Jump to content

BUCATARIA MEA INTERNASIONAL

  • καταχωρήσεις
    134
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.053

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Η συνταγές της Virginias Papadopoulou Panait 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

12168000_1651613411746311_1251866759_n.t

Ομελέτα με πέστο βασιλικού και φρέσκια Mozzarella Υλικά: 1φλιτζ. τσαγ. φρέσκια Mozzarella, σε λεπτά κομμάτια 8 αυγά μεγάλου μεγέθους 8 ντοματίνια κομμένα στα δύο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 φλιτζ. τσαγ. πέστο βασιλικού ¾ κ.γ. αλάτι χοντρό ¼ κ.γ.πιπέρι Εκτέλεση: · Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. · Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ¾ του φλιτζανιού από τα κομμάτια τηςφρέσκιας DirolloMozzarella. · Βάζουμε σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. · Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και την φρέσκια DirolloMozzarella. Ανακατεύουμε 1-2 φορές με μια σπάτουλα και το μαγειρεύουμε για 1-2΄. · Απλώνουμε από πάνω τις φέτες από την ντομάτα και την υπόλοιπη φρέσκια Mozzarella. · Έπειτα την βάζουμε στον φούρνο μέχρι να φουσκώσει για περίπου 8’. Την αφήνουμε να σταθεί για 5’, περνάμε την σπάτουλα από τις άκρες και ξεφορμάρουμε την ομελέτα. · Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ζεστή με λίγη τριμμένη φρέσκια Mozzarella από πάνω.

cook

12170686_1651844995056486_1579445031_n.t

Κανελόνια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι, Cottage και φρέσκια ντομάτα

Υλικά: 500 γρ κανελόνια 1 κιλ σπανάκι 1 πράσο 1 ματσάκι καυκαλήθρες 1 ματσάκι μυρώνια 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ξερό κρεμμύδι 3 κλωνάρια θυμάρι 250 γρ Cottage 2.2% 250 γρ ανθότυρο 200 γρ ελαιόλαδο 2 κουτ. του γλυκού αλάτι ½ κουτ. του γλυκού πιπέρι Για τη σάλτσα ντομάτας: 5 ντομάτες ώριμες Λίγο αλάτι και πιπέρι ½ ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά) 100γρ ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σωτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά για 10’ μέχρι να φύγουν τα υγρά του και να κατέβει. Προσθέτουμε τα τυριά, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Χτυπάμε στο multi τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τα κανελόνια. Ψήνουμε στους 180oC για 30’.

cook

804496_1652019731705679_177203794_n.thum

Κορμός Black forest με κρέμα tiri και λευκή σοκολάτα

Υλικά: Για την κρέμα: 400 γραμ. Dirollo spread 4% λιπαρά (2 συσκευασίες) 200 ml κρέμα γάλακτος Adoro 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 200γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια 2 βανίλιες 20 κεράσια από κομπόστα (στραγγισμένα) 2 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο ή κιρς Για το παντεσπάνι: 4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 βανίλιες 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι φαρίνα 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι Για το σιρόπι: ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό λίγο λικέρ βύσσινο ή κιρς Για τη διακόσμηση: μερικά στραγγισμένα κεράσια από κομπόστα 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση: • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες. • Ανακατεύετε το κακάο με το αλεύρι. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα αρχίζετε να τα προσθέτετε σε δόσεις στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με το γάλα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. • Στρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ. με χαρτί ψησίματος και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να περάσουν 2-3 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε βαμβακερή πετσέτα. Αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, γυρίζετε το παντεσπάνι σε ρολό και αφήνετε να κρυώσει μαζί με την πετσέτα. • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αρωματίζετε με το λικέρ ή το κιρς και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε και τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνετε με το κιρς και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο. • Ετοιμάζετε την κρέμα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος κι αφήνετε να γίνει χλιαρή. Αφρατεύετε το Dirollo spread χτυπώντας το στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και προσθέτετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Όταν ομογεννοποιηθεί η κρέμα την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. • Τοποθετείτε το παντεσπάνι στον πάγκο σας και το σιροπιάζετε ελαφρά αλείφοντάς το με πινέλο. Αφού απορροφήσει το σιρόπι, απλώνετε πάνω του τη μισή ποσότητας κρέμας και μοιράζετε τα στραγγισμένα κεράσια. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη κρέμα. • Διακοσμείτε τον κορμό με τρίμμα σοκολάτας και κεράσια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε.

