Jump to content

ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    8.439

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές τις Μάρθας Νεφιντιδη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Πεϊνιρλί

11741780_896991053669418_1732746267_n.th11751093_896991023669421_1641303806_n.th11751273_896991013669422_336773891_n.thu11720021_896991010336089_1681610648_n.th11758827_896990947002762_1611183359_n.th11749415_896990943669429_1241233341_n.th11751299_896990940336096_1049333777_n.th11121950_896990937002763_438513596_n.thu

Πεϊνιρλί .......350 γρ αλεύρι , 1κ γ αλατι , 1κ γ ζαχαρη 200 γρ γάλα , 40 γρ ηλαιελαιο γεμιση τυρί , γάλα 100 γρ 1 κ σ αλεύρι για να ειναι μαλακό

Οδηγίες

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε αλεύρι ,αλατι, ζαχαρη, μαγια ,το ανακατεύουμε και το βάζουμε χλιαρό το γάλα ανακατεύουμε με τα χερια μας, πρεπει να γίνει να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια. Και απο πανω ρίχνουμε ηλαιελαιο λάδι σιγα σιγα κ ανακατεύουμε με τα χερια μας μεχρι να τελειωσει το λαδακι. Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.περιπου 30-40'. Για τη γέμιση ετοιμάζουμε ό, τι θέλουμε.συνηθως ειναι τυρί δυο τριων λογιών. Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), όπως σας δειχνω κ στη φωτο βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί η σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο. Βγαζουμε σπάμε ενα αυγο στη μεση κ βάζουμε στο φούρνο για αλλα 5 λεπτά Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά βάζουμε μεσα κομματια βουτυρο για να λιωσει και τα περνάμε με ένα πινέλο γύρο γύρο με βουτυρο φρεσκο

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

11736935_896991423669381_1403265237_n.th11721119_896991097002747_1384595286_n.th11719869_896991437002713_562933547_n.thu11751374_896991457002711_588356240_n.thu

Μια πολύ αφράτη ζύμη για να φτιάξουμε πιροσκί με ό,τι γέμιση θέλουμε!

500 γραμμάρια νερό χλιαρό , 50 γρ Μαγια φρέσκια , 1 κ. γλ. αλατι , 1 κ. σ. ζάχαρη, 100 γρ. ηλιέλαιο αλεύρι 800-1000 γρ Οδηγίες Βάζουμε στη λεκάνη μας λίγο χλιαρό νερό, λίγη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί η μαγιά μας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και φτιάχνουμε μια ζύμη αφράτη, ανάλογα ρίχνουμε και το αλεύρι. Φτιάχνουμε τη ζύμη χωρίς ανέβασμα και κάνουμε πιροσκί . Γέμιση εγώ εβαλα κιμά ,μπορείτε να βάλετε , τυρί, πατάτες, λαχανικά, η ο,τι θέλει η καθεμια μας Τηγανι ζουμε σε μπόλικο λάδι .

 

11666942_896991433669380_554446363_n.jpg

11751336_896991453669378_803572788_n.jpg

11756523_896991467002710_1967240177_n.th

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

Cinna Bonn.

11758990_898868700148320_2037736760_n.th11748647_898868600148330_790520070_n.thu11759607_898868620148328_1406723417_n.th

200γρ γάλα χλιαρό , 15 γρ Μαγια ξερή , 2αυγα, 4κ σ ζάχαρη , 3 κ σ βουτυρο θερμοκρασία δωματίου αλεύρι 800-1000 γρ .... γέμιση βούτυρο , ζάχαρη, κανέλα όσο μας αρέσει για την κρέμα 1 τυρί Philadelphia 150 γρ. ζάχαρη αχνη Οδηγίες Φτιάχνουμε τη ζύμη , όπως και στα τσουρέκια, βάζουμε να φουσκώσει καπου μια ώρα. Μετα ανοίγουμε ενα φύλλο μεγάλο λεπτό πασπαλίζουμε με βουτυρο, ζάχαρη και κανέλα όσο θελουμε και κανουμε σαν κορμό μια λωρίδα και κόβουμε σε φετες 2-3 εκ. το καθένα. Ψήνουμε στους 180 για 40-45' και οταν ειναι ζεστά, παίρνουμε τυρί Philadelphia και ζάχαρη άχνη 150 γρ ανακατευουμε κ βάζουμε απο πανω στα ζεστά Cinna Bonn.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11758870_898872590147931_1319551158_n_(111749506_898872630147927_470785825_n.thu11749271_898872650147925_1801741773_n.th
11759674_898872663481257_618241403_n.thu
11759579_898872720147918_834944463_n.thu11758976_898872736814583_1624461143_n.th11128461_898872676814589_1583442085_n.th11694367_898872760147914_618520106_n.thu

