Jump to content

ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

  • καταχωρήσεις
    16
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    17.802

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Τα λικέρ της Σοφίας

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

λικερ Απο φρέσκο τζιντζερ

1391750_312364688901725_492011490_n.thum

λικερ Απο φρέσκο τζιντζερ (συνταγη)
200 γρ. Τζιντερ ξυσμένο στον τρίφτη.
1 μ.λ καλο κονιάκ ή ρακι
2 φλ. ζαχαρη μαυρη η καστανη
1 λεμόνι.. την φλουδατου (οχι το κιτρινο).
τροπος
Ολα αυτα μαζι στον Ηλιο μεχρι να λιώσει η ζαχαρη ανακοινω το μπουκαλι καθε μερα.. φυλάσω αλλες 10 μερες σε σκοτεινο μερος σουρωνω και προσφέρω.. ειναι δυνατό και δεν μοιαζει με λικερ Σουπερ σε κρυωματα και ασθμα.. επισης ειναι καταπλικτικό στα κοκτειλ και στο Τσαι σας..

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

ΛΙΚΕΡ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

1471129_312364625568398_1393194149_n_(1)

ΛΙΚΕΡ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ς..-Συνταγη
1 λιτρο καλο κονιακ ή βοτκα
2 λοβους βανιλια
4 ξυλα κανελας
2 κοκους μπαχαρι και ροζ πιπερι
2 φλουδες πορτοκαλιου η φλουδες νερατζιού
4 φλυτζανια μαυρη ζάχαρη
4-5 κόκους κακαο .
Χαράζω τις βανιλιες στα δύο με ενα μαχαιρι και σε ενα αποστειρομενο βάζο τα κλεινω ολα μαζι για 30 ημερες ανακοινω πολυ καλα συνεχεια..σουρώνω και απολαμβάνω τα ωφέλει απο γνησια αποσταξη της βανίλιας και των μπαχαρικών..

 

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

1006114_263774670427394_690023236_n.thum

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΡΥΔΑΚΙ (ΠΡΑΣΙΝΟ)
για 500 γρ. ρα κί 500 γρ. ουζο
1 κιλο ζαχαρη αν θέλεται και μαυρη ακομα καλυτερα
10 περίπου καρυδάκια πρασινα που θα τα δοκιμασουμε μια βελόνα αν τρυπανε περα για περα,θα τα χρησιμοποιησουμε, να ειναι τρυφερά και κομμένα στα 2 ή 4.. 
10 γαρύφαλλα
1 ξυλο κανέλλας - 1 φυλλο αρμπαρόριζας- 1/2 κουπα χυμό λεμονιού..και 10 αστεροειδής γλυκανισους 
Ολα μαζί σε ενα βάζο κλεισμένο καλά για 1 μήνα περίπου , ανακοινω συχνά μέχρι να λιωσει η ζάχαρη.. 
-- Για να κόψω τα καρυδια χρησιμοποιό γάντια γιατι 
μαυρίζουν τα χέρια
- το εχω κάνει και με κονιάκ και με ρούμι . ειναι εξισου πολυ καλο..
-μπορείτε να μην το βάλετε στον ηλιο θα γίνει ποιο ανοιχτόχρωμο , οσο μένει στον ηλιο σκουραινει.
οπως και να το κάνετε ομως ειναι υπεροχο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ

1947708_363504210454439_765213917_n.thum

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ
Τα φύλλα της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται σε διάφορα γλυκά του κουταλιού (κυδώνι και σταφύλι), στα λουκούμια και στα παγωτά για το άρωμα τους αλλά χρησιμοποιούνται ακόμα και στην οινοποιεία. Μπορείτε να φτιάξετε και τσάϊ(άνθη και φύλλα ως έγχυμα), και μάλιστα τονώνει το νευρικό σύστημα και είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό.. Η χρήση της ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη, υπερένταση, πέτρα των νεφρών και διαβήτη. 
Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Аνακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας! Μειώνει τη χοληστερόλη. και εξαφανιζει τις αφτρες.. και τις καουρες απο τον Εισοφαγο! το ΛΙΚΕΡ με αρμπαροριζας κρατάει ολες τις θεραπευτικες ιδιοτητες του φυτού αν ειναι σωστά φτιαγμένο..!!
1 1/2 λιτρο Ρετσίνα
1 κιλό ζαχαρη κρυσταλικη
50 φυλλα αρμπαροριζας μεγάλα .
Τα κλεινουμε ολα αυτα μαζι σε ενα βαζο σε σκοτεινο μερος , και τα κουναμε καθε μερα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη σε 20-15 μερες ειναι ετοιμο.. στην Υγεια σας!!

