Jump to content

La petite patisserie

  • καταχωρήσεις
    38
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    4.790

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές τις Νατάσας Λέπεση 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

natasoulini

Υλικα:

  • 200γρ αυγα
  • 150γρ ζάχαρη 
  • 150γρ αλεύρι 
  • 150γρ σιμιγδάλι 
  • 40γρ γιαούρτι 
  • Βανίλια 
  • Μαστίχα 
  • Ξύσμα λεμονιού 
  • Baking bowder

Για το σιρόπι:

  • 600 ml νερό 
  • 800γρ ζάχαρη 
  • 50γρ γλυκόζη 
  • Κανέλα 
  • Φλούδα λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι για ενα λεπτό από το σημείο βρασμού.
  2. Χτυπαμε τα αυγα με τη ζάχαρη να αφρατεψουν.
  3. Προσθέτουμε το γιαουρτι και τα αρώματα ξυσμα,Βανίλια και μαστιχα.
  4. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά. 
  5. Ψήνουμε στους 180oC για 40 με 45 λεπτά περίπου.
  6. Σιροπιαζουμε με το σιρόπι σταδιακά και το κοβουμε αφού κρυώσει.

IMG_20170514_192249_411.jpg

natasoulini

Λουκουμάδες!!!

Λουκουμάδες ναι αλλά όχι σαν αυτούς που ξέρουμε,πραγματικά μπορεί να φαίνεται μια απλή συνταγή αλλά το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!!!!!

υλικά: 

400γρ αλεύρι μαλακό

4 κουταλάκια του γλυκού baking powder

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

βανίλια

100γρ ζάχαρη

200γρ γάλα

4 αυγά

ηλιέλαιο

εκτέλεση:

Απλή και κατανοητή σε όλους: σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τα αυγά,τα σπάμε μεταξύ τους,και ρίχνουμε μέσα μετά το γάλα.

Προσθέτουμε τα στερεά με τελευταίο το αλεύρι ανακατεύοντας μαλακά με τη χούφτα μας.

Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο με το παραδοσιακό τρόπο της χούφτας και του κουταλιού.βλέπε φώτο!

 

 

18194127_1368163776597998_3135035707479808971_n.jpg

loukoumades3.jpg

natasoulini

Καρυδόπιτα

Παραδοσιακή ,πεντανόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα!!

υλικα:

6 μέτρια αυγά

400γρ καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα σε σκόνη

ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

50γρ αλεύρι

καννέλα ,γαρίφαλο

1 σφηνάκι κονιάκ

100γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι:

400γρ νερό

200γρ ζάχαρη

50γρ μέλι

λίγο χυμό λεμονιού

καννέλα ξύλο

εκτέλεση:

1.Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού,να έχει δέσει το σιρόπι όταν το κατεβάσετε από την φωτιά.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

2.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,τα καρύδια,την ζάχαρη,τα μπαχαρικά ,το ξύσμα.

3.Ενσωματώνουμε το κονιάκ στα αυγά.Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βροχιδόν,ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

4..Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24-26 εκ.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180.

5.Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει η καρυδόπιτα,ζεστό γλυκό,κρύο σιρόπι.Αφήνουμε τη καρυδόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι για 2 ώρες χωρίς να την κόψουμε!

 

 

15826657_1257930120954698_3396751581584805509_n.jpg

natasoulini

Για 24 τεμάχια θα χρειαστείτε μια φόρμα των 12 muffin ή 2.

Υλικά:

μισό πακέτο καταίφι

250γρ βούτυρο αγελαδινό

Για το σιρόπι:

500γρ ζάχαρη

500γρ νερό

μία φλύδα λεμονιού

Για την κρέμα:

150γρ κρέμα γάλακτος

300γρ γάλα πλήρες

80γρ ζάχαρη

40γρ ζάχαρη

3 κρόκους μεσαίων αυγών

1 μεσαίο αυγό

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Παίρνουμε το καταίφι και το ξάνουμε.Δηλαδή το ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας.

2.Το φορμάρουμε φτιάχνοντας φωλίτσες μέσα στις θήκες από την φόρμα των muffins.

3.Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο,αλείφουμε όλη τη φωλιά.

4.Ψήνουμε τις φωλιές στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά με 25 μέχρι να ροδίσουν.

5.Αν δεν έχουμε 2η φόρμα για muffins , μόλις κρυώσουν οι φωλιές,τις βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

6.Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.Σιροπιάζουμε τις φωλιές.

