Jump to content

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΥΡΙΤΣΗ

  • καταχωρήσεις
    21
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.999

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγες της Ελένης Καρακυρίτση

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

10402566_10201391041936603_2157271666125

υλικα 10525625_10201391043096632_105112192528410559788_10201391045136683_440285260815610570552_10201391045936703_116712292881910458555_10201391047336738_458942977223010464252_10201391052816875_513249079969210410997_10201391048616770_113778211479910346208_10201391053536893_236252973574210517539_10201391056856976_785125885469510464252_10201391052816875_513249079969210441343_10201391060217060_8199131133574
ι κοτοπουλο γυρω στο εναμισι κιλο 
1 κρεμμυδι μικρο 
1πιπερια κερατο 
1 κουτιμανιταρια τεμαχισμενα 
λιγημουσταρδα 2 κουταλιες περιπου της σουπας 
1 λεμονι 
αλατι πιπερι 
ριγανη ξερο θυμαρι και ελαχιστο κοκκινο κρασι περιπου ενα σφηνακι ηα και λιγακι παραπανω προαιρετικό 
ελαιολαδο 
για τις πατατες 
1 κιλο πατατες 
αλατι χονδρο 
δεντρολιβανο φρεσκο 
θυμαρακι φρεσκο 
λιγακι κεφαλοτυρι τριμμενο

εκετελεση

παίρνουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με τα λαχανικά μας που έχουμε κόψει το κλείνουμε με μια οδοντογλυφιδα του βαζουμε το λεμονι την μουσταρδα την ριγανη αλατι πιπερι και θυμαρακι ξερο το ελαιόλαδο και πάμε για φούρνο μονο του πατάτες εκτέλεση είχα πλύνει πολύ καλά τις πατάτες και τις έτριψα λιγακι και τις έβαλα σε κατσαρόλα να βράσουν για ένα τέταρτο αφου έψησα το κοτόπουλο για μια ώρα το έβγαλα και έβαλα τις πατατουλες στην γάστρα το εψησα μεχρι να αποκτησει ενα ροδοκκινο χρωμα περίπου μισή ώρα ακόμα αλλά αυτο εξαρταται και απο τον καθε φουρνο μόλις το έβγαλα από τον φούρνο έβαλα κεφαλοτύρι τριμμένο οχι πολύ

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

13576_10201436583715119_768507946155245813904_10201436544594141_67582892510463371606999_10201436559314509_8680897651196710348529_10201436534153880_474771022779210354746_10201436578754995_658173724472410414520_10201436568274733_747862739216610423783_10201436571634817_858913973551910423783_10201436571634817_858913973551910384283_10201436549394261_334243689010210402552_10201436553834372_466565161017310414520_10201436568274733_747862739216610423783_10201436571634817_858913973551910472247_10201436581235057_479675147791410520840_10201436538873998_875672520687110551049_10201436565474663_654732565546110551090_10201436547274208_900525034666910551049_10201436565474663_654732565546110384283_10201436549394261_334243689010210384275_10201436593195356_406509010583210593119_10201436575554915_791086180202110599469_10201436586795196_163561286444210606292_10201436531753820_2395386552282
υλικα 
ελαιόλαδο
5 με 6 μεγαλα κατα προτιμηση καθαρισμενα καλαμαρια 
1 μεγαλοκρεμμυδι 
1 πιπερια κοκκινη εγω εβαλα εδω κοκκινη τουρσι φλωρινης 
1πιπερια πρασινη 
3 μετριεςφρεσκες ντοματες
1 φλυτζανακι περιπου καφε ελληνικου ουζο
δυοσμο φρεσκο περιπου μια κουταλια της σουπας 
μαινανο εδω εβαλα αποξηραμενο δυο κουταλιες της σουπας 
1 κουτακι κονκασε ντοματακια ψιλοκομμενα 
περιπου ενα κιλο πατατες βρασμενες με την φλουδα τους 
1 πορτοκαλι τον χυμο του 
και νερακι 
και φυσικα αλατοπιπερο 
και αν θελετε λιγακι κεφαλοτυρι η φετα εγω εβαλα κεφαλοτυρι ενα μπαστουνακι κομμενο και αυτο σε μικρα τετραγωνακια 
οδοντογλυφιδες 

εκτελεση 
πηρα ενα απο τα πιο μικρα καλαμαρακια και το εκοψα μικρα καρεδακια 
εβαλα το τηγανι να καψει καλα και εριξα μεσατοκαλαμαρακι χωρις να βαλω τιποτα στο τηγανι 


το αφησανα κατεβασει τα υγρα του και προσθεσα την πρασινη πιπερια 
μετα την κοκκινη εβαλα ελαιολαδο και προσθεσα το κρεμμυδι 
αφουτα εφερα μια δυο γυρες εβαλα και τις νταματες μου 
τα εσβησα με ουζακι 
αφου εσβησε λοιπον τα ουζο εβαλα μαιντανο ξερο 
και φρεσκο δυοσμο 
αλατι και πιπερι
αφου ηπιε αρκετα τα υγρα το εσβησα και εβαλα τις πατατες να βρασουν με την φλουδα πλυμμενες και μετα απο 20 λεπτα τις κρυωσα κατω αποτο νερακι καιτις καθαρισα και τις 
εκοψα μεσα σε ενα πυρεξ
τους εβαλα τον χυμο ενος πορτοκαλιου και τους προσθεσα αλατι και πιπερι 
προσθεσα την ντοματα κον κασε 
γεμισα τα καλααρακια με την γεμιση αφησα λιγο χωρο να τα κλεισω με την οδοντογλυφιδα 
προσθεσα νερο και ελαιολαδο
και τα κομματακια απο το κεφαλοτυρι 
τα πηγα στον φουρνο και τα εψησα στους 190 σκεπασμενα για 20 λεπτα και για ενα τεταρτο περιπου ξεσκεπαστα αλλο ενα τεταρτο 

εγιναν πενατανοστιμα καλη επιτυχια 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

 

cook

16090_10201544534573823_621846827986179910151823_10201544547574148_721686899584110351804_10201544555894356_397956690480910351804_10201544555894356_397956690480910351804_10201544555894356_397956690480910420770_10201544539373943_156730942088910422168_10201544536133862_275121510421510556467_10201544551414244_888866056647810600606_10201544552454270_249551574924310626629_10201544541133987_166595557223610686925_10201544549414194_5885494567780