11733477_898873066814550_1086445984_n.th

Εύκολο και νόστιμο ποντιακό γλύκισμα τα ωτία δηλαδή αυτάκια. Συστατικά 2 αυγά , 100 γρ. ζάχαρη , 400 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα , 1 βανιλια ½ κ. γλ. σόδα αλεύρι όσο πάρει, μισό κιλό περίπου και παραπάνω λάδι για το τηγάνισμα Οδηγίες Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, για να γίνει η ζύμη μας ούτε πολύ σκληρή, ούτε να κολλάει και στα χέρια. Ανοίγουμε σε φύλλο 2 χιλ και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες. Τις λωρίδες τις κόβουμε σε ρόμβους. Στο κέντρο κάθε χαρακιάς κάνουμε ένα κόψιμο μικρό , ώστε να περνά από μέσα η μια άκρη της ζύμης, όπως στη φωτό. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τα ωτία μέχρι να χρυσίσουν. Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11756506_899726846729172_792636436_n.thu11759520_899726853395838_358228046_n.thu11759655_899726866729170_1320629403_n.th

Κεικ με ινδοκαρυδα σιρόπιαστος ...

συστατικά

5 αυγά , 1 ποτηρι ζαχαρη, 1 ποτηρι φρέσκο χυμό πορτοκαλί , 1 ποτηρι ηλιελαιο , 2 βανιλιες, 2 μπεικιν, 1 κ.σ.κονιακ, 3 ποτηρια αλεύρι, 1 πακετο ινδοκάρυδο 200 γρ. Σιρόπι ½ ποτηρι νερό , ½ ποτηρι ζαχαρη Σταγόνες λεμονιου

Οδηγίες

Χτυπαμε με τη σειρά τα υλικά μας. Ψήνουμε σε ταψάκι στους 180 βαθμούς 35’ - 40' Μόλις ψηθει, κανουμε το σιρόπι, ζεστό σιρόπι - κρύο κεικ Απο πανω ινδοκάρυδο.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

Είναι πολύ νόστιμα κεκάκια και κρύβουν μια νοστιμιά έκπληξη στο κέντρο τους! Δοκιμάστε τα!

Συστατικά

1 αυγο , 130 γρ. ζάχαρη , 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 300 γρ. γιαούρτι , 1 μπεικιν , 250 γρ. αλεύρι , 2 κ. σ. κακάο

Για τη γέμιση 100 γρ ανθότυρο 100 γρ καρύδα 1 κ. σ. άχνη 1 βανιλια

Οδηγίες

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη του κέικ στο μίξερ. Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα υλικά για τη γέμιση και κάνουμε μικρά μπαλάκια. Σε θήκη για μάφινς βουτυρωμένα ή με θηκούλες, βάζουμε απο κάτω 1 κ. σ. ζύμη, μετα βάζουμε ενα μικρό μπαλάκι γέμισης και απο πανω πάλι ζύμη και ψήνουμε στο 200 βαθμούς για 25-30'.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

11741865_899728910062299_1956277868_n.jpg

11774405_899728923395631_216781317_n.jpg

11749703_899728933395630_1500969663_n.jpg

cook

11748559_899728610062329_2111689321_n.th
11774750_899728616728995_183371176_n.thu11758774_899728623395661_894889969_n.thu11774648_899728640062326_63903590_n.thum11737025_899728643395659_1902838436_n.th11759457_899728653395658_1021286442_n.th11748698_899728663395657_632742924_n.thu

Πολύ αγαπημένο και εμφανίσιμο ψωμάκι μπριος με γέμιση μερέντα σε σχήμα αστεριού! Συστατικά

Φτιάχνει 1 ψωμί 500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες 2 αυγα 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας 80 γρ. βουτυρο λιωμενο 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ. 1,5 κ.γλ. αλατι 1 κουτι μερεντα Οδηγίες Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια . Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Καρυδογλυκο

11949523_919806564721200_59681274422589011988334_919806524721204_432524466876053

Καρυδογλυκο.

