Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.620

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Μαρίας Καλοκάθη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Σαλάτα ταμπουλε

13162001_1556506897975451_752344733_n.jpg

Σαλάτα ταμπουλε! 1 κούπα κους κους η πλιγούρι 1 κούπα βραστό νερό 1 ντομάτα μεγάλη σφιχτή να μην έχει πολλά ζουμια 1 κρεμμύδι μικρό 1\2 αγγούρι 1\2 ματσάκι μαϊντανό 4-5 ΚΣ λάδι 4-5 ΚΣ χυμό λεμονιού αλατακι πιπερακι! Βράζουμε το νερό κ αφήνουμε να φουσκώσει το πλιγούρι μια ωρα πριν η το κους κους έχουμε ετοιμάσει την σαλάτα μας με τα λαχανικά μας στην σαλατιερα αφού έχει φουσκώσει το πλιγούρι το σουρωνουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερά το στρίβουμε κ με τα χέρια το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά μας ρίχνουμε λάρι λεμόνι αλάτι πιπέρι κ ανακατεύουμε καλά κ σερβίρουμε!

cook

13250364_1561014254191382_713738963_n.jpg13236137_1561014274191380_144956154_n.jpg

Τάρτα λεμόνι πραλίνα Γιά τήν βάση!

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive 50 γρ. φουντούκια 2 κρόκοι αυγού 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ξύσμα από 1 λεμόνι Για τη γέμιση

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκοι αυγού χυμό από 2-3 λεμόνια 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (στη συνέχεια θα χαμηλώσουμε).

Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε η βάση μας να έχει την ίδια γεύση με την γέμισή μας για αυτό το λόγο βάζουμε το ξύσμα και το φουντούκι! Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Για τη γέμιση

Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιας το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα! Αφαιρούμε την βάση απο το ψυγείο. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα (μπουκίτσες απο σοκολάτα). Ρίχνουμε ανάμεσα απο την πραλίνα την γέμισή μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε. Εαν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε την τάρτα μας απο πάνω. Βάζουμε τον φούρνο στο τέρμα (230 βαθμούς) και παστεριώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές! Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε!!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΠΟΡΤΟKAΛΙ ΓΛΥΚΟ

12571006_1521360238156784_935137684_n.th

ΠΟΡΤΟKAΛΙ ΓΛΥΚΟ! 6-7πορτοκαλια, 1,5 κιλό ζάχαρη,3ποτηρια νερό,άρωμα βανίλιας, χυμό ενός λεμονιού. ΕΚΤΕΛΕΣΗ!Ξυνουμε την φλούδα των πορτοκαλιών,στον ψιλό τρίφτη,τα ξεπλενουμε κ τα βράζουμε ολόκληρα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Χύνουμε το νερό βάζουμε κρύο κ το αφήνουμε 1 ημέρα αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.Τα στραγγίζουν κ κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε οκτώ φέτες, αφαιρούμε με ένα ψαλίδι τα σκληρά μέρη βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό κ αφού δέσει ρίχνουμε τις φέτες κ συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το γλυκό. Ρίχνουμε το λεμόνι με την βανίλια κ μετά από λίγο το κατεβάζουμε από την φωτιά!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Φανουρόπιτα

21291364_1736888066603999_1586385795_n.jpg.a4d1fa688ffaf1e12eb41d375035598a.jpg

Φανουρόπιτα 1\2 ποτήρι νερού λάδι, 1 κγ κανέλλα, γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο 1\2 ποτήρι ζάχαρη 2 1\2 ποτήρια νερού πορτοκάλι χυμό ή χυμό Αμιτα Ξύσμα πορτοκάλιΗ 200 γρμ σταφίδες 1κσ μπαικιν 700 γρμ αλεύρι απ μπορεί κ λίγο παραπάνω Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα από πάνω! Ανακατεύουμε σε λεκάνη με σύρμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι κ τις σταφίδες ρίχνουμε λίγο λίγο κ το αλεύρι κ ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθουν έχω βάλει από πριν τις σταφίδες να βραχουν σε λίγο κονιάκ τις στραγγίζω κ τις πασπαλίζω με αλεύρι τις ρίχνω μέσα στο μείγμα μου κ ανακατεύω καλά να πάνε παντού παίρνω το ταψί μου το αλείφω με λάδι κ ρίχνω το μείγμα μου ψωνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β στον αέρα για 45 λεπτ

cook

12957254_1546622795630528_1080776839_n.jpg12966500_1546622815630526_513379852_n.jpg

Πάστα Φλώρα νοστιμη αφρατη κ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ !(από τις συνταγές της παρέας!)

