Jump to content

Οι συνταγες της Ρεας!

  • καταχωρήσεις
    208
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    14.543

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγες της Αριστεας Μπεσιρη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Γλυκο σταφυλι!

21230806_1644419848922632_5909525350995155707_n.jpg.24197149d97a6ca71c9e27fbdb8e83b9.jpg

Γλυκο σταφυλι!
Υλικα
1 κιλο σταφυλι σταφιδα
800 γρ ζαχαρη
1 βανιλια
1 σφηνακι κονιακ
1 κουταλια γλυκοζη
Εκτελεση
Καθαριζουμε τα σταφυλια βγαζοντας τις ρωγες απ το κοτσανι και τα πλενουμε
τα βαζουμε σε κατσαρολα με τη ζαχαρη
αφηνουμε να βρασουν 1 τεταρτο περιπου ξαφριζοντας
ριχνουμε τη γλυκοζη και αφηνουμε 5 λεπτα
προσθετουμε το κονιακ και τη βανιλια
το βαζουμε ζεστο σε βαζο και αναποδογυριζουμε μεχρι να κρυωσ

cook

Μαρμελαδα Δαμασκηνο!

21192176_1641206659243951_1512111569933456379_n.jpg.12e848e423e5bdcc21db29d410dbd330.jpg

Μαρμελαδα Δαμασκηνο!
Υλικα
1.5 κιλο δαμασκηνα πλυμενα ωριμα
1 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
1 ποτηρι νερο
Εργαλειο του πουρε
Εκτελεση
Καθαριζουμε τα δαμασκηνα απο φλουδες και κουκουτσια και τυχον ζωυφια με τον καθαρισμο εχουμε απωλεια περιπου 500 γρ οποτε ειμαστε στο ενα κιλο
τα βαζουμε σε κατσαρολα με το νερο για 5 λεπτα
τα παταμε με το εργαλειο του πουρε
ριχνουμε τη ζαχαρη και περιμενουμε να πηξει η μαρμελαδα μας
ριχνουμε τη βανιλια και ανακατευουμε
τη βαζουμε ζεστη σε βαζα και γυρναμε αναποδα τα βαζα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Ηπειρωτικο Γαλοτυρι!

 

20915339_1633147123383238_5451508283964384915_n.jpg.d0ad31de573a3726e5c52767b2908f9f.jpg

21244613_1732424610385133_995296654_n.thumb.png.e71805ee5efcb996f47f86c153db95af.png21245182_1732424747051786_2013606942_n.png.b7fd5fc2dc1f84b83d4353b5bed4375a.png

Ηπειρωτικο Γαλοτυρι!
Υλικα
10 λιτρα προβειο γαλα
1 σουρωτηρι χειρος
1 τουλι
2 κουταλιες αλατι ημιχονδρο
1 ξυλινο βαρελι ειδικο για γαλοτυρι [ το λεγομενο ΤΑΛΑΡΟΣ]
Ξυλινη κουταλα για το ανακατεμα
1 μεγαλη κατσαρολα με χονδρο πατο μουσκεμενη απο την προηγουμενη μερα
Εκτελεση
Παιρνουμε την κατσαρολα στην οποια εχουμε βαλει νερο μεχρι τη μεση απο το βραδυ
Αφηνουμε περιπου 1 ποτηρι νερο απ αυτο που περιεχει η κατσαρολα και με το σουρωτηρι και το τουλι
απο πανω σουρωνουμε το γαλα
Αν δεν μας το χωραει η κατσαρολα το βραζουμε σε δυο μερη με την ιδια διαδικασια
Βαζουμε το γαλα στη φωτια και οταν αρχιζει να βραζει ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα συνεχως να μη μας τσικνωσει
Οταν δουμε και φουσκωσει αποσυρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα
Οταν δημιουργηθει η λεγομενη πετσα το ανακατευουμε να θρυμματιστει
Παιρνουμε το ξυλινο ειδικο βαρελι το οποιο εχουμε γεμισει με νερο εδω και 20 μερες για να ρουπωσει που λεγανε οι παλιες νοικοκυρες [ δηλαδη να φουσκωσει το ξυλο και ετσι απο τις εσοχες του βαρελιου να μη μας φυγει το υλικο μας] και το εχουμε πλυνει πολυ καλα το τοποθετουμε σε δροσερο υπογειο και ριχνουμε το κρυο γαλα με το αλατι
Σκεπαζουμε με καθαρη πετσετα και το καπακι του βαρελιου
Την αλλη μερα με την ξυλινη κουταλα ανακατευουμε το γαλα που αρχιζει να πηζει να γινεται σαν γιαουρτι
Μετα απο 4 με 5 μερες που εχει πηξει[ καθε μερα θελει ανακατεμα] το αδειαζουμε σε δοχειο η πλαστικο η γυαλινο και το βαζουμε στο ψυγειο.Ειναι ενα δροσερο καταπληκτικο εδεσμα που συνοδευει τις σαλατες και το φαγητο μας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ......Στο κατω μερος του βαρελιου υπαρχει μια μικρη οπη με ειδικο πωμα και χρησιμοποιειται για την εξαγωγη υγρων..δηλ καθε 2 ημερες πρεπει να ανοιγουμε το πωμα να βγουν τα υγρα που ....εχει κοψει......το γαλοτυρι μας..δεν πρεπει να μεινουν μεσα γιατι νερουλιαζει

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Λαχανικα τουρσι!