7.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος ,την ζάχαρη και την βανίλια.Σε μια μπασίνα ανακατεύω καλα το κορνφλάουερ με το αυγό και τους κρόκους.Μόλις ζεστάνει το μείγμα στην κατσαρόλα,ενσωματώνουμε τα αυγά.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

8.Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις φωλιές.

Καλή επιτυχία!!!

 

15492513_1233468516734192_7316948573567266113_n.jpg

natasoulini

Υλικά:

3 φύλλα κρούστας

μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα των φύλλων

100γρ χοντροκομμένα καρύδια

250γρ κουμκουάτ λουκούμι

ξύσμα από φρέσκο κουμκουάτ

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1.Κόβουμε τα φύλλα λωρίδες 4*3 για να βγουν 12 κομμάτια.

2.Ψιλοκόβουμε τα λουκούμια και τα αναμειγνύω σε μπολ με το ξύσμα και τα καρύδια.

3.Αλείφουμε τα φύλλα με την μαρμελάδα και απλώνουμε την γέμιση.(Μια κουταλιά στο καθένα).

4.Δίνουμε τριγωνικό σχήμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν.

5.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσουν.

 

 

14657403_1210700408988971_6160557911564267330_n.jpg

natasoulini

Για την πανακότα θα χρειαστούμε:

700γρ κρέμα γάλακτος

ένα στικ βανίλιας

50γρ ζάχαρη

10 φύλλα ζελατίνης

30γρ λικέρ κουμκουάτ

για το ζελέ θα χρειαστούμε:

200γρ λικέρ κουμκουάτ

600γρ νερό

200γρ φρουί γλασσέ

14 φύλλα ζελατίνης

50γρ ζάχαρη

εκτέλεση για την πανακότα

1.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη και την βανίλια

2.Μουλιάζουμε την ζελατίνη με κρύο νερό

3.Την στύβουμε και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος

4.Ενσωματώνουμε το λικέρ όταν χλυαρύνει το μείγμα

5.Μοιράζουμε στα ποτήρια και αφήνουμε να σφίξουν για μια νύχτα.

εκτέλεση για το ζελέ

1.Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.

2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό λικέρ,την ζάχαρη και το μισό νερό.

3.Στο μπλέντερ ρίχνουμε το υπόλοιπο λικέρ ,το υπόλοιπο νερό και τα φρουί γλασέ και τα πολτοποιούμε.

4.Όταν ζεστάνει το μείγμα στο κατσαρολάκι ,στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα.Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε.

5.Ενσωματώνουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υγρά υλικά.Μώλις αρχίζει να πήζει ο ζελές ,τον ρίχνουμε πάνω από την πανακότα. Το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και αυτό.

 

 

 

14671247_1216806578378354_4483548754501788013_n.jpg

natasoulini

Υλικά

1/2 φλυτζάνι κακάο άγλυκο

2 φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις

150γρ αγελαδινό βούτυρο

1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

2 βανίλιες

3 αυγά

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

2 πρέζες αλάτι

400γρ μαρμελάδα κουμκουάτ

1 φλυτζάνι γάλα

Για το γλάσο:

120γρ κουβερτούρα

60γρ βούτυρο 

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κοσκινίζουμε τα εξής υλικά:αλεύρι, κακάο,σόδα,baking,αλάτι.

2.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν με το φτερό.

3.Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά και και τις βανίλιες.

4.Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και τα κοσκινισμένα υλικά.

5.Προσθέτουμε την μαρμελάδα.

6.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Για το γλάσο: Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι.

Όταν κρυώσει το κέικ περιχύνουμε το γλάσο.

 

14680787_1165607203520324_3955249028417514722_n.jpg

natasoulini

εκπληκτικό παγωτό για τους λάτρεις των κερκυραϊκών προϊόντων!!!!!Και χωρίς κόπο!Εύκολο ,γρήγορο και εντυπωσιάζει!

υλικά:

250γρ φυτική κρέμα γάλακτος

250γρ ζωική κρέμα γάλακτος

μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα

200γρ μαντολάτο τριμμένο

150γρ τριμμένη κουβερτούρα

μία συσκευασία μάντολες φυστικιού ή αμυγδάλου

200γρ φρουί γλασσέ κουμκουάτ

εκτέλεση:

1.Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την φυτική, την ζωική και το ζαχαρούχο.Να γίνουν παχχύρευστα σαν γιαούρτι ,όχι σαν σαντιγύ.

2.ψιλοκόβουμε τα κουμκουάτ και σε ένα γουδί σπάμε σε κομματάκια τις μάντολες.

3.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο αρχικό μειγμα.

