Jump to content

Οι συνταγες της Ρεας!

  • καταχωρήσεις
    231
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    18.075

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγες της Αριστεας Μπεσιρη 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Αγριογουρουνο κοκκινιστο!
Υλικα:3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκκομενα 2 πιπεριες σε ροδελες 1 σκ σκορδο τριμμενη 1 κουταλια ψιλοκκομενο μαιντανο 1 κλωναρι δεντρολιβανο πιπερι μαυρο κοκκινο λευκο λιγο ριγανη 1 ποτηρι κρασιου ελαιολαδο και λευκο κρασι 1 κουπα ξυδι 1 ποτηρι ντοματοχυμος αλατι οσο θελετε 1 καροτο σε κυβους. 2 φυλλα δαφνης.
Προετοιμασια:
Καθαριζουμε καλα το κρεας απο τυχον σκοτωμενα αιματα η σκαγια και το βαζουμε σε μπωλ με το ξυδι για δυο ωρες.
Μαριναρισμα:
Αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα με ζεστο νερο το κρεας το βαζουμε σε μπωλ ριχνουμε το κρασι τα πιπερια το δεντρολιβανο τη δαφνη το σκορδο το μαιντανο τη ριγανη και το αφηνουμε σκεπασμενο στο ψυγειο ολη τη νυχτα.
Εκτελεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι το κρεμμυδι και σωταρουμε τις πιπεριες το καροτο και το κρεας με τη μαριναδα του αφαιρωντας το δεντρολιβανο αλατιζουμε και αφηνουμε για 5 λεπτα ριχνουμε και το χυμο και αφηνουμε για ενα τεταρτο ριχνουμε και 1 ποτηρι ζεστο νερο και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασει για μια ωραα περιπου μπορουμε να το βαλουμε και στη χυτρα για μιση ωρα.
Συνοδευεται με πιλαφι μακαρονια η και πατατες τηγανητες!

27067268_1800189546678994_32321103904089874_n.jpg

cook

Σοκολατοπιτα με πορτοκαλι!
Υλικα
Για το ταψι της κουζινας
2 πακετα σουπερ φρεσκο βουτυρο
4 κουπες ζαχαρη
1 κουπα κακαο σκονη
2 κουταλιες κονιακ
7 αυγα
2 ποτηρια χυμο πορτοκαλι
1 φακελακι μπεικιν 
1 κουταλακι σοδα
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
2 βανιλιες
4 κουπες αλευρι γοχ
Εκτελεση
Ζεσταινουμε το βουτυρο να μαλακωσει προσθετουμε τη ζαχαρη σε μεγαλη κατσαρολα και μετα το κακαο
Ζεσταινουμε το χυμο που μεσα εχουμε βαλει τη σοδα να φουσκωσει προσεχουμε να μη μας χυθει και τον ριχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε να γινει λειο δεν το αφηνουμε να καψει
Ριχνουμε και τα αυγα καλα χτυπημενα με τις βανιλιες κα το κονιακ και ανακατευουμε πολυ καλα σε πολυ χαμηλη φωτια
Σε μπωλ ριχνουμε το αλευρι το ξυσμα το μπεικιν και ανακατευουμε και τα προσθετουμε στο μιγμα σιγα σιγα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μιγμα
Το ριχνουμε σε βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μιση ωρα περιπου
Απο πανω ριχνουμε το γλασο που το φτιαχνουμε ως εξης
2 κουταλιες βουτυρο 5 κουταλιες ζαχαρη 3 κουταλιες κακαο 1 ποτηρι ζεστο νερο τα βαζουμε σε χαμηλη φωτια να λιωσουν κα περιχυνουμε το γλυκο
Στολιζουμε με οτι μας αρεσει εγω εβαλα ροδι

26994115_1798480926849856_8460051799416155300_n.png

26993428_1798480660183216_7155848913873321553_n.png

cook

Σπιτικα λουκανικα!

