Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.518

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Μαρίας Καλοκάθη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

12476526_1537243986568409_1358573787_n.j12476563_1537243993235075_911893981_n.jp

ΕΥΚΟΛΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ!3 ΚΣ κακάο,2 κούπες αλεύρι,1 κούπα ζάχαρη,2 κγ σόδα,1 πρεζα αλάτι,2 βανιλιες,5 ΚΣ λάδι,1 ΚΣ ξύδι άσπρο, 1 κούπα νερό, ξυσμα πορτοκαλι.ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:1Σοκολατα κουβερτουρα, λιωμένη σε μπαίν Μαρί με λίγο λάδι ψήσιμο 35' 180β Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν,λαδωνουμε ένα ταψακι κ ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας,το ψήνουμε κ όταν το βγάλουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ ρίχνουμε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα!ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρισμοποιησα την κόκκινη κούπα του νες καφέ για το μέτρημα των υλικων κ για ταψακιι Νο 28 έκανα συν μισή δόση παραπάνω από τα αναγραφόμενα υλικά!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12179616_1499399690352839_549005765_n.th

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ!

ΥΛΙΚΑ:2κουπες κεικ τριμμενο ,1 κσ μερεντα,1 κσ αχνη ζαχαρη,1 κσ κακαο,50γρμ βιταμ λιωμενο, 1/2 κουπα καρυδια χοντροαλεσμενα λιγο κονιακ 1/2 κγ κανελλα γαρυφαλλο! ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ :1 σοκολατα κουβερτουρα 1 κσ λαδι σπορελαιο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Εχουμε τριψει το κεικ σαν ψιχουλα κ προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα μας ζυμωνουμε να ενωθουν ολα μαζι κοβουμε ενα κομματι μεμβρανη κ βαζουμε επανω το μειγμα μας του δινουμε σχημα σαλαμιου κ τυλιγουμε ρολο με την μεμβρανη κ στριβουμε καλα τις ακρες σαν καραμελλα το τοποθετουμε καταψυξη κ το αφηνουμε μια ωριτσα να σταθεροποιηθει το βγαζουμε κ το κοβουμε φετες λιωνουμε την κουβερτουρα με μια κσ σπορελαιο κ βουταμε μεσα μια μια φετουλα να καλυφθει με σοκολατα στρωνουμε καθε φετουλα πανω σε χαρτι φουρνου κ αφηνουμε να παγωσει αν θελουμε για πιο γρηγορα τα βαζουμε στο ψυγειο !

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12165862_1497337193892422_1710328534_n.t

Νοστιμες τορτιγιες με κοτοπουλο! 1 στηθος κοτοπουλο βρασμενο 1/2βαζο μαγιονεζα 2κουταλιες γεματες της σουπας γιαουρτι αλατι πιπερι μαρουλι ψιλοκομμενο τυρι κιτρινο τριμμενο 4 φετες αλλαντικο οτι μας αρεσει,παριζα, ζαμπον ,γαλοπουλα κλπ.Βραζουμε το στηθος κοτοπουλο κ το κοβουμε κομματακια το αναμιγνυουμε με την μαγιονεζα κ το γιαουρτι διχνουμε αλατι κ πιπερι παιρνουμε την τορτιγια μας ( αν θελουμε πρωτα την εχουμε ζεστανει στην τοστιερα) κ βαζουμε το μειγμα απο το κοτοπουλο απο πανω μαρουλακι το τυρι κ μιση φετα απο το αλλαντικο μας διπλωνουμε ρολο κ απολαμβανουμε ενα νοστιμο ελαφρυ δροσερο πιατο! Σημειωση: Εαν θελουμε κ μας αρεσει στο μειγμα του κοτοπουλου ψιλοκοβουμε κ αγγουρακι τουρσι!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