cook

Εκμέκ Πολίτικο

12188557_1653806751526977_922407454_n.th

Εκμέκ Πολίτικο Το πολίτικο σιροπιαστό, δεν φτιάχνεται με φύλλο καταϊφιού, αλλά με μία ζύμη που θυμίζει τσουρέκι! Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ του εκμέκ κανταϊφι… που οι περισσότεροι γνωρίζουμε!

Υλικά 160 gr. αλεύρι για τσουρέκια 12 gr. νωπή μαγιά 50 gr. βούτυρο 20 gr. ζάχαρη 1 μικρό αυγό 50 gr. γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας γάλα 1 βανίλια ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σκόνη για το σιρόπι 500 gr. ζάχαρη 350 gr. νερό 1 ξυλάκι κανέλας Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα Σαντυγί Φυστίκι Αιγίνης Κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής το προζύμι: Διαλύουμε την μαγιά σε 4 κουταλιές της σούπας νερό χλιαρό. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μαγιά με 2-3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Σκεπάζουμε το προζύμι και το αφήνουμε 25′ λεπτά να φουσκώσει. η ζύμη: Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, το γάλα, το γιαούρτι και την βανίλια. Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, προσθέτουμε το προζύμι, το μείγμα που ετοιμάσαμε, το αλάτι και τα μυρωδικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική, λεία και μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα την ζύμη, σε ζεστό μέρος. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό, περίπου 24 εκατοστών. Απλώνουμε την ζύμη ομοιόμορφα. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 20′ λεπτά. Ψήνουμε για 20′ λεπτά στους 160° C βαθμούς στο αερόθερμο. Κατόπιν στρώνουμε μία λαδόκολλα στην σχάρα του φούρνου, αναποδογυρίζουμε ψήνουμε για 30′ λεπτά στους 120° C βαθμούς στο αερόθερμο. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξαναβάζουμε την ζύμη στο ταψί για να την σιροπιάσουμε. το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5′ λεπτά. το σιρόπιασμα: Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην ζύμη και σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι περίπου 2 ώρες. Βάζουμε το εκμέκ στο ψυγείο. Σερβίρουμε με σαντυγί και κανέλα!

cook

Πίτσα Virginia

12188338_1654036288170690_1844358727_n.t

Πίτσα Virginia

Υλικά: Για τη ζύμη: 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ. γάλα 70 γρ. βούτυρο 40 γρ. ζάχαρη 15 γρ. αλάτι 25 γρ. νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά 2 αυγά Για τη σάλτσα: 3 μεγάλες ντομάτες 3 κουταλιές πελτέ 1 πιπεριά κέρατο 3 κουταλιές σούπας κοφτές κέτσαπ ή μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη φρέσκο βασιλικό (όσο τραβάει η όρεξη σας) 2 κουταλιές ελαιόλαδο Για το «στόλισμα»: 750 γρ. κασέρι (της αρεσκείας μας - 250 γρ. για κάθε πίτσα) 250 γρ. φέτα (το χωρίζουμε σε 3 μερίδες, μία για κάθε πίτσα) 3 πιπεριές κέρατο μικρές κομμένες σε ροδέλες 3 ντομάτες μικρές κομμένες σε ροδέλες Αλλαντικά της αρεσκείας σας, μανιτάρια, ρίγανη, βασιλικό, καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι.Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε ελάχιστο χλιαρό νεράκι και βάζουμε και την μαγιά για να φουσκώσει. Στην λεκανίτσα μας βάζουμε όλο το αλεύρι (πλην μιας κούπας). Μόλις το μείγμα του γάλατος ψιλοκρυώσει, ρίχνουμε μέσα και τα αυγά και τα χτυπάμε. Μετά ρίχνουμε και την μαγιά μας και στο τέλος ρίχνουμε το τελικό μείγμα στην λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε μετά σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι της κούπας και ζυμώνουμε. Τέλος, το ζυμάρι το αφήνουμε μια ώρα να "ξεκουραστεί". Κόβουμε το ζυμάρι σε 3 ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε 3 ζύμες για πίτσα. Για την σάλτσα, ρίχνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και αφού κάψει το λάδι, τσιγαρίζουμε την πιπεριά. Μετά ρίχνουμε την ντομάτα αφού την έχουμε τρίψει πρώτα. Μετά από 5 λεπτάκια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε την σάλτσα να πάρει βράση έως να αρχίζει να πήζει. Στην ζύμη που έχουμε απλώσει στο ταψί μας, ρίχνουμε περίπου 3-4 κουταλιές από την σάλτσα μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Έπειτα ρίχνουμε το κασέρι μας, την πιπεριά, τα αλαντικά και ό,τι άλλο έχουμε και στο τέλος την ντομάτα και την φέτα. Βάζουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω αντίσταση αναμμένη για 15-20 λεπτά.

