Jump to content

ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    8.442

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές τις Μάρθας Νεφιντιδη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Pancakes..με μέρεντα

12713950_995370277164828_810009178_n.jpg12713992_995370283831494_666824376_n.jpg

Pancakes..με μέρεντα ..... 1 ,5 φλυτζανα αλευρι αν θα βάλετε φαρίνα αφαιρέσουμε τη σοδα 1/2 κ γ σοδα 3κ.σ ζαχαρη (μπορείτε η να προσθέτετε η να αφερεσεται ) Λιγο αλατι 1 φλυτζανα γαλα 3κ.σ. Λάδι Χτυπαω ολα τα υλικα στο μουλτι η στο μίξερ και τηγανιζω σε τηγάνι μόλις κάψει βαζω λιγο λάδι με χαρτοπετσέτα κ ΠΑΙΡΝΑω απο το τηγάνι ΠΑρολ που ειναι αντικολλητικό μόλις παρει χρώμα απο τη μια γυρίζουμε την αλλη μεριά .... Ενδιαμεσα εβαλα μερεντα απο πανω μέρεντα κ στολισα με σαντιγη κ κεράσια ......

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΚΡΟΥΑΣΆΝ

12735954_995369867164869_58969567_n.jpg.

ΚΡΟΥΑΣΆΝ 350ΓΡ ΓΆΛΑ 55ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ 2 ΦΑΚΕΛΆΚΙΑ ΜΑΓΙΆ 500ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ 250ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΆΝΟΥΜΕ ΖΥΜΆΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΏΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊ ΜΕΤΆ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΦΎΛΛΟ ΌΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΆΛΟ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΠΟΎ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΆ ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΆΕΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΦΎΛΛΟ ΚΑΙ ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΆΚΕΛΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΌΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΎ ΔΙΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΌΣΟ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΔΎΟ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΎΟ ΦΟΡΈΣ ΔΛΔ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΦΎΛΛΟ ΜΕΓΆΛΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΆ ΨΥΓΕΊΟ ΤΈΛΟΣ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΦΎΛΛΟ ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΡΊΓΩΝΑ ΤΥΛΊΓΟΥΜΕ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΏΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΝΑ ΡΟΔΊΣΟΥΝ

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Κεικ ζέβρα

12571153_982909915077531_1765731098_n.jp12625751_982909925077530_1802201287_n.jp

5 αυγά 1 κούπα σπορέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι 2 βανίλιες 2 κ.σ. κακάο +2 κ.σ. αλεύρι Οδηγίες

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και 2 κ.σ. αλεύρι και τα χτυπάμε για 4 λεπτά. Η ζύμη θα είναι σχετικά αραιή και περίπου 7 κούπες. Κρατάμε στην άκρη 2, 5 κούπες από το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το υπόλοιπο 4,5 κούπες λευκό μείγμα μέσα στο μπολ του μίξερ. Στο μείγμα που βάλαμε στο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και στο λευκό μείγμα τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε ξεχωριστά. Έτσι έχουμε ένα μπολ με καφέ μείγμα και ένα με λευκό μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 26 αρα με σούστα ή ταψάκι Παίρνουμε από το λευκό μείγμα ¾ της κούπας και ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας και αυτό θα απλώνει μόνο του (μην επέμβετε εσείς). Παίρνουμε μετά μισή κούπα από το μείγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι . Περιμένουμε λίγο να απλώσει. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα με ηρεμία και χωρίς βιασύνη. Θα το επαναλάβουμε 5 φορές με τη μισή κούπα κακάο και 6 φορές με τα ¾ της κούπας λευκό μείγμα, ρίχνοντας πάντα κέντρο του ταψιού ή της φόρμας και περιμένοντας λίγο για να απλώσει. Τελειώνουμε με λευκό μείγμα. Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε για λίγο στη φόρμα και μετά το βάζουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μύλο πιτάκια

