Jump to content

ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    8.441

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές τις Μάρθας Νεφιντιδη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Χατσαπουρι

16425857_1268677049834148_3201757449263275649_n.jpg.5c3c5dd519011d278f7293eb21cbc5f8.jpg16508576_1268677046500815_1168927982381250482_n.jpg.c2d86e9144d8205c6fbbf6f16cd613af.jpg

Σήμερα είπα να φτιάξω χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγάνι να ξέρετε ότι φτιάχνεται με αγάπη δεν παχαίνει μόνο ομορφαίνει καλό μεσημέρι .....Χατσαπουρι (τυρόπιτα )στο τηγανι Υλικά για 6τυρόπιτουλες ....
Ζυμη :600-700 γρ αλευρι 
300 γρ γάλα 
100 γρ βουτηρο
2αυγα
2κ γ ζαχαρη 
1κ γ αλατι 
10 γρ μαγιά ξερή 
Γεμιση :
300 γρ φέτα 
200γρ ανθοτυρο
200γρ κίτρινο τυρί (γκούντα ένταμ )
Απο πανω :
50-100 γρ βουτηρο 
Ζυμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε ,ζαχαρη,αλατι,μαγιά ανακατευουμε μεχρι να λιωσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο ,αλευρι ανακατευουμε στο τέλια βαζουμε το λιωμένο βουτηρο η ζυμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλαει στα χερια ....Αφηνουμε τη ζυμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30'...
Μεχρι να διπλασιαστεί ζυμη φτιάχνουμε τη γεμιση ....
Γεμιση :Λιωνουμε τη φέτα κ το ανθοτυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τρυφτη .Ανακατευουμε ολα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομματια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι ......
Οταν ειναι έτοιμη η ζυμη ,τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες ,τη καθε μερίδα ανοίγουμε με το Παλαμί μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μεση βαζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο -γύρο τη ζυμι κ γινετε σαν μπάλα μικρη το γυρίζουμε αναποδα ,βαζουμε λιγο αλευρι κ ανοίγουμε με το Παλαμί μας 23εκκ .
Βαζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τιγανι χαμιλονουμε τη φωτιά κ Τυγανιζουμε χωρις βουτιρο ,ψηνουμε με κλειστό καπάκι 3-5' απο καθε μεριά .Καθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο της δυο μεριές .Αφηνουμε 7-10'κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια ....

cook

Χινκαλι ...ζυμη

11774655_900751189960071_75730037_n.thum11756583_900751203293403_702488761_n.thu11753848_900751226626734_1686279480_n.th11774639_900751236626733_1761853411_n.th11748771_900751243293399_62788819_n.thum

 

Θα ήθελα να σημειώσω μιά εκδοχή που αρχίζει και γίνεται γνωστή στην Ελλαδα είναι αυτή που έφεραν οι ελληνοπόντιοι (σαν εμενα )απο την Γεωργία η οποία λέγεται χινκάλι...Ειναι γεωργιανό Ειναι σαν μεγάλα πουγγιά σε μέγεθος σχεδόν χούφτας τα οποία περιέχουν κιμά, αλάτι, πιπέρι και πολύ φρέσκο κόλιαντρο...Τα σερβίρουν σκέτα και τρώγονται απλά πασπαλισμένα με μπόλικο πιπέρι...Η ζύμη είναι κανονικό φύλλο στο οποίο μπορεί να προστεθεί αυγό (ιδιαίτερα όταν πρόκειται να βράσουν για να μην σκορπισουν)...Υλικα για την Γεμιση ..... 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι νερό Για τη ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις1κίλο 1,1/2 φλιτζάνι νερο , 1,1/2 κ γ αλατι 1αυγο