cook

11998714_1641194976121488_852055864_n_(1

Γεια σας Εδώ είναι μια καλή συνταγή μόνο να προσπαθήσουμε όταν λαχτάρα κάτι γλυκό. Δαχτυλίδια κανέλα μήλο δεν πάχυνση και προετοιμαστεί πολύ γρήγορα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα γευστικό επιδόρπιο, υγιεινό και γευστικό.

 Δαχτυλίδια μήλο και κανέλα

Συστατικά 4 μεγάλα μήλα Ένα φλιτζάνι αλεύρι ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/2 1 αυγό 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα Φυτικά έλαια για τηγάνισμα Μέθοδος παρασκευής Κατ 'αρχάς, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη το δοχείο. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αυγό και το βουτυρόγαλα. Είναι από τα μήλα. Κόψτε τους σταυρωτά σε φέτες δεν είναι πολύ παχιά, και με ένα ποτήρι, κομμένα κέντρο τους, έτσι ώστε τα ακόλουθα δακτυλίους. Τοποθετήστε τις ροδέλες μήλου σε μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει Στραγγιστό χυμό φρούτων. Εν τω μεταξύ, βάλτε στο καυτό λάδι. Ανακατέψτε τα περιεχόμενα των δύο δοχείων και ρίχνει τα δαχτυλίδια μήλο ζύμης, κουνώντας περίσσεια. Τηγανίζουμε τα δαχτυλίδια, φροντίζοντας να γυρίσει από τη μία πλευρά στην άλλη. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, καθώς γίνονται χρυσά και βάλτε τα σε ένα πιάτο επενδεδυμένα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα. Στη συνέχεια, βυθιζόμαστε δαχτυλίδια τηγανισμένα σε ένα μείγμα που παράγεται από το 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και σερβίρετε ζεστές. Απολαύστε το!

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Ζυμαρικά Σούπα αφράτα

11992194_1641171572790495_1813506849_n.t

Καλημέρα. Μια συνταγή που είναι πολύ καλή ρουμανικά Ας ετοιμάζουν από κοινού ένα αφράτο αλεύρι ζυμαρικών σούπα! Θα ήθελα σίγουρα, ειδικά επειδή μετά από αυτή τη συνταγή δεν θα πάει στραβά με ζυμαρικά