 12910647_1543612405931567_1788144761_n.jpg

Mελιτζάνες ιμάμ μέ μανιτάρια κρεμμυδάκια φρέσκα κ ξερά,,πιπεριές κόκκινες πράσινες μαϊντανό,σκόρδο,τομάτα!Εκοψα τίς μελιτζάνες στήν μέση,τίς χάραξα διαγώνια τίς αλειψα μέ λίγο λάδι κ τίς εψησα στόν φούρνο,στήν κατσαρόλα μου έβαλα τά λαχανικά πού αναφέρω με λίγο λάδι νά τά μαρανω,εριξα μία φρέσκια ντομάτα κ2-3 ΚΣ πουμαρο κ τά άφησα να βράσουν γιά λίγα λεπτά πήρα τις μελιτζάνες τίς ανοιξα λίγο μέ ένα κουτάλι κ έβαλα σε κάθε μία την γέμιση,κ σε μερικές έβαλα κ από πάνω τυρί του τοστ τίς έβαλα στό φούρνο 10 ' κ καλή μας όρεξη!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ

12242147_1503093593316782_1141530802_n.t

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ!! 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΙΝΟ 1 ΚΑΡΟΤΟ 1ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ! ΡΥΖΙ emoticon colonthree ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 6 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑΤΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 1 ΚΣ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΛΑΔΙ) ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ. ΣΑΛΤΣΑ:3-4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ 8 ΚΣ ΑΛΕΥΡΙ 4 ΚΣ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΛΑΔΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ! ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Κ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ,ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΤΟ ΛΑΔΙ Κ ΡΙΧ ΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ Κ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΥΖΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Κ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΛΑΤΙ Κ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ.ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΖΩΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΣ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ .ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Κ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΘΑ ΦΟΡΜΑ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΤΡΩΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΡΥΖΙ Κ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ Κ ΤΟ ΑΝΑΠΙΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Κ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΛΤΣΑ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

cook

12562445_1520434321582709_2086349053_o.t

Τα τελεια μηλοπιτακια ονειρο!Απο τις συνταγες της Παρεας!1 κουπα ζαχαρη,1βανιλια,3αυγα,200γρμ βουτυρο,500 γρμ αλευρι απ,4 μηλα κομμενα μικρα κομματακια,2κσ χυμο λεμονι!( εγω προσθεσα κ κανελλα 1 κγ λιγο γαρυφαλλο μοαχοκαρυδο,κονιακ,ξυσμα πορτοκαλι κ χυμο κ μισο ποτηρακι γαλα! Σε μια κατσαρολα αρκετα μεγαλη ελιωσα το βιταμ με την ζαχαρη το αφηνω στην ακρη να κρυωσει χτυπαω στην συνεχεια τα αυγα κ τα ριχνω μεσα κ τα υπολοιπα υλικα κ ανακατευω καλα να ενωθει το μειγμα,παιρνω τις θηκες μου κ τις γεμιζω μεχρι την μεση με το μειγμα τα ψηνω στους 200 β για 25-30' (τα δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα στην μεση να δουμε αν ψηθηκαν αλλιως τα αφηνουμε λιγο ακομα!)

cook

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ!

12325821_1508386532787488_2033503628_o.t12351518_1508386746120800_453498710_o.th

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ!

ΒΡΑΖΩ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΑ,ΠΕΝΝΕΣ ,ΒΙΔΕΣ ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΑ,ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΩ,Κ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΚΟΒΩ ΜΕΣΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΖΑΜΠΟΝ ΡΙΧΝΩ ΤΥΡΙ ΡΕΓΚΑΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΥΡΙ ΘΕΛΩ,ΧΤΥΠΑΩ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΝΑ ΑΥΓΟ Κ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ,ΡΙΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΥΡΙΚ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 200Β ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ !ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Κ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ!

