Jump to content

Xara's kitchen

  • καταχωρήσεις
    32
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.287

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Χαρας

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

Χαρά

Τάρτα μανιταριών

004_(3).thumb.JPG.dfee71e333754034fb6c8a005_(3).thumb.JPG.3ac59506fc968d3f73e0aa

ΥΛΙΚΑ

για την ζύμη:

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα (χλιαρό),1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο,1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, 1 φακελάκι μαγιά ,λίγο αλάτι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις (οσο πάρει μεχρι να μην κολλάει η ζύμη)
για την γέμιση
300 γρ γκούντα τριμμένο, 250 γρ κρέμα γάλακτος, 1 μεγάλη συσκευασία μανιτάρια ,λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για την ζύμη και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.Την αφήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμενη και την ανοίγουμε σε καλα με τα χέρια σε ταρτιερα 28 εκατοστών. Βάζουμε το μισό τυρί απλώνουμε καλα τα μανιτάρια και απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κ λιγο πιπεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα...γυρω στα 40 λεπτά!

Την τάρτα την δοκίμασα στην φίλη μου την Ολγα και της πήρα εννοείται την συνταγή!!


 

Χαρά

55e449f3e9e1d__.thumb.jpg.f7de0df24222f3001.thumb.JPG.c1586206456919e7e8d009c25a55e44a4eeba90__.thumb.jpg.dec3af5d3c573a

ΥΛΙΚΑ:

1 Φαρίνα
1 & 3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
4 αυγά
1 & 1/4 της κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
3 κουτ.σούπας κακάο + λίγο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μέιγμα με μία μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.Σε ένα μπόλ κρατάμε λίγο απο το μειγμα και προσθέτουμε το κακάο κ λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλα.Ρίχνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το μισό λευκό μείγμα προσθέτουμε το σοκολατένιο και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους για να γίνει το σχέδιο, απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.

Χαρά

Μπουγάτσα με τυρί

001_(5).thumb.JPG.1bcdc92d906b94e24e7bdd002_(13).thumb.JPG.17e0284a6f3336a6e5b8c003_(14).thumb.JPG.cdcb36f4680b9abd6a652005_(4).thumb.JPG.156ac6b05ec14c8dc3a1e9009_(16).thumb.JPG.c33e76b99f884401d95fa

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα και 300 γρ. ανθοτυρο
3 αυγά
4 φλ. γάλα
180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50γρ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι
λαδι και λιγο βουτυρο για αλλειμα των φυλλων
Εκτέλεση
Βάζω το γαλα με το σιμιγδάλι σε ενα κατσαρολάκι και ανακατευω με σύρμα μεχρι να γίνει κρέμα ,τραβαω απο την φωτιά κ ρίχνω τα αυγα ,το βουτυρο και τα τυρια τριμμένα και ανακατευω καλα.Αλατοπιπερώνω και αφηνω στην ακρη να κρυωσει.Σε ενα ταψί στρώνω ακτινωτά τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα κ ρίχνω την γέμιση,διπλώνω οσα φυλλα περισσευουν και βάζω τα υπόλοιπα φύλλα παλι λαδώνοντας τα και γυρνώντας οτι περισσεύει κάτω απο την πίτα.Λαδώνω και το τελευταίο φύλλο και ψήνω στους 200 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρώμα (γυρω στα 40-45 λεπτα)
Χαρά

55d43b7df025f__3.thumb.JPG.94baf3a5be5ac
55d43bba6c3c1__4.thumb.JPG.b8d4f9ce5be15
55d43c0974a7b_.thumb.jpg.8345426502e0ba9

55d43c2db0e85_2.thumb.jpg.1cdbc60fbb704c

φανουροπιτα_5.JPG

Υλικα:

  • 1 φαρίνα κόκκινη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κουταλ.του γλυκού μπαίικιν
  • χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψυχα και σταφίδες
  • κανέλλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο

εκτελεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά  και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και απο πάνω πασπαλιζουμε με την κανέλλα.Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 1 ώρα.

