Jump to content

ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    8.437

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές τις Μάρθας Νεφιντιδη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Ψωμακια ρολά

11749510_900746833293840_1079448142_n.th

11774453_900746829960507_952691116_n.thu

Νόστιμα και εμφανίσιμα ψωμάκια και όλες τις χρήσεις.

Συστατικά

50 γραμμαρια νερό χλιαρό , για τη μαγιά 1 πακέτο ξερή Μαγιά , 1 κ. σ. ζάχαρη το ανακατεύουμε προσθέτουμε 1 κ. γλ. αλάτι , 8 κ. σ. λάδι ηλιέλαιο , 550-600 γραμμαρια αλεύρι 250 ml περίπου για το ζύμωμα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.Το αφήνουμε λίγο να ενεργήσει η μαγιά. Στη συνέχεια σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και τη μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, λίγο λίγο όσο πάρει. Ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη. Βάζεις σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Μετά τα κόβουμε στα 4, ανοιγουμε ένα κομμάτι σε πλάστη, τυλίγουμε σε ρόλο, ετσι και τα υπόλοιπα. Αφήνουνε για 30' να ξαναανέβει και μετά το ψήνουμε σε 200 βαθμούς για 30'.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11748559_899728610062329_2111689321_n.th
11774750_899728616728995_183371176_n.thu11758774_899728623395661_894889969_n.thu11774648_899728640062326_63903590_n.thum11737025_899728643395659_1902838436_n.th11759457_899728653395658_1021286442_n.th11748698_899728663395657_632742924_n.thu

Πολύ αγαπημένο και εμφανίσιμο ψωμάκι μπριος με γέμιση μερέντα σε σχήμα αστεριού! Συστατικά

Φτιάχνει 1 ψωμί 500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες 2 αυγα 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας 80 γρ. βουτυρο λιωμενο 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ. 1,5 κ.γλ. αλατι 1 κουτι μερεντα Οδηγίες Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια . Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Χινκαλι ...ζυμη

11774655_900751189960071_75730037_n.thum11756583_900751203293403_702488761_n.thu11753848_900751226626734_1686279480_n.th11774639_900751236626733_1761853411_n.th11748771_900751243293399_62788819_n.thum

 

Θα ήθελα να σημειώσω μιά εκδοχή που αρχίζει και γίνεται γνωστή στην Ελλαδα είναι αυτή που έφεραν οι ελληνοπόντιοι (σαν εμενα )απο την Γεωργία η οποία λέγεται χινκάλι...Ειναι γεωργιανό Ειναι σαν μεγάλα πουγγιά σε μέγεθος σχεδόν χούφτας τα οποία περιέχουν κιμά, αλάτι, πιπέρι και πολύ φρέσκο κόλιαντρο...Τα σερβίρουν σκέτα και τρώγονται απλά πασπαλισμένα με μπόλικο πιπέρι...Η ζύμη είναι κανονικό φύλλο στο οποίο μπορεί να προστεθεί αυγό (ιδιαίτερα όταν πρόκειται να βράσουν για να μην σκορπισουν)...Υλικα για την Γεμιση ..... 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι νερό Για τη ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις1κίλο 1,1/2 φλιτζάνι νερο , 1,1/2 κ γ αλατι 1αυγο

Εκτέλεση Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νερό ,αυγο και αλάτι. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, αφηνουμε να ξεκουραςτη λιγο κ. την ανοίγουμε με τον πλάστη, την κόβουμε σαν πουγκί και βάζουμε τον κιμά μέσα,μαζεύουμε γύρο γύρο δίνουμε σχήμα Χινκαλι Στο τέλος, όταν έχουμε ετοιμάσει το πουγκί (Χινκαλι)μας, το βάζουμε μέσα σε νερό που βράζει με αλατι ....κ βάζουμε ενα ενα στο νερο με την ανάποδη μεριά δλδ το μαζεμένο φιωγκακη απο κάτω (αν ειναι να κοληςει στο πάτο μην τρυπιςει )βράζει 20' κ ολα πρεπει να ανέβουν πανω τοτε ειναι έτοιμο το βγάζουμε με τρύπιτη κουτάλα για να μην σπάσουν επειδη μεςα εχει ζουμί ολο το μυστικό ειναι στο ζουμί ....Σερβίρετε σκέτα αλλα τρώγονται με πιπέρι ....με τα χερια χωρίς το Πιρουνι .....Κ φυσικα θελει ενα διπλα ενα ποτηράκι κρασί η μια μπίρα ..... Αν τύχει δοκιμάστε τα ...Είναι ιδιαίτερα νόστιμα...χρονος εκτελέσεις 60' κομματια περιπου 50-60