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα καλαμποκέλαιο 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι 3 κουταλιές κονιάκ 1/3 κούπας ζάχαρη ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια 3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ 1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο

Πώς το κάνουμε: Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ. Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο. Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

cook

ΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!

12314963_1507927802833361_1211395593_o.t12343077_1508396342786507_1608325903_o.t

ΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ! 500 ΓΡΜ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧ ΑΡΗ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΦΕ ΛΙΚΕΡ 1ΚΣ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 1 ΚΓ ΜΠΑΙΚΙΝ 1ΚΣ ΚΑΝΕΛΛΑ 1 ΚΓ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ 1/2ΚΓ ΑΛΑΤΙ !ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙ ΖΥΜΗ ΣΦΙΧΤΗ -ΠΙΟ ΣΦΙΧΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙ Η ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΜΕΓΑΛΗ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180Β 30-40' ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

cook

12498935_1537676816525126_77869294_n.thu

Μπακαλιάρος με πατατες γιαχνι!

Μπακαλιάρος, πατάτες, σάλτσα πουμαρο ,ή κον κασέ ,λίγο αλάτι ένα φύλλο δάφνη μισό ξυλάκι κανέλλα πιπερακι!Έχουμε κοψει κ ξαλμυρισει τον μπακαλιάρο,τον στραγγίζουμε καλά τον αλευρωνουμε κ τον τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι τηγανίζουμε κ τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει όπως όταν τις τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα πλατια ρίχνουμε λίγο λάδι κ βάζουμε το πουμαρο ή το κον κασέ κ ετουμαζουμε την σάλτσα ρίχνοντας μέσα ένα φύλλο δάφνης κ το ξυλο κανελλας ελάχιστο αλάτι κ πιπέρι, συμπληρώνουμε με λίγο νερακι κ αφήνουμε να δέσει ελαφρά ή σάλτσα μας αφού έχει δέσει ή σάλτσα μας ρίχνουμε τις τηγανισμένα πατάτες κ από πάνω τον μπασκαλιαρο αφηνουμε να βράσει περίπου 20' κ σβήνουμε το φαγητό μας αφού έχει μείνει με το λάδι του!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

17361488_1672320533060753_73232854_n.jpg.60a18057dac2f7412bcbae21c2b80baa.jpg

Σουπα λαχανικών,εύκολη νηστίσιμη με φρέσκια ντομάτα
Υλικά!
1κολοκυθακι,
1 κρεμμύδι ξερό
1καροτο
1 πράσο 2-3 κλωναρακια σέλινο!
1 πιπεριά κέρατο πράσινη
Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
Λάδι 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ του κρασιού
Κριθαράκι 1\4 του πακετου
1 ντομάτα τριμμενη
Κόβουμε τα λαχανικά μας καρέ,ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας κ τα τσιγαριζουμε σεχαμηλη φωτιά,ρίχνουμε κ το κριθαρακι να γυαλίσει με το λάδι,ρίχνουμε κ την τριμμένη ντομάτα κ 11\2 ποτήρι νερό,να βράσει το φαγητό μας κατόπιν ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας κ το βραζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Ζαμπονοτηγανοψωμα!

11774574_1475197382773070_1156674455_n.t

Ζαμπονοτηγανοψωμα!

Ετοιμζουμε ζυμαρι για πιτσα με 2κουπες αλευρι 1κγ ζαχαρη 1κγ αλατι 5κσ λαδι λιγο νερο!Την αφηνουμε να φουσκωσει κ μετα παιρνουμε μπαλιτσες αλευρωνονταστες μη κολλανε στα χερια μας κ τσ ανοιγουμε στην πσλαμη μας βαζουμε μεσα 1κομματι τυρι κ 1 ζαμπον κ το κλεινουμε τα τηγανανιζουμε μεχρι να παρουν χρωμα χαμηλονοντας την φωτια στο 6 οταν τα βαλουμε μεσα!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Ζαμπονοτυροπιτα

12899705_1543660435926764_649375318_n.jpg12935331_1543660385926769_446966983_n.jpg

Προετοιμασία:20 λεπτά - Ψήσιμο: 45 λεπτά

Υλικά για ένα ταψί 28Χ 35 εκ.

