Jump to content

ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    5.990

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές τις Μάρθας Νεφιντιδη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Φανουροπιττα

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καρύδι τριμμένο
1 χούφτα σταφίδες μουσκεμένες και αλευρωμένες
1 φαριν απ
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ η’ λικέρ
<<το ποτήρι που μέτρησα τα υλικά μου χωράει 300 γραμ χυμο με ένα τέτοιο ποτήρι μετράτε τα υλικά σας >>

εκτέλεση
σε ένα λεκανάκι βάζουμε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη και όταν έχει λιώσει η ζάχαρη βάζουμε το λαδάκι και τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος βάζετε και τις σταφίδες
ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα δοκιμάζοντας με ένα καλαμάκι από σουβλάκι αν κολλάει !!!!!
το ταψί το δικό μου είναι 25 εκατοστά!!!
καλή επιτυχία!
και του χρόνου με υγεία!

21078798_1466893833345801_7800508611138344450_n.jpg

21192338_1466893836679134_5862405254507146319_n.jpg

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Χατσαπουρι

16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
300 γρ γάλα 
100 γρ βουτηρο
2αυγα
2κ γ ζαχαρη 
1κ γ αλατι 
10 γρ μαγιά ξερή 
Γεμιση :
300 γρ φέτα 
200γρ ανθοτυρο
200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
Απο πανω :
50-100 γρ βουτηρο 
Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

cook

Milk read 

16807517_1281594798542373_5903094762893065545_n.jpg.ee463f53c24e94d3cd2cb4d0ef1292ae.jpg16806717_1281594778542375_729892517526624524_n.jpg.9f922ca31d882becb716a60adfcd85d3.jpg16807389_1281594745209045_1488649701518653019_n.jpg.d232b58e14f7f6f4687ca2ef61e1dced.jpg

Milk read 
550 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις
90 γρ ζαχαρη
50 γρ γαλα σκονη (Regilait εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ)
20 γρ ξερή μαγια( εγώ εβαλα 14 γρ)
7 γρ αλατι
1 αυγο
50 γρ βουτυρο λιωμενο
300 μλ φρεσκο γαλα
Οδηγίες
Στο μιξερ χτυπάμε για 15'ολα μαζι (all in one)
Μετα αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα
Ανοίγουμε φύλλο κ βαζουμε μέρεντα μεσα και κανουμε μπαλάκια η οτι σχημα θελει ο καθένας
Στον φουρνο 180 βαθμους για 20'.
Μολισ βγουν απο το φουρνο, αλειφω με βουτυρο για να γυαλισει.(εγώ εβαλα μαρμελάδα ροδάκινο 

Για τη ζύμη :
250 ml γάλα ,
42 γραμ. μαγια φρέσκια ,
5 αυγα ,
100 μλ ηλιέλαιο ,
6 κ. σ. ζάχαρη ,
1 βανιλια ,
800-1000 γρ. αλεύρι
φτιάχνουμε τη ζύμη αφηνουμε να φουσκώσει
κρέμα :
750 ml γάλα ,
2 φακελακια πουτίγκα βανίλιας ,
100 γραμμ ζάχαρη
Για το άλειμμα
2. κ σ μαρμελάδα βερίκοκου
2 κ. σ. νερό
Οδηγίες
Την κρέμα για τη γέμιση την κάνουμε όπως γράφουν τα φακελάκια στη συσκευασία και τη αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το γάλα μας μαζί με τη ζάχαρη, αφήνουμε να ανέβει για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά καιζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε να φουσκώσει καλά 1 με 2 ώρες.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο μακρόστενο και απλώνουμε πάνω της την κρέμα. Ρολάρουμε κόβουμε φέτες, τις βάζουμε πλάγια σε ταψί (όπως η φωτό). Αφήνουμε πάλι να ανέβει καιψήνουμε στους 200 βαθμούς για30΄- 40'.
Μετά και αφού κρυώσουν αλείφουμε με μαρμελάδα βερύκοκο .
Μπορούμε να κάνουμε και σχέδια, παίρνουμε 2 κ σ ζάχαρη άχνη +1κ σ γάλα ανακατεύουμε και περιχύνουμε κάνονταςζικ ζακ για ομορφιά.