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Χατσαπουρι

12272729_954561811245675_780935683_n.thu12283158_954561794579010_1487852973_n.th12305671_954561767912346_1659486514_n.th

Χατσαπουρι .......βάζουμε στη λεκάνη 1,5κίλο αλευρι ,500 γρ βιτάμ ,τα τριβουμε κανουμε μια λακκούβα κ βάζουμε 6αυγα ,1κιλο γιαούρτι στο γιαούρτι βάζουμε 1κ γ σοδα κ το ζυμώνουμε μπορει χρεαστει κ αλλο αλευρι ...Η ζυμι δεν πρεπει να κολλάει στα χερια χωρίζουμε στα. 3παιρνουμε αλλα 500 γρ βιτάμ κ ανοίγουμε τα φύλλα αλοιφουμε με βιτάμ το καθε κομμάτι κ βάζουμε στο ψυγειο ετσι πρεπει να κανεις 3φορες ...... Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε γεμιςη κλείνουμε απο τη μια μεριά μετα απο την αλλη κ κανουμε φάκελο .....Αλοιφουμε με κρόκο Σας ανεβαζω ολα αναλυτικά στης φωτο καλο ειναι να φτιάξεις απο βραδυ κ να ψήσεις την αλλη μερα 180-200* μεχρι να ροδισουν

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 
cook

Χατσαπουρι

16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
300 γρ γάλα 
100 γρ βουτηρο
2αυγα
2κ γ ζαχαρη 
1κ γ αλατι 
10 γρ μαγιά ξερή 
Γεμιση :
300 γρ φέτα 
200γρ ανθοτυρο
200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
Απο πανω :
50-100 γρ βουτηρο 
Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

cook

Φανουροπιττα

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καρύδι τριμμένο
1 χούφτα σταφίδες μουσκεμένες και αλευρωμένες
1 φαριν απ
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ η’ λικέρ
<<το ποτήρι που μέτρησα τα υλικά μου χωράει 300 γραμ χυμο με ένα τέτοιο ποτήρι μετράτε τα υλικά σας >>

εκτέλεση
σε ένα λεκανάκι βάζουμε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη και όταν έχει λιώσει η ζάχαρη βάζουμε το λαδάκι και τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος βάζετε και τις σταφίδες
ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα δοκιμάζοντας με ένα καλαμάκι από σουβλάκι αν κολλάει !!!!!
το ταψί το δικό μου είναι 25 εκατοστά!!!
καλή επιτυχία!
και του χρόνου με υγεία!

21078798_1466893833345801_7800508611138344450_n.jpg

21192338_1466893836679134_5862405254507146319_n.jpg

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11748738_900533119981878_1624045579_n.th11774503_900533129981877_23520108_n.thum11759689_900533133315210_445979611_n.thu11749356_900533136648543_1484365026_n.th11753792_900533146648542_423028853_n.thu11774380_900533253315198_1549997376_n.th11774522_900533276648529_51193659_n.thum11753775_900533309981859_1160239823_n.th11778212_900533299981860_173368143_n.thu

Υπέροχα τσουρέκια και σε γεύση και σε εμφάνιση!

Συστατικά.

Φτιάχνουμε τη ζύμη 50γρ χλιαρό νερό 25γρ Μαγια φρέσκια 1 κ. σ. ζάχαρη 200 γρ. κεφιρ 60 γρ. ζάχαρη 2 αυγα βανίλια και 600 γρ αλεύρι 75 γρ βούτυρο λιωμένο

Γέμιση 200 γρ γάλα 80 γρ ζάχαρη 100γρ παπαρουνόσπορο 3 κ. σ. σιμιγδάλι Για το άλειμμα 100γρ κρέμα γάλακτος 3 κ σ ζάχαρη

Οδηγίες

Για τη ζύμη: Αριχκά ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά και αφήνουμε για 15-20' να ανέβουν. Σε αλλο μπόλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά, εκτός του βουτύρου και κάνουμε ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο από 3-8 ωρες. Μετα το 8ωρο η ζύμη μας έχει φουσκώσει πολύ. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο και βράζουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφηνουμε και κρυώσει λιγο Παίρνουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο 36 Χ 72 και στρώσουμε στη μισή ζύμη τη γέμισή μας. Το διπλώνουμε στα δυο και κόβουμε λωρίδες. Στη συνέχεια στρίβουμε όπως δείχνουν οι φωτό. Βάζουμε τα τσουρέκια μας στο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με το μείγμα κρέμας και ζάχαρης που τα έχουμε ανακατέψει καλά και βάζουμε απο πανω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα τσουρέκια μας.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Τυροπιτάκια κουρου .