Εκτέλεση Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νερό ,αυγο και αλάτι. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, αφηνουμε να ξεκουραςτη λιγο κ. την ανοίγουμε με τον πλάστη, την κόβουμε σαν πουγκί και βάζουμε τον κιμά μέσα,μαζεύουμε γύρο γύρο δίνουμε σχήμα Χινκαλι Στο τέλος, όταν έχουμε ετοιμάσει το πουγκί (Χινκαλι)μας, το βάζουμε μέσα σε νερό που βράζει με αλατι ....κ βάζουμε ενα ενα στο νερο με την ανάποδη μεριά δλδ το μαζεμένο φιωγκακη απο κάτω (αν ειναι να κοληςει στο πάτο μην τρυπιςει )βράζει 20' κ ολα πρεπει να ανέβουν πανω τοτε ειναι έτοιμο το βγάζουμε με τρύπιτη κουτάλα για να μην σπάσουν επειδη μεςα εχει ζουμί ολο το μυστικό ειναι στο ζουμί ....Σερβίρετε σκέτα αλλα τρώγονται με πιπέρι ....με τα χερια χωρίς το Πιρουνι .....Κ φυσικα θελει ενα διπλα ενα ποτηράκι κρασί η μια μπίρα ..... Αν τύχει δοκιμάστε τα ...Είναι ιδιαίτερα νόστιμα...χρονος εκτελέσεις 60' κομματια περιπου 50-60

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11787298_901516596550197_2073746556_n.th11780380_901516606550196_565993546_n.thu11749832_901516609883529_1814665578_n.th11791838_901516613216862_1474913559_n.th11751174_901516636550193_231467476_n.thu11791882_901516639883526_1864289206_n.th

Καρυδακια ........ Υπέροχα μπισκότα γεμιστά σε σχήμα καρυδιού.

Συστατικά

2αυγα , ½ ποτ ζάχαρη, ½ κ γ σόδα , 250γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία του δωματίου αλεύρι περίπου 3 ποτηρια 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα

Οδηγίες

Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαργ καλά, μετά τα αυγά και τέλος το αλεύρι με τη σόδα για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χερια, ουτε να γίνει και σαν πλαστελινη. Σας δείχνω περίπου πως κανουμε μπαλάκια, όσοι εχουμε την ηλεκτρική μας δίνει οδηγίες κ όσοι εχουμε το αλλο καλούπι για το μάτι, το κοιτάμε οταν ειναι έτοιμο γυρνάνε απο την αλλη πλευρά . Για τη γέμιση βράζουμε το ζαχαρουχο κλειστό σε νερό 2 ωρες η στη χυτρα 1/2 ώρα, το χτυπαμε με λιγο βουτυρο και τα γεμίζουμε, απο πανω ζαχαρη άχνη. Δεν ειναι δύσκολο απλα ειναι πολυ νοστημα.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

11793183_901516619883528_1512296997_n.jpg

cook

Χατσαπουρι

12272729_954561811245675_780935683_n.thu12283158_954561794579010_1487852973_n.th12305671_954561767912346_1659486514_n.th

Χατσαπουρι .......βάζουμε στη λεκάνη 1,5κίλο αλευρι ,500 γρ βιτάμ ,τα τριβουμε κανουμε μια λακκούβα κ βάζουμε 6αυγα ,1κιλο γιαούρτι στο γιαούρτι βάζουμε 1κ γ σοδα κ το ζυμώνουμε μπορει χρεαστει κ αλλο αλευρι ...Η ζυμι δεν πρεπει να κολλάει στα χερια χωρίζουμε στα. 3παιρνουμε αλλα 500 γρ βιτάμ κ ανοίγουμε τα φύλλα αλοιφουμε με βιτάμ το καθε κομμάτι κ βάζουμε στο ψυγειο ετσι πρεπει να κανεις 3φορες ...... Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε γεμιςη κλείνουμε απο τη μια μεριά μετα απο την αλλη κ κανουμε φάκελο .....Αλοιφουμε με κρόκο Σας ανεβαζω ολα αναλυτικά στης φωτο καλο ειναι να φτιάξεις απο βραδυ κ να ψήσεις την αλλη μερα 180-200* μεχρι να ροδισουν

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 
cook

11748559_899728610062329_2111689321_n.th
11774750_899728616728995_183371176_n.thu11758774_899728623395661_894889969_n.thu11774648_899728640062326_63903590_n.thum11737025_899728643395659_1902838436_n.th11759457_899728653395658_1021286442_n.th11748698_899728663395657_632742924_n.thu

