Jump to content

ΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

  • καταχωρήσεις
    319
  • σχόλια
    3
  • εμφανίσεις
    38.774

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Τασίας Μιχαηλιδου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

ΜΙΛΚ ΣΕΙΚ ΦΥΣΤΙΚΙ

20643698_1871727016413499_627357285_n.jpg.7804226927025cfe86c5340b2b70f551.jpg20668108_1871727049746829_1603810788_n.jpg.c0ee7895e1e8e635f45a69e0b65fae93.jpg

ΜΙΛΚ ΣΕΙΚ ΦΥΣΤΙΚΙ Το πιο απιθανο νοστιμο δροσιστικο και ευκολο ροφημα του καλο καιριου. Υλικα για 1 μιλκ σεικ 100 γρ γαλα πληρες 300 γρ παγωτο φυστικι εσεις αμα θελετε βαζετε παραπανω να γινει πιο πυκτο δηλ σαν την γρανιτα Συροπι σοκολατας Φυστικι και μπισκοτο 1 ποτηρι μεγαλο ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Στο μουλτι βαζουμε το πολύ παγωμενο γαλα και το παγωτο.τα χτυπαμε λιγο.στο ποτηρι βαζουμε από πανω και μεσα συροπι σοκολατας.φυστικι τριμενο και μετα ριχνουμε το μιγμα.βαζουμε παγωτο από πανω ,συροπι σοκολατας και μπισκοτο. Είναι τρομερο και απολαυστικο.μπορειτε να πειραματιστητε με πολλες γευσεις. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

20526533_1868342990085235_96935343_n.jpg.ea6e97ec16dc6bf77edc2e76de066bd1.jpg20428089_1868378706748330_903390917_n.jpg.a62d12e6bb15163603f91449a1717be2.jpg20840375_1874916719427862_891312236_n.jpg.8b60bbc9ca20bde64dbd124d73fef2b8.jpg20863922_1874916336094567_172631350_n.jpg.841de58062c01befb484e48b36244115.jpg20864025_1874916322761235_930681172_n.jpg.ed286eabd7bd86b2a2001f4355150603.jpg20496122_1868378616748339_2098869283_n.jpg.93c1af002254a7f207751c649535307e.jpg20864642_1876733335912867_1642840822_n.thumb.jpg.84d3b8bcc295d96e9f4d77c6a85fed87.jpg20979483_1876733435912857_1006078706_n.jpg.72947c119b1e5e5eaf45b0c514c993ea.jpg

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ για ταψι 40αρη ΥΛΙΚΑ 1000 γρ αλευρι γ.ο.χ 800 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του.και τα 2 αλευρια τα ανακατευουμε μαζι και το κοσκινιζουμε 250 γρ μαγια 700 γρ ζαχαρη 1κγ αλατι 1κγ κακουλε 1 κγ μαστιχα κοπανισμενη Ξυσμα από 3 πορτοκαλια 1ποτηρι του νερου χυμο πορτοοκαλι 2 κς σπορελαιο 2κς υγρη βανιλια 5 αυγα 1κγ κανελα 200 γρ βουτυρο Ανθονερο Ασπραδι αυγου για επαλιψη 400 γρ ζαχαρη αχνη. 1 ζελατινη διαφανες Κορδελα Λουλουδια για στολισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανι δυαλιουμε την μαγια με το χλιερο γαλα.ριχνουμε τα αυγα το γλα τον χυμο,βανιλια λαδι,χυμο,κανελα,κακουλε και μαχλεπη.τα ανακατευουμε και μετα το αλευρι.το ζυμωνουμε να γινει μια σφυκτη ζυμη.περνουμε το βουτυρο και το ριχνουμε σιγα σιγα μεσα.το αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.το ζυμωνουμε ελαφως και το βαζουμε μεσα στο ταψι με λαδοκολα.φουσκωνει καλα.το περναμε με κασπραδι και το ψηνουμε σε προθερμαμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 λεπτα.μετα αλλα 15 στους 1800 και αλλα 30 λεπτα στους 180 βαθμους σκεπασμενο με μια λαδοκολα.το αφηνουμε να κρειωσει και το πασπαλιζουμε με ανθονερο.του ριχνουμε την αχνη και το τυλιγουμε με την ζελατινη.το δενουμε με την κορδελα και το στολιζουμε με λουλουδια. Βοηθεια μας.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

20403598_1286948964760341_729999539_n.thumb.jpg.29913f590bf626a99db04c3526457d5a.jpg20496421_1868962746689926_1597061534_n.jpg.b15b276c71d20cffa20b9c71c6fa0ef6.jpg20526868_1868962786689922_905850114_n.jpg.e572f57a9c959edb5fef9a3b05b5a959.jpg

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ. ΥΛΙΚΑ για 55 τεμαχια 750 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 1000 γρ ζαχαρη 12 αυγα 3 κς υγρη βανιλια 1,1/2 πν χυμο πορτοκαλι 1,1/2 πν γαλα σε θερμοκρασια δωματιου 700 γρ κουνκουατ η φρουι γλασσε Ξυσμα από 3 πορτοκαλια 1500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του κοσκινισμενο Λιγο αλατι 55 βασεις αλουμινιες του εμποριου η μικρες 55 σακουλακια μνημοσυνου 55 χαρτινες βασεις για να καλυψουμε τα κεικ Κολλα για να τις κολησουμε Λιγη μαρεγκα για το στολισμα Και ασημοκουφετα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανη χτυπαμε το βουτυρο καλα με την ζαχαρη να γινει ασπρο.προσθετουμε ένα ένα τα αυγα.μετα ριχνουμε όλα τα υγρα ,το αλατι και το κουνκουατ.τα ανακατευουμε και προσθετουμε κουταλια κουταλια το αλευρι να αποροφηθει.βαζουμε το υλικο στα φορμακια και τα βαζουμε 20 ,20 στην σχαρα του φουρνου να ψηθουν στους 180 για 30 λετα.αφου τα εχουμε κανει όλα και κρειωσουν κολαμε τις δαντελες.τους βαζουμε λιγο μαρεγκα και στολιζουμε με τα ασημοκουφετα το σχεδιο που θελουμε.τα βαζουμε και τα κλεινουμε μεσα στο σακουλακι. Ζωη σε μας.να ζησουμε να τους θυμμαστε.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

