Jump to content

Elpida's Little Corner!

  • καταχωρήσεις
    7
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    3.395

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Ελπίδας Χαραλαμπίδου

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Αυγόφετες στο φούρνο

 Σκέφτηκα την αγαπημένη μας συνταγή πως να την κάνω πιο ελαφριά.

Αυγόφετες η Φελία όπως τα λέμε όχι όμως τηγανιτά.

Δοκίμασα να τις κάνω στον φούρνο και τελικά;;

Όχι απλά μου άρεσαν έγιναν τέλειες και ελαφριές.

Έκανα φυσικά 3-4 παραλλαγές για όλα τα γούστα.

Πάμε να δούμε την συνταγή!!

Αν και πιο πολύ μιλάνε οι εικόνες τα υλικά είναι ελάχιστα.  

ΦΕΛΙΑΑΑΑ111111111.jpg

 

Θα χρειαστώ:

6 φέτες ψωμί-4 αυγά-3/4 φλ.τσαγιού γάλα

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ-πρέζα ζάχαρη

1/4 κ.γ αλάτι-πρέζα πιπέρι

 

Επιλογές να τις φάμε:

Γιαούρτι-Φέτα-κίτρινα τυριά η μερέντα

 

ΦΕΛΙΑΑΑΑΑ222222222222.jpg

 

Πως τις φτιάχνω:

   Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.

Τα χτυπάω με ένα σύρμα να γίνει αφράτο το μείγμα.

Κόβω και το ψωμί σε φέτες μέτριες όχι πολύ χοντρές.

 

ΑΤΤΟΤΩΡΑ (1).jpg

 

Ο ένας τρόπος που τις έκανα είναι τις έβαλα στο πυρέξ.

Ρίχνω από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τριμμένα κίτρινα τυριά.

 

 

ελπιδακι.jpg

 

 Λίγο βούτυρο από πάνω και τις έψησα στους 230 βαθμούς.

σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 10-12 λεπτά.

Πάντα ανάλογα τον φούρνο και πως τις θέλουμε.

Έγιναν  μαλακές σαν σουφλέ!!

 

ΕΛΑΤΩΡΑ (1).jpg

 

Ο άλλος τρόπος τις αφήνω 1 λεπτό στο μείγμα με τα αυγά.

 Και τις βάζω σε λαδόκολλα πάνω στη σχάρα.

Ελάχιστο βούτυρο από πάνω και τις ψήνω στους 230 βαθμούς αέρα

    Περίπου 10 λεπτά ανάλογα πόσο ξεροψημένες μας αρέσουν.

 

σχεδον.jpg

 

Διαλέγετε τον τρόπο και την γεύση που σας αρέσει!!

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥς.jpg

 

Είμαι σίγουρη όπως και να τις φάτε θα ενθουσιαστείτε!!

 

τεραστιααααααααα.jpg

 

" Καλή Όρεξη "

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

cook

Λαγάνες χωρίς ζύμωμα

11016833_659894214122457_283060767039721592_n.jpg

 

" Ναι Λαγάνες χωρίς ζύμωμα"


                    Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για Λαγάνα και όλες παρόμοιες.
                       Το ζυμάρι μοιάζει με αυτό της πίτσας του ψωμιού μια εύκολη συνταγή.
                            Κάτι σαν την μπαγκέτα χωρίς ζύμωμα έτσι και η λαγάνα.
                      Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Λαγάνες χωρίς ζύμωμα απλές και νόστιμες.

 

       Θα χρειαστώ:
                                      6 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις-1 1/2 κ.σ ξερή μαγιά
                                              1 κ.σ αλάτι-1/4 κούπας ζάχαρη-1/4 κούπας ταχίνι
                                             1/4 κούπας φυτικό βούτυρο-3 κούπες χλιαρό νερό

                                                             Για να ψεκάσω τις λαγάνες:
                                                            1/2 κούπα νερό-1/2 κ.σ ζάχαρη

 

10991049_659855984126280_7678073965979409774_n.jpg

 

     Πως τις φτιάχνω:
                               Βάζω σε ένα μπολ την μαγιά την ζάχαρη το ταχίνι το νερό χλιαρό.
                                  Προσέχω να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψω την μαγιά.
                      Προσθέτω το βούτυρο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.

 

10993445_659892024122676_4416558873687936093_n.jpg

 

 Μόλις ενωθούν όλα καλά κλείνω το μπολ με ένα καπάκι και το αφήνω να φουσκώσει.
                                      Εγώ το άφησα στον φούρνο για 2 ώρες και τριπλασιάστηκε.
                            Μπορείτε να το αφήσετε από 2 έως 5 ώρες η στο ψυγείο όλη νύχτα.