20604502_1615733701791247_5992114348311335831_n.jpg.bc89178a9f9d88b27ef7955977aa8f8b.jpg20622039_1615733125124638_7357236367007821499_n.jpg.0510788d291327111fe6d8ce777434df.jpg

Λαχανικα τουρσι!
Υλικα
1 κιλο χρωματιστες πιπεριες πρασινες κοκκινες κιτρινες πορτοκαλι
3 αγγουρακια τρυφερα με τη φλουδα
3 κολοκυθακια τρυφερα με τη φλουδα
5 καροτα καθαρισμενα απ εξω
5 ντοματες αγουρες σε φετες
3 σκελιδες σκορδο τριμμενες
μαιντανο σελινο μερικα κλωναρακια
βρασμενο αλατονερο κρυο μισο ποτηρακι κρασιου ξυδι
Εκτελεση
Καθαριζουμε τις πιπεριες απο τα σπορια κοβοντας τες στη μεση εις μηκος
κοβουμε ολα τα λαχανικα σε ραβδους τα πλενουμε και τα βαζουμε σε γυαλινο βαζο που να σφραγιζει πολυ καλα
ριχνουμε το αλατονερο 2 ποτηρια νερο 1 κουταλια αλατι και το ξυδι να σκεπαστουν τα λαχανικα και σφραγιζουμε το βαζο και το φυλαμε σε μερος δροσερο και σκιερο η στο ψυγειο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Γιγαντες στο φουρνο!

20604722_1615642491800368_3475871380850220827_n.jpg.dfad24e552c691539fac64b23339c1f5.jpg

Γιγαντες στο φουρνο!
Υλικα
500 γρ γιγαντες
3 μεγαλα κρεμμυδια
1 ματσακι μικρο μαιντανο
1 κλωναρι σελινο με τη ριζα του
2 καροτα σε φετες
1 πιπερια κοκκινη 1 πρασινη σε ροδελες
2 σκ σκορδο λιωμενες
1 ποτηρι τοματοχυμο
αλατι πιπερι ριγανη
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
Προετοιμασια
Αποβραδις βαζουμε σε μπωλ με χλιαρο νερο τους γιγαντες να σκεπαστουν με το νερο χωρις καπακι

Την αλλη μερα τους ριχνουμε σε σουρωτηρι και κατοπιν τους βαζουμε σε κατσαρολα με ζεστο νερο να παρουν 1 βραση μεχρι να αφρισουν
τους ξαναριχνουμε στο σουρωτηρι και τους πλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο να καθαρισουν απ τους αφρους
Τους βαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα να βρασουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εν το μεταξυ εχουμε τριψει τα λαχανικα μας
Σε φαρδια κατσαρολα η τηγανι ριχνουμε το μισο λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο και το αλατι το πιπερι τη ριγανη και αφηνουμε για λιγο να παρει βραση η σαλτσα μας
Προσθετουμε και τους γιγαντες που εχουμε σουρωσει και αφηνουμε να σωταριστουν για λιγο
Τους αδειαζουμε σε ταψι και τους βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν
αν θελουμε προσθετουμε και λιγο απο το νερο που ειχαν βρασει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Γλυκο καρπουζι!

20430050_1613361578695126_8067478029156075164_n.jpg.911f6d475dac0e7d9c351b96114f7120.jpg20525655_1613361688695115_8830133191522740896_n.jpg.9fa0e7da662f76fde5bca75778e0ee02.jpg