Εγω φτιαχνω παντα την διπλη δοση για να βγαίνει φουσκωτή και μεγαλυτερη!!Τα καρύδια επειδη δεν μας αρέσουν τα αφαιρώ και προσθέτω λίγο κονιάκ (για να ειναι παλι 9 τα υλικά ) που μουλιάζω τις σταφίδες για λίγη ώρα να φουσκώσουν για να είναι παλι 9 τα υλικά

Η συνταγή ειναι της Σπεράντζας Βρανά και κατα την γνώμη μου ειναι η καλύτερη Φανουρόπιτα

 

Χαρά

002_(5).thumb.JPG.7385941862da22f1b190aa008_(3).thumb.JPG.ee7eeabbbf20714b4b2308006_(10).thumb.JPG.37243606831ed4411110a004_(8).thumb.JPG.32894235a42315fd444b04

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρυγανιά
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • χυμό απο 2 λεμόνια
  • αλάτι ,πιπέρι
  • για τα μανιτάρια
  • 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 μεγάλο γάλα εβαπορέ light
  • 1 κοφτό κουτ. σούπας κόρν φλάουερ
  • αλάτι ,πιπέρι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • θυμάρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.Χτυπάμε τον χυμο λεμονιού με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί.(το λιγότερο 1 ώρα)
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ψυγείο και το περνάμε απο την φρυγανιά και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που εχουμε στρώσει λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Για τα μανιτάρια
Καθαρίζουμε με ένα πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.Τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και προσθέτουμε το σκόρδο,όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Σε ένα ποτήρι κρατάμε λίγο απο το γάλα και δυαλύουμε μέσα το κόρν φλάουερ.Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και το κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κοτόπουλο και ρύζι
Tip: Οσο κρυώνουν τα μανίταρια η σάλτσα πήζει πιο πολύ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

Χαρά

Γαριδομακαρονάδα

55c2836299e6e__3.thumb.JPG.20872e7c1983a55c2833481340_.thumb.JPG.927ca72f4e86d5255c2837cb0b30__2.thumb.JPG.7caa87eb17af6

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 500 γρ μεγάλες γαρίδες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 300 γρ τριμμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ ρίγανη
  • μαιντανό

    Εκτέλεση
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το εντεράκι αφαιρούμε και το κέλυφος αφήνοντας μονο το κεφάλι και την ουρά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε και σωτάρουμε καλά τις γαρίδες προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με το ούζο.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ.Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι τον πελτέ ,την σάλτσα,την ζάχαρη,την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα να βγάζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα με λίγο νεράκι απο αυτό που βράσανε και τα ανακατεύουμε καλα.Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο και απο πάνω βάζουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με μαιντανό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

11118186_363168223858346_1694300051_n.th11830652_363168227191679_1688777666_n.th11846258_363168327191669_380622456_n.thu11823979_363168297191672_2061465702_n.th

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

υλικα

1 στηθος κοτοπουλο 1 κρεμμύδι 1 καρότο 1-2 κλαδάκια σέλερυ 3-4 κόκκους μαυρο πιπέρι 1 φλιτζ βρασμένο καλαμπόκι 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπερια 250 γρ διάφορα κίτρινα τυριά.1-2 καρφακια γαρύφαλλο για την μπεσαμελ 60 γρ βουτυρο ή ελαιόλαδο, 60 γρ αλευρι,500 μλ γαλα, αλατι πιπερι μοσχοκάρυδο 1 αυγο 1 συκευασια σφολιάτα

εκτελεση

  Βράζουμε το κοτοπουλο μαζι με το σελερυ ,το καρότο,τους κοκους απο το πιπέρι και το κρεμμυδι που πανω του εχουμε καρφωσει κ τα γαρυφαλλα.Μολις ειναι ετοιμο το αφηνουμε να κρυωσει κ το ξεκοκκαλιζουμε.Αλατοπιπερωνουμε κ το αφηνουμε στην ακρη.Σε μια κατσαρολα φτιαχνουμε την μπεσαμελ,λιωνουμε το βουτυρο και ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να παρει λιγο χρωμα και προσθετουμε το γαλα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχως για λιγα λεπτα μεχρι να δέσει. Αλατοπιπερωνουμε ,τριβουμε και λιγο μοσχοκαρυδο και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.Προσθετουμε μεσα το κοτοπουλο,τις πιπερις ψιλοκομμενες,τα τυρια ,το καλαμποκι και το καροτο κομμενο σε καρεδακια κ ανακατευουμε καλα. Ανοιγουμε την σφολιατα μας και απλωνουμε το ενα φυλλο με την στενη πλευρα του προς τα εμας, βάζουμε την γεμιση στο κεντρο και κοβουμε λωριδες δεξια και αριστερα απο την γεμιση.Κλεινουμε εναλλαξ τις λωριδες και αλειφουμε με αυγο.Ψηνουμε στον αερα στους 190 βαθμους μεχρι να ροδισει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

