Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.618

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Μαρίας Καλοκάθη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

ΤΥΡΟΠΙΤΆΡΙΑ

16111994_1646368472322626_1302628315_n.jpg

ΤΥΡΟΠΙΤΆΡΙΑ 500 ΓΡΜ ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ 1 φλυτζανακι λάδι, 1κγ Αλάτι 1 σφηνάκι τσίπουρο Νερό για το ζύμωμα! Γέμιση: Τυρί φέτα Ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται Πιπέρι! Κάνουμε την ζύμη μας ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη να μην κολλάει στα χέρια την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μισή ωριτσα,κατόπιν την χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια,παίρνουμε κάθε μπαλακι κ το ανοίγουμε όσο ένα πιατακι του φρούτο πασπαλίζονται το με σλευρακι μην κολλάει,βάζουμε κατά τόπους την φέτα αφού την έχουμε θρυμματίσει το τυλίγουμε σαν φακελάκι,κ τα τηγανίζουμε από την κάθε πλευρά 2-3 μέχρι να χρυσισουν τα στάδια ζούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κ απολαμβάνουμε τα τυροπιτάρια μας!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 

cook

Κριτσινια πολυσπορα

15978735_1646368885655918_1937901452_n.jpg

Κριτσινια πολυσπορα! 1φλυτζανι κόκκινο κρασί, 1 φλυτζάνι λάδι 1 φλυτζάνι ηλιοσπορο + 1\2 φλυτζάνι σουσάμι με λιναροσπορο 11\2κσ μπαικιν 1κγ Αλάτι 4-5κσ ζάχαρη Αλεύρι γοχ! Ρίχνουμε στην λεκανιτσα μας τα υλικά κ το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μία ζύμη να μην κολλάει στα χέρια,πλάθουμε μπαστούνια,τα βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κ ψήνουμε στους 200 β μέχρι να χρυσισουν!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12204605_1501688343457307_583416910_n.th

Σοκολατακια με Choko Pops φουντουκια κ ξυσμα πορτοκαλιου!

Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι με 2 κσ ηλιελαιο κ λιγο βιταμ ριχνουμε choko pops κ χονροαλεσμενα φουντουκια κ το ξυσμα αναμιγνυουμε ελαφρα τσ υλικσ κ με την βοηθεια δυο κουταλιων παιρνουμε μειγμα κ τα βαζουμε σε σντικολλητικο χαρτι φουρνου τα αφηνουμε να στεγνωσουν κ τα φυλαμε αααααν... μεινουν σε κουτι κ δροσερο μερος!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

11938951_1486498754976266_238528025_n.th

Σας στελνω την σημερινη συνταγη μου!

Τουρλου με λαχανικα στο φουρνο!

υλικα

5 μελιτζανες αργιτικες, 3 -4κολοκυθακια ,5 πατατες, 5πιπεριες μακροστενες πρασινες ,κοκκινες, μαιντανο ,σκορδο, κρεμμυδι, ντοματα φρεσκια τριμμενη, αλατι ,πιπερι, ριγανη!

εκτελεση

Πλενουμε καλα τα λαχανικα μας, τα κοβουμε κομματια, τα βαζουμε στο ταψι μας, κοβουμε το κρεμμυδι ,τον μαιντανο ,το σκορδο, ριχνουμε αλατι, πιπερι, ριγανι τριβουμε την ντοματα μας στον τριφτη ,κ την ριχνουμε απο πανω, ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα, κ ριχνουμε κ το λαδι, ( αν θελουμε, απο πανω κοβουμε κυβακια φετα κ τα ριχνουμε απο πανω ,ψηνουμε το φαγητο μας στους 200 β μεχρι να μεινει με το λαδακι του!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

11748613_1473444039615071_1144040238_n.t

11756494_1473444032948405_1681407556_n.t

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΑ Κ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:

ΛΑΖΑΝΙΑ

5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ

ΣΑΛΤΣΑ Τ

ΥΡΙΑ ΦΕΤΑ ΡΕΓΚΑΤΟ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ Κ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Κ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΕΤΕΣ Κ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΩΜΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΛΑΖΑΝΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΑ ΠΑΛΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ Κ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 200 B ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΜΑ

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

14287527_1596144764011664_1731642395_n.jpg

Τυρόπιτακια χωρίς φύλλο σήμερα"συμπληρωμα" με διάφορα μαζεματα της εβδομαδας! Υλικά για τα τυρόπιτακια,1 γιαούρτι,1αυγο,διαφορα κίτρινα τυριά κ φετα,1/2 κεσεδάκι από το γιαούρτι,ηλιελαιο,πιπερακι μοσχοκαρυδο,λιγο αλάτι αλεύρι φαρίνα να γίνει μία ζύμη,πλαθουμε μπαλακια τα πατάμε στην παλάμη μας να πλατυνουν ρίχνουμε σουσαμακι ή ψήνουμε στους 200 β μέχρι να ροδισουν!(Εάν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα μας κ πιπεριά κόκκινη πράσινη!)

