Jump to content
  • καταχωρήσεις
    218
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    53.136

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Η συνταγές της Βασούλας 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

13495047_1725280711044477_7896663535873122803_n (1).jpg

13432359_1725272551045293_8246708818931611157_n.jpg

ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ EVER ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ..ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!!!

500 γρ κιμας απο μπουτι κοτοπουλο
2 κρεμμυδια
1 σκελιδα σκκορδο
1/2 πιπερια κερατο τριμμενη
1 ντοματα μεγαλη
1/2 πουμαρο χυμο
2 κ.σ πελτε
150 γρ παρμεζανα τριμμενη
Λαδι..αλατι..πιπερι...κανελα...

Φτιαχνετε τον κιμα ως συνηθως...εγω τσιγαριζω κρεμμυδι,που το εχω περασει στο μπλεντερ...μαζι με την πιπερια..και κοβω και την σκελιδα του σκορδου...τσιγαριζω 10 λεπτα αλατι..πιπερι...βαζω μετα την ντοματα που την εχω περασει και αυτη στο μουλτι..με το μισο πουμαρο..τον πελτε..και μιση κουπα νερο....και ριχνω και ενα ξυλακι κανελα...σιγοβραζω 40 λεπτα περιπου....αφηνω να κρυωσει και ριχνω μεσα 150 γτ τριμμενη παρμεζανα...εαν δεν σας αρεσει βαλτε κεφαλοτυρι...

Σαλτσα για τα κανελονια...
Ριχνω 4κ.σ λαδι με μια σκελιδα σκορδο.....βαζω 400 γρ κετσαπ brava...και 1 ποτηρι νερο...αλατι..πιπερι..βασιλικο..την σιγοβραζω 15 λεπτα....βαζω κετσαπ γιατι μου αρεσει πολυ σαν σαλτσα και γλυκαινει δεν ξυνιζει...

1 πακετο κανελονια....τα γεμιζω με τον κιμα μου.....τα βαζω σε ενα ταψακι μικρο προς μεσαιο.26χ20 ειναι το δικο μου....απο πανω βαζω 3 φετες γκουντα να καλυψω τα κανελονια μου...ριχνω ολη την σαλτσα ..και απο πανω παλι βαζω παρμεζανα τριμμενη του παει η μοτσαρελα αν θελετε να βαλετε!!
Ψηνω στους 180 αερα για 35 -40 λεπτα............
ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΧΟΙΡΙΝΟ Η ΜΟΣΧΑΡΙ!!!
ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α.........................

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13529008_1726141627625052_6764397967122657643_n.jpg

ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΡΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ....

ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΑΛΑ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΣΗ..ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ...ΕΚΟΨΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΟΝ...ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΛΙ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΑΚΙ.....

 

cook

13510865_1726141754291706_591809111176090443_n.jpg

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. κονιάκ

50 γρ. κακάο

2 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Μαλακώνουμε το βούτυρο σαν αλοιφή (μπορούμε να το πετύχουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα ή σε μια φόρμα κορμού 23x 8 εκ. (τοποθετώντας στο εσωτερικό της μια μεμβράνη ώστε να ξεκολλάει εύκολα).

Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τουλάχιστον για 2 ώρες.

 

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/κλασσικό-μωσαϊκό-με-πτι-μπερ-παπαδοπο/

cook

ΚΟΥΡΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

13494753_1726313330941215_4393867709999057678_n.jpg

Συστατικά

1 κεσεδάκι(200 γρ.) γιαούρτι

1 κεσεδάκι ηλιέλαιο

5 1/2 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 κουτ. γλ. ζάχαρη

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 αυγό

τριμμένη φέτα για τη γέμιση

**το ηλιέλαιο και το αλεύρι το μετράμε με το κεσεδάκι του γιαουρτιού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.

Ζύμωνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα βερίκοκο), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.

Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι τριμμεή φέτα (μπορουμε να βάλουμε οτι γέμιση θέλουμε) και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλέιφουμε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 15-20 λεπτα

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/koyroy-tyropitakia

cook

13509034_1726328954272986_5138753045774202119_n.jpg

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΑΣΠΡΟ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!!!

250ML ΓΑΛΑ
200 ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΥΡΙ
250 ΑΣΠΡΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
1 ΑΥΓΟ
100ML ΛΑΔΙ
2Κ.ΑΛΑΤΙ
5Κ.Γ ΖΑΧΑΡΗ...

ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ..ΑΦΗΝΕΤΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΖΥΜΗ....ΨΗΝΕΤΕ ΑΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ....

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13494787_1727832520789296_898761844804423860_n.jpg

Σας λεω ζεσταινομαι..............ετσι εκανα ενα μιλκ- σεικ...σοκολατας με γκοφρετες φουντουκιου και νουτελα.........ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!
2 ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
10 ΠΑΓΑΚΙΑ
4Κ.Σ ΝΟΥΤΕΛΑ
100ML ΓΑΛΑ
4 ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ..........................ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13508878_1727520997487115_2334306804019560449_n.jpg

H ζαμπονοτυρομπεικονοπιτα μου...με πολυχρωμες πιπεριες..της ΒΑΣΟΥΛΑΣ!!

1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ALFA
10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ
10 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
200 ΓΚΟΥΝΤΑ
200 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
150 ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ....
ΛΑΔΙ

Κοβω ολες τις πιπεριες κυβακια...και τις περναω στο τεφαλ..με λιγο λαδακι...με το ζαμπον και το μπεικον και αυτα κομμενα κυβακια και σωταρω με λιγο λαδακι..πιπερακι...ισα ισα να τσιγαριστει το μπεικον....
Στρωνω το ενα φυλλο σφολιατας...σε μεγαλο ταψι..ολα τα τυρια τα εχω τριμμενα..βαζω απο ολα τα τυρια το 1/3..ριχνω απο το τεφαλ ολη την γεμιση...απο πανω το αλλο 1/3 τυριων..κοβω ροδελες την ντοματα καλυπτω ολη την γεμιση...ψιλοκομμενο μαιντανο και τα υπολοιπα τυρια..βαζω το αλλο φυλλο σφολιατας...
Απο πανω το αλοιφω με αυγο χτυπημενο και λιγο εβαπορε...
Ψηνω 1ωρα και πανω κατω στους 180..αναλογα τον φουρνο σας..θα δειτε με ενα μαχαιρακι απο κατω να εχει ψηθει καλα...
Κλαη επιτυχια..ειναι...... Φ Ο Β Ε Ρ Η....

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13439010_1727521170820431_5859674907880639896_n.jpg

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ LACTA..................ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.....ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ..Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ...

ΦΟΡΜΑ 28ΕΚ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
2 ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΤΩΝ 250ΓΡ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗ ΤΟRRE ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ 500ML
1 ΕΡΜΟΛ
2 LACTES ΤΩΝ 200 ΓΡ
400 ΓΡ ΑΧΝΗ
1 ΕΣΠΡΕΣΑΚΙ ΚΑΙ 2 ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΑΚΑΟ.....

ΒΑΖΩ ΛΙΓΟ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ.....ΒΟΥΤΑΩ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΣΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ..ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΩ ΣΑ ΒΑΣΗ ΚΑΤΩ....ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΥ..ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΑΚΡΗ...ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΟΥ ΜΕ 200 ΓΡ ΑΧΝΗ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΕΡΜΟΛ ΜΕ 100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ.....ΥΣΤΕΡΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΡΕΜΑ....ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΒΑΖΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΗΝ ΜΙΑ LACTA ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ.....ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΟΥΣ..ΞΑΝΑ ΒΑΖΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ..ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ...ΤΗΝ ΑΛΛΗ LACTA....ΞΑΝΑ ΓΥΡΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ...ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΟΥΣ.....ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΚΑΟ....
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η!!!!!!!
ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!
ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ.......

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13507001_1727521134153768_9163258324752707653_n.jpg

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ LACTA..................ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.....ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ..Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ...

ΦΟΡΜΑ 28ΕΚ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
2 ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΤΩΝ 250ΓΡ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗ ΤΟRRE ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ 500ML
1 ΕΡΜΟΛ
2 LACTES ΤΩΝ 200 ΓΡ
400 ΓΡ ΑΧΝΗ
1 ΕΣΠΡΕΣΑΚΙ ΚΑΙ 2 ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΑΚΑΟ.....