 

20526705_1868962773356590_182444537_n.jpg

20561769_1869728416613359_174570763_n.jpg

20561769_1869728416613359_174570763_n.jpg

cook

20271787_1865590347027166_1975789615_n.jpg.9ca10990aa2cb09078c8482b1c481337.jpg20271930_1865590330360501_865045583_n.jpg.c0543efb892e79c06b8772cdf39d614b.jpg20272024_1865590383693829_1925849463_n.jpg.496f6d8d59f63e0b531db3195d28775c.jpg

ΓΛΥΚΟ ΓΟΝΔΟΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΡΟ. ΥΛΙΚΑ Μια πλαστικη γονδολα 150 γρα πανρεσπανι που μας εχει περισεψει η κεικ βανιλια και το εχουμε κανει τριματα 100 γρ συροπι,σε ένα μπρικι βαζουμε 70 γρ νερο,30 γρ ζαχαρη,λιγο χυμο λεμονιου.βραζει 5 λεπτα και αφου κρειωσει μετα του ριχνουμε 30 γρ συροπι σοκολατας. ΚΡΕΜΑ 500 γρ γαλα 120 γρ αλευρι 70 γρ ζαχαρη κρυσταλικα 2 αυγα 1 κς βουτυρο Και όταν κρειωσει του βαζουμε 200 γρ κρεμα φερερο του εμποριου.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε γαλα αλευρι,ζαχαρη δενουμε την κρεμα και αφου κρειωσει λιγο ριχνουμε τα αυγα ,το βουτυρο και λιγο πιο μετα την φερερο.γινετε μια προς σφικτη κρεμα και την βαζουμε να παγωσει. 250 γρ σοκολατα ρευστη του εμποριου Σοκολατακια Και λιγο σκαλιετα για γαρνηρισμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την γονδολα την πλαστικα.βαζουμε σε ολο τον πατο παντεσπανι.συροπιαζουμε καλα και ριχνουμε την μιση κρεμα.βαζουμε ξανα παντεσπανι,συροπιαζουμε και ριχνουμε την υπολοιπη κρεμα.ριχνουμε την σοκολατα την ρευστη.παιζουμε με το σχεδιο.βαζουμε τα σοκολατακια και την σκαλιετα. Είναι τρομερο γλυκο. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

20206434_1865150640404470_111820491_n.jpg.e3f71ddf1d2229c1cf1b031ace6d9c9b.jpg20217368_1865150980404436_937960204_n.jpg.369237759a903bf696889185eb726568.jpg20271829_1865150910404443_384184958_n.jpg.254dc015fbf17f4a5b06ba784bc83dca.jpg20289673_1865151133737754_947731564_n.jpg.1cca85d0ec6df4e93eb11304c77eff80.jpg

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΥΛΙΚΑ 2 κιλα αλευρι η οσο παρει.εξαρτατε από το μεγεθος του ποτηριου με τα υγρα. 250 γρ.μαγια. 1 κουπα ζεστο νερο 3 ½ κ ζαχαρη 1κγ αλατι. ½ κγ μαστιχα. ½ κγ μαχλεπη κοπανισμενο. Ξυσμα από 2 πορτοκαλια. ½ πν γαλα. ½ πν χυμο πορτοκαλι. 2 κς σπορελαιο 5 αυγα 250 γρ βουτθυρο 2 βανιλιες ½ κγ κανελα . Υποβρηχιο βανιλια,κερασακι του γλυκου και φιλε αμυγδαλου για από πανω. Αυγο για από πανω. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Σε μια μικρη λεκανι δυαλιουμε την μαγια με το νερο.ριχνουμε αλευρι να πετυχουμε χυλο.το σκεπαζουμε και το αφηνουμε 30 λεπτα σε ζεστο μερος να ερθει.σε μια λεκανη βαζουμε,ζαχαρη,αλατι,μαστιχα,ξυσμα,χυμο,γαλα,λαδι,αυγα,βανιλιες,κανελα και το χυλο,τα ανακατευουμε και μετα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι.θα γινει μια ζυμη λιγο σφικτη.εχουμε λιωσει το βουτυρο και το ζυμωνουμε.η ζυμη θα τραβηξει το βουτυρο σιγα σιγα.τα σκεπαζουμε και τα αφηνουμε 2 ωρες να ερθει. Αφου η ζυμη είναι ετοιμη την χωριζουμε σε ισο βαρος μπαλακια.τα κανουμε στρογγυλα και τα χαραζουμε σε 8 μερη αλλα το κοψιμο να μην φτασει στο κεντρο.περνουμε την ακρη και την γυρναμε.βασικα γινετε σαν ηλιος με ακτινες.κανουμε ετσι ολο το ζυμαρι και τα αφηνουμε να φουσκωσει.τα περναμε από κροκο αυγου ελαφρια και ριχνουμε το φιλε αμυγδαλου.τα ψηνουμε στους 180 για 15 με 20 λεπτα πανω κατω.αφου κρυωσουν στο κεντρο βαζουμε υποβρηχιο βανιλια και κερασακι. Τα κραταμε σε στεγανο σκευος να να κρατηθουν και μαλακα αλλα και φρεσκα. Καλη επιτυχια.το σχεδιο το ειδα από το ιντερνετ . Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

20183029_1864532470466287_65252203_n.jpg.b7e08b88ae15776c1937da4fda643c3e.jpg20197187_1864532370466297_592931061_n.jpg.99e83921295c00feef89979fe9c656f4.jpg20269913_1864532447132956_1934542598_n.jpg.a58e533f17595a1b496bef4b992130a1.jpg20271858_1864532507132950_638215457_n.jpg.dd1c01d92958ac35ab47e6226e6bcbd7.jpg

