Jump to content
  • καταχωρήσεις
    12
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.861

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Μαρίας Κούρτη

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

1780894_830797943636011_7061362265770652

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ αλα κρεμ (χωρις κρεμα γαλακτος!!!!)

Υλικα— 1 συσκευασια ασπρα μανιταρια— 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο— 1 ποτηρι γαλα 0%— 2 κ.σ.ανθοτυρο— 2 κ.σ.ελαολαδο— αλατι— πιπερι.

Εκτελεση— βαζουμε σε αντικολητικο τηγανι το λαδι και κρεμμυδι και σωταρουμε εως να μαλακωση.Ριχνουμε τα μανιταρια κομμενα σε φετουλες και τα σωταρουμε μαζι για μιση ωρα σε μετρια φωτια.Χτυπαμαι στο μουλτι γαλα με ανθοτυρο (ετοιμη η κρεμα γαλακτος η δικια μας! !!) Και ριχνουμε το μειγμα αυτο στο τηγανι με τα μανιταρια.Βαζουμε αλατι— πιπερι και αφηνουμε να παρει μια βρασει εως να δεσουν ολα τα υλικα μαζι..
Ειναι ενα πολυ νοστιμο φαγητο και απολυτα υγιεινο.

.....................καλη σας απολαυση.................

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

10409677_831678726881266_781785888055115

Σημερα το μενου εχει σπιτικη πιτσα με αλευρι ολικης

Υλικα για την ζυμη— 2 κουπες αλευρι ολικης— 1 φακελακι ξηρη μαγια— 1 ποτηρι ζεστο γαλα 0%— αλατι— 1 κ.σ.λαδι.

Στο ζεστο γαλα διαλυουμε τη μαγια βαζουμε αλευρι— αλατι— λαδι και ζυμωνουμε να γινει ενα ωραιο ζυμαρακι.
Αν χρειαστει κατι υγρο παραπανω βαζετε νερακι.
Αφηνουμε να φουσκωση 1 ωρα και σε ελαφρα λαδωμενο ταψι το στρωνουμε με το χερι.
Απο πανω βαζουμε οτι μας αρεσει..εγω εβαλα γαλοπουλα βραστη— ντοματα σε κυβακια— πιπερια— μανιταρια και τυρι τριμμενο με χαμηλα λιπαρα.Η σπιτικη πιτσα ειναι πολυ πιο υγιεινη απο τις εξω και να την βαλετε στο μενου σας για να μη σας λειπει τιποτα....καμμια γευση!!!!

....................καλη σας ορεξη..........

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

11391339_830475080334964_28809160165512011392954_830475193668286_132922862289877

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ χωρις φυλλο (με πρασινα κολοκυθάκια)

Υλικα— 4 μεγαλα κολοκυθακια τριμμενα— 1 /2 ματσακι ανιθο— 10 φυλλα φρεσκο δυοσμο— 1 αυγο και 2 ασπραδια— 3 κ.σ. ελαιολαδο
1 1 /2 κουπα φαρινα ολικης— 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο— αλατι πιπερι— 150 γρ τυρι φετα (η οποιο αλλο τυρακι θελετε)

Εκτελεση— τριβετε τα κολοκυθακια στον τριφτη (στο χοντρο μερος) και τα στιβεται καλα να φυγει ολο το υγρο.
Σε ενα μπωλ ανακατευεται καλα ολα τα υλικα και βαζετε το μειγμα σε ελαφρα λαδομενο ταψι.
Ψηνεται στους 160 για 1 ωρα περιπου ως να παρει ωραιο χρωμα.

.....................καλη σας απολαυση..................

cook

10629707_829061527142986_62309207445205611390190_829061493809656_329127630580159

Πιτακια αλλιωτικα........με ανιθο κρεμμυδακι τυρι....τελεια και γρηγορη συνταγη χωρις καθολου λαδι

ΥΛΙΚΑ— 1 /2 πακετο σιμιγδαλι χοντρο— 3 κ.σ. καλαμποκαλευρο— 1 φακελακι ξηρη μαγια— 1 /2 κ.γλ αλατι— λιγο πιπερι— 2 κ.σ. ανιθο ψιλοκομμενο— 2 κ.σ. φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο— 1 αυγο— λιγη φετα η οποιο αλλο τυρακι προτοιματε— 1 κουπα χλιαρο νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ— στο χλιαρο νερο διαλυουμε την μαγια και βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το τυρι.
Πρεπει να γινει ενας πυχτος χυλος (αν χρειαστει βαλτε νερακι) .
Μοιραζουμε το μειγμα σε φορμακια για καπ κεικς και στη μεση βυθιζουμε απο 1 μικρο κομματακι τυρι
Ψηνουμε αερα στους 160 εως να παρουν ωραιο χρωμα..
Αν σας αρεσει η σπανακοπιτα θα τα λατρεψετε γιατι η γευση τους στη θυμιζει...