Πολύ αγαπημένο και εμφανίσιμο ψωμάκι μπριος με γέμιση μερέντα σε σχήμα αστεριού! Συστατικά

Φτιάχνει 1 ψωμί 500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες 2 αυγα 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας 80 γρ. βουτυρο λιωμενο 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ. 1,5 κ.γλ. αλατι 1 κουτι μερεντα Οδηγίες Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια . Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Αφράτο παντεσπάνι

11693247_900748229960367_1359088624_n.th11758973_900748246627032_1473818302_n.th11759378_900748256627031_731873877_n.thu11721825_900748259960364_1190956293_n.th

Αφράτο παντεσπάνι ..... Ιδιαίτερα αφράτο παντεσπάνι για τις τούρτες μας!

Συστατικά

8 αυγά 115 γρ. ζαχαρη + 115 γρ. ζάχαρη 65 γρ. ηλιέλαιο 35 γρ. νερό 100 γρ. αλεύρι 100 γρ. κορν φλάου 1 μπέικιν

Οδηγίες

Χωρίζουμε ασπράδια απο κρόκους . Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 115γρ ζάχαρη μεχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε 65 γρ ηλιελαιο με 35 γρ νερό ζεστό και χτυπαμε σε μικρη ταχύτητα στο μίξερ μαζί με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε 100 γρ αλεύρι με 100 γρ κορν φλάουρ και 1μπέικιν στους κρόκους, το αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τα ασπράδια αρχικά μόνα τους και μετά βάζουμε 115 γρ. ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα σε σφικτή μαρέγκα. Στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα περίπου και την ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να αραιώσει στο μείγμα μας και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, μπορούμε σε 26 ομως ανέβαζουμε τα ύψος με λαδοκολα ,αλλοι μπορούν να χρησιμοποιησουν 28 εκ. ή 30 εκ.το ιδιο μείγμα σε διάφορα ταψια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά χωρίζουμε σε πάτους το παντεσπάνι μας.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12935207_1026520174049838_516096171_n.jpg12966378_1026520120716510_1618495898_n.jpg

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ............ 1 ποτηρι αραβοσιτελαιο,1ποτ φρεσκο χυμο πορτοκαλιου η χυμο του εμποριου,1ποτ ζαχαρη, 1κγ μαγειρικη σοδα, 2κγ κανελα, 1κγ γαριφαλο, 1κγ μπεικιν, αλευρι φαρινα η για ολες της χρησης........

ΕΚΤΕΛΕΣΗ χτυπαμε λιγο το λαδι με την ζαχαρη, προσθετουμε τον χυμο ενω εχουμε διαλυσει μεσα την μαγ σοδα, ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα και οσο αλευρι παρει, περιπου 800-850γρ..... Πλαθουμε τα κουλουρακια τα ρολαρουμε μεσα στο σουσαμι για να κολλησει επανω τα κανουμε στρογγυλα και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα,Γινονται πολυ τραγανα και νοστιμα..!! Μπορουμε να βαλουμε και ζαχαρη απο πανω αντι για σουσαμι..!!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Καρυδογλυκο

11949523_919806564721200_59681274422589011988334_919806524721204_432524466876053

Καρυδογλυκο.

6 αυγα ,
2 ποτηρακια ζαχαρη,
2 κ. σ. γιαούρτι
200 γραμμαρια βούτυρο ,
1 μπεικιν ,
1 βανιλια,
400 γραμμαρια αλεύρι
Ινδοκάρυδο τριμμένο για τύλιγμα
κρέμα βανίλιας ανακατεμένη με σαντιγί για τη γέμιση
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε στο μίξερ και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30'.
Στη συνέχεια κόβουμε από το παντεσπάνι μας με ποτηράκι κομμάτια . Τα κομμάτια που θα περισσέψουν ανάμεσα, τα τρίβουμε με τα χέρια και τα ανακατεύουμε με το ινδοκάρυδο.
Τα μπαλάκια που κόψαμε με το ποτηράκι τα χωρίζουμε στη μέση βάζουμε κρέμα μέσα και τριγύρω και βουτάμε στο μείγμα του ινδοκάρυδου.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μεντοβικ