 Ζυμαρικά Σούπα αφράτα

Συστατικά 2 τεμ. στεγνωτήριο (δαυκί, μαϊντανό) 3 καρότα 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 πατάτες μαϊντανός 2 αυγά σιμιγδάλι αλάτι Μέθοδος Βάλτε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά, θα πρέπει να μαγειρεύονται όταν μπαίνουν εύκολα πιρούνι. Μην βράσει πάνω, επειδή τα λαχανικά μας χάνουν τις βιταμίνες τους με το μαγείρεμα όλα τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμο excesivă.Când αρχίσει να προετοιμάζει ζυμαρικά. Ασπράδια αυγού χωριστά. Ανάμιξη ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να μεγαλώνουν όμορφα. Προσθέστε τους κρόκους τρίβονται πάνω από τα ασπράδια αυγών ξεχωριστά με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο, μέχρι να έχουμε μια σύνθεση που δεν ρέει από το κουτάλι. Συμβουλή-καλύτερο μέρος για λιγότερο φαγητό, βράστε ζυμαρικών γεύμα και αν διασπάται προσθέστε το σιμιγδάλι σούπα περισσότερο από το να δώσει πολύ γεύμα από την αρχή να αναδυθεί ζυμαρικά χώρες. Με ένα κουτάλι θέσει σε ζυμαρικά σούπα, ένα προς ένα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε λίγα λεπτά, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε σούπα και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό τέλος. Φλάφι σούπα ζυμαρικών είναι έτοιμο!

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Galaktobureko

11802060_1646320975608888_2021685959_n.t

Γεια σε όλους. Ελληνική συνταγή που έκανα σήμερα το πρωί για πρώτη φορά. Έχω να πω ότι βγήκε σούπερ καλή. Συνταγή no.210 Galaktobureko Συστατικά 1 λίτρο γάλα 150 γρ σιμιγδάλι 150 γραμμάρια ζάχαρη 4 αυγά 70 γρ βούτυρο 1 βανίλια Φλούδα λεμονιού 450 γρ φύλλο πίτας Σιρόπι 500 γραμμάρια ζάχαρη 200 gr νερό Ο χυμός ενός λεμονιού Μέθοδος παρασκευής Βράζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτετε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Όταν κρυώσει προσθέστε τα αυγά και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα πυρέξ, προσθέτουμε 5 φύλλα που αλείφεται με βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, άλλα φύλλα. Αλείφουμε με νερό και το κόβουμε εύκολα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέστε το galaktobureko είναι ζεστό. Σας εύχομαι καλή όρεξη.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Ψητή Πουρές

11998951_1640823339491985_86595328737603

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα.

 Ψητή Πουρές

Συστατικά 12 πατάτες 3 καρότα 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη 250 ml κρέμα γάλακτος 150 γρ. Γκούντα 150 ml γάλα Άλατα Ρίγανη Piper Σκόρδο

Μέθοδος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα και τις πατάτες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν σχεδόν τους μαγειρεμένα έξω με ένα κουτάλι. Παίρνουμε 1 καρότο, 3 πατάτες και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με σκόρδο, 1 κουταλιά μαργαρίνη, 50 γραμμάρια τυρί Gouda και ανακατέψτε καλά. Έχουμε μερικές μπάλες. Ανακατεύουμε τα καρότα και τις πατάτες με ένα σύρμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, μαργαρίνη, γάλα, ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ βάλτε κεφτέδες γύρο πουρέ, προσθέστε το πουρέ και προσθέτουμε γκούντα πάνω. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C και ψήνουμε 25-30. Σας εύχομαι καλή όρεξη

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Σούπα μινεστρόνε

11999065_1640669889507330_10310699299695

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι.

Σούπα μινεστρόνε

Συστατικά 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 4 σκελίδες σκόρδο, κιμά 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους 1 μεγάλο καρότο, σε κύβους 300g φασολάκια 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό Άλατα φρεσκοτριμμένο πιπέρι 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 1 φλιτζάνι ζυμαρικά μικρό 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Μέθοδος παρασκευής Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το σέλινο και τα καρότα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε σε πράσινα φασόλια, ρίγανη και βασιλικό, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι? άφησε πάνω από 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα μέσο σε χαμηλό και σιγοβράστε 10 λεπτά. Ανακατέψτε σε φασόλια και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι τα ζυμαρικά και τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι. Σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα. Σας εύχομαι καλή όρεξη και ένα όμορφο βράδυ

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Σάντουιτς με λουκάνικο

11997083_1640448436196142_1249979947_n.t

Καλημέρα. Μια ιδέα για το πρωινό, μου αρέσει τα παιδιά.