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

ΛΙΚΕΡ ΑΧΛΑΔΙ

537289_304503773021150_917359149_n.thumb1379489_304503769687817_1303763497_n.thu
ΛΙΚΕΡ ΑΧΛΑΔΙ
 
ΣΥΝΤΑΓΗ
1 κιλό αχλάδια
1 λίτρο- ρουμι ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζαχαρη
2-3 γαρύφαλα
2-3 μπαχάρια
1 φύλλο αρμπαρόριζας
1 ξυλο βανίλιας
1/2,.λεμόνι 

κοβω τα μισά απο τα αχλάδιαμου στα 4 και τους βγάζω τα κουκουτσια οχι τις φλουδες οσο πιο ωριμα και ζουμερα και μυρωδικα ειναι τα αχλάδια τοσο καλυτερο το λικέρ.. τα κλεινω σε ενα βάζο μαζί με το ποτο για περιπου 5 μέρες με μισό λεμόνι μαζι..
Μετά απο μια εβδομάδα κόβουμε σε κοματάκια τα υπολοιπα αχλάδια σε κυβους εντελώς καθαρισμένα και τα βράζω σε σιρόπι με τα μπαχαρικά την ΄ζάχαρη και 1 φλυτζάνι νερό για 10 λεπτα περιπου .. το αφήνω για 24 ώρες.. και ότα κρυωσει το ριχνω στο βάζο.. τα ανακατευω καλά και τα αφήνω ολα μαζι για 10 τουλάχιστον μερες.. στραγγιζω και σερβίρω. απιθανο
Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά
cook

1899903_352100244928169_129995561_n.thum

1 κιλο φραγκοσυκα καθαρισμενα 
1 λιτρο κονιακ
1 κιλο ζαχαρη
1 μοσχοκάρυδο κομμενο στα 4
1 φλουδα απο πορτοκαλι
1-2 κανελες..
Ολα μαζί σε ενα αποστειρωμενο βάζο για 2 μήνες στον καλοκαιρινό ηλιο .ανακοινω συνεχεια μεχρι να λιωσει η ζαχαρη .σουρώνω με διπλο τουλι και απολαμβάνω ενα υπεροχο λικερ..

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

 
cook

10590419_448076885330504_330356685047979

Λεμόνι -τζίντζερ (συνταγη)
Ενα ιδιαιτερα ενεργειακο ποτο 
1 λιτρο ρακή
100 γρ. τζιντερ
1 κλωνάρι αρμπαροριζα
5-6 λεμόνια τις φλουδες
1 ξυλο κανελας
2-3 κουταλίες της σουπας μαυρη ζαχαρη η μέλι

Tip. 1 καυτερή πιπεριά για 1-2 μέρες την αφαιρουμε μετά .. η και περισσοτερες , αν αντεχουμε τα καυτερα .
-- 
τα κλεινουμε ολα αυτα μαζι σε ενα βάζο για 1 μήνα περίπου . Σουρωνω και προσθέτω αν θέλω μελι ή τον χυμό απο λεμονι ή πορτοκάλι...