6 αυγα ,
2 ποτηρακια ζαχαρη,
2 κ. σ. γιαούρτι
200 γραμμαρια βούτυρο ,
1 μπεικιν ,
1 βανιλια,
400 γραμμαρια αλεύρι
Ινδοκάρυδο τριμμένο για τύλιγμα
κρέμα βανίλιας ανακατεμένη με σαντιγί για τη γέμιση
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε στο μίξερ και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30'.
Στη συνέχεια κόβουμε από το παντεσπάνι μας με ποτηράκι κομμάτια . Τα κομμάτια που θα περισσέψουν ανάμεσα, τα τρίβουμε με τα χέρια και τα ανακατεύουμε με το ινδοκάρυδο.
Τα μπαλάκια που κόψαμε με το ποτηράκι τα χωρίζουμε στη μέση βάζουμε κρέμα μέσα και τριγύρω και βουτάμε στο μείγμα του ινδοκάρυδου.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11759064_900368639998326_1419377013_n.th11774557_900368629998327_1028304425_n.th

Τηγανίτες ή aladiki, αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά

3 αυγά , 200 γρ. ζάχαρη , 500 γρ. γιαούρτι , 1 κ. γλ. σόδα , 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ηλιέλαιο για τηγανισμα

Οδηγίες

Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη με σύρμα να χτυπηθουν καλα. Μετα προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα και στο τέλος το αλεύρι . Παιρνουμε με κουταλι μια ποσότητα και ριχνουμε στο ζεστό λαδι και τηγανιζουμε σε λιγο λάδι, μεχρι να ροδισουν και από τις 2 πλευρες.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

11778021_900369996664857_773124436_n_(1)11749480_900370006664856_1024576244_n.th11774477_900370039998186_1009322694_n.th11759400_900370056664851_269998125_n.thu11756646_900370073331516_856636647_n.thu11721742_900370046664852_1567548587_n.th11751036_900370079998182_2066921881_n.th11748690_900370096664847_1629516489_n.th

Φτιάχνουμε τη ζύμη

250γρ γάλα χλιαρό ,100γρ ζάχαρη,1αυγο,9γρ Μαγια ξερή ,50γρ βουτηρο ,500γρ αλεύρι ...ζυμώνουμε κ το αφηνουμε για 1ωρα μεχρι να ετοιμαστεί ...χωρίζουμε σε μπαλάκια ανάλογος ποιο μέγεθος θελουμε να γίνουν τα τσουρεκακια μας .....ανοίγουμε τρία φύλλα στα δυο βάζουμε μαρμελάδα βερίκοκο όπως δειχνω κ στη φωτο το τρίτο αφηνο σκέτο κανουμε στη μεση μια τριπουλα κ ξεκινάμε κ στρίβουμε απο πανω πρως τη μεση ,μετα το ιδιο κ απο κάτω κ ψηνουμε στα 200* 15-20' μεχρι να ψηθούν μόλις θα βγάλουμε απο φούρνο θα περαςουμε με πινέλο απο πανω μαρμελάδα βερίκοκο με ζαχαρι άχνη

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

11751082_900373006664556_1256424540_n.th11774813_900373033331220_1884682237_n.th11756508_900373079997882_2073625950_n.th11749757_900373169997873_2044983992_n.th11128816_900373219997868_1361983992_n.th11753736_900373323331191_1516050152_n.th11748688_900373276664529_847007544_n.thu11748580_900373376664519_1281134345_n.th11780494_900373389997851_870921533_n.thu11774300_900373413331182_248226595_n.thu11774490_900373419997848_624417468_n.thu

Υπέροχο και νόστιμο γλυκό ψωμάκι σαν τσουρέκι.

Συστατικά

1 αυγό , 200 γρ. ζαχαρη , 2 φακελακια Μαγια , 500γρ γάλα χλιαρό , αλεύρι 1κιλό και λιγο παραπάνω 2 φακελακια βανίλια Γέμιση Ηλιέλαιο 1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα ή και περισσότερο. Μετα χωρίζουμε τη ζύμη στα 6 και ανοίγουμε φύλλο πολυ λεπτό όπως στις φωτό Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε ηλιελαιο, απο πανω δεύτερο φύλλο ξανα ηλιελαιο και τρίτο φύλλο και στρίβουμε όπως δείχνω. Τα ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 3 φύλλα. Αφηνουμε 1/2 ώρα να ξανανέβει το στριφτάρι μας και βάζουμε απο πανω κρόκο αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’-50'

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Γλυκό με espresso

11748675_900374146664442_410772879_n.thu11774612_900374196664437_807035079_n.thu

Ένα ωραίο γλυκό με espresso, παντεσπάνι , σαντιγί χτυπημένη με mascarpone και από πάνω φουντούκια και σοκολάτα.