Για την πίτα 
4 αυγά 
1 φλ. τσαγιού γάλα
4 έτοιμα φύλλα κρούστας για πίτες 
½ φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο Αλτις παραδοσιακό  για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Για τη γέμιση
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλ. τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ μουστάρδα maille originale
½ φλ. Τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας (μαϊντανός  ή δυόσμος ή άνηθος )
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Γέμιση: σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι, το κασέρι, τη φέτα, το ζαμπόν ,τη μουστάρδα και το φρέσκο μυρωδικό. Πιπερώνουμε .

Πίτα: σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα Αλείφουμε με  2 κ.σ ελαιόλαδο ένα ορθογώνιο  μέτριο ταψί με διαστάσεις περίπου 28 Χ35 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Το αλείφουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε πάνω μια μικρή χούφτα από το μίγμα των τυριών Τσαλακώνουμε  ελαφρά το φύλλο, το πιάνουμε τσαλακωμένο και με τα δυο χέρια και το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί, στριμώχνοντάς το μέσα στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε τσαλακωμένα το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να έχουμε μια  πίτα με τσαλακωμένη επιφάνεια. Την περιχύνουμε με το μείγμα αυγών-γάλακτος και με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει.

Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά ,στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει.

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

11759519_1473440926282049_1049384485_n.t
11759447_1473440942948714_783057917_n.th

ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ:

2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ

1 ΚΟΥΠΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

4ΑΥΓΑ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

1/2ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ Κ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ Κ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 4'.ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕΣΕ ΦΟΡΜΑ ΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΗ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ 175 B 60' .ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ Κ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ!ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ Η ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 

cook

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

12178321_1499398287019646_1776550475_n.t

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ:Λαχανο κομμενο οπως στην σαλατα, 1 ποτηρι κρασιου ρυζι καρολινα η νυχακι,2 πρασα,ανιθο,1 καροτο τριμμενο στον τριφτη η φετουλες λαδι αλατι πιπερι λιγο παπρικα κ κολιανδρο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκοβουμε το πρασο κ το βαζουμε στην κατσαρολα με το λαδι να τσιγαριστει ριχνουμε κ το κομμενο λαχανο μολις πεσει ο ογκος του βαζουμε ενα ποτηρι νερο κ το αφηνουμε να μισοβρασει σε ενα δεκαλεπτο προσθετουμε ακομα λιγο νερο αν χρειαζεται κ ριχνουμε κ το ρυζι Προσθετουμε τα μπαχαρικα μας κ αφηνουμε νσ βρασει το ρυζι προς το τελος προσθετουμε ακομα 2 κουταλιες λαδι κ ειναι ετοιμο! Το σερβιρουμε με ελιτσες!Ενα ωραιο απλο υγιεινο πιατο για τον χειμωνα!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12674657_1525478974411577_1223047938_n.j

Ευκολη ζουμερη πορτοκαλοπιτα!!500 γρμ φύλλο κρούστας,1 ποτήρι ηλιέλαιο,1 π οτήρι ζάχαρη,1 πορτοκαλι ξύσμα, 1 φκλ μπαικιν,1 βανίλια,3 αυγά,1 κεσεδάκια γιαουρτι!Σιρόπι!2 ποτήρια ζάχαρη,3 ποτήρια νερό,ξύσμα από ένα πορτοκαλι! Εκτελεση συνταγής!Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 175β ξερενουμε το φύλλο κ το κομματιαζουμε,ανακατεύουμε,το λάδι την ζάχαρη το ξύσμα ,την βανίλια,τα αυγά κ το γιαούρτι,προσθέτουμε το μπαικιν συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά ,ρίχνουμε το κομμένο φύλλο κ ανακατεύουμε μέχρι να μουσκεψει καλά.Βουτυρωνουμεενα ταψί κ αδειάζουμε όλο το μειγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 30' μέχρι να ροδισει κ να φουσκώσει ελαφρά.Βράζουμε το σιρόπι 15' κ όταν έχει κρυώσει ή πορτοκαλοπιτα την περιχυνουμε λίγο λίγο την κόβουμε κομμάτια κ περιμένουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Σπανακοπιτες

12695939_1527471830878958_806194386_n.jp

Σπανακοπιτες! Ζύμη ένα φκλ μάγια 1 κγ ζάχαρη 1 κγ αλάτι λίγο λάδι λίγο τσίπουρο 6-7 φλυτζ αλεύρι νερό χλιαρο!Ζυμωνουμε να κανουμε μια ζυμη μαλακη ριχνοντας λιγο λιγο το νεροαφήνουμε να ξεκουραστεί ή ζύμη κόβουμε μπαλάκιατα αλευρωνουμε κ ανοίγουμε φυλλαράκια κ γεμίζουμε με ότι θέλουμε! Τα βάζουμε σε χαρτί φούρνου αλειφουμε με ένα κρόκο κ ψήνουμε στους 200 β μέχρι να ροδισουν!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12443111_1539708776321930_1302932568_n.t

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!

