Jump to content

Οι συνταγες της Ρεας!

  • καταχωρήσεις
    222
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    15.399

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγες της Αριστεας Μπεσιρη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Κολοκυθοπιτα με τριμμενο μπισκοτο!
Υλικα
2 κουπες σαρκα κολοκυθας τριμμενη και στιμμενη
1 κουπα τριμμενο μπισκοτο πτι μπερ 
1 κουπα καρυδι τριμμενο
1 κουταλια σουσαμι
3 κουταλιες ελαιολαδο για τη γεμιση και εξτρα για το λαδωμα των φυλλων
1 κουταλακι καννελα
1 κουπα ζαχαρη
Για τη ζυμη των φυλλψν
3 κουπες αλευρι
λιγο αλατι 
3 κουταλιες ελαιολαδο
νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη απο αυτη θα βγαλουμε 4 φυλλα
Εκτελεση
Σε ,μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης
Λαδωνουμε το ταψι μας και στρωνουμς 2 φυλλα στρωνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα αλλα 2..λαδωνουμε βρεχουμε με νερακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισει

23472803_1717115128319770_4128391160008699305_n.jpg

cook

Τυροψωμακια!

 

22894274_1707826739248609_3173613854540174184_n.jpg.ca76403f1dc33df1da6ebd7521aec924.jpg

Τυροψωμακια!
Υλικα
1 κιλο αλευρι μαλακο
1 φακκ μαγια
λιγο αλατι 
λιγη ζαχαρη
1 κεσεδακι γιαουρτι εγω εβαλα γαλοτυρι
1 κεσεδακι χλιαρο νερο
1 κεσεδακι ηλιελαιο
1 αυγο
μισο κιλο φετα θρυμματισμενη
Εκτελεση
Ζυμωνουμε τα υλικα να γινει μια μαλακη ζυμη
Αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για μιση ωρα σκεπασμενο με μεμβρανη να διπλασιαστει σε ογκο
Κοβουμε μικρα κομματια μεγεθους σαν μικρο μανταρινι και βαζουμε ενα κουταλακι φετα και κλεινουμε τη μπαλιτσα
Αραδιαζουμε σε ταψακι και βαζουμε σε χλιαρο φουρνο να διπλασιαστουν σε ογκο
Αλειφουμε με κροκο αυγου και λιγο ηλιελαιο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μιση ωρα

cook

Λικερ καρυδι!

22814442_1700139996683950_9067204734185955940_n.jpg.28289fe850c896c49d981cff68051ae7.jpg

Λικερ καρυδι!
Αρωματικο και ευγευστο!
Υλικα
1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα
1 κιλο ζαχαρη
1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα
γαρυφαλο καρφακια
1 κουταλακι καννελα
16 καρυδια μικρα πρασινα 
Εκτελεση
Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα
ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα
κλεινουμε το βαζο
Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες
Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη
Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο

cook

Λικερ καρυδι!

Λικερ καρυδι!
Αρωματικο και ευγευστο!
Υλικα
1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα
1 κιλο ζαχαρη
1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα
γαρυφαλο καρφακια
1 κουταλακι καννελα
16 καρυδια μικρα πρασινα 
Εκτελεση
Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα
ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα
κλεινουμε το βαζο
Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες
Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη
Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο

22814442_1700139996683950_9067204734185955940_n.jpg

cook

Σοκολατακια!

Σοκολατακια!
Υλικα
500 γρ καρυδοψυχα η αμυγδαλοψυχα
500 γρ μπισκοτα βρωμης
1 πακετο βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
1 φλυτζανι κονιακ
1 φλ γαλα ζεστο
1 κουπα ζαχαρη αχνη
4 κουταλιες κακαο
1 βανιλια
Για την επικαλυψη
2 σοκολατες κουβερτουρες 200 γρ
Εκτελεση
Σε ,μπωλ ριχνουμε τα στερεα υλικα και ανακατευουμε
Προσθετουμε το βιταμ το γαλα και ζυμωνουμε
πλαθουμε τα σοκολατακια μας σε οποιο σχημα θελουμε
βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σταθεροποιηθουν
Λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι και τα βουταμε και τα αραδιαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι και στο ψυγειο μεχρι να στεγνωσει η σοκολατα