11756550_900746593293864_1877261660_n.th

Τυροπιτάκια κουρου ..... Αγαπημένη συνταγή για τυροπιτάκια!

Συστατικά

1κιλο αλεύρι 250 γρ. μαργαρίνη 250γρ γάλα χλιαρό 2 πακ. Μαγια ξερη 100 γρ ηλιέλαιο 4 αυγά

Οδηγίες

Τρίβουμε το αλεύρι με τα κομμάτια της μαργαρίνης, να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι και βάζουμε γέμιση, εγώ έβαλα τυρί +αυγό. Από πάνω κρόκο αυγού και ψήνουμε 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

11778021_900369996664857_773124436_n_(1)11749480_900370006664856_1024576244_n.th11774477_900370039998186_1009322694_n.th11759400_900370056664851_269998125_n.thu11756646_900370073331516_856636647_n.thu11721742_900370046664852_1567548587_n.th11751036_900370079998182_2066921881_n.th11748690_900370096664847_1629516489_n.th

Φτιάχνουμε τη ζύμη

250γρ γάλα χλιαρό ,100γρ ζάχαρη,1αυγο,9γρ Μαγια ξερή ,50γρ βουτηρο ,500γρ αλεύρι ...ζυμώνουμε κ το αφηνουμε για 1ωρα μεχρι να ετοιμαστεί ...χωρίζουμε σε μπαλάκια ανάλογος ποιο μέγεθος θελουμε να γίνουν τα τσουρεκακια μας .....ανοίγουμε τρία φύλλα στα δυο βάζουμε μαρμελάδα βερίκοκο όπως δειχνω κ στη φωτο το τρίτο αφηνο σκέτο κανουμε στη μεση μια τριπουλα κ ξεκινάμε κ στρίβουμε απο πανω πρως τη μεση ,μετα το ιδιο κ απο κάτω κ ψηνουμε στα 200* 15-20' μεχρι να ψηθούν μόλις θα βγάλουμε απο φούρνο θα περαςουμε με πινέλο απο πανω μαρμελάδα βερίκοκο με ζαχαρι άχνη

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

11749764_900744856627371_57092178_n.thum11748568_900744886627368_1694732291_n.th11774544_900744896627367_1598207205_n.th11693225_900744959960694_1973770817_n.th11749430_900744966627360_2077486757_n.th11759498_900744969960693_1601995176_n.th

Τουρτα σοκολατας της Μαρθας .... Εύκολη και πολύ νόστιμη τούρτα σοκολάτας.

Συστατικά

4 αυγά 3,5 ποτήρια ζάχαρη (εγώ έβαλα 2,5) 2 κεσεδάκια γιαούρτι 1 κ. σ. σόδα μαγειρικής 4 κ. σ. λιωμένο βούτυρο 2 ποτήρια αλεύρι 3-4 κ. σ. κακάο (εγώ έβαλα 2) Για την κρέμα 2 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. κορν φλάου 1 έως 1,5 ποτήρι ζάχαρη 2 κ.σ. κακάο (προαιρ.) 700 γρ. γάλα 300 γρ. μαργαρίνη 300 γρ καρύδια χοντροκομμένα, για ράντισμα στην τούρτα μας

Οδηγίες

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε 3 παντεσπάνια στους 180 βαθμούς για 20-25'περιπου Τα ταψάκια είναι 30 εκ. Για τη κρέμα : Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα, μεχρι να πήξει. Όταν κρυώσει η κρέμα, χτυπαμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μεχρι να ασπρισει και προσθέτουμε την κρέμα, έτσι έχουμε μια αφράτη κρέμα για την τούρτα μας. Βάζουμε ανάμεσα σε καθε παντεσπάνι κρέμα και καρύδια. Κόβουμε λιγο παντεσπάνι από το γύρω γύρω και το θρυμματίζουμε στην επιφάνεια της τούρτας για στόλισμα.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Τουρτα σκαζκα

Τουρτα σκαζκα

Νόστιμο και εμφανίσιμο γλυκό!