Τα λουκανικα μου εχουν ωριμασει και ειναι ετοιμα για καταψυξη...συνταγη εδω...Σπιτικα λουκανικα!
Υλικα
1 κιλο κιμας αναμεικτος χοιρινη σπαλα και ψαχνο προβειο
εντερα προβεια
Αλατι πιπερι μιγμα μπαχαρικων για κρεατα
παπρικα
ριγανη 
σκορδο λιωμενο
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο
1 μετταλικο χωνι
Προετοιμασια
Πλενουμε το εντερο και το κοβουμε σε 50 εκατοστα περιπου το καθενα
Παιρνουμε ενα τσιμπιδακι μαλλιων και τα γυρναμε να ερθει το μεσα εξω
Τα πλενουμε με ζεστο νερο τα τριβουμε καλα και τα βαζουμε 1 ωρα στο ξυδι
Τα ξαναπλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο και τα αφηνουμε να στραγγιξουν και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο
Βαζουμε τον κιμα σε μπωλ και ριχνουμε τα μπαχαρικα και το σκορδο και το κρασι και τα βαζουμε στο ψυγειο σκεπασμενο
Εκτελεση
Την αλλη μερα παιρνουμε ενα μεταλλικο ανοξειδωτο χωνι περναμε απο κατω το εντερο και αρχιζουμε να γεμιζουμε πατωντας με το δαχτυλο μας και τραβωντασ λιγο λιγο πιεζοντας να γεμισει το εντερο εν το μεταξυ εχουμε κανει κομπο το κατω μερος του εντερου...δενουμε με κομματι σπαγγου ενδιαμεσα για να βγουν 2 και εξακολουθουμε το γεμισμα ...τελος δενουμε και το πανω μερος 
Οταν τα γεμισουμε ολα τα κρεμαμε σε ενα σκοινι τεντωμενο και τα αφηνουμε εκει μεχρι να στεγνωσουν καλα μετα τα βαζουμε καταψυξη

26239603_1791019530929329_315284468740145977_n.jpg

cook

Σπιτικα λουκανικα!

Σπιτικα λουκανικα!
Υλικα
1 κιλο κιμας αναμεικτος χοιρινη σπαλα και ψαχνο προβειο
εντερα προβεια
Αλατι πιπερι μιγμα μπαχαρικων για κρεατα
παπρικα
ριγανη 
σκορδο λιωμενο
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο
1 μετταλικο χωνι
Προετοιμασια
Πλενουμε το εντερο και το κοβουμε σε 50 εκατοστα περιπου το καθενα
Παιρνουμε ενα τσιμπιδακι μαλλιων και τα γυρναμε να ερθει το μεσα εξω
Τα πλενουμε με ζεστο νερο τα τριβουμε καλα και τα βαζουμε 1 ωρα στο ξυδι
Τα ξαναπλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο και τα αφηνουμε να στραγγιξουν και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο
Βαζουμε τον κιμα σε μπωλ και ριχνουμε τα μπαχαρικα και το σκορδο και το κρασι και τα βαζουμε στο ψυγειο σκεπασμενο
Εκτελεση
Την αλλη μερα παιρνουμε ενα μεταλλικο ανοξειδωτο χωνι περναμε απο κατω το εντερο και αρχιζουμε να γεμιζουμε πατωντας με το δαχτυλο μας και τραβωντασ λιγο λιγο πιεζοντας να γεμισει το εντερο εν το μεταξυ εχουμε κανει κομπο το κατω μερος του εντερου...δενουμε με κομματι σπαγγου ενδιαμεσα για να βγουν 2 και εξακολουθουμε το γεμισμα ...τελος δενουμε και το πανω μερος 
Οταν τα γεμισουμε ολα τα κρεμαμε σε ενα σκοινι τεντωμενο και τα αφηνουμε εκει μεχρι να στεγνωσουν καλα μετα τα βαζουμε καταψυξη

26903798_1789678137730135_1993357605617298117_n.jpg

26815365_1789678231063459_4632858225697203495_n.png

26734345_1789677771063505_7289384273914617300_n.jpg

26730839_1789676964396919_5884283206312337426_n.png

cook

Κολοκυθοσουπα βελουτε

Κι επειδη φετος οι κολοκυθες μου ηταν αρκετες λογω και του κρυου εφτιαξα και μια σουπιτσα!'
Κολοκυθοσουπα βελουτε
Υλικα
1 κιλο σαρκα κολοκυθας σε κυβους
3 πατατες σε κυβους
2 κρεμμυδια στο μουλτι λιωμενα 
2 καροτα σε κυβους
2 κυβοι ζωμο βοδινου εγω βαζω δικο μου
αλατι πιπερι λεμονι παπρικα
1 κλωναρι σελινο
ελαιολαδο
Εκτελεση
Σε κατσαρολα βαζουμε τα λαχανικα να σκεπαστουν και ριχνουμε το αλατι και τους κυβους
οταν βρασουν τα πολτοποιουμε στο μουλτι η στο μπλεντερ
τα ριχνιουμε σε καθαρη κατσαρολα προσθετουμε 1 φλ κα ελαιολαδο λεμονι οσο θελετε και αφηνουμε να πηξει
Σερβιρουμε με πιπερι παπρικα και λεμονι ζεστη