Συστατικά

5 αυγα 200 γρ ζάχαρη, 1 μπέικιν, 1βανιλια, 50γρ κακάο , 100γρ αλεύρι , 70 γρ κορν φλάουρ Κρέμα 250 γρ. κρέμα γάλακτος 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε 50 μλ λικέρ (προαιρ.)

Σιρόπι 70 γρ. νερό ζεστό 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. καφέ εσπρέσσο Στόλισμα Φουντουκια ή αμύγδαλα Σιρόπι σοκολάτας

Οδηγίες

Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους. Χτυπαμε τους κρόκους με 100 γρ ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν. Χτυπαμε τα ασπράδια ξεχωριστά μεχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα ενωνούμε μαζι και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατευοντας απαλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 25-30'. Εμενα το ταψί μου ηταν 30 Χ 40 και έκοψα το γλυκο στη μεση και εβαλα το ενα πανω στο άλλο. Για την Κρέμα: κρέμα γάλακτος και mascarpone τα χτυπαμε στο μίξερ. Προσθέτουμε και λικέρ ,οτι σας αρεσει, εγώ δεν εβαλα. Τα χτυπαμε ολα μαζι. Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και βρέχουμε το παντεσπάνι. Συναρμολογούμε: παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα, ετσι και το δεύτερο. Εγώ πήρα λίγη κρέμα, εβαλα κακάο για να αλλαξη λιγο το χρώμα και εκανα αστέρια με κορνε. Απο πανω έβαλα φουντουκια, μπορείτε και αμύγδαλα χοντροκομμένα στο μουλτι, και απο πανω σιρόπι σοκολάτας .

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11748738_900533119981878_1624045579_n.th11774503_900533129981877_23520108_n.thum11759689_900533133315210_445979611_n.thu11749356_900533136648543_1484365026_n.th11753792_900533146648542_423028853_n.thu11774380_900533253315198_1549997376_n.th11774522_900533276648529_51193659_n.thum11753775_900533309981859_1160239823_n.th11778212_900533299981860_173368143_n.thu

Υπέροχα τσουρέκια και σε γεύση και σε εμφάνιση!

Συστατικά.

Φτιάχνουμε τη ζύμη 50γρ χλιαρό νερό 25γρ Μαγια φρέσκια 1 κ. σ. ζάχαρη 200 γρ. κεφιρ 60 γρ. ζάχαρη 2 αυγα βανίλια και 600 γρ αλεύρι 75 γρ βούτυρο λιωμένο

Γέμιση 200 γρ γάλα 80 γρ ζάχαρη 100γρ παπαρουνόσπορο 3 κ. σ. σιμιγδάλι Για το άλειμμα 100γρ κρέμα γάλακτος 3 κ σ ζάχαρη

Οδηγίες

Για τη ζύμη: Αριχκά ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά και αφήνουμε για 15-20' να ανέβουν. Σε αλλο μπόλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά, εκτός του βουτύρου και κάνουμε ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο από 3-8 ωρες. Μετα το 8ωρο η ζύμη μας έχει φουσκώσει πολύ. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο και βράζουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφηνουμε και κρυώσει λιγο Παίρνουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο 36 Χ 72 και στρώσουμε στη μισή ζύμη τη γέμισή μας. Το διπλώνουμε στα δυο και κόβουμε λωρίδες. Στη συνέχεια στρίβουμε όπως δείχνουν οι φωτό. Βάζουμε τα τσουρέκια μας στο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με το μείγμα κρέμας και ζάχαρης που τα έχουμε ανακατέψει καλά και βάζουμε απο πανω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα τσουρέκια μας.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πιτα χρυσανθεμα

11352495_900533819981808_2050396004_n.th11756533_900533836648473_965049064_n.thu11778009_900533873315136_1672287468_n.th11749396_900533893315134_1893198550_n.th11774745_900533913315132_951898377_n.thu11759442_900533926648464_820844753_n.thu11774274_900533939981796_1633646476_n.th11753862_900533973315126_1412509245_n.th