4.Παγώνει ομοιόμορφα χωρίς παγωτομηχανή.

 

14716045_1166815926732785_2515143011594143229_n.jpg

natasoulini

ΥΛΙΚΑ

250γρ αμυγδαλόσκονη

100γρ φρουί γλασέ κουμκουάτ

100γρ υποβρύχιο κουμκουάτ

40γρ λικέρ Κουμκουάτ

150γρ ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το ρολάρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα ή στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνουν μια ενιαία ζύμη.

2.Σχηματίζουμε μπαλάκια των 25γρ και τα ρολάρουμε στην ζάχαρη άχνη.Η δόση μας βγάζει περίπου 25 με 30 τρούφες!

14641995_1166821190065592_1315344272403275209_n.jpg

natasoulini

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

Αυτή την συνταγή την έχω φτιάξει δύο φορές στην ζωή μου,και αυτό γιατί πάντα φοβόμουν τα φασαριόζικα γλυκά και τα πολλά υλικά και το βαθμό δυσκολίας της συνταγής. Δεν διστάζω να την προσθέσω στο blog γιατί πραγματικά την αγαπώ και αξίζει μια φορά στη ζωή σας να την φτιάξετε και εσείς!Θα προσθέσω επίσης ότι πηγαίνοντας στη σχολή , συνειδητοποιώ ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο με επιμονή αγάπη και σωστή οργάνωση και πολλά άλλα!!!Σου μαθαίνουν και πως να φτιάχνεις σωστό προφιτερόλ, χωρίς φόβο με πάθος!!!!!

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

5 μέτρια αυγά

250γρ γάλα πλήρες

μία μύτη αλάτι 

1 κουταλιά ζάχαρη

120γρ αλεύρι μπλέ για όλες τις χρήσεις

110γρ βούτυρο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

1 λίτρο γάλα πλήρες

8 κρόκοι 

1 στικ βανίλιας

200γρ ζάχαρη

100γρ κορν φλάουερ

50γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ:

250γρ κρέμα γάλακτος 3,5%λιπαρά

250γρ σοκολατα 55% περιεκτικότητα σε κακάο

50γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ!

Πρόκειται για μια βραστή ζύμη.Το βασικότερο εδώ είναι η αναλογία των υγρών!Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα ,το βούτυρο,τη ζάχαρη και το αλάτι.Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να βράσει.Προσθέτουμε το αλεύρι και σε αυτό το σημείο τραβάμε λίγο από την φωτιά και ανακατεύουμε ένα λεπτό εκτός της εστίας, και εντός της εστίας άλλο ένα λεπτό μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα!Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να απορροφηθούν σωστά τα υγρά στοιχεία στο σωστό χρόνο και τρόπο.Αφήνουμε την ζύμη του σου σκεπασμένη να ξεκουραστεί όπως κάνουμε με όλες τις ζύμες και να κρυώσει! Ύστερα ,την τοποθετούμε στο μίξερ με φτερό και ενσωματώνουμε τα αυγά μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη που να μπορεί να κόβεται με ευκολία από τη σακούλα του κορνέ. Με ίσια μύτη κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα τα σου και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο..το καλύτερο ψήσιμο γίνεται πάνω κάτω γιατί έτσι δεν παραμορφώνονται και παίρνουν ωραίο σχήμα!Αν έχουμε αέρα δεν πειράζει!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν- φλάουερ. Προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα στο μείγμα των αυγών (μια κουταλιά της σούπας),για να ενεργοποιειθει το κορν-φλάουερ. Ενσωματώνουμε με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτουμε το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ:

Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα και ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος!Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία σος,Προσθέτουμε το βούτυρο!Την αφήνουμε στην άκρη να χλυαρύνει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ με την κρέμα!Γεμίζουμε τα σού με την κρέμα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ διαμέτρου 22 με 23 εκατοστών .Από πάνω ρίχνουμε τη γκαναζ.Η δόση με τα σού θα βγάλει αρκετά οπότε μπορούμε απλά να τα φυλάξουμε στη κατάψυξη και να ξαναφτιάξουμε προφιτερόλ ή ότι άλλο θέλουμε.Μπορούμε να γαρνίρουμε όπως θέλουμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΩ!!!

 

 

 

14606280_1158327270914984_7532920274822551204_n.jpg

14591599_1158246017589776_1257255486215544796_n.jpg

natasoulini

APPLE CRUMBLE

Πρόκειται για μια συνταγή με μήλο!Το crumble είναι μια ζύμη που μπορεί να συνοδεύσει πολλά γλυκά,η να γίνει από μόνη της βάση για τάρτες,ή ακόμα και μπισκότα.