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΥΛΙΚΑ Παντεσπανι. 4 αυγα 1 κουπα αλευρι που φουσκωνει μονο του 1 κουπα ζαχαρη 1κγ υγρη βανιλια 1 κγ σοδα 1 κγ μπεικεντ 1 μπασινα 25αρα.ολα τα υλικα τα χτυπαμε στο μιξερ .βαζουμε λαδοκολα στην μπασινα την βουτυρωνουμε και ριχνουμε το υλικο.το ψηνουμε για 25 λεπτα πανω κατω στους 180 και το αφηνουμε να κρυωσει .την αλλημερα το κοβουμε σε 4 με 5 πατους. ΣΥΡΟΠΙ 100 γρ ζαχαρη 100 γρ νερο Λιγο χυμο από λεμονι Και συροπι καραμελας.βραζουμε σε ένα μπρικι 5 λεπτα την ζαχαρη,νερο και λεμονι και όταν κρυωσει ριχνουμε το συροπι. ΚΡΕΜΑ 500 γρ γαλα 100 γρ ζαχαρη 100 γρ αλευρι 2 κ.σ κορν φλαουρ 2 αυγα 20 γρ βουτυρο 1κς βανιλια ρευστη Συροπι καραμελας αρκετο να καταλαβουμε την καραμελα στην κρεμα.σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα ,την ζαχαρη κορν φλαουρ και αλευρι .δενουμε την κρεμα και αφου κρυωσει λιγο ριχνουμε την βανιλια τα αυγα και το συροπι.την βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει. ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 500 γρ κεμα γαλακτος ζωικη 200 γρ κρεμα γα΄λακτος φυτικη 2 κς υγρη βανιλια 3 κς ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη. Χρωματα ζαχαροπλαστικης Σακουλες κορνε Μυτες λουλουδια εγω βασικα εχω τις ρωσικες Μυτη φυλλου ς.χτυπαμε στο μιξερ πολύ καλα να στεκονται οι κρεμες γαλακτος ,ριχνουμε την αχνη και την βανιλια και μετα την χωριζουμε και κανουμε τα χρωματα που θελουμε. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Γυρναμε αναποδα το παντεσπανι και το κοβουμε σε πατους.σε μια πιατελα χαρτινη βαζουμε την πρωτη μεγαλη επιφανια ,συροπιαζουμε και μετα κρεμα.κανουμε ετσι ολο το παντεσπανι που εχουμε με την κρεμα.καλυπτουμε με λιγο λευκη σαντυγι και με τις μυτες από τα λουλουδια καλυπτουμε ολη την επιφανεια.μετα με την μυτη από φυλλο γεμιζουμε τα κενα και ετοιμη Είναι τρομερη σαν γευση αλλα και σαν εμφανιση.δεν εχετε να ζηλεψετε τιποτα από το ζαχαροπλαστειο.ισα ισα που δεν θα την δειτε εκει.καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

20182565_1864292500490284_1132906764_n.jpg.78045561138f94335b0d05ae44066d45.jpg20187515_1864292483823619_1060998701_n.jpg.06b73c5b92416d74cf675980a2e1e600.jpg

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ 1 αυγο 500 γρ βουτυρο 400 γρ ζαχαρη 1 κς υγρη βανιλια 1 ποτηρου του νερου καλαμποκελαιο 1 ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι αλλα και ξυσμα Αλευρι για ολες της χρησεις οσο παρει περιπου στο εναμιση κιλο μπορει και παραπανω 1 κγ σοδα 1κγ μπεικεντ. Κοκους μπαχαρι για ματια τα οποια η τα πεταμε η τα τρωμε. Αυγο κροκο για επαλιψη από πανω ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη σε μια λεκανη μεχρι να απρισει.ριχνουμε όλα τα υλικα και σιγα σιγα το αλευρι.η ζυμη μας πρεπει να είναι αφρατη και να μην σπαει όταν την ανοιγουμε με το χερι .περνουμε λιγη ζυμη και την κανουμε μακρια σαν σκουλικι.μετα την δυπλωνουμε σαν σαλιγκαρι.βαζουμε λιγη ζυμη στρογγυλη για ουρα και λιγη ζυμη για κεφαλι αλλα την κοβουμε στην ακρη απανω για να γινουν τα αυτακια.βαζουμε τα μπιλαλια για ματια και ετοιμο.κανουμε ολοι την ζυμη.τα περναμε με ένα πινελο λροκο αυγου και τα ψηνουμε για 25 λεπτα στους 180 πανω κατω.τα βαζουμε σε μπωλ στεγανο και όταν ερθουν τα παιδια και θα τα λατρεψουν αλλα και θα ξετρελαθουν από την γευση.καλη επιτυχια,

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

20187564_1864280740491460_1814046999_n.thumb.jpg.223436f09731038e7f2ca78a6fa0ff8e.jpg20217034_1864280733824794_1685175044_n.thumb.jpg.d093dd148f7f93fce1d4118b84f641d8.jpg20187880_1864280833824784_1460876488_n.thumb.jpg.5fd2e2f6baa4403776355cfaaa3997b4.jpg20206011_1864280780491456_95155631_n.thumb.jpg.b97a8c7f4d4acb4bfada4ab3b8af5caa.jpg