 

10802061_659892417455970_2424954476619920393_n.jpg

 

 Αδειάζω σε λαδωμένη επιφάνεια το ζυμάρι λαδώνω και τα χέρια μου
                      Χωρίζω το ζυμάρι ανάλογα πόσο μεγάλες θέλω τις λαγάνες εγώ έφτιαξα 4.
                                   Σκεπάζω τις λαγάνες και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν.
             Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζω κάτω κάτω ένα μπολ με νερό.
                            Κάνω δαχτυλιές στις λαγάνες ψεκάζω με ζαχαρόνερο και ρίχνω σουσάμι.

 

10993430_659892960789249_3183362705698947852_n.jpg

 

 Ψήνω 20-25  λεπτά περίπου και ελέγχω πάντα ανάλογα τον φούρνο.
                             Ψεκάζω 1-2 φορές τα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες
                           Βγάζω το μπολ με το νερό από τον φούρνο και ψήνω άλλα 15 λεπτά.
                         Εμένα μου αρέσουν ξεροψημένες αλλά και πάλι είναι αφράτες και μαλακές

 

10649589_659893340789211_3739976355223963308_n.jpg

 

 

"Αυτές είναι οι Λαγάνες Μου  εύχομαι να τις απολαύσετε"

 

10994047_659893837455828_6466639061157222498_n.jpg

 

 "Καλή Όρεξη"

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

 

 

cook

Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

 Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.

       Φανταστική  πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμηTSOUUUUUUUUUUU.JPG

Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.

       Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.

       Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.

       Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα   

 

DSCN2865.JPG

 

  Θα χρειαστώ:
     1000γρ -1100γρ αλεύρι γ.ο.χ. η αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
     350 γρ  ζάχαρη η ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
     185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
     ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
    

      1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
      λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.  

 

DSCN2954.JPG

 

Πως τα φτιάχνω:
    Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.

    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.    
    ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.

    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.

    Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.

    Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.

     Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
     (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)

 

DSCN2815.JPG

 

  Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ

        Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.

        (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)

        Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.

 

DSCN2773.JPG

 

Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα.

       Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.

       Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.

       Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.

       Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.

 

DSCN2794.JPG

 

 

Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.

       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 
       Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.


                                                                                    

DSCN3248.JPGDSCN2806.JPG

 

 

Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά

 

 

DSCN3240.JPG

 

Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
                                     η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα

 

DSCN2853.JPG

 

υτά είναι τα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!

 

 

 

DSCN2900.JPG

 

" Καλή Γλυκιά Όρεξη "

 

DSCN3260.JPG

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

cook

Πίτσα η Εύκολη

994711_834117483366795_2395172377790755635_n (1).jpg

Έχουμε φτιάξει πολλές Πίτσες παρέα αυτή διαφέρει Πίτσα η Εύκολη
 Μια ζύμη που ήρθε να σας αναστατώσει και να την λατρέψετε.
 Θα σας πω όλα τα μικρά μυστικά που ξέρω να γίνει τέλεια.
 Δεν ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε δεν περιμένουμε να φουσκώσει.
 Απίστευτο αλλά μόλις την φτιάξετε μόνο τότε θα με πιστέψετε.
 Πάμε να φτιάξουμε εύκολη ξεροψημένη πίτσα σε λίγα λεπτά

10391472_834102826701594_7375686539039253385_n.jpg

Υλικά
    2 1/2-3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ-λίγο καλαμποκάλευρο
    2 1/4 κ.γ ξερή μαγιά η 1 φακελάκι-2 κ.σ λάδι
    2 κ.σ κοφτές μέλι η 1 κ.σ ζάχαρη-1 κούπα χλιαρό νερό
    1 κ.γ αλάτι-1 κ.γ ρίγανη προαιρετικά 

Οδηγίες 
    Ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση
    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μαγιά-μέλι-νερό και αφήνουμε λίγα λεπτά.
    Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι-λάδι-αλάτι και ανακατεύουμε  με ξύλινο κουτάλι
    Βλέπουμε ότι η μαγιά έχει αφρίσει αυτό δείχνει ότι όλα πάνε καλά.
    Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς και απλά ανακετεύουμε.   
    (συνταγή του Jerry)

Δεν χρειάζεται μίξερ δεν ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε με  ξύλινο κουτάλι.
    Μόλις δούμε την ζύμη μας να ξεκολάει από το μπολ είναι έτοιμη
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ΔΕΝ ΖΥΜΏΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Σκεπάζουμε για 5 λεπτά το ζυμάρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά της πίτσας   

Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη για να φτιάξουμε τις πίτσες.
    Πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο την λαδόκολλα
    Ανοίγουμε λεπτό φύλλο την ζύμη μας η πιο χοντρό αν θέλετε.
    Βάζουμε πάνω όποια γέμιση μας αρέσει και ψήνουμε για 9 λεπτά.