cook

Συνταγη για τη κορόβκα

13444025_1067096529992202_956406651_n.jpg13459598_1067096513325537_50262717_n.jpg13459631_1067096549992200_830901318_n.jpg13444390_1067096556658866_1622219434_n.jpg13451053_1067096566658865_1752712320_n.jpg13459492_1067096569992198_1223987864_n.jpg

Συνταγη για τη κορόβκα ...Για τη ζυμη ....200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζαχαρη 1κ γ σοδα 1αυγο 2 κ σ κακάο 400-500 γρ αλευρι ....Βουτηρο με ζαχαρη ανακατευουμε προςθετουμε ,αυγο ,σοδα,κακάο ,κ αλευρι κανουμε τη ζυμη βαζουμε συο ψυγειο για 20-25'....Φτιάχνουμε τη γεμιση ...500 γρ ανθοτυρο 400 γρ κρεμα γάλακτος 2αυγα 150 γρ ζαχαρη 3κ σ νισεστες (κορν φλάουρ )ολα μαζι ανακατεβουμε ....βγαζουμε δη ζυμη ανοίγουμε φίλο κρατάμε μικρό κομμάτι για το ντεκόρ βαζουμε σε τσερκι 26 εκκ στο πάτο κ στα πλαϊνά με τα χερια βαζουμε τη γεμιση κόβουμε απο το κομμάτι που κρατήσαμε διάφορα σχεδια κ βαζουμε απο πανω στη γεμιση βαζουμε σε φουρνο 180* για 60' κανουμε τσεκάπ με οδοντογλυφίδα αφηνουμε 15-20' να κρυωσει κ το κόβουμε καλο μεσημερι ....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

13383602_1063314897037032_1066831408_o.jpg

Μελιτζάνες ρόλο με καρύδια κ σαφράν .... Υλικά : μελιτζάνες 5τεμ Σκόρδο 4σκελιδες Αλατι Σαφράν 1/2κ γ Ξύδι 1 κ σ Χμελι σουνελι Ρόδι 1τεμ Καρύδια 250 γρ Ζεστό νερο Ανιθο Λάδι για τηγάνισμα Πλένουμε ,κ κόβουμε της μελιτζάνες στο μάκρος βαζουμε αλατι για να γλυκανθουνε αφηνουμε 15-20'μετα στήνουμε για να βγει το νερο που που εχουνε ..... Ζεστάνουμε το λάδι Τυγανιζουμε απο της δυο πλευρές κ της βαζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθεί το λάδι .... Γεμιση :καρύδια κ σκόρδο παίρναμε απο μουλτι η μπλέντερ αδειαζουμε σε ενα μπολ Βαζουμε σαφράν ,αλατι,ξύδι,κ νέρο γεμιση δεν πρεπει να γίνει σφηχτη στο τελος ρόδι καθαρισμένο .....Παίρνουμε τη μελιτζάνα βαζουμε τη γεμιση σε ολο το μάκρος κ τυλιγουμε σε ρόλο ....βαζουμε στο πιάτο κ απο πανω ρόδι κ ανιθο ...