 Σάντουιτς με λουκάνικο

Συστατικά Λουκάνικα Φέτες ψωμιού Γκούντα Μαργαρίνη Ρίγανη Άλατα Νερό Ketcup

Μέθοδος παρασκευής Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λουκάνικα. Αλείψτε τις φέτες ψωμί με μαργαρίνη. Προσθέτουμε το τυρί Gouda, λουκάνικα, ρίγανη, ketcup. Αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη και προσθέστε ένα σάντουιτς. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε 10 λεπτά στους 170 °. Σας εύχομαι καλή όρεξη.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Πασχαλίτσα

11999902_1640154249558894_838988654_n.th

Καλημέρα και μια όμορφη Κυριακή.

 Πασχαλίτσα (αγαπημένο πιάτο του Αδριανού, το μικρό αγόρι μου. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται πασχαλίτσα)

Συστατικά 300g κιμά βοείου κρέατος 2 ντομάτες Άλατα Piper Ρίγανη Λάδι 1 φλιτζάνι κρασί 1 αυγό 1 κρεμμύδι Νερό 1 καρότο Gouda / φέτα

Μέθοδος παρασκευής Καθαρίστε τα λαχανικά. Κόψτε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το καρότο και το αφήνουμε 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και το αφήνουμε 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά, το κρασί και το νερό και αφήστε το να βράσει καλά. Τέλος προσθέτουμε το αυγό. Είναι πολύ καλό και σερβίρεται με γκούντα / φέτα. Σας εύχομαι καλή όρεξη

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Κρουασάν με μαρμελάδα

11950841_1639601246280861_103099211_n.th

Κρουασάν με μαρμελάδα Συστατικά Ζύμη 1 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο 2 φλιτζάνια ζεστό νερό 1 κύβους μαγιά 3-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Άλατα Βανίλια Αλεύρι (να μην κολλάει στα χέρια) Ζύμη 2 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο 2 φλιτζάνια αλεύρι Μαρμελάδα Ξηροί καρποί Nuttela Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση Μέθοδος παρασκευής Ζύμη 1 Ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Ζυμώστε. Ζύμη 2 Έλαιο αναμιγνύεται καλά με το αλεύρι. (Είναι σαν κρέμα) Τεντώστε ένα φύλλο (ζύμης 1) και προσθέτετε την κρέμα πάνω (ζύμη 2) Κάνουμε όπως κέικ, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα κόβουμε κομμάτια με ένα τέντωμα και κοπή πλακών. Αυτό το φύλλο γύρω από ένα κομμένο σε 8 ίσα μέρη. Κάθε τρίγωνο προσθέσετε nuttela αναμιχθούν με ξηρούς καρπούς ή μαρμελάδα. Προθερμάνετε το φούρνο. Ψήνουμε στους 180 ° C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σας εύχομαι καλή όρεξη.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

11949758_1638736796367306_1839551035_n.t

Καλημέρα και καλή σας μέρα

Zacusca μελιτζάνα 3 kg πιπεριές Καπία 3 kg πιπεριές 6 κg μελιτζάνες 2 kg καρότα 4 κg κρεμμύδι 4 kg tomates 1 κιλό λάδι

Μέθοδος παρασκευής Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις ντομάτες. Καπία πιπεριές σε έναν πίνακα ψήνουν, μελιτζάνες και πιπεριές. Καθαρίστε φλούδα. Τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα και ανακατεύουμε. Προσθέστε τις πιπεριές και το πιπέρι Καπία και ανακατεύουμε .Τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αφήστε το να σιγοβράσει καλά. Μετά το βρασμό και το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζα. Βάζα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη γέμιση προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε 10 λεπτά. Σας εύχομαι καλή όρεξη.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Ραβανί κακάο

11949569_1638465679727751_298581667_n.th

Καλημέρα σε όλους

 Ραβανί κακάο

Συστατικά 200 γρ σιμιγδάλι 250 γραμμάρια ζάχαρη 150 gr Farin μέχρι 100 ml γάλα 5 αυγά Άλατα Βανίλια 2 κουταλιές της σούπας κακάο Σιρόπι 600 γραμμάρια ζάχαρη 600 gr νερό 50 γρ μαργαρίνη Ο χυμός ενός λεμονιού

