Jump to content

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΟΥ

  • καταχωρήσεις
    10
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.497

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Η συνταγές της Δέσποινας Πάνου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

 

Πως δεν παχαίνουν τα ζυμαρικά όταν τα συνδυάζουμε σωστά! Μακαρόνια με σάλτσα πέστο βασιλικού. Για να αισθάνεστε καλά, ενώ τρώτε αλλά και μετά το φαγητό, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι πρωτείνες και οι υδατάνθρακες θα πρέπει να συνδυάζονται με λαχανικά επειδή αυτά έχουν περισσότερο υγρό έτσι ώστε το στομάχι να αφομοιώσει το κρέας, τα ζυμαρικά, το ψωμί… Έτσι καταλαβαίνετε ότι ένας σωστός συνδυασμός είναι τα ζυμαρικά με σάλτσα πέστο βασιλικού. To πέστο βασιλικού περιέχει σαν κύριο συστατικό τον βασιλικό ,ο οποίος είναι γνωστός για τις βασικές ευεργετικές του ιδιότητες. Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα βότανα και είναι κύρια πηγή μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C , σιδήρου και ασβεστίου. Επίσης έχει και αντιβακτηριδιακές ιδίοτητες.

 

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

Υλικά (4 μερίδες) 400 γραμ. πένες ολικής 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια ψημένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φλέικς παρμεζάνας αλάτι πιπέρι

Διαδικασία Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, και τη παρμεζάνα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο σε αργή και σταθερή ροή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αναμιγνύουμε τις πένες με το πέστο ,πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας και σερβίρουμε. * μπορούμε αντί για βασιλικό να χρησιμοποιήσουμε ρόκα και αντί για φλέικς παρμεζάνας να συνοδεύσουμε με τυρί κρέμα. Θερ ανά μερίδα 360 www.healthytest.gr

 

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

12884537_10206046239017522_922020993_n.jpg

cook

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

12631198_10205674138195234_786733116_o.t

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

ΥΛΙΚΑ(4 μερίδες ) 500 γραμ. σελινόριζα 2 καρότα 1 κρεμμύδι 2 κλωνάρια σέλερι χυμό από 2 λεμόνια 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη 2 κουταλιές ελαιόλαδο λίγες σταγόνες ταμπάσκο αλάτι πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ με τόσο νερό ανάλογα με το πόσο πυκνή θέλουμε τη σούπα. Βάζουμε το μείγμα πάλι στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ταμπάσκο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

cook

12443799_10205674290919052_1470762698_o.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες) 3 κουταλιές της σούπας κινόα βρασμένη 200 γραμ. φασόλια κόκκινα μαγειρεμένα 200 γραμ. ντομάτες κονκασέ 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μεσαία κυβάκια 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεσαία κυβάκια 1 καρότο κομμένο σε μεσαία κυβάκια 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μεσαία κυβάκια 1 κολοκύθι κομμένο σε μεσαία κυβάκια 100 γραμ. λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες αλάτι πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρότο, τη πιπεριά, το κρεμμύδι,το σκόρδο,το σέλερι, το λάχανο, τη πιπεριά τσίλι και τη ντομάτα. Καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε. Προσθέτουμε το κολοκύθι βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα φασόλια και τη κινόα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

 

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

cook

ΣΟΥΠΑ ΦΙΝΟΚΙΟ ΒΕΛΟΥΤΕ

12591817_10205672825402415_1108191164_o.

ΣΟΥΠΑ ΦΙΝΟΚΙΟ ΒΕΛΟΥΤΕ ( 2 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ 500 γραμ. φινόκιο 150 γραμ. πράσο 100 γραμ. κρεμμύδι ξερό 50 γραμ. τζίντζερ χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 750 ml νερό αλάτι πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κόβουμε το φινόκιο, το πράσο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρώς η σούπα τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ και την επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνει λεία. Την επαναφέρουμε στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

 

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

cook

12404524_10205463226522574_421851052_n.j

ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΣΙΡΌΠΙ ΑΓΑΥΗΣ ( 24 κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ 200 γραμ. ελαιόλαδο 140 γραμ. χυμό πορτοκάλι 20 γραμ. κονιάκ 3 κουταλιές της σούπας στέβια 1.5 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα 450 γραμ. βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης 100 γραμ. καρύδια τριμμένα (για το σιρόπι) 300 γραμ. νερό 2 κανέλα ξύλο 2 γαρίφαλα φλούδα από ένα πορτοκάλι 80 γραμ. μέλι θυμαρίσιο 80 γραμ. σιρόπι αγαύης

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι και τη σόδα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη στέβια, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και τέλος το μπέικιν, το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα. Στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα, πλάθουμε και βάζουμε τα μελομακάρονα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 35 με 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε για λίγα λεπτά το νερό, τα ξύλα κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα πορτοκάλι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το σιρόπι αγαύης. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα για λίγα δευτερόλεπτα μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα απλώνουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια, κανέλα και γαρίφαλο σκόνη.