26229825_1783875668310382_1074429387774382212_n.jpg

cook

Πατσας σαν γαρδουμπακια!
Υλικα
1 κοιλια ζωου μοσχαρι η προβειο η γιδινο
εντερα
1 κρεμμυδι χαραγμενο με το μαχαιρι
3 σκελιδες σκορδο
αλατι πιπερι ξυδι
Εκτελεση
Αν παρουμε τον πατσα καθαρισμενο τον βαζουμε να παρει βραση πεταμε το νερο και τον πλενουμε σε ζεστο νερο
Αν τον εχουμε ακαθαριστο τον ριχνουμε σε πολυ καυτο νερο και με γαντια αρχιζουμε να τον τριβοουμε να φυγουν ολες οι ακαθαρσιες που περιεχει και ναγινει ασπρος σαν χαρτι μετα τον βαζουμε να παρει βταση και πεταμε το νερο και τον πλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο και τον βαζουμε σε μπωλ με ξυδι να σκεπαστει για 1 ωρα....μετα τον πλενουμε πολυ καλα
Τον κοβουμε σε τεμαχια οσο μια χαρτοπετσετα και τον αφηνουμε στην ακρη
Ανοιγουμε τα εντερα με ενα μαχαιρι τα πλενουμε αρκετες φορες με τρεχουμενο νερο και τα βαζουμε σε ενα μπωλ με ζεστο νερο τα τριβουμε καλα και τα βαζουμε σε μπωλ με ξυδι για 1 ωρα
Τα πλενουμε αρκετες φορες μεχρι το νερο ναβγει καθαρο
Παιρνουμε ενα κομματι απο τον πατσα και τυλιγουμε με το εντερο να γινει ενα γαρδουμπακι...επαναλαμβανουμε τη διαδικασια και τα ριχνουμε σε κατσαρολα και οταν παρει βραση πεταμε το νερο και τα πλενουμε πολυ καλα
Τα βαζουμε σε χυτρα με καθαρο νερο ριχνουμε το κρεμμυδι τα σκορδα αλατι πιπερι και αφηνουμε 1 ωρα
Τα βγαζουμε σουρωνουμε το ζωμο και το ριχνουμε σε καθαρη κατσαρολα
κοβουμε σε μικρα στρογγιλα ρολακια τα ριχνουμε μεσα στο ζωμο και το βαζουμε στη φωτια να παρει βραση
Σερβιρουμε ζεστο πασπαλιζουμε με πιπερι και ξυδι

26229548_1781830811848201_399000553461840902_n.jpg

cook

Σπαλα χοιρινη γεμιστη

Σπαλα χοιρινη γεμιστη

Υλικα
1 κιλο πατατες κομμενες κυδωνατες
2 κιλα περιπου χοιρινη σπαλα ανοιγμενη απο τον κρεοπωλη για γεμισμα
Για την επαλειψη
1 κουταλια μουσταρδα
2 κουταλιες ελαιολαδο
μισο κουταλακι μιγμα μπαχαρικων
αλατι πιπερι ριγανη

Για τη σαλτσα
1 κρεμμυδι σε ροδελες
πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες
1 καροτο σε φετες
λιγο μαιντανο
1 κουταλια μπαρμπεκιου σως για κρεατα
1 κουταλια μουσταρδα
αλατι πιπερι ριγανη
μισο ποτηρι νερο
λιγη παπρικα

Αλλα υλικα γεμισης
10 φετες μπεικον
5 φετες gouda
5 φετες ζαμπον
σπαγγο για το δεσιμο

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας με ζεστο νερο και το στρωνουμε σε ρηχο ταψι
Σε κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα της σαλτσας με τη σειρα που τα γραφω και οταν σωταριστουν προσθετουμε το νερο και χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια μεχρι να μαλακωσουν και να πηξει η σαλτσα
Αλειφουμε το εσωτερικο μερος του κρεατος με τη σαλτσα μας και αφηνουμε λιγη
Στρωνουμε το μπεικον το τυριι το ζαμπον και τυλιγουμε σιγα σιγα
Δενουμε πολυ καλα με το σπαγγο
Αλειφουμε νε το μιγμα που προειπα
ριχνουμε τις πατατες στο κατσαρολακι με τη σαλτσα που εμεινε και ανακατευουμε
Στρωνουμε τιις πατατες σε γαστρα βαζουμε το κρεας 
ριχνουμε λιγο αλατι
ραντιζουμε με ελαιολαδο
φηνουμε στους 200 β 
οταν ροδισει το γυριιζουμε απ την αλλη
αυτο το κανουμε 3 φορες