Γλυκο καρπουζι!
Υλικα
1 κιλο υλικο απο καρπουζι
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
χυμο απο 1 λεμονι
2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη μαλακη
Προετοιμασια
Χρειαζομαστε 1 μεγαλο χονδροφλουδο καρπουζι το οποιο οταν το φαμε παιρνουμε τις φλουδες και καθαριζουμε το εξωτερικο μερος το πρασινο δηλαδη διοτι θα χρησιμοποιησουμε το ασπρο μερος της φλουδας
Κοβουμε το λευκο μερος του καρπουζιου σε τετραγωνα κομματακια
Σε μια λεκανη με νερο δυαλυουμε τον ασβεστη και σουρωνουμε το ασβεστονερο
Βαζουμε τα κομματακια να σκεπαστουν με το ασβεστονερο και αφηνουμε για 2 ωρες εκει
Τα βγαζουμε τα πλενουμε πολυ καλα
Εκτελεση
Ριχνουμε το υλικο σε κατσαρολα με τη ζαχαρη και το λεμονι λκαι αφηνουμε για 15 λεπτα να βρασουν
Την αλλη μερα βαζουμε παλι στη φωτια και προσθετουμε τις βανιλιες
οταν μελωσει το σιροπι μας ριχνουμε ζεστο το γλυκο σε γυαλινα βαζα και σφραγιζουμε τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν
Το φυλαμε σε δροσερο μερος η στο ψυγειο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Κολοκυθοτυροπιτα!

20245476_1606155769415707_1101423861757796868_n.jpg.1f10b1648f70488f36ffeae12f3f7474.jpg

Κολοκυθοτυροπιτα!
Υλικα
2 κουπες τριμμενα κολοκυθακια καλα στιμμενα
3 κουπες αλευρι
1 κουπα φετα τριμμενη
3 αυγα
1μιση ποτηρι φρεσκο γαλα
λιγο μπεικιν
λιγο αλατι αναλογα με το ποσο αλμυρο ειναι το τυρι
μιση κουπα ελαιολαδο
Προετοιμασια
Πλενουμε τα κολοκυθακια και τα κοβουμε στη μεση κατα μηκος
Ελεγχουμε αν τυχον εχουν σπορια αφαιρουμε αυτο το κομματι
Τα τριβουμε με τον τριφτη απο το χονδρο μερος
Τα βαζουμε σε μπωλ και πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τα αφηνουμε για μιση ωρα να βγαλουν τα υγρα τους
οταν ειναι ετοιμα παιρνουμε λιγο λιγο και τα στιβουμε 3 4 φορες και βαζουμε το μιγμα σε μπωλ
Εκτελεση
Στο μπωλ που εχουμε το μιγμα ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα ανακατευοντας σταδιακα να γινει ενας χυλος οχι πολυ πυκνος ουτε αραιος μπορει να χρειαστει λιγο γαλα ακομη η λιγο αλευρι αναλογα το ταψι
Αλειφουμε ενα ρηχο ταψι με λαδι και πασππαλιζουμε με αλευρι και ριχνουμε το μιγμα στρωνοντας το σε ολη την επιφανεια του ταψιου
Ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Μαρμελαδα κορομηλο!

20031617_1597921683572449_839878141194891499_n.jpg.486486605f5d36d5ef4540e0c6da7ab7.jpg20140117_1597921823572435_3305954575891793681_n.jpg.239cf3f6f9ee319fe7ab1b8e62caaf29.jpg20031728_1597921993572418_5528872759993806537_n.jpg.f7e8bf3e3173e5de02e76f3efa033984.jpg20139715_1597922140239070_169146692301019152_n.jpg.4768ff2c14b0599b80a79ca160e9fa4f.jpg

Μαρμελαδα κορομηλο!
Υλικα
1 κιλο κορομηλα ωριμα κοκκινα πλυμενα
1,50 κιλα ζαχαρη
2 βανιλιες
μισο σφηνακι κονιακ
Εργαλειο για την πολτοποιηση αυτο που παταμε τον πουρε
Εκτελεση
Βαζουμε τα κορομηλα σε κατσαρολα με νερο να σκεπαστουν και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσιουν
τα ριχνουμε σε σουρωτηρι να φυγουν τα υγρα και τα παταμε με το εργαλειο του πουρε το σουρωτηρι το βαζουμε πανω απο κατσαρολα ωστε να φυγουν τα υγρα της σαρκας μεσα στην κατσαρολα και να μεινουν στο σουρωτηρι τα κουκουτσια και οι φλουδες
Βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και ριχνουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε μεχρι να γινει σα ζελε η μαρμελαδα μας προσθετουμε το κονιακ και τελος τις βανιλιες
Οπως ειναι ζεστη την βαζουμε στα βαζα και τα γυρναμε αναποδα να σφραγισουν

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

19275038_1569007826463835_6864788306970503613_n.jpg.b4f048b7894f472f16d77528de276236.jpg19366243_1569007356463882_2997578584378186843_n.jpg.24028fb93ac1642786f488090f975bdf.jpg19397053_1569008136463804_722214390789126044_n.jpg.e57e026f0a2caf81854f5a50eaf90e59.jpg