Μέθοδος παρασκευής Ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ για 10 λεπτά. Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε. Ανακατέψτε farin με σιμιγδάλι, αλάτι και βανίλια Προσθέστε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε το μίγμα του κακάο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 °. Αφήνουμε να κρυώσει. Σιρόπι Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά, και προστέθηκε κρύο ραβανί.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Ανανάς Κέικ

11992057_1638214539752865_128671898_n.th

Καλημέρα, καλό μήνα και μια όμορφη μέρα.

 Ανανάς Κέικ

Συστατικά 5 αυγά Σκόνη ψησίματος 1 100 gr καρύδια / αμύγδαλα 2 κονσέρβες ανανά κομπόστα Ο χυμός ενός λεμονιού 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού / λεμονιού 100 ml κονιάκ 300 γρ αλεύρι 5 βανίλια 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο / μαργαρίνη 130 γραμμάρια ζάχαρη Για διακόσμηση Κρέμα γάλακτος 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Σοκολάτα

Μέθοδος παρασκευής Χωριστά αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σκληρό. Λιώστε τη μαργαρίνη / βούτυρο. Ανακατεύουμε τους κρόκους με μαργαρίνη / βούτυρο. Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω. Προσθέστε το κονιάκ, βανίλια, λεμόνι και λεμόνι / πορτοκάλι και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε το αλεύρι με τα καρύδια / αμύγδαλα και αυγό προστίθενται στη σύνθεση. Προθερμάνετε το φούρνο στους ψήστε για 35-45 λεπτά 180 °. Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι ρίξτε το χυμό από τα κονσερβοποιημένα, και πρόσθεσε ΚΕΚ. Προσθέστε την κρέμα και ανανά φέτες. Προσθέστε το άλλο μισό του ΚΕΚ, χυμό από κονσέρβα κρέμα σαντιγί και σοκολάτα. Σας εύχομαι καλή όρεξη και μια ευχάριστη μέρα.

 

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

11908097_1637571929817126_932254035_n.th

Καλημέρα

 Ρουμανικά συνταγή Συνταγή

 Μελιτζανοσαλάτα με μαγιονέζα Συστατικά 6-8 μελιτζάνες 1 αυγό μαγειρεμένο 1 αυγό Άλατα Λάδι Εξυπηρετούν Ντομάτες Μέθοδος Ψήστε μελιτζάνα. Καθαρίστε τους. Αφήστε να στραγγίσει. Le tocam με ξύλινο κουτάλι. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαγειρεμένα με ακατέργαστη κρόκους. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε με ψωμί και ντομάτα. Σας εύχομαι καλή όρεξη και όμορφη Κυριακή

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Μπισκότα πατάτας

11798314_1637239016517084_1085574481_n.t

Καλημέρα. Ρουμανική συνταγή, που πωλούνται σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Αλλά γιατί να αγοράσει αυτό το προϊόν, μπορούμε να ετοιμάσουμε το σπίτι μας πολύ εύκολα. Συνταγή Νο 145 Μπισκότα πατάτας

Συστατικά (20-22 τεμάχια) 250 γρ. petit beurre μπισκότα 175 ml γάλα 2 κουταλιές της σούπας κακάο 2-3 βανίλια 50 γρ τριμμένο καρύδι 2 κουταλιές της σούπας ρούμι Κακάο για την διακόσμηση

Μέθοδος παρασκευής Κροτίδες σπάσει. Petit beurre μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ καρύδια. Σε ένα μπολ / μπισκότα μπολ ανακατέψτε, το κακάο και τα καρύδια. Προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε 125 ml. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και σιγά-σιγά. Από το μείγμα αυτό κάνει μπάλες. Σε ένα βαθύ πιάτο βάλτε κακάο. Αυτοί οι δίσκοι μπάλα σε κακάο. Σας εύχομαι καλή όρεξη και ευχάριστο Σαββατοκύριακο.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Τυροκροκέτες

11938814_1636966789877640_1481635570_n.t

Καλημέρα. Ευχαριστώ για αυτήν την συνταγή, Θεοδώρα (η μεγαλύτερη κόρη του συζύγου μου).

