Jump to content

ΜΥΡΤΏ ΑΓΓΕΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    41
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.033

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Μυρτος Αγγέλου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

black forest

12508821_10203851069357279_8933516620111

Συνταγη απο τη φιλη μου Ευριδικη Κανατσελη!!!
Τα υλικά φορούν ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί για δύο παντεσπάνια εσωτερικά ενώ στην συγκεκριμένη τούρτα χρησιμοποίησα φόρμα διαμέτρου 26 – 28 cm και εσωτερικά 3 παντεσπάνια.
Υλικά: 3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας ( το αγόρασα έτοιμο) 

1 ερμόλ

 2 μασκαρπόνε των 200 gr ( 2χ200=400 gr) ( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Φιλαδέλφεια) 

1 κρέμα γάλακτος 200ml ,

 1 φακελάκι garni+ 200 ml γάλα για το garni για την επικάλυψη .( Θα χρησιμοποιήσετε το ένα φακελάκι garni διότι η συσκευασία έχει δύο ). 

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ,

2 βανίλιες και γλυκό κουταλιού βύσσινο το οποίο το έχω ελαφρώς στραγγίξει από την προηγούμενη ημέρα και τα έχω μετά μουλιάσει σε κονιάκ.

 Για το σιρόπι:1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση: Χτυπάω πρώτα το ερμόλ να στρατέψει ,στην συνέχεια χτυπάω σε ένα άλλο σκεύος τα 2 μασκαρπόνε με μια μικρή προσθήκη κρέμας γάλακτος γιατί είναι πολύ συμπαγής η υφή του. και σε ένα τρίτο σκεύος κτυπάω το 1 φακελάκι garni σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας. Τα δύο πρώτα μείγματα τα ενώνω μεταξύ τους προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη και προκύπτει η κρέμα που έβαλα στην γέμιση της τούρτας. Όλες οι κρέμες μπαίνουν για μια ώρα στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση: Παίρνουμε σε δίσκους το παντεσπάνι το ραντίζω ελαφρώς με σιρόπι και κονιάκ ,βάζω την κρέμα για την γέμιση λίγα βύσσινα και το επαναλαμβάνω τρείς φορές όσα και τα παντεσπάνια. Βάζω στο ψυγείο την τούρτα για μερικές ώρες. Στην συγκεκριμένη τούρτα την άφησα από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο και την επομένη την έβγαλα να προσθέσω την επικάλυψη με το garni.Η διακόσμηση …..κατά βούληση!!!!

cook

Αλή Πασάς

20150809_090035.thumb.jpg.f98a9103dd2000

Αλή Πασάς.

Υλικα 1 κιλο κρεας μοσχαρισιο (κομμενο σε μικρα κομματακια) 300 γρ πατατες τηγανητες 200 γρ μελιτζανες τηγανητες 200 γρ κολοκυθακια τηγανητα 100 γρ φετα 3 σκελιδες σκορδο, κομμενες σε φετουλες 150 γρ ψιλοκομμενες ντοματες 1 κρεμμυδι μοσχοκαρυδο τριμμενο λιγος μαιντανος αλατι, πιπερι, λαδι και λιγο βουτυρακι

Εκτελεση Σε κατσαρολα βαζουμε το κρεας και το σωταρουμε με το ψιλοκομμενο κρεμμυδι .Ετοιμαζουμε τις πατατες, τα κολοκυθακια και τις μελιτζανες. (αν δεν θελουμε να τηγανισουμε τις μελιτζανες και τα κολοκυθια..τα ψηνουμε στο φουρνο.) Αφου σωταρουμε το κρεας μας το στρωνουμε στη γαστρα. Συνεχιζουμε τοποθετωντας απο πανω τις τηγανισμενες ή ψημενες μελιτζανες, κολοκυθια και πατατες. Ριχνουμε το σκορδο, το μαιντανο, τις ντοματες, αναλογο αλατι και πιπερι, το μοσχοκαρυδο και τη φετα. Προσθετουμε λιγο νερο και αν θελουμε λιγο βουτυρακι και σκεπαζουμε τη γαστρα μας. Αναβουμε το φουρνο μας στους 200 βαθμους και αφηνουμε να ψηθει!!!

Καλη σας ορεξη!!!!

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

20150315_110255.thumb.jpg.d35dd4cc45dccd20150315_131712.thumb.jpg.064dcbd2d5e0a7

 

Σπανακοτυροπιτα λουλουδι

Υλικά για τη ζυμη 1 φλυτζ γαλα 1/4 φλυτζ σπορελαιο

1 αυγο και 1 ασπραδι

1/2 φακελακι μαγια

1 κγ αλατι

2 κγ ζαχαρη

3,5 φλυτζ αλευρι

για τη γεμιση

1 κρεμμυδοπουλο

200 γρ σπανακι

300 γρ φετα

1/4 φλυτζ λαδι Προετοιμασία Ανακατευουμε ολα τα υλικα της ζυμης και φιαχνουμε ενα απαλο και μαλακο ζυμαρι. Αφηνουμε να φουσκωσει περιπου μιση ωρα.