το κολοκυθακι και το καροτακι 
πηγε μεσα στο ταψακι κομμενο σε κυβακι 
και ζηλεψε η πατατουλε και μπηκε στο ταψακι 
αλατακι πιπερακι και λαδακι και 1 ματσο φρεσκο κρεμμυδακι 
μπηκανε μαζι και με την ντοματουλα στον φουρνο για περιπου 
ενα εικοσαλεπτακι 
μετα ειπε ναερθει και τοψαρακι μπακαλιαρακι 
φιλετακι αλλα πριν απο το ψαρακι απο κατω 
μπηκεκαι φετουλα τυρακι 
και εγινε ενα τελειο φαγακι 
ο γιος μου το ειπε λουκουμακι 
ελπιζω να καταλαβατε την συνταγη την ποσοτητα των υλικων τη αφηνω σε εσας δεν πιστευα ποτε οτι θα πηγαινε τοσο πολυ η φετα με το ψαρι το εκανα και ο τολμων νικα 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

10542865_10201653838826361_648979614910910620563_10201653839906388_206781351285910703682_10201653838226346_688642708426810687052_10201653844146494_4985822924692

 

για να τα ξαναγραψω λοπον μια κοπελια πουειδε το ψωμακι στα αρχεια με ρωτησε αν δεν εχε μαντεμενια γαστρα αν μπορει να το κανει αλλου 
και της απαντω λοιπον σημερα οτι μπορει γιατι και εγω εκανα αυτοσχεδια γαστρα με ενα παλιο πυρεξ και ενα καπακι μιας παλιας μου γαστρας
η συνταγη ειναι στα αρχεια της ομαδας
και υπαρχει και στα αλμπουμ βημα βημα η παρασκευτη τουψωμιου

υλικα 
1 κιλό αλευρι για ολες τις χρησεις 
2 φακελακια ξερη μαγια η ενα κυβακι νωπη 
αλατι κατα προτιμηση εγω βαζω μια κοφτη κουταλια της σουπας ισως και λιγοτερο 
ζαχαρη ενα κουταλακι του γλυκου 
ελαιολαδο ενα φλυτζανακι του καφε 
νερο οσο παρει χλιαρο 


εκτελεση 
βαζω το αλευρι σε μια λεκανη και στην μεση κανω μια πολυ μικρη λακουβιτσα εκει βαζω τις 2 ξερες μαγιες και απο πανω βαζω την ζαχαρη ριχνω λιγακι νερακι και αρχιζω να ανκατευω την μαγια και μετα προσθετω το αλατι και σιγα σιγα το νερακι και το λαδακι μεχρι να πετυχω μια ζυμη μαλακη στα χερια μου την ζυμωνω οχι πολλη ωρα δεν χρειαζεται και μετα βαζω την λαδοκολλα στο πυρεξ μου και σκεπαζω με το καπακι και βαζω το πυρεξ μου οχι σε προθερμασμενο φουρνο γιατι υπαρχει κινδυνος να σπασει στους 50 βαθμους για μια ωρα ακριβως θα φουσκωσει γινεται διπλασιο οπως βλεπετε μολις περασει η μια ωρα βαζω τον φουρνο στους 200 βαθμους και ψηνω για 35 λεπτα μετα ανοιγω το καπακι και ψηνω μεχρι να ροδοκοκκινισει
καλη επιτυχια 

σημειωση 
αν βαλω φρεσκια μαγια την διαλυω μεσα σε νερο και μετα την βαζω στο αλευρακι μου αλλα δεν παραλειπω την ζαχαρη η ζαχαρη ειναι η τροφη της μαγιας την χρειαζεται για να ενεργοποιηθει 
αν θελετε οταν το βαλετε στο πυρεξ η θα κανετε ενα σταυρο με ενα μαχαιρακι η μπορειτε να κανετε την ζυμη απο κατω προς τα πανω και να της βαλετε λιγακι αλευρακι απο πανω

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

1010401_10201794040251309_4268643652017310440721_10201794045931451_345237169943010371472_10201794033811148_534765489628310639689_10201794047011478_14087046671591010401_10201794040251309_4268643652017310440721_10201794045931451_345237169943010371472_10201794033811148_534765489628310639689_10201794047011478_1408704667159

πολυ μαλακα μπισκοτακια
μπισκοτακια συνταγη απο το μυαλο μου την εβγαλα 
1 βουτυρο αναλατο αγελαδινο 250γρ
1 φλυτζανι ζαχαρη εγω εβαλα κρυσταλλικη αν θελετε βαλτε αχνη 
2 αβγα 
1/4 κουταλιου αλατι
2 κουταλακια υγρή βανιλια η δυο βανιλινες 
αλευρι που φουσκωνει μονο του 
αμυγδαλακια φιλε 
η δακρυα σοκολατας οτι προτιματε το βαζετε πανω


εκτελεση 
βγαζω το βουτυρο απο το ψυγειο για λιγο να μαλακωσει οχι να γινει λιωμα ομως το κοβω μετα σε κυβακια μεσα σε ενα λεκανακι ριχνω την ζαχαρη τα αυγα το αλατι και ανακατευω σιγα σιγα προσθετω το αλευρι ωσπου να πετυχω μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη 
μετα την αφηνω για λιγο γυρω στα δεκα λεπτα την αφησα εγω μεχρι να αναψω φουρνο και να βαλω λαδοκολλες στα τα ταψακια μου 
τα κανω ενα μπαλακι την ζυμη οπως τα κεφτεδακια και μετα το πλαταινω 
με το χερι μου το βαζω στο ταψακι και του παταω μια στο κεντρο με το δαχτυλο να κανει ενα βαθουλωμα εκει μεσα βαζω τα αμυγδαλα η την σοκολατα 
τα εψησα στους 180 βαθμους για 10 λεπτα ακριβως τα εβγαλα και τα αφησα να κρυωσουν σε σχαρα ειναι πολυ μαλακα αν θελετε πιο τραγανα ψηνετε λιγακι παραπανω τα εψησα σε αεροθερμο επαγγελματικο φουρνο αλλα και στον αλλο φουρνο τον κανονικο τα ιδια βηματα ακολουθω
apo ελενη καρακυριτση
ειναι δικη μου συνταγη απλα σημερα τα εκανα ισομεγεθη οσο μπορουσα και τα ενωσα με μερεντα αναμεσα

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

 

cook

1455948_10201973179569680_59348093024629
1466290_10201973142848762_84653027345646
1525414_10201973153969040_82283480741346
1544485_10201973161089218_41144799312648
1622256_10201973192730009_46117022601323
1779235_10201973167609381_63271587989485
10393959_10201973165089318_7641901836047

υλικα 
φτερούγες κοτόπουλου 
μπαμιες 
1 κονσέρβα κονκασε 
ελαιόλαδο 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
1 λεμόνι 
αλατοπιπερο 
μαϊντανό φρέσκο η ξερό 