12358335_960449343990255_1262916562_n.th12351237_961681010533755_919528221_n.thu12358120_961681027200420_741948252_n.thu12336120_961681033867086_1585253848_n.th12351151_961681050533751_827865094_n.thu12336447_961681040533752_330327857_n.thu12355224_961681053867084_559351410_n.thu12366661_961681063867083_680488191_n.thu

Μύλο πιτάκια ....Υλικά για τη ζυμη 125γρ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 50 γρ γιαούρτι 50 γρ ηλαιελαιο 1 κ σ ζαχαρη 2 κ σ κορν φλάουρ 1 μπέικιν 350-400γρ αλευρι Γεμιση 4 μηλά 50 γρ ζαχαρη (αν τα Μήλά ειναι γλυκα μπορείτε να την αφαιρέσετε ) Κανέλα (εγώ δεν εβαλα ) 100γρ καρυδι Οδηγίες Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα Βάζουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλλα και αφήνουμε να κρυώσει. Για τη ζύμη:Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι,προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ζύμη. Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο σαν μικρό πιάτο του γλυκού. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 4 και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 3 λωρίδες με το μαχαίρι ή με τη ρόδα. Βάζουμε γέμιση 1 κ.γλ. και το κλείνουμε. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 β. για 15 - 20 λεπτά να πάρουν χρώμα.

cook

Σου

12324888_961680333867156_1012987502_n.th12355352_961680340533822_1537392895_n_(112355352_961680340533822_1537392895_n.th

Σου ..... Υλικά ...3 αυγά 125 γρ αλευρι 250 μλ νερο , 60 γρ βουτηρο , λιγο αλατι ..... Οδηγίες βάζουμε να βράζει το νερο μεχρι να λιωσει το βουτηρο προσθέτουμε αλευρι κ ανακατεύουμε με το σύρμα μεχρι να μαζευτεί τη ζυμι βγάζουμε απο φωτιά χτυπαμε με το μίξερ τη ζυμι προσθέτουμε τα αυγά ενα -ενα κ χτυπαμε μεχρι να κολλήσει η ζυμι γινετε γιαλιατερη ζυμη .....μετα αν θελουμε σου εγώ χρισιμοποιο δυο κουταλάκια γλυκού για να φτιαξω αν θελουμε εκλερακια με το κόρνε Λίγα μυστικά ακόμα ψηνουμε στο 200-210* δεν ανοίγουμε το φούρνο μεχρι να φουσκώσουν κ να παρουν χρώμα ......

cook

Κορμός Μοσαικο

12282853_954563024578887_465966011_n.thu

Κορμός Μοσαικο συνταγη 3 πακετα μπισκοτα πτι μπερ 2 κουταλιες σουπας βιταμ 4 αυγα φρεσκα 2 ποτηρια αχνη ζαχαρη τρια τετατρα κρασοποτιρου κονιακ2 κουταλιες κακαο και 200 γραμαρια κουβερτουρα για επικαλιψη Εκτελεση θρυματιζωμε τα μπισκοτα σε μια λεκανη χωριζωμε την ζαχαρι σεδυο μπωλ στο ενα βαζωμε τα ασπραδια στο αλλο τους κροκους και τα χτυπαμε ΤΑ ενωνομε και τα ζεματαμε με το βιταμ Μ Ε ΤΟΥς ΚΡΟΚΟΥς ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ρΙΧΝΩΜΕ ΤΙ ΜΙΓΜΑ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΜΕ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΖΩΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΑΔΟΚΟΛΕςΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΝΟΜΕ ΣΧΗΜΑ ΠΙΕΖΟΝΤΑς ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΠΑΓΕς ΤΟ ΒΑΖΟΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ 3-4 ΩΡΕς μετα λειωνωμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι με τρεις κουταλιες βιταμ και με ενα πινελακι αλειφωμε ξανα βαζωμε ψυγειο 2-3 ωρες να στεγνωσει και ετοιμο