Ριζοτο με αναμεικτα λαχανοκα!
Υλικα
1 κουπα φασολακια
1 κουπα αρακα
1 κουπα καροτα σε κυβους
1 πιπερια κοκκινη σε κομματακια
1 κουπα καλαμποκι
200 γρ ρυζι κιτρινο τυπου Αμερικης
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
Αλατι πιπερι
Εκτελεση
βραζουμε τα λλαχανικα να μαλακωσουν σε αλατονερο
Βραζουμε το ρυζι σε μπολικο αλατονερο
Σε ενα βαθυ τηγανι τυπου γουοκ ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε τα λαχανικα
προσθετουμε και το ρυζι που εχουμε σουρωσει και αλατοπιπερωνουμε ριχνουμε και λιγο απ το ζωμο των λαχανικων και αφηνουμε για 1 τεταρτο
Σερβιρετε ζεστο η και κρυο

 
cook

19274779_1568976959800255_4039396055362235065_n.jpg.e7105a30247ed455785771a25e0df6e6.jpg19397005_1568977149800236_1940911973114331395_n.jpg.33169a5e5d7813b31f6b38705bf39057.jpg19399291_1568977369800214_4266647748349788502_n.jpg.675832bb84f06513d54879b9bdff224d.jpg

Μαρμελαδα Νεκταρινι!
Υλικα
1 κιλο νεκταρινια καθαρισμενα απο τη φλουδα πλυμενα
1 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
1 στικ βανιλιας
μισο σφηνακι κονιακ
Εκτελεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε τα φρουτα με το νερο να βρασουν για μιση ωρα
Ξαφριζουμε
Παιρνουμε το εργαλειο που παταμε τον πουρε και πιεζουμε να γινουν κρεμωδη τα φρουτα
Προσθετουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε αλλη μιση ωρα
Ριχζνουμε το κονιακ και τη βανιλια και μετα απο 5 λεπτα αποσυρουμε
Αφηνουμε να κρυωσει και ξαναβραζουμε να πετυχουμε ενα μιγμα τυπου ζελε
Ωπως ειναι ζεστη τη βαζουμε σε γυαλινο βαζο και γυριζουμε αναποδα να σφραγισει
Διατηρειται στο ψυγειο η σε δροσερο μερος

cook

Κεικ με κολοκυθα και σιροπι απο γλυκο κερασι...αφρατο και νοστιμο!
Υλικα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα καλαμποκελαιο
1 κουπα γαλα
1 κουπα κολοκυθα 
2 κουπες αλευρι γοχ
2 βανιλιες
1 κουταλακι μπεικιν παουντερ
1 κουταλακι σοδα
μιση κουπα σιροπι απο γλυκο κερασι
Μεθοδος εκτελεσης
Παιρνουμε τα κομματια της κολοκυθας και τα βραζουμε για 10 λεπτα...τα βγαζουμε τα ριχνουμε σε πυκνο σουρωτηρι να στραγγιξουν..οταν κρυωσει το υλικο το στιβουμε να φυγουν τα υγρα 3 φορες
Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη να ασπρισουν
ριχνουμε βανιλιες μπεικιν και σοδα χτυπωντας
προσθετουμε την κολοκυθα
το γαλα χτυπωντας και το αλευρι
προσθετουμε το σιροπι χτυπωντας
Λαδωνουμε 1 ταψι η μια φορμα και ριχνουμε το μιγμα
Ψηνουμε στους 200 β για 1 ωρα με κλειστο φουρνο

18893173_1546121482085803_4693042385886991177_n.jpg

18767775_1546121642085787_8833301683017505947_n.jpg

cook

18622283_1539947872703164_2944424365843571804_n.jpg.056b257d4b349cf155574bb2d5bc6707.jpg18623279_1539946742703277_762348242864927857_o.jpg.4fe0fa16d53aff55db254e010b03f7b6.jpg

Λικερ κερασι!![Cherry brandy
Υλικα
500 g κερασια πλυμενα και καθαρισμενα απο κουκουτσια
5οο g ποτο της αρεσκειας σας εγω εβαλα κονιακ μπορειτε να βαλετε τσιπουρο η βοτκα
150 g ζαχαρη
3 4 καρφακια γαρυφαλα
λιγη καννελα
Βαζουμε τα κερασια σε στρωσεις ζαχαρη κερασι για 1 νυχτα στο ψυγειο
Την αλλη μερα ανακατευουμε και προσθετουμε το ποτο και τα μυρωδικα και κλεινουμε το βαζο να μην εισερχετε ο αερας και αφηνουμε σε σκιερο μερος για 40 μερες
Κατα τη διαρκεια της ωριμανσης ανακινουμε το βαζο να λιωνει η ζαχαρη
Οταν ωριμασε σουρωνουμε αρχικα με σουρωτηρι και μετα με πυκνο τουλι
Βαζουμε σε φυαλη γυαλινη και το φυλαμε στο ψυγειο

cook

Γλυκο κερασι!

