Jump to content
  • καταχωρήσεις
    93
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    15.729

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Σπυριδούλας Προφύρη

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

14389869_1820101754891138_1995661222_n.png14397964_1820101411557839_646660871_n.png14409100_1820101471557833_13596389_n.png14407519_1820101548224492_928864667_n.png

Καρυδόπιτα αφρατη και πεντανόστιμη:Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική Υλικά 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα καρυδόψιχα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ βούτυρο 1 κτγ κανέλα 1κτγ μπεικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 2 κούπα νερό 2 1/2 κούπα ζάχαρη 2 βανίλιες σε σκόνη 1 κτγ κανέλα εγω έβαλα και ενα σφηνάκι κονιάκ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ'

14397475_1820101421557838_1459593930_n.png

cook

14389975_1820100291557951_1269125133_n.png14398124_1820100521557928_75253725_n.png14407497_1820100238224623_1643420982_n.png14407498_1820100134891300_458018681_n.png14407670_1820100788224568_357230838_n.png

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ....ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ:1 κουπα γαλα χλιαρο,1/2 κουπα σπορελειο,1 αυγο,1 φακελακι μαγια.2 κ.σ ζάχαρη,1 πρεζα αλατι,αλευρι περιπου 600 γρ.. Το μαγικο αυτο ζυμαρακι το ειδα και το εμαδα απο τη Βασουλα...απο την σελιδα της 'Η Τρελοκουζίνα της Βασουλας΄ Πάνω στις πιτσες μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε...οι συγκεκριμένες εχουν...σαλτσα(1/2 κουπα πελτέ ντοματας,αλατι,ζάχαρη,ριγανη,ελαιόλαδο..τα ανακατεύεται ολα μαζι και την απλώνεται κατευθείαν πάνω στο ζυμαρακι..),μορταδέλα,τυρί γκούντα,μπόλικες χρωματιστές πιπερίες.. ♥ Καλή επιτυχία ♥

cook

14365270_1820095414891772_1107533741_n.png14384111_1820095631558417_969754905_n.png14408741_1820095304891783_851600820_n.png14409266_1820095204891793_1068234530_n.png14397388_1820095568225090_1460207183_n.png

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ...ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...ΜΕ 2 ΑΥΓΑ ΜΟΝΟ... 2 ΜΗΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ 250ΓΡ ΦΑΡΙΝ ΑΠ 2Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ 150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 2 ΑΥΓΑ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ 1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 200 ML 100ΓΡ ΜΕΛΙ 250 ΓΡ ΝΕΡΟ 150 ΓΡ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΟΥ ΒΑΖΩ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ...ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ....ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΟΥ..ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ 250 ΜΛ ΝΕΡΟ...ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ... ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΛΑΔΙ,ΤΑ ΑΥΓΑ,ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ..ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΔΑΡΤΗ..ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ...ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ...ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ......ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.......... ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΛΕΠΤΑ.....ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥς 180 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ....ΕΓΓΥΗΣΗ!! Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 'Η ΤΡΕΛΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ'

cook

Η ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΟΥ (2016)

14397204_1820094221558558_438556367_n.png14398005_1820093964891917_562474270_n.png14409210_1820094054891908_2098436419_n.png14397879_1820093828225264_97000937_n.png

Η ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΟΥ (2016)...Υλικά για το παντεσπανι: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη Εκτέλεση για το παντεσπάνι: Βάλτε σε ένα μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη,σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο..Χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά,σε δυνατή ταχύτητα, σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κίνησης για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα, μας ενδιαφέρει ο αέρας που έχει μέσα.Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με λαδόκολλα (φόρμα με αφαιρούμενο πάτο) και ρίξτε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.(καλό είναι να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν, κόβετε ευκολότερα)...αφου κρυωσει καλά την κοβετε σε τρεις δίσκους με ενα μεγαλο μαχαίρι η με κλωστή!!!!!!!(εγω την έκοψα πανευκολα με μαχαίρι αυτό το μακρύ του ψωμιού) Συναρμολόγηση και κρεμες: Η κρεμα μεσα εναι κρεμα ζαχαροπλαστικής αυτη της στιγμης γιωτης στο φακελακι..(όχι άνθος αραβοσίτου)την χτυπάμε με κρύο γάλα με την ποσοτητα του γάλακτος που αναγράφετε στη συσκευασία... Η απ'έξω κρεμα ειναι γιωτης γκαρνί σοκολάτα...και αυτη την χτυπαμε με την αναλογία του γαλακτος που αναγραφετε στην συσκευασία!!!!!! *Στολίζουμε όπως θέλει ο καθενας...(εγω έβαλα και σιρόπι σοκολάτας πάνω)...φαντασία να έχετε!!!!!! Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη τουρτίτσα!!!!!!!!! ♥ -Η συνταγή για το παντεσπάνι ειναι από το σάϊτ 'dianitas cooking'

cook

Cupcakes Σοκολάτας

14388861_1820092928225354_1431124219_n.png14407633_1820092684892045_1724752246_n.png14409091_1820092784892035_550590451_n.png14397345_1820093254891988_1681218782_n.png14409025_1820093121558668_2127760525_n.png