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μαφινς

12272726_954561951245661_201885524_n.thu

Μαφινς ...,18 κομματια ...,,

Υλικά • 230 gr αλεύρι γ.ο.χ. • 60 gr κακάο άγλυκο • 180 gr ζάχαρη κρυσταλλική • 1 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ • 1 πρέζα αλάτι • 1/8 κ.γ. κανέλλα • 16 gr baking powder • 2 αυγά • 250 gr γιαούρτι στραγγιστό • 4 κ.σ. ξυνόγαλα • 75 ml/gr ηλιέλαιο • 75 gr σταγόνες κουβερτούρας • 75 gr σοκολατάκια γάλακτος κομμένα σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. • Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύετε καλά τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, την ζάχαρη, τον καφέ, το αλάτι, την κανέλλα, baking powder, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα κομματάκια σοκολάτας. • Ρίχνετε μέσα στα στερεά τα υγρά υλικά, τα αυγά, το γιαούρτι, το ξυνόγαλα, το ηλιέλαιο και ανακατεύετε, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. • Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια μέσα στο ταψάκι των muffins. • Ψήστε στους 220 βαθμούς κελσίου για 8 λεπτά, και στους 180 βαθμούς για 15 ακόμα λεπτά.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Χατσαπουρι

12272729_954561811245675_780935683_n.thu12283158_954561794579010_1487852973_n.th12305671_954561767912346_1659486514_n.th

Χατσαπουρι .......βάζουμε στη λεκάνη 1,5κίλο αλευρι ,500 γρ βιτάμ ,τα τριβουμε κανουμε μια λακκούβα κ βάζουμε 6αυγα ,1κιλο γιαούρτι στο γιαούρτι βάζουμε 1κ γ σοδα κ το ζυμώνουμε μπορει χρεαστει κ αλλο αλευρι ...Η ζυμι δεν πρεπει να κολλάει στα χερια χωρίζουμε στα. 3παιρνουμε αλλα 500 γρ βιτάμ κ ανοίγουμε τα φύλλα αλοιφουμε με βιτάμ το καθε κομμάτι κ βάζουμε στο ψυγειο ετσι πρεπει να κανεις 3φορες ...... Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε γεμιςη κλείνουμε απο τη μια μεριά μετα απο την αλλη κ κανουμε φάκελο .....Αλοιφουμε με κρόκο Σας ανεβαζω ολα αναλυτικά στης φωτο καλο ειναι να φτιάξεις απο βραδυ κ να ψήσεις την αλλη μερα 180-200* μεχρι να ροδισουν

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

 
cook

Γλυκο μπαλαρίνα

12270128_953676341334222_1030476826_n.th12278119_953676338000889_381622508_n.thu

Υλικά ......1 πακέτο μπισκοτα πτι μπερ σοκολατας (εγώ δεν ειχα κ εβαλα κανονικό ) κανονική συνταγη λεει 1φακελακι γαρνι με 200 γρ γάλα (εγώ έπαιξα λιγο εβαλα 200 γρ κρεμα γάλακτος ,100 γρ ζαχαρη,1μασκαρπονε χτυπάς στο μίξερ )κ απο πανω σαντιγη κ στολίζεις με τρούφα σοκολατας σας έδειξα βημα -βημα κ στο κόψιμο θελει να κοπεί λιγο λόξα .....σερβίρουμε με σος σοκολατα

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12107856_941399675895222_55190480619974412107874_941399685895221_324068489173326