26055778_1772193146145301_8843473244894711574_n.jpg

26165157_1772193482811934_3536008226593484588_n.jpg

26166398_1772193342811948_8394917767429389195_n.jpg

cook

Ζωμος βοδινου σε κυβους!
Υλικα
Κοκκαλα που να εχουν και λιγο κρεας πανω μοσχαρισια ζητηστε τα απ το χασαπη σας η απο ατομα που εχουν δικα τους ζωα εμενα μου τα εδωσε τετοιο ατομο συγγενης μου παρτε μερικα ωστε να γεμισει η κατσαρολα σας με το ματι
1 κουταλια αλατι
Μισο κουταλακι πιπερι
μισο κουταλακι ριγανη
μισο κουταλακι καρυ
μισο κουταλακι παπρικα γλυκια
1 μεγαλο καροτο
1 ματσακι μαιντανο οχι πολυ μεγαλο
1 μεγαλο κρεμμυδι
1 πιπερια φλωρινης
1 πρασινη πιπερια
Εκτελεση
Βαζουμε τα κοκκαλα σε κατσαρολα να παρουν 1 βραση
Πεταμε το νερο και τα πλενουμε πολυ καλα
Τα βαζουμε σε καθαρο νερο να βρασουν με το αλατι
Σουρωνουμε το ζωμο και το βαζουμε σε κατσαρολα
Αφαιρουμε το κρεας απ τα κοκκαλα και το ριχνουμε στο μουλτι
Λιωνουμε τα λαχανικα στο μουλτι και τα προσθετουμε στο ζωμο μαζι με το λιωμενο κρεας και τα μπαχαρικα και βραζουμε μεχρι να πηξει
Ριχνουμε το πηχτο πλεον μιγμα σε θηκες απο παγακια και οταν κρυωσει τα βαζουμε καταψυξη
Οταν παγωσουν τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε σακουλακι στην καταψυξη
Ειναι ενας υπεροχος ζωμος που ταιριαζει σε πολλα φαγητα

24852583_1748261991871750_2997860218788934182_n.jpg

cook

Χριστουγεννιατικη σαλατα ελατο!
Υλικα
2 κουπες καροτο τριμμενο
1 κουπα λαχανο τριμμενο
1 πιπερια κοκκινη σε ροδελες
9 ελιες πρασινες
Σε πιατελα βαζουμε το καροτο και σχηματιζουμε το ελατο
Στρωνουμε απο πανω λευκο λαχανο να μην προεξεχει του καροιτου
Βαζουμε τις πιπεριες και μεσα τους τις ελιες
Dressing...Ανακατευουμε σε μπωλακι 1 σφηνακι χυμο λεμονιου 2 σφηνακι α ελαιολαδο 1 κουταλια σουπας μαγιονεζα αλατι και περιχυνουμε τη σαλατα
Για περισσοτερες δημιουργιες πατηστε το λινκhttps://cook.gr/mycook/blog/58-οι-συνταγες-της-ρεας/?sortby=entry_num_comments&sortdirection=desc&page=3

24129849_1741181459246470_8365734930736454995_n.jpg

cook

Κολοκυθοπιτα με τριμμενο μπισκοτο!
Υλικα
2 κουπες σαρκα κολοκυθας τριμμενη και στιμμενη
1 κουπα τριμμενο μπισκοτο πτι μπερ 
1 κουπα καρυδι τριμμενο
1 κουταλια σουσαμι
3 κουταλιες ελαιολαδο για τη γεμιση και εξτρα για το λαδωμα των φυλλων
1 κουταλακι καννελα
1 κουπα ζαχαρη
Για τη ζυμη των φυλλψν
3 κουπες αλευρι
λιγο αλατι 
3 κουταλιες ελαιολαδο
νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη απο αυτη θα βγαλουμε 4 φυλλα
Εκτελεση
Σε ,μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης
Λαδωνουμε το ταψι μας και στρωνουμς 2 φυλλα στρωνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα αλλα 2..λαδωνουμε βρεχουμε με νερακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισει

23472803_1717115128319770_4128391160008699305_n.jpg

cook

Τυροψωμακια!

 

22894274_1707826739248609_3173613854540174184_n.jpg.ca76403f1dc33df1da6ebd7521aec924.jpg

Τυροψωμακια!
Υλικα
1 κιλο αλευρι μαλακο
1 φακκ μαγια
λιγο αλατι 
λιγη ζαχαρη
1 κεσεδακι γιαουρτι εγω εβαλα γαλοτυρι
1 κεσεδακι χλιαρο νερο
1 κεσεδακι ηλιελαιο
1 αυγο
μισο κιλο φετα θρυμματισμενη
Εκτελεση
Ζυμωνουμε τα υλικα να γινει μια μαλακη ζυμη
Αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για μιση ωρα σκεπασμενο με μεμβρανη να διπλασιαστει σε ογκο
Κοβουμε μικρα κομματια μεγεθους σαν μικρο μανταρινι και βαζουμε ενα κουταλακι φετα και κλεινουμε τη μπαλιτσα
Αραδιαζουμε σε ταψακι και βαζουμε σε χλιαρο φουρνο να διπλασιαστουν σε ογκο
Αλειφουμε με κροκο αυγου και λιγο ηλιελαιο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μιση ωρα

cook

Λικερ καρυδι!