για τη γεμιση

Σωταρουμε το κρεμμυδακι, προσθετουμε το σπανακι και στο τελος τη φετα. Αφου φουσκωσει το ζυμαρι μας το κοβουμε σε δυο μερη. Το ενα μερος το ανοιγουμε σε στρογγυλο φυλλο παχους μισου εκατοστου και το βαζουμε στο ταψι μας , σε αντικολλητικο χαρτι. Παιρνουμε τη γεμιση μας και βαζουμε στο κεντρο του φυλλου και γυρω γυρω στο φυλλο σαν στεφανι. Ανοιγουμε το δευτερο ζυμαρι μας και σκεπαζουμε . κολλαμε καλά τις ακρες και στο κεντρο βαζουμε ενα μπολακι αναποδα. Με ενα μαχαιρι κοβουμε το στεφανι σε αποσταση 3 δαχτυλων. Παιρνουμε ενα ενα απο τα κομμενα κομματια και το στριβουμε, να φανει η γεμιση. Ετσι δημιουργουμε το λουλουδι μας. Αφου στριψουμε ολα τα πεταλα..αφαιρουμε το κεντρικο μπολ. Αλειφουμε ολη την επιφανεια με κροκο αυγου και ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισει.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

11181687_1642199962705609_71595209820232

1 πακετο αλευρι (500 γρ)φαριν απ
250γρ. βουτυρο
1 φλ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο

βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 κ. σ. γαλα εβαπορε αδιαλυτο
ελαχιστο αλατι

ΓΕΜΙΣΗ
3 ξυνομηλα και 1 μηλο γκολντεν
2 κ.σ. ζαχαρη καστανή ή λευκή
2 κ. σ. μελι
1/2 φλ. σταφιδες
3/4 ποτηρι του νερου κόκκινο κρασι μπρουσκο ή κοκκινο γλυκο αν θελετε.
1 ξυλακι κανελα,
2 αστεροειδεις γλυκανισους
ή 4 γαρυφαλλα
2 κ. σ. μαρμελαδα οποια σας αρεσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζω πρώτα τη γέμιση για να κρυώσει.
Βαζουμε τις σταφιδες στο κρασί και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια.
Τα βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι
.Μολις αρχίσει και καραμελώνει ελαφρά η ζάχαρη και το μέλι σβήνουμε με το κρασί και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να μείνουν τα μήλα με το σιρόπι τους.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε για 1 -2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και απαλή ζύμη.

Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε ταρτιέρα 26 εκ. στη βάση και στα πλαϊνά της με τα χέρια (δεν χρειάζεται άνοιγμα η ζύμη σε φύλλο) και αλείφουμε με τη μαρμελάδα
.Ρίχνουμε τη γέμιση των μήλων αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο μας αρέσει από πάνω ή με κουπ πατ ή κορδόνια ζύμης.
Ψήνουμε στους 180 β. για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

τυροπιτα πλεχτη

12143135_1651710735087865_89321712412483

Υλικά
1 φλυτζ γάλα
1 φλυτζ γιαούρτι
1 φλυτζ σπορέλαιο
1 αυγό
1 κ γ ξηρή μαγιά
1 κγ αλάτι
4 με 4.5 φλυτζ αλεύρι. (Περίπου μισό κιλό)
Για τη γέμιση
200 γρ φέτα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Για την επάλειψη
1 ασπράδι
Σουσάμι
Μαυροκουκι
Εκτέλεση
Ενωνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Το ένα μέρος το στρώνουμε σε ένα ταψάκι 34x24.
Βάζουμε τη γέμιση .
Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες.
Αρχίζουμε το πλέξιμο.
Στο τέλος αλείφουμε με το ασπράδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκουκι.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 και μολις θερμανθει ρίχνουμε το ταψι μας μέσα.
Όταν ροδοκοκκινισει η πίτα μας είναι έτοιμη.
Κόβουμε και απολαμβανουμε.
Καλή σας όρεξη !!!!!

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

κουλουρακια αλμυρα

12068926_10208108188401079_6912080975621

1 κγ αλατι
1 ασπραδι
20 γρα μπεικιν
1 φλυτζ σπορελαιο
1 φλυτζ νερο
125 γρ βουτυρο μαλακωμενο
αλευρι οσο παρει....να εχουμε μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη.(εμενα μου πηρε μισο κιλο αλευρι)
1 κροκο για την επαλειψη,
σουσαμι
μαυροκουκι

Ενωνουμε τα υλικα της ζυμης.
το αλευρι το ριχνω σιγα σιγα, ζυμωνοντας...
θελω να εχω στα χερια μου μια μαλακη ζυμη που να πλαθεται.

Αφου πλασω τα κουλουρακια, τα αλειφω με κροκο αυγου και πασπαλιζω με σουσαμι και μαυροκουκι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Μοσχαράκι γιορτινό

IMG_20151122_134850.thumb.jpg.2bdbdbb2dd

Υλικά

1/2 φλυτζ του τσαγιου ελαιολαδο

1200 γρ. ψαχνο μοσχαριου

1/2 λιτρο μαυροδαφνη

1 σφηνακι ξυδι βαλσαμικο

2 φυλλα δαψνης

Λιγο θυμαρι

3 κρεμμυδια μετρια κομμενα στα τεσσερα

2 σκελιδες σκορδο ολοκληρες

2-3 κ.σ. λαδι

20 καστανα βρασμενα και καθαρισμενα

20 δαμασκηνα ξερα χωρις κουκουτσι

2 κσ κορν φλαουρ

4 κσ ντοματακι ψιλοκομμενο

1 κσ πελτες

Αλατι

Πιπερι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε το κρεας, το κοβουμε σε μπουκιες και το βαζουμε σε ενα μπολ, προσθετουμε τη δαφνη,το θυμαρι, το ξυδι και τη μαυροδαφνη. Σκεπαζουμε το μπολ, το βαζουμε στο ψυγειο και αφηνουμε να μαριναριστει ολο το βραδυ.

Προσεχουμε το κρεας να σκεπαζεται απο το κρασι.

Την επομενη μερα ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το 1/2 φλυτζ λαδι και σωταρουμε τα κρεμμυδια και το σκορδο μεχρι να ξανθυνουν.

Σκουπιζουμε το κρεας με απορροφητικο χαρτι κουζινας (κραταμε τη μαριναδα).

Ζεσταινουμε σε ενα τηγανι τις 2-3 κ σ λαδι και ροδιζουμε τα κομματια του κρεατος, λιγα λιγα, ωστε να μην πεφτει η θερμοκρασια του λαδιου.