Kulich Ρωσικο τσουρεκι σαν πανετονε.αυτο το φτιαχνουν κυριως σε γιορτες η το πασχα. Υλικα 5 φλιτζανια του καφε γαλα ζεστο 150 γρ μαγια .αυτα τα 2 μαζι για να δυαλισουμε την μαγια. 100 γρ βουτυρο 2κς ζαχαρη 1200 γρ αλευρι περιπου κοσκινισμενο 2 αυγα 1κγ αλατι Λιγο υγρη βανιλα 2 βασεις χαρτινες στρογγυλες για πανετονε γυρω στο 20αρη είναι. 300 γρ φρουι γλασσε η κουνκουατ η τρουφα πολυχρομη ΓΛΑΣΣΟ 1 κουπα ζαχαρη αχνη Χυμο λεμονιου αρκετο όχι να γινει ξυνο Λιγο νερο .βασικα το γλασσο να γινει ενας πυκνος και σφυκτος χυλος Και φρουι γλασσε για γαρνιρησμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανι δυαλιουμε μαγια και γαλα .ριχνουμε τα αυγα,το αλατι,την βανιλια.το κουνκουατ και το αλευρι μετα το ζεστο βουτυρο και κανουμε μια σφυκτη ζυμη.το αφηνουμε να φουσκωσει.βουτυρωνουμε τις βασεις και χωριζουμε την ζυμη στα 2.την πλαθουμε και την βαζουμε στις φορμες.φουσκωνουν και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.αφου κρυωσουν τα γλασσαρουμε και είναι ετοιμα. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

19987287_1861298634123004_51148547_n.jpg.f63b8bec765588fa9027466820bc4b47.jpg

ΣΙΝΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, ΥΛΙΚΑ 1μεταλικο δισκο 30αρη. 1 κιλο σταρι καθαρο πλημενο , το εχουμε αφησει 2 ωρες να παρει το νερο του,βρασμενο 25 λεπτα στην χυτρα και το εχουμε βαλει ολη την νυχτα σε μια πετσετς να τραβηξει τα υγρα του. 250 γρ σταφιδα μαυρη για μεσα και κραταμε λιγο για το στολισμα 250 γρ φουντουκια 400 γρ αλευρι καβουρντισμενο 200 γρ ροδι για μεσα αλλα και λιγο για στολισμα 250 γρ αμυγδαλα ασπρα βγαλμενα από την φλουδα για μεσα αλλα και λιγα για στολισμα 400 γρ καρυδι περασμενο από το μουλτι για μεσα αλλα κραταμε και για το στολισμα. 6εως 10 καρυδι πεταλουδα αμα θελετε και παραπανω εξαρτατε τι σχεδιο θα κανετε. 500 γρ ζαχαρη κρυσταλικη Λιγο μαιντανο ξερο περασμενο από το μουλτι για να γραψουμε τα γραμματα και να κανουμε γυρω από το σταυρο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε τον δισκο και το σταρι ετοιμο.σε μια λεκανι ριχνουμε το σταρι,σταφδα,φουντουκια,αλευρι,ροδι και το καρυδι.τα ανακατευουμε όλα μαζι.με 1 πιατο περνουμε σταρι και κανουμε το σταυρο.μετα γεμιζουμε ολο τον δισκο με το υλικο.καλυπτουμε τον δισκο με την κρυσταλικη ζαχαρη ξεκινοντας σταυρο και μετα ολοκληρη την επιφανεια.σχεδιαζουμε τον σταυρο και καλυπτουμε με ροδι και τον γεμιζουμε με προσοχη καρυδι.αφηνουμε κατω τις ακρες λιγο ανοικτες όπως είναι στην φωτο.ετσι είναι μεχρι τα 9μηνα.οταν γινει χρονο ο αποθανων τοτε τραβαμε γραμμη σε ακρη ως ακρη δηλ τελιωσε το ταξιδι του και με μια οδοντογλυφιδα γραφουμε το ονομα.γραφουμε το ιησους χρηστος νικα στις 2 γωνιες απανω δεξια και αριστερα ,το ιδιο και στις κατω. Χαραζουμε στις ακρες του σταρου με το μαιντανο,στολιζουμε τον δισκο με αμυγδαλα,σταφιες και καρυδι.για να μπορεσετε να το καταλαβετε περισσοτερα στην φωτο.

σημειωση γεμιζουμε τον σταυρο που σχηματισαμε με καρυδι αλεσμενο.

 

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

19987220_1860231590896375_1386663886_n.jpg.0cc244e52c0b4ca91b51bda3d1fff110.jpg

19904424_1860312004221667_165988469_n.thumb.jpg.a9f51a27928d01611f427585887dc00f.jpg19904773_1860312087554992_1932457655_n.thumb.jpg.f304f5bd68838c7790d4857f2c64b7e6.jpg20045773_1860311890888345_306128965_n.jpg.5c1507e00a4276de985feb8bbee16867.jpg19970771_1860312120888322_1921429967_n.jpg.5df48223c5a8c665115f420f0922d9df.jpg20030731_1860312000888334_720179934_n.jpg.ea33a06b1671e273887308d4acea572d.jpg19964817_1860314440888090_1815584142_n.jpg.058137d87492dd31ffebe1e517bad359.jpg20030763_1860313357554865_590573306_n.thumb.jpg.b946a3df9aa928883bc25a86a125a9b4.jpg

ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΥΛΙΚΑ για 2 προσφορα. 2 ταψια ινοχ 20αρια τα οποια τα εχουμε κερωσει.δηλ τα ζεσταινουμε λιγο και βαζουμε καθαρο κερι και το πασαλιβουμε παντου ακομη και στα τειχωματα.αυτο μας δινει την ιδιοτητα αμα κανουμε λαθος την σφραγιδα το ξεκολαμε και το ξαναζυμωνουμε παλι και μετα παταμε μεχρι να το πετυχουμε. Προζυμη 500 γρ 1 ποτηρι του νερου νερο χλιαρο μπορει και λιγο παραπανω θα το δειτε εσεις. 1000 γρ αλευρι σκληρο κιτρινο κοσκινησμενο. 2 κγ αλατι. Σφραγιδα προσφορου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε φτιαξει το προζυμι με ολη την διαδικασια που θελει.σε μια λεκανι ριχνουμε το αλευρι.κανουμε σταυρο και ανοιγουμε μια λακουβα.στα πλαγια ριχνουμε το αλατι και στο κεντρο το προζυμι.αρχιζουμε να ζυμονουμε πρωτα ολο το υλικο.στην συνεχεια ριχνουμε χουφτα χουφτα το χλιαρο νερο και γινετε μια σφυκτη ζυμη.το σταυρωνουμε 3 φορες και το σκεπαζουμε για να φουσκωσει,περιπιυ 2-3 ωρες.περνουμε το 1/3 της ζυμης και το κραταμε σε ταπερ η στο ψυγειο η στην καταψυξη για την επομενη φορα.τωρα χωριζουμε την ζυμη σε 2 ισα μερη.τα ζυμωνουμε πολύ καλα να γινουν στρογγυλα και τα βαζουμε στα ταψιακια.περναμε με αλευρι την σφραγιδα και παταμε από πανω με δυναμη να μινει το αποτυπωμα .το τραβαμε προσεκτικα και τρυπαμε το προσφορο με 12 τρυπες.το αφηνουμε να φουσκωσει 30 λεπτα και το ψηνουμε στους 200 βαθμους πανω κατω για 20 λεπτα και μετα στους 180 για 40 λεπτα μεχρινα ρωδισει .αμα δειτε ότι σας αρπαζει σκεπαστετο με μια λαδοκολα για να ψηθει μεσα. Αφου ψηθει το αφηνουμε 2 μερες να τραβηξει και η το παμε στην εκκλησια η το βαζουμε στην καταψυξη για να το παμε οποτε θελουν. Βοηθεια μας.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

19987505_1860227254230142_452369671_n.thumb.jpg.daaa725f2265b63447b32d5721af3c26.jpg

ΠΡΟΖΥΜΙ Η ΞΥΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ. ΥΛΙΚΑ 150 γρ αγιασμο που το περνουμε του σταυρου. Και το πολλαπλασιαζουμε επι 3 δηλ 450 γρ. 300 γρ αλευρι σκληρο κιτρινο και αυτό επι 3. Βασιλικο για να κανουμε το σταυρο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε τον αγιασμο και τον ζεστενουμε να είναι χλιαρο.σε ένα Μπολ με καπακι ριχνουμε τον αγιασμο μετα το αλευρι και τον κανουμε χυλο και το βαζουμε στο ψυγειο να αναπτυχθει ο μηκητας.την δευτερη και την τριτη μερα το ιδιο και βαζουμε τον βασιλικο από πανα σε σχημα σταυρου για να φουσκωσει.την τεταρτη μερα το ξυνο μας είναι ετοιμο.τωρα για να το διατηρισουμε να εχουμε ολο τον χρονο θα το δεσουμε με αρκετο αλευρι να γινει μια σκληρη ζυμη και θα την βαλουμε στην καταψυξη .οταν την θελουμε ξεπαγωνει προσθετουμε νερο και αλευρι γινετε χυλος και παμε να κανουμε το προσφορο. Βοηθεια μας.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

19987220_1860231590896375_1386663886_n.jpg

cook

19198610_10208658803443659_620861497_n.jpg.d8532790d89dbf8001589865ea04fc86.jpg

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ Υλικα 2 πακετα πτι μπερ 1 πακετο μπισκοτα οραιο περασμενο από το μουλτι 1 ζαχαρουχο 500 ΓΡ σαντυγι χτυπημενη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπαμε την σαντυγι ,ριχνουμε μεσα το ορεο και το ζαχαρουχο και σε ένα ταψι τετραγωνο στρωνουμε το 1 πακετο πτι μπερ .ριχνουμε το υλικο και μετα σκεπαζουμε με τα αλλα μπισκοτα.το βαζουμε στην καταψυξη 5 ωρες και ετοιμο Είναι πολύ ευκολο και νοστιμο αλλα και σπιτικο.καμια σχεση με του εμποριου που είναι νερο Το εχεις παντα ,δρσιζεσαι αλλα κερνας και τους καλεσμενους που σας ερχονται. Καλη επιτυχια.

cook

 

19369618_1850260288560172_1307429959_n.jpg.56b2b5528d87ff27fb59c29964bd097b.jpg19398539_1850260255226842_801898135_n.jpg.9b52cb7b0e58455b2aa92e4a6cfa7e9f.jpg

ΧΩΝΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΣΤΙΣΤΗ ΤΡΟΥΦΑ Ένα ομορφο και γευστικο γλυκακι που δεν μπορουν να αντισταθουν μεγαλοι και μικροι σε παιδικο παρτι.ειναι το κλασικο κεικ που αρεσει στα παιδια μεσα σε χωνακι παγωτου και πλιμιρησμενο από πανω με σοκολατα φερερο. Υλικα 250 γρ βουτυρο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα Λιγη βανιλια ½ ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι και ξυσμα ½ ποτηρι του νερου γαλα 500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του 2 συσκευασια παγωτου σε ποτηρακι 400 γρ σοκολατα ρευστη φερερο Πολυχρομη τρουφα από πανω για να παιξετε με τα χρωματα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Φτιαχνουμε το κεικ κλασικα και παιρνουμε τα ποτηρακια και τα γεμιζουμε σχεδον λιγο πιο πανω από την μεση και τα τοποθετουμε στην λαμαρινα της κουζινας.κανουμε ολο το υλικο.βγενουν γυρω στα 40 κοματια.τα ψηνουμε στους 175 βαθμους για 20 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.ζεστενουμε την σοκολατα φερερο να μαλακωσει και τα βουταμε μεσα να καλυθφη η επιφανεια.ριχνουμε την τρουφα και ετοιμα. Είναι τρομερα Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

17857965_1817338001852401_1642665468_n.jpg.53f957bb6844bce0eef3f9efbdbdd6e7.jpg17888343_1817337918519076_92941722_n.jpg.8c8721d16cdf77b49a0385c18c5060be.jpg