Για το crumble:

200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ αμυγδαλόσκονη

180γρ βούτυρο αγελαδινό ,κομμένο σε κύβους και παγωμένο από το ψυγείο

200γρ καστανή ζάχαρη

Για την γέμιση:

1 κιλό μήλα διάφορα,πράσινα και κόκκινα

50γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

25γρ κονιάκ

χυμό από ένα πορτοκάλι και χυμό από ένα λεμόνι

1/2 φλυτζάνι σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά του  crumble πιέζοντας την με τα δάχτυλα μας.Θα γίνει μια ζύμη τριφτή.Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

2.Στο τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη ,και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα και το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα:κανέλα,τους χυμούς των φρούτων ,το κονιάκ,και τις σταφίδες και κατεβάζουμε από την φωτιά.

3.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πυρίμαχα ατομικά φορμάκια.Γεμίσουμε με τα μήλα και από πάνω τρίβουμε το crumble.

3.ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 30' ώρα.Σερβίρουμε με παγωτό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

 

 

14479752_1146454945435550_5060198688578957375_n.jpg

natasoulini

SWISS ROLL(ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: 

375ΓΡ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Η ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 

300ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 

65ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

50ΓΡ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ

4 ΜΕΤΡΙΑ ΑΥΓΑ

80ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα,τα βράζουμε για 20 λεπτά το πολύ.

2.Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

3. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα.

4. Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα.

5.Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το κορνφλάουρ.

6.Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε διαστάσεις όσο η λαμαρίνα του φούρνου.

7.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς,αέρα, για ένα τέταρτο.

8.Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά αφού έχει κρυώσει και η μαρμελάδα την απλώνουμε πάνω στη βάση και ρολαρουμε.

Με τα ρολάκια αυτά μπορούμε να φτιάξουμε και τούρτα με γέμιση κρέμα ότι μας αρέσει, όπως στη φωτογραφία παρακάτω.

 

 

 

 

swissroll.jpg

14191656_1125852784162433_1646015965_o.jpg

natasoulini

τάρτα bounty!!!

ΥΛΙΚΑ

:DΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

  • βούτυρο
  • 125γρ αλεύρι
  • 25γρ κακάο
  • 1 αυγό

:)ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 350γρ με 400γρ καρύδα

:xΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE!

  • 250γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 125γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνουν μια ενιαία ζύμη.Την τυλίγουμε και την αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για μια ώρα.Την βγάζουμε και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.Την ανοίγουμε σε πάχος 5 εκ.Την μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα 24εκ,βγάζοντας την μια λαδόκολλα,και την αναποδογυρίζουμε μέσα.Από πάνω πρέπει να υπάρχει λαδόκολλα γιατί θα την γεμίσουμε με φασόλια η ρύζι για να μην φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο!(βλέπε φώτο).Κόβουμε τις άκρες αν εξέχουν.Ψήνουμε για 10 λεπτά με το ρύζι και μετά άλλα 10 χωρίς αυτό!

2.Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με τη καρύδα και την στρώνουμε μέσα στην τάρτα αφού έχει κρυώσει.

3.Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Την περιχύνουμε μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά.

4.Ρίχνουμε τη ganache μέσα στην τάρτα.Την αφήνουμε να παγώσει.

 

recette-e22723-tarte-choco-coco.jpg

5-zimi-tarta.jpg

natasoulini

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΠΑΝΑΝΟΜΗΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΡΙΦΤΗ

ΛΙΓΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΚΑΝΝΕΛΑ

ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΒΑΝΙΛΙΑ

6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ

80ΓΡ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

80ΓΡ CRANBERRIES

12OΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΜΕΝΗ(Μπορείτε να αλείψετε και με ηλιέλαιο)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ!:

1.Σε ενα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο και το βούτυρο.

2.Κόβουμε κάθε φύλλο σε τρία μέρη από την μεγαλύτερη πλευρά.

3.Αλοίφουμε τα φύλλα ,κάθε κομμάτι με βούτυρο και βάζουμε λίγη γέμιση.

4.Δίνουμε τριγωνικό σχήμα ή σε στυλ φλογέρα!

5.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 30 ώρα!

6.Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη.

Είναι ένα εύκολο και γρήγορο κέρασμα για την μεγαλοβδομάδα!!!!