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Λιουλα-κεμπάπ

13396773_1063309073704281_1909903365_o.jpg

Λιουλα-κεμπάπ ... Λιουλα-κιμάς Κεμπάπ -τυγανιτο Για να φτιάξουμε λιουλα -κεμπάπ ο κιμάς δεν πρεπει να ειναι παγωμένος ,πρεπει να παρέχει κ λιγο ξιγη ,κεμπάπ μπορεις να ψήσεις σε γκριλ η τηγάνισμα στο τιγανι .... Υλικά : 1 κιλό κιμάς αρνί 600γρ χοιρινό Καυτερή πιπεριά 1τεμ Κόλιανδρος φρέσκος 50 γρ Κρεμμύδι ξερό 3τεμ Γοδζι 1κ σ Αλατι ,πιπέρι Λάδι ηλαιελαιο για τιγανισμα Λαβας λεπτο για να τυλίξουμε το κεμπάπ Ρόδι ,κόλιαντρο για γεμιση Μαρινάδα απο ..... 1κρεμιδη Ξύδι απο κοκινο κραςι 100μλ 1κ σ ζαχαρη Αλατι ,πιπέρι Βαζουμε το κιμα σε ενα μπολ κόβουμε ψιλό το κόλιαντρο με το μαχαίρι ,το κρεμμιδι πολη ψιλό αλατι ,πιπέρι κ καυτή πιπεριά .Ανακατευουμε πολη καλα για να αναμιχθούν ολα τα υλικά μαζι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20' Ως τοςο φτιάχνουμε ματιναδ :αλατι ,πιπέρι ,ζαχαρη ,ξύδι ανακατευουμε μεχρι να λιωσει αλατι ,ζαχαρη κόβουμε το κρεμμιδι σε λεπτές φετούλες μιςο στρογγυλές δαχτυλάκια ,αφηνουμε στην άκρη .Βαζουμε σε μια κατσαρόλα 1ποτιρι νερο να βρασει κ βαζουμε τα κρεμμύδια μεσα για 2-5'δεν χρεαζετε βράσιμο αυτο κανουμε για να μαλακώσει το κρεμμιδι βγαζουμε απο νερο κ βαζουμε σε μπολ που ειναι ξύδι .....Κόβουμε το λαβας σε διάσταση του κεμπαμ ... Κόβουμε κόλιαντρο βαζουμε σε μπολ κ ρόδι . Ολα έτοιμα ξεκιναμε τα κεμπάπ μας ,παίρνουμε κομμάτι απο έτοιμο κιμα κ κανουμε κεμπάπ σαν το σχημα (σουτζουκάκια )αλλα λιγο ποιο λεπτά κ μακριά τοποθετούμε σε πυρέξ ...Αν θελουμε να κανουμε στο γκριλ βαζουμε απο πανω λάδι αν στο τιγανι αλευρονουμε ...Βαζουμε το τιγανι να ζεσταθεί με το λάδι κ τιγανιζουμε τα κεμπάπ απο της ολες μεριες μεχρι να παρουν χρώμα ,χαμιλονουμε τη φωτιά κ το ψηνουμε μεχρι να ειναι ψιθουν καλα ... Στο κομμένο λαβας βαζουμε κόλιαντρο ,ρόδι το κεμπάπ κ απο πανω το κρεμμιδι που ειναι στη μαρινάδα ...τυλιγουμε το κεμπάπ κ ειναι έτοιμο για σερβίρισμα τρωγετε με το χέρι ......

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μπλινι(κρέπες )με κιμα

13383378_1063303453704843_431624411_o.jpg

Μπλινι(κρέπες )με κιμα ... Υλικά ...2αυγα 1.κ.σ ζαχαρη 3κ σ ηλαιελαιο 1ποτιρι γάλα 1ποτιρη αλευρι 1κ γ σοδα Μαγιρηκη Ανακατεβουμε αυγα με ζαχαρη βαζουμε το 1/2 ποτ γάλα κ ολο το αλευρι με σοδα ανακατεβουμε με το Συρμα κ στο τελος ηλαιελαιο αφηνουμε λιγο να ξεκουραστεί κ κανουμε τη γεμιση .... Γεμιση ....400 γρ κιμα 2κρεμιδια Αλατι Πιπέρι .... Λαδη Στο λάδι τσιγαριαζουμε το κρεμμιδι το οποίο παίρναμε απο μουλτι βαζουμε κ το Κιμα μεσα τσιγαριαζουμε 20'μετα βαζουμε αλατι πιπέρι ...το αφηνουμε στην άκρη ....Παμε να φτιάξουμε της κρέπες μας ....Παίρνουμε το τιγανι παίρναμε με χαρτοπετσετα λιγο λαδωμένη κανουμε τη κρέπα μας ...Οποτε παίρνουμε τη κρέπα γυρίζουμε απο τη καλη μεριά βαζουμε τη γεμιση 1-2κ σ κ τη τυλιγουμε σαν φακελακη η σε ρόλο ...Παίρνουμε ενα τογανη βαζουμε λιγο λάδι μεσα κ τους τιγανιζουμε μεχρι να παρουν χρώμα κ το σερβίρουμε ...

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Γλυκο με μπισκοτα

13401243_1062358333799355_480055688_n.jpg13393083_1062358323799356_324915865_n.jpg13407571_1062358347132687_496847894_n.jpg13407716_1062358343799354_242201597_n.jpg

Γλυκο με μπισκοτα ....... Για μία φόρμα Νο 26:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη 6 κουταλιές σούπας νισεστέ (ή κορν-φλάουρ) 50γρ κουβερτούρα(εγώ εβαλα 100γρ) 1 κουτί Morfat σαντιγύ 1 ζαχαρούχο γάλα 100 γρ τρούφα σοκολάτα 100 γρ σταγόνες σοκολάτας(εγώ στόλιζα με λιωμένη σοκολατα κ λιγο μέρεντα )

Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα με έλασμα.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το νισεστέ (ή το κορν-φλάουρ) ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε το βιτάμ,

την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και μόλις γίνει σαν λεία κρέμα και πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε τα μπισκότα με την καυτή κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Χτυπάμε την σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα.