Καθε κομματι που ροδιζει, το βαζουμε σε μια κατσαρολα με τα κρεμμυδια και το σκορδο.

Αφου τελειωσουν ολα, ριχνουμε το κορν φλαουρ, ανακατευουμε καλα, περιχυνουμε με τη μαριναδα, προσθετουμε αλατι και πιπερι, το ντοματακι και τον πελτε, αφηνουμε το φαγητο μας να παρει μια βραση και μετα αδειαζουμε σε μια γαστρα. Σκεπαζουμε και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β. για 1 ωρα.

Ξεσκεπαζουμε, προσθετουμε τα δαμασκηνα και τα καστανα και ψηνουμε για 20 λ. ακομα.

Συνοδευουμε με ρυζι σπυρωτο ή πουρε πατατας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

 12107909_1651925975066341_68333599403438

4 1/2 φλυτζ.τσαγιου περιπου αλευρι...
3 κουταλακια baking powder...
1 φλυτζ.βουτυρο μαλακο σε θερμ.δωματιου... 
1 φλυτζ.ζαχαρη... 
2 κροκους...
1/4 φλυτζ,χυμο πορτοκαλιου..
. 2 κουταλιες σουπας κονιακ..
. ξυσμα περγαμοντο

ΠροετοιμασίαΧτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη καλά,
 προσθετουμε τους κροκους, το κονιακ, το χυμο πορτοκαλιου, το ξυσμα 
και το αλευρι...οχι ολο μαζι...λιγο λιγο... μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη στα χερια μας που δε θα κολλαει. 
Ανοιγουμε τη ζυμη μας με τον πλαστη. σε παχος μισου εκατοστου και κοβουμε με κουπ πατ, ο,τι σχεδιο θελουμε. 
Ψηνουμε στους 180 β, προθερμασμενο φουρνο.
ο χρονος ψησιματος ποικιλει, αναλογα με το μεγεθος των μπισκοτων.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

20150907_210824.thumb.jpg.3021bb3e172ca9

Τρουφακια με μπανάνα! !!!

Μπαλακια σοκολατας-μπανανας!!!!
υλικα
100 gr. Μαύρη σοκολάτα
1 μπανάνα
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα
για το στολισμα
καραμελακια
καρυδα
τρουφα.
εκτελεση
Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι.
Σπαμε τα μπισκοτα σε μικρα μικρα κομματακια και προσθετουμε την μπανανα...κομμενη και αυτη και τα καρυδια ψιλοκομμενα.
Ριχνουμε την σοκολατα και ανακατευουμε στην αρχη με ενα κουταλι και μετα με το χερι μας!!
Ανακατευουμε τοσο ..οσο να καλυφθουν ολα τα υλικα απο την σοκολατα.
Παιρνουμε με ενα κουταλακι του γλυκου λιγη ποσοτητα και την παιδευουμε στο χερι μας ..μεχρι να γινει μια στρογγυλα μπαλιτσα.
Σε ενα μικρο μπολακι ριχνουμε λιγο γαλα ή λιγο κονιακ αν δεν το φανε μικρα παιδια και περναμε ελαφρα τα μπαλακια μας και μετα στην τρουφα, στα καραμελακια και στην καρυδα.
τα βαζουμε στο ψυγειο και απολαμβανουμε μετα απο λιγη ωρα !!!!
καλη σας ορεξη!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

20150803_164406.thumb.jpg.76a5f2094b434f

Πάστα από το Σουμερλί με μπισκοτα 
Μια φανταστική πάστα που άνετα μπορεί να σταθεί και σα τούρτα και είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε!!
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπανι 
3 αυγά
1 φλυτζ ζαχαρη
μισο φλυτζ νερο
μισο φλυτζ σπορελαιο
2 φλυτζ αλευρι
2κγ μπεικιν βανιλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
2 φλυτζ γαλα κρυο.
(αν θελουμε το παντεσπανι μας να γινει πιο γλυκο…μπορουμε να προσθεσουμε σιροπι απο γλυκο του κουταλιου )
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
2 φακελ ανθος αραβοσιτου σοκολατας
2 πακετα μπισκοτα σοκολατενια
1 φακελακι σαντιγυ
7 κουπες γαλα για την κρεμα
1 φλυτζ γαλα για την σαντιγυ.
Για το πασπαλισμα…κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τη βανιλια, μεχρι να αφρατεψουν.
Προσθετουμε το γαλα και το νερο σιγα σιγα.
Καλυτερα με μια σπατουλα για να μην χασουν τα αυγα τον αερα.
Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και ριχνουμε στο μειγμα μας.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 180 β και ψηνουμε για 10 με 15 λεπτα..δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα.
Μολις βγει απο το φουρνο , το τρυπαμε με ενα ξυλινο καλαμακι και ριχνουμε το κρυο γαλα να παει παντου.
Φτιαχνουμε την κρεμα.
Τοποθετουμε πανω στο παντεσπανι μας ενα λεπτο στρωμα κρεμας.
μετα ενα στρωμα μπισκοτων. ενα στρωμα κρεμας ενα στρωμα μπισκοτων και τελειωνουμε με ενα στρωμα κρεμας.
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Αφου παγωσει ..ετοιμαζουμε τη σαντιγυ.
Την βαζουμε πανω απο την κρεμα..σε οποιο σχεδιο θελουμε. Πασπαλιζουμε με κακαο.
Ξαναβαζουμε στο ψυγειο για αρκετες ωρες.
Κοβουμε και απολαμβανουμε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

20150708_130212.thumb.jpg.9cfc1f925befd9

 

Παστα με σιροπι καραμέλας γαλακτος!!!!!!!!!