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
παίρνουμε τις μπάμιες μας τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και παίρνουμε ενα λεμόνι και τις ραντίζουμε από πάνω εμένα ήταν κατεψυγμένες και τις άφησα στην άκρη για ένα μισάωρο περίπου 
μετά έβαλα ένα τηγάνι αντικολλητικο και έβαλα λιγάκι ελαιόλαδο μέσα και σωταρισα τις φτερούγες μου αφού τις έπλυνα καλα καλα και μετα πλένουμε καλά όλες τις επιφάνειες που τυχόν ακούμπησε το κοτόπουλο 
αφού πάρουν χρώμα οι φτερούγες και από τις δυο πλευρές τις βάζουμε στο ταψάκι μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις μπάμιες τις σοτάρουμε λίγες λίγες δη λ σε δυο μέρη αν είναι πολλές 
και τέλος επειδή το ξέχασα στην αρχή σοταρισα το κρεμμύδι μου 
τα έβαλα όλα στο ταψάκι μου και σε ένα μπολ έβαλα την ντομάτα μου το κών κασέ και έβαλα μέσα το αλατοπίπερο μου και τον μαιντο νο μου και προσέθεσα και λιγάκι νεράκι γιατί και η ντομάτα και τα λαχανικά έχουν αρκετό νεράκι 
περιέλουσα όλο το φαγητό με την σάλτσα και ελαιόλαδο και το έβαλα 
σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ·

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

 

cook

1501818_10202029915988055_151427363163801507198_10202029908787875_591705634604881981786_10202029913747999_6288281892981110376910_10202029910987930_819101123094210384804_10202029909587895_367404049620010685390_10202029907667847_469532207485910805592_10202029912707973_3008806608519

γλυκό 
το ονόμασα μπλακ φορεστ σε ποτήρι 
ΥΛΙΚΑ 
γκαναζ 
400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
375 γρ σοκολάτα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
ι κουταλάκι κοφτό ελληνικό καφέ προαιρετικά ωμό 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΉΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ 
μια κονσέρβα κομπόστα βύσσινο την βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ
μισό λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 35% λιπαρά 
μια συσκευασία κεκάκια με επικάλυψη σοκολάτας έχουν μέσα 10 τεμάχια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
τα βύσσινα τα έχουμε βάλει σε ένα τρυπητό να σουρώνουν
και εχουμε κρατησει ομως το ζουμακι τους 
κόβουμε την σοκολάτα μας σε ενα μπολ μικρά κομματάκια 
ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος τα 400 γρ χωρίς να βράσει όμως ίσα να κάψει 
αφού ζεσταθεί βάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί για ένα δυο λεπτά βάζω μέσα τον καφέ ωμό ενα κοφτό κουταλάκι η μισό γεμάτο του γλυκού αναδεικνύει την γεύση της σοκολάτας ο καφές 
ανακατεύω πολύ καλά και την βάζω την γκαναζ στο ψυγείο για να πήξει 
την ώρα που περιμένω την γκαναζ κτυπαω την κρεμα τα 500γρ σε σαντιγί πρέπει να εχει μια μορφη ρευστης κρεμας μετα θα πηξει και αλλο 
ελέγχω σε κανένα μισάωρο την γκαναζ μου και αρχίζω να στήνω το γλυκό μου 
κόβουμε τα κεκακια με το μαχαίρι σε μικρά κομματάκια και μοιράζουμε σε εννιά ποτήρια στην αρχή από πάνω βρέχουμε με το ζουμάκι της κονσέρβας τα κεκακια με ενα κουταλάκι και παοπανω βάζω σαντιγί και βύσσινα ξαναβάζω κεκακι το βρεχω με λίγο ζουμάκι από την κονσέρβα και από πάνω βάζω γκαναζ και βύσσινα πάλι τελειώνω το ποτήρι με την σαντιγί και διακοσμώ οπως στην φωτογραφία με βύσσινα η τελειώνω το ποτήρι με γκαναζ 
και διακοσμώ πάλι με βύσσινα 
κτίζω δηλ μέσα στο ποτήρι κεκακι ζουμάκι βύσσινα σαντιγί κεκακι ζουμακι βύσσινα γκαναζ
και τελειώνω με σαντιγί η με γκαναζ ήταν πολύ δροσερό το γλυκό παρο όλο που είχε την γκαναζ 
προσπάθησα βέβαια να φαίνονται λιγάκι τα υλικά στο ποτήρι να μην σκεπάσει το ένα το άλλο για να είναι όμορφο το αποτέλεσμα 
τα βάζουμε στο ψυγείο γιατί πρέπει να είναι παγωμένο οταν σερβιριστεί καλό είναι να το κάνουμε το πρωί πρώτο αν έχουμε τραπέζι το βράδυ και την προηγούμενη το απόγευμα αν έχουμε τραπέζι το μεσημέρι της επόμενης μέρας 
καλη σας επιτυχία 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

1463886_10202019357844108_297851888838331502563_10202019346803832_274756604004741546261_10202019348243868_722469194087471546261_10202019348243868_722469194087471655954_10202019344803782_428490369696031794528_10202019345603802_9117926264558210393782_10202019343123740_190462742334010420415_10202019343843758_476117211720610428633_10202019349923910_215159880332410641000_10202019342003712_275817975651610678747_10202019359724155_191892665679710845934_10202019352723980_842079535431810846324_10202019358804132_613386494004310849860_10202019361484199_1288065821456

υλικά
1300 κιλό χοιρινό περίπου 
1 κιλό πράσα 
1 ρίζα σέλινο ενα μάτσο μεγάλο δηλ με τα κλωναρια του χοντρά 
2 με 3 καρότα 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
προαιρετικά πατατούλες
ελαιόλαδο 
1 ποτηράκι κρασί λευκό αν θέλουμε 
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ 
1 φλιτζανάκι ξύδι για το πλύσιμο των λαχανικών μας 
αλάτι και πιπέρι'


εκτέλεση 
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις μεριές 
Αφού αλλάξει χρώμα το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη 
χουμε βάλει σε μια λεκάνη νερό και έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά μας νωρίτερα στην λεκάνη με το νερό προσθέτουμε αλάτι χοντρό αν έχουμε και ένα φλιτζανάκι ξύδι τα αφήνουμε για ένα τέταρτο περίπου και τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά ξύδι και αλάτι μας βοηθάει να μην μείνει τίποτα πάνω στα λαχανικά μας 
αφού τα στραγγίσουμε καλά καλά τα βάζουμε στο ελαιόλαδο που είχαμε σοτάρει το κρέας μας
προσθέτουμε και το κρέας μας και σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί προαιρετικά 
του βάζω λιγάκι νεράκι γιατί όλα τα λαχανικά θα βγάλουν νεράκι και το βάζω στην χαμηλή φωτιά σκεπασμένο 
μετά από 1 ώρα και κάτι το ανοίγω και ελέγχω το κρέας μου αν έχει γίνει παίρνω ζουμάκι από το φαγακι μου ζεστό και διαλύω μεσα την μια κουταλιά κορνφλάουρ αν θέλετε πιο πηχτή σαλτσα βαλτε δυο κουταλιες 
το βάζω στην κατσαρόλα και ανακατεύω γύρω γύρω ανασηκωνοντας την κατσαρόλα το ιδια φαγακι γίνεται και αυγολέμονο πολύ ωραίο και έτσι επίσης 
το αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά και σβήνω και σερβίρω 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