22549910_1697189223645694_3607540772751778418_n.jpg

cook

Χοιρινο κοκκινιστο με πιλαφι για σημερα!Καλη ορεξη σε ολους!
Υλικα
1 κιλο χοιρινο σε μεριδες
2 κρεμμυδια στο μουλτι
πιπεριες χρωματιστες 
1 καροτο σε φετες
2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
1 ποτηρι τοματοχυμο
μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο
500 γρ ρυζι κιτρινο βρασμενο 
αλατι πιπερι ριγανη και λιγο μπουκοβο
Σωταρουμε το λαδι με το κρεμμυδι και ριχνουμε το κρεας να σωταριστει προσθετουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο τα μπαχαρικα και το αλατι και ζεστο νερο να σκεπαστει το κρεας..το βσαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα το ξεσκεπαζουμε αφηνουμε λιγο να μελωσει και σερβιρουμε με το ρυζι

22448203_1690356180995665_8905882577757612826_n.jpg

cook

Μουσακαδοπιτα!

22310197_1692413617456588_8143222968736934566_n.jpg.9175f955d2461105535e78b41ebb3918.jpg22490197_1692413907456559_2086223303940172379_n.jpg.cf34c19904b646ef94deb8c25ab33e87.jpg22491527_1692414060789877_1279671189074059514_n.jpg.77f3d0675298286834f36fd8309c1334.jpg22519210_1692413750789908_2969965760274135423_n.jpg.a385796c776deb22f6f120627e78080d.jpg
Υλικα
500 κιμας μοσχαρισιος
2 μελιτζανες στρογγυλες σε φετες
5 τρυφερα κολοκυθακια σε μακριες φετες
5 μεγαλες πατατες σε μεγαλες στρογγυλες φετες
10 φετες τυρι σε φετες του τοστ εγω εβαλα κασερι που φτιαχνω μονη μου
Για τον κιμα
1 μεγαλο κρεμμυδι ροδελες
2 πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες
1 καροτο σε φετες
1 κουταλια ψιλοκομμενο μαιντανο
1 φλ καφε ελαιολαδο
αλατι πιπερι ριγανη
1 ποτηρι τριμμενες ντοματες φρεσκιες
Για τα φυλλα
250 γρ αλευρι γοχ
μισο ποτηρι χλιαρο νερο
λιγο λαδι'
λιγο αλατι
λιγο ξυδι
πρεπει να βγουν 5 φυλλα
Εκτελεση
Ψηνουμε τα λαχανικα στο γκριλ να μαλακωσουν σε λαδωμενο ταψι ραντιζουμε με λαδι και αλατιζουμε ελαφρως
Φτιαχνουμε τον κιμα οπως για τα μακαρονια
Ανοιγουμε 5 φυλλα 
Λαδωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε 2 φυλλα λαδωμενα το 2ο δεν το λαδωνουμε
Στρωνουμε τον μισο κιμα και απο πανω στρωνουμε 1 στρωση πατατες 1 μελιτζανες 1 κολοκυθακια και απο πανω τις μισες φετες τυρι
Βαζουμε 1 φυλλο
Στρωνουμε τα ιδια υλικα
Σκεπαζουμε με 2 φυλλα λαδωμενα
Στην κατσαρολα που ειχαμε τον κιμα ριχνουμε λιγο νερακι και ραντιζουμε την επιφανεια της πιτας
Ψηνουμε μεχρι να ροδισει
Τρωγετε ζεστη και συνοδευετε με σαλατα

cook

Τυροκαυτερη!

22221830_1680080968689853_4291007730979622079_n.jpg.cbd9eefd42f0cd90bd1f7427efafc98f.jpg22228264_1680080678689882_7934893335837193266_n.jpg.de18ea83998ba7830f9fc2752163f511.jpg22141238_1680081318689818_2270326342832509498_n.jpg.7ee7201af1a29d171980c4a916defcd4.jpg

Τυροκαυτερη!
Υλικα
1 κιλο φετα εγω εβαλα απο αυτη που φτιαχνω
4 πιπεριες κοκκινες τυπου Φλωρινης εγω εβαλα απ τον κηπο μου
2 πιπεριες πρασινες εγω εβαλα επισης δικες μου
3 κουταλακια μπουκοβο
1 φλ καφε ελαιολαδο
2 κουταλιες ξυδι
μισο κουταλακι μαυρο πιπερι
Εκτελεση
Καθαριζουμε τις πιπεριες καλα απο τα σπορια και τις πλενουμε
Κοβουμε τη φετα σε κομματια και τη βαζουμε στο μπλεντερ
ριχνουμε και τις πιπεριες κομμενες σε κομματια και τα υπολοιπα υλικα και οτν ενσωματωθουν τα βαζουμε σε μπωλ και τη διατηρουμε στο ψυγειο

cook

22089235_1676135945751022_2870875331246560414_n.jpg.f0ab6695c870593da7ab42ed766ca0b9.jpg