22814442_1700139996683950_9067204734185955940_n.jpg.28289fe850c896c49d981cff68051ae7.jpg

Λικερ καρυδι!
Αρωματικο και ευγευστο!
Υλικα
1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα
1 κιλο ζαχαρη
1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα
γαρυφαλο καρφακια
1 κουταλακι καννελα
16 καρυδια μικρα πρασινα 
Εκτελεση
Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα
ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα
κλεινουμε το βαζο
Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες
Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη
Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο

cook

Λικερ καρυδι!

Λικερ καρυδι!
Αρωματικο και ευγευστο!
Υλικα
1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα
1 κιλο ζαχαρη
1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα
γαρυφαλο καρφακια
1 κουταλακι καννελα
16 καρυδια μικρα πρασινα 
Εκτελεση
Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα
ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα
κλεινουμε το βαζο
Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες
Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη
Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο

22814442_1700139996683950_9067204734185955940_n.jpg

cook

Σοκολατακια!

Σοκολατακια!
Υλικα
500 γρ καρυδοψυχα η αμυγδαλοψυχα
500 γρ μπισκοτα βρωμης
1 πακετο βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
1 φλυτζανι κονιακ
1 φλ γαλα ζεστο
1 κουπα ζαχαρη αχνη
4 κουταλιες κακαο
1 βανιλια
Για την επικαλυψη
2 σοκολατες κουβερτουρες 200 γρ
Εκτελεση
Σε ,μπωλ ριχνουμε τα στερεα υλικα και ανακατευουμε
Προσθετουμε το βιταμ το γαλα και ζυμωνουμε
πλαθουμε τα σοκολατακια μας σε οποιο σχημα θελουμε
βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σταθεροποιηθουν
Λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι και τα βουταμε και τα αραδιαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι και στο ψυγειο μεχρι να στεγνωσει η σοκολατα

22549910_1697189223645694_3607540772751778418_n.jpg

cook

Χοιρινο κοκκινιστο με πιλαφι για σημερα!Καλη ορεξη σε ολους!
Υλικα
1 κιλο χοιρινο σε μεριδες
2 κρεμμυδια στο μουλτι
πιπεριες χρωματιστες 
1 καροτο σε φετες
2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
1 ποτηρι τοματοχυμο
μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο
500 γρ ρυζι κιτρινο βρασμενο 
αλατι πιπερι ριγανη και λιγο μπουκοβο
Σωταρουμε το λαδι με το κρεμμυδι και ριχνουμε το κρεας να σωταριστει προσθετουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο τα μπαχαρικα και το αλατι και ζεστο νερο να σκεπαστει το κρεας..το βσαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα το ξεσκεπαζουμε αφηνουμε λιγο να μελωσει και σερβιρουμε με το ρυζι

22448203_1690356180995665_8905882577757612826_n.jpg

cook

Μουσακαδοπιτα!

22310197_1692413617456588_8143222968736934566_n.jpg.9175f955d2461105535e78b41ebb3918.jpg22490197_1692413907456559_2086223303940172379_n.jpg.cf34c19904b646ef94deb8c25ab33e87.jpg22491527_1692414060789877_1279671189074059514_n.jpg.77f3d0675298286834f36fd8309c1334.jpg22519210_1692413750789908_2969965760274135423_n.jpg.a385796c776deb22f6f120627e78080d.jpg
Υλικα
500 κιμας μοσχαρισιος
2 μελιτζανες στρογγυλες σε φετες
5 τρυφερα κολοκυθακια σε μακριες φετες
5 μεγαλες πατατες σε μεγαλες στρογγυλες φετες
10 φετες τυρι σε φετες του τοστ εγω εβαλα κασερι που φτιαχνω μονη μου
Για τον κιμα
1 μεγαλο κρεμμυδι ροδελες
2 πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες
1 καροτο σε φετες
1 κουταλια ψιλοκομμενο μαιντανο
1 φλ καφε ελαιολαδο
αλατι πιπερι ριγανη
1 ποτηρι τριμμενες ντοματες φρεσκιες
Για τα φυλλα
250 γρ αλευρι γοχ
μισο ποτηρι χλιαρο νερο
λιγο λαδι'
λιγο αλατι
λιγο ξυδι
πρεπει να βγουν 5 φυλλα
Εκτελεση
Ψηνουμε τα λαχανικα στο γκριλ να μαλακωσουν σε λαδωμενο ταψι ραντιζουμε με λαδι και αλατιζουμε ελαφρως
Φτιαχνουμε τον κιμα οπως για τα μακαρονια
Ανοιγουμε 5 φυλλα 
Λαδωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε 2 φυλλα λαδωμενα το 2ο δεν το λαδωνουμε
Στρωνουμε τον μισο κιμα και απο πανω στρωνουμε 1 στρωση πατατες 1 μελιτζανες 1 κολοκυθακια και απο πανω τις μισες φετες τυρι
Βαζουμε 1 φυλλο
Στρωνουμε τα ιδια υλικα
Σκεπαζουμε με 2 φυλλα λαδωμενα
Στην κατσαρολα που ειχαμε τον κιμα ριχνουμε λιγο νερακι και ραντιζουμε την επιφανεια της πιτας
Ψηνουμε μεχρι να ροδισει
Τρωγετε ζεστη και συνοδευετε με σαλατα