11352255_900534069981783_1858155775_n.th

Τα υλικά μας ;;;;;250 γρ χλιαρό γάλα ,3κ σ ζάχαρη ,25γρ φρέσκια Μαγια ανακατεβουμε και προσθέτουμε 1αυγο ,50γρ λιωμένο βουτηρο ,500 γρ αλεύρι ,1κ γ αλατι ζημώσεις και αφήνεις μεχρι να φουσκώσει .....μετα ανοίγουμε φύλο και κόβουμε στρογγυλά ...παίρνουμε 3 κομμάτια στο καθε βάζουμε ηλιέλαιο +ζαχαρι και το στρηβουμε ,κόβουμε στη μεση γινετε σαν τριαντάφυλλο και το τόοθετουμε στο ταψί μεχρι τέλος αφηνουμε για 20'πριν μπει στο φούρνο βάζουμε σ ενα μπολ 30μλ γάλα +1κ γ ζάχαρη και περιχινουμε απο πανω και ψήνουμε 180* μεχρι να ρόδισει .....μόλις θα ειναι έτοιμο αλοιφουμε απο πανω 3κ σ ζάχαρη άχνη ,3κ σ μαρμελάδα βερίκοκο ,και λιγο νερό ....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μεντοβικ

11758800_900534749981715_1718768991_n.th11777944_900534756648381_1903298548_n.th

2αυγα ,200γρ ζάχαρη ,2κ σ μέλι ,100γρ βουτηρο (βιτάμ),1κ γ σόδα ολα αυτα βάζεις σε μπεν μαρι (νερό βραστο απο κάτω και ολα τα υλικά με ενα ταψί απο πανω )πρεπει να λιώσουν ολα να διπλασιάστη ανακατεβουμε με το κουτάλι πολλές φορές και να γίνει χρώμα καφε τοτε ειναι έτοιμο το βγάζουμε και ετσι όπως ειναι ζεστό βάζουμε 600-800γρ αλεύρι μεχρι να γίνει μια ζύμη που μπορούμε να ανοίξουμε φίλο χωρίζουμε στα 4 και ψήνουμε στο 200'μεχρι να ρόδισει (εγώ ανοίγω φίλο τα μετράω με το μεγάλο πιάτο και μετα που ψήνω τα κόβω γύρο -γύρο )οταν τελειώσουμε κανουμε την κρέμα ::1ζαχαρουχο ψημενο καραμελωμενο +200γρ βιτάμ τα χτυπαμε στο μίξερ ....εγώ ομως βάζω και απο την αλλη κρέμα που την φτιάχνω 6κ σ αλεύρι ,1,5ποτ ζάχαρη ,1λιτρο γάλα τα ψήνω αφήνω κρυώνει και συμπληρώνω στη ζαχαρούχο ειναι και πιο νόστιμο και γινετε πιο μαλακό μετα αυτα που εχουμε κόψει απο γύρο βάζουμε στο μουλτι και τα σπάμε καΙ Βαζουμε γύρο γύρο ...,.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Τουρτα σκαζκα

Τουρτα σκαζκα

Νόστιμο και εμφανίσιμο γλυκό!

Συστατικά

3 αυγά , 400 γρ ζάχαρη , 3 κ γ μέλι , 50 γρ βουτυρο , 4 κ σ κακάο , 2 κ γ σόδα 4-5 ποτήρια αλεύρι Για την κρέμα 3 ποτηρια γάλα , 1 ποτήρι ζάχαρη, 4 κ σ αλεύρι 200 γρ.βούτυρο για το τέλος

Οδηγίες

Ανακατευουμε τα 6 πρώτα υλικά και βάζουμε σε μπεν μαρι για 10' Μετα βγάζουμε από το μπεν μαρί και συμπληρώνουμε 4-5 ποτήρια αλεύρι, κανουμε ζύμη χωρίζεις σε 6, ανοίγουμε φύλλο καπου 30 εκ. και ψηνουμε στους 180-200 βαθμούς. Για την κρέμα: ανακατευεις όλα τα υλιγκά εκτός από το βούτυρο και ψηνουμε, οταν κρυωσει χτυπάς ξεχωριστά 200γρ βουτυρο μεχρι να ασπρισει και προσθέσετουμε σ την κρέμα και απο πανω στην τούρτα ένα γλάσο, από κρέμα γάλακτος με κουβερτούρα .