18671049_1537919299572688_6215798138477853293_n.jpg.9612b794d9428a43a977b55dc9cab279.jpg

Γλυκο κερασι!
Υλικα
3 κιλα κερασια οχι πολυ ωριμα τραγανα
3μιση κιλα ζαχαρη
1 λεμονι
2 βανιλιες
1 κουταλια γλυκοζη
Για το ασβεστονερο
2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη δυαλυμενη σε 3 λιτρα νερο σουρωμενη
Προετοιμασια
Παιρνουμε τα κερασια αφαιρουμε τα κοτσανια και τα βαζουμε για 2 ωρες στον ασβεστη
Τα πλενουμε πολυ καλα και αφαιρουμε τα κουκουτσια με μηχανημα η με τσιμπιδακι φρυδιων πανω απο ενα δοχειο να πεφτουν τα κουκουτσια μεσα οταν τελειωσουμε ξεπλενουμε με 1 φλυτζνι νερο τα κουκουτσια και το νερο αυτο το βαζουμε στο γλυκο οταν βραζει
Παιρνουμε μια κατσαρολα και βαζουμε σε στρωσεις κερασι ζαχαρη και τελειωνουμε με ζαχαρη φροντιζοντας να μας μεινουν τα 500γ 
Τα βαζουμε ολη νυχτα στο ψυγειο να βγαλουν τα υγρα τους
Την επομενη βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και οταν παρει βραση την χαμηλωνουμε και ξαφριζουμε
βραζουμε για 1 τεταρτο και αφηνουμε να κρυωσει καλα
Την αλλη μερα ριχνουμε το χυμο του λεμονιου και τις βανιλιες και τη γλυκοζη την υπολοιπη ζαχαρη κα ιξαναβραζουμε μεχρι να δεσει
Προσεχουμε να δεσει καλα γιατι θα μουχλιασει
το βαζουμε ζεστο σε βαζα τα γυριζουμε αναποδα μαχρι να κρυωσει

cook

18425231_1528773797153905_4982488489849171801_n.jpg.d349e7985a03b2159eb637336c4bfbb5.jpg

ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αρνακι γαλακτος ψαχνο απο το πισω μπουτι κομμενο σε μεριδες πλυμενο
2 μεγαλα κρεμμυδια στο μουλτι λιωμενα
1 πιπερια πρασινη λιωμενη στο μουλτι
1 σκ σκορδο λιωμενη
μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο
μισο κουταλακι μειγμα μπαχαρικων για κρεατα
αλατι πιπερι ριγανη
1 κουτακι ντοματοχυμο
1 πακετο μακαρονια Νο 10 βρασμενα σε μπολικο αλατονερο
Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεας με το λαδι και ριχνουμετα υλικα με τη σειρα που τα γραφω εκτος απ τη ντοματα που τη βαζουμε στο τελος..ριχνουμε και 2 ποτηρια ζεστο νερο και βραζουμε σε χαμηλη φωτια για μιση ωρα περιπου δε θελει πολυ γιατι το κρεας μας ειναι τρυφερο
οταν δεσει η σαλτσα σερβιρουμε με τα μακαρονια μας

cook

18301346_1522639297767355_7121692262866036524_n.jpg.582dabca955348405ee347aa65dcc19d.jpg

Ψωμι με τρια ειδη απο αλευρα...σιτου..κακαμποκαλευρο και κιτρινο αλευρι απο σκληρο σιταρι..Υλικα....1 κιλο αλευρι για ολοες τις χρησεις..500 g καλαμποκαλευρο...500 g αλευρι κιτρινο απο σκληρο σιταρι...2 κουταλιες αλατι..1 κυβακι νωπη μαγια δυαλυμενη σε ζεστο νερο...1 κουταλακι ζαχαρη..ζεστο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη.Εκτελεση..Ριχνουμε τα 3 ειδη αλευρου σε λεκανη και ανακατευουμε ...ριχνουμε το αλατι τη ζαχαρη παλι ανακατεμα και τελος τη μαγια και ενα μερος του νερου και ζυμωνουμε ..στην πορεια προσθετουμε λιγο λγο νερο μεχρι να πετυχουμε μια ελαστικη ζυμη..αν μας πεσει περισσοτερο νερο προσθετουμε λιγο αλευρι γοχ ..σκεπαζουμε με πετσετα και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για 3 ωρες να διπλασιαστει σε ογκο...πλαθουμε καρβελακια και τα αραδιαζουμε σε αλευρωμενο ταψι τα βαζουμε σε χλιαρο φουρνο μεχρι να φουσκωσουν...ψηνουμε στους 2οο β για 1 ωρα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

18119438_1514877985210153_8646626401258561571_n.jpg.17dbf795bc4774cb297f76082dfa320d.jpg