Αδειάζουμε την σαντιγύ πάνω στην τούρτα και γαρνίρουμε με τις σταγόνες σοκολάτας, με χρωματιστές πέρλες ή με νιφάδες σοκολάτας.(εγώ χρισιμοποιησα μέρεντα κ σοκολατα λιωμένη ) Βάζουμε την τούρτα και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγύ.

Τοποθετούμε σε πιατέλα, αφαιρούμε το τσέρκι και απολαμβάνουμε!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Παγωτό ευκολο κ νόστιμο

13407382_1062317030470152_104723.jpg

Παγωτό ευκολο κ νόστιμο .... 500 γρ φυτική σαντιγη τη πρασυνη ,1ζαχαρουχο γάλα ,κ 1κουτι γάλα Νουνού ....ολα τα χτύπησα στο μίξερ στο τελος πρόσθεσα άνθος αραβοσίτου με γευση καραμέλα όπως ειναι σκονη εβαλα ατο ψυγειο για 30'μετα ξανα έβγαλα χτύπησα κ αφηςα για μια βραδιά οταν ειναι έτοιμη το στολισα με φουντουκια ,σοκολάτες σταγόνες κ σος σοκολατας ....

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Tσουρεκια τούμπανο

13384648_1062314540470401_200470.jpg13413818_1062314417137080_105770.jpg

Tσουρεκια τούμπανο ..... Υλικά .....2ποτιρια νερο 200 γρ μαγιά 500γρ αλευρι κανουμε χυλός αφηνουμε να φουσκώσει .... 10 αυγα χτυπαμε με το συρμα βαζουμε 800 γρ ζαχαρη ,400 γρ χλυαρο γάλα ,1κ γ μαχλέπι ,1κ γ μαστίχα ,1κ γ κακουλε 2κ σ ζαχαρη κ τα παίρναμε στο μουλτι .....Βαζουμε κ το χυλό ανακατευουμε στο τελος βαζουμε το λιωμένο βουτηρο εγώ βαζω φυτινη κ κανουμε δυπλες μεχρι να αποριφηθει ολο το βουτηρο βαζουμε σε ζεστό μέρος περιπου για 1η ωρα μετα κανουμε τα τςουρεκια οτι σχημα θέλετε απο πανω κρόκο αυγού .....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Αλμυρά μαφινς

13329886_1058012854233903_137920.jpg13336227_1058012844233904_130424.jpg

αλμυρά μαφινς .....Συνταγη οτι περισσεύει στο ψυγειο ......4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ) 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο (100γρ) 1 κεσεδάκι αλεύρι που φοσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν 1 κεσεδάκι θρυμματισμένη φέτα 1 κεσεδάκι ζαμπόν- γκούντα (ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο βραστό σε κομματάκια ή λουκάνικα και οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ανάλογα με την όρεξη σου) 1 κεσεδάκι διάφορες πιπεριές ψιλοκομμάνες (ή/και μανιτάρια, ελιές κτλ) αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ) 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο (100γρ) 1 κεσεδάκι αλεύρι που φοσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν 1 κεσεδάκι θρυμματισμένη φέτα 1 κεσεδάκι ζαμπόν- γκούντα (ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο βραστό σε κομματάκια ή λουκάνικα και οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ανάλογα με την όρεξη σου) 1 κεσεδάκι διάφορες πιπεριές ψιλοκομμάνες (ή/και μανιτάρια, ελιές κτλ) αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πως θα κάνεις το Τυρί κρέμα για το γαρνίρισμα των muffins

pos-ftiaxis-muffins-kekakia

Μια πανεύκολη συνταγή για την οποία το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μπολ και ένα χτυπητήρι!!!