Αυτο το γλυκο ειναι κολασμένο και πεντανοστιμο!!!
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!
Υλικά για το παντεσπανι
6 αυγα
1 φλυτζ ζαχαρη
1/2 ποτηρι του κρασιου σπορελαιο
1/2 ποτηρι του κρασιου κρεμα γαλακτος
3 κσ κακαο
2,5 κ γ μπέικιν
1 φλυτζ αλευρι
βανιλια

Για την καραμελα γαλακτος
1 φλυτζ ζαχαρη
1 φλυτζ κρυο νερο
250 ml κρεμα γαλακτος

για την σαντιγυ
1,5 φλυτζ κρυο γαλα
3 φακελακια σαντιγυ σκονη

για την σαλτσα σοκολατας
2 φλυτζ γαλα
1 φλυτζ ζαχαρη
3 κσ κακαο
1 κσ αλευρι.

Προετοιμασία
Χτυπαμε τη ζαχαρη με τα αυγα, μεχρι να αφρατεψουν..να ασπρισουν, προσθετουμε το σπορελαιο , την κρεμα γαλακτος , το κακαο, το μπεικιν, τη βανιλια και το αλευρι.
Βαζουμε το μειγμα μας σε ενα ταψακι , βουτυρωμενο και ψηνουμε στους 180 β, προθερμασμενο φουρνο , περιπου μιση ωρα…δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα . το δικο μου ταψακι ειναι 30επι30.
Ετοιμαζουμε την καραμελα.
Σε ενα τηγανι ριχνουμε τη ζαχαρη να λιωσει ,να παρει λιγο σκουρο χρωμα….ΠΡΟΣΟΧΗ να μην καει….ριχνουμε το νερο…. μολις ριξουμε το νερο η καραμελα θα μαζεψει…μην φοβηθειτε..συνεχιστε να ανακατευετε μεχρι να λιωσει ξανα. και στο τελος την κρεμα γαλακτος…ανακατευουμε , μεχρι να ομογενοποιηθει!!!!
Τρυπαμε το παντεσπανι με καλαμακι ξυλινο και ριχνουμε σιγα σιγα το σιροπι καραμελας να παει παντου.
Αφου κρυωσει ….χτυπαμε τα υλικα της σαντιγυς και την στρωνουμε απο πανω.

για την σοκολατα
Σε μια κατσαρολα μικρη….ζεσταινουμε το γαλα…προσθετουμε τη ζαχαρη να λιωσει, μετα το κακαο, ανακατευουμε και στο τελος το αλευρι.
Ανακατευουμε μεχρι να δεσει.
Αφου κρυωσει το γλυκο μας, ριχνουμε απο πανω τη σοκολατα….ομως να εχει κρυωσει η σοκολατα…για να μην παρασυρει τη σαντιγυ!!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑς ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

20150917_165703.thumb.jpg.60d76216d0c83d

20150917_164519.thumb.jpg.6099e0ef076c1920150917_164658.thumb.jpg.3048dc7cb1426420150917_165021.thumb.jpg.aa34c40b6bddfc

Γλυκο...να το πιεις στο ποτηρι!!!!!!!!!!!!!

Υλικα 1 κουβερτουρα των 200 γρ 150 γρ καταϊφι 200 γρ καραμελωμενο γαλα ή γαλα ζαχαρουχο 1 πακετο ορεο.

Εκτελεση Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι. ξεμαλιαζουμε καλά το καταΪφι. Σε ενα τηγανι ριχνουμε το καταΪφι μαζι με 1 κουταλια της σουπας βουτυρο. Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να παρει ενα χρυσο καστανο χρωμα. Αφου γινει το ριχνουμε μεσα στο γαλα και ανακατευουμε. Τριβουμε τα μπισκοτα στο μουλτι.

Συναρμολογηση Παιρνουμε ποτηρια του κρασιου ή μικρα μπολακια και ριχνουμε απο 1 και μιση κουταλια της σουπας σοκολατα. Με ενα πινελακι , αλοιφουμε τα τοιχωματα ετσι ωστε να παει παντου η σοκολατα. ΡΙχνουμε ενα κουταλακι τριμμενα ορεο και γυριζουμε το ποτηρι να πανε παντου. Ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας καταϊφι . Οση σοκολατα μας εχει απομεινει την ανακατευουμε με οσα μπισκοτα τριμμενα μας εχουν μεινει. Καλυπτουμε το καταϊφι, στολιζουμε και τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν. Παιρνουμε ενα κουταλακι το βυθιζουμε στο ποτηρι και απολαμβανουμε!! Καλη σας απολαυση!!!!!

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Μωσαϊκό με κρέμα κανέλλας ΥΛΙΚΑ 2 πακετα πτι μπερ 1/2 πακετο βουτυρο 1 φλυτζανι γαλα 1 φλυτζανι ζαχαρη αχνη 3-4 κουταλιες της σουπας κακαο. 1 κσ μερεντα ΥΛΙΚΑ για την κρεμα 4 φλυτζ γαλα 7-8 κσ ζαχαρη 100 γρ βουτυρο 2 κσ αλευρι 2 κσ κορν φλαουρ ή νιστεστε 2 κ γ κανελλα 1 ξυλακι κανελα....5 γαρυφαλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπαμε τα μπισκοτα σε ενα μπολ. προσθετουμε το γαλα και βρεχουμε καλά τα μπισκοτα μας, ανακατευοντας με ενα κουταλι. Προσθετουμε τη ζαχαρη, το κακαο και στο τελος του βουτυρο λιωμενο. Ανακατευουμε καλά. Παιρνουμε ενα σκευος σε οποιο σχεδιο θελουμε (στρογγυλο..τετραγωνο..καρδια ). στρωνουμε μεσα μεμβρανη και ριχνουμε το μειγμα μας και με ενα κουταλι ή μια σπατουλα ισιωνουμε το μειγμα. Βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες..ή αν βιαζομαστε στην καταψυξη για 1 ωρα. Ετοιμαζουμε την κρεμα μας. Τοποθετουμε την κανελλα το ξυλακι και τα γαρυφαλα σε ενα τουλουπανι ή σε τουλι....δεμενο καλά!! Σε μια κατασαρολα ριχνουμε το γαλα μας και τα μπαχαρικα. Βραζουμε για 10 λεπτα..Αφαιρουμε το τουλουπανι μας με τα μπαχαρικα και ριχνουμε τη ζαχαρη, το αλευρι και το κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Αφαιρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο...ανακατευουμε μεχρι να λιωσει. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο. Βγαζουμε το μωσαϊκο μας απο το ψυγειο και στρωνουμε τη μερεντα.Ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 10 λεπτα. Τοποθετουμε την κρεμα μας και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλά η κρεμα μας. Στολιζουμε...πασπαλιζοντας με την τριμμενη κανελλα. καλη σας ορεξη!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