1549198_10202043845496284_85126414694592
1743503_10202043843936245_54041884531872
10411009_10202043835336030_7658191821360
10568784_10202043838976121_577365946486210849977_10202043841776191_520088588729410857997_10202043840336155_4909428532906

ΥΛΙΚΑ 
περίπου 700 γρ πατάτες κομμένες σε κυβους μεγαλους 
δυο πράσα κομμένα 
τρία μικρά καρότα κομμένα 
τρια μικρα κλωναράκια σελερι 
ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι μέτριο 
αλάτι πιπέρι 
1 ποτηρακι κρασιου λευκο κρασι 
3 φλυτζάνια ζωμό από κότα είχα φυλάξει στο ψυγείο μου ζωμό από όταν έκανα κοτόσουπα και ενα κυβο κοτοπουλου 
αν δεν εχετε ζωμό βάλτε δυο κύβους κότας 
100 μλ κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΆ 
100 μλ κρέμα γάλακτος 
κρουτον 
μπέικον ψημένο στον φούρνο η ζαμπόν σε λουρίδες 
τα κρουτον τα έφτιαξα εγώ 
ΕΚΤΈΛΕΣΉ 
βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου να ζεσταθεί και ρίχνω μέσα τα πράσα το κρεμμύδι τα καρότα το σελερι και μετά αφού τα σοτάρω βάζω μέσα τις πατάτες κομμένες δεν μας νοιάζει το κόψιμο να μην είναι πολύ μεγάλα βέβαια γιατί δεν θα αλεστουν μετά σωστά 
σβήνω με τα κρασάκι το αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζω αλάτι πιπέρι και τον ζωμό του κοτόπουλου και τον κυβο και χαμηλώνω την φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μου 
όταν η σούπα μου είναι έτοιμη δη λ η πατάτα μου καλά βρασμένη και το καρότο μου και έχω σβήσει το μάτι μου παίρνω την ράβδο χειρός το μπιμερ δηλ και αλέθω την σούπα μου πρεπει να εχει μια ωραία υφη αν ειναι πολυ πηκτη βαλτε λιγακι νερακι και ελεγξτε την και ριχνω μεσα τα 100 μλ κρεμα γαλακτος 
ΚΡΟΥΤΟΝ
μια συσκευασια ψωμι του τοστ 
ελαιολαδο 
θυμαρακι ξερο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
κοβω τα ψωμακια του τοστ ανα δυο με τρεις φετες με το πριονωτο μαχαιρι του ψωμιου και τα βαζω σε ταψάκι στο οποίο εχω στρώσει λαδόκολλα αφου τελειωσω ολο το πακετο και τα βαλω στα ταψάκια μου ραντιζω μα λαδακι απο πανω και τριμενο ξερο θυμαρι τα βαζω στον φουρνο στους διακόσιους βαθμούς μεχρι να παρουβν το χρωμα της φρυγανιας επειδη δεν τα είχα ξανακάνει τα έβαλα στην αρχη για δεκαπέντε λεπτά και μετά τα εβλεπα και χρειάστηκαν στον δικο μου φουρνο ακομα ενα πενταλεπτο τα εβγαλα τα αφησα να κρυωσουν και τα φυλαξα σε βαζακια μεγαλα τροφιμων γυαλινα 
ΜΠΕΙΚΟΝ
παίρνουμε γύρω στις έξι με επτά φέτες μπέικον και τι βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα απο πάνω βαζουμε αλλη λαδόκολλα δηκ σκεπαζουμε τα μπέικον και καπακώνουμε με ένα ταψάκι ίδιου μεγέθους και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτα στους 200 βαθμους το μπεικον αν και σκεπασμένο θα ξεροψηθεί αλλά δεν θα χάσει το σχήμα του καθόλου 
ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ 
βάζουμε την σουπα μας στο πιατο και ριχνουμε τα κρουτον στο κεντρο του πιάτου και ρίχνουμε και λιγη κρέμα γάλακτος στο πιάτο διακοσμούμε με το μπέικον όπως βλέπετε στην φωτογραφία 
καλη επιτυχια

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

 

cook

1606847_10202070523043206_3829317390031310430820_10202070525683272_307173741522010481346_10202070530043381_837616774002910511331_10202070528803350_839816773655310639717_10202070520363139_855896038220310678664_10202070531683422_586763760514.10846114_10202072903142707_161892759171010850002_10202070523883227_1336443961863

για το κεικ 
1 μαργαρίνη η 1 βούτυρο 250 γρ 
κανονικά είναι 2 φλ ζάχαρη εγω βάζω 1,5
5 αυγά 
και τώρα πάμε στα υγρά βάζω μισό φλιτζάνι γάλα 
και μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι 
για άρωμα έβαλα ξύσμα από δυο πορτοκάλια
και περίπου 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του 
θέλουμε ένα μείγμα ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηκτό 


εκτέλεση
βαζω στο μιξερ το βουτυρο και το χτυπάω μέχρι να ασπρίσει λιγακι και προσθέτω την ζάχαρη και ξαναχτυπάω για λιγάκι μετά προσθέτω ένα ενα τα αβγά το άρωμα δηλ το ξύσμα και μετα παράλληλα τα υγρά με το αλεύρι 
οταν προσθεσω το αλευρι το χτυπαω για λιγακι ακομα στο μιξερ και το βγαζω και το ανακατευω με μια μαριζ 
αυτα οπως βλεπετε στην φωτο τα εβαλα σε τρεις φορμες δακτυλιδι δηλ το μοιρασα και το εψησα σε επαγγελματικο φουρνακι στους 190 για 20 λεπτα στοαν αερα εσεις αν δεν εχευε τρεις φορμες βαλτε σε ενα ταψακι και μετα κοψτε το στα τρια αφου κρυωσει αρκετα 
αφου λοιπον τα εψησα το πρωι τα αφησα να κρυωσουν και την τουρτα την εκανα το απογευμα 
για την κρεμα μεσα χρησιμοποιησα μια συσκευασια garni σοκολατας 
σιροπιασα καθε παντεσπανι με σιρόπι πορτοκαλιού που είχα φυλάξει απο μια πορτοκαλοπιτα που είχα φτιάξει αν δεν εχετε καντε ενα απλο σιροπακι σε ενα μπρικι με μισο φλυτζανι ζαχαρη και ενα φλυτζανι νερο 
το λουλουδακι απο πανω ειναι απο αυτη την συνταγη ΑΠΟ ΤΟ DADDY -COOL BLOG