 

13061956_1039819539432425_7929441915435310000_n.jpg

13029678_1087935537932126_883512013739013690_o (1).jpg

natasoulini

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

500γρ φράουλες πολτοποιημένες και λίγες ακόμα για την γέμιση κομμένες σε κομματάκια

300γρ γάλα πλήρες

80γρ κορν φλάουερ

50γρ ζάχαρη

1 βανίλια

300γρ φυτική κρέμα γάλακτος φυτική

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ:

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

300γρ νερό

250γρ ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!:

5 μέτρια αυγά

120γρ ζάχαρη

125γρ αλεύρι  μαλακό

30γρ κακάο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ:

12Ογρ ασπράδια φρέσκα

240γρ ζάχαρη

1 βανίλια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

1.Πολτοποιούμε τις φράουλες σε μούλτι ή μπλέντερ.Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.Ανακατεύουμε το γάλα με το κορνφλάουερ και το προσθέτουμε στις φράουλες.Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και τη ζάχαρη με τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Την αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη,και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου,γιατί αν την βάλουμε στο ψυγείο ζεστή θα ξινήσει.Όταν παγώσει η κρέμα αφρατεύουμε με την φυτική παχύρευστη κρέμα γάλακτος.

2.Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,όλα τα υλικά εκτός από το λικέρ στο κατσαρολάκι και βράζουμε για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.Το λικέρ το βάζουμε όταν κρυώσει το σιρόπι.

3.Για το παντεσπάνι,αφρατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα στέρεα υλικά με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.Ψήνουμε σε 24εκ τσέρκι για 30 λεπτά στους 180.Θα μας βγάλει 3 με 4 δίσκους παντεσπάνι η δόση,εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τους 2.

4.Για τις μαρέγκες,χτυπάμε σε μπέν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα,να φτάσει το μείγμα στους 50 βαθμούς.Το μεταφέρουμε στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι το μείγμα να κάνει κορυφές και η μαρέγκα να στέκεται.Γεμίζουμε μια σακούλα γαρνιρίσματος με το μειγμα της μαρέγκας.Πάνω σε λαδόκολα σε ταψί κόβουμε τις μαρέγκες 6-7εκ.Ψήνουμε στους 120 για μια ώρα μόνο,για να είναι μέσα μαστιχωτές και απέξω τραγανές!!

5.Για το στήσιμο της τούρτας ,όπως την φωτογραφία,παντεσπάνι,σιρόπι,φράουλες και κρέμα,επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.Τις μαρέγκες τις κολλάμε στο πλάι!Απο πάνω όπως μας αρέσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

13029593_1036142546466791_4126464599102123214_o.jpg

natasoulini

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!

 ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ!!!ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!!!!ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΠΕΛΑΣ!!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΟΥΠΕΡ ΓΟΥΑΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ..ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΔΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ:

  • 40γρ νωπή μαγιά
  • 70γρ νερό
  • αλεύρι σκληρό αλλά λίγο ίσα ίσα να γίνει χυλός

1.Ετοιμάζουμε το προζύμι ως εξής:η από το προηγούμενο βράδυ ή την ίδια μέρα πολύ νωρίς το πρωί,σε ζεστό περιβάλλον.Σε ένα μπολ ρίχνουμε χλυαρό νερό,τη νωπή μαγιά και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ,τόσο ώστε να δημιουργήσουμε ένα χυλό.Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό περιβάλλον.Απλά το μπολ να είναι μεγαλούτσικο για να μην σας κολλήσει η πετσέτα από πάνω,στην επιφάνεια του μείγματος.

Τόσο απλό είναι το προζύμι!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΤΣΟΥΡΕΚΙ:

  • 700γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι αλλατίνη
  • 200γρ γάλα πλήρης
  • 100γρ βούτηρο αγελαδινό τύπου κέρκυρας ή lurpark
  • 3 μέτρια αυγά
  • 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • μαχλέπι και μαστίχα από λίγο(εγώ βάζω μόνο μαστίχα)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • μισό σφηνάκι αμαρετο ή όποιο άλλο σας αρέσει αρκεί να ταιριάζει με τις γεύσεις.

TIP:ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ Η ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΛΕΠΙ ΜΕ ΚΑΚΟΥΛΕ.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ,ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ελαφρώς και το βούτηρο να λιώσει.

2.Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο κάδο του μίξερ και τοποθετούμε το γάτζο.

3.Προσθέτουμε το γάλα και το βούτηρο και τέλος το προζύμι

4.Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι η ζύμη να κολλάει ολοκληρωτικά πάνω στο γάτζο.Αυτό θα συμβεί περίπου μετά από 10 λεπτά.

5.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό πάντα περιβάλλον,μην το ξεχνάτε αυτό!!!!Για περίπου 1 + 1/2 ώρα να διπλασιαστεί το ζυμάρι σε όγκο.