20150815_202133.jpg

cook

10407935_10209126771785027_6544308327694

Μαφινς σοκολατας με αρωμα πορτοκαλιου.
2 αυγα
1/2 φλυτζ ζαχαρη (100 γρ)
1/2 φλυτζ σπορελαιο (110 ml)
1/2 φλυτζ γαλα (120 ml)
1/2 φλυτζ χυμο πορτοκαλιου (120ml)
80 γρ κουβερτουρα 
1 φλυτζ αλευρι (125γρ)
2 κσ κακαο
2 κγ μπεικιν
ξυσμα ενος πορτοκαλιου
Xτυπαμε τα αυγα και τη ζαχαρη, στη συνεχεια προσθετουμε το γαλα, το σπορελαιο, το χυμο πορτοκαλιου και ανακατευουμε.
Στη συνεχεια προσθετουμε το αλευρι, το κακαο, το μπέικιν και το ξυσμα και ανακατευουμε.
Λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι και την προσθετουμε στο μειγμα.
Μοιραζουμε το μειγμα σε θηκες μαφινς και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 β, για μιση ωρα περιπου, αναλογα το φουρνο.
Πασπαλιζουμε με αχνη και απολαμβανουμε!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Παστα φλωρα

12115817_10209126772065034_4207586637582

Παστα φλωρα
1 πακετο φαριν απ (500γρ)
250γρ βουτυρο μαλακωμενο
1 φλυτζ αχνη (130 γρ)
1 αυγο
βανιλια
ξυσμα ενος λεμονιου
ελαχιστο αλατι
μαρμελαδα για τη γεμιση(οποια εσεις προτιματε)

εκτελεση
Χωρις να χρειαστουμε καθολου μιξερ, μονο τα χερακια μας, ενωνουμε το βουτυρο με το αλευρι και την αχνη.
Αφου αφομοιωθει το βουτυρο με το αλευρι και την αχνη, προσθετουμε το αυγο,το αλατι, το ξυσμα και τη βανιλια.
Εχουμε τωρα μια ωραια ζυμη.
Την βαζουμε στο ψυγειο, για μιση ωρα, τυλιγμενη με μεμβρανη.
Μετα τη μιση ωρα, αφαιρουμε το 1/3 της ζυμης.Το βαζουμε στην ακρη.
Παιρνουμε τα 2/3 και τα ανοιγουμε σε ενα στρογγυλο φυλλο, οσο το ταψακι μας. (το δικο μου ειναι 26 εκ).
Το στρωνουμε καλά, αν ανασηκωθει γυρω γυρω και στρωνουμε τη μαρμελαδα.
Τωρα παιρνουμε το 1/3 της ζυμης που ειχαμε αφησει στην ακρη και στολιζουμε το γλυκο μας, με ο,τι σχεδιο θελουμε.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους180 β μεχρι να ροδισει.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Κορνέ ψωμιού

10672333_10205269054704511_1620286401005,

Για τη ζύμη:

½  φλιτζάνι γάλα

½  φλιτζάνι νερό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼  φλιτζάνι ζάχαρη

1 χτυπημένο αυγό

1- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγιά

3- ½ με 4 φλιτζάνια αλεύρι

 

Για την επάλειψη της ζύμης: 

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας γάλα

 

 

Για να φτιάξουμε τους κώνους:

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μερικά ημίσκληρα χαρτιά (όπως αυτά που φαίνονται στη φωτογραφία). Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ρολάρουμε σε σχήμα κώνου. Μπορούμε να τα σταθεροποιήσουμε με συρραπτικό για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Στη συνέχεια, κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε γύρω από τον κώνο. Περνάμε το αλουμινόχαρτο και στην εσωτερική αλλά δίνουμε βάση κυρίως  στην εξωτερική επιφάνεια.

Τα καλούπια κώνους μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και πάλι μια – δυο φορές ακόμη, απλά θα πρέπει να αλλάξουμε τα αλουμινόχαρτα για την επόμενη παρτίδα που θα κάνουμε.

 

Πριν περάσουμε τη ζύμη πάνω τους μπορούμε να τα λιπάνουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο για να μη κολλήσουν.

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα (να ζεσταθεί όχι να βράσει) και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μην επηρεαστεί η μαγιά

Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.

Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και 2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε και πάλι

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά χωρίς να το σκεπάσουμε.

 

Ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι.

Όταν η ζύμη αρχίζει να καθαρίζεται από τα τοιχώματα του μπολ, το ζυμώνουμε με το χέρι πλέον για 8 λεπτά περίπου.

Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και βάζουμε τη ζύμη γυρνώντας την και από τις 2 μεριές για να πάρει το λάδι παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί -μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο – περίπου 1 ώρα.

Ξαναζυμώνουμε μέχρι να μην έχει τις φυσαλίδες του φουσκώματος το ζυμάρι και κόβουμε σε 8 – 12 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε)

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

 

Πλάθουμε κάθε κομματάκι σε «σχοινί» περίπου 25-35 εκατοστά (ανάλογα με το μέγεθος των κώνων μας)

Τυλίγουμε τα ζυμαρένια σχοινιά γύρω από τους κώνους που έχουμε πρώτα λαδώσει, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έτσι ώστε να σχηματιστεί το σχήμα κορνέ.