Συστατικά

3 αυγά , 400 γρ ζάχαρη , 3 κ γ μέλι , 50 γρ βουτυρο , 4 κ σ κακάο , 2 κ γ σόδα 4-5 ποτήρια αλεύρι Για την κρέμα 3 ποτηρια γάλα , 1 ποτήρι ζάχαρη, 4 κ σ αλεύρι 200 γρ.βούτυρο για το τέλος

Οδηγίες

Ανακατευουμε τα 6 πρώτα υλικά και βάζουμε σε μπεν μαρι για 10' Μετα βγάζουμε από το μπεν μαρί και συμπληρώνουμε 4-5 ποτήρια αλεύρι, κανουμε ζύμη χωρίζεις σε 6, ανοίγουμε φύλλο καπου 30 εκ. και ψηνουμε στους 180-200 βαθμούς. Για την κρέμα: ανακατευεις όλα τα υλιγκά εκτός από το βούτυρο και ψηνουμε, οταν κρυωσει χτυπάς ξεχωριστά 200γρ βουτυρο μεχρι να ασπρισει και προσθέσετουμε σ την κρέμα και απο πανω στην τούρτα ένα γλάσο, από κρέμα γάλακτος με κουβερτούρα .

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11759064_900368639998326_1419377013_n.th11774557_900368629998327_1028304425_n.th

Τηγανίτες ή aladiki, αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά

3 αυγά , 200 γρ. ζάχαρη , 500 γρ. γιαούρτι , 1 κ. γλ. σόδα , 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ηλιέλαιο για τηγανισμα

Οδηγίες

Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη με σύρμα να χτυπηθουν καλα. Μετα προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα και στο τέλος το αλεύρι . Παιρνουμε με κουταλι μια ποσότητα και ριχνουμε στο ζεστό λαδι και τηγανιζουμε σε λιγο λάδι, μεχρι να ροδισουν και από τις 2 πλευρες.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Συνταγη για τη κορόβκα

13444025_1067096529992202_956406651_n.jpg13459598_1067096513325537_50262717_n.jpg13459631_1067096549992200_830901318_n.jpg13444390_1067096556658866_1622219434_n.jpg13451053_1067096566658865_1752712320_n.jpg13459492_1067096569992198_1223987864_n.jpg

Συνταγη για τη κορόβκα ...Για τη ζυμη ....200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζαχαρη 1κ γ σοδα 1αυγο 2 κ σ κακάο 400-500 γρ αλευρι ....Βουτηρο με ζαχαρη ανακατευουμε προςθετουμε ,αυγο ,σοδα,κακάο ,κ αλευρι κανουμε τη ζυμη βαζουμε συο ψυγειο για 20-25'....Φτιάχνουμε τη γεμιση ...500 γρ ανθοτυρο 400 γρ κρεμα γάλακτος 2αυγα 150 γρ ζαχαρη 3κ σ νισεστες (κορν φλάουρ )ολα μαζι ανακατεβουμε ....βγαζουμε δη ζυμη ανοίγουμε φίλο κρατάμε μικρό κομμάτι για το ντεκόρ βαζουμε σε τσερκι 26 εκκ στο πάτο κ στα πλαϊνά με τα χερια βαζουμε τη γεμιση κόβουμε απο το κομμάτι που κρατήσαμε διάφορα σχεδια κ βαζουμε απο πανω στη γεμιση βαζουμε σε φουρνο 180* για 60' κανουμε τσεκάπ με οδοντογλυφίδα αφηνουμε 15-20' να κρυωσει κ το κόβουμε καλο μεσημερι ....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Σου

12324888_961680333867156_1012987502_n.th12355352_961680340533822_1537392895_n_(112355352_961680340533822_1537392895_n.th