Χοιρινο κοκκινιστο με μακαρονια!
Υλικα
1 πακετο μακαρονια βρασμενα σε μπολικο αλσατονερο
1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
λιγο λευκο κρασι
1 σκ σκορδο
1 κουταλια μαιντανο ψιλοκομμενο
1 καροτο σε φετουλες
πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες
1 ποτηρι τοματοχυμο
μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο
2 ποτηρια ζεστο νερο
αλατι πιπερι ριγανη
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και οταν ζεσταθει λιγο προθετουμε το σκορδο και μετα απο λιγο το κρεας που εχουμε πλυνει με ζεστο νερο και εχουμε κοψει σε μεριδες
το γυριζουμε απο τις 2 πλευρες να παρει λιγο χρωματακι και σβηνουμε με το κρασακι μας
προσθετουμε το κρεμμυδι μας και σιγα σιγα τα υπολοιπα λαχανικα μας και τελος το χυμο αλατι πιπερι και ριγανη οσο θελουμε
ριχνουμε και το νερακι μας και αφηνουμε να βρασει και να χυλωσει το φαγητο μας
οταν ειναι ετοιμο σερβιρουμε με τα μακαρονια μας

cook

22140891_1676121839085766_829091991533656823_n.jpg.aa4bc963224b399e75309e4d0012f1c6.jpg22141216_1676121682419115_5300696345605947474_n.jpg.ad183966d6e105da04b14cc8e88986c7.jpg22154536_1676121969085753_5825426256485375147_n.jpg.867e34d88e16ac460574bea57440017b.jpg

Αποξηρανση και αποθηκευση σπορων πρασινης και κοκκινης΄[φλωρινης]πιπεριας
Μαζεψαμε τις πιπεριες μας οσοι εχουν κηπο και τις τριβουνε η τις βαζουν για γεμιστα στην καταφυξη η ακομη οσοι δεν εχουν κηπο και θελουν να τις σπειρουν σε γλαστρα και τις προμηθευονται απ το σουπερ μαρκετ η διαδικασια ειναι ιδια
Βγαζουμε τους σπορους απ την πιπερια τους στεγνωνουμε καλα στον ηλιο και μετα τους βαζουμε σε σακουλα τουλι και την κρεμαμε σε ενα στεγνο μερος που να εχει ηλιο κοντα σε παραθυρο και την ανοιξη ριχνουμε τους σπορους σε γλαστρα και στην αρχη σκεπαζουμε με ναυλον κι αργοτερα οταν ζεστανει ο καιρος τις βγαζουμε στον ηλιο
οταν τα φυτα μας μεγαλωσουν αρκετα κανουμε τη μεταφυτευση η στον κηπο μας η σε γλαστρες οι ζαρτινιερες και απολαμβανουμε τις πιπεριες μας

cook

Λουκανικοπιτακια!

22045986_1675352255829391_8582151585635494078_n.jpg.0b1c55771df455feccbd61400f042877.jpg

Λουκανικοπιτακια!
Υλικα
Υλικα για 20 κομματια
200 g βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
2 αυγα
1 κουπα χλιαρο γαλα
1 κυβακι νωπη μαγια 
1 κουταλακι ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
3 κουπες αλευρι γοχ
1 κροκος αυγου για την επαλειψη
Για τη γεμιση
5 λουκανικα μυκονου
3 πιπεριες χρωματιστες τριμμενες
2 κουταλιες ελαιολαδο
1 ντοματα τριμμενη 
2 κουταλιες συμιγδαλι
Σε μπωλ ριχνουμε το γαλα που εχουμε δυαλυσει τη μαγια το βιταμ και τα δουλευουμε με το χερι προσθετουμε και τα αυγα αχτυπητα και εξακολουθουμε το δουλεμα ριχνουμε τη ζαχαρη το αλατι και ανακατευουμε να γινει ενας αραιος χυλος με το χερι.Ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρικαι ζυμωνουμε να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη 
Την αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για 10 λεπτα
Ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο και κοβουμε με ποτηρι στρογγυλα τεμαχια
Εν το μεταξυ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης σε μπωλ και βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε φυλλαρακι
Τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν

cook

21616497_1666353833395900_3244286330113352329_n.jpg.9ba4895f29d359328b394ac69e88564c.jpg