10391856_834117543366789_2475990011374186065_n.jpg

    Μυστικά
     Δεν βάζουμε πολλά υλικά πάνω δεν φορτώνουμε την πίτσα μας.
     Πάντα ψήνουμε την Πίτσα σε λαδόκολλα στην τελευταία σχάρα.
     Προσέχουμε το νερό να μην καίει και κάψει την μαγιά
     Να μην έχει πολλά υγρά η σάλτσα και νοτίσει το ζυμάρι.
     Μπορούμε να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο 2-3 μέρες.
     Και στην κατάψυξη για ένα μήνα περίπου.

12321257_834120120033198_5846884137168789527_n (1).jpgpage.jpg994711_834117483366795_2395172377790755635_n (1).jpgοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.jpg

 " Καλή Όρεξη elpidas little corner "

 

12871492_834117413366802_8898010433944960626_n (1).jpg

cook

ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

11401244_708924469219431_669619874171348

Δοκίμασα διάφορα ζυμαρικά ολικής άλεσης  δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν.

 Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά που μου πρότεινε και έδωσε η   "...σέσουλα"
 Είναι ξεχωριστά γιατί είναι με γιαούρτι  σαν σπιτικά πολύ νόστιμα.
 Καλοκαιρινή συνταγή με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού. Εύκολα γρήγορα και οικονομικά πάμε να τα φτιάξουμε
10489979_708908355887709_160900309316383
 
DSCN3672.thumb.JPG.4c4cd88cb2cdf8dfa7e2b
Πως τα φτιάχνουμε:
 Βράζουμε 5 λεπτά τα ζυμαρικά ανάλογα την συσκευασία
 Τα συγκεκριμένα βράζουν σε λιγότερο χρόνο.
 Και απλά  και προσθέτουμε λίγο λάδι.
 Κόβουμε τα λαχανικά φέτες τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε  λάδι
 πάπρικα-κάρυ ανακατεύουμε και ψήνουμε σε σχαροτήγανο.
 Αφού ψήσουμε τα λαχανικά αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
DSCN3658.thumb.JPG.dce27beaea6388ec425af
 
Για την σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και σερβίρουμε τα φουζίλι
 Μια στρώση ζυμαρικά-λαχανικά-σάλτσα η όπως μας αρέσει
 
DSCN3673.thumb.JPG.2b88cadbe88b6f54ef25b
Τελειώνω με γιαούρτι καπν.πάπρικα και ρολάκια αγγουριού.
    Μπορείτε να τα φτιάξετε με όποιο ζυμαρικό σας αρέσει.
 
DSCN3677.thumb.JPG.b5aa8a0fec2706f0990ad
 " Καλή Όρεξη "
 
 
cook

Πίτσα -Ψωμί

Μια παραλλαγή Πίτσας τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο
     Εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση να αδειάσει το ψυγείο μας
     Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι για να το φτιάξετε αυτοσχεδιάστε
     Θα σας δώσω ιδέες και θα φτιάξουμε τέλεια " Πίτσα-Ψωμί "
     Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα

DSCN3646.thumb.JPG.f09263fd752d32efadcd0

 

  Θα χρειαστούμε:
                                1/2 δόση ζύμη πίτσας: Εδώ
                                Για την γέμιση:
                                1/2 κούπα γαλοπούλα-1/2 κούπα πιπεριές-ελιές
                                1 κούπα διάφορα τυριά-1 κ.γ ρίγανη-λίγο πιπέρι
                                1 κούπα μοτσαρέλα η φέτα εκτός της γέμισης

                                Πως τη φτιάχνουμε:
                                Βάζουμε τα στερεά υλικά και τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
                                Προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για λίγο

11200905_711580805620464_108917421909970

 Σκεπάζουμε την ζύμη  και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
                                στον πάγκο της κουζίνας και άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
                                 Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ
                                 Και να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο.

11206097_711580835620461_667954029317629

  Ανοίγουμε το ζυμάρι όπως της πίτσας στενόμακρο
                                         ρίχνουμε την μοτσαρέλα η την φέτα και κλείνουμε.