Σου ..... Υλικά ...3 αυγά 125 γρ αλευρι 250 μλ νερο , 60 γρ βουτηρο , λιγο αλατι ..... Οδηγίες βάζουμε να βράζει το νερο μεχρι να λιωσει το βουτηρο προσθέτουμε αλευρι κ ανακατεύουμε με το σύρμα μεχρι να μαζευτεί τη ζυμι βγάζουμε απο φωτιά χτυπαμε με το μίξερ τη ζυμι προσθέτουμε τα αυγά ενα -ενα κ χτυπαμε μεχρι να κολλήσει η ζυμι γινετε γιαλιατερη ζυμη .....μετα αν θελουμε σου εγώ χρισιμοποιο δυο κουταλάκια γλυκού για να φτιαξω αν θελουμε εκλερακια με το κόρνε Λίγα μυστικά ακόμα ψηνουμε στο 200-210* δεν ανοίγουμε το φούρνο μεχρι να φουσκώσουν κ να παρουν χρώμα ......

cook

Σοκολατοπιτα

13342064_105801.jpg

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ
5 ΑΥΓΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΦΑΡΙΝΑΠ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΚΑΟ ΣΚΟΝΗ
1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΙΤΑΜ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ 5-6 ΛΕΠΤΑ
ΓΚΑΝΑΖ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
330 ΓΡΑΜ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
300 ΓΡΑΜ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
1 ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΙΚ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΑΙΟ ΤΟ ΦΑΡΙΝΑΠ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΟΣΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΠΥΡΕΞ Η ΤΑΨΑΚΙ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΕΙΚ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΙΛΟΚΡΥΩΣΕΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟΑΝΑΚΑΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΣΤΗ ΓΚΑΝΑΖ! ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ. ΟΤΑΝ ΧΛΙΑΝΕΙ Η ΓΚΑΝΑΖ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΑΠΟ ΣΑΝΤΥΓΙ !!

συνταγη ειναι της Χριστίνας αλλά έφτιαξε

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΣΙΜΙΤΙΑ

13023665_1036462396388949_420306037_n.jpg13046262_1036462379722284_1640646169_n.jpg13046231_1036462399722282_48755438_n.jpg13077247_1036462406388948_659031591_n.jpg

ΣΙΜΙΤΙΑ .....Τουρκική συνταγη .. ΥΛΙΚΑ για 8 κουλουρια, 400 γρ ζεστο νερο,90γρ λαδι ελαφρυ,3κ σ ζαχαρη καλα γεματες 1κγ αλατι, 1φ μαγια, και οσο αλευρι παρει εγω εβαλα φαρινα και μου πηρε 500κ περιπου 150-200 γ ο , και για την επαλυψη νερο 200 γρ με 1κσ μελι αν εχετε πετιμεζι ακομα καλυτερα και 200 γρ σουσαμι καβουρδιςμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ....φτιάχνουμε τη ζυμη ....σε ζεςτο νερο βαζουμε τη μαγιά ζαχαρη κ τα υπόλοιπα κανουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα. Χερια μας κ αφηνουμε να φουςκωςει στη συνταγη λεει 2ωρες εγώ αφηςα 1ωρα γτ ειχε φούσκωσε καλα οταν ειναι έτοιμο χωρίζουμε τη ζυμη στα 18-20 μπαλάκια αν θελουμε μεγάλα σιμιτια στα 16 αφηνουμε 5-10 να ξεκουράσουν κ μετα ανοίγουμε με το χέρι μας αν θελουμε γεμιστές αν οχι κανουμε κοτσίδα βαζουμε στην μια κοτσιδα τυρι σαλαμι κλεινουμε φτιαχνουμε 2 κοτσιδες της ενωνουμε και το βουταμε στο νερομελο... Διλαδη δυο κοτσίδες ενα σιμιτι .... Μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 -200βαθμους μεχρι να παρουν χρώμα μπορουμε να βαλουμε μεσα και τυρι κρεμα η ακομα και μερεντα η ακομα και σκετα..!!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Ρόλο με φύλο λάβας

11749538_900585279976662_9774.thumb.jpg.11780413_900585293309994_1897.thumb.jpg.11749507_900585319976658_1479.thumb.jpg.11756542_900585346643322_2066.thumb.jpg.11749507_900585373309986_1264.thumb.jpg.11778014_900585383309985_1302.thumb.jpg.11758763_900585406643316_1908.thumb.jpg.11748817_900585409976649_1137.thumb.jpg.11778095_900585443309979_7464.thumb.jpg.11751323_900585466643310_2197.thumb.jpg.

Ρόλο με φύλο λάβας .... Εντυπωσιακά και πανεύκολα γεμιστά ρολά με το συγκεκριμένο φύλλο.