11802058_362805470561288_59960723_n.thum11824039_362805450561290_2070267988_n.th11830772_362805427227959_976996891_n.thu11805816_362805350561300_12307106_n.thum11844086_362805303894638_1356340596_n.th11805973_362805270561308_1117104508_n.th

 

Ζαμπονοτυροπιτάκια τριφύλλι

100 γρ κρέμα γάλακτος 600 γρ αλευρι γοχ 100 γρ λαδι 100 γρ κρεμα γάλακτος 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 αυγο 1κουτ. γλυκου μπεικιν πάουντερ 2 κουτ.γλυκου αλατι 200 γρ γαλα (χλιαρό) Για την γέμιση ζαμπόν σε φέτες τυρί σε φέτες μαυροκούκι ή σουσάμι

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 500 γρ αλευρι μαζι με το αλατι,το μπέικιν και την μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ,την κρέμα γάλακτος,το αυγό και ζυμώνουμε προσθέτοντας οσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να εχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Σκεπάζουμε κ αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε με ενα στρογγυλό κουπάτ κύκλους.Με το κουπατ κόβουμε και το ζαμπόν και το τυρί. Πέρνουμε εναν πιτάκι καπο πάνω βάζουμε ενα στρόγγυλο ζαμπόν και ενα τυρί και ξαναβάζουμε αλλο ενα πιτάκι απο πάνω.Με ενα μαχαίρι κόβουμε σταυρωτά και μετα καθε ενα στη μέση για να εχουμε 8 κομμάτια.Πιάνουμε ανα δύο και γυρνάμε προς τα μέσα μέχρι να έχουμε ενα σχήμα σαν τριφύλλι.Αλείφουμε με αυγο πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι και τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτα ( την σύνταγη την βρήκα στο σάιτ "συνταγές για μικρά και μεγάλα παιδιά")

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

11798225_362778817230620_1352834446_n.th11815957_362778743897294_879593627_n.thu

Τονοσαλάτα με ζυμαρικά ολικής αλέσεως 300 γρ ζυμαρικά ολικής 1 κοκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 100 γρ καλαμπόκι βρασμένο\ 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 τόνο σε νερό 10 ντοματίνια αλάτι ,πιπέρι λίγο ελαιόλαδο για την σώς 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 2 κουτ.σούπας κέτσαπ 2 κουτ.σούπας μαγιονέζα 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα 1 κουτ.σουπας ελαιόλαδο

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.Ριχνουμε μεσα ολα τα υλικά και ανακατευουμε καλά. Για την σώς . Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζι και περιχύνουμε στα ζυμαρικά.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Καναπεδάκια χταποδάκια

11793433_362518980589937_166026269_n.thu

 

Καναπεδάκια χταποδάκια

ΥΛΙΚΑ

Ψωμί του τόστ χωρις κόρα Λουκάνικα φρανκφούρτης Κέτσαπ-μουστάρδα Λιγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε κάθε φέτα ψωμιού στα 4 κ τα βάζουμε σε ενα ταψάκι ,τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά μεχρι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε τα λουκανικάκια στη μεση και μετα χαράζουμε το κάθε κομμάτι 4 φορεςκαι μετά καθε ενα στη μέση (έτσι θα έχουμε 8 "ποδαράκια" και τα βραζουμε για λίγα λεπτά. Πέρνουμε ενα ψωμάκι βάζουμε κέτσαπ και μουστάρδα και καρφώνουμε ενα λουκανικάκι στο κεντρο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Γαυρος πλακί

11823887_362495663925602_2040705611_n.th11801984_362495697258932_1201312746_n.th11802082_362495977258904_365145222_n.thu11793379_362496033925565_711734802_n.thu

Γαυρος πλακί

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρο 1 ντομάτα 1 κρεμμύδι 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι 1 πιπεριά κόκκινη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον γαύρο και τον στρώνουμε σε ένα ταψάκι.Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι , την πιπεριά και την ντομάτα και τα βάζουμε πάνω απο τον γαύρο.Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και την ρίγανη και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει ο γαύρος και να μείνει με ελάχιστο λαδάκι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