Cupcakes Σοκολάτας ...ΥΛΙΚΑ:200 γρ. βούτυρο αγελάδας 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 3 αυγά 60 γρ. γάλα φρέσκο 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 60 γρ. κακάο ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:-2 κούπες ζάχαρη άχνη -1 φλυτζανάκι μικρό νερό(ριχνοντας το λίγο λίγο μέχρι να γίνει το ---γλασο μας παχύρευστο ετσι ώστε να στέκεται πάνω στο κεκάκι) -1 καψουλα βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τα αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Γεμίζουμε 12-14 ατομικές φόρμες του κέικ...Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά τρυπώντας ένα κέικ με το μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, ειδάλλως ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε..... Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ!!!!!!!!

cook

13817177_1793081570926490_247917866_n.png13819401_1793081267593187_998230219_n.png13820458_1793081500926497_1014054484_n.png13820575_1793081117593202_1618790030_n.png13820892_1793081230926524_1970343918_n.png13823559_1793081384259842_1095356495_n.png

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ: Συνταγή για το ζυμαράκι: 1 κουπα χλιαρο γάλα 1/2 κουπα σπορελαιο 1 αυγό 2 κ.σ ζάχαρη 1 πρεζα αλατι 1 φακελακι μαγια Το ζυμώνω και το αφηνω να γινει σε ζεστο μερος μια ωριτσα... ΓΕΜΙΣΗ: Λιγα σπανακια,5-6 κρεμμυδακια χλωρα,λιγο ανιθο,1 αυγο,αλατακι,πιπερακι,300 γρ φετα τριμμενη ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ: Σοτάρω τα κρεμμυδακια με λιγο λαδι και ριχνω τα σπανακια αφου μαραθουν το αποσύρω απο το ματι και ριχνω τα αυγα και το τυρακι... Ανοιγω με τον πλαστη μου ενα μικρο ορθογωνιο φυλαράκι σε παχος 3 εκατ περιπου και στην μια ακρη μπροστα μας απλωνω γεμιση..περιπου 2 κ.σ...το τυλιγω και στη αλλη ακρη εχω χαραξη το φυλο σε λωριδες στο μακρος του δακτυλου μας...το τυλιγω μεχρι τελος και το βαζω σε αντικολλητικό χαρτι,το επαναλαμβάνω εως ότου μου τελειωσει το ζυμαρακι...τα αλείφω με κροκο αυγου και γαλα και τα ψηνω στους 200 βαθμους για 25-30 λεπτακια...Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΒΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΤΡΕΛΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! ♥ Καλη επιτυχία ♥

cook

13814616_1793077890926858_964324650_n.png13819699_1793078017593512_1839718897_n.png13819753_1793078054260175_1605018816_n.png13820309_1793078330926814_1777352621_n.png13820437_1793078204260160_1629870269_n.png13819637_1793078254260155_1470081183_n.png13705317_1793078137593500_371597868_n.png

 

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ: Συνταγή για το ζυμαράκι: 1 κουπα χλιαρο γάλα 1/2 κουπα σπορελαιο 1 αυγό 2 κ.σ ζάχαρη 1 πρεζα αλατι 1 φακελακι μαγια ΓΕΜΙΣΗ:250 γρ φετα τριμα,10 φετες μορταδέλα,8 φετες γκουντα,1 αυγό,λιγο πιπερακι Ζυμώνω το ζυμαράκι και το αφηνω να γινει σε ζεστο μερος μια ωριτσα και βάζετε ότι γεμιση εσεις θελετε...αφηστε την φαντασια σας να δουλέψει...και αν θελετε να βαλετε οποιαδήποτε γλυκια γεμισε αντι για 2 κ.σ βάζετε 4 κ.σ ζαχαρη!!!!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ: Βαζω την φετα μου σε ενα μπολακι και εκει ριχνω και την μορταδελα ψιλοκομμένη και την γκουτα επισης,το αυγο ελαφρως χτυπημενα και το πιπερακι...ανακατευω να ενσωματωθούν και βαχω απο ενα κουταλακι γεματο του γλυκου γεμιση σε καθε κομματάκι ζυμης που θα εχω ανοίξει με πλαστη και και θα εχω κόψει με κουπ πατ στο μεγεθος που θελω!!!!!τα αραδιάζω σε ταψακι που εχω στρώσει αντικολλητικό χαρτι αφου πρωτα τα εχω αλοίψει με κρόκο αυγού και λιγο γαλα...και σε οσους σρέσει μπορουν να ριξουν πανω και σουσαμακι...τα ψηνω στους 200 βαθμούς για 15-25 λεπτακια!!! Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΒΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΤΡΕΛΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ'' ♥ Καλή επιτυχία ♥