Συστατικά

3 φύλλα λάβας 4 καρότα , 5 αυγά βρασμένα 200 γραμμ τυρακι , 200 γρ παριζα, φύλλα μαρούλι , 200 γρ κρεμα γάλακτος 200 γρ μαγιονέζα

Οδηγίες

Ολα τα υλικά πρεπει να το τριψουμε στο χοντρό τριφτη. Στρώνουμε στα φύλλα λάβας μαρούλι. Κανουμε σάλτσα δλδ κρεμα γάλακτος κ μαγιονέζα, ανακατεύουμε, βάζουμε τη μισή στο μισό βάζουμε καρότα κ στο αλλο μισό αυγο, απο πανω παλι λάβας, παλι σάλτσα και παριζακι και τυρακι και τυλιγμα όπως το δειχνω σε ρολό. Το βάζουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Το βγάζουμε και το κόβουμε φέτες.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Ρολακια της Μαρθας

11911385_913212515380605_642348805_n.thu

4 αυγά ,1ζαχαριυχο ,1κ γ σόδα ,200 γρ ακευρι χτυπαμε στο μίξερ ψηνουμε σε ταψί με τη λαδοκολα 10-15 λεπτά το στρηβουμε μαζι με τη λαδοκολα μεχρι να λιγο κρυωσει μετα γεμιση οτι θελει ο καθένας απο πανω ζαχαρη άχνη .

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11758870_898872590147931_1319551158_n_(111749506_898872630147927_470785825_n.thu11749271_898872650147925_1801741773_n.th
11759674_898872663481257_618241403_n.thu
11759579_898872720147918_834944463_n.thu11758976_898872736814583_1624461143_n.th11128461_898872676814589_1583442085_n.th11694367_898872760147914_618520106_n.thu

11733477_898873066814550_1086445984_n.th

Εύκολο και νόστιμο ποντιακό γλύκισμα τα ωτία δηλαδή αυτάκια. Συστατικά 2 αυγά , 100 γρ. ζάχαρη , 400 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα , 1 βανιλια ½ κ. γλ. σόδα αλεύρι όσο πάρει, μισό κιλό περίπου και παραπάνω λάδι για το τηγάνισμα Οδηγίες Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, για να γίνει η ζύμη μας ούτε πολύ σκληρή, ούτε να κολλάει και στα χέρια. Ανοίγουμε σε φύλλο 2 χιλ και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες. Τις λωρίδες τις κόβουμε σε ρόμβους. Στο κέντρο κάθε χαρακιάς κάνουμε ένα κόψιμο μικρό , ώστε να περνά από μέσα η μια άκρη της ζύμης, όπως στη φωτό. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τα ωτία μέχρι να χρυσίσουν. Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πλεξουδα

11802055_908505365851320_239294847_n.thu11851048_908505369184653_318527684_n.thu11844071_908505379184652_1963484925_n.th11845943_908505385851318_1101795144_n.th11855394_908505382517985_1816493748_n.th11853880_908505402517983_1100653753_n.th11868679_908505412517982_2053792902_n.th11823698_908505415851315_1991314377_n.th11855467_908505422517981_86575473_n.thum11846332_908505432517980_1509727265_n.th11855413_908505439184646_171402052_n.thu

Πλεξουδα

1 αυγο ,200 γρ γάλα ,100 γρ νερο ,50 γρ ηλαιελαιο ,1 πακέτο ξερή Μαγια,25 γρ φρέσκια μαγια ,1κ γ αλατι ,700 γρ αλευρι ,100 γρ ζαχαρη ανακατεύουμε αφηνουμε να φουσκώσει 45-50' μετα ξεκινάμε τη διαδικασία ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε στο μισώ τη μέρεντα κ ξηρούς καρπός αν θελουμε εγώ εβαλα αμύγδαλο κ καρύδια κ το αλλο μισό κόβουμε σε λοριδες κ κανουμε πλεξουδες καθε 3 λοριδες μια πλεξουδα μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία ξεκινάμε κ στρηβουμε σαν ρόλο κ κολαμε δυο άκρες για να γίνει στρογγυλό σας δειχνω κ στης φωτο απο πανω δυο κρόκους ψηνουμε σε 180* μεχρι να ροδιζει