.................Καλη σας απολαυση.........

.

cook

ΜΕΡΕΝΤΑ Νο2

11295617_824567260925746_563043822416348

ΜΕΡΕΝΤΑ Νο2
ΥΛΙΚΑ— 3 κ.σ.κακαο σκονη— 6 κ.σ.γαλα εβαπορε λαιτ— 20 σταγονες υγρη στεβια
σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι.Αν χρειαστει προσθετουμε κακαο η εβαπορε εως να παρει την τελεια απαλη υφη που εχει η μερεντα....Ειναι απλα ΘΕΙΚΗ...!!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

11223900_854492487933223_42624313191137911825630_854492514599887_64605090223585411811426_854492527933219_23422534114792311009958_854492541266551_878230885209568

ΤΑΡΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ— ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ — 250γρ νυφαδες βρωμης αλεσμενες στο μουλτι— 3 κ.σ. κακαο— 3 κ.σ. γλυκαντικο— 1 κ.γλ.κανελα— 1/2 κ.γλ γαριφαλο τριμμενο
3 κ.σ. λαδι— 100 γρ νερο

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ— 500γρ γιαουρτι 2%— ξυσμα και χυμο απο 1 μεγαλο λεμονι— 1 κουπα γαλα 0%— 1/2 κουπα γλυκαντικο— 1κ.γλ σκονη ζελατινης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΣΗΣ— Βραζουμε το νερο και προσθετουμε το λαδι— γλυκαντικο— κανελα— γαριφαλο— κακαο.
Ανακατευουμε πολυ καλα και τελος βαζουμε την αλεσμενη βρωμη.
Με αυτο το ζυμαρακι ντυνουμε την ταρτιερα βαση και πλαινα. Ψηνουμε για 10 λεπτα 200 αερα και αφηνουμε να κρυωση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ— Σε 2 κ.σ. κρυο νερο ανακατευουμε την σκονη ζελατινης.Ζεστενουμε πολυ το γαλα και ριχνιυμε το μειγμα ζελατινης ανακατευοντας πολυ καλα. Σε ενα μπωλ βαζουμε γιαουρτι— ξυσμα κ χυμοβλεμονι— γλυκαντικο και το μειγμα γαλα ζελατινη
Ανακατευουμε με συρμα να αφρατεψει και το αδειαζουνε στην ψημενη βαση της ταρτας.
Βαζουμε στο ψυγειο και σε 2— 3 ωρες ειναι ετοιμο!!!

................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.....

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

11217821_855113811204424_492861228722322

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

Το αγαπημενο φαγητο της κορης μου!!

ΥΛΙΚΑ - 1 κιλο κιμας απαχος μοσχαρ. - 2 σκελιδες σκορδο - 1 τριμμενο κρεμμυδι - 1 αβγο - 1 1\2 κ.γλ. κυμινο - 1 ντοματα τριμμενη - 2 κ.σ. νυφαδες βρωμης - αλατι - πιπερι

ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑς - 1 συσκευασια συμπικν.χυμο ντοματας - 1\2 κ.γλ κυμινο αλατι-πιπερι - 2 κ.σ. ελαιολαδο

Ζυμωνουμε τον κιμα με ολα τα υλικα του πλαθουμε και ψηνουμε στο γκριλ τα σουτζουκακια μας. Βραζουμε την σαλτσα μας για 5 λεπτα και μετα βαζουμε μεσα τα ψημενα σουτζουκακια να βρασουν στη σαλτσα αλλα 5 λεπτα (προσθετουμε λιγο νερακι αν χρειαστει) Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι και.....

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

11214179_854100447972427_80331176546942811049116_854100487972423_90443079379496211666279_854100431305762_53685007980256911813476_854100407972431_962916707657490

ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΒΡΩΜΗ (απιστευτα τραγανη και νοστιμη.!!!)