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΥΛΙΚΑ 1 π.ν.λαδι 1π.ν. ζαχαρη 1π.ν. χυμο πορτοκαλι 2 αυγα 1κγ μπεικεντ 1 κγ σοδα Λιγο κανελα. 1000 γρ περιπου αλευρι Χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο και μαυρο ΓΛΑΣΣΟ 2 απραδια 2 κουπες ζαχαρη αχνη 4 κς χυμο λεμονι.χτυπαμε το ασπραδι πολύ καλα ριχνουμε το λεμονι και μετα την ζαχαρη.το χωριζουμε και τα χρωματιζουμε. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο καδο του μιξερ χτυπαμε όλα τα υγρα να ασπρισουν.μετα προσθετουμε τα στερεα και σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει μια ομορφη μαλακη ζυμη.περνουμε κοματακι και κανουμε το σωμα.περνουμε και άλλο λιγο και το κολαμε για το κεφαλι.τα βαζουμε σε αντικολιτικο ταψι και τα ψηνουμε για 15 λεπτα.κρυωνουν .αφου εχουν κρυωσει χρωματιζουμε το σωμα με το γλασσο κοκκινο,το κεφαλι μαυρο και μετα κανουμε το σχεδιο με τις βουλες. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

17671353_1812038889048979_32557623_n.jpg.237f18d48e43e17e31d5c5c9ca7b6a52.jpg17690990_1812038925715642_486516905_n.jpg.39419dbe94531c5fbf6cd2758a4f3f66.jpg17741234_1812039009048967_1906873019_n.jpg.3712247da6a55f5e6ff93085c3a5b116.jpg

ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ Για τα κεικ εγω εκανα την μιση δοση από ότι φτιαχνουμε το κλασικο κεικ αλλα τα εχω συροπιασει ελαφρως.αυτα βγενουν γυρω στα 15 εξαρτατε η βασης για τα μαφινς. ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ 200 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 1 κς γαλα 3 σταγονες αρωμα βανιλια 200 γρ ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη 2 φορες Και 2κγ κακαο. 1 σακουλα κορνε 1 μυτη κορνε σε σχεδιο για χορταρι Καραμελακια χρωματιστα για αυγα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε τα μαφινς συροπιασμενα ελαφρα.χτυπαμε τα υλικα τις βουτυροκρεμας πολύ καλα για 20 λεπτα εκτος του κακαο.αφου αφρατεψει προσθετουμε το κακαο.περνουμε την κρεμα και την βαζουμε στην σακουλα με την ειδικια μυτη.κανουμε γυρω γυρω για να μας βγει η φωλιτσα.κανουμε τα μαφινς όλα και τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν.βαζουμε τα καραμελακια για αυγα και τα στολιζουμε σε μια ωραια πιατελα. Καλο πασχα.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδο

cook

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

17554697_1811584855761049_2016707479_n.jpg.e5322a2a454d69bb47af0289a716b2e8.jpg17690825_1811584835761051_43367680_n.jpg.ad107731eabf96a842bc49bc482bc651.jpg

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΥΛΙΚΑ 3 γλυκοπατατες τις πλενουμε πολύ καλα και τις τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο 300 γρ γκουντα τυρι τριμενο Λιγο ανιθο πλημενο και ψιλοκομενο Αλατι Λαδι Παπρικα γλυκια 5 φετες παριζα κομενο σε κυβακια. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε πολύ καλα τις πατατες τις τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο και τις ψηνουνε στους 200 βαθμους για 90 λεπτα. Σε ένα μπλο βαζουμε το τυρι,λαδι,αλατι,ανιθο,την παπρικα και την ψυχα από τις πατατες που εχουν ψηθει.τα ανακατευουμε και γεμιζουμε τις πατατες.ριχνουμε λιγο τυρι από πανω και ξανα στο φουρνο για λιγο μεχρι να λιωσει το τυρι. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΦΩΛΙΤΣΕΣ

 

17619511_1811472075772327_81504166_n.jpg.778875f063936be4dd68d023b665a79b.jpg17619602_1811472092438992_1534582869_n.jpg.266bff019940e94bec769169aa9d45e1.jpg17671049_1811472079105660_186514896_n.jpg.06003f29c8767c8226a02211431ec57d.jpg

ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΥΛΙΚΑ Είναι πολύ ευκολες και νοστιμες. 200 γρ κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι 100 γρ κορν φλεικς 1 κς λαδι καλαμποκελαιο Στολιζουμε με κουφετακια για αυγα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε λιωσει την κουβερτουρα καλα και ριχνουμε το λαδι.μετα τα κορν φλεικς και τα ανακατευουμε να παει παντου η σοκολατα.περνουμε λαδοκολλα και βαζουμε ποσοτητα υλικου το μεγεθος της φωλιας το κανουμε εμεις οσο θελουμε.το αφηνουμε να κρυωσει και στολιζουμε με κουφετακια για αυγα. Είναι μια ευκολη φωλιτσα οπου μετα την τρως πολύ ευχαριστα. Καλη επιτυχια και καλο πασχα.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

17580218_1811451979107670_1196709346_n.jpg.e1887a2139a28b39238841075d9c4421.jpg17619578_1811452039107664_152879223_n.jpg.a7bbcb02416895e2552d860886dc1deb.jpg

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ 500 γρ φυλλο σφολιατας. 500 γρ φιλετο κοτοπουλο βρασμενο και το εχουμε ξανει 3 πιπεριες φλωρινης κομενο σε κυβακια Λαδι Αλατι Πιπερι Παπρικα Καρυ 500 γρ τυρι γκουντα 3 αυγα βραστα κομενα σε κυβακια 3 πατατες βραστες λιωμενες πουρε. Λαδι για το τιγανι Όλα αυτά το υλικα εκτος του φυλλου τα βαζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατευουμε καλα. Εχουμε το φυλλο κρουστας και το κοβουμε σε λουριδες.βαζουμε υλικο στην ακρη μιας λουριδας και το τυλιγουμε τριγωνο.τα κανουμε όλα και βαζουμε το λαδι να καψει και τα τιγανιζουμε βαζοντας τα σε αποροφητικο χαρτι.ετοιμα. Λαχταριστα. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