Ψωμι ψημενο σε καμμενη γαστρα!
Υλικα
2 κιλα αλευρι σιτου
3 ποτηρια νερου ζεστο νερο οχι καυτο
1 κυβακι νωπη μαγια σε οπως ενας κυβος κρεατος
1 κουταλια αλατι
λιγη ζαχαρη
1 κουταλια ελαιολαδο
Εκτελαση
Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και ανακατευουμε με το αλατι 
Προσθετουμε το λαδι τη ζαχαρη και τελος τη μαγια σε 1 ποτηρι ζεστο νερο δυαλυμενη
Ζυμωνουμε απο εξω προς τα μεσα μαζευοντας συνεχεια το αλευρι προς το κεντρο να γινει μια μπαλα ζυμης ριχνουμε οσο νερο χρειαστει μπορει να πασπαλισουμε και λιγοαλευρι ακομη αν κολλαει
Σκεπαζουμε τη λεκανη με καθαρη πετσετα και τη βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 3 ωρες
Πλαθουμε φρατζολακια και τα βαζουμε σε πετσετα να μην ενωνονται μεταξυ τους να διπλασιαστουν σε ογκο
Βαζουμε τη γασυρα μας στο φουρνο να καει στους 250 β για 20 λεπτα
τη βγαζουμε προσεκτια να μην καουμε βγαζουμε το καπακι αλευρωνουμε και βαζουμε τις φρατζολες οσες χωραει τις επομενες τις φουρνιζουμε μετα
σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε στους 200 β για μιση ωρα
αφαιροτμε το καπακι και αφηνουμε να ροδισει και το βγαζουμε και το τυλιγουμε σε πετσετα

cook

21616000_1656484641049486_3284746515974977130_n.jpg.75fa0a080af831c3848689eae06ab0f8.jpg

Σπιτικη σαλτσα σε μπουκαλι!
3 κιλα τοματες ωριμες
5 πιπεριες στο μουλτι
6 κρεμμυδια στο μουλτι
1 ματσακι μαιντανο στο μουλτι
5 σκ σκορδο στο μουλτι
αλατι
Εκτελεση
Πλενουμε τις τοματες τις καθαριζουμε πανω κατω τις κοβουμε και τι ριχνουμε σε κατσαρολα 
Μετα απο 1 τεταρτο τις ριχνουμε σε σουρωτηρι και τις παταμε με το εργαλειο του πουρε να μεινουν απο πανω οι φλουδες
ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και βραζουμε μεχρι να πηξει η σαλτσα
Αδειαζουμε σε μπουκαλια οταν κρυωσει λιγο και διατειρουμε στο ψυγειο οταν κρυωσει

21433091_1656485331049417_3180089077575432017_n.jpg

21462318_1656484937716123_908334986562637320_n.jpg

21558898_1656485124382771_7849422658812921149_n.jpg

cook

21432776_1656359164395367_1300423299423652201_n.png.f1ef13a8b1d28a82e85952c55b89947f.png

Ρολακια μελιτζανας με χοιρινο!
Υλικα
Για το τετραγωνο ταψι της κουζινας
1 κιλο μελιτζανες στρογγυλες μεγαλες
ηλιελαιο
ελαιολαδο
αλατι πιπερι
Για το χοιρινο
1 κιλο χοιρινο σε κομματακια
1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 κοκκινη 1 πρασινη 1 κιτρινη 1 πορτοκαλι
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1 σκ σκορδο λιωμενη
1 καροτο σε φετουλες
1 κυβο κρεατος
λιγο λευκο κρασι
αλατι πιπερι ριγανη
1 ποτηρι τοματοχυμο
3 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες
Εκτελεση
Αφου πλυνουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε εις μηκος σε φετες παχους ενος εκατοστου και τις στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι που εχουμρ λαδωσει με ηλιελαιο
πασπαλιζουμε με αλατοπιπερο και ραντιζουμε με ελαιολαδο τις μελιτζανες και τις βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο να ροδισουν ελαφρως να μαλακωσουν
Σε κατσαρολα ριχνουμε μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο ριχουμε το κρεας και σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε και τα υπολοιπα λαχανικα με τη σειρα που τα γραφω
Τελος προσθετουμε το αλατι πιπερι ριγανη και την τοματα με 1 ποτηρι ζεστο νερο που εχουμε δυαλυσει τον κυβο
οταν το κρεας μας ειναι ετοιμο στη χυτρα θελει μιση ωρα στην κατσαρολα 1 ωρα περιπου αποσυρουμε
Σε τετραγωνο ταψι στρωνουμε μια φετα μελιτζανας και με ενα κουταλι βαζουμε ενα κομματι κρεατος στην ακρη και ρολαρουμε
Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια μεχρι να γεμισουμε το ταψι αφηνοντας περιθωριο αναμεσα τους 2 εκατοστων περιπου οπου εκει γεμιζουμε το κενο με πατατες ενδιαμεσα
Απο πανω ριχνουμε τη σαλτσα μας να παει παντου και βαζουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισουν ελαφρως

cook

Γλυκο σταφυλι!