 Τυροκροκέτες

Συστατικά 200 gr γκούντα 300 gr Edam 4 αυγά 4-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Λάδι για τηγάνισμα

Μέθοδος παρασκευής Μείγμα Gouda, Edam με αυγά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Μπορούμε να τους δώσουμε την μπάλα τυρί και το αλεύρι. Τηγανίζουμε στις δύο πλευρές. Σας εύχομαι καλή όρεξη και μια όμορφη μέρα.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Ψαρόσουπα

11911842_1636964356544550_1670998191_n.t

Καλημέρα. Ψάρια συνταγές. Ευχαριστώ αγαπητέ. Θεοδώρα (η μεγαλύτερη κόρη του συζύγου μου) για τη συνταγή.

 Ψαρόσουπα Συστατικά 1 bakalaro. - 1.500 gr 1 κρεμμύδι 4 καρότα Φύλλα σέλινου 2 ντομάτες 2 μέτρια κολοκυθάκια Άλατα 3 πατάτες Λάδι 150 g ρύζι 4 αυγά 4 χυμό λεμονιού.

Μέθοδος παρασκευής Καθαρίστε τα ψάρια. Βράζουμε το νερό. Προσθέστε το καθαρισμένα ψάρια. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ψάρι έξω από μια σουπιέρα. Σουρώνουμε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέστε λάδι και βότανα. Καθαρίστε τα οστά ψαριών. Όταν τα λαχανικά μαγειρεύονται σχεδόν τα έξω και τα βάζουμε στο μπλέντερ κάνουμε κρέμα. Προσθέστε την κρέμα πάνω από το χυμό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι και το ρύζι. Βράζουμε 8-10 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια του ψαριού. Ανακατέψτε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το ζωμό και προσθέτουμε μια κουτάλα να λάβει πάνω από τα αυγά με το λεμόνι και amestcam. Εμείς αυγό σύνθεση πάνω από τη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Σας ευχόμαστε καλή όρεξη.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Φανουρόπιτα

11951053_1636715789902740_1954727550_n.t

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε εκείνους που γιορτάζεται σήμερα. Είναι Αγίου Φανουρίου και προετοιμασμένοι Φανουρόπιτα. Ευχαριστώ Μαρία (αδελφή του συζύγου της) για τη συνταγή.

Φανουρόπιτα

Συστατικά 3/4 φλιτζάνι λάδι (ποτήρι νερό) 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 200 ml χυμό πορτοκάλι 200 ml κονιάκ 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού 3 φλιτζάνια αλεύρι (που φυτρώνει μόνο) 150 gr κίτρινο σταφίδες 150 γρ καρύδια Κουταλάκια του γλυκού κανέλα 2 Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Μέθοδος παρασκευής Αναμείξτε το λάδι με τη ζάχαρη (μπλέντερ χειρός) και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μείγμα. Προσθέστε την φλούδα λεμονιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τις σταφίδες, καρύδια και κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε Farina και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο. Η σύνθεση πρέπει να είναι ως ΚΕΚ. Προθερμάνετε το φούρνο, ψήνουμε 35-45 λεπτά στους 180 °. Σας εύχομαι καλή όρεξη και μια όμορφη μέρα.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Diplomat φρούτα

11908198_1636288293278823_1061257790_n.t

Καλημέρα. Χρόνια πολλά Αδριανού και Ναταλίας (μικρό αγόρι μου και η μητέρα μου) υγεία και μια όμορφη μέρα. Diplomat φρούτα

Συστατικά 250 γρ. Χωνευτικά μπισκότα 400 ml κρέμα γάλακτος 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Φράουλες Κομπόστα ροδάκινο Ακτινίδια

Μέθοδος παρασκευής Βάζουμε τα μπισκότα σε στρογγυλή πιατέλα. Ανακατέψτε κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη για 20 λεπτά (μίξερ). Προσθέστε τα μπισκότα. Πάνω προσθέσετε φρούτα. Ένα κέικ εύκολο να κάνει και πολύ καλό είναι για μικρούς και μεγάλους. Σας εύχομαι καλή όρεξη και xronia polla !!!! όσους γιορτάζουν σήμερα.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Rose μήλο

11908198_1635863319987987_131888385_n.th

Καλημέρα. Η συνταγή εύκολο να κάνει και πολύ καλό. Είναι η εποχή.