6.Το πλέξιμο είναι σχετικό.Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε.Η δόση μας βγάζει 2 μεγάλα ή 6 με 7 μικρά.Προσοχή να είναι ομοιόμορφα για να χρειαστούν όλα τον ίδιο χρόνο ψησίματος.Οπότε τα πλέκουμε και τα αφήνουμε πάνω σε λαμαρίνες με λαδόκολλα από κάτω να διπλασιαστούν σε όγκο για άλλο τόσο χρόνο να φουσκώσουν!!!

7.Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ!!

8.Ψήνουμε συνήθως στους 160 με 165 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά αν τα κάνετε μικρά.Αν τα κάνετε 2 μεγάλα στα 40 λεπτά στους 160!!!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

1619135_636720743075642_140496218117977734_n.jpg

10259975_636720373075679_4935695593327692209_n.jpg

PA190389.JPG

natasoulini

Κουλούρια πασχαλινά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
  • 1 ΒΙΤΑΜ ΠΛΑΚΑ (250ΓΡ)-(ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ-ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ).
  • 5 ΑΥΓΑ 
  • 1 BAKING POWDER
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΧΛΥΑΡΟ
  • ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
  • ΜΑΧΛΕΠΙ Η ΜΑΣΤΙΧΑ
  • ΒΑΝΙΛΙΑ
  • ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
  • ΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 800ΓΡ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΑΦΡΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.
  • ΑΦΡΑΤΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΔΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΟ ΜΑΧΛΕΠΙ Η ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΚΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟ ΧΛΥΑΡΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ.
  • ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
  • ΤΑ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΟΚΟ
  • ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ,ΚΑΙ  ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΣΕ ΙΔΙΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ.
  • ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ,ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ.ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ.

 

11040953_891072957618386_8231514782748622216_o.jpg

natasoulini

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

Μία από τις πολλές αγαπημένες μου τάρτες!Αν και αλμυρή έχει σίγουρα μια θέση στη καρδιά μου!!!ΟΙ παραλλαγές της πολλές!!Εκτός Από ενιαία τάρτα μπορείτε να την φτιάξετε και σε μικρά ταρτάκια όπως θα δείτε παρακάτω..εγγύηση!!!!

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο στρογγυλά κουρού κανάκι ξεπαγωμένα

150γρ λουκάνικο φρακφούρτης

100γρ μπέικον

50γρ ζαμπόν

150γρ τυριά τριμμένα γραβιέρα,παρμεζάνα,ρεγκάτο

μαιντανό

μισό κρεμμύδι

200γρ κρέμα γάλακτος

λίγο λάδι

αλάτι-πιπέρι

2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Παίρνετε μια 12αρα φόρμα για muffins και τοποθετείτε τα πιτάκια,από πάνω στρώνετε λαδόκολλα και από πάνω ρίχνετε όσπρια για να μην φουσκώσει η ζύμη.Τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 μόνα τους.

2.Ψιλοκόβετε όλα τα αλλαντικά και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε με το λάδι.Αλατοπιπερώνετε.

3.Αδειάζετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπόλ,και προσθέτετε τα αυγά, τα τυριά,την κρέμα,το μαιντανό.

4.Μοιράζετε το μείγμα στις προψημένες τάρτες και ψήνετε στους 180 για άλλα 20 με 25 λεπτά.

1549248_874519485940400_488407169679224368_n.jpg

natasoulini

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Αυτή την συνταγή οφείλω να πω ότι μου την έχει δώσει μια καταπληκτική φίλη μου , η Αγγελική,την ευχαριστώ πολύ και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας γιατί τέτοια σοκολατόπιτα δεν θα ξαναφάτε!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

5 ΑΥΓΑ

1 ΚΑΙ 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΑΛΑ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΑΡΙΝΑΠ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΚΑΟ

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ BAKINGPOWDER

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

1 ΒΙΤΑΜ ΣΤΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΕΡΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΓΑΛΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ

1 ΜΕΡΕΝΤΑ NUCREMA

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ρίχνουμε όλα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά...τόσο απλό!!!!

2.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 38*25 περίπου ή ένα μέτριο πυρέξ.

3.Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

4.Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το από το σημείο βρασμού για 5 λεπτά.Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή και το σιρόπι κρύο.

5.Φτιάχνουμε και το γλάσο ως εξής:Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τη μερέντα,και τέλος το βούτυρο.Πρέπει να έχει κρυώσει η σοκολατόπιτα για να απλώσετε το γλάσο,αλλιώς η θερμοκρασία της πίτας θα το λιώσει και θα το χάσετε.

