Jump to content

Κερνάμε Ελλάδα

  • καταχωρήσεις
    25
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.293

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Ματίνας Στούμπου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

 

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Νηστίσιμη Μαγειρίτσα

13089947_1674102226175340_327228420_n.jpg

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους 1/4 κούπα λάδι 1 κούπα φρεσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα αλατι, πιπέρι 1 ασπράδι αύγού 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε: 1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικο χαρτί κουζίνας. 2. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. 3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακομη. 4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλατι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. 5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. 6. Σε ένα μπόλ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές απο το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την απο την φωτιά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Παγωτοκεκάκια

12527631_1637897073129189_1941320789_n.j

Παγωτοκεκάκια Τι χρειαζόμαστε:

Βασική εκδοχή: 1 δόση από την αγαπημένη σας συνταγή του κέικ που προτιμάτε 1 συσκευασία χωνάκια παγωτού κύπελο

Φτιάχνουμε το κέικ και το μοιράζουμε στα χωνάκια. Φροντίστε να γεμίζεται τα 3/4 περίπου για να φουσκώσουν. Τοποθετείστε τα σε λαμαρίνα και τα ψήνεται κανονικά χωρίς να φοβάστε. Τα χωνάκια δεν παθαίνουν τίποτα. Κάντε το τεστ με το μαχαίρι και όταν βγει στεγνό είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα διακοσμήστε με γλάσο σοκολάτας, αμύγδαλό τριμμένο, τρούφα, και με ότι άλλο θέλετε. Μια ιδέα για μπουφέ ή για παιδικά πάρτυ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

12313807_1627356737516556_39800862788763

Ομελέτα φούρνου σαν σουφλέ Τι χρειαζόμαστε:

6 αυγά 3 κ.σ. αλεύρι μισό ποτήρι νερού λάδι 1 ποτήρι νερού γάλα 250 γρ. φέτα 250 γρ. γκούντα 250 γρ. ένταμ 200 γρ. μπέικον 200 γρ. ζαμπόν 4 ντομάτες 3 πιπεριές Πώς το κάνουμε: 1.Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ ξεκινώντας από την ντομάτα. 2.Τέλος χτυπάω τα αυγά μαζί με το αλεύρι και το γάλα και το ρίχνω από πάνω να πάει παντού. 3.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

12231143_1622846517967578_664313535_n.th

Πατατοσαλάτα με σως μαγιονέζας - κέτσαπ και ολόφρεσκα λαχανικά, εύκολη και νόστιμη....τέλεια!!

Τι χρειαζόμαστε: 4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 καρότα βρασμένα κομμένα σε ροδέλες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 αγγουράκι σε κομματάκια 3 - 4 φέτες γαλοπούλα 4 κουταλιές μαγιονέζα 2 κουταλιές κέτσαπ αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σως και τέλος απολαμβάνουμε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Λουλουδάτα αυγά

12188458_1620502468201983_1776891313_n.t

Λουλουδάτα αυγά Τι χρειαζόμαστε: 4 αυγά 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 πορτοκαλί πιπεριά 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1) Παίρνουμε χρωματιστές πιπεριές και τις πλένουμε.2) Για να φτιάξουμε το «περίγραμμα» του λουλουδιού κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και κρατάμε τις μεσαίες και πιο μεγάλες ώστε να χωρέσει το αβγό. 3) Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ροδέλες. 4) Σε κάθε μία ροδέλα σπάμε ένα αβγό, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά 5) Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με ένα κλωνάρι μαϊντανό! Η συνταγή είναι από το Βήμα gourmet: " Όταν προσθέτεις φαντασία και μεράκι στη μαγειρική, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

12166367_1618182541767309_510761233_n.th

 

Τι χρειαζόμαστε: 1 φύλλο σφολιάτα 2 στήθη κοτόπουλου 4 αβγά 2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι 300 γραμμ. θρυμματισμένη φέτα 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο λίγο μοσχοκάρυδο πιπέρι βούτυρο Πώς το κάνουμε: Βράζουμε το κοτόπουλο και το φιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, την πιπεριά, τον άνηθο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε λίγο τα αβγά και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανοίγουμε τη ζύμη και απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και αραδιάζουμε σε μια κλασική φόρμα του κέικ (με την τρύπα στη μέση), την οποία έχουμε βουτυρώσει λιγάκι. Ενώνουμε τις άκρες με λίγο νερό, ούτως ώστε να κάνουμε μια κουλούρα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα στο κυριακάτικο gourmet και είναι του Βασίλη Καλλίδη

cook

12053380_1616347001950863_914293462_n.th

Αυγά σε ζύμη με τυρί και μπέικον Τι χρειαζόμαστε: 4 μεγάλα αυγά 2 κ.σ. γάλα ¼ κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι ½ φλ. τυρι φέτα τρίμματα ½ φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο 100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο 2 συσκευασίες ζύμη για πίτσα

1) Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας ,θρυμματίζουμε τη φέτα, τριβουμε το τσένταρ, ψιλοκόβουμε το μπέικον. 2) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 3) Σπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ. 4) Προσθέτουμε το γάλα, 5) Το αλάτι Το πιπέρι Και ανακατεύουμε καλα Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη άκρη. Παίρνουμε τα ρολά της έτοιμης πίτσας και αφού τα βγάλουμε από τη συσκευασία, χωρίς να τα ξεδιπλώσουμε, κόβουμε το κάθε ρολό σε 12 ροδέλες. Λαδώνουμε δύο ταψάκια για μάφιν με 12 υποδοχές το καθένα. Ανοίγουμε τις 12 ροδέλες με τα χέρια μας να γίνουν σαν μικρά πιτάκια. Τις τοποθετούμε μέσα στις υποδοχές . Βάζουμε στο φούρνο για 6 λεπτά, να μισοψηθούν . Βγάζουμε από το φούρνο και με την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας πιέζουμε το κέντρο της ζύμης ώστε να γίνει χώρος να μπουν τα υπόλοιπα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα του αυγού στα ζυμαράκια μας, Μοιράζουμε απο πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον Και τέλος πασπαλίζουμε με το τσένταρ. Βάζουμε στο φούρνο για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά. Τη συνταγή την έχω από το blog Picky Palate

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Γλυκό κυδώνι Πηλιορίτικο

12077074_1614955578756672_1752168476_n.t

Γλυκό κυδώνι Πηλιορίτικο

Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό κυδώνια (5 κομμάτια) 7 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα λίγο αρμπαρόριζα

Πώς το κάνουμε: 1) Πλενουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. 2) Οση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν. 3) Στην συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι. 4) Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτηρι μετράμε και την ζάχαρη. Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια. Μ ε αυτή την δοσολογία που σας δίνω έγώ έβγαλα 8 ποτήρια κυδώνι και έβαλα 7 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτω και ένα ποτήρι νερό. 5) Πλένω και βάζω μέσα στην κατσαρόλα και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα .6) Ρίχνω και τα αμύγδαλα. 7) Όλα μαζί τα βράζω σε αρκετά δυνατή φωτιά. 8) Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζετε να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει. Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο. Αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Όταν κρυώσει μπορείτε να το βάλετε σε βάζο.

Αν το γλυκό όταν κρυώσει σας δέσει πολύ, ρίξτε μισή κούπα του τσαγιού νερό και βάλτε το να ξαναπάρει σε δυνατή φωτιά μια βράση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

12084097_1614548382130725_1896806328_n.t

Ντολμαδάκια γιαλαντζί Τι χρειαζόμαστε: 250 γραμ. αμπελόφυλλα 1 κούπα ρύζι 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι δυόσμο 1/2 ματσάκι μάραθο 3 μεγάλα κρεμμύδια 2 φρέσκες ντομάτες λάδι αλάτι - πιπέρι γιαούρτι Πώς το κάνουμε: Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε και το ρύζι, το λάδι, αλάτι-πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο του βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε. Να μην είναι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σπάσουν κατά το ψήσιμο. Τα στρώνουμε σε κύκλο σε κατσαρόλα ή ταψί και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (στην κατσαρόλα) ή αμπελόφυλλα (στον φούρνο) ανάλογα που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε. Προσθέτουμε μετά νερό και λάδι και τους ψήνουμε. Όταν ψηθούν τα τρώμε με γιαούρτι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Ντοματοκεφτέδες

12077115_1614548052130758_1292215394_n.t

Ντοματοκεφτέδες Τι χρειαζόμαστε: 3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο λίγο λάδι για το τηγάνι αλάτι, πιπέρι Πώς το κάνουμε: Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