11793341_362494733925695_1093085258_n_(1

Σολωμός με μέλι και μπαλσάμικο

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα σολωμό 1 κουτ.γλυκ. μέλι 3-4 κουτ.σουπ, μπαλσάμικο 1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο αλάτι ,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τον σολωμό και τον αλατοπιπερώνουμε .Σε ένα αντικολιτικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τον σολωμό. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.Οταν ο σολωμός ειναι έτοιμος σβήνουμε με το μπαλσάμικο και προσθέτουμε κ το μέλι και ανακατεύουμε για λιγο μεχρι να γλασσάρει και να καρεμελώσει. Σερβίρουμε με πολύχρωμη σαλάτα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Σαλάτα ceasar's

11823707_362492243925944_2098173225_n.th

Σαλάτα ceasar's

υλικα

2 φιλέτα κοτόπουλου 1 ματσάκι ρόκα 1 μαρούλι 100 γρ καλαμπόκι βραστό 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια για το dressing 70 γρ παρμεζανα τριμμενη 5-6 αντζούγιες (χωρίς το κόκκαλο) ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι 100 γρ μαγιονέζα χυμό απο 1 λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο

εκτελεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά σε σχαροτήγανο.Πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα κόβουμε με το χέρι σε μια σαλατιέρα ,προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλα. Στο μούλτι βάζουμε ολα τα υλικά για το dressing και χτυπάμε μεχρι να γίνει σαν κρέμα. Ριχνουμε το dressinγ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απο πάνω βάζουμε το ψημμένο κοτόπουλο και σερβίρουμε. Οταν δεν έχω αντζούγιες την κάνω με χυμό λεμονιού ,σκόρδο,λιγη μουστάρδα αλάτι και πιπέρι ...ειναι εξισου νόστιμη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Πίτσα σε φόρμα

11830104_362480190593816_197227481_n.thu11791824_362480947260407_647199263_n.thu11805879_362481003927068_291618933_n.thu

Πίτσα σε φόρμα

υλικα

600γρ ζύμη για πίτσα 250γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο 250γρ μοτσαρέλα τριμμένη 200γρ γκούντα τριμμένο λίγη σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο ρίγανη

εκτελεση

Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο και κόβουμε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.Σε ενα μπώλ βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης,τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν ,το λάδι ,την σάλτσα και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλα. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε όλο το μέιγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτα περιπου.Την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα Την αρχική συνταγή την βρήκα στο Aspa online

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Παγωτό σάντουιτς

11721950_362474430594392_518012784_n.thu11830146_362474390594396_790634781_n.thu

Παγωτό σάντουιτς

υλικα

1 ζαχαρούχο 1 γάλα εβαπορέ (μεγάλο) 1 κουτάκι φυτική σαντιγή μόρφατ 2 βανίλιες 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπέρ

εκτελεση

Χτυπάμε την φυτική σαντιγή μεχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και χτυπάμε συνεχώς ,ρίχνουμε και το εβαπορέ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή τάπερ στρωνουμε τα μπισκότα ,απο πάνω ρίχνουμε το μείγμα και καλύπτουμε πάλι με μπισκότα προσέχοντας να είναι στην ίδια φορά οπως βάλαμε και τα κάτω.Παγώνουμε στην κατάψυξη για λίγες ωρες. Tip : το γάλα ,το ζαχαρούχο και το μόρφατ πρέπει να τα έχουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλαγές να βάλουμε γλυκό του κουταλιού ,σιρόπι καραμέλας ,σοκολάτας κτλ, σπασμενα μπισκότα ορεο κ οτι αλλο θέλετε

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Μπακέτα μωσαικό

11798311_362469240594911_1819584075_n.th

ΥΛΙΚΑ

1 μπακέτα 2 συσκευασιές τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) 100 γρ ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 10 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια λίγο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την μπαγκέτα σε 3 ίσα κομμάτια και αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα.Χτυπάμε για λίγο το τυρί κρέμα στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις μπαγκέτες μας, τις τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Ζελε με σοκολάτα

 

11791860_362468183928350_435085984_n.thu11801993_362468427261659_1752454910_n.th11805667_362468250595010_1360065217_n.th11816028_362468380594997_1792900566_n.th11823816_362468510594984_3318764_n.thumb11830885_362468540594981_306439215_n.thuΖελε με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