καλή επιτυχία!!!!

12510233_977815062299540_1825397583812704797_n.jpg

natasoulini

Υλικά

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας(9-10 φύλλα).

200γρ βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα των φύλλων

Για το σιρόπι

4 ποτήρια του νερού ζάχαρη(4x200γρ)

3 ποτήρια του νερού νερό(3x200γρ)

φλούδες από πορτοκάλι,λεμόνι και περγαμόντο

γαρύφαλλο, κανέλα και  βανίλιες

1 κουταλιά της σούπας χυμό από περγαμόντο και 1 κουταλιά της σούπας χυμό από πορτοκάλι

για την κρέμα

2 λίτρα γάλα πλήρες

2 βανίλιες

1 φλιτζάνι ζάχαρη(150γρ)

250γρ σιμιγδάλι

4 αυγά μεσαία χτυπημένα σαν ομελέτα

ξύσμα πορτοκαλιού και ξύσμα περγαμόντο

Εκτέλεση

1.Φτιάχνουμε το σιρόπι για να μπορέσει να χλιαρύνει αρκετά.Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι από το σημείο βρασμού για 10'.Εδώ μας ενδιαφέρει το σιρόπι να είναι πυκνό.

2.Φτιάχνουμε τη κρέμα,βάζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα, την βανίλια και την ζάχαρη.Αφήνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί και να ζεσταθεί το γάλα.Μόλις γίνει αυτό ,ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην μας κολλήσει το γάλα, μέχρι να πήξει.Μόλις αρχίζει και κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια,αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία του πριν ρίξουμε μέσα τα αυγά.

3.Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε.

4.Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28x38.Απλώνουμε τα 7 πρώτα φύλλα βουτηρώνοντας  τα ένα προς ένα και τα τοποθετούμε σταυρωτά.Εδώ θα πρέπει να εξέχουν λίγο τα φύλλα από το ταψί.Ρίχνουμε την γέμιση και μετά φέρνουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα και τις βουτυρώνουμε.Στρώνουμε κανονικά και τα υπόλοιπα 3.

5.Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο 4x3 για να βγουν 12 κομμάτια.όχι όμως μέχρι κάτω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα.

P1092584.JPG

P1092605.JPG

natasoulini

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ
  • 1ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
  • 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΟΦΤΑ ΣΟΔΑ
  • 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
  • 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΝΕΛΑ
  • ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΥΡΙ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΟ ΖΑΧΑΡΗ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟΖΗ
  • 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
  • 2 ΚΑΝΕΛΛΕΣ ΞΥΛΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

Καρυδόψιχα και μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πρέπει να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι,για να είναι τα μελομακάρονα ζεστά και το σιρόπι κρύο,για να είναι τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μετράμε ένα πεντάλεπτο από το σημείο βρασμού.Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.       
  • Χτυπάμε πρώτα τα υγρά με την ζάχαρη και την σόδα σε ένα λεκανάκι. Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ξύσμα.Με πολύ προσοχή ρίχνουμε το αλεύρι εώς ότου να δούμε μια ζύμη που να λαδώνει αρκετά τα χέρια μας,μαλακή και να μπορεί να πλάθεται,προσοχή αν βάλουμε πιο πολύ αλεύρι η ζύμη θα σφίξει και τα μελομακάρονα θα είναι μαστιχωτά στο πλάσιμο,θα ψηθούν απέξω και από μέσα θα μείνουν ωμά!
  • Πλάθουμε σε μακρόστενο σχέδιο και με ένα μαχαίρι φτιάχνουμε κάθετες και οριζόντιες γραμμές πάνω στο μελομακάρονο!Ψήνουμε στους 180 για 25 με 30'.
  • Τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και τα αφήνουμε να στάξουν πάνω σε μια σχάρα στην οποία από κάτω έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

PC202202.JPG

cook

12273063_949547661792947_1733457692_n.th

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 λίτρο γάλα

 

100γρ ρύζι γλασσέ

 

70γρ ζάχαρη

 

φλύδες από ένα πορτοκάλι

 

1 στικ βανίλιας

 

100γρ σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη.

 

3 κουταλιές  της σούπας κονφλάουερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι ευρύχωρο όλα τα υλικά εκτός από το κονφλάουερ και τη σοκολάτα.

 

2.Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε έπειτα τη φωτιά και το αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράζει.Το ελέγχουμε συνέχεια ανακατεύοντας το.