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

11693222_1471965209762954_799074549_n.th

 ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΤΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΓΚΟΥΝΤΑ ΡΕΓΚΑΤΟ ΕΜΕΝΤΑΛ ΕΝΤΑΜ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΕΤΣΑΠ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ Κ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΡΡΕΔΑΚΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ Κ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ Κ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΖΕΣΤΗ Η ΚΡΥΑ Κ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΝΟΣΤΙΜΗ Κ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

cook

Μπρουσκετες

ΨΩΜΙ ΦΕΤΕΣ :ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΡΙΧΝΩ ΛΑΔΙ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΡΙΓΑΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΛΑΜΑΡΙΝΑ Κ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ250B ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ! ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ Κ ΠΙΠΕΡΙΑ Κ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ ΠΙΤΣΑΣ!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

cook

ΜΠΕΚΡΗΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ!!

12299764_1507003556259119_415134766_o.th

ΜΠΕΚΡΗΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ!!

ΥΛΙΚΑ: 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ,1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ,2 ΦΑΡΙΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ,1ΚΣ ΖΑΧΑΡΗ.ΓΕΜΙΣΗ!! ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Κ ΚΑΡΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ !!Ε ΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΛΙΚΑ ,ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ Κ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 β ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ Κ ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Ψωμάκι με προζύμι

12674633_1528166757476132_539404443_n.jp

Ψωμάκι με προζύμι! 1 κιλό αλεύρι άσπρο 1 κιλοναλευρι σκληρό κίτρινο προζύμι λίγο αλάτι νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακη να μην κολλάει στα χέρια!Από το βραδυ αναπιανουε το προζύμι μας με ένα ποτηρι χλιαρό νερό κ λίγο αλευρι να γίνει ένας πηχτος χυλός κ τον αφήνουμε να φουσκώσει! Την επομενη προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κ το αλάτι κ ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό κ συμφωνούμε να έχουμε μια ζύμη μαλακη κ να μην κολλάει στα χέρια! Κόβουμε μπάλες από την ζύμη κ πλάθουμε στενόμακρα ή στρογγυλά ψωμακια κ τα τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψακια τα σκεπάζουν με καθαρές πετσέτες κ τα αφήνουμε να φουσκώνουν 3-4 ώρες μόλις έχουν φουσκώσει τα χαραζουμε ελαφρά από πανω κ τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμενο φούρνο 50- 60'!Καλή επιτυχία!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12648150_1524087974550677_207286446_n.jp

Πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτααπο Κρήτη γαστρονομικος περιπλους! Υλικά ¼ από ένα μικρό λευκό λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) ¼ από ένα μικρό κόκκινο λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) 1 μεγάλο καρότο Ένα , δύο, τρία ή όλα από τα παρακάτω υλικά 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά , 1 μεγάλο ραπανάκι, ½ πράσινο μήλο. Αλάτι Για το ντρέσινγκ 1/3 κούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο) ¼ κούπας ξύδι από σταφύλι ¼ κούπας νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Περίπου μισό κουπάκι των 220 gr γιαούρτι (πλήρες ή 2%) Για το σερβίρισμα , κριθαρένια παξιμαδάκια ή κριθαροκουλούρα και χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά.

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12166114_1497828953843246_1513415121_n.t

Τά τέλεια ταρτάκια σοκολάτας!Υλικά: 2 κούπες φαρίνα 3/4 κούπας κακάο,1/4 κγ σόδα 2 κούπες ζάχαρη 3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ 5 αυγά1/2 κούπα γάλα - βανίλια!Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζί σέ δυνατή ταχύτητα για 4' βάζουμε σέ φόρμα του κέικ ψήνουμε στους180 β γιά μία ώρα η σε ατομικά φορμάκια για 1/2 ώρα.Γλάσο σοκολάτας!150 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρμ κρέμα γάλακτος ,ζεσταίνουμε τήν κρέμσ γάλακτος χωρίς να βράσει κ την ρίχνουμε στήν σοκολάτα να λιώσει ,μόλις κρυώσουν κ τά δύο βάζουμε επάνω σέ κάθε κεκάκι μιά κουταλιά σοκολάτα η στό κεικ που θά κάναμε στήν φόρμα!!!Την συνταγή μου τήν έχει δώσει η φίλη μου Βάσω Ζωρζου!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Κολοκυθοκεφτεδες

11737052_1472308543061954_1159212571_n.t

ΥΛΙΚΑ

3-4 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΝΙΘΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
2ΑΥΓΑ ΜΑΡΑΘΟ ΡΙΓΑ Η ΔΥΟΣΜΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΦΙΧΤΗ ΨΙΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
ΛΑΔΙ ΑΛΕΥΡΙ ΝΑ ΕΧ ΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΗΧΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Κ ΦΕΤΑ!
 