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Ψωμακια ρολά

11749510_900746833293840_1079448142_n.th

11774453_900746829960507_952691116_n.thu

Νόστιμα και εμφανίσιμα ψωμάκια και όλες τις χρήσεις.

Συστατικά

50 γραμμαρια νερό χλιαρό , για τη μαγιά 1 πακέτο ξερή Μαγιά , 1 κ. σ. ζάχαρη το ανακατεύουμε προσθέτουμε 1 κ. γλ. αλάτι , 8 κ. σ. λάδι ηλιέλαιο , 550-600 γραμμαρια αλεύρι 250 ml περίπου για το ζύμωμα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.Το αφήνουμε λίγο να ενεργήσει η μαγιά. Στη συνέχεια σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και τη μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, λίγο λίγο όσο πάρει. Ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη. Βάζεις σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Μετά τα κόβουμε στα 4, ανοιγουμε ένα κομμάτι σε πλάστη, τυλίγουμε σε ρόλο, ετσι και τα υπόλοιπα. Αφήνουνε για 30' να ξαναανέβει και μετά το ψήνουμε σε 200 βαθμούς για 30'.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Ρόλο με φύλο λάβας

11749538_900585279976662_9774.thumb.jpg.11780413_900585293309994_1897.thumb.jpg.11749507_900585319976658_1479.thumb.jpg.11756542_900585346643322_2066.thumb.jpg.11749507_900585373309986_1264.thumb.jpg.11778014_900585383309985_1302.thumb.jpg.11758763_900585406643316_1908.thumb.jpg.11748817_900585409976649_1137.thumb.jpg.11778095_900585443309979_7464.thumb.jpg.11751323_900585466643310_2197.thumb.jpg.

Ρόλο με φύλο λάβας .... Εντυπωσιακά και πανεύκολα γεμιστά ρολά με το συγκεκριμένο φύλλο.

Συστατικά

3 φύλλα λάβας 4 καρότα , 5 αυγά βρασμένα 200 γραμμ τυρακι , 200 γρ παριζα, φύλλα μαρούλι , 200 γρ κρεμα γάλακτος 200 γρ μαγιονέζα

Οδηγίες

Ολα τα υλικά πρεπει να το τριψουμε στο χοντρό τριφτη. Στρώνουμε στα φύλλα λάβας μαρούλι. Κανουμε σάλτσα δλδ κρεμα γάλακτος κ μαγιονέζα, ανακατεύουμε, βάζουμε τη μισή στο μισό βάζουμε καρότα κ στο αλλο μισό αυγο, απο πανω παλι λάβας, παλι σάλτσα και παριζακι και τυρακι και τυλιγμα όπως το δειχνω σε ρολό. Το βάζουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Το βγάζουμε και το κόβουμε φέτες.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11749764_900744856627371_57092178_n.thum11748568_900744886627368_1694732291_n.th11774544_900744896627367_1598207205_n.th11693225_900744959960694_1973770817_n.th11749430_900744966627360_2077486757_n.th11759498_900744969960693_1601995176_n.th

Τουρτα σοκολατας της Μαρθας .... Εύκολη και πολύ νόστιμη τούρτα σοκολάτας.

Συστατικά

4 αυγά 3,5 ποτήρια ζάχαρη (εγώ έβαλα 2,5) 2 κεσεδάκια γιαούρτι 1 κ. σ. σόδα μαγειρικής 4 κ. σ. λιωμένο βούτυρο 2 ποτήρια αλεύρι 3-4 κ. σ. κακάο (εγώ έβαλα 2) Για την κρέμα 2 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. κορν φλάου 1 έως 1,5 ποτήρι ζάχαρη 2 κ.σ. κακάο (προαιρ.) 700 γρ. γάλα 300 γρ. μαργαρίνη 300 γρ καρύδια χοντροκομμένα, για ράντισμα στην τούρτα μας

Οδηγίες

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε 3 παντεσπάνια στους 180 βαθμούς για 20-25'περιπου Τα ταψάκια είναι 30 εκ. Για τη κρέμα : Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα, μεχρι να πήξει. Όταν κρυώσει η κρέμα, χτυπαμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μεχρι να ασπρισει και προσθέτουμε την κρέμα, έτσι έχουμε μια αφράτη κρέμα για την τούρτα μας. Βάζουμε ανάμεσα σε καθε παντεσπάνι κρέμα και καρύδια. Κόβουμε λιγο παντεσπάνι από το γύρω γύρω και το θρυμματίζουμε στην επιφάνεια της τούρτας για στόλισμα.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Τυροπιτάκια κουρου .