11758800_900534749981715_1718768991_n.th11777944_900534756648381_1903298548_n.th

2αυγα ,200γρ ζάχαρη ,2κ σ μέλι ,100γρ βουτηρο (βιτάμ),1κ γ σόδα ολα αυτα βάζεις σε μπεν μαρι (νερό βραστο απο κάτω και ολα τα υλικά με ενα ταψί απο πανω )πρεπει να λιώσουν ολα να διπλασιάστη ανακατεβουμε με το κουτάλι πολλές φορές και να γίνει χρώμα καφε τοτε ειναι έτοιμο το βγάζουμε και ετσι όπως ειναι ζεστό βάζουμε 600-800γρ αλεύρι μεχρι να γίνει μια ζύμη που μπορούμε να ανοίξουμε φίλο χωρίζουμε στα 4 και ψήνουμε στο 200'μεχρι να ρόδισει (εγώ ανοίγω φίλο τα μετράω με το μεγάλο πιάτο και μετα που ψήνω τα κόβω γύρο -γύρο )οταν τελειώσουμε κανουμε την κρέμα ::1ζαχαρουχο ψημενο καραμελωμενο +200γρ βιτάμ τα χτυπαμε στο μίξερ ....εγώ ομως βάζω και απο την αλλη κρέμα που την φτιάχνω 6κ σ αλεύρι ,1,5ποτ ζάχαρη ,1λιτρο γάλα τα ψήνω αφήνω κρυώνει και συμπληρώνω στη ζαχαρούχο ειναι και πιο νόστιμο και γινετε πιο μαλακό μετα αυτα που εχουμε κόψει απο γύρο βάζουμε στο μουλτι και τα σπάμε καΙ Βαζουμε γύρο γύρο ...,.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μπανανοκεικ

12596335_1020121548023034_1956959278_n.jpg12920867_1020121531356369_1602074130_n.jpg

Μπανανοκεικ συνταγη Μπορει να αφερεσουμε το αυγο κ γινετε Νυςτιςιμο ....... 3 ωριμες πολτοποιημενες μπανανες 80 γρ βιταμ λιωμενο Μιαμιση φλυτζανα αλευρι γ.ο.χ 1 κ.γλ. Bakin 1 κ.γλ. σοδα 1/4 κ.γλ. αλατι 3/4 φλυτζανας ζαχαρη 1/2 φλυτζανα τρουφα μαυρη 1 αυγο Εκτελεση Βιταμ + ζαχαρη στο μιξερ Πολτοποιημενες μπανανες Αλευρι +bakin+σοδα +αλατι κοσκινισμενα Τρουφα Με τη σειρα που σας τα γραφω Ψηνω στους 170-180 αντιστασεις Γλασο 1 μαυρη κουβερτουρα 1 κ.σ. Βιταμ 1/2 φλυτζανακι νερο Ολα μαζι σε μπαιν -μαρι ... Συνταγη ειδα απο την Ευα Χωριάτη

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μερεντοψωμο αστέρι

12047430_929983667036823_167713460_n.thu12030953_929983677036822_971663962_n.thu

Μερεντοψωμο αστέρι

500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες 2 αυγα 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας 80 γρ. βουτυρο λιωμενο 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ. 1,5 κ.γλ. αλατι 1 κουτι μερεντα

Οδηγίες Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια . Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μπλινι(κρέπες )με κιμα