 

3.Όταν κοντέυει να στίψει το μείγμα με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο γάλα το οποίο ανακατεύουμε με το κονφλάουερ.Το ξαναρίχνουμε μέσα στη φωτιά και ανακατεύουμε.

 

4.Όταν δέσει το ρυζόγαλο ρίχνουμε μέσα και την τεμαχισμένη σοκολάτα.

 

Δημιουργός συνταγής

Νατάσα Λέπεση

 

cook

12212391_944281668986213_756985926_n.thu

Cupcakes σοκολατας 12 με 16 κομματια
 

Υλικα 200γρ ζαχαρη 250γρ αλευρι 250γρ βουτηρο αγελαδινο 4 μετρια αυγα 50γρ κακαο 1 φακελακι baking powder 1 βανιλια

Εκτελεση

Αφρατευουμε στο μιξερ με το συρμα το βουτυρο με την ζαχαρη,να γινει το μειγμα ασπρο.Το βουτυρο να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου. Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Κοσκινιζουμε τα στερεα υλικα σε μια λαδοκολλα,το αλευρι,το κακαο ,την βανιλια και το baking powder. Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε τα στερεα υλικα σαν βροχη,τμηματικα και ανακατευουμε με μια μαριζ να ενωθουν ομορφα τα υλικα μας. Μοιραζουμε το μειγμα σε ατομικες φορμες μιας χρησης για muffins η cupcakes οι οποιες δεν θελουν βουτυρωμα και αλευρωμα. Ψηνουμε στους 180° για 25 με 30 λεπτα.

Αν θελουμε , γαρνιρουμε με μερεντα και smarties

 

Δημιουργός συνταγής

Νατάσα Λέπεση

cook

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

12179211_938568589557521_1392586045_n.th

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:

 

·  120ΓΡ ΒΟΥΤΗΡΟ

 

· 100ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

 

·  1 ΑΥΓΟ

 

·  250ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ GANAZ:

 

·  250ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 55%

 

·  250ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 35%

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

 

·180ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

 

·300ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

·120ΓΡ ΓΛΥΚΟΖΗ

 

·80ΓΡ ΒΟΥΤΗΡΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

 

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικα της ζύμης και αφού δημιουργήσουμε μια ενιαία ζύμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30΄.

 

2.Την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

 

3.Σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22εκ αναποδογυρίζουμε την ζύμη(βγάζουμε το ένα φύλλο της λαδόκολλας πρώτα!).

 

4.Γεμίζουμε την τάρτα πάνω από την λαδόκολλα με φασόλια ή ρύζι για να μην φουσκώσει κατα το ψήσιμο.

 

5.Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

 

1.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη τμηματικά μέχρι να λιώσει όλη.Προσέχουμε να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα.

 

2.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την γλυκόζη.

 

3.Ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα μέσα στο τηγάνι,και ανακατεύουμε πολύ καλά,προσέχουμε γιατί πιτσιλάει.

 

4.Όταν δούμε τη καραμέλα να ομοιογενοποιείται την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπόλ.

 

5.Προσθαίτουμε το βούτηρο!!

 

6.Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από την τάρτα εφόσον έχει κρυώσει.Την αφήνουμε και αυτή να κρυώσει κατα μέρος πριν ρίξουμε από πάνω την σοκολάτα.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ GANAZ

 

1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράσει.

 

2.Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ.

 

3.Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την σοκολάτα και την αφήνουμε για 1'.

 

4.Την ανακατεύουμε και ομοιογενοποιούμε το μείγμα.

 

5.Αδειάζουμε τη ganaz πάνω από τη καραμέλα και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

tips:Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φλύδες σοκολάτας.

 

 

Δημιουργός συνταγής

Νατάσα Λέπεση

cook

RAFAELO

12177727_937500289664351_1542589016_n.th

RAFAELO

υλικα:

i.       1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ii.    καρύδα σε σκόνη όση πάρει για να μπορούμε να την πλάσουμε σε μπάλες

iii.  χρώμα ζαχαροπλαστικής(προεραιτικά).

εκτέλεση:

·       Αδειάζουμε το ζαχαρούχο, το χρώμα σε ένα μπόλ και την καρύδα και ανακατεύουμε.

·       Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

tips: Αν θέλουμε να φτιάξουμε bounty , λιώνουμε σε μπέν μαρί 500γρ σοκολάτα και τα ρολάρουμε αφού παγώσουν.Τα αφήνουμε να σταθούν πάνω σε μια λαδόκολλα.Αν τα βιαζόμαστε τότε τα βάζουμε στο ψυγείο.Είναι ένα πολύ γρήγορο,νόστιμο και εύκολο σοκολατάκι για κέρασμα! 

×