Ετοιμο για το φουρνο το φαγητο μου!!
Μπιφτεκια με πατατες.....ενα ακρως κλασικο ελληνικο φαγητο...αγαπημενο της οικογενειας....θα σας γραψω τα υλικα που χρησιμοποιησα για τα μπιφτεκια..
..1 κιλο κιμα αναμεικτο της αρεσκειας σας..εγω εβαλα χοιρινο αρνισιο και μοσχαρι
2 κρεμμυδια λειωμενα στο μουλτι[θελουμε ο κιμας μας να ειναι λειος και απαλος χωρις εσοχες]
μιση κουπα μαιντανο ψιλοκομμενο
1 αυγο
2 κουπες ψιχα ψωμιου μουσκεμενη και στιμμενη
λιγο ξυδι
1 κουταλια γαλα
αλατι πιπερι ριγανη
2 σκ σκορδο λιωμενες
Διαδικασια
Εχουμε τον κιμα σε μεγαλι μπωλ και ριχνουμε την ψιχα και ζυμωνουμε να ενσωματωθουν τα 2 υλικα και να μην φαινεται καθολου η ψιχα'
Ριχνουμε και τα αλλα υλικα και ζυμωνουμε πολυ καλα[το καλο ζυμωμα ειναι το μυστικο για το τελειο μπιφτεκι]
Πλενουμε τα χερια μας να ειναι βρεγμενα και πλαθουμε τα μπιφτεκια μακρουλα και τα αραδιαζουμε με επιμελεια πανω απο τις πατατες μας που τις εχουμε κοψει κυδωνατες και τις εχουμε αλατοριγανολεμονολαδοπιπερωσει και προσθετουμε και ζεστο νερο να σκεπαστουν και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν...γυριζουμε τα μπιφτεκια μας να ηοδισουν και απο τις 2 πλευρες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

18157110_1508960545801897_1382979406589282595_n.jpg.2f4f1a465ec96ca6949b7a2a4f805ed4.jpg

Πιπεριες γεμιστες με αρωμα μουσταρδας!
Υλικα
8 πιπεριες στρογγυλες για γεμισμα
500 γρ ρυζι κιτρινο
1 μεγαλο κρεμμυδι λιωμενο στο μουλτι
2 σκ σκορδο λιωμενο
μαιντανο τριμμενο οσο θελετε
2 πιπεριες σε ροδελες πρασινη και κοκκινη
1 κουπα τοματοχυμο
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
3 κουταλιες μουσταρδα απαλη η καυτερη οτι σας αρεσει
αλατι πιπερι ριγανη
1 κουπα κασερι τριμμενο
1 ποτηρι ζεστο νερο
Εκτελεση
Σε φαρδια κατσαρολα ριχνουμε το μισο λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο να μαραθουν'κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα υλικα με τη σειρα που τα γραφω και αφηνουμε ενα τεταρτο ανακατευοντας να μην πιασει το ρυζι το οποιο το ριχνουμε στο τελος
Γεμιζουμε τις πιπεριες και το ρυζι ππου θα περισσεψει το ριχνουμε απ εξω
Ραντιζουμε με το υπολοιπο ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ψηθει το ρυζι μας 
Υστερογραφο
Τελος προθετουμε 1 ποτηρι ζεστο νερο και μετα ψηνουμε

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17904320_1499396130091672_9078550668995654692_n.jpg.0b5e54700dc56ea0ef259b79b50b7061.jpg

Το κοκορετσι της Ρεας!
Υλικα
2 συκωταριες
εντερα απο 2 αρνακια
1 σουβλα
αλατι πιπερι ριγανη λεμονι
καρβουνα
Εκτελεση
Απο την προηγουμενη ημερα εχουμε πλυνει τις συκωταριες και τις κοβουμε σε κομματια μεγαλα και τα βαζουμε σε σουρωτηρι στο ψυγειο να στραγγιξουν
Τα εντερα τα πλενουμε ως εξης
Με μαχαιρι σκιζουμε το εντερο ωστε να πλυθει το εσωτερικο του 
Οταν τα σκισουμε ολα τα πλενουμε με ζεστο νερο πολλες φορες και τα βαζουμε σε μπωλ με ξυδι για μιση ωρα
Τα πλενουμε μεχρι να μην γλιστρανε και να ειναι κατασπρα τα βαζουμε σε σουρωτηρι και στο ψυγειιο
Επι το εργον
Βαζουμε τα συκωτακια σε μπωλ και αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε τη ριγανη
Περναμε στη σουβλα εναλλαξ ενα κομματι συκωτι ενα κομματι πνευμονι καρδια κτλ και επαναλαμβανουμε
Παιρνουμε τα εντερα και ξεκιναμε δενοντας στην ακρη και κατα μηκος τυλιγουμε περα δωθε 
Μετα ξεκιναμε να τυλιγουμε γυρω γυρω μεχρι να τυλιξουμε ολο το κοκορετσι
Εχουμε αναψει τα καρβουνα απο πριν και στην αρχη το βαζουμε ψηλα να μην μας αρπαξει
σιγα σιγα το κατεβαζουμε και τελος το τυλιγουμε σε αλουμινοχαρτο και το αφηνουμε να παρει και μεσα
Οταν δουμε οτι ψηθηκε το κοβουμε αλατιζουμε ριγανη και το απολαμβανουμε..καλο πασχα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Κεικ νηστισιμο