1 φάκελο Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα 400 ml γάλα 200 ml κρέμα γάλακτος 5-6 φρέσκιες φράουλες 150 γραμ. Τριμμένο μπισκότο 2 φακέλους Κουβερτούρα σε σταγόνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τα 200 ml γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά αλλά όχι να πήξει. Βράζετε 200 ml γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Κουβερτούρα σε σταγόνες Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά. Σε μια ειδική μακρόστενη φόρμα βάζετε την κρέμα-ζελέ φράουλας και την τοποθετείτε στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη, μέχρι να πήξει. Λίγο πριν πήξει τελείως τοποθετείτε ψιλοκομμένα κομματάκια από τις φρέσκιες φράουλες. Όταν πήξει τελείως το πρώτο στρώμα κρέμας, ρίχνετε προσεκτικά το γκρανάζ σοκολάτας και τοποθετείτε το γλύκισμα στο ψυγείο. Λίγο πριν πήξει καλά το στρώμα σοκολάτας, απλώνετε στην επιφάνεια το τριμμένο μπισκότο, απαλά, ώστε να κολλήσει ελαφρά. Όταν πήξει τελείως το γλύκισμα, αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε από το ψυγείο. Την συνταγή την βρήκα πάνω στο κουτί του ζελέ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Μπάρες δημητριακών

11126502_362127170629118_106549755_n.thu11824272_362127113962457_1124133513_n.th

Μπάρες δημητριακών

Η συνταγή ειναι του Ακη Πετρετζίκη εγω προσθεσα επισης μια χούφτα μπλούμπερι και απο τα 200 βρωμη εβαλα τα μισα βρωμη κ τα μισα μουσλι με διαφορα ξερα φρουτα μέσα

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ταχίνι 200 γρ. μέλι 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια 150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια) 150 γρ. δημητριακά 200 γρ. βρώμη 80 γρ. cranberries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω ,στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20 Χ 30 εκ.. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, κλείνουμε τη μεμβράνη από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Κόβουμε σε μπάρες πάχους 5 εκ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

11787303_361775630664272_2133402560_n.th11791609_361775643997604_1058580592_n.th11780641_361775650664270_489250036_n.thu

 

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ

4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2 αυγά 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα 200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.γ. δυόσμο ξερό 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε καλά και με τα χέρια. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα τυριά, το δυόσμο και το αλάτι.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι γιατί η ζύμη έχει αρχίσει να σφίγγει. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών και ρίχνουμε τη μισή φρυγανιά. Κουνάμε το ταψάκι για να πάει παντού.Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο για να κάνει μία ωραία κρούστα στο ψήσιμο. Η συνταγη ειναι απο την σελιδα "ditucook"

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

 

cook

11721423_361773930664442_2109778277_n.th11798385_361773957331106_39085587_n.thum

 

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ του Παρλιάρου

υλικα

200 γρ. γάλα για το ράντισμα 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% 250 γρ. γιαούρτι πλήρες 80 γρ. άχνη ζάχαρη 250 γρ. Φράουλες 2 φύλλα ζ ελατίνης φράουλες για διακόσμηση

εκτελεση

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την άχνη στο μίξερ σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα μαλακώσουμε σε κρύο νερό και τα διαλύσουμε σε λίγο ζεστό). Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα τσέρκι διαμ. 24 εκ. τοποθετούμε περιφερειακά τα σαβαγιάρ κομμένα στο 1/3 και ραντισμένα με λίγο γάλα. Βάζουμε στο κάτω μέρος λίγα σαβαγιάρ ραντισμένα και από πάνω την κρέμα. Γαρνίρουμε με φράουλες

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

Μανιταροπιτα πλεκτή

11798296_361773790664456_41254087_n.thum11780548_361773813997787_544695032_n.thu11824070_361773803997788_743152441_n.thu

 

Μανιταροπιτα πλεκτή

υλικα

1 συσκευασία σφολιατα 300 γρ. διάφορα τυριά 200 γρ. ζαμπόν 250 γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι 2 σκ. Σκόρδο 1 αυγο και 1 για αλειμμα Για την μπεσαμελ 50γρ βουτυρο 50 γρ αλευρι 500 γρ γαλα

εκτελεση

Σοταρουμε τα μανιταρια το κρεμμυδι,το σκορδο κ αφου παρουν χρωμα προσθετουμε κ το ζαμπον αλατι και πιπερι Φτιαχνουμε την μπεσαμελ κ προσθετουμε τα τυρια ,το αυγο και το μειγμα με τα μανιταρια!Ανοίγουμε το ένα φυλλο σφολιάτας και το βάζουμε πανω σε λαδόκολλα.Στο κεντρο βάζουμε την γέμιση μας και κόβουμε λωρίδες δεξια και αριστερά απο την γεμιση.Πλεκουμε εναλλαξ τις λωριδες μας αλειφουμε με αυγο κ ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδισει!