Στρώνουμε τα μπισκοτα πανω σε μεμβράνη 3στο πλάτος κ 5 στο μάκρος μας χρεαζωνται 1,5 πακέτα μπισκοτα φτιάχνουμε κρεμα ;;;;700 γρ γάλα ,200 γρ ζαχαρη ,2 κ σ αλευρι ,1κ σ κορν φλάουρ ,βάζουμε στο Μάτι κ ανακατεύουμε μεχρι να χοχλιασει βάζουμε ,1κ σ βουτιρο ,κ βανίλια περιμένουμε να κρυωσει λιγο κ στρώνουμε απο πανω τα μπισκοτα ξανα το ιδιο εγώ εβαλα τρεις στρώσεις κ στο τέταρτο άφησα στη μεση άδειο ,εβαλα φουντουκια ,αμύγδαλο ,κ κεράσι κατεψυγμένο (αν θέλετε μπανάνα )κ το σηκώνουμε τα πλαϊνά κ φτιάχνουμε σαν πυραμίδα
Βάζουμε στο ψυγειο για 3-4 ώρες μετα βάζουμε απο πανω σοκολατα σος κουβερτούρα 150 γρ κ 100 γρ κρεμα γάλακτος στο μπεν Μαρι μεχρι να λιωσει περιχινουμε απο πανω κ στολίσουμε με αλεσμένο θα ξηρούς καρπούς ....

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Βουτήματα

12167961_941407302561126_849273282_n.thu

Βουτήματα

Υλικά συνταγής Για τα μπισκότα: 470 γρ. βούτυρο 175 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Μαρμελάδα της αρεσκείας μας Για την επικάλυψη- γλάσο σοκολάτας στιγμής: * 1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ. κρέμα γάλακτος 20 γρ. μέλι Τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά] Εκτέλεση συνταγής Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Η ζύμη που προκύπτει είναι κολλώδης και δεν πλάθεται με τα χέρια. Πάνω σε μία λαδόκολλα, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας στο σχήμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Στη συνέχεια [εάν επιθυμούμε και σκέτα είναι υπέροχα] τα βουτάμε στη σοκολάτα την οποία φτιάχνουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα να κάψει όχι όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την σοκολάτας -κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το μέλι.Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Βουτάμε τα βουτήματα, στα οποία ήδη έχουμε βάλει τη μαρμελάδα, στη σοκολάτα **και τα αφήνουμε σε σχάρα. * Μερικά από τα βουτήματα μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς τη προσθήκη σοκολάτας. Είναι και πάλι πεντανόστιμα. ** Προαιρετικά μπορούμε στο ζεστό γλάσο σοκολάτας να προσθέσουμε και τρούφα σοκολάτας για περισσότερη… σοκολάτα.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

12167783_939287786106411_1286037133_n.th

Πανεύκολα μπισκότα μερεντας

Υλικά 1 φλυτζανι μερεντα 2 αυγα 2 φλυτζάνια φαρίνα

Εκτέλεση ::::αυγά με μέρεντα ανακατεύουμε βάζουμε αλευρι κ κανουμε τα μπαλάκια ψήνω στους 180 βαθμους για 10 -15 λεπτα Γίνονται αρκετά μαλακά! Μπορείς να βάλεις ανάμεσα σε δύο κρέμα ή μερέντα και να γίνουν γεμιστά!

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Κρουασάν

12167385_938907036144486_1053231576_n.th12165930_938907056144484_1182282582_n.th11997273_938907076144482_1340449524_n.th12166587_938907106144479_1847830115_n.th

Κρουασάν

Συνταγη με μερικές αλλαγές ......500μλ γάλα χλιαρό 200γρ βούτυρο (γάλακτος αν βάλετε γινετε ποιο καλο ) 250γρ ζαχαρη 3φακελακια μαγιά σε σκόνη 3βανιλιες Μια πρεζά αλάτι, Ένα αυγο και κρόκο για επαλειψη 1κιλο αλεύρι γοχ Δύο κουβερτουρες των 130γρ η καθε μια Εμενα βγήκαν 40 κρουασάν Σε ενα μπωλ βαζουμε το χλιαρό γάλα με τις μαγιες,τη ζαχαρη κ 150γρ αλεύρι,ανακατεύουμε κ αφήνουμε για μισή ωρα ν φουσκώσει σκεπασμένο Ύστερα προσθέτουμε σε αυτό,το λιωμένο βούτυρο,βανιλιες,αυγό,αλάτι,κ το υπόλοιπο αλεύρι κ ζυμώνουμε μεχρι ν γίνει μια ευπλαστη κ μαλακή ζύμη Την αφήνουμε ν φουσκώσει σκεπασμένη για μια ωρα Παίρνουμε την ζύμη μας,αλευρωνουμε τον πάγκο μας κ ανοίγουμε φύλλο μ τον πλαστή στρογγυλό κ το χαραζουμε κοβωντας σε τρίγωνα κομμάτια ... Παίρνουμε το κάθε τριγωνο κ βαζουμε από την μεγάλη πλευρά 3μικρες πλακετες κουβερτούρα,τυλίγουμε προς την μικρή πλευρά κ τοποθετούμε όλα μας τα κρουασάν σε ταψιά . Τα αλείφουμε μ λιωμένο βουτύρο κ τα σκεπάζουμε για ν φουσκώσουν για αλλη μισή ωρα.Ύστερα τα αλείφουμε μ κρόκο αυγού κ τα ψήνουμε στους 180* μεχρι να ρόδισει