cook

12343412_1510185072607634_500714777_o.th12375642_1510231642602977_697250967_o.th

Υπεροχη μυρωδατη μαρμελαδα μηλο με πορτοκαλι,κανελλα κ αστεροειδη γλυκανισο! 8 ΦΛΥΤΖΑΝΕΣ ΜΗΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΥΒΟΥΣ, 5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 4)2ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ 3 ΚΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ,1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ,Κ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΛΟΥΔΑ Κ ΑΥΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, 1ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑ ,1ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ!ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ Κ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΥΒΑΚΙΑ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ, Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ , ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ( ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΟΥΔΙΑ Κ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΛΙ Κ ΤΑ ΚΡΕΜΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΗΚΤΙΝΗ, ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΛΙ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ Κ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ,( ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ,ΑΝ ΕΝΩΘΕΙ ΘΕΛΕΙ Κ ΑΛΛΟ ΔΕΣΙΜΟ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ)ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ Κ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΤΑ ΒΑΖΑ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Κ ΤΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ!

cook

 

11721955_1474553059504169_1783528790_n.t

11748667_1474553046170837_2132489199_n.t

Ομελετα πιτσα με λαχανικα κ λουκανικο!

ΥΛΙΚΑ

3 κολοκυθακια, 3μελιτζανες, 1κρεμμυδι, πιπεριες κερατο πρασινη, κ κοκκινη ,αν θελουμε κ μανιταρια, λουκανικακια κοκτειλ ,τυρι κιτρινο τριμμενο, 1 ντοματα φετες, 5-6 αυγα , λιγο γαλα ,λαδι ,αλατι, πιπερι ,ριγανη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε τα λαχανικα μας κυβους τα βαζουμε στο τηγανι με λιγο νερο ισα να μαλακωσουν μολις πιει το νερο ριχνουμε το λαδι κ τα τσιγαριζουμε κοβουμε το λουκανικο φετακια κ το ριχνουμε κ αυτο βαζουμε αλατι, πιπερι ,ριγανη, το ριχνουμε στο πυρεξ μας χτυπαμε τα αυγα με το γαλα , κ τα ριχνουμε πανω στα λαχανικα,κοβουμε την ντοματα φετες κ την βαζουμε απο πανω απλωνουμε κ το τυρι κ ψηνουμε στο φουρνο στους 200β μεχρι να δεσει το αυγο κατα την διαρκεια του ψησιματος οταν θα εχει παρει χρωμα τρυπαμε με ενα μαχαιρι τοπους τοπους να ψηθει κ απο μεσα σερβιρουμε με κετσαπ κ μουσταρδα η μαγιοναζα αν μας αρεσει!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 
cook

11667363_1471601706465971_22508744351867
11692587_1471601716465970_23850122208681

2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΙΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ 2ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΑΝΙΘΟ 1 ΑΥΓΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΛΑΔΙ ΑΛΕΥΡΙ.1 ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΛΑΔΙ ΝΕΡΟ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ ΑΛΑΤΙ.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ Κ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΑ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ Κ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΗΧΤΟΣ ΧΥΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΠΥΡΕΞ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ Κ ΓΥΕΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΦΥΛΛΟ ΕΞΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200Β ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

cook

ΜUFFINS ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΝΤΟΝΑΤΣ

11924684_1488825718076903_378904205_n.th

ΜUFFINS ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΝΤΟΝΑΤΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΒΑΣΩ ΒΑΣΟΥΛΑ !

ΥΛΙΚΑ!

1 ΑΥΓΟ 200 ΓΡΜ ΓΑΛΑ 100ΓΡΜ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ 240 ΓΡΜ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ 90 ΓΡΜ ΖΑΧΑΡΗ 1/2ΚΣ ΚΑΝΕΛΛΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ,1ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ. ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ!!1-2 Κ Σ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ 4 ΚΣ ΖΑΧΑΡΗ 1ΚΣ ΚΑΝΕΛΛΑ!!!

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 Β ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ 10 XΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ Κ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ.ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΙχΣ ΘΗΚΕΣ,ΨΗΝΟΥΜΕ 20-25 '.ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΕ ΜΠΩΛ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΟΖΑΧΑΡΗ!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Πουτιγκα!