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

 

cook
  • 11787254_361728410668994_1593112071_n.th

     

    Κοτόπουλο με πορτοκάλι,μέλι,μουστάρδα ,κάρυ και κουρκουμά

    υλικα
    1 στηθος κοτοπουλο (κομμενο σε μπουκιές) 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο χυμό απο 2-3 πορτοκάλια 1 κουτ.γλ. μέλι αλάτι ,πιπέρι λιγο φρέσκο θυμάρι 1 κουτ.σουπας μουστάρδα 1 πρέζα κάρυ και 1 πρέζα κουρκουμά

    εκτελεση
    Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε.Σε ένα γουόκ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτοπουλο μεχρι να πάρει χρώμα προσθετουμε κ το κρεμμυδι κ μολις παρει λιγο χρωμα σβηνουμε με τον χυμό λεμονι κ προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά,χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπαζουμε το σκευος κ αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για λιγα λεπτά και να δέσει η σάλτσα του

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

 

cook

Καριοκες νηστισιμες

11802160_361726487335853_872894954_n.thu11749579_361726460669189_1616652492_n.th

Καριοκες νηστισιμες   Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου

υλικα

200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. νερό 2 κ.σ. κακάο 1/4 κ.γ. κανέλα 4 κ.σ. κονιάκ 250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 150 γρ. φρυγανιά Για την επικάλυψη 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

εκτελεση

Τα 4 πρώτα υλικά τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Το βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη. Κάνουμε την ζύμη ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο,μόλις παγώσει το κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

cook

11749590_361694377339064_2079649352_n.th11815665_361694987339003_1954376720_n.th11824211_361694187339083_1991302357_n.th11830059_361694284005740_1960838772_n.th11791751_361694077339094_345096509_n.thu11793326_361695114005657_324462098_n.thu

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

 

υλικα

5-6 μεγαλα κολοκυθακια 350 γρ κιμας μοσχαρισιος 150 γρ ρυζι καρολινα 1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο μαιντανο ψιλοκομμενο ελαιολαδο αλατι,πιπερι 2 αυγα χυμο απο 3-4 λεμονια (αναλογως ποσο ξυνό το θέλουμε)

εκτελεση

Καθαριζουμε τα κολοκυθακια κ τα αδειαζουμε. Σε ενα μπωλ βαζουμε το τριμμένο κρεμμύδι,τον κιμά ,το ρύζι αφου το έχουμε πλυνει και στραγγίσει ,λιγο ελαιόλαδο και λίγο νερακι, τον μαιντανό και αλατάκι και πιπεράκι και ζυμώνουμε καλα.Γεμιζουμε τα κολοκύθακια και τα στρώνουμε σε μια μεγάλη πλακέ κατσαρόλα, βάζουμε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν λιγο πιο πάνω απο την μέση και μισο φλιτζάνι ελαιόλαδο.Σιγοβράζουμε για 40 λεπτα περίπου μέχρι να δούμε οτι εχει ψηθεί το ρύζι και ο κιμάς (αν δεν εχει μείνει ζουμάκι προσθέτουμε λιγο ζεστό νερο) Στυβουμε τα λεμόνια και χτυπάμε τα αυγά για το αυγολέμονο...πέρνουμε ολο το ζουμί απο την κατσαρόλα κ το προσθέτουμε σιγα σιγα στα αυγα κ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και κουναμε ολη την κατσαρολα μεχρι να παει παντου...αφηνουμε για ενα -δυο λεπτάκια και κλείνουμε την φωτιά.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

 

cook

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες    Η συνταγη ειναι του Ακη Πετρετζίκη μονο που εγω τα έφτιαξα σε φριτέζα με ελάχιστο ελαιόλαδο

 

11798167_361690337339468_954062104_n.thu

υλικα

500 γρ. κολοκύθια τριμμένα 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη βασιλικό, ψιλοκομμένο 4 κλωνάρια άνιθο, ψιλοκομμένο 5 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ξύσμα απο 2 lime 2 αυγά 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι πιπέρι

εκτελεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρύφτη και τα αφήνουμε με λίγο αλάτι για 20 λεπτά και τα στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους. Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας. Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες μας και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού γυρίζουμε από την άλλη τους κεφτέδες μας. Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΧΑΡΑ

 

×