 

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με μια πετσέτα και τα  αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.

Αλείφουμε με την επάλειψη της ζύμης που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με σπόρους παπαρούνας ( θα βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά)

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° για 18 έως 22 λεπτά – παρακολουθώντας τα όμως για να μην παραψηθούν!

 

Αφού γίνουν, αφήνουμε τα κρυώσουν εντελώς πριν τα βγάλουμε από τους κώνους.

 

Βάλτε μέσα στα κορνέ ότι τραβάει η όρεξή η δική σας και των παιδιών σας! Κασέρι, τυράκι, γαλοπούλα, σαλάμι, λίγο τυρί Philadelphia, μαρούλι και καλή όρεξη! 

 

 

 

 

την ιδεα την πηρα απο εδω.http://www.e-mama.gr/korne-psomiou/  .η διαφορα ειναι οτι τα εψησα για 10 λεπτα..τα εβγαλα τα γεμισα με τυρι ζαμπον και ντοματα αφου πρωτα τα ειχα αλειψει εσωτερικα με σαλτσα ντοματας και συνεχισα το ψησιμο για άλλα 10 λεπτα , μεχρι να λιωσει το τυρι.Απο γευση ειναι απιστευτα νοστιμα και μαλακά!!!Δοκιμαστε το ..δεν θα χασετε!!!

cook

Μερέντα σπιτική

56e6f3dd5b233_.thumb.JPG.da8da330c689e31

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

100γρ κουβερτούρα

150γρ βιτάμ

2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)

4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)

1 κούπα τριμμένο φουντούκι

 

Πώς το κάνουμε:

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα...

Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ.

Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.

Πηγη: https://www.sintagespareas.gr/sinta

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

τυροπιτες λουλουδια!!!

56e6e5615e8e6_.thumb.JPG.9ce85b01b4485f8

12642934_10208840223341495_665624811903312494951_10208840223061488_500560429641510325763_10208840221621452_463079987321312512543_10208840221061438_151479784122612508995_10208840219141390_771941246944412654111_10208840218301369_384932272797612642972_10208840216461323_5185793378513

τυροπιτες λουλουδια!!!

Φτιαχνουμε τη ζυμη μας!! εγω εκανα τη ζυμη του πατρος Αθανασιου η οποια ειναι 2 ποτηρια του νερου χλιαρο γαλα (να σημειωσω οτι οταν σημειωσα στο τετραδιο μου τη ζυμη ..εγραψα 2 ποτηρια χλιαρο νερο αντι για γαλα...μια χαρα εγινε) 1 ποτηρι του νερου λαδι. μειον ενα δαχτυλο 2 αυγα, (κραταμε τον ενα κροκο για επαλειψη) 1 κγ ζαχαρη 1,5 κγ αλατι 2 φακ μαγια 7,5 με 8 ποτηρια αλευρι γοχ για την επαλειψη τον κροκο αυγου που κρατησαμε και 1 κγ γιαουρτι (αν δεν εχετε γιαουρτι, τον αραιωνουμε με γαλα) Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια απαλη και μαλακη ζυμη, χωρις να κολλαει στα χερια. Αφηνουμε να ξεκουραστει και να φουσκωσει. Μετα κοβουμε σε μικρα μπαλακια, σαν μανταρινι. Ανοιγουμε το καθε μπαλακι σε στρογγυλο φυλλο, Βαζουμε τη γεμιση της αρεσκειας μας , κλεινουμε καλά. Ξανανοιγουμε σε φυλλαρακι ,λιγο παχουλο Κοβουμε με το μαχαιρι το φυλλο μας , ακτινωτα το καθε πεταλο που δημιουργηθηκε το στριβουμε μια φορα Τοποθετουμε στο ταψι μας. αφηνουμε να ξεκουραστουν για 1 τεταρτο και αυγουλωνουμε και πασπαλιζουμε αν θελουμε με σουσαμι και παπαρουνοσπορο. ψηνουμε στους 180 β σε προθερμασμενο φουρνο, μεχρι να ροδισουν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

12645270_10208840219501399_2450900338211613384_n.jpg

cook

aaaa.thumb.JPG.42e8bb283d7d2bfb4842f1685

3,5 κουπες αλευρι γοχ

Μιση κουπα γιαουρτι

Μιση κουπα νερο

Μιση κουπα σπορελαιο

1 αυγο

1 κγ αλατι

2 κγ ζαχαρη

1 φακ μαγια.

Φτιαχνουμε μια ζυμη απαλη και μαλακη

Την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.

Κοβουμε μικρα μπαλακια οσο 1 αυγο , γεμιζουμε με τη γεμιση της αρεσκειας μας, εγω εβαλα σκετη φετα και τοποθετουμε σε ταψακι, κοντα κοντα.

Αφηνουμε να φουσκωσουν για 20 λεπτα , αλειφουμε με εξτρα κροκο , πασπαλιζουμε με σουσαμι και μαυροκουκι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180β για 20 με 25 λεπτα.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

12804847_10209126772665049_8647946162.jp

Μπισκοτακια μανιταρακια.
250 γρ βουτυρο
125 γρ αχνη (1/2 κουπα)
400 γρ αλευρι (3 κουπες)
1 αυγο
βανιλια
πικραμυγδαλο (ειναι και αυτο αρωμα οπως η βανιλια, αν δεν εχετε, δεν πειραζει, μην βαλετε)
1 κγ μπέικιν
--------------------------------------------------------------
2 κγ κακαο και ενα μικρο μπουκαλακι,οπως ειναι της μπυρας.