12404133_1514603282165813_198678161_n.th

Πουτιγκα! 1 ποτηρι φρυγανια τριμμενη,1ποτηρι καρυδοψιχα 1ποτηρι ζαχαρη αχνη,1κουταλακι γλυκου κανελλα,4 κγ μπαικιν 6 αυγα μονο τον κροκο κ τα ασπραδια τα κανουμε μαρεγκα.ΣΙΡΟΠΙ! 2Ποτηρια νερο 11/2 ποτηρι ζαχαρη,λιγο κονιακ,επικαλυψη απο πανω!Κρεμα γιωτης στιγμης η βραστη κ 1 φακελλο σαντιγυ garni. Τριμμενο καρυδι! Βαζω ολα τα υλικα εκτος τα ασπραδια τα ανα κατευω να ενωθουν θα γινουν μια μαζα χτυπαω τα ασπραδια μαρεγκα κ τα ριχνω μεσα τα ανακατευω απαλα να ενωθουν ολα μαζι (το μειγμα θα ειναι σφιχτο μην το φοβηθειτε) το απλωνω σε ενα πυρεξ βουτυρωμενο κ το στρωνω με το κουταλι ομοιομορφα το ψηνω στους 200 β 1/2 ωρα περιπου,το αφηνω ελαφρως να κρυω σει ετοιμαζω το σιροπι κ το περιχυνω απο πανω το αφηνω να απορροφησει ολο το σιροπι κ να κρυωσει,στην συνεχεια ετοιμαζω την κρεμα η στιγμης γιωτης η την βραζω χτυπαω κ τον φακελλο garni σαντιγυ κ τα ενωνω κρεμα κ σαντιγυ.αφου εχει κρυωσει το γλυκο την στρωνω απο πανω πασπαλιζω την επιφανεια της κρεμας με καρυδι κ το βαζω στο ψυγειο!(ΕΑΝ ΒΡΑΣΩ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ)

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

17758075_1677845399174933_842399944_n.jpg.9aa3ef060098ff51714f45a5887d71f3.jpg

ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ! 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΜΠΥΡΑ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ 1 ΒΑΝΙΛΙΑ 1 ΦΚΛ ΜΠΕΚΙΝ 1\4 ΚΑΡΥΔΑ ΙΝΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ 1\4 ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 1\4 ΚΑΡΥΔΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΆΤΙΝΗ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ( ΛΑΔΙ ΜΠΥΡΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΒΑΝΙΛΙΑ) ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΜΑΛΑΚΗ.ΧΩΡΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΡΎΔΙ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ .ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΠΑΛΑΚΙΑΚ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΎΔΙ Κ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ Κ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ 200 Β ΤΟΝ ΓΟΥΡΝΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. ΦΤΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΣΤΟ Η ΤΟ ΓΛΥΚΟ Η ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ Κ ΤΑ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Μερεντομπισκοτακια

11749764_1473015939657881_499701139_n.th

Μερεντομπισκοτακια :

1αυγο1κουπα μερεντα 1/2 σακουλακι φαρινα απ

 

Αναμιγνύουμε τα αυγό με την μερεντα κ ριχνουμε λιγο λιγο το αλεύρι πλαθουμε μπικοτακια τα βαζουμε στο αντιλολλητικο χαρτι στην λαμαρινσ κ τα ψηνουμε στους 180 β1/4της ωρας.

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 
cook

Πατατοκοτοσαλατα!

11780581_1475437509415724_293971785_n.th

Πατατοκοτοσαλατα!

4-5πατατες βρασμενες ω2καροτα βρασμενα1/2στηθος κοτοπουλο βρασμενο 3 αυγα βρασμενα τυρι τριμμενο κιτρινο οσο θελουμε κ αν θελουμε δεν ειναι απαραιτητο ,5-6 φετες μπεικον τσιγαρισμενο, αγγουρακι τουρσι, κρεμμυδακια φρεσκα λιγο αλατι τρια καροτα ωμα μαγινεζα για μεσα κ για απο πανω! Εχουμε βρασει τις πατατες τα καροτα τα αυγα κ το κοτοπουλο τα κοβουμε κομματια στο μπωλ μας κοβουμε κ το αγγουρακι τα κρεμμυδακια κ το μπεικον που το εχουμε τσιγαρισει κ κοψει κομματακια,ριχνουμε κ το τυρι,κ κατοπιν την μαγιονεζα κ ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα μας στρωνουμε ομοιομορφα στο μπωλ κ απο πανω βαζουμε μαγιονεζα κ καλυπτουμε την πατατοσαλατα τειβουμε κ τα ωμα καροτα κ διακοσμουμε οπως μας αρεσει!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Κεικ μήλου

14580399_1606548526304621_184476999_n.jpg14657674_1606548536304620_1370356780_n.jpg

Κεικ μήλου για τον απογευματινό καφε!