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ— 50γρ βουτυρο besel ligth ή λαδι ελαφρυ— 50γρ νερο— 130γρ νυφαδες βρωμης περασμενη στο μουλτι— 70γρ φαρινα ολικης— 1 κ.γλ αλατι— 1 κ.γλ. γλυκια παπρικα— λιγο ριγανη— λιγο αποξυραμενο δυοσμο.

ΓΕΜΙΣΗ— 2 κολοκυθακια— 1 πρασινη πιπερια— 1 κρεμμυδι— 1κ.γλ λαδι— αλατι— πιπερι— 1 κ.γλ ανιθο— 2 κ.σ. τυρακι λαιτ τριμμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ— Βραζουμε το νερο και το βαζουμε σε ενα μπωλ μαζι με το βουτυρο και προσθετουμε ολα τα υλικα της βασης.
Γινεται ενα ζυμαρακι οπου με τα χερια μας το απλωνουμε στην ταρτιερα.
Σε ενα μπωλ κοβουμε λεπτες φετες τα κολοκυθακια και σε φετες επισεις το κρεμμυδι και την πιπερια.
Τα ραντιζουμε με το 1κ.γλ λαδι— αλατι— πιπερι— ανιθο και τα ανακατευουμε ολα μαζι.
Στρωνουμε πανω απο στην ζυμη σταδιακα ολα τα λαχανικα μας και τελειωνουμε με το τριμμενο τυρακι.
Ψηνουμε αερα στους 200 για 20 με 25 λεπτα. Γινεται τοσο τραγανη και νοστιμη πολυ υγιεινη που ειμαι σιγουρη πως θα την φτιαχνετε συνεχεια βαζοντας οτι λαχανικα σας αρεσουν...οπως χρωματιστες πιπεριες σπανακι μανιταρια!!! Βαλτε την φαντασια σας να δουλεψει σχετικα με την γεμιση και....ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.......

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

11141203_857096454339493_58622271486248611822804_857096481006157_19214335541144011755454_857096431006162_73067333486700911855805_857096391006166_87185833763897911817277_857096404339498_313584391866960

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ..!!!!! ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ— ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Φτιαχνουμε ευκολα και γρηγορα χωνακια τραγανα για παγωτο σε 20 λεπτα!!

ΥΛΙΚΑ— 100 γρ νερο— 50 γρ λαδι— 100γρ νυφαδες βρωμης (δεν τις αλεθουμε)— 50γρ αλευρι ολικης— 25 σταγονες υγρη στεβια ή 3 κ.σ. σκονη— 1 κ.γλ.κανελα— 1 κ.σ.κακαο σκονη— μια πρεζα αλατι Βγαζει 6 χωνακια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ— βραζουμε το νερο και το βαζουμε σε μπωλ με ολα τα υπολοιπα υλικα. Ζυμωνουμε καλα και βγαινει μια ζυμη ελαστικη σαν πλαστελινη. Την μοιραζουμε στα 6 φορμακια πιεζοντας να καλυφθουν και τα πλαινα.
Ψηνουμε στους 200 αερα ακριβως για 15 λεπτα. Τα βγαζουμε απο τα φορμακια και περιμενουμε λιγο να κρυωσουν ωστε να τα γεμισουμε με το λαιτ παγωτο μας..εγω εκανα παγωτο ροδακινο με γιαουρτι.!!!

Υλικα για το παγωτο— 4 ωριμα ροδακινα καθαρισμενα σε φετουλες και 3 ωρες στην καταψηξη— 1/2 κεσεδακι γιαουρτι 0%— 6 σταγονες υγρη στεβια Τα χτυπαω ολα καλα στο μουλτι και....ετοιμο το παγωτο μου!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ.!!