Εκτελεση
ενωνουμε το βουτυρο με το αλευρι και την αχνη, απλα με το χερι μας, δεν χρειαζεται μιξερ.
Συνεχιζουμε προσθετοντας το αυγο, το μπέικιν και τα αρωματα.
Θα εχουμε μια ωραια ζυμη στα χερια μας. Την τυλιγουμε σε μεμβρανη και τη βαζουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.
Μετα τη μιση ωρα, κοβουμε μικρα μπαλακια σε μεγεθος μπαλιτσας πινγκ πονγκ και τα βαζουμε στο ταψι μας στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, οχι κοντα κοντα!!
Βαζουμε το κακαο σε ενα πιατακι και βουταμε το στομιο του μπουκαλιου στο κακαο και μετα παταμε ελαφρα με το μπουκαλι τα μπαλακια μας, για να γινει το ποδαρακι του μανιταριου.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β μεχρι να ροδισουν ελαφρα.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Μωσαϊκό με κρέμα κανέλλας

11870841_10207690018707098_6338531250451

 ΥΛΙΚΑ

2 πακετα πτι μπερ 1/2 πακετο βουτυρο 1 φλυτζανι γαλα 1 φλυτζανι ζαχαρη αχνη 3-4 κουταλιες της σουπας κακαο. 1 κσ μερεντα ΥΛΙΚΑ για την κρεμα 4 φλυτζ γαλα 7-8 κσ ζαχαρη 100 γρ βουτυρο 2 κσ αλευρι 2 κσ κορν φλαουρ ή νιστεστε 2 κ γ κανελλα 1 ξυλακι κανελα....5 γαρυφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπαμε τα μπισκοτα σε ενα μπολ. προσθετουμε το γαλα και βρεχουμε καλά τα μπισκοτα μας, ανακατευοντας με ενα κουταλι. Προσθετουμε τη ζαχαρη, το κακαο και στο τελος του βουτυρο λιωμενο. Ανακατευουμε καλά. Παιρνουμε ενα σκευος σε οποιο σχεδιο θελουμε (στρογγυλο..τετραγωνο..καρδια ). στρωνουμε μεσα μεμβρανη και ριχνουμε το μειγμα μας και με ενα κουταλι ή μια σπατουλα ισιωνουμε το μειγμα. Βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες..ή αν βιαζομαστε στην καταψυξη για 1 ωρα. Ετοιμαζουμε την κρεμα μας. Τοποθετουμε την κανελλα το ξυλακι και τα γαρυφαλα σε ενα τουλουπανι ή σε τουλι....δεμενο καλά!! Σε μια κατασαρολα ριχνουμε το γαλα μας και τα μπαχαρικα. Βραζουμε για 10 λεπτα..Αφαιρουμε το τουλουπανι μας με τα μπαχαρικα και ριχνουμε τη ζαχαρη, το αλευρι και το κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Αφαιρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο...ανακατευουμε μεχρι να λιωσει. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο. Βγαζουμε το μωσαϊκο μας απο το ψυγειο και στρωνουμε τη μερεντα.Ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 10 λεπτα. Τοποθετουμε την κρεμα μας και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλά η κρεμα μας. Στολιζουμε...πασπαλιζοντας με την τριμμενη κανελλα. καλη σας ορεξη!!!!

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Αλή Πασάς

11855574_10207639156955586_1421125174_n.

Αλή Πασάς.

Υλικα

1 κιλο κρεας μοσχαρισιο (κομμενο σε μικρα κομματακια) 300 γρ πατατες τηγανητες 200 γρ μελιτζανες τηγανητες 200 γρ κολοκυθακια τηγανητα 100 γρ φετα 3 σκελιδες σκορδο, κομμενες σε φετουλες 150 γρ ψιλοκομμενες ντοματες 1 κρεμμυδι μοσχοκαρυδο τριμμενο λιγος μαιντανος αλατι, πιπερι, λαδι και λιγο βουτυρακι

Εκτελεση

Σε κατσαρολα βαζουμε το κρεας και το σωταρουμε με το ψιλοκομμενο κρεμμυδι .Ετοιμαζουμε τις πατατες, τα κολοκυθακια και τις μελιτζανες. (αν δεν θελουμε να τηγανισουμε τις μελιτζανες και τα κολοκυθια..τα ψηνουμε στο φουρνο.) Αφου σωταρουμε το κρεας μας το στρωνουμε στη γαστρα. Συνεχιζουμε τοποθετωντας απο πανω τις τηγανισμενες ή ψημενες μελιτζανες, κολοκυθια και πατατες. Ριχνουμε το σκορδο, το μαιντανο, τις ντοματες, αναλογο αλατι και πιπερι, το μοσχοκαρυδο και τη φετα. Προσθετουμε λιγο νερο και αν θελουμε λιγο βουτυρακι και σκεπαζουμε τη γαστρα μας. Αναβουμε το φουρνο μας στους 200 βαθμους και αφηνουμε να ψηθει!!!

Καλη σας ορεξη!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

CRAZY DOUGH

11857587_10207639151755456_1579237322_n.

CRAZY DOUGH η πιο τρελλη ζυμη που εχω φτιαξει !!!! τι θελετε να φτιαξετε??? τυροπιτακια, κρουασανακια, μερεντοψωμο, ψωμακια, ρολα κανελλας,τυροκουλουρα ,πιτσα.???? ...ο,τι λαχταρα η ψυχουλα σας!!!!! Μπορουμε να τη φτιαξουμε τη ζυμη μας και να τη βαλουμε στο ψυγειο ...διατηρειται για 3 μερες...ή αλλιως την φυλαμε στην καταψυξη!!!