4 μήλα κομμένα σε κύβους 2 φλυτζανια ζάχαρη (εγώ έβαλα 11/2 1 φλυτζάνι ηλιελαιο 1 κγ κανέλλα 1/2 κγ γαρύφαλλο λίγο αλάτι 2 αυγά 2 βανίλιες 2κοφτα κγ μπαικιν 3 φλυτζανια αλεύρι απ 1 φλυτζάνι κομμένα καρύδια! Κόβουμε σε μία λεκανιτσα τα μήλα κύβους ρίχνουμε την ζάχαρη,το λάδι,την κανέλλα το γαρύφαλλο κ το αλάτι,το βάζουμε στο ψυγείο για μία ωριτσα (αυτό θα κατεβασει υγρά,)κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά τις βανίλιες,κ το αλεύρι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά στο τέλος ρίχνουμε κ τα καρύδια,βουτυρωνουμε την φόρμα μας κ το ριχνουμε μέσα το ψήνουμε 50-60' μόλις κρυωσει λίγο ξεφορμαρουμε σε πιατέλα! Μέσα στο μείγμα εγω εριξα κ λίγο κονιάκ κ ξύσμα πιρτοκαλι!Είναι πολύ αφρατο κ γευστικο!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

11758833_1475075142785294_1712916136_n.t11774424_1475075139451961_962462989_n.th

Πιτα με σεσκουλα κ φυλλο σπιτικο!

1κιλο σεσκουλα μαιντανο ανιθο κρεμμυδακια φρασκα τυρι φετα 2αυγα μια χουφτα σιμιγδαλι μια χουφτα ρυζι λαδι λιγο αλατι!Ζυμη για το ανοιγμα των φυλλων:1κιλο περιπου αλευρι νερο λαδι αλατι 1/2φλυτζ καφε ξυδι.Πλενουμε τα σεσκουλα κ τα κοβουμε κομματια τα βαζουμε στην λεκανη μας κ κοβουμε μεσα ολα τα υπολοιπα υλικα μας ριχνουμε το τυρι τα αυγα το ρυζι το σιμιγδαλι το λαδι,τα ανακατευουμε να ενωθουν ολα μαζι τα υλικα τα αφηνουμε στην ακρη,σε μια αλλη λενανιτσα ριχνουμε το μισο αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα στην μεση κ ριχνουμε μεσα το λαδιι το ξυδι αλατι κ λιγο απο το νερο μας ζυμωνουμε να πιει το αλευρι το νερο ριχνουμε παλι αλευρι κ νερακι κ συνεχιζουμε ετσι μεχρι να εχουμε μια ζυμη μαλακια κ να μην κολλαει στα χερια την χωριζουμε σε 6 μπαλακια κ τα αφηνουμε να ξεκουραστουν μιση ωριτσα κατοπιν παιρνουμε το ταψι μας το λαδωνουμε παιρνουμε ενσ μπαλακι απο το ζυμαρι μας το αλευρωνουμε ελαφρα κ το ανοιγουμε στο μεγεθος ενος μικρου πιατου το λαδωνουμε κ το αφηνουμε στην ακρη κανουμε το ιδιο κ με το δευτερο ζυμαρακι μολις το ανοιξουμε το βαζουμε πανω απο το πρωτο ζυμαρακι λαδωνουμε κ κανουμε το ιδιο κ μς το τριτο ζυμαρακι ,το ανοιγουμε κ το βαζουμε πανω απο τα αλλα 2 παιρνουμε μετα αυτα τα ζυμαρακια τα αλευρωνουμε κ αρχιζουμε να τα ανοιγουμε στο μεγεθος του ταψιου μας κ πιο μεγαλο το απλωνουμε μεσα στο ταψι μας ριχνουμε την γεμιση την απλωνουμε ομοιομορφα γυριζουμε τις ακρες απο πανω ανοιγουμε κ τα υπολοιπα φυλλα με τον ιδιο τροπο τα απλωνουμε πανω απο την γεμιση κ γυριζουμε τις ακρες σε κοθρο λαδωνουμε χαραζουμε ελαφρα κ ψηνουμε στον φουρνο στους 200 β μεχρι να παρει χρυσαφι χρωμα!Σημειωση:Τα φυλλα τα ανοιγουμε ετσι κ στο ψησιμο χωριζουν!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