Στην κατσαρόλα μας σωταρουμε ένα κρεμμύδι,μαϊντανό,τον κιμά,αλάτι,πιπέρι,ένα κύβο λαχανικώ2κσ χυμό ντομάτας αν θέλουμε,)προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό 2 φλυτζανακια του καφέ ρύζι Καρολίνα ή νυχακι,λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι,200 γρμ φρυγανιά, κ 2 ςασπραδια αυγών(τους κρόκους τους κρατάμε για το ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!Έχουμε αδειάσει τα κολοκυθάκια μας κ τα γεμίζουμε τα βάζουμε σειρά στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε την μισή κατσαρόλα με ζεστό νερό προσθέτουμε λάδι,λίγο αλάτι πιπέρι κ βράζουμε το φαγητό μας!ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!1-11\2λεμονι τους 2 κροκους, με λίγο νερό,1 κγ νισεστε κ κάνουμε το ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ,κ το ρίχνουμε στο φαγητό μας!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 

cook

Μουστοκουλουρα

12029230_1492764717683003_266088729_n.th

υλικα

3 ποτηρια μουστο 2ποτηρια ζαχαρη  1 και 1/5ποτηρι λαδι εγω εβαλα μισο μισο 2 κσ κακαο 2κσ σοδα1 κγ κανελλα1κγ γαρυφαλλο 2κg αλευρι περιπου να μην κολλλλαει η ζυμη στα χερια κ να ειναι μαλακη!

Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος το αλευρι που το ριχνουμε λιγο λιγο οταν εχει γινει το ζυμαρι μας παιρνουμε κομματακια οσο ενα κσρυδι κ πλαθουμε τα κουλουρακια μας τα βαζουμε σε λαμαρινα με χαρτι φουρνου κ τσ ψηνουμε στους 180 βγισ 20-25'να μγν ξεροψηθουν να παραμεινουν μαλακα!Η συνταγη δεν ειναι δικη μου μου την εδωσε μια διαδικτυακη φιλη!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ!

12181839_1500093500283458_866217164_n.th12188410_1500093510283457_407875367_n.th

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ!

ΖΥΜΗ:3 κουπες αλευρι γοχ 1/3 κουπας ζαχαρη -λιγο αλατι 2 κροκαδια με 5-6 κσ νερο το οποιο το βαζουμε στην ζυμη 3/4 κουπας βουτυρο παγωμενο!ΓΕΜΙΣΗ :1 κιλο μηλα τριμμενα στον τριφτη 1/2 κουπα ζαχαρη1 κουπα καρυδια 2κσ φρυγανια λιγο μοσχοκαρυδο κανελλα γαρυφαλλο ζαχαρη αχνη απο πανω!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζουμε το αλευρι με τα υπολοιπα υλικα της ζυμης κ τριβουμε τη ζυμη να γινει σσν τραχανας βαζουμε την μιση σε βουτυρομενο ταψι εχουμε τριψει τα μηλα κ τσ εχουμε ανακατεψει καλα να ενωθουν με την κανελλα γαρυφαλλο κ τα υπολοιπα υλικα της γεμισης κ την στρωνουμε επανω στην ζυμη ομοιομορφα βαζουμε κατοπιν την υπολοιπη ζυμη απο πανω κ καλυπτουμε την γεμιση ψηνουμε την μηλοπιτα στους 180 β για 1 ωρα .Οταν την βγαλουμε την πασπαλιζουμε απο επανω με ζαχαρη αχνη!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΦΟΚΑΤΣΙΑ!

12067347_1494653317494143_1011772883_n.t12092564_1494653304160811_1986167517_n.t

ΦΟΚΑΤΣΙΑ!300 ΓΡΜ ΑΛΕΥΡΙ 300 ΓΡΜ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ 2 ΑΥΓΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΦΕ ΛΑΔΙ 1/2 ΚΓ ΜΑΓΙΑ 2 ΚΓ ΑΛΑΤΙ 1 ΚΓ ΖΑΧΑΡΗ 6 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ 6 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ΣΟΥΣΑΜΙ!ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΑΛΑ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΝΑ ΔΙΛΥΘΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ Κ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΦΙΧΤΟ ΧΥΛΟ ,ΒΟΥΤΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 24 ΕΚ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ Κ ΤΟ ΤΥΡΙ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Κ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 Β ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Ι Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΠΕΝΟΠΟΥΛΟΥ!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12336116_1538783606414447_743886297_n.th

Μπιφτέκια λαχανικών!Και ρύζι πιλάφι με θραψαλα

Συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών! 2 πατάτες βρασμενες, 2 κολοκυθακια βρασμενα 2-3 φουντιτσες μπρόκολο βρασμένο, 1-2 καρότα βρασμενα 1κουπα αρακά, βρασμενο,(εάν θέλετε προσθέτετε κ καλαμπόκι κ μανιτάρια!) Έχουμε βράσει όλα τα λαχανικά μας κ τα αφήνουμε να στραγγίζουν καλά να μην έχουν υγρά ,τα πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ κ ρίχνουμε μέσα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,πιπερια κόκκινη κ πρασινη ψιλοκομμενη,ριγανι,δυόσμο,λάδι,αλάτι πιπέρι,μισή κούπα φρυγανιά,κ πλάθουμε τα μπιφτέκια μας τα βάζουμε σε λαδοκολλα στο ταψί μας κ τα ψήνουμε στους 200 β αέρα μέχρι ροδισουν κ από τις δύο μεριές γυρίζοντας τα πάνω κάτω!Σερβίρονται με ρύζι πιλάφι ή πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 

cook

Πιτσακια της τεμπελας

11753742_1474006599558815_1160537873_n.t

Πιτσακια της τεμπελας!

3κουπες κιτρινα τυρια τριμμενα 6-7φετες ζαμπον κομματακια η οποιο αλλο αλλαντικο θελουμε 1/2πιπερια κομματακια μανιταρια 3κσ κετσαπ1/2κουπα λαδι πιπερι ριγανι2αυγα 3κουπες αλευρι.

Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι πλαθουμε μπαλακια κ τα ανοθγουμε στην παλαμη μας να πκατυνουν τα ψηνουμε σε προθ φουρνο 180 β 20'περιπου!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 

cook

12380800_1512611435698331_1387611649_o.t

Σουφλε με ψωμι τοστ ,παριζα κ τυρι !

Στρωνω το ψωμι σε ενα πυρεξ βουτυρωμενο,στρωνω απο πανω τυρι κ τις φετες παριζα,απο πανω βαζω παλι ψωμι τοστ κ πασπαλιζω με τυρι τριμμενο,χτυπαω δυο ποτηρια γαλα,μια κρεμα γαλακτος, κ δυο αυγα, κ τα περιχυνω απο πανω το αφηνω μια ωρα να φουσκωσει κ το ψηνω στον φουρνο στους 200β μεχρι να παρει χρωμα!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

14628166_1607560789536728_1390125736_n (1).jpg14694747_1607560799536727_1103625778_n.jpg14642842_1607559876203486_1631819483_n.jpg14686448_1607560412870099_11048618_n.jpg

Πιτσααααα με σάλτσα,τυρι ζαμπόν,πιτσα με ζύμη από σιμιγδάλι,με σάλτσα ντομάτας τυρί πιπερια κ τηγανοψωμα!
Ζύμη με σιμιγδάλι!
Για ένα μικρό ταψακι,300 γρμ σιμιγδάλι,χλιαρο νερό,λιγο λάδι,αλατι,ριγανι1φκλ μαγιά!
Συμωνούμε να έχουμε μια ζύμη μαλακή (θα κολλάει λίγο στα χέρια τα πασπαλιζουμε με σιμιγδάλι)ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό βάζουμε στο ταψακι χαρτί φούρνου κ απλώνουμε την ζύμη με ελαφρά βρεγμένα χέρια αφήνουμε να φουσκώσει κ ετουμαζουμε την πίτσα μας με ότι μας αρέσει!
Τυροψωμα
500 γρμ αλεύρι γοχ
1 φκλ μαγιά, αλατι,νερο,φετα τρίμματα!
Βάζουμε το αλεύρι ττην μαγιά το αλάτι κ ριχνουμε το νερό λίγο λιγο μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια,την αφήνουμε να φουσκώσει μόλις φουσκώσει την συμωνούμε ακόμα λίγο κ χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλακια,ανοιγουμε το κάθε μπαλακισε φυλλαράκι στρογγυλο κ πασπαλιζουμε με την φέτα κλείνουμε σαν φακελάκι κ το πατάμε με την παλάμη μη μας να πλατύνει τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι μέχρι να χρυσισουν!