11756550_900746593293864_1877261660_n.th

Τυροπιτάκια κουρου ..... Αγαπημένη συνταγή για τυροπιτάκια!

Συστατικά

1κιλο αλεύρι 250 γρ. μαργαρίνη 250γρ γάλα χλιαρό 2 πακ. Μαγια ξερη 100 γρ ηλιέλαιο 4 αυγά

Οδηγίες

Τρίβουμε το αλεύρι με τα κομμάτια της μαργαρίνης, να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι και βάζουμε γέμιση, εγώ έβαλα τυρί +αυγό. Από πάνω κρόκο αυγού και ψήνουμε 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11780618_900747099960480_1871415997_n.th11777969_900747113293812_184935200_n.thu11774722_900747136627143_153165656_n.thu11721416_900747139960476_2092357913_n.th11749620_900747159960474_1969278941_n.th

Μιλφέιγ με σπιτικό φύλλο Ένα πολύ νόστιμο μιλφέιγ φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μας.

Συστατικά

ζύμη 1 κιλό αλεύρι 800 γρ. μαργαρίνη 2 αυγά 1 κ.γλ. αλάτι 2 κ.σ. ξύδι Για την κρέμα 4 φλιτζάνια γάλα 1/3 φλ. Ζάχαρη 4 αυγά 4 κ.σ. αλεύρι 300 γρ. βούτυρο 1 πακετάκι βανίλια ζάχαρη 2 κ.σ. άχνη

Οδηγίες

Βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγειο και τριβουμε στο τριφτη, μετα ανακατεύουμε με το αλεύρι. Βάζουμε στο νερό μας τα αυγά , αλατι, και ξίδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο αλεύρι με το βούτυρο που έχουμε κάνει μια λακούβα, ζυμώνουμε τη ζύμη μας, ομως εδω να προσέξουμε η σφολιάτα δεν θελει πολυ ζυμώμα. Μόλις ανακατεύουν ολα τα υλικά, είμαστε έτοιμοι, χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δυο και βάζουμε στη σακούλα και μετά το βάζουμε στο ψυγειο για δυο ώρες λεει η συνταγη κανονικά, εγώ πάντα την κανω απο την προηγούμενη. Μετα βγάζω από το ψυγείο και απο καθε μπαλάκι που εβαλα φτιάχνω δυο φύλλα. Ψήνουμε στους 200-220 β. μεχρι να γίνει ρόδινη. Για την κρέμα -γέμιση: Βάζουμε 4 φλιτζάνια γάλα (200γραμμαριων) και 1/3φλιτζανι ζαχαρη απάνω στο μάτι να βράση το γάλα. Χτυπαμε 4 αυγα με 4 κ σ αλεύρι στο μίξερ καλα, μετα παίρνουμε λιγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε με τα αυγά για να γίνει ομοιομορφο μείγμα. Βάζουμε στη κατσαρόλα το μείγμα μας ανακατεύουμε για να μην πιάσει απο κάτω και κανουμε τη κρέμα μας, δεν πρεπει να βράσει, συμπληρώνουμε βανίλια αφηνουμε να κρυωσει. Χτυπαμε το βούτυρο μεχρι να ασπρισει, μετα παίρνουμε απο την κρύα κρέμα 1 κ. σ. και βάζουμε στο βούτυρο και στη συνεχεια χτυπαμε, πρεπει να γίνει μια αφράτη κρέμα . Στρώνουμε τα φύλλα μας, ενδιάμεσα βάζουμε αφράτη κρέμα και τέλος ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

Cookies sokolatas

11751330_900747923293731_1048624389_n.th11774272_900747909960399_1080810555_n.th

Cookies sokolatas Αγαπημένα σοκολατένια κούκις

Συστατικά

180 γρ βουτυρο 150 γρ ζαχαρη καστανη 1 αυγο 225 γρ αλευρι γ.ο.χ. 30 γρ κακαο 1 πρεζα αλατι 1 φακελακι σταγονες σοκολατας 100γρ

Οδηγίες

Χτυπαω στο μιξερ βουτυρο, αυγο, Ζαχαρη, αλατι, Κακαο. Και στο τελος ριχνω το αλευρι και τις σταγονες σοκολατας. Αραδιάζω με μικρό κουταλι σε αντικολλητικο χαρτι. Ψηνω για 10-12 λεπτα στους 170.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Αφράτο παντεσπάνι

11693247_900748229960367_1359088624_n.th11758973_900748246627032_1473818302_n.th11759378_900748256627031_731873877_n.thu11721825_900748259960364_1190956293_n.th

Αφράτο παντεσπάνι ..... Ιδιαίτερα αφράτο παντεσπάνι για τις τούρτες μας!