Υλικα

1 κιλο αλευρι 3 κ γ μπεικιν 3 κγ ζαχαρη 2 κγ αλατι 2 φακελακια μαγια 2 αυγα 220 ml γαλα 360 γρ γιαουρτι 80 γρ βουτυρο ή σπορελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ΄ Σε ενα μπολακι ανακατευουμε το γιαουρτι, το γαλα, τα αυγα και το βουτυρο λιωμενο ή το σπορελαιο. Στον καδο του μιξερ μας, ριχνουμε το αλευρι (οχι ολο απο την αρχη, κραταμε 50 γρ) , το μπεικιν, τη μαγια, το αλατι, τη ζαχαρη, κανουμε μια γουβιτσα και ριχνουμε μεσα το μειγμα γαλακτος, γιαουρτιου , αυγων και βουτυρου. Αναδεύουμε σε χαμηλη ταχυτητα, μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια, να ειναι απαλη και μαλακη. Χτυπαμε περιπου στα 10 λεπτα.

Αφου γινει η ζυμη μας, μπορουμε να τη χρησιμοποιησουμε αμεσα ή να την βαλουμε σε ενα λαδωμενο μπολ στο ψυγειο. Αν τη χρησιμοποιησουμε αμεσως, φτιαχνουμε ο,τι θελουμε, αφηνουμε να ξεκουραστει για 20 λεπτα και μετα ψηνουμε. Διατηρειται στο ψυγειο ως 3 μερες. Αν τη βαλουμε στο ψυγειο και την χρησιμοποιησουμε την επομενη μερα...καλο θα ειναι να μεινει λιγο , να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.

καλη σας επιτυχια !!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Το τουρμπάνι του Ιμάμη!!!

11813279_10207611261978229_35791854_(1).

Το τουρμπάνι του Ιμάμη!!!

παντεσπανι.
4 αυγα
1 φλυτζ. ζαχαρη
1 φλυτζ.αλευρι
2 κσ κακαο
1/2 φλυτζ γαλα
2 κγ μπεικιν
βανιλια
3 κσ νερο

για την κρεμα
3 μιση κουπες γαλα
1μιση κσ αλευρι
1κσ κορν φλαουρ
1κροκο αυγου
βανιλια
μισο φλυτζ ζαχαρη

για τη σοκολατα
80 γρ κουβερτουρα
1 κγ γλυκοζη ή μελι
..........................
καρυδα

εκτελεση

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν.
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα, ανακατεουντας απαλα , για να μην χασουν τα αυγα τον αερα.
Ριχνουμε το μειγμα μας σε ενα ταψι...το παχος του μειγματος να ειναι περιπου ενα εκατοστο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β..για 20 με 25 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει το παντεσπανι μας και κοβουμε με ενα ποτηρι ή με ενα κουπ πατ.
Οση ωρα ψηνεται το παντεσπανι μας..ετοιμαζουμε την κρεμα.
Σε μια κατσαρολα , ριχνουμε το γαλα να ζεσταθει και προσθετουμε σιγα σιγα τα υπολοιπα υλικα...ανακατευουμε συνεχως, μεχρι να πηξει η κρεμα.
Αδειαζουμε σε ενα βαθυ πιατο και αφηνουμε να κρυωσει.
Παιρνουμε ενα κομμενο στρογγυλο παντεσπανι και βαζουμε μια κουταλια της σουπας και κλεινουμε με ενα δευτερο στρογγυλο παντεσπανι.
Οπως το κραταμε, το βουταμε στην κρεμα και μετα στην καρυδα.
Αφου τα τελειωσουμε ολα.....λιωνουμε τη σοκολατα και ριχνουμε τη γλυκοζη ή το μελι.
Ριχνουμε μια κουταλια της σουπας απο τη σοκολατα στο πανω μερος του γλυκου μας και στολιζουμε αν θελουμε με κερασακι ή ο,τι αλλο σας αρεσει.
Καλη σας ορεξη !!!!

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

cook

Πάστα από το Σουμερλί! !!

11721883_10207595388301397_85492214_n.th

11822777_10207588178081146_3866263158655

Πάστα από το Σουμερλί! !!

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλυτζ ζαχαρη
μισο φλυτζ νερο
μισο φλυτζ σπορελαιο
2 φλυτζ αλευρι
2κγ μπεικιν
βανιλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
2 φλυτζ γαλα κρυο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
2 φακελ ανθος αραβοσιτου σοκολατας
2 πακετα μπισκοτα σοκολατενια
1 φακελακι σαντιγυ
7 κουπες γαλα για την κρεμα
1 φλυτζ γαλα για την σαντιγυ.
Για το πασπαλισμα...κακαο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τη βανιλια, μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε το γαλα και το νερο σιγα σιγα. Καλυτερα με μια σπατουλα για να μην χασουν τα αυγα τον αερα.
Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και ριχνουμε στο μειγμα μας.Βουτυρωνουμε ενα ταψι 28 * 40 αν θελουμε το παντεσπανι να γινει λεπτο ή μικροτερο οπως αυτο που χρησιμοποιησα (στρογγυλο) με διαμετρο 28 εκ.και βγηκε το παντεσπανι παχουλο. Ριχνουμε μεσα το μειγμα . Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 180 β και ψηνουμε για 10 με 15 λεπτα..δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα. Μολις βγει απο το φουρνο , το τρυπαμε με ενα ξυλινο καλαμακι και ριχνουμε το κρυο γαλα να παει παντου. Φτιαχνουμε την κρεμα. Τοποθετουμε πανω στο παντεσπανι μας ενα λεπτο στρωμα κρεμας. μετα ενα στρωμα μπισκοτων. ενα στρωμα κρεμας ενα στρωμα μπισκοτων και τελειωνουμε με ενα στρωμα κρεμας. Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Αφου παγωσει ..ετοιμαζουμε τη σαντιγυ. Την βαζουμε πανω απο την κρεμα..σε οποιο σχεδιο θελουμε. Πασπαλιζουμε με κακαο. Ξαναβαζουμε στο ψυγειο για αρκετες ωρες.
Κοβουμε και απολαμβανουμε!!!!!!!!!!!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

×