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Μερεντοψωμο αστέρι

12047430_929983667036823_167713460_n.thu12030953_929983677036822_971663962_n.thu

Μερεντοψωμο αστέρι

500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες 2 αυγα 60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας 180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας 80 γρ. βουτυρο λιωμενο 1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ. 1,5 κ.γλ. αλατι 1 κουτι μερεντα

Οδηγίες Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε. Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει. Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη. Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια. Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια . Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη. Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Καρυδογλυκο

11949523_919806564721200_59681274422589011988334_919806524721204_432524466876053

Καρυδογλυκο.

6 αυγα ,
2 ποτηρακια ζαχαρη,
2 κ. σ. γιαούρτι
200 γραμμαρια βούτυρο ,
1 μπεικιν ,
1 βανιλια,
400 γραμμαρια αλεύρι
Ινδοκάρυδο τριμμένο για τύλιγμα
κρέμα βανίλιας ανακατεμένη με σαντιγί για τη γέμιση
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε στο μίξερ και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30'.
Στη συνέχεια κόβουμε από το παντεσπάνι μας με ποτηράκι κομμάτια . Τα κομμάτια που θα περισσέψουν ανάμεσα, τα τρίβουμε με τα χέρια και τα ανακατεύουμε με το ινδοκάρυδο.
Τα μπαλάκια που κόψαμε με το ποτηράκι τα χωρίζουμε στη μέση βάζουμε κρέμα μέσα και τριγύρω και βουτάμε στο μείγμα του ινδοκάρυδου.

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ

11903981_1126957270666916_13207752879810

3 αυγά χτυπάς για 2'στο μίξερ βάζεις ενα ζαχαρούχο συνεχίζεις το χτύπημα ,πρόσθετης 2κ σ ηλαιελαιο ,200 γρ αλευρι κοσκινισμένο ,1κ γ σόδα ολα μαζι ανακατεύουμε με το μίξερ κ ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε Ταψή 25*35στρωμενει με λαδόκολλα 180* για 20-25'μετα οταν βγάζουμε απο φούρνο ετσι όπως ειναι το στρίβουμε με τη λαδοκολα κ αφηνουμε μεχρι να κρυωσει ...Γεμιση .....οτι θέλει ο καθένας εγώ εβαλα μαρμελάδα φράουλα απο πανω ζαχαρη άχνη αν θέλετε βΕβεα όπως στολισα εγώ μπορείτε να το στολίσετε ......

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Ρολακια της Μαρθας

11911385_913212515380605_642348805_n.thu

4 αυγά ,1ζαχαριυχο ,1κ γ σόδα ,200 γρ ακευρι χτυπαμε στο μίξερ ψηνουμε σε ταψί με τη λαδοκολα 10-15 λεπτά το στρηβουμε μαζι με τη λαδοκολα μεχρι να λιγο κρυωσει μετα γεμιση οτι θελει ο καθένας απο πανω ζαχαρη άχνη .