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ ΤΑ ΣΤΙΒΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ Κ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ Κ ΚΟΒΩ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΟΥ ΡΙΧΝΩ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ Κ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΧΤΟ ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ Λ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!(ΕΓ ΤΟΥΣ ΨΗΝΩ Κ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΗΝ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΣΕ ΑΝ ΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ 200Β ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

cook

Μαρμελάδα κυδώνι

12064229_1497207970572011_1131997033_n.t12167138_1497207990572009_659336489_n.th

Μαρμελάδα κυδώνι

4κυδωνια καθαρισμένα κ κομμένα ηταν 1,200 γρμ 3 1/2 κούπες νερό 1κιλό ζάχαρη μια βανίλια ενα ξυλάκι κανέλλα δυο φύλλα αρμπαρόριζα χυμό λεμόνι!Καθαρίζουμε κ βγάζουμε το σκληρό εσωτερικό μέρος κ τα σποράκια (αυτα δεν τα πεταμε)κοβουμε φέτες κυδωνάτες τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερο  σε ενα τούλι δένουμε τα σποράκια κ το εσωτερικό  τους που βγάλαμε απο τα κυδώνια κ τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί να βράσουν ,βράζουμε μεχρι να μαλακώσει το κυδώνι θα παρει περιπου 35-40'το πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ αν δεν θελετε κομματάκια χρησιμοποιείτε το ραβδομπλέντερ (πιέζουμε καλά το τούλι κ βγάζουμε οσο πιο πολυ υγρό περιέχει  αυτο εινα πικτίνη κ δένει ωραια την μαρμελαδα)βάζουμε την ζάχαρη κ συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα  μολις αρχίζει κ δένει ρίχνουμε την βανίλια την καννέλα κ την αρμπαρόριζα  την αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο ακόμα  πριν την κλείσουμε προσθέτουμε κ τον χυμό λεμονιού,εχουμε αποστειρώσει τα βάζα μας κ βάζουμε μέσα ζεστή την μαρμελάδα γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μας κ αφήνουμε να κρυώσει κ φυλαμε στο ψυγείο!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12299539_1507007426258732_473690309_o.th12326068_1507009366258538_1134113068_o.t

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ Κ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

 

ΥΛΙΚΑ:2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ,4 ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,2 ΑΥΓΑ,1 ΚΓ ΜΠΑΙΚΙΝ 1 ΚΓ ΣΟΔΑ 1 ΚΓ ΚΑΝΕΛΛΑ 1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ!ΓΛΑΣΟ!! 2 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ 1 ΚΣ ΗΛΙΕΛΑΙΟ!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!ΧΤΥΠΑΜΕ ΛΑΔΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ,ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ,ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΑΣ Κ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 Β 40-45 'ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ!ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

12900021_1540666266226181_144528306_n.jpg

Συστατικά

500 γρ. μπρόκολο, χρησιμοποίησα κατεψυγμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτρια πατάτα

1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο για σοτάρισμα των λαχανικών και για πάνω από την σούπα

100 γρ. τυρί κατσικίσιο, τριμμένο

Κρουτόν για γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Στο μούλτι κόψτε το κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτα και τα καρότα σε μικρά κομματάκια.

Ξεπαγώστε το μπρόκολο και το πλύνετέ το.

Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σωτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράστε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέστε το μπρόκολο και συνεχίστε να βράζετε για άλλα 10-15 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα πάντα στο μπλέντερ σας.

Πολύ προσεκτικά ξεκινήστε την πολτοποίηση τους.

Επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε, βάζοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και τα κρουτόν.

 

Συνταγη Katerinas Delidimou

 

cook

14508658_1602151430077664_1972426638_n.jpg

 

Αφρατα αρωματικά κουλουράκια μήλο κανέλλα! 1ποτηρι μήλο τριμμένο,(3 μήλα)3/4 ποτηριού ζάχαρη,1ποτηρι ηλιέλαιο ή λάδι,2κγ κανέλλα,700 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!Βάζουμε τα υλικά κ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύουμε ελαφρα μέχρι ή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια ,φτιάχνουμε τα κουλουράκια κ ψήνουμε στους 180 β 20- 25'!!!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

ΣΠΡΙΝΚΣ ΡΟΛΣ!