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

 
cook

λικερ (κιρς) kirsch

 
11540830_545468925591299_4244286810986781610958_545468908924634_416208828975505311013280_548893361915522_669899745062541
λικερ (κιρς) kirsch

ΥΛΙΚΑ
300γρ κουκούτσια από κεράσια
10-12 κουκούτσια από βερύκοκα
1 κιλο ρακί 
1 κιλο ζάχαρη
1 κλωναρι Αρμπαροριζα.
1 κανελα 2-3 σπορους καρδαμο

εκτελεση
Σπάμε κάποια απο τα κουκούτσια και τα βάζουμε στο ρακι . και μια κουταλία ζαχαρη .Μια άποψη είναι μόνο το εσωτερικό του κουκουτσιού, εγώ εβαλα όλο το σπασμένο κουκούτσι μαζί με τα τσόφλια. Και τα μπαχαρικα . Αφήνουμε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 1 μήνα .Μετά απο αυτο προσθέτω και το κιλό την ζαχαρη αφήνω μέχρι να λιωσει η ζαχαρη στον ΗΛΙΟ. αναταράσσοντας μερικές φορές για να μην πετρωσει η ζαχαρη. Το φιλτράρουμε από τουλπάνι ή από φίλτρο του καφέ, ΑΛΛΑ μονο οσο θέλουμε να κεράσουμε το αλλο τα φυλαμε σε ντουλάπι σκοτεινό . ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΨΥΓΕΙΟ..

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

 
cook

10341869_553296578141867_3639393961.thum

Συνταγή για λικερ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ..ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ, ΣΜΕΟΥΡΟ
1 κιλό φρουτα βατόμουρα, η σμεουρα, ή φραγκοστάφυλλα η(( και όλα μαζί γίνονται ενα θαυμάσιο λικέρ απο φρούτα του δάσους.. οι πόσότητα να είναι συνολικά 1κιλό απο ολα τα φρούτα.)
1 λιτρο κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
2-3 ξυλα κανέλλας
- Τα κλεινουμε ολα μαζι σε ενα βάζο για περιπου 1 μήνα ανακοινούμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.. αν ειναι πολυ γλυκό προσθέτουμε λιγο κονιάκ.. καλη επιτυχία..1 κιλό φρουτα βατόμουρα, η σμεουρα, ή φραγκοστάφυλλα η(( και όλα μαζί γίνονται ενα θαυμάσιο λικέρ απο φρούτα του δάσους.. οι πόσότητα να είναι συνολικά 1κιλό απο ολα τα φρούτα.)
1 λιτρο κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
2-3 ξυλα κανέλλας
- Τα κλεινουμε ολα μαζι σε ενα βάζο για περιπου 1 μήνα ανακοινούμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.. αν ειναι πολυ γλυκό προσθέτουμε λιγο κονιάκ.. καλη επιτυχία..

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

11800269_555308004607391_2177322791.thum

Συνταγη για Λικέρ για ροδάκινο η νεκταρίνη.

υλικα
1 κιλό φρούτα πλημένα και κομένα σε κομματάκια αν βάλω τα κουκουτσια τους θα γίνει (αμαρεττο) . (προσοχή το κουκούτσι του ροδάκινου να ειναι κλειστό )
1 λίτρο ρουμι ή τσικουδιά 
1 κιλό ζάχαρη..
2-3 κλωνάρια αρμπαρόριζας
1-2 κανέλλες
1-2 αστεροειδης γλυκανισους
το χυμό απο μισό λεμόνι.

εκτελεση
Τα κλεινουμε όλα μαζι σε μιά γίαλα σε σκοτεινό μέρος τουλάχιστόν 1 μήνα που ανακοινω και την ζάχαρη πολυ καλά .. σουρώνω τα βερύκοκα και σερβίρω το λικέρ.. καλη επιτυχία

 

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

 
cook

297122_251637204974474_83764652_n.thumb.11703191_555308264607365_3055425175.thum

Λικέρ για εκπληκτικό Βερύκοκο. και ροδάκινο
1 κιλό φρούτα πλημένα και κομένα σε κομματάκια αν βάλω τα κουκουτσια τους θα γίνει (αμαρεττο) . (προσοχή το κουκούτσι του ροδάκινου να ειναι κλειστό )
1 λίτρο ρουμι ή τσικουδιά 
1 κιλό ζάχαρη..
2-3 κλωνάρια αρμπαρόριζας
1-2 κανέλλες
1-2 αστεροειδης γλυκανισους
το χυμό απο μισό λεμόνι.
Τα κλεινουμε όλα μαζι σε μιά γίαλα σε σκοτεινό μέρος τουλάχιστόν 1 μήνα που ανακοινω και την ζάχαρη πολυ καλά .. σουρώνω τα βερύκοκα και σερβίρω το λικέρ.. καλη επιτυχία

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

λικερ πεπονι

941560_250441778427350_884647493_n.thumb

ολη η γεύση και το αρωμα του καλοκαιρίου με λικερ πεπονι..