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Κεκακια με εκπληξη

 

11909813_913212198713970_1604943341_n.th11911529_913212212047302_1823747745_n.th11909881_913212228713967_783474013_n.thu

υλικα-εκτελεση

1αυγο ,130γρ ζάχαρη ,100γρ βουτηρο (μαργαρίνη ),300γρ γιαούρτι ,1μπεικιν ,250γρ αλεύρι ,2κ σ κακάο ολα ανακατεβουμε με το μίξερ ......Για γεμηςη ειναι 100γρ ανθότυρο και 100γρ καρύδα ,1κ σ άχνη ,1βανιλια .....μετα όπως σας δείχνω βάζουμε απο κάτω 1κ σ τη ζύμη μετα κάνουμε ενα μικρό μπαλάκι και απο πανω πάλι ζύμη και ψήνουμε στο 200*για 25-30'

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

ΚΡΕΝΓΕΛ

11846134_911121042256419_816322907_n.thu11853911_911121045589752_1031270522_n_(111897005_911121048923085_1802112337_n.th11874081_911121085589748_327655148_n.thu11903432_911121115589745_1839650805_n.th11873982_911121118923078_241318389_n.thu11868705_911121125589744_1332197457_n.th11851072_911121135589743_1945057622_n.th11872858_911121152256408_83965476_n.thum11872693_911121142256409_271500370_n.thu11872895_911121188923071_812357908_n.thu11903299_911121192256404_636677254_n.thu11880061_911121202256403_2080008038_n.th

ΚΡΕΝΓΕΛ

250 γραμμάρια γάλα χλιαρό ,25γραμμαρια Μαγια νωπή ανακατεύουμε βάζουμε μέσα 1κ σ ζάχαρη ,1κ γ αλάτι ,50γραμμαρια βούτυρο (μαργαρίνη) 2αυγα ,και 600 γραμμάρια αλεύρι φτιάχνουμε μια ωραία μαλακή ζύμη βάζουμε να ανεβεί για μια ώρα ....ως τοςο ανακατεβουμε 120γραμμαρια ζάχαρη ,80γραμμαρια βουτηρο ,2κ σ κανέλα μόλις θα ειναι έτοιμη η ζύμη Όπως σας έδειξα κι ολας ανοίγουμε ενα φύλλο βάζουμε τη γέμιση το γυρίζουμε σε ρόλο τα κόβουμε και το στρίβουμε και όταν θα τελειώσουμε τη διαδικασία που θα γίνει Στεφάνι το αφήνουμε για 15'και μετα το ψήνουμε 180* 30'...

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πάστα με κρεμα βανίλιας

11896972_910688188966371_903671735_n.thu11846186_910688215633035_1326250129_n.th11880264_910688365633020_1141191290_n.th11874085_910688382299685_1958933938_n.th11880073_910688408966349_532009833_n.thu11897009_910688418966348_2115688800_n.th11880097_910688425633014_660803152_n.thu11851081_910688435633013_904839898_n.thu11897018_910688445633012_1397768872_n.th11853814_910688458966344_1985058456_n.th11857516_910688312299692_188256128_n.thu11880718_910688495633007_727675893_n.thu

Πάστα με κρεμα βανίλιας

Συστατικά

4 αυγά ,200 γρ ζαχαρη χτυπαμε στο μίξερ μεχρι να διπλασιάστη ,βάζουμε 200 γρ γάλα ,200 γρ ηλαιελαιο κ συναιχηζουμε το χτύπημα ,1 βανίλια ,1 μπέικιν ,400,αλευρι,2κ σ κακάο κόσκινηζουμε κ το χτυπαμε στο μίξερ να γίνει ομιορφο μίγμα το ψηνουμε σε 180*20-25 εμενα το ταψί μου ηταν 35*40 για τη κρεμα ....300γρ ζαχαρη ,4κ σ αλευρι,4κ σ νος αστέ (άνθος αραβοσίτου)2βανιλιες κ 1,5 λίτρο γάλα το οποίο βάζουμε σιγα σιγα μεσα κ ανακατεύουμε για να μην ζβολιαση ψηνουμε σε σιγανή φωτιά οταν ξεκινάει κ χοχλιασει ειναι έτοιμη βάζουμε 1κ σ βουτηρο η βιτάμ ανακατεύουμε κ ξεκινάμε κρύο κεικ ζέστη κρεμα διαδικασία σας έδηξα καλο ειναι να μένει μια βραδιά στο ψυγειο