17555529_1811449685774566_2094328068_n.jpg.e5f1e7a683742082e1ac82ae25cebaee.jpg17577784_1811449732441228_265304180_n.jpg.0e96ea860e2805b7d3e1c3e95c45b416.jpg

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ 500 γρ φυλλο κρουστα κομενα σε 10 ποντους λουριδα για να τα τυλιξουμε τριγωνα ΓΕΜΙΣΗ 6 μεγαλες πατατες καθαρισμενες και βρασμενες καλα ανυθο ψιλοκομενο και πλημενο κρεμυδακια πλημενα και ψιλοκομενα λατοι αρκετο οσο σας αρεσει αλατι πιπερι παπρικα 2 μεγαλα ξερα κρεμυδια ψιλοκομενα πολύ μικρα Λαδι για το τιγανισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε το μπλο και βαζουμε μεσα τις καυτες πατατεςκαι τις λιωνουμε,ριχνουμε όλα τα παραπανω υλικα και τα ανακατευουμε καλα.περνουμε φυλλο κρουστας λωριδα και βαζουμε γεμιση και το τυλιγουμε τριγωνο.τα ετοιμαζουμε όλα και εχουμε βαλει το τιγανι με το λαδι να καψει καλα.τα τηγανιζουμε και μετρια φωτια γιατι γινονται αμεσως και ετοιμα. Είναι φανταστικα. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΤΟΥΡΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.

17474566_1809625682623633_1297120693_n.jpg.6b43750f0f7aa2afaf9e321e32b3c303.jpg17505889_1809625762623625_1409828151_n.jpg.ae77c37025e09006323e463d7ef68408.jpg17506070_1809625662623635_1923953220_n.jpg.6af3b451edde61a8182774cc0fe9d1ee.jpg

ΤΟΥΡΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΥΛΙΚΑ 1 φορμα 18αρα Παντεσπανι 4 αυγα Κουπα αλευρι που φουσκωνει μονο του Λιγη βανιλια 1 κουπα ζαχαρη. 2 κγ κακαο.ολα αυτά μαζι στο μιξερ τα χτυπαμε και μετα αφου το εχουμε βαλει στην φορμα το ψηνουμε για 15 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.μετα κοβουμε σε 3 στρογγυλες επιφανιες. ΣΥΡΟΠΙ. 150 γρ ζαχαρη 150 γρ νερο Λιγο χυμο λεμονι,λιγη βανιλια και 1 σφηνακι ρουμι.τα βραζουμε εκτος το ρουμι 5 λεπτα και μετα ριχνουμε το ρουμι αφου εχει κρυωσει 300 γρ φαρτζιτουρα μπανανα για την μια στρωση 300 γρ μπουενο για την δευτερη στρωση Επικαλυψη 300 γρ χτυπημενη σαντυγι Κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης Πορτοκαλι Πρασινο Σακουλες για την σαντυγι και μυτες κορνε για τα λουλουδια. Μυτη για να κανουμε το καλαθι. Μους σοκολατας του εμποριου για το καλαθι και το φτιαχνουμε όπως γραφει η συσκευασια. Χτυπαμε την σαντυγι και την χωριζουμε και μετα τα χρωματιζουμε 1 χαρτινη βαση στρογγυλη 20αρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την βαση και βαζουμε την πρωτη επιφανεια παντεσπανι συροπιαζουμε και βαζουμε την μπανανα.δευτερο παντεσπανι ,συροπι και μπουενο.τριτο παντεσπανι και συροπιαζουμε.καλυπτουμε με μους κακαο ελαφρια.με την μυτη την ειδικια φτιαχνουμε το καλαθι.εχουμε χρωματισει την σαντυγι και την βαζουμε σε σακουλες με μυτη που σχηματιζουν τα λουλουδια και καλυπτουμε ολη την τουρτα. Είναι υπεροχη. Καλη επιτυχια

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

17474613_1808602079392660_1739652978_n.jpg.a89dfda8ce1e031e4aec368b3d4ef76c.jpg17474613_1808602079392660_1739652978_n.jpg.883dea8280ed0513834f22e1d1dab2b5.jpg

ΚΕΚΑΚΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ. ΥΛΙΚΑ Αυτη η δοσολογια που θα γραψω είναι για 5 λουλουδια. Εγω για τα κεικ εφτιαξα την κλασικη συνταγη που κανουμε το κεικ.βγενουν πολλα κεκακια.γυρω στα 20.τα εχω στολισει με βουτυροκρεμα που την εχω χρωματισει και εχω βαλει περλες και λιγο κας κας. 200 γρ βουτυρο ½ κζαχαρη αχνη Λιγο βανιλια 1 κγ γαλα.ολα αυτά τα χτυπαω στο μιξερ πολύ καλα να αφρατεψουν. Χρωμα πρασινο για τα φυλλα και χρωμα μωβ για το λουλουδι 2 σακουλες κορνε μιας χρησεως 1 μυτη κορνε για τα πεταλα 1 μυτη κορνε για τα φυλλα γυρω γυρω. .αφου εχουμε χτυπησει την βουτυροκρεμα περνουμε την περισσοτερη και την χρωματιζουμε με το μωβ.την υπολυπη πρασινη.βαζουμε και τις 2 κρεμες στην κάθε μια σακουλα.περνουμε το κεικ και με το κορνε πεταλο τραβαμε και κανουμε το λουλουδι εως το κεντρο.βαζουμε τις περλες και με το πρασινο κορνε γυρω γυρω κανουμε τα φυλλα.φτιαχνουμε 5 ομορφα λουλουδενια κεκακια πεντανοστιμα. Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

17351164_1807285762857625_1422577889_n.jpg.6cfed5b0f36e65cd8fa9a016c6aba4e2.jpg17392907_1807285786190956_2095517274_n.jpg.f34c04d02dcbc249db4766229fbe89f4.jpg17439912_1807285726190962_436138771_n.jpg.0429d33c84d6f30094298e0f0e05ab2c.jpg