12788076_1537245943234880_1278118332_n.t

ΣΠΡΙΝΚΣ ΡΟΛΣ!

1 πακετο φυλλο κρουστας.Λαχανο τριμμένο,καρότο τριμμένο,κρεμμύδι,ολα αυτά τα τσιγαριζουμε με λίγο λάδι κ λίγο μπούκοβο στο τέλος του τσιγαρισματος το σβήνουμε με δύο κουταλιές ξύδι μπαλσαμικο!ΣΑΛΤΣΑ!1\2 φλυτζάνι ξύδι,1\2 φλυτζανι χυμό ντομάτας 1\2 φλυτζανι χυμό ανανά αν έχετε,1 πορτοκάλι χυμό,1\2 φλυτζ ζάχαρη,1κγ αλάτι,το βράζουμε 10' κ στο τέλος δενουμε την σάλτσα μας με λίγο αλεύρι!Ετοιαζουμε την γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει παίρνουμε το φυλλο μαςκ το κόβουμε λωρίδες,βάζουμε στην άκρη ένα κουταλάκι γέμιση,κ διπλώνουν στις άκρες μην φύγει ή γέμιση κ τυλιγουμε ρολλο ,τηγανίζουμε μέχρι να χρυσισουν κ σερβίρουμε με την γλυκόξινη σάλτσα μας!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

cook

Μινεστρονε με αστράκι

12647645_1523121911313950_277805893_n.th

Εύκολη οικονομική ζέστη σουπιτσα, Μινεστρονε με αστράκι, την είδα το απόγευμα στο Chef στον αέρα από τον Βασίλη Καλλιδη! Θα χρειαστούμε Λαδι1 κρεμμύδι 1 καρότο 1 κομμάτι σελινοριζα 1\2φυτζανι αστράκι 1 ντομάτα αλάτι πιπέρι! Κόβω το κρεμμύδι κ το καρότο κύβους τα τσιγαριζω με το λάδι ρίχνω ζεστό νερό κ τα αφήνω να βράζουν 15 ' ρίχνω την ντομάτα κομματάκια κ το αστράκι αλάτι πιπέρι κ αφήνω να βράσουν.Σερβιρω με πάστα κόκκινης πιπεριάς!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη

 

cook

Μαρμελάδα φράουλα

12935450_1545948675697940_1798275571_n.jpg12966409_1545948682364606_665156314_n.jpg

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό φράουλες

600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη

1/4 φλ. χυμό λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

1) Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.

2) Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. 

3) Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° (η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι - δες και υποσημείωση)

4) Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

 

απο τις συνταγες της παρεας 

 

cook

12713986_1527569360869205_967916881_n.th

Νόστιμα σοκολατένια βουτήματα για τον καφέ μας ή για το πρωινό γάλα των παιδιών.

Υλικά

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. κακάο 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. άχνη ζάχαρη 100 γρ. αυγά 70 γρ. γάλα φρέσκο 15 γρ. μπέικιν πάουντερ Βάρος: 1 κιλό, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄ Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το φτερό (ή με τα χέρια) έως ότου γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί (30-60 λεπτά). Έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστούνια με μήκος περίπου 10 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και περιστρέφουμε τις άκρες τους φτιάχνοντας κουλούρια-πλεξούδες. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για περίπου 20 λεπτά. Tip Αν θέλουμε, μπορούμε να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε σοκολάτα. Θα λιώσουμε σε μπεν μαρί 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο και αφού την αποσύρουμε από τη φωτιά θα την ανακατέψουμε συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει στους 31°C. Τώρα είναι έτοιμη! Βουτάμε τα κουλούρια σε αυτή μέχρι τη μέση τους και τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/koulouria/sokolatenia-koulouria/#sthash.wdXmDLa5.dpuf

cook

11721790_1471809156445226_905605898_n.th

υλικα

2ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΚΑΡΟΤΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΑ Κ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Κ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΟΥΝΤΙΤΣΕΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
ΛΑΔΙ 1/2ΠΟΤΗΡΙ
ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ(ΤΟΥΚΡΑΣΙΟΥ) ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΡΙΓΑΝΗ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑΜΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝ ΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ Κ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ 1/2ΩΡΑ Κ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΨΑΡΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΧ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΒΑΚΑΛΑΟ ΦΙΛΕΤΟ ΦΑΓΚΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ...

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Καλοκάθη

 

×
×
  • Create New...