Συνταγη για λικερ πεπονι..

1 κιλό σάρκα και σπορους απο ενα πεπόνι

1 λιτρο τσιπουρο η ρακι η τσικουδιά

1 κιλό ζάχαρη..

εκτελεση

Τα βάζουμε όλα μαζί σε μία γίαλα καλά κλεισμένα για 1 μήνα περίπου σε σκοτεινό μέρος και ανακοινουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη.. μετά απο αυτο σουρώνουμε και σερβίρουμε... (Αν ειναι πολυ γλυκό προσθέτουμε ενα φλιτάζνι ποτό ακομα και το αφήνουμε 1 εβδομάδα..) αν ειναι πολυ βαρή βάζουμε ενα σιρόπι από ΄ζαχαρη και νερό σε αναλογία 2 -1 και το ρίχνουμε στο ποτόμας.. καλη επιτυχιά. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΟΥΤΕ ΒΟΤΑΝΟ.. ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΙΓΗ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ , ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΔΙΚΟΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΓΕΥΤΩ ΑΤΟΦΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΝΩ... ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΑΝ ΙΔΕΑ.. ΑΛΛΑ ΔΙΚΙΑΣΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ !!!

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

Λικερ καρπουζι.

482624_257605331044328_1787717296_n.thum

Λικερ καρπουζι. (συνταγη)
1 λιτρο ρούμι ή κονιάκ ή τσίπουρο
5 φλύτζάνια ζουμία απο καρπούζι φιλτραρισμένο καλα
2,5 φλ. ζάχαρη.. 1/2 φέτα λεμόνι , 1 κλωναρι αρμπαροριζας

εκτέλεση
τα βράζω ολα μαζί για 5 λεπτά ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να λιωσει η ζαχαρη σκεπαζω και την αλλη μερα προσθετο το ποτό ..κλεινω σε μπουκάλια και φυλαω σε δροσερό μερος..
Ετοιμο το λικερ καρπουζι μυρωδάτο και δροσερό να το απολαυσετε με τριμένο παγο και αναψηκτικο..( Αυτο το λικερ οταν μεινει διαχωρίζεται σε δυο μερη..θα πρεπει πριν απο καθε χρήσει να το κινουμε καλα.. )

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

1378109_448647298606796_8672768097110124

1966910_448646738606852_275802720676383010646830_448646898606836_456825536340508

ΛΙΚΕΡ ΑΡΩΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 2 ΦΛ, ΟΥΖΟ
1ΚΙΛΟ ΦΡΟΥΤΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
5-6 ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΛΑ
2-3 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ
1/2 ΛΕΜΟΝΙ
500ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
-- 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΣΕ ΖΕΣΤΌ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ 1 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ .ΑΝΑΚΟΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

944309_250990948372433_482015474_n.thumb253253_250990941705767_214704320_n.thumb

ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΡΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ
ΟΦΕΛΗ
1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
2. κλινικά αποδεδειγμένο εξαιρετικό αποτέλεσμα για την καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα.
3. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
4. Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.
5. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
6. Προκαλεί απελευθέρωση του ραδιόφωνου δραστικών ουσιών και βαρέων μετάλλων
7. Επιτυχής όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου.
8. Ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις
9. Γενική τονωτική επίδραση επάνω; Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση ,διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των ιστών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.
10. Αντισηπτικές ιδιότητες: Ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Υψηλή περιεκτικότητα του ιωδίου οφέλη την ανάπτυξη στα παιδία. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα.
11. Θαυματουργό αποτέλεσμα: Επωφελής για τις εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές.
12. Αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
13. Υποαλλεργικό αποτέλεσμα: Χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς.