 

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

cook

 

12286029_10205324428572712_1210871418_n.

ΚΈΙΚ ΜΕ ΓΆΛΑ ΑΜΎΓΔΑΛΟ ΛΕΜΟΝΊ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΥΛΙΚΑ 12O γραμ. μαύρη ζάχαρη 100 γραμ. μέλι 100 γραμ. ελαιόλαδο 30 γραμ. χυμό λεμόνι 400 γραμ. γάλα αμύγδαλο 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμόνι 390 γραμ. αλεύρι 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι και το ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και το γάλα αμύγδαλο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν και το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 50 με 60 λεπτά. Στα 50 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ.

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

cook

11846399_10204763282464410_1423072250_n.

ΠΊΤΣΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΝΤΟΜΆΤΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΆ

ΥΛΙΚΑ (για 1 πίτσα με 8 κομμάτια)

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1.5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

4 μικρές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

150 γραμ. τριμμένη mozzarella light

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

φύλλα ρόκας

αλάτι

πιπέρι

(για τη ζύμη)

 250 γραμ. αλεύρι ολικής 

1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

125ml περίπου χλιαρό νερό

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το σκόρδο.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλά. Πλάθουμε τη ζύμη σε 1 μπάλα , τη βάζουμε σε 1 μπολ, τη πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα να διπλασιαστεί. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε λαδόκολλα. Αλείφουμε πάνω στο φύλλο το ελαιόλαδο με το σκόρδο και απλώνουμε τις φέτες ντομάτα. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και τη παρμεζάνα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το τυρί και η άκρη της πίτσας. Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο, τη κόβουμε σε 8 κομμάτια, τη πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και φύλλα ρόκας.

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.

cook

11805732_10204751948461067_1576462397_n.

ΥΛΙΚΑ

2 μέτρια κολοκύθια 4 φρέσκα κρεμμύδια 150 γραμ. παρμεζάνα φλέικς 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μερικά φύλλα δυόσμου ρίγανη πιπέρι αλάτι (για τη ζύμη) (1 πίτσα 30cm) 250 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη bio 150 γραμ. περίπου χλιαρό νερό 20 γραμ. ξερή μαγιά 5 γραμ. αλάτι 5 γραμ. ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το σκόρδο.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τη μαγιά,τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλά. Πλάθουμε τη ζύμη σε 1 μπάλα , τη βάζουμε σε 1 μπολ, τη πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα σιγά σιγά (η ζύμη αυτή δεν έχει ελαστικότητα και φουσκώνει ελάχιστα). Αλείφουμε πάνω στο φύλλο το ελαιόλαδο με το σκόρδο και απλώνουμε τα κολοκύθια και το φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και απλώνουμε από πάνω τα φλέικς παρμεζάνα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το τυρί και η άκρη της πίτσας. Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο, τη κόβουμε σε 8 κομμάτια, τη πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και φύλλα δυόσμου.

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου

cook

PANCAKES ΜΕ QUAKER ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ

11119814_10204596795062329_557587120_n.t
11721170_10204596797142381_804706292_n.t

 ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φρέσκο γάλα 1,5% 400 γρ. quaker 3 αυγά 4 κουταλιές στέβια 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το quaker. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και περιμένουμε να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου. Γυρνάμε με μια σπάτουλα από την άλλη και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και είναι έτοιμα. Μπορούμε να σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, καρύδια και κανέλα, με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας, με φρούτα (μπανάνα, φράουλες, bluberries), πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι σφένδαμο κ.α.

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου

cook

11733667_10204595064979078_869148090_o.t

12 μερίδες


ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο)

  • 600 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 300 γραμ. χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι αλάτι

(για τη γέμιση)

  • 500 γραμ. σπανάκι
  • 500 γραμ. σέσκουλα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 2 πράσα
  • 250 γραμ. λάπαθα
  • 250 γραμ. ραδίκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί όσο θα φτιάχνουμε τη γέμιση.
  4. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα, ρίχνουμε αλάτι τα αφήνουμε λίγη ώρα και μετά τα τρίβουμε με τα χέρια και τα στύβουμε πολύ καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη βρώμη, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  5. Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 3 ίσια κομμάτια.
  6. Ανοίγουμε σε φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη, αλευρώνοντας το πάγκο και τη ζύμη συνεχώς για να μην μας κολλάει.
  7. Λαδώνουμε με πινέλο το ταψί βάζουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε πάνω τη γέμιση.
  8. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο λαδώνουμε και βάζουμε το τρίτο φύλλο, λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και κόβουμε τη πίτα σε 12 μερίδες.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μία ώρα.

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου

×