21230806_1644419848922632_5909525350995155707_n.jpg.24197149d97a6ca71c9e27fbdb8e83b9.jpg

Γλυκο σταφυλι!
Υλικα
1 κιλο σταφυλι σταφιδα
800 γρ ζαχαρη
1 βανιλια
1 σφηνακι κονιακ
1 κουταλια γλυκοζη
Εκτελεση
Καθαριζουμε τα σταφυλια βγαζοντας τις ρωγες απ το κοτσανι και τα πλενουμε
τα βαζουμε σε κατσαρολα με τη ζαχαρη
αφηνουμε να βρασουν 1 τεταρτο περιπου ξαφριζοντας
ριχνουμε τη γλυκοζη και αφηνουμε 5 λεπτα
προσθετουμε το κονιακ και τη βανιλια
το βαζουμε ζεστο σε βαζο και αναποδογυριζουμε μεχρι να κρυωσ

cook

Μαρμελαδα Δαμασκηνο!

21192176_1641206659243951_1512111569933456379_n.jpg.12e848e423e5bdcc21db29d410dbd330.jpg

Μαρμελαδα Δαμασκηνο!
Υλικα
1.5 κιλο δαμασκηνα πλυμενα ωριμα
1 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
1 ποτηρι νερο
Εργαλειο του πουρε
Εκτελεση
Καθαριζουμε τα δαμασκηνα απο φλουδες και κουκουτσια και τυχον ζωυφια με τον καθαρισμο εχουμε απωλεια περιπου 500 γρ οποτε ειμαστε στο ενα κιλο
τα βαζουμε σε κατσαρολα με το νερο για 5 λεπτα
τα παταμε με το εργαλειο του πουρε
ριχνουμε τη ζαχαρη και περιμενουμε να πηξει η μαρμελαδα μας
ριχνουμε τη βανιλια και ανακατευουμε
τη βαζουμε ζεστη σε βαζα και γυρναμε αναποδα τα βαζα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Ηπειρωτικο Γαλοτυρι!

 

20915339_1633147123383238_5451508283964384915_n.jpg.d0ad31de573a3726e5c52767b2908f9f.jpg

21244613_1732424610385133_995296654_n.thumb.png.e71805ee5efcb996f47f86c153db95af.png21245182_1732424747051786_2013606942_n.png.b7fd5fc2dc1f84b83d4353b5bed4375a.png

Ηπειρωτικο Γαλοτυρι!
Υλικα
10 λιτρα προβειο γαλα
1 σουρωτηρι χειρος
1 τουλι
2 κουταλιες αλατι ημιχονδρο
1 ξυλινο βαρελι ειδικο για γαλοτυρι [ το λεγομενο ΤΑΛΑΡΟΣ]
Ξυλινη κουταλα για το ανακατεμα
1 μεγαλη κατσαρολα με χονδρο πατο μουσκεμενη απο την προηγουμενη μερα
Εκτελεση
Παιρνουμε την κατσαρολα στην οποια εχουμε βαλει νερο μεχρι τη μεση απο το βραδυ
Αφηνουμε περιπου 1 ποτηρι νερο απ αυτο που περιεχει η κατσαρολα και με το σουρωτηρι και το τουλι
απο πανω σουρωνουμε το γαλα
Αν δεν μας το χωραει η κατσαρολα το βραζουμε σε δυο μερη με την ιδια διαδικασια
Βαζουμε το γαλα στη φωτια και οταν αρχιζει να βραζει ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα συνεχως να μη μας τσικνωσει
Οταν δουμε και φουσκωσει αποσυρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα
Οταν δημιουργηθει η λεγομενη πετσα το ανακατευουμε να θρυμματιστει
Παιρνουμε το ξυλινο ειδικο βαρελι το οποιο εχουμε γεμισει με νερο εδω και 20 μερες για να ρουπωσει που λεγανε οι παλιες νοικοκυρες [ δηλαδη να φουσκωσει το ξυλο και ετσι απο τις εσοχες του βαρελιου να μη μας φυγει το υλικο μας] και το εχουμε πλυνει πολυ καλα το τοποθετουμε σε δροσερο υπογειο και ριχνουμε το κρυο γαλα με το αλατι
Σκεπαζουμε με καθαρη πετσετα και το καπακι του βαρελιου
Την αλλη μερα με την ξυλινη κουταλα ανακατευουμε το γαλα που αρχιζει να πηζει να γινεται σαν γιαουρτι
Μετα απο 4 με 5 μερες που εχει πηξει[ καθε μερα θελει ανακατεμα] το αδειαζουμε σε δοχειο η πλαστικο η γυαλινο και το βαζουμε στο ψυγειο.Ειναι ενα δροσερο καταπληκτικο εδεσμα που συνοδευει τις σαλατες και το φαγητο μας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ......Στο κατω μερος του βαρελιου υπαρχει μια μικρη οπη με ειδικο πωμα και χρησιμοποιειται για την εξαγωγη υγρων..δηλ καθε 2 ημερες πρεπει να ανοιγουμε το πωμα να βγουν τα υγρα που ....εχει κοψει......το γαλοτυρι μας..δεν πρεπει να μεινουν μεσα γιατι νερουλιαζει