 Rose μήλο

Συστατικά 3 φλιτζάνια αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά 2 αυγά 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 6 μήλα 1 φλιτζάνι λάδι Χυμό από ένα πορτοκάλι Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Μέθοδος παρασκευής Πλένουμε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες. Μαγιά αραιωμένα σε χυμό πορτοκαλιού Αναμείξτε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το μείγμα της μαγιάς. Σιγά-σιγά προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τα αυγά και ανακατεύουμε. Η σύνθεση αυτή το βάλετε στο προσκολλώνται μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε ένα φύλλο και ταινίες. Προσθέστε τα μήλα, κομμένα λωρίδες και παίζουν πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 ° C για 15-20 λεπτά. Σας εύχομαι καλή όρεξη και μια όμορφη μέρα.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Λουλούδια κολοκύθα

11944674_1635666486674337_971340548_n.th

Λουλούδια κολοκύθα

Συστατικά Λουλούδια κολοκύθα Νερό Άλατα 1 ντομάτα Λάδι Φέτα

Μέθοδος παρασκευής

Ξεπλύνετε καλά κολοκύθα λουλούδια. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό καλά. Προσθέστε το λάδι και ντομάτες από την ξύστρα. Κομματάκι τυρί με ένα πιρούνι και προσθέστε τα λουλούδια κολοκύθας παραπάνω. Αφήνουμε να πάρει μια βράση . Καλή όρεξη.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

cook

Λουκάνικα σχάρας

11911655_1635513046689681_1392220783_n.t

Καλημέρα. Ρουμανικά παλιά συνταγή.

Λουκάνικα σχάρας (μικρό) 1 κιλό βούβαλου (κρέας) 500g χοιρινό λαιμό 200 γρ αρνίσιο μπούτι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 σκελίδα σκόρδο το μισό θυμάρι συνδέσμων μπαχαρικά για γεύση: δεντρολίβανο, το κύμινο, το πιπέρι μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα ένα ψίχουλο ως ένα λεμόνι

Μέθοδος: Κρέας περάσει δύο φορές από τη μηχανή κοπής κρέατος. Βρέξτε το ψωμί και το ανακατεύουμε καλά με σκόρδο, στη συνέχεια, τοποθετήστε το κρέας. Η σύνθεση έχει ληφθεί από ζυμώνεται με αλάτι, πιπέρι, προσθέστε τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τη σόδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές. Όταν είστε έτοιμοι, τόσο κρύο περίπου 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ θερμαίνει σχάρα. Σε ένα υγρό πάγκο ξύλο αρχίσει να προετοιμάζει την πάστα. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι του κρέατος, περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας και το σχήμα είναι στα χέρια σας, μέχρι ένα κυλινδρικό χέρια διαβροχής από καιρό σε καιρό, καθώς δεν κολλάει. Mititei τοποθετείτε υγρά σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί. Όταν είστε έτοιμοι, να δώσει το κρύο επιπλέον 5-10 λεπτά. Όταν κάρβουνα είναι έτοιμο, mititei κάθεται στη σχάρα, μαλακά φωτιά. Πώς να σταθεί τη θερμότητα, να πάρει πίσω, κατά καιρούς, από την μία πλευρά στην άλλη, μέχρι να είναι σκληρό. Το τηγάνισμα πρέπει να γίνει σιγά-σιγά να επιβραδύνει τη φωτιά, δεν καίγονται στο εξωτερικό και την παραμονή των πρώτων στο εσωτερικό. Σερβίρετε σε ένα μπολ καλύπτεται και θερμαίνεται, μήπως sleiască.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait

×