cook

ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

13692317_1793075130927134_1452525716_o.jpg13699383_1793075184260462_1889033641_o.jpg13730705_1793075154260465_1390185275_o.jpg

ΤΥΡΕΝΙΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ:1 1/2 Κουπα Φαρινα 1 Κούπα γάλα 2 αυγα 1 κ.γ αλατι,1 κ.γ μπεϊκιν παουντερ,λιγο πιπερακι 1 κουπα φετα τριμμα 1 μια κουπα τυρι που λιώνει η κεφαλοτύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ολα μαζι και τηγανίζεται σε καυτό λαδι.....χαμηλώνοντας το μετα λίγο και ριχνεται 1 κ.σ χυλό καθε φορα.... συγκλονιστικοί....και όταν τους τηγανίσετε πασπαλίστε τους με ριγανη.....Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΒΑΣΙΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΤΡΕΛΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ' ♥ Καλη επιτυχία ♥

cook

13814559_1792637314304249_1646341891_n.png13817035_1792637070970940_437510429_n.png

ΠΑΓΩΤΟ ΝΟΥΤΕΛΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ...OREO
1 γαλα ζαχαρουχο 
1 εβαπορε Νουνου μεγαλο
500 gr κρεμα φυτικη ψυγειου στην πράσινη συσκευασία
1 συσκευασια μπισκοτα Οreo
250 gr μερεντα 
1 φλυτζανακι του καφε κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την κρεμα να γινει σαντυγί κατόπιν ριχνουμε το εβαπορε,το ζαχαρουχο και τελος την μερεντα και χτυπαμε εως ότου γινει μια παχυρευστη κρεμα...στο τελος ριχνουμε και τα μπισκοτα oreo περασμένα απο το μούλτι(αν θελετε μπορειτε να τα τριψετε και με τα χερια σας)ριχνουμε μεσα και τα μπισκοτακια μας και το βαζουμε καταψυξει 4-5 ωρες να παγώσει....και μετα.......καλή απογείωσηηηηηη!!!!!
♥ καλη επιτυχία ♥

 

cook

13820615_1792636880970959_754252662_n.png

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: 1 γαλα ζαχαρουχο 1 εβαπορε Νουνου μεγαλο 1 κρεμα φυτικη ψυγείου 500gr στην πρασινη συσκευασία 2 βανιλιτσες σιροπι σοκολατας ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγί και ριχνουμε το εβαπορε,το ζαχαρουχο και τέλος την βανίλια...αφου το χτυπησουμε και γινει κρεμα παγωτο ριχνουμε μεσα μπολικο σιροπι σοκολατας και απο πανω επίσης!!!το βαζουμε να παγωσει αρκετες ωρες και το απολαμβάνουμε!!!!!!!!!!!!!! ♥ καλη επιτυχια ♥

cook

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

13816983_1792636624304318_1213955363_n.png13820930_1792636690970978_1454721381_n.png13819466_1792636770970970_779454029_n.png

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ: 1 γαλα ζαχαρούχο 1 γαλα εβαπορε Νουνου μεγαλο 2 καψουλες βανιλινη 1 κρεμα φυτικη ψυγειου 500gr στη πρασινη συσκευασια 1 βαζάκι μικρο γλυκο κουταλιου κερασι σιροπι κερασι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος λιγα λεπτακια να γινει σαντυγί και μετα ριχνουμε το εβαπορε και το ζαχαρουχο και τελος την βανιλινη...το χτυπαμε να ενσωματωθούν και να γινει μια ωραια κρεμα παγωτου...το βαζουμε καταψυξη για μια ωριτσα να παγωσει λιγο και το βγαζουμε και ριχνουμε μεσα αρκετο σιροπι κερασι...και τα κερασια...ανακατευουμε με μα μαριζ και το σιροπακι απο τα κερασακια το ριχνουμε πανω απο το παγωτο χωρις να ανακατεψουμε!! *Σημειωση* Στραγγιζουμε τα κερασακια μας απο το σιροπι και το σιροπι που θα μας βγαλει αυτο βαζουμε απο πανω... ♥ καλη επιτυχια ♥

cook

ΠΑΓΩΤΟ BUENO

13814638_1792636337637680_1076892881_n.png13819668_1792636227637691_601547407_n.png13819429_1792636290971018_181670464_n.png