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Λαχανικα τουρσι!

20604502_1615733701791247_5992114348311335831_n.jpg.bc89178a9f9d88b27ef7955977aa8f8b.jpg20622039_1615733125124638_7357236367007821499_n.jpg.0510788d291327111fe6d8ce777434df.jpg

Λαχανικα τουρσι!
Υλικα
1 κιλο χρωματιστες πιπεριες πρασινες κοκκινες κιτρινες πορτοκαλι
3 αγγουρακια τρυφερα με τη φλουδα
3 κολοκυθακια τρυφερα με τη φλουδα
5 καροτα καθαρισμενα απ εξω
5 ντοματες αγουρες σε φετες
3 σκελιδες σκορδο τριμμενες
μαιντανο σελινο μερικα κλωναρακια
βρασμενο αλατονερο κρυο μισο ποτηρακι κρασιου ξυδι
Εκτελεση
Καθαριζουμε τις πιπεριες απο τα σπορια κοβοντας τες στη μεση εις μηκος
κοβουμε ολα τα λαχανικα σε ραβδους τα πλενουμε και τα βαζουμε σε γυαλινο βαζο που να σφραγιζει πολυ καλα
ριχνουμε το αλατονερο 2 ποτηρια νερο 1 κουταλια αλατι και το ξυδι να σκεπαστουν τα λαχανικα και σφραγιζουμε το βαζο και το φυλαμε σε μερος δροσερο και σκιερο η στο ψυγειο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Γιγαντες στο φουρνο!

20604722_1615642491800368_3475871380850220827_n.jpg.dfad24e552c691539fac64b23339c1f5.jpg

Γιγαντες στο φουρνο!
Υλικα
500 γρ γιγαντες
3 μεγαλα κρεμμυδια
1 ματσακι μικρο μαιντανο
1 κλωναρι σελινο με τη ριζα του
2 καροτα σε φετες
1 πιπερια κοκκινη 1 πρασινη σε ροδελες
2 σκ σκορδο λιωμενες
1 ποτηρι τοματοχυμο
αλατι πιπερι ριγανη
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
Προετοιμασια
Αποβραδις βαζουμε σε μπωλ με χλιαρο νερο τους γιγαντες να σκεπαστουν με το νερο χωρις καπακι

Την αλλη μερα τους ριχνουμε σε σουρωτηρι και κατοπιν τους βαζουμε σε κατσαρολα με ζεστο νερο να παρουν 1 βραση μεχρι να αφρισουν
τους ξαναριχνουμε στο σουρωτηρι και τους πλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο να καθαρισουν απ τους αφρους
Τους βαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα να βρασουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εν το μεταξυ εχουμε τριψει τα λαχανικα μας
Σε φαρδια κατσαρολα η τηγανι ριχνουμε το μισο λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο και το αλατι το πιπερι τη ριγανη και αφηνουμε για λιγο να παρει βραση η σαλτσα μας
Προσθετουμε και τους γιγαντες που εχουμε σουρωσει και αφηνουμε να σωταριστουν για λιγο
Τους αδειαζουμε σε ταψι και τους βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν
αν θελουμε προσθετουμε και λιγο απο το νερο που ειχαν βρασει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Γλυκο καρπουζι!