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

1454621_10202368717577883_27360904468842
1510516_10202368728938167_65428581402435
10308744_10202368714777813_665476199652010376175_10202368722378003_698206276338710377388_10202368711457730_792188763271810393888_10202368725138072_410844802339310409252_10202368712897766_275016264137510426527_10202368716377853_384581699130210646750_10202368718937917_165383917895310393888_10202368725138072_410844802339310409252_10202368712897766_275016264137510917279_10202368713937792_476624137345810959504_10202368727338127_380927768205210985263_10202368721057970_614856957311710986683_10202368730378203_2960894030246

υλικά 
1 κονσερβα μανιτάρια κομμενα και στραγγισμενα πολυ καλα 
ελαιολαδο γυρω στις τρεις κουταλιες της σουπας 
1 ποτηράκι ρετσινα η λευκο κρασι 
ξυσμα 1 πορτοκαλιου προεραιτικά
1 κυβο 
ζεστο νερο 
αλατι και πιπερι 
ρυζακι για ριζοτο αν δεν εχετε οπως εγω εβαλα αυτο που βαζω στις σουπες μου γλασε εβαλα εδω 
γυρω στο ενα φλιτζανι 
ι κουταλια τηςσουπας βουτυρο 
και παλι αν θελετε λιγακι τυρακι τριμμενο 


εκτελεση 
σε ενα αντικολλητικο μεγαλο τηγανι βαζω το λαδακι να καψει 
ριχνω τα μανιταρια και τα αφηνω να σοταριστουν πολυ καλα ανακατευοντας καπου καπου 
μολις σοταριστουν ριχνω τον κυβο και τον φερνω βολτα και αυτον 
και αμεσως ριχνω το ρυζι το σοταρα και αυτο και εσβησα με το κρασι 
εβαλα αλατοπιπερο 
αφησα λιγακι να εξατμιστει το κρασι και εβαλα το ξυσμα απο ενα πορτοκαλι αυτο βεβαια προεραιτικα 
και εδω αρχιζει το λιγακι δυσκολο κομματι δεν φευγουμε απο το ριζοτο μεχερι τελους '
εριξα μια δοση ζεστου νερου και ανακατευα συνεχεια 
μολις ηπιε τα υγρα του ξανα ζεστο νερακι '
αυτο κραταει στο περιπου 20 λεπτα για να μας βρασει το ρυζακι μας 'βεβαια το ριζοτο το σβηνουμε και ειναι καπως σαν σουπα βεβαια με χαμηλωμενη την φωτια 
λιγο πριν το σβησω του εβαλα μια κουταλια βουτυρο και τυρακι τριμμενο οσο θελετε εσεις 
και σε5 λεπτα εχει τραβηξει και στεκεται οπως βλεπετε στο πιατο εχει σταθει και εχει δεσει 
στο δεσιμο παντα βεβαια παιζει μεγαλο ρολο το βουτυρο να το ξερετε 
στις φωτογραφιες γραφω ολη την διαδικασια δεν ειναι κατι δυσκολο απλα πρεπει να εισαι απο πανω καλη σας επιτυχια 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

υλικα 
ι κιλο αλευρι που φουσκωνει μονο του 
1 μαγια ξερη ενα φακελακι 
ζαχαρη μια κοφτη της σουπας 
αλατακι παλι μια κοφτη της σουπας 
1 φλυτζανακι ελαιολαδο τουελληνικου 
και βεβαια χλιαρονερακι 
υλικα για την πιτσα 
τυρι τοστ 
μπεικον 
γαλοπουλα καπνιστη 
πιπερια πρασινη 
ντοματα φρεσκια 
μανιταρια η κουτιου η φρεσκα 
ποσοτητες αποφασιστε εσεις 

για την σαλτσα 

ι κουτακι ντοματοχυμο 'αλατι 
πιπερι 
ελαιολαδο λιγακι 
ριγανη 
και ενα ολοκληρο κρεμμυδι 


εκτελεση 

βαζω σε λεκανη η στον αρτοπαρασκευαστη το αλευρι και βαζω την μαγια και πανω απο την μαγια την ζαχαρη 
ριχνω λιγακια νερακι χλιαρο και ανακατευω μεχερι να ανακατευτει καλα η μαγια 
μετα ριχνω το λατι και το λαδακι και κνω μια ζυμη αφρατη δηλ δεν πρεπει να μας βγει σκληρη 
την αφηνω να φουσκωσει και να διπλασιαστει σε ογκο εξαρταται παντα η ωρα απο την θερμοκρασια πουεχουμε στο σπιτιμας 
μετα την χωριζω σε δυοισα μερη και ανοιγω φυλλο
απλωνωπανω την σαλτσα μου κρυα και στρωνω πρωτατο τυρακικαιμετα ολα τα υλικα 
βλεπετε στις φωτογραφιες την σειρα 
επειδη ειχα και τα εγγονακια εχθες και αυτα δεν τρωνε το ενα ακρο του ταψιου το εστρωσα με ντοματουλα και γαλοπουλα και τυρακι 
καλη επιτυχια 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

10363321_10202422085392045_833034995270210390336_10202422084832031_621584504325310649582_10202422087672102_589099013785210649866_10202422091592200_586479817361810917438_10202422085432046_564223442857210930146_10202422091632201_6632117140076

η συνταγη ειναι απο τον κ παναγιωτη αμαργιωτακη 

λουκανικα 
τυρακι που να λιωνει 
μπεικον 


κανουμε μια σχισμη και βαζουμε το τυρακι κομμενο σε μπαστουνακι ψιλο 
τυλιγουμε με μπεικον ολο το λουκανικο και βαζουμε στον φουρνο στους 200 τα εβαλα εγω γυρω στα 20 λεπτα · 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

15883_10202473255911276_6691714394586367
16514_10202469387494568_6655368682155053
10360360_10202469358093833_6466519944868
10407499_10202469361933929_1543472045528
10430845_10202469394414741_4057490370580
10922478_10202473254751247_9082571336798
10947247_10202469353813726_2577346193115
10987489_10202469373694223_6904375750185
10995933_10202469396294788_712189688652610999014_10202469383774475_163214285710010999985_10202469368974105_889370777205911001873_10202469392134684_872091593401511008438_10202469365894028_645946837488111018329_10202469400014881_136286900465011021205_10202469371854177_3971887532080