ΠΑΓΩΤΟ BUENO:Συνταγή... Υλικά: 1 ερμολ στο τενεκεδάκι 1 ζαχαρούχο 2 εβαπορε μεγάλα 410gr 250 γρ λιωμένη μερέντα 4 συσκευασίες bueno Eκτελεση: Σαντυγί ερμόλ και γάλατα παγωμένα...τα χτυπάτε ολα στο μίξερ εκτος την μερέντα...αφου γίνει η κρέμα μας...ρίχνετε και την μερέντα ελαφρώς λιωμένη σε φουρνο μικροκυμάτων η σε μπεν μαρι(η μερεντα η λιωμένη να ειναι λιγο χλιαρη οχι καυτή)αφου την ριξουμε λοιπον στο μίγμα μας ανακατευουμε με μια μαριζ η σε χαμηλη ταχυτητα λιγο στο μιξερ...και αφου παει παντου και γίνει ενα ελαφρως καφε χρωμα σαν αυτο της μπουένο σοκολάτας το βάζουμε κατάψυξη γιια 2-3 ωρίτσες...το βγάζουμε και αφου εχει λιγο πήξει τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπουενο και το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη εως οτου πήξει και γινει παγωτό...σερβίρουμε και στολιζουμε πανω με κομματάκια μπουένο!!!!! ♥ καλή επιτυχία ♥

cook

ΠΑΓΩΤΟ ΚΙSS

 

13819627_1792635044304476_1185657953_n.png13817151_1792635590971088_1047032638_n.png13735189_1792635477637766_1145113487_n.png

ΠΑΓΩΤΟ ΚΙSS:1 φυτικη σαντυγι 500 gr στο πρασινο κουτι,1 εβαπορε μεγαλο,1 ζαχαρουχο,3 συσκευασιες κιss,σιροπι φραουλα,μισο κουτι κακαο...ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Χτυπάμε μια συσκευασία σαντιγύ-εγώ προτιμώ φυτική-και μετά το χτύπημα προσθέτουμε ένα ζαχαρούχο και ένα εβαπορέ γέλα.Το βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη και το το βγάζουμε για δεύτερο χτύπημα.Προσθέτουμε μισό κουτί κακάο,αρκετό σιρόπι φράουλα και 3 σοκολάτες kiss σε κομματάκια.Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

H συνταγη ειναι απο τη φιλη Effi Baxevani...

cook

13045516_1757315874503060_458655652_n.jpg13090012_1757315827836398_1706855156_n.jpg

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ.... Υλικά: 8 αυγά 1 κουτι γάλα Νουνού εβαπορέ μεγάλο 5 βανιλίτσες 2 κ.γ αμμωνία 2 μπέϊκιν πάουντερ μισό κιλό ζάχαρη και μία κούπα 2 κιλά αλεύρι γ.ο.χ περίπου 250 γρ βιτάμ (στο αλουμινόχαρτο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν...ρίχνουμε τις βανίλιες,το μπέϊκιν και το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)σε ενα αλλο μπολάκι ριχνουμε το γάλα (έτσι όπως είναι δεν το διαλύουμε με νερό)και την αμμωνία ανακατεύοντας μεχρι να αφρίσει...ρίχνουμε και το μίγμα της αμμωνίας μέσα στο αλλο μας μίγμα και τα ανακατεύουμε λίγο...στη συνέχεια ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι μας(κοσκινισμένο) και το ζυμωνουμε με τον γάντζο αν έχετε...η τα χερια μας!!!αφού εχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη τα πλάθουμε σε κουλουράκια ότι σχέδιο θέλουμε..(εγώ τα περνάω από την μηχανη για κουλουράκια...εχω την σιδερένια...μηχανή πολλών χρόνων)τα κάνει πάρα πολύ αφράτα...σήμερα βρίσκουμε ποιο εύκολα πλαστικές μηχανές..που νομίζω το ίδιο πράγμα θα κάνουν και αυτές!!!!!! Αφου στρώσουμε αντικολλιτικό χαρτι στα ταψάκια μας τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για περίπου 20 λεπτάκια...αν θέλουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλοίφουμε με κροκό αυγού διαλυμένο με ελάχιστο νεράκι(εγω αυτα στη φωτο δεν τα εχω αλοίψει...) Τα κουλουράκια αυτά γίνονται αφράτα και μαλακά...τραγανά απ'έξω μαλακά μέσα!!!!!!!! Καλή επιτυχία!!!!!