20430050_1613361578695126_8067478029156075164_n.jpg.911f6d475dac0e7d9c351b96114f7120.jpg20525655_1613361688695115_8830133191522740896_n.jpg.9fa0e7da662f76fde5bca75778e0ee02.jpg

Γλυκο καρπουζι!
Υλικα
1 κιλο υλικο απο καρπουζι
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
χυμο απο 1 λεμονι
2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη μαλακη
Προετοιμασια
Χρειαζομαστε 1 μεγαλο χονδροφλουδο καρπουζι το οποιο οταν το φαμε παιρνουμε τις φλουδες και καθαριζουμε το εξωτερικο μερος το πρασινο δηλαδη διοτι θα χρησιμοποιησουμε το ασπρο μερος της φλουδας
Κοβουμε το λευκο μερος του καρπουζιου σε τετραγωνα κομματακια
Σε μια λεκανη με νερο δυαλυουμε τον ασβεστη και σουρωνουμε το ασβεστονερο
Βαζουμε τα κομματακια να σκεπαστουν με το ασβεστονερο και αφηνουμε για 2 ωρες εκει
Τα βγαζουμε τα πλενουμε πολυ καλα
Εκτελεση
Ριχνουμε το υλικο σε κατσαρολα με τη ζαχαρη και το λεμονι λκαι αφηνουμε για 15 λεπτα να βρασουν
Την αλλη μερα βαζουμε παλι στη φωτια και προσθετουμε τις βανιλιες
οταν μελωσει το σιροπι μας ριχνουμε ζεστο το γλυκο σε γυαλινα βαζα και σφραγιζουμε τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν
Το φυλαμε σε δροσερο μερος η στο ψυγειο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Κολοκυθοτυροπιτα!

20245476_1606155769415707_1101423861757796868_n.jpg.1f10b1648f70488f36ffeae12f3f7474.jpg

Κολοκυθοτυροπιτα!
Υλικα
2 κουπες τριμμενα κολοκυθακια καλα στιμμενα
3 κουπες αλευρι
1 κουπα φετα τριμμενη
3 αυγα
1μιση ποτηρι φρεσκο γαλα
λιγο μπεικιν
λιγο αλατι αναλογα με το ποσο αλμυρο ειναι το τυρι
μιση κουπα ελαιολαδο
Προετοιμασια
Πλενουμε τα κολοκυθακια και τα κοβουμε στη μεση κατα μηκος
Ελεγχουμε αν τυχον εχουν σπορια αφαιρουμε αυτο το κομματι
Τα τριβουμε με τον τριφτη απο το χονδρο μερος
Τα βαζουμε σε μπωλ και πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τα αφηνουμε για μιση ωρα να βγαλουν τα υγρα τους
οταν ειναι ετοιμα παιρνουμε λιγο λιγο και τα στιβουμε 3 4 φορες και βαζουμε το μιγμα σε μπωλ
Εκτελεση
Στο μπωλ που εχουμε το μιγμα ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα ανακατευοντας σταδιακα να γινει ενας χυλος οχι πολυ πυκνος ουτε αραιος μπορει να χρειαστει λιγο γαλα ακομη η λιγο αλευρι αναλογα το ταψι
Αλειφουμε ενα ρηχο ταψι με λαδι και πασππαλιζουμε με αλευρι και ριχνουμε το μιγμα στρωνοντας το σε ολη την επιφανεια του ταψιου
Ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Μαρμελαδα κορομηλο!

20031617_1597921683572449_839878141194891499_n.jpg.486486605f5d36d5ef4540e0c6da7ab7.jpg20140117_1597921823572435_3305954575891793681_n.jpg.239cf3f6f9ee319fe7ab1b8e62caaf29.jpg20031728_1597921993572418_5528872759993806537_n.jpg.f7e8bf3e3173e5de02e76f3efa033984.jpg20139715_1597922140239070_169146692301019152_n.jpg.4768ff2c14b0599b80a79ca160e9fa4f.jpg