 

 

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Πλεξουδα

11802055_908505365851320_239294847_n.thu11851048_908505369184653_318527684_n.thu11844071_908505379184652_1963484925_n.th11845943_908505385851318_1101795144_n.th11855394_908505382517985_1816493748_n.th11853880_908505402517983_1100653753_n.th11868679_908505412517982_2053792902_n.th11823698_908505415851315_1991314377_n.th11855467_908505422517981_86575473_n.thum11846332_908505432517980_1509727265_n.th11855413_908505439184646_171402052_n.thu

Πλεξουδα

1 αυγο ,200 γρ γάλα ,100 γρ νερο ,50 γρ ηλαιελαιο ,1 πακέτο ξερή Μαγια,25 γρ φρέσκια μαγια ,1κ γ αλατι ,700 γρ αλευρι ,100 γρ ζαχαρη ανακατεύουμε αφηνουμε να φουσκώσει 45-50' μετα ξεκινάμε τη διαδικασία ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε στο μισώ τη μέρεντα κ ξηρούς καρπός αν θελουμε εγώ εβαλα αμύγδαλο κ καρύδια κ το αλλο μισό κόβουμε σε λοριδες κ κανουμε πλεξουδες καθε 3 λοριδες μια πλεξουδα μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία ξεκινάμε κ στρηβουμε σαν ρόλο κ κολαμε δυο άκρες για να γίνει στρογγυλό σας δειχνω κ στης φωτο απο πανω δυο κρόκους ψηνουμε σε 180* μεχρι να ροδιζει

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

11787298_901516596550197_2073746556_n.th11780380_901516606550196_565993546_n.thu11749832_901516609883529_1814665578_n.th11791838_901516613216862_1474913559_n.th11751174_901516636550193_231467476_n.thu11791882_901516639883526_1864289206_n.th

Καρυδακια ........ Υπέροχα μπισκότα γεμιστά σε σχήμα καρυδιού.

Συστατικά

2αυγα , ½ ποτ ζάχαρη, ½ κ γ σόδα , 250γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία του δωματίου αλεύρι περίπου 3 ποτηρια 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα

Οδηγίες

Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαργ καλά, μετά τα αυγά και τέλος το αλεύρι με τη σόδα για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χερια, ουτε να γίνει και σαν πλαστελινη. Σας δείχνω περίπου πως κανουμε μπαλάκια, όσοι εχουμε την ηλεκτρική μας δίνει οδηγίες κ όσοι εχουμε το αλλο καλούπι για το μάτι, το κοιτάμε οταν ειναι έτοιμο γυρνάνε απο την αλλη πλευρά . Για τη γέμιση βράζουμε το ζαχαρουχο κλειστό σε νερό 2 ωρες η στη χυτρα 1/2 ώρα, το χτυπαμε με λιγο βουτυρο και τα γεμίζουμε, απο πανω ζαχαρη άχνη. Δεν ειναι δύσκολο απλα ειναι πολυ νοστημα.

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

11793183_901516619883528_1512296997_n.jpg

cook

11774411_900752096626647_689629518_n.thu11774309_900752116626645_1330709384_n.th11753781_900752106626646_1435727368_n.th11774784_900752126626644_1973680517_n.th11774605_900752136626643_1766823581_n.th804562_900752176626639_204027606_n.thumb