13020611_1757315811169733_772606529_n.jpg

13084081_1757315857836395_2117916278_n.jpg

Δημιουργός Συνταγής 

Σπυριδούλα Προφύρη

cook

Τσουρέκια με Ζαχαρουχο

12966608_1757315484503099_1700225167_n.jpg13082056_1757315487836432_678483725_n.jpg13090032_1757315527836428_1371515150_n.jpg
Τσουρέκια με Ζαχαρουχο... Τα καλύτερα τσουρέκια που μπορείτε να φτιάξετε! Ακόμα κι έπειτα από 1 εβδομάδα παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Κάντε την και θα με θυμηθείτε! Φτιάχνει: 6-8 τσουρέκια... Τι χρειαζόμαστε: 1 ζαχαρούχο γάλα 2,5 κουτιά (με το κουτί απ'το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη 2 βανίλιες 6 αυγά 2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο 1 κουτ.γλ. κακούλε 1 κουτ.γλ. μαχλέπι 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα) 1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου 200 γραμμ. μαγιά νωπή 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ 3 κιλά αλεύρι 3 κουτιά ζεστό νερό Πώς το κάνουμε: Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε το σπορέλαιο.Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας.Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.Ζυμώνω και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.Πλάθω τα τσουρέκια τ'αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα... Λίγα μυστικά ακόμα: Εγώ στρώνω λαδόκολλα στο ταψί για να μην λερώνονται πολύ τα ταψιά.Γίνονται ωραία και με γέμιση σοκολάτας. Καλή επιτυχία!!

Δημιουργός Συνταγής 

Σπυριδούλα Προφύρη

cook

Μαρμελάδα Φράουλα

12969310_1750487911852523_334880100_n.jpg12939554_1750487938519187_603113367_n.jpg12966314_1750487991852515_188823380_n.jpg12966791_1750487975185850_911731001_n.jpg12969201_1750488088519172_2041769813_n.jpg12968599_1750488078519173_752287668_n.jpg

Μαρμελάδα Φράουλα

υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη (εγω έβαλα 800 γρ. ζάχαρη) 1/4 φλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές.Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° (η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι - δες και υποσημείωση).Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα η μπολάκια και τη φυλάμε στο ψυγείο. Λίγα μυστικά ακόμα: Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τα γούστα σας και το πόσο γλυκές είναι οι φράουλές σας..(εγώ στο ενα κιλό φράουλες έβαλα 800 γρ. ζάχαρη) Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα: Βάλτε τρία πιατάκια στην κατάψυξη. Αφού έχει βράσει περίπου 10 λεπτά η μερμελάδα, βάλτε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κ.γ. μαρμελάδα. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Βγάλτε το και προσπαθήστε να κάνετε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό σας. Αν μπορείτε να κάνετε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη! (Τα άλλα δύο πιατάκια είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα) Η συνταγή είναι από της ¨Συνταγές της Παρέας¨

cook

12895323_1745461602355154_1424858849_n.jpg12919222_1745461482355166_419902194_n.jpg12910103_1745461939021787_1731032778_n.jpg

Σοκολατόπιτα με Φουντούκια

ΥΛΙΚΑ: 200 γρ. μαργαρίνη 4 αυγά 1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη 1 κούπα φουντούκια αλεσμένα 1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη Για το γλάσο: 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. ΓΛΑΣΟ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί. Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά. Καλή επιτυχία!!!!!!!!! Η συνταγή είναι από 'Μαγειρική και Συνταγές' Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου..

 

cook

Υπέροχο Κωκ Ταψιού!!!

12421781_1745456222355692_1097525417_n.jpg

Υπέροχο Κωκ Ταψιού!!!

 

Υπεροχο κωκ ταψιου με λεπτο αφρατο παντεσπανι,με βελουδινη αερατη σπιτικη κρεμα πατισερι (patisserie) και λαχταριστη σοκολατα γκαναζ. Απολαυστε το!!!!!!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 5 αυγα 145 γρ.ζαχαρη 175 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του κοσκινισμενο 2 βανιλιες Ταψακι Νο24 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 130 γρ.ζαχαρη 130 γρ.νερο 1 κ.γλυκου χυμο λεμονιου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ: 170 γρ.κουβερτουρα γαλακτος 170.ml κρεμα γαλακτος με 30-35% λιπαρα 1 κ.γλυκου μελι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ PATISSERIE!!! ((ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ).. Υλικά: 250 ml γαλα φρεσκο 250 ml κρεμα γαλακτος 80 γρ.ζαχαρη 1 μπαστουνι βανιλια 1 αυγο 3 κροκους αυγων 20 γρ.κορν φλαουρ 20 γρ.αλευρι 1 πρεζα αλατι