ΒΑΖΩ ΛΙΓΟ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ.....ΒΟΥΤΑΩ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΣΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ..ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΩ ΣΑ ΒΑΣΗ ΚΑΤΩ....ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΥ..ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΑΚΡΗ...ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΟΥ ΜΕ 200 ΓΡ ΑΧΝΗ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΕΡΜΟΛ ΜΕ 100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ.....ΥΣΤΕΡΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΡΕΜΑ....ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΒΑΖΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΗΝ ΜΙΑ LACTA ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ.....ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΟΥΣ..ΞΑΝΑ ΒΑΖΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ..ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ...ΤΗΝ ΑΛΛΗ LACTA....ΞΑΝΑ ΓΥΡΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ...ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΟΥΣ.....ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΚΑΟ....
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η!!!!!!!
ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!
ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ.......

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13339659_1720233668215848_9025987011598768430_n.jpg

13566143_10210071022960402_732370477_n.jpg

Μιλφεακι γρηγορο..ευκολο ...οικονομικο της Βασουλας..με πολυ βελουδινη μους-κρεμα....
Και μετα απο ωρες...με αυτα τα σφολιατινια τα θεικα....κανουν κρατσ-κρουτς.....ΔΕ ΠΑΝΙΑΖΟΥΝ!!

1 ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ 250 ΓΡ
150 ΓΡ ΑΧΝΗ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΚΑΡΝΙ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΥ
200 ML ΓΑΛΑ
ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΧΤΥΠΗΣΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΕ 150 ΓΡ ΑΧΝΗ....ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣ...ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΚΑΡΝΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΑΝΤΙΓΥ....ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣ-ΚΡΕΜΑ....
ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΟΣΜΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ....Η ΣΕ ΜΠΩΛΑΚΙΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΩΛΑΚΙΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ...ΚΡΕΜΑ-ΜΟΥΣ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ..
ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΙΝΙ ΜΙΛΦΕΑΚΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΟΥ!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13522074_1727530314152850_5869284013687551392_n.jpg13576406_10210071019600318_809455479_n.jpg

ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ!!

4 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
3 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ
3 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ FOUANTRE
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
3 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ 2 ΑΥΓΑ..ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ...2 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ....ΑΛΑΤΙ..ΠΙΠΕΡΙ..ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ SAUCE BARBEQUE

ΦΡΥΓΑΝΙΖΩ ΤΑ ΨΩΜΙΑ...ΒΑΖΩ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ..ΤΥΡΙ...ΖΑΜΠΟΝ..ΟΜΕΛΕΤΑ..ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ...ΤΟ ΚΑΝΩ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ....

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13094351_1709710812601467_26683124412913.jpg13164458_1709710742601474_65530257273735.jpg13178930_1709710972601451_87960681484431.jpg

Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΦΟΥΝΤΟΥΚΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΑΓΕΙΑ!!!!

1 ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ ADORO Η NOYNOY 410ΓΡ
1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΝΟΥΝΟΥ 400ΓΡ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ GARNI ΣΟΚΟΛΑΤΑ 100ΓΡ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ
3 Κ.Σ ΜΕΛΙ
200 ΓΡ ΝΟΥΤΕΛΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
2 ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΒΑΠΟΡΕ,ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΚΑΡΝΙ 8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑ ΣΑΝΤΙΓΥ...ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΟΥ...ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΥΤΕΛΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΑ 3 ΛΕΠΤΑ...

ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΠΑΤΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ COOKIES.....MEΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ COOKIES..ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ 4 ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ...
ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ COOKIES ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ.....ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 4 COOKIES ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.................ΘΕΙΚΟ...
ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ 6 ΩΡΕΣ Η ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13226833_1710667109172504_70595110342021.jpg13220960_1710667269172488_71699489875969.png

ΧΤΕΝΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ.....

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΤΕΝΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
20 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 Κ.Σ ΠΕΛΤΕ
1 ΚΥΒΟ ΚΝΟΡ ΖΕΛΕ ΦΡΕΣΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΔΑΦΝΟΦΥΛΟ

ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΝΑ 5 ΛΕΠΤΟ...ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΖΟΥΛΙΕΝ ΚΟΜΜΕΝΕΣ....ΤΙΣ ΑΦΗΝΩ 5 ΛΕΠΤΑ...ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΒΑΖΩ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ...1.5 ΩΡΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ...

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΟΥΡΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ 4 Κ.Σ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ 150 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΑ....

ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΠΗΛΙΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΚΟΥΝΤΑ....

ΨΗΝΩ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 30 ΛΕΠΤΑ...
Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΒΓΑΖΕΙ 5 ΠΗΛΙΝΑ ΒΑΡΒΑΤΑ.....
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ....