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πιτα χρυσανθεμα

11352495_900533819981808_2050396004_n.th11756533_900533836648473_965049064_n.thu11778009_900533873315136_1672287468_n.th11749396_900533893315134_1893198550_n.th11774745_900533913315132_951898377_n.thu11759442_900533926648464_820844753_n.thu11774274_900533939981796_1633646476_n.th11753862_900533973315126_1412509245_n.th

11352255_900534069981783_1858155775_n.th

Τα υλικά μας ;;;;;250 γρ χλιαρό γάλα ,3κ σ ζάχαρη ,25γρ φρέσκια Μαγια ανακατεβουμε και προσθέτουμε 1αυγο ,50γρ λιωμένο βουτηρο ,500 γρ αλεύρι ,1κ γ αλατι ζημώσεις και αφήνεις μεχρι να φουσκώσει .....μετα ανοίγουμε φύλο και κόβουμε στρογγυλά ...παίρνουμε 3 κομμάτια στο καθε βάζουμε ηλιέλαιο +ζαχαρι και το στρηβουμε ,κόβουμε στη μεση γινετε σαν τριαντάφυλλο και το τόοθετουμε στο ταψί μεχρι τέλος αφηνουμε για 20'πριν μπει στο φούρνο βάζουμε σ ενα μπολ 30μλ γάλα +1κ γ ζάχαρη και περιχινουμε απο πανω και ψήνουμε 180* μεχρι να ρόδισει .....μόλις θα ειναι έτοιμο αλοιφουμε απο πανω 3κ σ ζάχαρη άχνη ,3κ σ μαρμελάδα βερίκοκο ,και λιγο νερό ....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πεϊνιρλί

11741780_896991053669418_1732746267_n.th11751093_896991023669421_1641303806_n.th11751273_896991013669422_336773891_n.thu11720021_896991010336089_1681610648_n.th11758827_896990947002762_1611183359_n.th11749415_896990943669429_1241233341_n.th11751299_896990940336096_1049333777_n.th11121950_896990937002763_438513596_n.thu

Πεϊνιρλί .......350 γρ αλεύρι , 1κ γ αλατι , 1κ γ ζαχαρη 200 γρ γάλα , 40 γρ ηλαιελαιο γεμιση τυρί , γάλα 100 γρ 1 κ σ αλεύρι για να ειναι μαλακό

Οδηγίες

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε αλεύρι ,αλατι, ζαχαρη, μαγια ,το ανακατεύουμε και το βάζουμε χλιαρό το γάλα ανακατεύουμε με τα χερια μας, πρεπει να γίνει να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια. Και απο πανω ρίχνουμε ηλαιελαιο λάδι σιγα σιγα κ ανακατεύουμε με τα χερια μας μεχρι να τελειωσει το λαδακι. Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.περιπου 30-40'. Για τη γέμιση ετοιμάζουμε ό, τι θέλουμε.συνηθως ειναι τυρί δυο τριων λογιών. Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), όπως σας δειχνω κ στη φωτο βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί η σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο. Βγαζουμε σπάμε ενα αυγο στη μεση κ βάζουμε στο φούρνο για αλλα 5 λεπτά Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά βάζουμε μεσα κομματια βουτυρο για να λιωσει και τα περνάμε με ένα πινέλο γύρο γύρο με βουτυρο φρεσκο

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

Πάστα Φλωρα νηστίσιμη

12939662_1026519740716548_609583893_n.jpg

Πάστα Φλωρα νηστίσιμη...... ΥΛΙΚΑ 200 γρ. αραβοσιτέλαιο 80-100 γρ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη (ανάλογα με τη γλύκα της μαρμελάδας που θα χρησιμοποιήσουμε) 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 βανίλια 2 κ.σ. κονιάκ 500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (προαιρετικά: με άρωμα πορτοκαλιού) Μαρμελάδα στην αγαπημένη μας γεύση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με την κουτάλα. Μόλις το μείγμα γίνει πηχτό, ζυμώνουμε με το χέρι, έως ότου ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα ταψάκι και απλώνουμε με τον πλάστη η με τα χέρια, τα 2/3 της ζύμης μας. Απλώνουμε τη μαρμελάδα μας και με το υπόλοιπο 1/3 φτιάχνουμε κορδονάκια. Με τα κορδονάκια αυτά καλύπτουμε τη μαρμελάδα κάνοντας τετράγωνα ή ρόμβους. Ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου ή έως ότου ροδοκοκκινήσει η πάστα φλώρα μας!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

×
×
  • Create New...