υλικα 
μισό κιλό σιμιγδάλι χονδρό 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού έβαλα εγώ ζάχαρη θέλει 3 
1.5 λίτρο νερό παίρνω ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι και το ρίχνω όλο 
ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού 
1 κουβερτούρα 200 γρ 
λιγάκι νεράκι ελάχιστο η λιγάκι κονιάκ 
σταφίδες όσες θέλετε προαιρετικά 
κονιάκ για να μουλιάσετε τις σταφίδες 
άσπρη σοκολάτα προαιρετικά 


εκτέλεση
βάζω την κατσαρόλα λιγάκι στην φωτιά και μετά ριχνω το ελαιόλαδο 
το αφήνω να κάψει πολύ καλά να καπνίσει που λενε και ρίχνω σε δυο δόσεις το σιμιγδάλι μου 
εκεί ειμαι απο πάνω και ανακατεύω μέχρι να μου χρυσίσει το σιμιγδάλι 
ρίχνω ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα 
μετά βάζω την ζάχαρη και εκεί ανακατεύω λιγάκι γρήγορα να μην καραμελώσει η ζάχαρη
τραβάω από την φωτιά και αρχίζει το πάρτι 
ρίχνω ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύω ρίχνω άλλο ένα και συνεχίζω εδώ μεγάλη προσοχή γιατί κανε φφφςςςς και ειναι σε μεγάλη θερμοκρασία 
μετά βάζω την κατσαρόλα μου στην φωτιά αφού την έχω χαμηλώσει και προσθέτω τις σταφίδες με το κονιάκ που τις μούλιασα εννοώ 
και τα καρύδια ι και ρίχνω όλο το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύω μέχρι να μου γινει σαν ηφαίστειο χαχαχχ α ειναι το ωραιότερο μέρος αυτό όταν αρχίσει να δένει ο χαλβάς
αφού δέσει κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μια καθαρή πετσετουλα πάνω στην κατσαρόλα και αφήνουμε γύρω στα 20 λεπτά 
και μετά η μπορούμε να τον κόψουμε με κου πατ η σε φορμα 
λιωνω σε μπαιν μαρι την σοκολάτα μου και αραιώνω η με λιγάκι νεράκι η με κονιάκ 
αν δεν ειναι περιοδος νηστειας με λιγακι γαλα 
και λιωνω και την λευκη σοκολατα και κνω σχεδια απο πανω 
αν δεν θελουμε να βαλουμε σοκολατα τον σερβιρουμε αφου τον στρωσουμε σε ενα ταψι με ζαχαρη κρυσταλλική και κανέλα απο πανω 
αφιερωμένη η συντaγή με παρα πολλή αγάπη στην φίλη μου Rena Marshall 
 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

13761_10202611205759936_1766256370240899
13761_10202611205799937_8455886975934094
13761_10202611205719935_3375503423222209
13761_10202611205839938_3685623054120694
13761_10202611205879939_6796731839757060
11096539_10202611215440178_3539395847350
11096539_10202611215400177_1418867649611
11096539_10202611215400177_1418867649611

ΥΛΙΚΑ 
τρεις με τέσσερις μεγάλες πατάτες 
2 κολοκυθάκια μέτρια 
μια μεγάλη μελιτζάνα 
αλατοπίπερο ελαιόλαδο 
δυο κρεμμύδια μέτρια 
μαϊντανό η φρέσκο η ξερό 
φέτα αν δεν νηστευετε όση θέλετε εσείς 
αν βάλετε φέτα προσοχή στο αλάτι 
ένα κουτάκι κών καν σε ντομάτες 
σκόρδο προεραιτικα επίσης και πιπεριά Φλωρίνης τουρσί 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
κόβω τα λαχανικά μου σε κυβακια μικρά 
έτσι μειώνω τον χρόνο μαγειρέματος 
βάζω σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο λιγάκι και σοτάρω τα λαχανικά μου όλα λίγα λίγα 
μετά βάζω και σοτάρω και το κρεμμύδι 
τα ρίχνω όλα σε ένα ταψάκι μικρο σχετικά τα υλικά μας είναι λίγα περίπου 4 με 5 μερίδες βγαίνουν
προσθέτω στο ταψάκι μου και την ντομάτα 
και αν θέλετε και μια πιπεριά Φλωρίνης τουρσί 
βάζω νεράκι αλλά λιγάκι γιατί θα βγάλουν και τα λαχανικά μας και η ντομάτα νεράκι 
προσθέτω την φέτα και ψήνω στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μπορεί να χρειαστεί και λιγάκι περισσότερο ανάλογα με την πατάτα 
καλη επιτυχία 
 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

ΤΟΥΡΤΑ

10923286_10202797597339609_4157111338034
11063640_10202797566738844_3131884868888
11070957_10202797591419461_2977477637883
11162202_10202797591459462_2396971257057
11140338_10202797591779470_5525086873100
11160000_10202797593339509_8296596686530
11173411_10202797604899798_1938428120214
11052382_10202797606819846_6529122861473
11246585_10202797607219856_6754520259521
10464180_10202797598579640_8055412529554
11188424_10202797598779645_5597792370131
11205988_10202797603459762_1900501014560
11203057_10202797601499713_8980780453943
11248950_10202797599099653_8308055387014
11233519_10202797604339784_5281131106083
11009179_10202797611539964_6994686242107
11038252_10202797614180030_8901426273415
11208668_10202797619220156_3808986888640
11245799_10202797608979900_3523009235779
 

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΟΥΛΑΣ ΨΗΤΑΚΗ 
6 ΑΥΓΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΑΙΚΙΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΛΙΓΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ..
ΧΩΡΙΣΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΠΩς ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ 
ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΒΡΟΧΗΔΟΝ 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟ ΜΠΟΛ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΟΠΩς ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΡΟΚΟΣ

ΧΤΥΠΗΣΑ ΛΟΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΕΚΑΝΑΚΙ ΧΤΠΗΣΑ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ 
ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕς ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ 
ΚΟΣΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΡΟΣΕΘΕΣΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΝΕΡΑΚΙ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΕΓΚΑΣ 
ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΕ ΤΡΕΙς ΔΟΣΕΙς Z X
ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΝΕΡΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥς 180 ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗς ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑΣ ΒΥΘΙΣΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ 
ΠΡΟΣΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 
ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΜΟΥ ΕΣΤΡΩΣΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ 

ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥΡΤΑς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟς ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΙΩΣΑ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 
ΑΡΩΜΑΤΙΣΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ 
ΣΚΕΠΑΣΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑς ΤΗΝ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΠΑΝΩ ΤΗς ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ 

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

ΧΤΥΠΗΣΑ 600 ΜΛ 35%ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΟΠΩς ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ 
ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΟΝΤΑΡΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥ


ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 
ΕΦΤΑΙΞΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΣΑς ΤΑ ΔΕΙΧΝΩ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΥΠΠΑΤ 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ 
ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΣΤΑ ΔΥΟ 
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑς 
ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΑΤΕΨΑ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΑΝΤΙΓΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΟΥς 
ΚΡΑΤΗΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗς ΤΟΥΡΤΑς 
ΑΦΟΥ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΣΤΡΩΣΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 
ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΩΡΕς 
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 
ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΙΣΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ 

ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 
ΕΚΟΨΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΛΥΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΣΑ 
ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΚΟΥΖΙΝΑς ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΥΠΙΣΑ ΞΑΝΑ ΕΛΑΦΡΙΑ 

ΕΛΙΩΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΛΕΥΚΗς ΣΟΚΟΛΑΤΑς ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΑ ΑΝΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ 
ΜΕΤΑ ΟΠΩς ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΟΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΚΙΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ 
ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ 
ΣΤΟ ΤΕΛΕΟς ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 
ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑς ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑς ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
Η ΖΧΑΡΟΠΑΣΤΑ Η ΛΕΥΚΗ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΤΟΙΜΗ ·

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

11041257_10202797593099503_2495302105702927319_n.jpg

11070957_10202797593859522_7208447026027480709_n.jpg

11071150_10202797599819671_7992675773734610748_n.jpg

11201869_10202797604539789_5886327288169681184_n.jpg

11210426_10202797566498838_8061614128824359659_n.jpg

cook

παγωτό

10690122_10202836862161205_6989779381134
11110874_10202836886121804_3959902384143
11110984_10202836862001201_8457393458551
11146566_10202836885721794_8612009077391
11150863_10202836861681193_7136331427508
11251289_10202836861401186_8706008164411

ΥΛΙΚΆ 

Ένα εβαπορέ μεγάλο 
Ένα ζαχαρούχο 
Ένα κουτάκι μορφατ 
η δυο συσκευασίες κρέμα γάλακτος δη λ 400 γρ στο σύνολο έτσι είναι αυτό εδώ φτιαγμένο με κρέμα γάλακτος δεν είχα μορφατ 
1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ 'εδώ έβαλα λικέρ φράουλας 
και κατά προτίμηση ότι σας αρέσει μέσα πχ μπισκότα σοκολατάκια η τρούφα η γκοφρετάκια 
είναι ενα παγωτό που όπως λέω πάντα μπορείς να παιξεις μαζί του εδω βλέπετε και σαν τούρτα παγωτό στις φωτό 
 

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ 

τα χτυπάμε στο μίξερ πρώτα την μορφατ η την κρέμα γάλακτος και μετα το ζαχαρούχο και τέλος το εβαπορέ και το ποτό και έχουμε ενα αφράτο μείγμα! σαν υφή ειναι σαν το γιαούρτι περίπου μην περιμένετε να σφίξει σαν σαντιγί γιατι εχει υγρά δηλ εννοώ τα γάλατα 
το βάζουμε η σε φόρμα και το κάνουμε τούρτα η σε μπολ απλά και το σερβίρουμε όπως εδώ
επίσης μπορεί να γίνει σάντουιτς με μπισκότα κάτω μπισκότα στην μέση το μείγμα και από πάνω πάλι μπισκότα 
ΣΗΜΕΊΩΣΉ 
το αλκοόλ βοηθάει να μην κάνει κρυστάλλους και έτσι δεν χρειάζεται να το βγάζουμε και να το ξαναχτυπάμε 3 η 4 φορές 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

κολοκυθοκεφτέδες

10408577_10202836823400236_6233255546552
10408577_10202836823400236_6233255546552
11246034_10202836822920224_5371593516714

υλικα

  • φέτα 
  • υλικά 
  • 1 κιλό περίπου κολοκυθάκια 
  • 1 αυγό 
  • ρίγανη 
  • θυμάρι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • τυρί φέτα προαιρετικά 
  • ελαιόλαδο 
  • κρεμμύδι ξερό ένα μέτριο 
  • και μια σκελίδα σκόρδο 
  • μαϊντανό η ξερό η φρέσκο 
  • αλεύρι τόσο όσο να μου δώσει μια ζύμη μέτρια 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
έτριψα τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στο χοντρό μέρος και τους έβαλα λιγάκι αλάτι αυτό βοηθάει να σουρώσουν τα υγρά τους πιο γρήγορα τα άφησα περίπου μια ώρα αλλά πήγαινα κατά διαστήματα και τα έστυβα καλά καλά να βγάλουν όσα περισσότερα υγρά ήταν δυνατόν είχα τρίψει και το κρεμμύδι και το σκόρδο 
μετά από μια ώρα ανέμειξα όλα τα υλικά εκτός από το αλευράκι το οποίο το πρόσθετα λίγο λίγο να βγάλω μια ζύμη που να μπορώ να την πλάθω αλλά όχι σφικτή έστρωσα μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και έπλασα μεγάλα σαν μπιφτέκια στο σχήμα τους και ενώ είχα βάλει λαδάκι μέσα στην ζύμη έβαλα και από πάνω και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αέρα δηλ πάνω κάτω αντίσταση και αέρα αν δεν έχετε εσείς βάλτε τα πάνω κάτω για 25 λεπτά 
να σημειώσω οτι οταν τους βγαζω απο τον φουρνο τους αφηνω να σταθουν κανενα πενταλεπτο και μετα σερβιρω 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

κοχλιοί κοκκινιστοί

10501920_10202846337558084_3770523773925
11009197_10202846335158024_9612004402522
11011965_10202846335438031_2378611984132
11114757_10202846336238051_2584231510936
11147237_10202846336678062_7870369445486
11215747_10202846337318078_5402391197225
11248066_10202846336958069_1688076449006
11258226_10202846334438006_457596412572211248066_10202846336958069_1688076449006

υλικά 
κοχλιοί (καθαρισμένοι εννοω να εχουν καθαριστει τα κελυφη τους ενα ενα γιατι ειναι κολλημενοι ο ενας πανω στον αλλο 
να εχουν βραστει για περιπου 10 λεπτα σε νερο αλατισμενο και να τους εχουμε ξαφρισει 
και μετα αφου τους σουρωσουμε και τους ξεπλυνουμε συνεχιζουμε )
δυο μετρια ξερα κρεμμυδια 
μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά προεραιτικά (κέρατα)
κρασι τρια τεταρτα της κουπας οπως βλεπετε στην φωτογραφια 
ντοματινια προαιερετικά
γυρω στα 10 κομμάτια 
ελαιόλαδο '
αλατι 
πιπέρι 
δαφνη
ξερο η φρεσκο μαιντανο 
εγωεβαλα ξερο μια κουταλια 
1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασε

 
εκτελεση 
βαζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να καψει λιγάκι και ρίχνω τα κρεμμύδια μεχρι να τα γυαλίσω λιγάκι μετά προσθετω τα σαλιγκαρια και τις πιπεριες και τον μαιντανο μου ανακατευω και αφηνω λιγακι να σωταριστουν τα υλικά μετά σβηνω με το κρασακι και προσθετω τα ντοματινια το αλατοπιπερο και τα δυλλα δαφνης ριχνω και την ντοματα και προσθετω ενα κουτακι απο την ντοματα νερακι αν εχετε πιο πολλα θα βαλετε περισσοτερο νερακι χαμηλωνω την φωτια και τα βραζω για περιπου 20 λεπτα ετσι μετα δυναμωνω την φωτια μου και αφηνω να δεσει λιγακι η σαλτσα μου αν θελετε μπορειτε να βαλετε και ενα κουταλακι ζαχαρη εγω εκανα πιλαφι μπορειτε ομως να βαλετε νερακι περισσοτερο και να βρασετε μεσα το ρυζακι στους κοχλιους 
σημειωση 
εγωκαθαρισα πολλόυς το πρωι και αφου τους εβρασα και τους σουρωσα κρατησα για το φαγητο μου και τους αλλου τους εβαλα σε ταπερακια στην καταψυξη

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

cook

Γύρος στον φούρνο

11209554_10202836925882798_6669452544317
11233543_10202836926042802_8849642720040
11147888_10202836926162805_4168003702371
11263080_10202836926442812_9168933397544
1470202_10202836947083328_41777958522944
ΥΛΙΚΑ 
μισό κιλό χοιρινό μπουκιές 
κρασάκι κόκκινο η λευκό ισα να σκεπάσει το κρέας 
κρεμμύδι ενα μεγάλο 
πιπεριά μια πράσινη 
ντοματίνια η ντομάτα 
λαδάκι 
θυμάρι 
ρίγανη 
πάπρικα λίγη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
παίρνω τις μπουκιές και τις κόβω με μεγάλο μαχαίρι σε μικρά και ψιλά κομματάκια 
αφου κόψω όλο το κρέας το πλένω το στραγγίζω και το βάζω μέσα σε ταψάκι το οποίο θα το βάλω στον φούρνο μετά 
βάζω πρώτα το κρέας μέσα και μετά σκεπάζω με κρασί τόσο ωστε να σκεπαστεί αλλα οχι να το βουλιάξω 
προσθετω ολα τα λαχανικά μου κομμένα και τα βότανα μου εκτος από το αλατοπιπερο 
και προσθέτω και το ελαιολαδο 
τα αφήνω να μαριναριστούν στο κρασάκι μια ωρα περίπου και παραπάνω να τα αφήσετε καλό του κανει κακό δεν του κάνει 
μετα αν ειναι στο ψυγείο το κρέας μου το βγάζω ενα τέταρτο πριν το ψήσω και το αφήνω να ερθει λιγάκι σε θερμοκρασία δωματίου και το λατοπιπερώνω πριν να το βάλω στον φουρνο 
το ψήνω στον αέρα στους 200 για περίπου 30 με 35 λεπτά 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 
αυτο τον τρόπο τον κάνω οταν εχω χρόνο οταν δεν έχω και βιαζομαι 
ρίχνω ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και θωρακίζω το κρέας πλαι κομμένο σε ωιλά κομματάκια ομως τα θωρακιαω πολυ καλά το σβήνω με κρασάκι και αλατι πιπερι κλπ και τα βότανα μπορείτε να βάλετε ότι αρέσει σε εσας απο βότανα 
το σβήνω με κρασάκι μέσα στο τηγάνι αφηνω να εξατμιστεί το αλκοόλ ενα δύο λεπτά και μετά το μεταφερω σε ταψάκι και το ψήνω παλι γυρω στα 25 λεπτα 
εδω το μαριναρισμένο ξέχασα να το βγάλω φωτογραφία 
το άλλο ομως που το εκανα προχθες με τις φωλιτσες που το φάγαμε θα το βάλω εδω 

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

 

cook

19603_10202837985269282_4094940713467379
10410178_10202837979829146_2796566367824
11022425_10202837983349234_7137772026931
11222413_10202837977869097_8010045366719
11228920_10202837976389060_1192654514426

υλικα
400 γρ γιαούρτι έβαλα 2%
μια κονσέρβα κομπόστα βύσσινα η κεράσια η ροδάκινα η οτι σας αρεσει 
εμένα ήταν γυάλινη συσκευασία 680 γρ 
2 φύλλα ζελατίνας 
8 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 
λιγάκι κρύο νερό 
λιγάκι ζεστό νερό 
και ένα σφηνάκι κονιάκ 
μπισκότα τύπου πτι μπερ
γύρω στα 10
ι κουτί garni για σαντιγί 
γάλα για να χτυπηθεί 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
έβαλα πρώτα τις ζελατίνες στο νερό το κρύο να μαλακώσουν
μετά πήρα γύρω στα 450 γρ εδώ εγώ είχα βύσσινα κομπόστα αφού τα σούρωσα πρώτα και τα άλεσα στο μπλεντεράκι 
μετά τα έβαλα σε ένα μπολ και έβαλα την ζάχαρη την καστανή και ανακάτεψα καλά
και έβαλα και το κονιάκ 
πήρα τις ζελατίνες και τις 'έβαλα μέσα σε ζεστό νεράκι και τις έλιωσα πολύ καλά και τις έβαλα μέσα στο μπολ με τον πολτό απο τα βύσσινα και την ζάχαρη και κονιάκ 
μετά πρόσθεσα και όλο το γιαούρτι 
έβαλα το μείγμα περίπου μισή ώρα στην κατάψυξη
χτύπησα και το garni στο μίξερ με γάλα όπως λέει το κουτί
και το έβαλα και αυτό στο ψυγείο 
άλεσα τα μπισκότα στο διαβολάκι 
έβγαλα το μείγμα από το ψυγείο και την σαντιγί και έβαλα μέσα ένα τρίτο της σαντιγί και ανακάτεψα καλά 
μετά 'έβαλα τα μπισκότα στα ποτήρια αλεσμένα 
την μους και μέσα έβαλα και ολόκληρα βύσσινα που κράτησα 
και απο πάνω διακοσμησα με την σαντιγί και μπισκότα και ολόκληρα βύσιννα 
ευκολο αρκετά γλυκάκι το μόνο που θέλει πρσοχή είναι η ζελατίνη να λιώσει σωστά

Δημιουργός συνταγής
Ελενη Καρακυρίτση

×
×
  • Create New...