Ξεκινάμε λοιπόν

Σε ένα μπολ σπάς τα αυγά και προσθέτεις το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν και βάζεις το αλεύρι (και το μπέικιν εάν χρειάζεται), το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Ανακατεύεις πολύ καλά και είσαι έτοιμη να αυτοσχεδιάσεις ανάλογα με τα γούστα σου και τα υλικά που έχεις στο ψυγείο σου!

Η δική μου έκδοση έχει φέτα, γκούντα, ζαμπόν, πιπεριές και ρίγανη.

Άλλο ένα ανακάτεμα να καλυφθούν τα υλικά και είσαι έτοιμη.

Μοιράζεις το μείγμα είτε σε ατομικά φορμάκια , έιτε σε παραλληλόγραμη φόρμα του κέικ τα οποία έχεις βουτυρώσει καλά. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά τα ατομικά και 40 λεπτά το μεγάλο.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Σοκολατοπιτα

13342064_105801.jpg

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ
5 ΑΥΓΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΦΑΡΙΝΑΠ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΚΑΟ ΣΚΟΝΗ
1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΙΤΑΜ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ 5-6 ΛΕΠΤΑ
ΓΚΑΝΑΖ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
330 ΓΡΑΜ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
300 ΓΡΑΜ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
1 ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΙΚ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΑΙΟ ΤΟ ΦΑΡΙΝΑΠ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΟΣΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΠΥΡΕΞ Η ΤΑΨΑΚΙ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΕΙΚ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΙΛΟΚΡΥΩΣΕΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟΑΝΑΚΑΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΣΤΗ ΓΚΑΝΑΖ! ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ. ΟΤΑΝ ΧΛΙΑΝΕΙ Η ΓΚΑΝΑΖ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΑΠΟ ΣΑΝΤΥΓΙ !!

συνταγη ειναι της Χριστίνας αλλά έφτιαξε

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Γλυκα ψωμακια milk bread

13045526_1036460836389105_852773682_n.jpg13045663_1036460796389109_1393239654_n.jpg13045538_1036460826389106_787209051_n.jpg13045475_1036460856389103_2139335583_n.jpg13046231_1036460976389091_1033078712_n.jpg13014965_1036460979722424_205974114_n.jpg13022320_1036460993055756_299125873_n.jpg

Γλυκα ψωμακια milk bread

Συστατηκα .... 550 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 90 γρ ζαχαρη 50 γρ γαλα σκονη (Regilait εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ) 20 γρ ξερή μαγια( εγώ εβαλα 14 γρ) 7 γρ αλατι 1 αυγο 50 γρ βουτυρο λιωμενο 300 μλ φρεσκο γαλα Οδηγίες Στο μιξερ χτυπάμε για 15'ολα μαζι (all in one) Μετα αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα Ανοίγουμε φύλλο κ βαζουμε μέρεντα μεσα και κανουμε μπαλάκια η οτι σχημα θελει ο καθένας Στον φουρνο 180 βαθμους για 20'. Μολισ βγουν απο το φουρνο, αλειφω με βουτυρο για να γυαλισει.(εγώ εβαλα μαρμελάδα ροδάκινο )

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

ΣΙΜΙΤΙΑ

13023665_1036462396388949_420306037_n.jpg13046262_1036462379722284_1640646169_n.jpg13046231_1036462399722282_48755438_n.jpg13077247_1036462406388948_659031591_n.jpg

ΣΙΜΙΤΙΑ .....Τουρκική συνταγη .. ΥΛΙΚΑ για 8 κουλουρια, 400 γρ ζεστο νερο,90γρ λαδι ελαφρυ,3κ σ ζαχαρη καλα γεματες 1κγ αλατι, 1φ μαγια, και οσο αλευρι παρει εγω εβαλα φαρινα και μου πηρε 500κ περιπου 150-200 γ ο , και για την επαλυψη νερο 200 γρ με 1κσ μελι αν εχετε πετιμεζι ακομα καλυτερα και 200 γρ σουσαμι καβουρδιςμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ....φτιάχνουμε τη ζυμη ....σε ζεςτο νερο βαζουμε τη μαγιά ζαχαρη κ τα υπόλοιπα κανουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα. Χερια μας κ αφηνουμε να φουςκωςει στη συνταγη λεει 2ωρες εγώ αφηςα 1ωρα γτ ειχε φούσκωσε καλα οταν ειναι έτοιμο χωρίζουμε τη ζυμη στα 18-20 μπαλάκια αν θελουμε μεγάλα σιμιτια στα 16 αφηνουμε 5-10 να ξεκουράσουν κ μετα ανοίγουμε με το χέρι μας αν θελουμε γεμιστές αν οχι κανουμε κοτσίδα βαζουμε στην μια κοτσιδα τυρι σαλαμι κλεινουμε φτιαχνουμε 2 κοτσιδες της ενωνουμε και το βουταμε στο νερομελο... Διλαδη δυο κοτσίδες ενα σιμιτι .... Μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 -200βαθμους μεχρι να παρουν χρώμα μπορουμε να βαλουμε μεσα και τυρι κρεμα η ακομα και μερεντα η ακομα και σκετα..!!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Κεκακια με πουτινγκα