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

Λουκουμάδες

13240710_1711249049114310_38894029059266.jpg13244753_1711248932447655_61995508154629.jpg

Υλικά συνταγής

 

500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι

περίπου 2 φλ. τσαγιούχλιαρό νερό

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

θυμαρίσιο μέλι

κανέλα

καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα

Τραγανός λουκουμάς, ζεστός, με μπόλικο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε ένα λουκουμά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάει εύκολα και να πέφτει στο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

 

Mερίδες: 10

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά

ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΣΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ...ΓΤ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΕΤΣΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΕΔΩ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΑΚΙ..Ο ΚΑΘΕΝΑς ΟΤΙ ΓΕΜΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ

http://www.argiro.gr/Recipe/λουκουμάδες

cook

13237779_1711612912411257_2824322051644310939_n.jpg13221109_1711613632411185_7590819438243226801_n.jpg

Υλικά συνταγής

 

1 φύλλο σφολιάτα του χεριού σας της Alfa

6 φρέσκα αβγά

10 φέτες μπέικον ή άλλο αλλαντικό

200 γρ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτοκομμένες σχεδόν διάφανες φέτες (προαιρετικά)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 αβγό χτυπημένο

2 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας επάνω. Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).

Χτυπάμε το αβγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αβγό.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC-220ºC στον αέρα για 12'-15΄ ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή. Την βγάζουμε από το φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ºCΣτο αβγό που περισσεύει προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπίπερο και το κασέρι. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα. Απλώνουμε σε μια στρώση, το πολύ λεπτοκομμένο κρεμμύδι.
Κάνουμε έξι φωλιές με ψιλοκομμένο μπέικον αφήνοντας κενό στη μέση και ρίχνουμε από ένα ολόκληρο αβγό, με προσοχή να μην σπάσει (το αποτέλεσμα είναι αβγό μάτι ολόκληρο).Ψήνουμε για περίπου 20' να σταθεροποιηθούν τα αβγά και να ψηθεί η κρέμα τυριού με το μπέικον. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

http://www.argiro.gr/Recipe/Αβγά-με-μπέικον-και-κασέρι-σε-τραγανή-σφολιάτα

cook

13245286_1711724259066789_4429314355608931897_n.jpg

ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ..ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!!

1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 200 ML 
150 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
200 ML ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 ΑΥΓΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 Κ.Γ ΑΛΑΤΙ

OΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΕΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΧΟΥΛΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙ....
ΓΕΜΙΣΗ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΚΙ.....ΕΣΕΙΣ....ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

ΨΗΝΕΤΕ....ΣΤΟΥΣ 170 ΑΕΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΥΣΑΜΑΚΙ!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

Τάρτα με κολοκυθάκια

13256281_1713129752259573_7924844844805094338_n.jpg

Για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. που το έχουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν ξεκινήσουμε

1 πρέζα αλάτι

125 γρ. βούτυρο παγωμένο καλά και κομμένο σε μικρούς κύβους

60 γρ. γιαούρτι

2 κ.γ. χυμό λεμόνι

60 ml πολύ παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 5 χιλιοστών

1.5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κούπα τριμμένη φέτα μαλακή

λίγη τριμμένη μοτσαρέλα (100 γρ.)

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

Επιπλέον

1 αυγό

1 κ.σ. νερό

 

Για τη ζύμη

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το νερό και το λεμόνι με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι και με τα χέρια μας τρίβοντας τα, κάνουμε το βούτυρο να μοιάζει σαν τρίμματα.

Προσθέτουμε και το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Τέλος γρήγορα με τα χέρια μας σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Για τη γέμιση

Για να ετοιμάσουμε τα κολοκυθάκια τα βάζουμε στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα.

Απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Σκουπίζουμε και την πάνω μεριά με χαρτί κουζίνας επίσης.

Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να μαράνουμε λίγο τα κολοκυθάκια και να μην έχουν τόσα υγρά όταν μπουν στην τάρτα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι

Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με μια κ.γ. από το σκορδόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα τη γεύση μας.

Αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την τάρτα μας.

Για την τάρτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Βάζουμε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη και επιπλέον αλευριού ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλο διαμέτρου 30 εκ.

Μεταφέρουμε το φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη πάνω στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Βάζουμε το μείγμα του τυριού πάνω στο κέντρο της τάρτας αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκ. γύρω γύρω από τη ζύμη κενό.