 

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ

11696784_1471806223112186_2097369756_n.t
11717222_1471806219778853_555515081_n.th

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ:1ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 1ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ 1ΚΕΣΕΔΑΚΚΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Η ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ Η ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ AΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΥΡΙΑ Κ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ3ΑΥΓΑ1/4ΑΠΟΤ ΤΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΣΠΙΡΕΛΑΙΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ.ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ 180B 1ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΠΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ!

 

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

cook

12204898_1502239003402241_872569922_n.th12212574_1502239013402240_974144166_n.th

ΘΡΑΨΑΛΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ Κ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ! Παιρνουμε τα θραψαλα τα καθαριζουμε κ τα ξεπλενουμε καλα βγαζουμε κ την μεμβρανη την εξωτερικη που εχουν (γινονται πιο μαλακα )τα κοβουμε ροδελλεςκ τα στεγνωνουμε πολυ καλα ταμποναροντας τα κ με ενα χαρτι κουζινας σε ενα πολυ μπαγκ βαζουμε αρκετο αλευρι κ βαζουμε λιγα λιγα τα θραψαλα κ τα αλευρωνουμε εχουμε καψει καλα το λαδι μας κ τα ριχνουμε σιγα σιγα κ λιγα λιγα μεσα προσεχοντας μην καουμε τα αφηνουμε 3' απο την μια μερια κ 3' απο την αλλη αν τα αφησουμε να ξεροψηθουν θα σκληρυνουν τα βγαζουμε κ τα βαζουμε σε πιατελα με χαρτι κουζινας να απορροφησει το περισσιο λαδι,σερβιρουμε με λεμονακι κ πατατοσαλατα! ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ! Βραζουμε οσες πατατες θελουμε ,τις ξεφλουδιζουμε κ τις κοβουμε σε ενα μπωλ κομματια, εχουμε βρασει ενα αυγο ,το κοβουμε κομματακια, κ το ριχνουμε στις πατατες, τριβουμε ενα κσροτο,κοβουμε κρεμμυδι, φρεσκο, κ ξερο ,αναμειγνυ ουμε ξεχωριστα 2 κουταλιες της σουπας γεματες, μαγιονεζα, κ 2 κουταλιες γιαουρτι, κ το ριχνουμε στις πατατες, τελος ριχνουμε λαδακι, αλατι, πιπερι, παπρικα, κ ανακατευουμε καλα να ενωθουν τα υλικα μας, κ σερβιρουμε! Καλη επιτυχια!!!!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

πίτσα χωριάτικη

12583967_1521905864768888_249234236_n.th12607271_1521905861435555_2111978291_n.t

 

Σήμερα έκανα την διάφορα στην πίτσα,έφτιαξα λοιπόν μια πίτσα χωριάτικη με ντομάτα,κρεμμύδι, ελες,φέτα,πιπερια!Υλικά για την ζύμη αφρος!500 γρμ αλεύρι δυνατό για ψωμί,350 γρ νερό χλαρο, 1 φκλ μάγια, 1 πρέζα ζάχαρη,4 ΚΣ λάδι,1\12 κ αλάτι,1κγριγανη ,βασιλικό!Ετοιαζουμε το ζυμάρι μας ρίχνοντας το αλεύρι λίγο λίγο η ζύμη να ειναι μαλακή να μην κολλάει στα χέρια την αφήνουμε να ανέβει κατόπιν την παίρνουμε με λαδωμένα χέρια κ την απλώνουμε στο ταψί μας που το έχουμε λαδωσει πριν ,βάζουμε από πάνω σάλτσα πουμαρο ,ριγανη,ντομάτα φέτες ,κρεμμύδι, ελιές, φέτα πιπερια πασπαλιζουμε κ με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρι κ ψηνουε την πίτσα μας στους 220 β μέχρι να πάρει χρώμα 3\4 περίπου, βάζοντας τα τελευταίο 5'τον φούρνο στην κάτω αντίσταση!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

×
×
  • Create New...