11741765_1474358549523620_1834572899_n.t
11774425_1474358562856952_1917374840_n.t

Κοτοπουλο παιδακια στο γκριλ!

1 κοτοπουλο παιδακια διαφορες πιπεριες ντοματα κρεμμυδι μουσταρδα χυμο απο ενα πορτοκαλι mix κοτοπουλο πιπερι λαδι!Πλενουμε κσλα το κοτοπουλο κ το σταγγιζουμε απο τα νερα το βαζουμε στο ταψι μας κ κοβουμε απο πανω τις πιπεριες το κρεμμυδι την ντοματα ριχνουμε την μουσταρδα το mix τον χυμο το λαδι ανακατευουμε κσλα να ενωθουν τα υλικα το αφηνουμε ετσι περιπου 1ωρα μετα το ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου μεχρι να ροδοκοκκινισει γυρνωνταςτο κ απο την αλλη μερια το βγαζουμε σε πιατελα κ σερβιρουμε με πατατες τηγανιτες ρυζι με αναμεικτα λαχανικα κ σαλατα.

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

13249322_1558737317752409_1279891175_n.jpg

Τραγανή ταρτα Φράουλας "από τις συνταγές της Παρέας! 500 γραμμ. φράουλες Για τη ζύμη 150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 90 γραμμ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου 90 γραμμ. ζάχαρη 1-2 κ.σ γάλα φρέσκο κ.γ. αλάτι Για την κρέμα 300 γραμμ. γάλα φρέσκο 200 ml κρέμα γάλακτος 100 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. κoρν φλάουρ 1 αβγό 2 κρόκους αβγού 1 βανίλια

Πώς το κάνουμε: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος καιτην βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Πριν βράσει το γάλα, ρίξτε λίγο από το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και σιγοβράστε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέξτε να μη σας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας!! Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάστε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα, αφρατέψτε τη με ένα σύρμα. γεμίστε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρετε με τις φράουλες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες κομμάτια.

cook

12674692_1538085123150962_1802936135_n.t

Νηστίσιμα κριτσινια καρότου!

450 γρμ αλεύρι γοχ,
250 γρμ καλαμποκαλευρο
4 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
20mlλευκο κρασί
200mlηλιελαιο
2κσ μπαικιν
1κσ αλατι1κγ ζάχαρη(προαιρετικά) 
Ανακατεύουμε τα υλικά κ ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή κ να μην κολλάει στα χέρια,αφήνουμε 1\2ωριτσα να ξεκουραστεί κατοπιν κόβουμε κομμάτια ζυμης κ πλάθουμε μπαστουνακια, τα βάζουμε στην λαμαρίνα με χαρτί αντικολλητικο κ ψήνουμε 210β 30'!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