Απλώνουμε όμορφα τις φέτες από τα κολοκυθάκια πάνω στο μείγμα των τυριών.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα του σκορδόλαδου.

Ξεκινάμε να διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από την γέμιση δημιουργώντας όμορφες πτυχές.

Το κέντρο της τάρτας παραμένει ανοιχτό.

Είναι μια “χωριάτικη” τάρτα-πίτα οπότε δεν χρειάζεται να είμαστε καλλιτέχνες στο δίπλωμα.

Η ζύμη είναι πάρα πολύ τραγανή και τριφτή όταν ψήνεται αλλά πολύ μαλακή όταν την φτιάχνουμε και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για τις απλές τάρτες μας.

Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό σε ένα μπολάκι.

Ψήνουμε την τάρτα αφού απλώσουμε με ένα πινέλο το μείγμα από αυγό και νερό πάνω στη ζύμη.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη και να φουσκώσει ωραία το τυρί.

Αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά, σκορπίζουμε το βασιλικό από πάνω και σερβίρουμε ζεστή κόβοντας σε τρίγωνα.

http://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/tarta-me-kolokythakia

cook

13269255_1713129735592908_2517265231124052632_n.jpg

ΥΛΙΚΑ

Super αφράτο κέικ με κακάο!

2 κούπες ζάχαρη

1 και 3/4 κούπες αλεύρι

3/4 κούπας κακάο

1 και μισό κ.γ. σόδα

1 και μισό κ.γ. baking

1 κοφτό κ.γ. αλάτι

2 βανίλιες

2 αυγά

1 κούπα γάλα

μισή κούπα σπορέλαιο

1 κούπα βραστό νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Super αφράτο κέικ με κακάο!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα, εκτός από το νερό που το ρίχνουμε τελευταίο.

Αφού το ρίξουμε, ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.

Ψήνουμε στους 170 για 55 λεπτά.

 

http://www.yiannislucacos.gr/user-recipe/4919/super-afrato-keik-me-kakao#.Vz8J__mLTcs
Απλα εγω το εκανα στην φορμα μου την μακροστενη και απο πανω αλειφω νουτελα.....

 

cook

13095814_1703795046526377_844455044279608077_n.jpg

Τα κοτοχοιρινοκεφτεδομπιφτεκακια της ΒΑΣΟΥΛΑΣ! ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ!!!

Τα κοτοχοιρινοκεφτεδομπιφτεκακια της ΒΑΣΟΥΛΑΣ!

350 ΓΡ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ 500 ΓΡ ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ 4Κ.Σ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ 2 Κ.Σ ΞΥΔΙ 1 ΑΥΓΟ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΡΙΓΑΝΗ 1.5 Κ.Σ ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΣΕΡΙ Η ΓΚΟΥΝΤΑ

ΤΑ ΕΠΛΑΣΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ 3 Κ.Σ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ.... ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΚΡΑ ΣΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΙΣΑ...ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΜΠΕΙΚΟΝ.... ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 35 ΛΕΠΤΑ.... ΕΨΗΣΑ ΜΙΝΙ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ... ΚΑΙ ΣΩΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ,ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ!! ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ!!!

https://www.facebook.com/notes/η-τρελοκουζινα-της-βασουλας/τα-κοτοχοιρινοκεφτεδομπιφτεκακια-της-βασουλασ-μαγευτικα/1698202117085670

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13055405_1702354300003785_989523896160386947_n.jpg12990909_1702355296670352_7156046631497531336_n.jpg

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ!!
ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 28 ΕΚ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΤΗΣ ALFA
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
15 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΚΟΠΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 200 ML
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ 1 ΚΥΒΟ ΜΟΣΧΑΡΙ...
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ

ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ...