 

12919207_1745456072355707_226530966_n.jpg

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα . Χαράζουµε τη βανίλια και το µπαστουνάκι βανίλιας (για περισσότερο άρωµα, θα το αφαιρέσουµε µόλις βράσει η κρέµα).Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι.Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά.Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα.Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά. Τη βάζουµε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να την στρωσουμε στα γλυκα μας. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεκιναμε με την κρεμα πατισερι.Χτυπαμε πολυ καλα με το μιξερ αυγα και ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν. Αρχιζουμε να ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι με τις βανιλιες και με σπατουλα ανακατευουμε απο κατω προς τα επανω απαλα με χρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.Σε ταψακι Νο24 στρωνουμε λαδοκολλα στον πατο του ταψιου,και ριχνουμε το μιγμα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρει ενα χρυσοκιτρινο χρωμα γυρω στα 20-25 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.Αφηνουμε να σταθει το παντεσπανι και κατοπιν αφαιρουμε την λαδοκολλα.Με ενα ψωμομαχαιρο κοβουμε στην μεση το παντεσπανι.Εχουμε βρασει το σιροπακι μας για 2 λεπτα,απο την στιγμη που αρχιζει να κοχλαζει μετραμε τον χρονο βρασμου.Το αφηνουμε να κρυωσει και με πινελο περναμε το ενα παντεσπανι την βαση δηλαδη.Αφου εχει παγωσει η κρεμα την χτυπαμε για λιγο στο μιξερ να αφρατεψει και την στρωνουμε στο σιροπιασμενο παντεσπανι.Σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι σιροπιαζουμε και αυτο και το αφηνουμε στην ακρη. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για την γκαναζ και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν και να δεσουν τα υλικα.Αφηνουμε να σταθει και να πηξει ελαφρως και την στρωνουμε επανω στο παντεσπανι και παγωνουμε στο ψυγειο... Η Συνταγή είναι της Γωγώς Γρηγοριάδου...και Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

12895402_1745456425689005_1950685605_n.jpg12900147_1745456339022347_210311821_n.jpg

cook

12910750_1745448109023170_586673093_n.jpg

Χορτόπιτα με Σπιτικό Φύλλο
Η συνταγή είναι για το μεγάλο ταψί κουζίνας..
Υλικα για το φύλλο:
800 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ξύδι
1 κούπα ελαιόλαδο (όχι πολύ γεμάτη)
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
νεράκι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη
Υλικά για την γέμιση:
600- 700 γρ σπανάκι
λίγα σέσκουλα(παζή)
λίγα μυρώνια(σκαντζίκια),λάπατα
λίγες καυκαλίθρες,παπαρουνες
ένα μαρούλι
1 ματσάκι άνηθο
6 κρεμμυδάκια χλωρά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
400 γρ φέτα
αλάτι
1 κούπα γεμάτη ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ τραχανά ξινό(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τρίβεται το αλεύρι με το λάδι να γινει ψίχουλα...ρίχνετε το ξύδι την ζαχαρη και το αλατι...και τέλος νεράκι τοσο όσο να γίνει μια ευπλαστη και μαλακή ζύμη..χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μικρά μπαλάκια,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί..ανοίγουμε τα φύλλα μας ριχνοντας νισεστε(ανοίγουν ποιο εύκολα)αν δεν έχετε νισεστέ μπορείτε με αλεύρι..αφου ανοίξουμε 6 πολύ λεπτά φύλλα τα βάζουμε στην ακρη αφου τα έχουμε καλά αλευρώσει και χωρισει μεταξύ τους με πετσετούλες..για να μην μας κολλήσουν η ξεραθούν...στο μεταξυ αφου εχουμε πλύνει και ψιλοκόψει τα χόρτα μας σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα και ανακατεύουμε...στρώνουμε στο ταψί το πρώτο φύλλο μας..το ραντίζουμε με ελαιόλαδο...αφού κάνουμε το ίδιο στρώνοντας τρία φύλλα αδειάζουμε μέσα τα χόρτα και σκεπάζουμε την πίτα μας με τον ίδιο τρόπο στα υπόλοιπα 3 φυλλαράκια μας...ραντίζουμε και το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο και τέλος ραντίζουμε και με λίγο νεράκι!!!!!!!ψήνουμε την πίτα μας στους 200-220 βαθμούς(ανάλογα το φούρνο) για περίπου μια ωρίτσα..