13383378_1063303453704843_431624411_o.jpg

Μπλινι(κρέπες )με κιμα ... Υλικά ...2αυγα 1.κ.σ ζαχαρη 3κ σ ηλαιελαιο 1ποτιρι γάλα 1ποτιρη αλευρι 1κ γ σοδα Μαγιρηκη Ανακατεβουμε αυγα με ζαχαρη βαζουμε το 1/2 ποτ γάλα κ ολο το αλευρι με σοδα ανακατεβουμε με το Συρμα κ στο τελος ηλαιελαιο αφηνουμε λιγο να ξεκουραστεί κ κανουμε τη γεμιση .... Γεμιση ....400 γρ κιμα 2κρεμιδια Αλατι Πιπέρι .... Λαδη Στο λάδι τσιγαριαζουμε το κρεμμιδι το οποίο παίρναμε απο μουλτι βαζουμε κ το Κιμα μεσα τσιγαριαζουμε 20'μετα βαζουμε αλατι πιπέρι ...το αφηνουμε στην άκρη ....Παμε να φτιάξουμε της κρέπες μας ....Παίρνουμε το τιγανι παίρναμε με χαρτοπετσετα λιγο λαδωμένη κανουμε τη κρέπα μας ...Οποτε παίρνουμε τη κρέπα γυρίζουμε απο τη καλη μεριά βαζουμε τη γεμιση 1-2κ σ κ τη τυλιγουμε σαν φακελακη η σε ρόλο ...Παίρνουμε ενα τογανη βαζουμε λιγο λάδι μεσα κ τους τιγανιζουμε μεχρι να παρουν χρώμα κ το σερβίρουμε ...

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Γλυκο μπαλαρίνα

12270128_953676341334222_1030476826_n.th12278119_953676338000889_381622508_n.thu

Υλικά ......1 πακέτο μπισκοτα πτι μπερ σοκολατας (εγώ δεν ειχα κ εβαλα κανονικό ) κανονική συνταγη λεει 1φακελακι γαρνι με 200 γρ γάλα (εγώ έπαιξα λιγο εβαλα 200 γρ κρεμα γάλακτος ,100 γρ ζαχαρη,1μασκαρπονε χτυπάς στο μίξερ )κ απο πανω σαντιγη κ στολίζεις με τρούφα σοκολατας σας έδειξα βημα -βημα κ στο κόψιμο θελει να κοπεί λιγο λόξα .....σερβίρουμε με σος σοκολατα

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΣΙΜΙΤΙΑ

13023665_1036462396388949_420306037_n.jpg13046262_1036462379722284_1640646169_n.jpg13046231_1036462399722282_48755438_n.jpg13077247_1036462406388948_659031591_n.jpg

ΣΙΜΙΤΙΑ .....Τουρκική συνταγη .. ΥΛΙΚΑ για 8 κουλουρια, 400 γρ ζεστο νερο,90γρ λαδι ελαφρυ,3κ σ ζαχαρη καλα γεματες 1κγ αλατι, 1φ μαγια, και οσο αλευρι παρει εγω εβαλα φαρινα και μου πηρε 500κ περιπου 150-200 γ ο , και για την επαλυψη νερο 200 γρ με 1κσ μελι αν εχετε πετιμεζι ακομα καλυτερα και 200 γρ σουσαμι καβουρδιςμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ....φτιάχνουμε τη ζυμη ....σε ζεςτο νερο βαζουμε τη μαγιά ζαχαρη κ τα υπόλοιπα κανουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα. Χερια μας κ αφηνουμε να φουςκωςει στη συνταγη λεει 2ωρες εγώ αφηςα 1ωρα γτ ειχε φούσκωσε καλα οταν ειναι έτοιμο χωρίζουμε τη ζυμη στα 18-20 μπαλάκια αν θελουμε μεγάλα σιμιτια στα 16 αφηνουμε 5-10 να ξεκουράσουν κ μετα ανοίγουμε με το χέρι μας αν θελουμε γεμιστές αν οχι κανουμε κοτσίδα βαζουμε στην μια κοτσιδα τυρι σαλαμι κλεινουμε φτιαχνουμε 2 κοτσιδες της ενωνουμε και το βουταμε στο νερομελο... Διλαδη δυο κοτσίδες ενα σιμιτι .... Μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 -200βαθμους μεχρι να παρουν χρώμα μπορουμε να βαλουμε μεσα και τυρι κρεμα η ακομα και μερεντα η ακομα και σκετα..!!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11759064_900368639998326_1419377013_n.th11774557_900368629998327_1028304425_n.th

Τηγανίτες ή aladiki, αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά

3 αυγά , 200 γρ. ζάχαρη , 500 γρ. γιαούρτι , 1 κ. γλ. σόδα , 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ηλιέλαιο για τηγανισμα