Συστατικά

8 αυγά 115 γρ. ζαχαρη + 115 γρ. ζάχαρη 65 γρ. ηλιέλαιο 35 γρ. νερό 100 γρ. αλεύρι 100 γρ. κορν φλάου 1 μπέικιν

Οδηγίες

Χωρίζουμε ασπράδια απο κρόκους . Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 115γρ ζάχαρη μεχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε 65 γρ ηλιελαιο με 35 γρ νερό ζεστό και χτυπαμε σε μικρη ταχύτητα στο μίξερ μαζί με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε 100 γρ αλεύρι με 100 γρ κορν φλάουρ και 1μπέικιν στους κρόκους, το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τα ασπράδια αρχικά μόνα τους και μετά βάζουμε 115 γρ. ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα σε σφικτή μαρέγκα. Στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα περίπου και την ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να αραιώσει στο μείγμα μας και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, μπορούμε σε 26 ομως ανέβαζουμε τα ύψος με λαδοκολα ,αλλοι μπορούν να χρησιμοποιησουν 28 εκ. ή 30 εκ.το ιδιο μείγμα σε διάφορα ταψια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά χωρίζουμε σε πάτους το παντεσπάνι μας.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Χινκαλι ...ζυμη

11774655_900751189960071_75730037_n.thum11756583_900751203293403_702488761_n.thu11753848_900751226626734_1686279480_n.th11774639_900751236626733_1761853411_n.th11748771_900751243293399_62788819_n.thum

 

Θα ήθελα να σημειώσω μιά εκδοχή που αρχίζει και γίνεται γνωστή στην Ελλαδα είναι αυτή που έφεραν οι ελληνοπόντιοι (σαν εμενα )απο την Γεωργία η οποία λέγεται χινκάλι...Ειναι γεωργιανό Ειναι σαν μεγάλα πουγγιά σε μέγεθος σχεδόν χούφτας τα οποία περιέχουν κιμά, αλάτι, πιπέρι και πολύ φρέσκο κόλιαντρο...Τα σερβίρουν σκέτα και τρώγονται απλά πασπαλισμένα με μπόλικο πιπέρι...Η ζύμη είναι κανονικό φύλλο στο οποίο μπορεί να προστεθεί αυγό (ιδιαίτερα όταν πρόκειται να βράσουν για να μην σκορπισουν)...Υλικα για την Γεμιση ..... 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι νερό Για τη ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις1κίλο 1,1/2 φλιτζάνι νερο , 1,1/2 κ γ αλατι 1αυγο

Εκτέλεση Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νερό ,αυγο και αλάτι. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, αφηνουμε να ξεκουραςτη λιγο κ. την ανοίγουμε με τον πλάστη, την κόβουμε σαν πουγκί και βάζουμε τον κιμά μέσα,μαζεύουμε γύρο γύρο δίνουμε σχήμα Χινκαλι Στο τέλος, όταν έχουμε ετοιμάσει το πουγκί (Χινκαλι)μας, το βάζουμε μέσα σε νερό που βράζει με αλατι ....κ βάζουμε ενα ενα στο νερο με την ανάποδη μεριά δλδ το μαζεμένο φιωγκακη απο κάτω (αν ειναι να κοληςει στο πάτο μην τρυπιςει )βράζει 20' κ ολα πρεπει να ανέβουν πανω τοτε ειναι έτοιμο το βγάζουμε με τρύπιτη κουτάλα για να μην σπάσουν επειδη μεςα εχει ζουμί ολο το μυστικό ειναι στο ζουμί ....Σερβίρετε σκέτα αλλα τρώγονται με πιπέρι ....με τα χερια χωρίς το Πιρουνι .....Κ φυσικα θελει ενα διπλα ενα ποτηράκι κρασί η μια μπίρα ..... Αν τύχει δοκιμάστε τα ...Είναι ιδιαίτερα νόστιμα...χρονος εκτελέσεις 60' κομματια περιπου 50-60

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

×
×
  • Create New...