Δημιουργός Συνταγής 

Σπυριδούλα Προφύρη

cook

12899856_1745450182356296_1174026728_n.jpg12910735_1745450162356298_2027774120_n.jpg

Μπακαλιάρος Τηγανιτός με κουρκούτι Τεμπούρα.. Η δοσολογία του χυλού ειναι για ενα φύλλο παστού μπακαλιάρου περίπου 1 1/2 κιλό... Υλικά για τη Τεμπούρα (κουρκούτι): 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη 330 ml 1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ 1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ 1 κ.γ κουρκουμα (για έξτρα χρυσαφένιο χρώμα)!!! λίγο αλατάκι αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας πυχτός χυλός Εκτέλεση: Αφου καθαρισουμε και κόψουμε σε κομμάτια το μπακαλιάρο μας..τον πλένουμε και τον βάζουμε σε μια λεκανίτσα σε νερο να το σκεπάζει και αλλαζουμε σταδιακά το νερό για 24 ώρες..αφου φτάσει η ώρα να τον τηγανίσουμε στίβουμε τα κομμάτια να φυγει το νερό και τα βουτάμε στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι που μετα χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά... αφου πάρουν χρώμα από την μια πλεύρα τα γυρίζουμε και από τη άλλη...θέλουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα... Καλή επιτυχία

 

Δημιουργός Συνταγής 

Σπυριδούλα Προφύρη

cook

12674511_1738465409721440_1261810363_n.t

Οι Ταραμοκεφτέδες της Μαμάς μου....

Υλικά:
100 γρ ταραμά (λευκό η κόκκινο)εγω έβαλα κόκκινο..γιατι μου αρέσει το χρώμα..
4 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι άνιθο
1 κρεμμυδι ξερό
3 κούπες του τσαγιού νερό+1 κουπα για να διαλύσουμε το ταραμά
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει να γίνει ένας πυχτός χυλος..

Εκτέλεση:
Διαλύουμε το ταραμά με μια κούπα χλιαρό νεράκι...ριχνουμε πολύ ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια...ψιλοκομμένο και τον άνιθο...και το αλευράκι να γίνει ενας πυχτός χυλός!!!τους ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας σε καυτό και μπόλικο λάδι...αφου τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές..τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία

cook

12516106_1738465076388140_1362999815_n.j12833238_1738465019721479_45767482_n.jpg

Η Ταραμοσαλάτα της μαμάς με Πατάτα... Συνταγή... Υλικά: 130-150 γρ ταράμα(λευκό η κόκκινο) 6 πατάτες μέτριες βρασμένες 4 κρεμμυδάκια χλωρά το χυμό από 2 λεμόνια 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αφού βράσουμε και πολτοποιήσουμε τις πατάτες μας με ενα πιρούνι...σε μια λεκανίτσα διαλύουμε το ταραμά με το λεμόνι...ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας..και αφου χτυπήσουμε στο μίξερ για λίγο το πουρε πατάτας μας μαζι με το λάδι να αφρατέψουν ρίχνουμε μεσα και τα κρεμμυδακια μας με το ταραμα που εχουμε ήδη διαλύσει και με μια μαριζ ανακατεύουμε ωσότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί...την σερβίρουμε ζεστή...αλλά και κρύα!!!!!!!!!!!!!!! Καλή επιτυχία

cook

1624604_1738464419721539_336983171_n.jpg12476555_1738464313054883_764451522_n.jp12834927_1738464479721533_568388999_n.th

Οι Λαγάνες μου...χώρις ζύμωμα!!!! Θα χρειαστώ: 6 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.σ ξερή μαγι 1 κ.σ αλάτι-1/4 κούπας ζάχαρη-1/4 κούπας ταχίνι 1/4 κούπας φυτικό βούτυρο-3 κούπες χλιαρό νερό