Οδηγίες

Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη με σύρμα να χτυπηθουν καλα. Μετα προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα και στο τέλος το αλεύρι . Παιρνουμε με κουταλι μια ποσότητα και ριχνουμε στο ζεστό λαδι και τηγανιζουμε σε λιγο λάδι, μεχρι να ροδισουν και από τις 2 πλευρες.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μύλο πιτάκια

12358335_960449343990255_1262916562_n.th12351237_961681010533755_919528221_n.thu12358120_961681027200420_741948252_n.thu12336120_961681033867086_1585253848_n.th12351151_961681050533751_827865094_n.thu12336447_961681040533752_330327857_n.thu12355224_961681053867084_559351410_n.thu12366661_961681063867083_680488191_n.thu

Μύλο πιτάκια ....Υλικά για τη ζυμη 125γρ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 50 γρ γιαούρτι 50 γρ ηλαιελαιο 1 κ σ ζαχαρη 2 κ σ κορν φλάουρ 1 μπέικιν 350-400γρ αλευρι Γεμιση 4 μηλά 50 γρ ζαχαρη (αν τα Μήλά ειναι γλυκα μπορείτε να την αφαιρέσετε ) Κανέλα (εγώ δεν εβαλα ) 100γρ καρυδι Οδηγίες Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα Βάζουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλλα και αφήνουμε να κρυώσει. Για τη ζύμη:Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι,προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ζύμη. Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο σαν μικρό πιάτο του γλυκού. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 4 και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 3 λωρίδες με το μαχαίρι ή με τη ρόδα. Βάζουμε γέμιση 1 κ.γλ. και το κλείνουμε. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 β. για 15 - 20 λεπτά να πάρουν χρώμα.

cook

Σοκολατοπιτα

13342064_105801.jpg

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ
5 ΑΥΓΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΦΑΡΙΝΑΠ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΚΑΟ ΣΚΟΝΗ
1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΙΤΑΜ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ 5-6 ΛΕΠΤΑ
ΓΚΑΝΑΖ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
330 ΓΡΑΜ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
300 ΓΡΑΜ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
1 ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΙΚ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΑΙΟ ΤΟ ΦΑΡΙΝΑΠ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΟΣΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΠΥΡΕΞ Η ΤΑΨΑΚΙ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΕΙΚ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΙΛΟΚΡΥΩΣΕΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟΑΝΑΚΑΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΣΤΗ ΓΚΑΝΑΖ! ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ. ΟΤΑΝ ΧΛΙΑΝΕΙ Η ΓΚΑΝΑΖ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΑΙΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΑΠΟ ΣΑΝΤΥΓΙ !!

συνταγη ειναι της Χριστίνας αλλά έφτιαξε

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12107856_941399675895222_55190480619974412107874_941399685895221_324068489173326

Στρώνουμε τα μπισκοτα πανω σε μεμβράνη 3στο πλάτος κ 5 στο μάκρος μας χρεαζωνται 1,5 πακέτα μπισκοτα φτιάχνουμε κρεμα ;;;;700 γρ γάλα ,200 γρ ζαχαρη ,2 κ σ αλευρι ,1κ σ κορν φλάουρ ,βάζουμε στο Μάτι κ ανακατεύουμε μεχρι να χοχλιασει βάζουμε ,1κ σ βουτιρο ,κ βανίλια περιμένουμε να κρυωσει λιγο κ στρώνουμε απο πανω τα μπισκοτα ξανα το ιδιο εγώ εβαλα τρεις στρώσεις κ στο τέταρτο άφησα στη μεση άδειο ,εβαλα φουντουκια ,αμύγδαλο ,κ κεράσι κατεψυγμένο (αν θέλετε μπανάνα )κ το σηκώνουμε τα πλαϊνά κ φτιάχνουμε σαν πυραμίδα
Βάζουμε στο ψυγειο για 3-4 ώρες μετα βάζουμε απο πανω σοκολατα σος κουβερτούρα 150 γρ κ 100 γρ κρεμα γάλακτος στο μπεν Μαρι μεχρι να λιωσει περιχινουμε απο πανω κ στολίσουμε με αλεσμένο θα ξηρούς καρπούς ....