11813502_857334417649030_50696267724875311855892_857334474315691_541064471528955

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ.!!
6 μεριδες

ΥΛΙΚΑ— 6 κολοκυθια— 1 συσκευασια ασπρα μανιταρια— 1 μεγαλο κρεμμυδι— 2 κ.σ. ανιθος ψιλοκομμενος— 1 φλ.καφε γαλα 0%
3 φετες τυρι για τοστ λαιτ— 3 κ.σ. ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ— Ξυνουμε λιγο το εξωτερικο μερος του κολοκυθιου κοβουμε σαν καπακι και αφαιρουμαι προσεκτικα την ψυχα σχηματιζοντας μια βαρκουλα. Τα βαζουμε σε ταψακι τους ριχνουμε μεσα αλατι— πιπερι και τα ψηνουμε στους 200 αερα για 30 λεπτα
Σε αντικολ.τηγανι βαζουμε το λαδι φετες το κρεμμυδι και σε φετες τα μανιταρια.
Σωταρουμε για 30 λεπτα τουλαχιστον εως να εχουν φυγει ολα τα υγρα. Βαζουμε αλατι— πιπερι— ανιθο— γαλα και την 1 φετα τυρι ψιλοκομμενη. Ανακατευουμε για 2— 3 λεπτα εως να δεση.
Γεμιζουμε τα ψημενα κολοκυθια με το μειγμα μανιταριων. Κοβουμε τις αλλες 2 φετες τυρι σε λωριδες και βαζουμε απο 1 πανω στην καθε βαρκουλα. Ψηνουμε για ακομα 5 λεπτα εως να λιωση το τυρακι και απολαμβανουμε ενα υπεροχο και απολυτα υγιεινο πιατο
....................Καλη σας απολαυση!!..

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

 

 

cook

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

11216579_857764617606010_470360777308742

ΥΛΙΚΑ— 4 τριμμενα κολοκυθια— 1 κρεμμυδι τριμμενο— 1/2 ματσακι ανιθο— μαιντανο— δυοσμο φρεσκο— 1 ασπραδι αυγου
100 γρ λευκο τυρι (ανθοτυρι ή φετα) — 1 κ.σ. ελαιολαδο— 4 κ.σ. νυφαδες βρωμης— αλατι— πιπερι


Τριβουμε τα κολοκυθακια και τα στιβουμε πολυ καλα να φυγουν ολα τα υγρα του και βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα
Σε ενα ταψι με λαδοκολα βαζουμε κουταλιες απο το μειγμα (δεν πλαθετε) και ψηνουμε στους 200 αερα εως να παρουν ωραιο χρωμα

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

cook

11825923_858183687564103_54755524708780011825923_858183687564103_54755524708780011825996_858183734230765_16359624532105511831634_858183717564100_573484130967064

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ

Απο τα πιο αγαπημενα μου φαγητα!! Ειμαι σιγουρη πως θα λατρεψετε αυτο το φυλλο γινετε τραγανο— αφρατο σαν σφολιατα!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ— 1 κουπα αλευρι ολικης— 1 κουπα αλευρι ασπρο— 1 κ.γλ.αλατι— 1 φλυτζανακι του καφε λαδι
Νερο ΔΕΝ χρειαζεται!!!! Αν χρειαστει απλα βρεχετε τα χερια σας στο ζυμωμα. Ετσι ΔΕΝ χρειαζετε εξτρα αλευρι στο ανοιγμα

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ— Σπανακι καθαρισμενο και βρασμενο για 10 λεπτα 3 κουπες καλα στυμενο— 4 φρεσκα κρεμμυδακια— 1/2 ματσακι ανιθο— 1 κουπα λευκο τυρι (φετα ή ανθοτυρο)— 1 φλυτζανακι του καφε ελαιολαδο— αρκετο πιπερι— ελαχιστο αλατι αν βαλετε ανθοτυρο

Χωριζουμε το ζυμαρι στη μεση και ανοιγουμε ενα φυλλο (δεν βαζουμε στο παγκο αλευρι γιατι δεν κολαει) και το βαζουμε στο ταψι χωρις λαδωμα!!! Ανακατευουμε ολα τα υλικα της γεμισης (σπανακι— ανιθο ψιλοκομμενο— κρεμμυδακια ψιλοκομμενα— λαδι— πιπερι) ανακατευουμε καλα και στο τελος βαζουμε το τυρι ανακατευοντας 2 γυρους ελαφρια.
Βαζουμε την γεμιση πανω απο το φυλλο και ανοιγουμε το επομενο που θα μπει απο πανω.
Κοβουμε την πιτα μας σε κομματια ΔΕΝ λαδωνουμε απο πανω και ψηνουμε στους 200 αερα για 15 — 20 λεπτα
Το ταψακι μου βγαζει 7 μεγαλα κομματια..για μεγαλυτερο ταψι απλα διπλασιαστε την δοση
Ειμαι σιγουρη πως θα την λατρεψετε!!!!...........Καλη σας απολαυση...........

Δημιουργός Συνταγής

Μαρία Κούρτη

×