cook

Τυροκαυτερη!

22221830_1680080968689853_4291007730979622079_n.jpg.cbd9eefd42f0cd90bd1f7427efafc98f.jpg22228264_1680080678689882_7934893335837193266_n.jpg.de18ea83998ba7830f9fc2752163f511.jpg22141238_1680081318689818_2270326342832509498_n.jpg.7ee7201af1a29d171980c4a916defcd4.jpg

Τυροκαυτερη!
Υλικα
1 κιλο φετα εγω εβαλα απο αυτη που φτιαχνω
4 πιπεριες κοκκινες τυπου Φλωρινης εγω εβαλα απ τον κηπο μου
2 πιπεριες πρασινες εγω εβαλα επισης δικες μου
3 κουταλακια μπουκοβο
1 φλ καφε ελαιολαδο
2 κουταλιες ξυδι
μισο κουταλακι μαυρο πιπερι
Εκτελεση
Καθαριζουμε τις πιπεριες καλα απο τα σπορια και τις πλενουμε
Κοβουμε τη φετα σε κομματια και τη βαζουμε στο μπλεντερ
ριχνουμε και τις πιπεριες κομμενες σε κομματια και τα υπολοιπα υλικα και οτν ενσωματωθουν τα βαζουμε σε μπωλ και τη διατηρουμε στο ψυγειο

cook

22089235_1676135945751022_2870875331246560414_n.jpg.f0ab6695c870593da7ab42ed766ca0b9.jpg

Χοιρινο κοκκινιστο με μακαρονια!
Υλικα
1 πακετο μακαρονια βρασμενα σε μπολικο αλσατονερο
1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
λιγο λευκο κρασι
1 σκ σκορδο
1 κουταλια μαιντανο ψιλοκομμενο
1 καροτο σε φετουλες
πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες
1 ποτηρι τοματοχυμο
μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο
2 ποτηρια ζεστο νερο
αλατι πιπερι ριγανη
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και οταν ζεσταθει λιγο προθετουμε το σκορδο και μετα απο λιγο το κρεας που εχουμε πλυνει με ζεστο νερο και εχουμε κοψει σε μεριδες
το γυριζουμε απο τις 2 πλευρες να παρει λιγο χρωματακι και σβηνουμε με το κρασακι μας
προσθετουμε το κρεμμυδι μας και σιγα σιγα τα υπολοιπα λαχανικα μας και τελος το χυμο αλατι πιπερι και ριγανη οσο θελουμε
ριχνουμε και το νερακι μας και αφηνουμε να βρασει και να χυλωσει το φαγητο μας
οταν ειναι ετοιμο σερβιρουμε με τα μακαρονια μας

cook

22140891_1676121839085766_829091991533656823_n.jpg.aa4bc963224b399e75309e4d0012f1c6.jpg22141216_1676121682419115_5300696345605947474_n.jpg.ad183966d6e105da04b14cc8e88986c7.jpg22154536_1676121969085753_5825426256485375147_n.jpg.867e34d88e16ac460574bea57440017b.jpg