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Γλυκο με μπισκοτα

13401243_1062358333799355_480055688_n.jpg13393083_1062358323799356_324915865_n.jpg13407571_1062358347132687_496847894_n.jpg13407716_1062358343799354_242201597_n.jpg

Γλυκο με μπισκοτα ....... Για μία φόρμα Νο 26:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη 6 κουταλιές σούπας νισεστέ (ή κορν-φλάουρ) 50γρ κουβερτούρα(εγώ εβαλα 100γρ) 1 κουτί Morfat σαντιγύ 1 ζαχαρούχο γάλα 100 γρ τρούφα σοκολάτα 100 γρ σταγόνες σοκολάτας(εγώ στόλιζα με λιωμένη σοκολατα κ λιγο μέρεντα )

Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα με έλασμα.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το νισεστέ (ή το κορν-φλάουρ) ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε το βιτάμ,

την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και μόλις γίνει σαν λεία κρέμα και πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε τα μπισκότα με την καυτή κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Χτυπάμε την σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα.

Αδειάζουμε την σαντιγύ πάνω στην τούρτα και γαρνίρουμε με τις σταγόνες σοκολάτας, με χρωματιστές πέρλες ή με νιφάδες σοκολάτας.(εγώ χρισιμοποιησα μέρεντα κ σοκολατα λιωμένη ) Βάζουμε την τούρτα και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγύ.

Τοποθετούμε σε πιατέλα, αφαιρούμε το τσέρκι και απολαμβάνουμε!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

13383602_1063314897037032_1066831408_o.jpg

Μελιτζάνες ρόλο με καρύδια κ σαφράν .... Υλικά : μελιτζάνες 5τεμ Σκόρδο 4σκελιδες Αλατι Σαφράν 1/2κ γ Ξύδι 1 κ σ Χμελι σουνελι Ρόδι 1τεμ Καρύδια 250 γρ Ζεστό νερο Ανιθο Λάδι για τηγάνισμα Πλένουμε ,κ κόβουμε της μελιτζάνες στο μάκρος βαζουμε αλατι για να γλυκανθουνε αφηνουμε 15-20'μετα στήνουμε για να βγει το νερο που που εχουνε ..... Ζεστάνουμε το λάδι Τυγανιζουμε απο της δυο πλευρές κ της βαζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθεί το λάδι .... Γεμιση :καρύδια κ σκόρδο παίρναμε απο μουλτι η μπλέντερ αδειαζουμε σε ενα μπολ Βαζουμε σαφράν ,αλατι,ξύδι,κ νέρο γεμιση δεν πρεπει να γίνει σφηχτη στο τελος ρόδι καθαρισμένο .....Παίρνουμε τη μελιτζάνα βαζουμε τη γεμιση σε ολο το μάκρος κ τυλιγουμε σε ρόλο ....βαζουμε στο πιάτο κ απο πανω ρόδι κ ανιθο ...

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Γλυκα ψωμακια milk bread

13045526_1036460836389105_852773682_n.jpg13045663_1036460796389109_1393239654_n.jpg13045538_1036460826389106_787209051_n.jpg13045475_1036460856389103_2139335583_n.jpg13046231_1036460976389091_1033078712_n.jpg13014965_1036460979722424_205974114_n.jpg13022320_1036460993055756_299125873_n.jpg

Γλυκα ψωμακια milk bread

Συστατηκα .... 550 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 90 γρ ζαχαρη 50 γρ γαλα σκονη (Regilait εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ) 20 γρ ξερή μαγια( εγώ εβαλα 14 γρ) 7 γρ αλατι 1 αυγο 50 γρ βουτυρο λιωμενο 300 μλ φρεσκο γαλα Οδηγίες Στο μιξερ χτυπάμε για 15'ολα μαζι (all in one) Μετα αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα Ανοίγουμε φύλλο κ βαζουμε μέρεντα μεσα και κανουμε μπαλάκια η οτι σχημα θελει ο καθένας Στον φουρνο 180 βαθμους για 20'. Μολισ βγουν απο το φουρνο, αλειφω με βουτυρο για να γυαλισει.(εγώ εβαλα μαρμελάδα ροδάκινο )