13022329_1035320309836491_676997873_n.jpg13020608_1035320383169817_1994307045_n.jpg

Κεκακια με πουτινγκα ..... Υλικά .... 3αυγα 1/2 ποτιρι ζαχαρη 1/2 ποτιρι ηλαιελαιο 1ποτιρι γάλα 1 μπέικιν 1βανιλια 1πακετο πουτινγκ λεμόνι 2,5 ποτιρι αλευρι για ολες χρησεις .... Εκτέλεση .... Αυγα με ζαχαρη χτυπαμε στο μίξερ ,γάλα ,ηλιέλαιο ,μετα βαζουμε τα υπόλοιπα ......παίρνουμε τη φόρμα για τα μαφινς βαζουμε μια κουτάλια της σούπας το μίγμα κ απο πανω σταγόνες κουβερτούρα ψηνουμε σε 180* περιπου 25-30' .

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12921143_1026520827383106_382086749_n.jpg

Κουλουράκια πορτοκαλιού .. Συνταγη ....... 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι ζάχαρη 1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας...) 1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη) περίπου 1000 γρ.αλεύρι σουσάμι(προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή. Βήμα 22) Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Βήμα 33) Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν...

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12935207_1026520174049838_516096171_n.jpg12966378_1026520120716510_1618495898_n.jpg

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ............ 1 ποτηρι αραβοσιτελαιο,1ποτ φρεσκο χυμο πορτοκαλιου η χυμο του εμποριου,1ποτ ζαχαρη, 1κγ μαγειρικη σοδα, 2κγ κανελα, 1κγ γαριφαλο, 1κγ μπεικιν, αλευρι φαρινα η για ολες της χρησης........

ΕΚΤΕΛΕΣΗ χτυπαμε λιγο το λαδι με την ζαχαρη, προσθετουμε τον χυμο ενω εχουμε διαλυσει μεσα την μαγ σοδα, ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα και οσο αλευρι παρει, περιπου 800-850γρ..... Πλαθουμε τα κουλουρακια τα ρολαρουμε μεσα στο σουσαμι για να κολλησει επανω τα κανουμε στρογγυλα και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα,Γινονται πολυ τραγανα και νοστιμα..!! Μπορουμε να βαλουμε και ζαχαρη απο πανω αντι για σουσαμι..!!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πάστα Φλωρα νηστίσιμη

12939662_1026519740716548_609583893_n.jpg

Πάστα Φλωρα νηστίσιμη...... ΥΛΙΚΑ 200 γρ. αραβοσιτέλαιο 80-100 γρ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη (ανάλογα με τη γλύκα της μαρμελάδας που θα χρησιμοποιήσουμε) 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 βανίλια 2 κ.σ. κονιάκ 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (προαιρετικά: με άρωμα πορτοκαλιού) Μαρμελάδα στην αγαπημένη μας γεύση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με την κουτάλα. Μόλις το μείγμα γίνει πηχτό, ζυμώνουμε με το χέρι, έως ότου ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα ταψάκι και απλώνουμε με τον πλάστη η με τα χέρια, τα 2/3 της ζύμης μας. Απλώνουμε τη μαρμελάδα μας και με το υπόλοιπο 1/3 φτιάχνουμε κορδονάκια. Με τα κορδονάκια αυτά καλύπτουμε τη μαρμελάδα κάνοντας τετράγωνα ή ρόμβους. Ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η πάστα φλώρα μας!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12910770_1020162058018983_1189042227_n.jpg12910940_1020162021352320_459618703_n.jpg12921041_1020162101352312_1397530725_n.jpg

ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ!!!( Εγώ δεν βαζω δεν μου αρεσει ) Ένα καταπληκτικό κέικ που γίνεται στο λεπτό αφού όλη σχεδόν η διαδικασία γίνεται στο μπλέντερ!!! Αφράτο,ζουμερό,όχι πολύ γλυκό με μια γλυκιά όξινη νότα που σου δίνουν τα δαμάσκηνα και που δένει απόλυτα με το κακάο!!!