5912b75c9a6fb_17757196_1491224187575533_3045991274943752810_n(1).jpg.87cea6124bdd8ee65daaf48fa3edb4b3.jpg
Κεικ νηστισιμο

Υλικα
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι ζαχαρη
2 βανιλιες
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι μπεικιν
1 κουπα καρυδια
3 κουπες αγχ
Για το σιροπι
2 κουπες σιροπι απο γλυκο πορτοκαλιου κουταλιου
Εκτελεση
Χτυπαμε τα υλικα με τη σειρα που τα γραφω μονο που τη σοδα τη ριχνουμε στο χυμο για να φουσκωσει και την προσθετουμε στο μιγμα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για 1 ωρα 
οταν κρυωσει βαζουμε το σιροπι στη φωτια και το περιχυνουμε
 
 
cook

 

18387095_1688046061489655_1114159854_n.jpg.8d29167961de5d97838dd0227384762a.jpg17884219_1494589053905713_8974967616630301030_n.jpg.4c773001a3292b3f710671b893cf276f.jpg17884543_1494589683905650_7298597217327040165_n.jpg.bd5afa6dbb64997d5f37f7b66005536c.jpg17883543_1494589897238962_8592082086986963008_n.jpg.9d1b0fb9ca397e7c34e981bc640cd162.jpg17884099_1494590183905600_4866197982488955883_n.jpg.561b0028f27ed66e3ccb848e6a91cdf3.jpg

Γλυκο πορτοκαλι!
Αυτο το γλυκο το φτιαχνω εδω και πολλα χρονια!
Υλικα
1 κιλο φλουδες πορτοκαλιων
1 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
Εκτελεση
Παιρνουμε πορτοκαλια χονδροφλουδα και κοβουμε τα δυο ακρα τα πεταμε και χαραζουμε εις μηκος βγαζοντας μια φετα παιρνουμε το εργαλειο που καθαριζουμε πατατες και αφαιρουμε το εξωτερικο περιβλημα των πορτοκαλιων το οξινο μερος δηλαδη ... βλεπε φωτο...παιρνουμε οδοντογλυφιδες και ρολαρουμε τη ν κομμενη φλουδα και στερεωνουμε ..ζεματαμε τρεις φορες τα κομματια πετωντας το νερο και τελος τα βαζουμε σε καθαρο νερο με τη ζαχαρη και τη βανιλια και βραζουμε μεχρι να δεσει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17523545_1494401060591179_7075363518904728733_n.jpg.b08d60d570465e9af9582f50929adf67.jpg17883890_1494401173924501_1438295813738212183_n.jpg.83b3b287d7134803ffb3710a56ac675f.jpg

Νηστισιμη πιτσα!
Υλικα
Για τη ζυμη
500 γρ αλευρι γοχ
2 κουταλιες ελαιολαδο
1 κουταλια ζαχαρη
λιγο αλατι
ζεστο νερο οσο παρει
Για τη γεμιση
500 γρ μανιταρια της αρεσκειας σας 
1 φλ καφε ελαιολαδο
αλατι πιπερι
500 γρ τυρι σογιας κιτρινο τριμμενο
1 πιπερια πρασινη μια κοκκινη ροδελες 
1 κρασοποτηρο ντοματοχυμο η ντοματες σε φετες
Εκτελεση
Βαζουμε τα υλικα της ζυμης σε λεκανη και ζυμωνουμε να γινει μια μαλακη ζυμη τη βαζουμε σε χλιαρο φουρνο σκεπασμενη με μεμβρανη για μιση ωρα
Σε ενα τηγανι ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε τα μανιταρια που εχουμε πλυνει και κοψει σε φετες αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε να πιουν τα υγρα τους
Στρωνουμε τη ζυμη σε ταψι ριχνουμε τη ντοματα και απο πανω το μισο τυρι τα μανιταρια τις πιπεριες και τελος το υπολοιπο τυρι ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

17861702_1493326637365288_3171847228929754276_n.jpg.bfd83a2f802bf17a6a4008b0fa9ad7b8.jpg17884033_1493326937365258_5597482756258117221_n.jpg.d235b4560b3eb93ebe010682e6a7fa3a.jpg