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 

cook

Πιτα χρυσανθεμα

11352495_900533819981808_2050396004_n.th11756533_900533836648473_965049064_n.thu11778009_900533873315136_1672287468_n.th11749396_900533893315134_1893198550_n.th11774745_900533913315132_951898377_n.thu11759442_900533926648464_820844753_n.thu11774274_900533939981796_1633646476_n.th11753862_900533973315126_1412509245_n.th

11352255_900534069981783_1858155775_n.th

Τα υλικά μας ;;;;;250 γρ χλιαρό γάλα ,3κ σ ζάχαρη ,25γρ φρέσκια Μαγια ανακατεβουμε και προσθέτουμε 1αυγο ,50γρ λιωμένο βουτηρο ,500 γρ αλεύρι ,1κ γ αλατι ζημώσεις και αφήνεις μεχρι να φουσκώσει .....μετα ανοίγουμε φύλο και κόβουμε στρογγυλά ...παίρνουμε 3 κομμάτια στο καθε βάζουμε ηλιέλαιο +ζαχαρι και το στρηβουμε ,κόβουμε στη μεση γινετε σαν τριαντάφυλλο και το τόοθετουμε στο ταψί μεχρι τέλος αφηνουμε για 20'πριν μπει στο φούρνο βάζουμε σ ενα μπολ 30μλ γάλα +1κ γ ζάχαρη και περιχινουμε απο πανω και ψήνουμε 180* μεχρι να ρόδισει .....μόλις θα ειναι έτοιμο αλοιφουμε απο πανω 3κ σ ζάχαρη άχνη ,3κ σ μαρμελάδα βερίκοκο ,και λιγο νερό ....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ζαμπονοτυροπιτα

12746414_995370153831507_1902664337_n.jp12721688_995370147164841_1749718975_n.jp

1 φλυτζανα χλιαρο γαλα 1/2 φλυταζανα σπορελαιο 1 αυγο 1/2 κουταλακι αλατι 1 κουταλακι ζαχαρη 1 φακελακι μαγια 500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις...Λιωνω τη μαγια με το χλιαρο γαλα Και μετα ριχνω ολα τα υλικα με τελευταιο το αλευρι Το σκεπαζω και το αφηνω να φουσκωσει.. Ανοιγω φυλλο,Μεσα εγω ψιλλοκοβω το ζαμπον και το τυρι,Πολυ ωραιο ειναι με φιλαδελφεια και σαλαμι μπυρας....απο πανω κρόκος αυγού .....ψηνουμε σε 180-200* για 25-30'

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Συνταγη για τη κορόβκα

13444025_1067096529992202_956406651_n.jpg13459598_1067096513325537_50262717_n.jpg13459631_1067096549992200_830901318_n.jpg13444390_1067096556658866_1622219434_n.jpg13451053_1067096566658865_1752712320_n.jpg13459492_1067096569992198_1223987864_n.jpg

Συνταγη για τη κορόβκα ...Για τη ζυμη ....200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζαχαρη 1κ γ σοδα 1αυγο 2 κ σ κακάο 400-500 γρ αλευρι ....Βουτηρο με ζαχαρη ανακατευουμε προςθετουμε ,αυγο ,σοδα,κακάο ,κ αλευρι κανουμε τη ζυμη βαζουμε συο ψυγειο για 20-25'....Φτιάχνουμε τη γεμιση ...500 γρ ανθοτυρο 400 γρ κρεμα γάλακτος 2αυγα 150 γρ ζαχαρη 3κ σ νισεστες (κορν φλάουρ )ολα μαζι ανακατεβουμε ....βγαζουμε δη ζυμη ανοίγουμε φίλο κρατάμε μικρό κομμάτι για το ντεκόρ βαζουμε σε τσερκι 26 εκκ στο πάτο κ στα πλαϊνά με τα χερια βαζουμε τη γεμιση κόβουμε απο το κομμάτι που κρατήσαμε διάφορα σχεδια κ βαζουμε απο πανω στη γεμιση βαζουμε σε φουρνο 180* για 60' κανουμε τσεκάπ με οδοντογλυφίδα αφηνουμε 15-20' να κρυωσει κ το κόβουμε καλο μεσημερι ....

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

×
×
  • Create New...