Μαρμελαδα κορομηλο!
Υλικα
1 κιλο κορομηλα ωριμα κοκκινα πλυμενα
1,50 κιλα ζαχαρη
2 βανιλιες
μισο σφηνακι κονιακ
Εργαλειο για την πολτοποιηση αυτο που παταμε τον πουρε
Εκτελεση
Βαζουμε τα κορομηλα σε κατσαρολα με νερο να σκεπαστουν και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσιουν
τα ριχνουμε σε σουρωτηρι να φυγουν τα υγρα και τα παταμε με το εργαλειο του πουρε το σουρωτηρι το βαζουμε πανω απο κατσαρολα ωστε να φυγουν τα υγρα της σαρκας μεσα στην κατσαρολα και να μεινουν στο σουρωτηρι τα κουκουτσια και οι φλουδες
Βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και ριχνουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε μεχρι να γινει σα ζελε η μαρμελαδα μας προσθετουμε το κονιακ και τελος τις βανιλιες
Οπως ειναι ζεστη την βαζουμε στα βαζα και τα γυρναμε αναποδα να σφραγισουν

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

19275038_1569007826463835_6864788306970503613_n.jpg.b4f048b7894f472f16d77528de276236.jpg19366243_1569007356463882_2997578584378186843_n.jpg.24028fb93ac1642786f488090f975bdf.jpg19397053_1569008136463804_722214390789126044_n.jpg.e57e026f0a2caf81854f5a50eaf90e59.jpg

Ριζοτο με αναμεικτα λαχανοκα!
Υλικα
1 κουπα φασολακια
1 κουπα αρακα
1 κουπα καροτα σε κυβους
1 πιπερια κοκκινη σε κομματακια
1 κουπα καλαμποκι
200 γρ ρυζι κιτρινο τυπου Αμερικης
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
Αλατι πιπερι
Εκτελεση
βραζουμε τα λλαχανικα να μαλακωσουν σε αλατονερο
Βραζουμε το ρυζι σε μπολικο αλατονερο
Σε ενα βαθυ τηγανι τυπου γουοκ ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε τα λαχανικα
προσθετουμε και το ρυζι που εχουμε σουρωσει και αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε και λιγο απ το ζωμο των λαχανικων και αφηνουμε για 1 τεταρτο
Σερβιρετε ζεστο η και κρυο

 
cook

19274779_1568976959800255_4039396055362235065_n.jpg.e7105a30247ed455785771a25e0df6e6.jpg19397005_1568977149800236_1940911973114331395_n.jpg.33169a5e5d7813b31f6b38705bf39057.jpg19399291_1568977369800214_4266647748349788502_n.jpg.675832bb84f06513d54879b9bdff224d.jpg

Μαρμελαδα Νεκταρινι!
Υλικα
1 κιλο νεκταρινια καθαρισμενα απο τη φλουδα πλυμενα
1 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
1 στικ βανιλιας
μισο σφηνακι κονιακ
Εκτελεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε τα φρουτα με το νερο να βρασουν για μιση ωρα
Ξαφριζουμε
Παιρνουμε το εργαλειο που παταμε τον πουρε και πιεζουμε να γινουν κρεμωδη τα φρουτα
Προσθετουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε αλλη μιση ωρα
Ριχζνουμε το κονιακ και τη βανιλια και μετα απο 5 λεπτα αποσυρουμε
Αφηνουμε να κρυωσει και ξαναβραζουμε να πετυχουμε ενα μιγμα τυπου ζελε
Ωπως ειναι ζεστη τη βαζουμε σε γυαλινο βαζο και γυριζουμε αναποδα να σφραγισει
Διατηρειται στο ψυγειο η σε δροσερο μερος

cook

Κεικ με κολοκυθα και σιροπι απο γλυκο κερασι...αφρατο και νοστιμο!
Υλικα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα καλαμποκελαιο
1 κουπα γαλα
1 κουπα κολοκυθα 
2 κουπες αλευρι γοχ
2 βανιλιες
1 κουταλακι μπεικιν παουντερ
1 κουταλακι σοδα
μιση κουπα σιροπι απο γλυκο κερασι
Μεθοδος εκτελεσης
Παιρνουμε τα κομματια της κολοκυθας και τα βραζουμε για 10 λεπτα...τα βγαζουμε τα ριχνουμε σε πυκνο σουρωτηρι να στραγγιξουν..οταν κρυωσει το υλικο το στιβουμε να φυγουν τα υγρα 3 φορες
Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη να ασπρισουν
ριχνουμε βανιλιες μπεικιν και σοδα χτυπωντας
προσθετουμε την κολοκυθα
το γαλα χτυπωντας και το αλευρι
προσθετουμε το σιροπι χτυπωντας
Λαδωνουμε 1 ταψι η μια φορμα και ριχνουμε το μιγμα
Ψηνουμε στους 200 β για 1 ωρα με κλειστο φουρνο

18893173_1546121482085803_4693042385886991177_n.jpg

18767775_1546121642085787_8833301683017505947_n.jpg

×