ΥΛΙΚΑ Η κούπα είναι των 250 ml 150 γρ.δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι 1 κούπα αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα γάλα 1/2 κούπα σπορέλαιο 3 αυγά 2 κ.σ κακάο 2 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ.γ κανέλα (προαιρετικά) εγώ έβαλα 2 κ.γ μπέικιν ξύσμα ενός πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη 1 κ.σ μαργαρίνη 1 κ.σ μέλ

ι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοσκινίζω το αλέυρι το κακάο την κανέλα και το μπέικιν σ ένα μπολ. -Στο μπέντερ ρίχνω τα αυγά,ζάχαρη,σπορέλαιο,γάλα,βανίλιες,αλάτι,και ξύσμα και χτυπάω γαι 1 λεπτό. Προσθέτω και τα δαμάσκηνα και πολτοποιώ λίγο ακόμα να κοπουν σε μικρότερα κομματάκια,αλλά να μη διαλυθουν τελείως. Αδειάζω το μίγμα μου σε ένα μπολ και προσθέτω όλο το κοσκινισμένο μιγμα των στερεών υλικών και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι.(Δεν το χτυπάω) Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα ή ταψάκι 20-23 εκ.περίπου γιατί η δόση είναι μικρή. Ψήνω στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Λίώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη στα μικροκύμματα σε χαμηλή θερμοκρασία,( αλλιώς σε μπεν μαρί ) και προσθέτω αφού λιώσει και το μέλι. Περιχύνω το κέικ όσο είναι χλιαρό και γαρνίρω με λίγα δαμάσκηνα Καλή επιτυχία! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε μίγμα για την κανονική φόρμα τη στρογγυλή για κέικ τότε κάνουμε διπλή δόση.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μπανανοκεικ

12596335_1020121548023034_1956959278_n.jpg12920867_1020121531356369_1602074130_n.jpg

Μπανανοκεικ συνταγη Μπορει να αφερεσουμε το αυγο κ γινετε Νυςτιςιμο ....... 3 ωριμες πολτοποιημενες μπανανες 80 γρ βιταμ λιωμενο Μιαμιση φλυτζανα αλευρι γ.ο.χ 1 κ.γλ. Bakin 1 κ.γλ. σοδα 1/4 κ.γλ. αλατι 3/4 φλυτζανας ζαχαρη 1/2 φλυτζανα τρουφα μαυρη 1 αυγο Εκτελεση Βιταμ + ζαχαρη στο μιξερ Πολτοποιημενες μπανανες Αλευρι +bakin+σοδα +αλατι κοσκινισμενα Τρουφα Με τη σειρα που σας τα γραφω Ψηνω στους 170-180 αντιστασεις Γλασο 1 μαυρη κουβερτουρα 1 κ.σ. Βιταμ 1/2 φλυτζανακι νερο Ολα μαζι σε μπαιν -μαρι ... Συνταγη ειδα απο την Ευα Χωριάτη

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μπισκοτάκια τζακ μπαμ

12895278_1019074954794360_832137686_n.jpg

Μπισκοτάκια τζακ μπαμ ......1ποτιρι φρεσκο χυμό ,1ποτιρι ζαχαρη 1ποτιρι λάδι 1ποτιρι νερο 1κ γ σοδα 1μπαικιν Αλευρι οςο σηκώσει για να μην κΟλαει ατα χερια ..... Εκτέλεση ;ολα τα υλικά ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να λιωσει ζαχαρη στο τελος βαζουμε αλευρι μετα παίρνουμε απο τη ζυμη κανουμε μπαλάκι ανάμεσα στα χερια μετα βουτάμε στη ζαχαρη κ ψηνουμε στο 180-200* μεχρι να ροδισουν ..