Αρώνια το νέο "super food" στην πόλη. Ένα φρούτο που εισέρχεται στο κόσμο της υγείας των τροφίμων. Ένα φρούτο το οποίο είναι φορτωμένο με ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι πολύ ευνοϊκά για την υγεία μας.

Αρώνια είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος με ύψος 2 έως 2.50m. Φυτεύεται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

 
cook

228467_250290625109132_1621478213_n.thum

943644_250290621775799_1856452320_n.thum

Λικέρ απο ολόκληρα μουσμουλα.. απο την δικιάσας μουσμουλικά χωρις κόπο και εξοδα.. καταπληκτικό ..!!!
Μουσμουλα και η Ευγερτική τους επίδραση που διατηρήται ακόμα και όταν φτίαξουμε το Μούσμουλο λικερ..
• Προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
• Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος
• Προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας
• Διατηρούν ομαλή αρτηριακή πίεση
• Προάγουν την απώλεια βάρους
• Βοηθούν στη διαδικασία σχηματισμού του αίματος
• Βελτιώνουν την όραση
• Ενισχύουν τα οστά και τα δόντια

574566_254443104693884_1455403199_n.thum                 971677_254443084693886_1603665340_n.thum                 970216_254443054693889_1187492858_n.thum

ΛΙΚΕΡ απο Μουσμουλα.σαν amaretto.(ΣΥΝΤΑΓΗ)
1 κιλό μουσμουλα κομμενα στην μέση με 5-6 απο τα κουκουτσιατους..
1 λιτρο Βότκα ή ασπρο ρουμι η (τσίπουρο ή ρακι) 
500 γρ . ζάχαρη
1/2 λεμόνι (τον χυμό και την λεμονοκούπα μετά ρίχνω μέσα στο βάζο)
2-3 σπορους καρδαμο..(προαιρετικά) . ΄ 
Τα βάζω όλα μαζι στην γιάλα για 1 μήνα περίπου ανακοινώντας απο καιρό σε καιρό για να λιωσει η ζάχαρη..σε σκοτεινό μέρος.. αφου περάσουν 30 μέρες σουρώνουμε και σερβίρουμε με τριμένο παγο και λεμόναδα σπιτική η σκέτο .. καλη επιτυχία.. ( δεν θα εχει φοβερό αρωμα ομως ειναι εξαιρετικό στην γευση και το χρωματου κεχριμπαρένιο λαμπερό.. ) κρατάει ολες τις θρεπτικές ουσίες του μουσμουλου και περισσότερο απο το κου κούτσι που εχει αντιμικροβιακές και αντισιπτικές ιδιότητες... Ενα λικερ σκέτο Βάλσαμο.!!!

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

cook

11039283_546019292202929_193048618099643
11695023_548893341915524_351986432058181

Υλικά:

  • 500γρ. άγρια βύσσινα. 500γρ. αγριοκέρασα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1000 ml κονιάκ
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

10414847_546019278869597_73419288118232211659468_546019262202932_635648181389000

Αποστειρώνουμε μια μεγάλη γυάλα που κλείνει Ριχνουμε όλα τα υλικά μέσα στη γυάλα, εκτός από το κονιάκ, την κλείνουμε καλά και την τοποθετούμε στον ήλιο για 30-40 ημέρες. Στον καυτο καλοκαιρινο Ηλιο. Κινουύμε συχνα τη γυάλα για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει εντελώς.και να μην πετρώσει..
Μετά τις τριάντα ημέρες ανοίγουμε τη γυάλα, προσθέτουμε το κονιάκ .
Την ξανακλείνουμε και την αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος σε 10 μέρες ειναι ετοιμο ομως οσο αφηνουμε τα φρουτα στο βαζο ωριμάζει το λικέρ.και αφήνει τα αρωματά και τις ευεργετικές του ιδιοτητες..
Όταν θελουμε να προσφέρουμε , φιλτράρουμε ΜΟΝΟ οσο χρειαζομαι με ένα σουρωτήρι και μια γάζα ή ενα τουλι εγω βάζω οργάντζα και το φυλάμε σε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΨΥΓΕΙΟ...Το υπολοιπο συνεχειζει να μένει στο βάζο με τα φρουτα του..

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά

×
×
  • Create New...