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ. ΥΛΙΚΑ 1 ποτηρι του νερου λαδι 1 ποτηρι του νερου ζαχαρη 1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι. 100 γρ βουτυρο 1 αυγο 1κγ μπεικν 1κγ σοδα Λιγο αλατι. 2κγ κακαο Αλευρι γυρω στα 700 γρ μπορει και παραπανω εξαρτατε τα ποτηρια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μυξερ χτυπαμε όλα τα υλικα εκτος από το αλευρι και το κακαο.αφου τα χτυπησουμε χωριζουμε το υλικο στα 2.στο ένα ριχνουμε το κακαο και μετα στα 2 μειγματα ριχνουμε το αλευρι.η ζυμη να είναι μαλακι και να μην κολαει.περνουμε ζυμη λευκη και ανοιγουμε φυλλο αλλα όχι ψιλο πολύ.με ένα ποτηρι κανουμε κουτα πατ και βγενει στρογγυλο.το ιδιο και με το κακαο.περνουμε 1 στρογγυλο ασπρο,μετα καφε,ασπρο και καφε και τα ρωλαρουμε σαν ντολμαδακι.το κοβουμε στην μεση και μας βγενουν 2 λουλουδακια.τα αραδιαζουμε στο ταψι και μας βγενει το σχεδιο λουλουδι. Δεν τα περναμε με αυγο γιατι χαλαει η εμφανιση τους. Εχουν πολύ ωραια γευση και μπορειτε να το πατε και για επισκεψη. Καλη επιτυχια

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

17350918_1806542666265268_867830838_n.jpg.500426210c161417eb4f091dded210e4.jpg17354852_1806542659598602_1270116631_n.jpg.a9341190b9da9638e4db830df02b6375.jpg

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ. ΥΛΙΚΑ 150 γρ γρ βουτυρο 5 φλιτζανια του καφε γαλα μικρα 50 γρ μαγια 1 ½ φλυτζανι του καφε ζαχαρη 1 ποτηρι του κρασιου χυμο πορτοκαλι 1 κγ βανιλια 1 κγ αλατι 1κγ καρδαμο Αλευρο οσο παρει γ.ο.χ. 2 αυγα 1 αυγο για από πανω Ζαχαρη λευκη για από πανω. Η μαγια με το γαλα μαζι να είναι ζεστο να λιωσει η μαγια.και όλα τα υλικα μαζι μετα στην λεκανη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε λιωσει την μαγια με το γαλα. Μεσα στην λεκανι ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και το σκεπαζουμε να φουσκωσει. Περνουμε ζυμη και κανουμε μπαλακι.την κανουμε ολη την ζυμη . τα αφηνουμε να φουσκωσουν και τα αληφουμε με αυγο και ριχνουμε ζαχαρη.τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο γυρο στα 15 λεπτα στους 200 βαθμους. Είναι πολύ νοστιμα και αφρατα τσουρεκακια Καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

17105751_1799185787000956_1553231681_o.thumb.jpg.d7311b28775e30068f92125458f14c97.jpg17360990_1806506326268902_2090685134_n.jpg.1c4213b9888fc39d564ef5c1f096ecdc.jpg17392772_1806506266268908_397600160_n.jpg.0e909aec4f6fa7b171d7050dff998c25.jpg

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ 300 γρ κοτοπουλο βρασμενο 1 κρεμυδι σε φετες 1κγ μαυρο πιπερι 1 αυγο 1κγ κοκκινο πιπερι Αλατι 1κγ καρυ 1 κεσεδακι γιαουρτι 200 γρ τυρι γκουντα 1 φυλλο σφολιατα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε το βρασμενο κοτοπουλο κανει σε μικρα κοματακια.μεσα στο μπλο ριχνουμε όλα τα παραπανω υλικα και τα ανακατευουμε.εχουμε τις 7 βασεις ταρτας.τις βουτυρωνουμε και βαζουμε μεσα την σφολιατα ακριβως.ριχνουμε υλικο και το ψηνουμε στο φουρνο για 20 λεπτα μεχρι να ρωδισουν.καλη επιτυχια.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

cook

ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

58cbe809c0d86_17360583_1806200879632780_972127165_n(1).jpg.092a37dad725af319e9dc0e6993f144c.jpg17360583_1806200879632780_972127165_n.jpg.80674ed84897464a0adc0748e4ce1d97.jpg17361339_1806200876299447_1022184262_n.jpg.26b641dc22c51477d9bb8559df875eec.jpg

ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ 1 ποτηρι του νερου καλαμποκελαιο 1 ποτηρι του νερου ζαχαρη ½ ποτηρι του νερου πορτοκαλι 1κγ κανελα 1 κγ φαρυφαλο τριμενο 1 κγ σοδα 1κγ μπεικεντ. 700 γρ περιπου αλευρι να γινει μαλακη η ζυμη να μην κολαει στα χερια. 2 κουταλιες κακαο που περνουμε μια ποσοτητα από την ζυμη να τη κανουμε κακαο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μιξερ χτυπαμε λαδι,ζαχαρη,πορτοκαλι.ριχνουμε κανελα μπεικεντ,γαρυφαλο ,σοδα και μετα το αλευρι.αφου γινει μια ζυμη μαλακη περνουμε λιγο και του ριχμνουμε το κακαο.εχουμε τις ζυμες.απο την λευκη περνουμε και κανουμε 5 μπιλακια και μετα κανουμε το κελυφος της χελωνας.την χαραζουμε από πανω κανουμε το στωμα και τα ματια.κανουμε ολη την ζυμη και τα αραδιαζουμε στο ταψι και τα ψηνουμε για 15 λεπτα στους 200 βαθμους. Είναι υπεροχα,απλα και θα τα λατρεψουν τα παιδια. Καλη επιτυχια.

'''το σχεδιο για το χελωνακι το ειδα απο τουρκικο σαιτ.''' το σχεδιο ειναι δικο μου 

 

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου

×