Νηστιισιμο γλυκο!
Υλικα
3 μικρα πακετα φρυγανιες
Για το σιροπι
3 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρη
1 βανιλετα
Για την κρεμα
3 ποτηρια χυμο πορτοκαλιου
10 κουταλιες συμιγδαλι χονδρο
1 βανιλετα
1 κουπα ζαχαρη
Για την επικαλυψη
4 κουβερτουρες χωρις γαλα λιωμενες σε μπεν μαρι
Εκτελεση
Βραζουμε το σιροπι μεχρι να παρει βραση και οταν κρυωσει λιγο βουταμε τις φρυγανιες και μια μια τις στρωνουμς σε τετραγωνο σκευος πυρεξ η ταψι 
Σε κατσαρολακι ριχνουμε το χυμο τη βανιλετα και τη ζαχαρη και ανακατευουμε.προσθετουμε και το συμιγδαλι και οταν πηξει αποσυρουμε απ τη φωτια
Στρωνουμε τη μιση κρεμα πανω απ τις φρυγανιες στρωνουμε κι αλλη στρωση φρυγανιες και απο πανω την υπολοιπη κρεμα και τελος καλυπτουμε με τη σοκολατα και αφηνουμε να παγωσει

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Πατατοπιτακια!

5912b426a8daf_17862592_1493295467368405_1455469852562134028_n(1).jpg.b8846f068bc12ccb4e2543c55651caea.jpg17861948_1493295890701696_6564801869307538168_n.jpg.143ac8a9865b9c90fef310110421ea70.jpg

Πατατοπιτακια!
Υλικα
5 μεγαλες πατατες βρασμενες και κομμενες σε φετες
1 κρεμμυδι σε ροδελες
1 πιπερια κοκκινη σε ροδελες
μισο φλυτζανι μαιντανο ψιλοκομμενο
μισο φλ τσ ελαιολαδο
αλατι πιπερι ριγανη
10 φυλλα κρουστας κομμενα σε λωριδες μηκους 10 cm
Εκτελεση 
Σωταρουμε το κρεμμυδι σε φαρδια κατσαρολα με το μισο λαδι και ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα εκτος απο τις πατατες
Ριχνουμε και λιγο νερακι και οταν μαραθουν προσθετουμε τις πατατες πατωντας τες να λιωσουν
αφηνουμε 5 λεπτα και αλειφουμε τη λωριδα του φυλλου με λαδι και βαζουμε μια κουταλια γεμισης στην ακρη και τυλιγουμε τριγωνικα
Αραδιαζουμε σε λαδωμενο ταψι αλειφουμε και απο πανω και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Νηστισιμο κεικ!

17626366_1481918101839475_5451585754164631310_n.jpg.33f93e7405cba9a359b8144087629e73.jpg17629894_1481918325172786_2433790494473559124_n.jpg.3c18798d2748baaae76f4e00d1316a07.jpg

Νηστισιμο κεικ!
Υλικα
200 γρ βιταμ
Μισο ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι ζαχαρη
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι μπεικιν 
2 βανιλιες
λιγο κονιακ
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
μισο ποτηρι λεμοναδα με ανθρακικο
2 ποτηρια αλευρι
Εκτελεση
Χτυπαμε το βιταμ λαδι και ζαχαρη να ασπρισουν
Ριχνουμε το μπεικιν τις βανιλιες και το κονιακ χτυπωντας
Ριχνουμε τη λεμοναδα
Δυαλυουμε τη σοδα στο χυμο και οταν φουσκωσει την προσθετουμε στο μιγμα και τελος ριχνουμε το αλευρι
λαδωνουμε ενα ταψι η φορμα και ριχνουμε το μιγμα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για 1 ωρα και 10 λεπτα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

cook

Λεμονοκεικ!

17309050_1460678953963390_7943730247766925314_n.jpg.399b3a13adb57f84445f1541331991ad.jpg17310346_1460679367296682_52480077202378352_o.thumb.jpg.59e8648a7fb1c8a25a88411bf925c4e9.jpg

Λεμονοκεικ!
Υλικα
1 κουπα ηλιελαιο
1 κουπα ζαχαρη
μιση κουπα χυμος λεμονιου

1 κουταλακι ξυσμα λεμονιου

2 βανιλιες
1 κουταλακι baking powder
μισο κουταλακι σοδα
2 κουταλιες μελι
μιση κουπα χυμος πορτοκαλιου
λιγη καννελα
1 κουταλακι κονιακ
2 κουπες αλευρι γοχ
Εκτελεση
Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη και ριχνουμε τους χυμους και το ξυσμα
ριχνουμε και τα αλλα υλικα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν
Αλειφουμε μια φορμα και ψηνουμε στους 180 β για 1 ωρα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

×