Για να ψεκάσω τις λαγάνες: 1/2 κούπα νερό-1/2 κ.σ ζάχαρη Πως τις φτιάχνω: Βάζω σε ένα μπολ την μαγιά την ζάχαρη το ταχίνι το νερό χλιαρο..Προσέχω να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψω την μαγιά. Προσθέτω το βούτυρο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.Μόλις ενωθούν όλα καλά κλείνω το μπολ με ένα καπάκι και το αφήνω να φουσκώσει.Εγώ το άφησα στον φούρνο για 2 ώρες και τριπλασιάστηκε. Μπορείτε να το αφήσετε από 2 έως 5 ώρες η στο ψυγείο όλη νύχτα.Αδειάζω σε λαδωμένη επιφάνεια το ζυμάρι λαδώνω και τα χέρια μου..Χωρίζω το ζυμάρι ανάλογα πόσο μεγάλες θέλω τις λαγάνες εγώ έφτιαξα 4.Σκεπάζω τις λαγάνες και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω κάτω κάτω ένα μπολ με νερό.Κάνω δαχτυλιές στις λαγάνες ψεκάζω με ζαχαρόνερο και ρίχνω σουσάμι. Ψήνω 20-25 λεπτά περίπου και ελέγχω πάντα ανάλογα τον φούρνο.Ψεκάζω 1-2 φορές τα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες,,Βγάζω το μπολ με το νερό από τον φούρνο και ψήνω άλλα 15 λεπτά.Εμένα μου αρέσουν ξεροψημένες αλλά και πάλι είναι αφράτες και μαλακές.. Καλή επιτυχία!!!! Η συνταγή είναι της φίλης Εlpida Charalampidou...και Elpida's Little Corner

cook

12324921_1738461706388477_1689671450_n.j12834545_1738461563055158_797004099_n.th

Γαλατόπιτα <ανοιχτή>με βελούδινη κρέμα και κρούστα από πάνω... Η συνταγούλα ειναι της Elena Kilim και τις Συνταγές της Καρδιάς Υλικά για μέτριο ταψί.. Για τα φύλλα: 5 φύλλα κρούστας λάδι (για το άλειμμα) ¾ κουταλάκι κανέλα 2-3 κουταλάκια ζάχαρη Για την κρέμα: 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες 6 κουταλιές κορν φλάουερ ή κούσταρ πάουντερ 6-7 κουταλιές ζάχαρη 2 βανίλιες 1 κουταλάκι βούτυρο Επιπλέον για την κρούστα: 1 αυγό λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Τι κάνουμε: Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από το βούτυρο. Τα δουλεύουμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει το κορν φλάουερ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αρχίζει να πήζει και να γίνει κρεμώδες. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί κουζίνας. Στρώνουμε στο ταψί 5 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά κάθε φορά που τα στρώνουμε και πασπαλίζοντάς τα με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Το τελευταίο φύλλο όμως (το πέμπτο), δεν το λαδώνουμε ούτε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Αδειάζουμε πάνω σε αυτό όλη την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με ένα πιρούνι και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Κουνάμε το ταψί αριστερά δεξιά, ώστε να καλυφθεί όσο γίνεται καλύτερα η κρέμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, ως να ροδίσουν καλά επιφάνεια και βάση. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η πίτα μας και μετά τη κόβουμε σε κομμάτια. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

cook

Πεντανόστιμη Κοτόπιτα

12746181_1728780700689911_597226548_n.jp12746427_1728780610689920_673080962_n.jp12659795_1728780590689922_994500265_n.th12714232_1728780494023265_1993418315_n.t12721916_1728780450689936_730946535_n.jp12735661_1728780550689926_89492509_n.thu

Πεντανόστιμη Κοτόπιτα!!!!!!!!!!!!!Συνταγή του Ακη Πετρετζίκη... Υλικά: Σπιτικό φύλλο: 6 φλ. τσ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ξύδι 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα Λίγο λαδι για το ταψί Λίγο αλεύρι για τ άνοιγμα των φύλλων Γέμιση: 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο 1 πρασινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 250γρ. φρέσκα μανιτάρια 1 ξερό κρεμμύδι 1 καρότο τριμμένο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 200ml κρέμα γάλακτος Αλάτι Πιπέρι Πάπρικα γλυκιά Κάρυ Μοσχοκάρυδο Για το φύλλο... 1.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. 2.Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι. 3.Σιγά σιγά ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι το αλεύρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. 4.Σταδιακά προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι τα σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 5.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30'. 6.Αφού έχει ξεκουραστεί πλάθουμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. 7.Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλο. 8.Στρώνουμε τα 4 φύλλα σε ένα λαδωμένο ταψί, στη μέση βάζουμε την γέμιση που ήδη έχουμε φτιάξει, και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα. 9.Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε αν θέλουμε με μείγμα από ένα αυγό και λίγο γάλα. 10.Ψήνουμε στους 180° για 50' μέχρι να ροδίσει. Για τη γέμιση: 1.Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 2.Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2'. 3.Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά. 4.Βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε ψιλά κομμάτια. 5.Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. 6.Μόλις το κρασί εξατμιστεί χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. 7.Αφού σωθούν τα υγρά, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Εγώ πρόσθεσα επιπλέον τυριά...φέτα και γραβιέρα!!!και 2 αυγουλάκια όταν το απέσυρα από το μάτι της κουζίνας!!!!!!!!!!

 

×
×
  • Create New...