Αποξηρανση και αποθηκευση σπορων πρασινης και κοκκινης΄[φλωρινης]πιπεριας
Μαζεψαμε τις πιπεριες μας οσοι εχουν κηπο και τις τριβουνε η τις βαζουν για γεμιστα στην καταφυξη η ακομη οσοι δεν εχουν κηπο και θελουν να τις σπειρουν σε γλαστρα και τις προμηθευονται απ το σουπερ μαρκετ η διαδικασια ειναι ιδια
Βγαζουμε τους σπορους απ την πιπερια τους στεγνωνουμε καλα στον ηλιο και μετα τους βαζουμε σε σακουλα τουλι και την κρεμαμε σε ενα στεγνο μερος που να εχει ηλιο κοντα σε παραθυρο και την ανοιξη ριχνουμε τους σπορους σε γλαστρα και στην αρχη σκεπαζουμε με ναυλον κι αργοτερα οταν ζεστανει ο καιρος τις βγαζουμε στον ηλιο
οταν τα φυτα μας μεγαλωσουν αρκετα κανουμε τη μεταφυτευση η στον κηπο μας η σε γλαστρες οι ζαρτινιερες και απολαμβανουμε τις πιπεριες μας

cook

Λουκανικοπιτακια!

22045986_1675352255829391_8582151585635494078_n.jpg.0b1c55771df455feccbd61400f042877.jpg

Λουκανικοπιτακια!
Υλικα
Υλικα για 20 κομματια
200 g βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
2 αυγα
1 κουπα χλιαρο γαλα
1 κυβακι νωπη μαγια 
1 κουταλακι ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
3 κουπες αλευρι γοχ
1 κροκος αυγου για την επαλειψη
Για τη γεμιση
5 λουκανικα μυκονου
3 πιπεριες χρωματιστες τριμμενες
2 κουταλιες ελαιολαδο
1 ντοματα τριμμενη 
2 κουταλιες συμιγδαλι
Σε μπωλ ριχνουμε το γαλα που εχουμε δυαλυσει τη μαγια το βιταμ και τα δουλευουμε με το χερι προσθετουμε και τα αυγα αχτυπητα και εξακολουθουμε το δουλεμα ριχνουμε τη ζαχαρη το αλατι και ανακατευουμε να γινει ενας αραιος χυλος με το χερι.Ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρικαι ζυμωνουμε να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη 
Την αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για 10 λεπτα
Ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο και κοβουμε με ποτηρι στρογγυλα τεμαχια
Εν το μεταξυ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης σε μπωλ και βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε φυλλαρακι
Τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν

cook

21616497_1666353833395900_3244286330113352329_n.jpg.9ba4895f29d359328b394ac69e88564c.jpg

Ψωμι ψημενο σε καμμενη γαστρα!
Υλικα
2 κιλα αλευρι σιτου
3 ποτηρια νερου ζεστο νερο οχι καυτο
1 κυβακι νωπη μαγια σε οπως ενας κυβος κρεατος
1 κουταλια αλατι
λιγη ζαχαρη
1 κουταλια ελαιολαδο
Εκτελαση
Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και ανακατευουμε με το αλατι 
Προσθετουμε το λαδι τη ζαχαρη και τελος τη μαγια σε 1 ποτηρι ζεστο νερο δυαλυμενη
Ζυμωνουμε απο εξω προς τα μεσα μαζευοντας συνεχεια το αλευρι προς το κεντρο να γινει μια μπαλα ζυμης ριχνουμε οσο νερο χρειαστει μπορει να πασπαλισουμε και λιγοαλευρι ακομη αν κολλαει
Σκεπαζουμε τη λεκανη με καθαρη πετσετα και τη βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 3 ωρες
Πλαθουμε φρατζολακια και τα βαζουμε σε πετσετα να μην ενωνονται μεταξυ τους να διπλασιαστουν σε ογκο
Βαζουμε τη γασυρα μας στο φουρνο να καει στους 250 β για 20 λεπτα
τη βγαζουμε προσεκτια να μην καουμε βγαζουμε το καπακι αλευρωνουμε και βαζουμε τις φρατζολες οσες χωραει τις επομενες τις φουρνιζουμε μετα
σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε στους 200 β για μιση ωρα
αφαιροτμε το καπακι και αφηνουμε να ροδισει και το βγαζουμε και το τυλιγουμε σε πετσετα

cook

21616000_1656484641049486_3284746515974977130_n.jpg.75fa0a080af831c3848689eae06ab0f8.jpg

Σπιτικη σαλτσα σε μπουκαλι!
3 κιλα τοματες ωριμες
5 πιπεριες στο μουλτι
6 κρεμμυδια στο μουλτι
1 ματσακι μαιντανο στο μουλτι
5 σκ σκορδο στο μουλτι
αλατι
Εκτελεση
Πλενουμε τις τοματες τις καθαριζουμε πανω κατω τις κοβουμε και τι ριχνουμε σε κατσαρολα 
Μετα απο 1 τεταρτο τις ριχνουμε σε σουρωτηρι και τις παταμε με το εργαλειο του πουρε να μεινουν απο πανω οι φλουδες
ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και βραζουμε μεχρι να πηξει η σαλτσα
Αδειαζουμε σε μπουκαλια οταν κρυωσει λιγο και διατειρουμε στο ψυγειο οταν κρυωσει