ΒΑΖΕΤΕ 3 ΦΥΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΔΩΣΕΙ,ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΛΛΑ 3 ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΟΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΑ ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ....ΡΙΧΝΕΤΕ....ΤΑ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ....ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ....ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΦΥΥΛΑ...ΧΑΑΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΣΟΔΑ...
ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 40 ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ....
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

 

 

cook

13043486_1701540836751798_6853165341353363711_n.jpg

Ποσες δοκιμες να πετυχω αυτα τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΤΙΚΑ.........soft kings cookies...με lacta και σταγονες σοκολατας......
Δεν θα ξαναγορασετε ποτε τα ετοιμα.............
Ενταξει αυτα θα τα κανω στα μωρα οπωσδηποτε στο παρτυ....και βλεπω να μου τα τρωνε πρωτα τα μεγαλα μωρα emoticon tongue!!!
Eχω κεφια και ολο φτιαχνω....γτ το παρτυ μας θα σκισει φετος!!
Για 20 κομματια...
130 γρ βουτυρο adoro,lurpak, η και βιταμ μπορειτε να βαλετε
3/4 κουπα μαυρη ζαχαρη
3/4 κουπα κακαο
1 αυγο
1 κουπα φαρινα
1 βανιλια
1/2 κ.γ αλατι
Lacta 200 gr
Σταγονες σοκολατας 100 γρ
Χτυπαω πολυ καλα βουτυρο με μαυρη ζαχαρη,μεχρι να γινει λειο μιγμα,βαζω το αυγο,αλατι και την βανιλια...ριχνω το κακαο κοσκινισμενο...συνεχιζω.....το χτυπημα...και στο τελος το αλευρι....βαζω ψιλοκομμενες lacta....κι βαζω και τις σταγονες και και παλθω...
Στρωνετε μια λαδοκολα πλαθετε σε μπαλακια καρυδιου...και βαζω παλι απο πανω σταγονες στα μπισκοτα!!
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 165 με 170 
μονο 8 λεπτα..................................
Η αντιστασεις 180 παλι 8 λεπτα..............
Και θα με θυμηθειτε.....................................ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οταν βγουν θα σας φανουν μαλακα σε 5 λεπτα θα εχουν σφιξει οπως πρεπει...ειναι σαν μπραουνις cookies!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13015392_1700870450152170_6360655355707937381_n.jpg

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ...

Το παντεσπανι της ΒΑΣΟΥΛΑΣ........................ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΕΣ!
Mε αυτο το παντεσπανι εκανα τις τουρτες του Τασουλη μουυ!!
Μα ολες οι μαμαδες μου ζητησαν την συνταγη μου..
Αφρατο,βελουδινο και τετοια νοστιμια σε παντεσπανι δεν ειχα ξαναδοκιμασει......

Υλικά
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
1 κουτ. μπέικιν
1/8 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. 
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη..και έπειτα έναν έναν τους κρόκους.

Κλείνουμε το μίξερ,ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά να μη φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσει το μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κουταλιά κουταλιά.
Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.....
και το ψήνουμε για 20-30 λεπτά.στους 175 στις αντιστασεις!!.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ...ΣΙΡΟΠΙ..ΜΟΥΣ ΝΟΥΤΕΛΑΣ..ΞΑΝΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΞΑΝΑ ΣΙΡΟΠΙ.....ΑΛΕΙΦΩ ΟΛΟ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΝΤΙΓΥ..ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΝΤΛ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ...

ΣΙΡΟΠΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΝΕΡΟ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΤΟ ΒΡΑΖΕΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ....

https://www.facebook.com/notes/η-τρελοκουζινα-της-βασουλας/κορμος-με-μους-νουτελαςκαι-κομματακια-σοκολατας-με-oreoτης-βασουλασ/1671394273099788

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13173684_1707638116142070_5493288135557830900_n.jpg

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΥΡΟΚΕΚΑΚΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!!

8 Κ.Σ ΑΛΕΥΡΙ
8 Κ.Σ ΓΑΛΑ
3 ΑΥΓΑ
1 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
4 Κ.Σ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
10 Κ.Σ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΑ
ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΗΚΗ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ ΑΓΕΛΑΔΟΣ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΑΡΩΜΑ....

ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΜΑΦΙΝΣ ΨΗΝΕΤΕ 180 ΑΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΜΕ 30 ΛΕΠΤΑΚΙΑ!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

VASIA VASIA

cook

13138766_1709158135990068_8559483775366583857_n.jpg13177663_1709158279323387_353702313727432886_n.jpg

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΑΚΙ 22Χ17 ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ.....

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ,ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ....
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ..........ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΕΙΚΟΝ...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ 3 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΗΣ BRAVA ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΕΙΚΟΝ....

http://cook.gr/mycook/entry/1212-κοτοπιτα-με-μαγιονεζατυρια-και-πατατακια/

×
×
  • Create New...