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Νηστίσιμο κέικ

12919229_1018990524802803_155284236_n.jpg

 Υλικά συνταγής Για το κέϊκ πορτοκαλιού: 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού 1 πορτοκαλιού το ξύσμα 1 κ.σ. λευκό ξίδι 1 βανίλια 1/4 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής Για το γλάσο σοκολάτας: 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού 3 κ.σ. κοφτές ηλιέλαιο 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ και τοποθετείτε στη βάση μια λαδόκολα. Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε και το αλάτι και ανακατέψτε. Σε άλλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και το ξίδι. Προσθέτετε και τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύετε με το χέρι ή χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν. Διαλύετε τη σόδα στο υπόλοιπο 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε και αυτό στο μείγμα ζάχαρης. Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά, ή χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέϊκ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. [Βυθίστε ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή μαχαίρι στο κέντρο για να βεβαιωθείτε ότι βγαίνει στεγνό και είναι έτοιμο]. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα σε κομματάκια το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις κρυώσει το κέϊκ το το “γλασάρετε” με ένα κουτάλι με το γλάσο σοκολάτας.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12421786_1018990251469497_681958820.jpg12884622_1018990268136162_605112869_n.jpg12899903_1018990288136160_1168626605_n.jpg

Γερμανικά τσουρέκια μπουχτελ

1κύβο φρέσκια μαγιά 1/4 Λιτρο χλιαρο γαλα 100 γρ ζαχαρη 100 γρ βουτυρο 1 αυγο μια πρεζα αλατι ξύσμα απο ενα λεμονι 500 γρ αλευρι , ίσως και παραπάνω, θα δείτε εσείς και για την φορμα βουτυρο

Οδηγίες Βάζουμε την μαγια, το μισο απο το γαλα, ενα κουταλακι ζαχαρη σε μια λεκανη και τα ανακατεβουμε καλα. Το βαζουμε σε ενα ζεστο μερος για περιπου 15λεπτα να φουσκωσει. Λιωνουμε το μισο βουτυρο,βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη και το προζυμι που εχουμε κανει και τα ανακατευουμε καλα, με το μιξερ Το αυγο ,το αλατι και το ξυσμα απο το λεμονι,τα βαζουμε και αυτα μαζι και κοσκινιζουμε και το αλευρι απο πανω. Χτυπαμε με τον Γαντζο για 10 λεπτα,αν χρειαστει , βάζουμε ακομα λιγο αλευρι,να μην κολλαει στην λεκανη μας. Το σκεπαζουμε για 45 λεπτα σε ενα ζεστο μερος,να φουσκωσει και να μας γινει διπλο. Αλειφουμε το ταψακι μας και αρχιναμε να δουλευουμε την ζυμη μας.Την πλαθουμε μια φορα ακομα καλα. Μοιραζουμε την ζυμη μας σε 15 κομματια, εγω τα ζυγιζω για να ειμαι σιγουρη οτη ειναι τα ιδια. Τα βαζουμε στο ταψι, σε μια μικρη απόσταση το ενα απο το αλλο γιατι θα φουσκώσουν.Τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν για 15 λεπτα και λιωνουμε το υπολοιπο βουτυρο και τα αλειφουμε απο πανω. Εχουμε προθερμάνει το φουρνο μας στους 200ο και τα ψηνουμε για 30 λεπτα. Κανουμε δοκιμη να δουμε αν ειναι ψημενα,με ενα ξυλο απο σουβλακι που κανουμε η κατι αλλο!!!!!! Ειναι νοστιμα ζεστα,με μια σαλσα βανιλια,ζεστη!

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ζαμπονοτυροπιτα

12746414_995370153831507_1902664337_n.jp12721688_995370147164841_1749718975_n.jp

1 φλυτζανα χλιαρο γαλα 1/2 φλυταζανα σπορελαιο 1 αυγο 1/2 κουταλακι αλατι 1 κουταλακι ζαχαρη 1 φακελακι μαγια 500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις...Λιωνω τη μαγια με το χλιαρο γαλα Και μετα ριχνω ολα τα υλικα με τελευταιο το αλευρι Το σκεπαζω και το αφηνω να φουσκωσει.. Ανοιγω φυλλο,Μεσα εγω ψιλλοκοβω το ζαμπον και το τυρι,Πολυ ωραιο ειναι με φιλαδελφεια και σαλαμι μπυρας....απο πανω κρόκος αυγού .....ψηνουμε σε 180-200* για 25-30'

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

×