή θερμοκρασία. Θέλουμε μέτρια θερμοκρασία για το κεμπάπ στις λάμες και χαμηλή για τα μικρά κεμπάπ ,

Ακουμπάμε τις λάμες με το κεμπάπ μπρός και πίσω στην σκάφη ψησίματος και γυρίζουμε γρήγορα την πρώτη φορά και από την άλλη μεριά. Θα γυρίσουμε αρκετές φορές τα κεμπάπ για να ψηθούν καλά και από τις δύο μεριές, απομακρύνουμε

Σημαντικό είναι να βγουν την κατάλληλη στιγμή για να μην στεγνώσουν. Αν υπάρχει και βοηθός

Για τα κυλινδρικά κεμπάπ βάζουμε καθαρή ανοξείδωτη σχάρα ψησίματος πάνω από την σκάφη. Πριν κάψει βάζουμε τα μικρά κεμπάπ πάνω και γυρίζουμε γρήγορα την πρώτη φορά. Πριν βάλουμε τα μικρά κεμπάπ πάνω στην σχάρα τα λαδώνουμε πρώτα για να μην μας κολλήσουν στην σχάρα. Γυρίζουμε αρκετές φορές να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε απ’ την σχάρα όταν είναι έτοιμα. 

Σερβίρονται ζεστά με κρεμμύδι σε ροδέλες και μπούκοβο καυτερό,

Δυνατή γεύση, διακριτική η παρουσία του παστουρμά, δεν ανιχνεύεται κανένα απ’ τα μπαχαρικά πολύ ισορροπημένη πλούσια γεύση. Τέλειος κρασομεζές!!!
Αυτό που πρέπει να προσέξετε πολύ στην προετοιμασία της συνταγής είναι το αλάτι, η ποσότητά του εξαρτάτε και απ’ το πόσο αλμυρός είναι ο παστουρμάς. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να είναι πάνω από 15 γραμ. (λίγο λιγότερο από μια κοφτή κουτ. σουπ.) η ακρίβεια κάνει την διαφορά. Κατά την γνώμη μου πρέπει να χρησιμοποιείτε ζυγαριά ακριβείας και για τα μπαχαρικά.

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος

×
×
  • Create New...