11406870_711580872287124_147587096198376

 Με προσοχή σαν φάκελος να μην βγει έξω το τυρί
                                (έβαλα και λίγα υλικά από την γέμιση με την φέτα)
                                Βάζουμε το Ψωμί σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

11401176_711580892287122_394254968398343

 Γίνεται στενόμακρο Ψωμί-Πίτσα όσο η Λαμαρίνα
                                Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει

1472857_711580948953783_8696125827767756

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί αλείφουμε με λίγο λάδι
                                Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς
                                 Περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα

 

1424396_711580912287120_5157508353611168

 Αν πάρει γρήγορα χρώμα το σκεπάζεται για να ψηθεί.
                                Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

 

11407093_711581018953776_301701605499827

Αλλάζεται τα τυριά η την γαλοπούλα αν δεν σας αρέσουν
                                Αν δεν σας αρέσουν οι ελιές η οι πιπεριές δεν τις βάζετε

11224433_711581055620439_317743929439866

  "Καλή Όρεξη "

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

 

cook

Πίτα με κεράσια

  10999886_711488005629744_646804260723290   
 

Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την συνταγή μου Είναι ξεχωριστή για μένα και είμαι περήφανη για αυτή Είναι ωραίο να βλέπεις την σκέψη σου να γεμίζει αρώματα Να νιώθεις σε κάθε μπουκιά αυτό  που είχες στο μυαλό σου Η γνωστή λατρεία μου για τις πίτες μάλλον δεν έχει τέλος Νομίζω πλέον ότι μπορώ να φτιάξω πίτα με τα πάντα Εξάλλου αυτό είναι η πίτα δεν συμφωνείτε,

 

55d8c3920404f_.thumb.jpg.e2229973993716e
     Θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ την φαντασία μου μαζί σας
     Η μυρωδιά της βανίλιας σου σπάει τα ρουθούνια
     και τα τραγανά κεράσια σκάνε στο στόμα σου όλο αρώματα.
     Αρκετά με τα λόγια πάμε να δείτε για τι μιλάω.

     Θα χρειαστούμε για το ζυμάρι:Εδώ 1/2 ποσότητα

  • 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • Για την κρέμα:250 γρ γάλα-30 γρ ζάχαρη-1 κρόκο
  •  30 γρ κόρν φλάουρ-1 κ.γ υγρή βανίλια-20 γρ βούτυρο
  •  πρέζα αλάτι-πρέζα κανέλα-200 γρ κρήμ τσίζ


 

  •  1/2 κ.γ χυμό λεμονιού-300 γρ κεράσια ολόκληρα
  •  άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

55d8c3881eb60_.thumb.jpg.0d7715d80ed6813

 Πως την φτιάχνουμε:
     Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-ζάχαρη-
     κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι-κανέλα-βανίλια σε μέτρια φωτιά.
     Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά
     προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε τέλος τον χυμό λεμονιού.
     Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα
     και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.
     Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε το κρήμ τσίζ.
     Χτυπάμε με μίξερ χειρός η με το σύρμα να ενσωματωθεί.
     Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα ανακατεύουμε
     στην κρέμα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.
     Αν δεν σας αρέσουν ολόκληρα τα κεράσια τα κόβετε

 

11429037_712102242234987_255077865723726

 Φτιάχνουμε μισή δόση ζυμάρι είναι πιο μικρό το ταψί
    Για αυτό χωρίζουμε την ζύμη στα 4 όχι στα 6

 

DSCN3772.thumb.JPG.e947f5023de323af43ba9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
   Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 εκατοστά
   Βάζουμε ένα φύλλο κάτω  να προεξέχει από το ταψί
   Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζουμε  ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
   Λίγη γέμιση και το επόμενο φύλλο σουρωτά μέσα στο ταψί
   Ξανά λίγη γέμιση το φύλλο μέσα σουρωτά γυρνάμε και τις άκρες
   Βάζουμε λίγο βούτυρο εκεί που γυρνάμε το φύλλο
   Μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία είναι απλό.
   Κλείνουμε με το 4ο φύλλο την πίτα σουρωτά μέσα στο ταψί
   Πάνω στην πίτα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο
   και βρέχουμε με ελάχιστο νερό την πίτα πριν την ψήσουμε 

DSCN3807.thumb.JPG.9bbcc6add34b2247b05e6

Ψήνουμε την Πίτα 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας
     και το χρώμα που θέλουμε να πάρει εγώ την ξεροψήνω λίγο

55d8c38aa3fe3_.thumb.jpg.44875686e64e7e655d8c38e2674e_.thumb.jpg.1a1392a64bd8b9b

 

DSCN3813.JPG

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

 

×
×
  • Create New...