Υλικά ..... Γλυκο Μαξηλαρακια με ανθότυρο 5αυγα ,300 ζαχαρη ,2κ σ κακάο 300 γρ αλεύρι ,125γρ νερο ,125γρ βουτηρο (μαργαρίνη)μπέικιν,βανίλια ,300γρ ανθότυρο,1πουδιγκ,Ζυμη:::5αυγα ξεχωρίζουμε τα ασπράδια απο κρόκους χτυπαμε ασπράδια με 100γρ ζαχαρη μεχρι να γίνει μαρέγκα ,ξεχωριστά χτυπαμε κρόκους με ζαχαρη 100 γρ μεχρι να ασπριση προσθέτουμε 125 γρ ζεστό νερο ,και 125 γρ βουτηρο η μαργαρίνη λιωμένη κ χτυπαμε με το μίξερ σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε 300 γρ αλεύρι ,2κ σ κακάο ,1 μπέικιν ,1βανιλια ,στους κρόκους κ ανακατεβουμε απο κάτω προς το πανω σιγα σιγα προσθέτουμε κ τη μαρέγκα η ζυμη μας έτοιμη ......για τη διακόσμηση χρεαζωμαστε 300 γρ ανθότυρο ,100 γρ ζαχαρη ,1πακετο πουδιγκ βανίλιας ανακατεύουμε κ με κόρνε κανουμε σχεδια ψήνουμε σε 180* για 40'

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

cook

Χινκαλι ...ζυμη

11774655_900751189960071_75730037_n.thum11756583_900751203293403_702488761_n.thu11753848_900751226626734_1686279480_n.th11774639_900751236626733_1761853411_n.th11748771_900751243293399_62788819_n.thum

 

Θα ήθελα να σημειώσω μιά εκδοχή που αρχίζει και γίνεται γνωστή στην Ελλαδα είναι αυτή που έφεραν οι ελληνοπόντιοι (σαν εμενα )απο την Γεωργία η οποία λέγεται χινκάλι...Ειναι γεωργιανό Ειναι σαν μεγάλα πουγγιά σε μέγεθος σχεδόν χούφτας τα οποία περιέχουν κιμά, αλάτι, πιπέρι και πολύ φρέσκο κόλιαντρο...Τα σερβίρουν σκέτα και τρώγονται απλά πασπαλισμένα με μπόλικο πιπέρι...Η ζύμη είναι κανονικό φύλλο στο οποίο μπορεί να προστεθεί αυγό (ιδιαίτερα όταν πρόκειται να βράσουν για να μην σκορπισουν)...Υλικα για την Γεμιση ..... 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι νερό Για τη ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις1κίλο 1,1/2 φλιτζάνι νερο , 1,1/2 κ γ αλατι 1αυγο

Εκτέλεση Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νερό ,αυγο και αλάτι. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, αφηνουμε να ξεκουραςτη λιγο κ. την ανοίγουμε με τον πλάστη, την κόβουμε σαν πουγκί και βάζουμε τον κιμά μέσα,μαζεύουμε γύρο γύρο δίνουμε σχήμα Χινκαλι Στο τέλος, όταν έχουμε ετοιμάσει το πουγκί (Χινκαλι)μας, το βάζουμε μέσα σε νερό που βράζει με αλατι ....κ βάζουμε ενα ενα στο νερο με την ανάποδη μεριά δλδ το μαζεμένο φιωγκακη απο κάτω (αν ειναι να κοληςει στο πάτο μην τρυπιςει )βράζει 20' κ ολα πρεπει να ανέβουν πανω τοτε ειναι έτοιμο το βγάζουμε με τρύπιτη κουτάλα για να μην σπάσουν επειδη μεςα εχει ζουμί ολο το μυστικό ειναι στο ζουμί ....Σερβίρετε σκέτα αλλα τρώγονται με πιπέρι ....με τα χερια χωρίς το Πιρουνι .....Κ φυσικα θελει ενα διπλα ενα ποτηράκι κρασί η μια μπίρα ..... Αν τύχει δοκιμάστε τα ...Είναι ιδιαίτερα νόστιμα...χρονος εκτελέσεις 60' κομματια περιπου 50-60

Δημιουργος Συνταγης

Μαρθα Νεφιντιδη

×
×
  • Create New...