13162129_1556246741334800_655157734_n.jpg

Στρουντελ κοτόπουλο ! 2 φύλλα ΚΟΥΡΟΥ Στήθος κοτόπουλο βρασμένο κ κομμένο κομματάκια Πιπεριές χρωματιστές η ότι έχετε, 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο Μανιτάρια φρέσκα η κονσερβα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Τυρί τριμμένο ρεγκατο αλάτι πιπέρι! Βράζουμε το κοτόπουλο κ το κόβουμε κομματάκια ψιλοκόβουμε κ τα υπόλοιπα υλικά μας κ τα ανακατεύουμε όλα μαζί παίρνουμε το ένα φύλλο το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη μας κ βάζουμε από την μεγάλη πλευρά γέμιση κατά μήκος τυλιγουμε ρόλο το χαραζουμε ελαφρά κ το ψήνουμε στους 200 β μέχρι να ροδισει!(κάνουμε το ίδιο κ με το άλλο φύλλο)

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

11749332_1472689083023900_1332122611_n.t

Καλοκαιρινη σαλατα με πλιγουρι:

ΥΛΙΚΑ

2 κσ πλιγουρι ντοματες, αγγουρια ,κρεμμυδι πιπερια, γλυστριδα, αν θελουμε, μαιντανο, παξιμαδακια κριθινα, λαδι ,αλατι, ξυδι μπαλσαμικο καλαμποκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΟΥΣΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ 3/4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧ ΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΑ ΡΙΧΜΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ Κ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ!ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ Κ ΝΟΣΤΙΜΗ!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

cook

17238686_1669394456686694_996995877_n.jpg.d1218e00cba016410eb751a5ffff7b38.jpg

Κουλουράκια μεθυσμένα με κρασί! 11\2 ποτήρι ελαιόλαδο, 11\2 ποτήρι κρασί άσπρο ή κόκκινο, 11\2 ποτήρι ζάχαρη,(εγώ έβαλα φρουκτόζη 1 κουταλιά μπαικιν 1 κουταλιά κανελογαρυφαλα 1\2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (εγώ έβαλα κ ξυσμα) 1 κ γ σόδα 11\2 κιλό αλεύρι περίπου 2 ποτήρια σησάμι για το τύλιγμα ( εγώ το καβουρδισμένο κ το έριξα μέσα) Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την παραπάνω σειρά το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο,μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια κ να είναι μαλακή ,πλάθουμε τα κουλουράκια τα τυλίγουμε στο σουσάμι τα αραδιασμένα σε αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα κ τα ψήνουμε στους 170 β μισή ώρα περίπου ( δεν τα ξεροψηνουμε,όταν τα βγάζουμε να είναι μαλακά!)

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

11998087_1537698976522910_1742706165_n.t

Μηλοπιτακια νηστίσιμα από Κρήτη Γαστρονομικος Περίπλους! (Γίνονται 35-40 μηλοπιτάκια κανονικού μεγέθους) Α. Για τη ζύμη: 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα λευκό κρασί (ή ρετσίνα) ½ κιλό (3,5 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Β. Για τη γέμιση 2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη της ντομάτας) 1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη 1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο Προαιρετικά, 2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο (δική μου προσθήκη αυτό) Περίπου μία κούπα αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα εγώ έβαλα στην γέμιση κ1 ΚΣ ζάχαρη γιατί είναι αγλυκα!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Σαλάτα ταμπουλε

13162001_1556506897975451_752344733_n.jpg

Σαλάτα ταμπουλε! 1 κούπα κους κους η πλιγούρι 1 κούπα βραστό νερό 1 ντομάτα μεγάλη σφιχτή να μην έχει πολλά ζουμια 1 κρεμμύδι μικρό 1\2 αγγούρι 1\2 ματσάκι μαϊντανό 4-5 ΚΣ λάδι 4-5 ΚΣ χυμό λεμονιού αλατακι πιπερακι! Βράζουμε το νερό κ αφήνουμε να φουσκώσει το πλιγούρι μια ωρα πριν η το κους κους έχουμε ετοιμάσει την σαλάτα μας με τα λαχανικά μας στην σαλατιερα αφού έχει φουσκώσει το πλιγούρι το σουρωνουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερά το στρίβουμε κ με τα χέρια το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά μας ρίχνουμε λάρι λεμόνι αλάτι πιπέρι κ ανακατεύουμε καλά κ σερβίρουμε!

×
×
  • Create New...