21433091_1656485331049417_3180089077575432017_n.jpg

21462318_1656484937716123_908334986562637320_n.jpg

21558898_1656485124382771_7849422658812921149_n.jpg

cook

21432776_1656359164395367_1300423299423652201_n.png.f1ef13a8b1d28a82e85952c55b89947f.png

Ρολακια μελιτζανας με χοιρινο!
Υλικα
Για το τετραγωνο ταψι της κουζινας
1 κιλο μελιτζανες στρογγυλες μεγαλες
ηλιελαιο
ελαιολαδο
αλατι πιπερι
Για το χοιρινο
1 κιλο χοιρινο σε κομματακια
1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 κοκκινη 1 πρασινη 1 κιτρινη 1 πορτοκαλι
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1 σκ σκορδο λιωμενη
1 καροτο σε φετουλες
1 κυβο κρεατος
λιγο λευκο κρασι
αλατι πιπερι ριγανη
1 ποτηρι τοματοχυμο
3 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες
Εκτελεση
Αφου πλυνουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε εις μηκος σε φετες παχους ενος εκατοστου και τις στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι που εχουμρ λαδωσει με ηλιελαιο
πασπαλιζουμε με αλατοπιπερο και ραντιζουμε με ελαιολαδο τις μελιτζανες και τις βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο να ροδισουν ελαφρως να μαλακωσουν
Σε κατσαρολα ριχνουμε μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο ριχουμε το κρεας και σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε και τα υπολοιπα λαχανικα με τη σειρα που τα γραφω
Τελος προσθετουμε το αλατι πιπερι ριγανη και την τοματα με 1 ποτηρι ζεστο νερο που εχουμε δυαλυσει τον κυβο
οταν το κρεας μας ειναι ετοιμο στη χυτρα θελει μιση ωρα στην κατσαρολα 1 ωρα περιπου αποσυρουμε
Σε τετραγωνο ταψι στρωνουμε μια φετα μελιτζανας και με ενα κουταλι βαζουμε ενα κομματι κρεατος στην ακρη και ρολαρουμε
Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια μεχρι να γεμισουμε το ταψι αφηνοντας περιθωριο αναμεσα τους 2 εκατοστων περιπου οπου εκει γεμιζουμε το κενο με πατατες ενδιαμεσα
Απο πανω ριχνουμε τη σαλτσα μας να παει παντου και βαζουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισουν ελαφρως

cook

Γλυκο σταφυλι!

21230806_1644419848922632_5909525350995155707_n.jpg.24197149d97a6ca71c9e27fbdb8e83b9.jpg

Γλυκο σταφυλι!
Υλικα
1 κιλο σταφυλι σταφιδα
800 γρ ζαχαρη
1 βανιλια
1 σφηνακι κονιακ
1 κουταλια γλυκοζη
Εκτελεση
Καθαριζουμε τα σταφυλια βγαζοντας τις ρωγες απ το κοτσανι και τα πλενουμε
τα βαζουμε σε κατσαρολα με τη ζαχαρη
αφηνουμε να βρασουν 1 τεταρτο περιπου ξαφριζοντας
ριχνουμε τη γλυκοζη και αφηνουμε 5 λεπτα
προσθετουμε το κονιακ και τη βανιλια
το βαζουμε ζεστο σε βαζο και αναποδογυριζουμε μεχρι να κρυωσ

cook

Μαρμελαδα Δαμασκηνο!

21192176_1641206659243951_1512111569933456379_n.jpg.12e848e423e5bdcc21db29d410dbd330.jpg

Μαρμελαδα Δαμασκηνο!
Υλικα
1.5 κιλο δαμασκηνα πλυμενα ωριμα
1 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
1 ποτηρι νερο
Εργαλειο του πουρε
Εκτελεση
Καθαριζουμε τα δαμασκηνα απο φλουδες και κουκουτσια και τυχον ζωυφια με τον καθαρισμο εχουμε απωλεια περιπου 500 γρ οποτε ειμαστε στο ενα κιλο
τα βαζουμε σε κατσαρολα με το νερο για 5 λεπτα
τα παταμε με το εργαλειο του πουρε
ριχνουμε τη ζαχαρη και περιμενουμε να πηξει η μαρμελαδα μας
ριχνουμε τη βανιλια και ανακατευουμε
τη βαζουμε ζεστη σε βαζα και γυρναμε αναποδα τα βαζα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ

×