12041998_1613457118906518_1321729536_n.t

Μπισκότα Βουτύρου με 3 υλικά

Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ ζάχαρη άχνη Πώς το κάνουμε: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα σε κύβους το βούτυρο. Πλάθουμε μέχρι γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Κόβουμε με κουπάτ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα (περίπου για 20 λεπτά) στους 180οC.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Λικέρ καρυδάκι

12048438_1613248398927390_1069793420_n.t

Λικέρ καρυδάκι

Τι χρειαζόμαστε: 7 καρυδάκια πράσινα 1 λίτρο ούζο 700 γρ. ζάχαρη γαρυφαλλάκια

Πώς το κάνουμε: Πλένουμε καλά τα καρυδάκια και τα σκουπίζουμε. Καρφώνουμε πάνω σε κάθε καρυδάκι 3 με 4 γαρυφαλλάκια. Σε ενα γυάλινο βάζο αδειάζουμε το ούζο τη ζάχαρη και τέλος τα καρυδάκια. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε μέρος που να το χτυπάει ο ήλιος για ενα μήνα περίπου. Καθε 2 μέρες θα πρέπει να ανακινούμε το βάζο για να ανακατεύονται τα υλικά. Μετα απο 1 μήνα περνάμε το λικέρ απο τρυπητό με γάζα για να ειναι καθαρό απο τυχόν κομματάκια γαρύφαλλου και το φυλάμε σε μπουκάλια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

12048762_1612436599008570_437353163_n.th

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι Robin Hood 500 γραμμάρια χλιαρό νερό 30 γραμμάρια αλάτι 50 γραμμάρια ζάχαρη 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη 1 κουταλιά ταχίνι 300 γραμμάρια σουσάμι

Πώς το κάνουμε: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών). Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη. Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς Αμέσως μόλις βγουν και αφού κρυώσουν μπορούμε να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και μεμβράνη και να τα καταψύξουμε. Μια ώρα πριν τα φάμε τα αποψύχουμε και είναι σαν φρέσκα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Λικέρ Καραμέλας

12047383_1612226149029615_1796487897_n.t

Λικέρ Καραμέλας Φανταστικό λικέρ καραμέλας με μόνο δυο υλικά. Τι χρειαζόμαστε: 750 ml βοτκα ή κονιάκ 500 γρ. καραμέλες γάλακτος

 

Πώς το κάνουμε: Βάζουμε τις καραμέλες σε ένα βάζo το οποίο θα κλείνει αεροστεγός. Ρίχνουμε μέσα την βότκα ή το κονιάκ και το φυλάμε στο ψυγείο περίπου για δύο μήνες, ανακατεύοντας το κάθε μέρα μέχρι να διαλυθούν τελείως οι καραμέλες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

12007211_1611131679139062_1169249741_n.t

Φέρε την παραλία στην κουζίνα σου Παίξτε με τα κουβαδάκια σας μόνες ή με τα παιδιά σας στην κουζίνα σας...

Τι χρειαζόμαστε:

3 φέτες από όποιο φρούτο σας αρέσει (εγώ το έκανα με καρπούζι) 1 κούπα ζάχαρη 1 βανίλια λίγες σταγόνες λεμόνι

Πώς το κάνουμε: 1) Χτυπάτε στο μούλτι το φρούτο να γίνει πολτός και στην συνέχεια ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά. 2) Για φόρμα χρησιμοποίησα πλαστικά παιχνίδια θαλάσσης σε διάφορα σχήματα. Ιππόκαμπος,αστερίας κοχύλι κλπ. Χρησιμοποίησα μόνο λίγο αλουμινόχαρτο για να τα σταθεροποιήσω και τα τοποθέτησα στην κατάψυξη. 3) Ξεφορμάρετε και γαρνίρεται με σαντιγί και σιρόπι.

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνο με τον χυμό.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για να δώσετε σχήμα στο παγωτό σας ή στο ζελέ. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, δροσερό και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Τα παιδιά θα το χαρούν πολύ. Δοκιμάστε το! Μια ιδέα που πήρα από το blog: είμαι παιδί.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Ντόνατς με γλάσο

11998268_1607649606153936_523668653_n.th

Ντόνατς με γλάσο

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την Αμερική και την είχε η μητέρα μου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι εύκολη και πολύ γευστική, συνοδευόμενη από καφεδάκι.

Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα 3 κουταλιές του γλυκού baking powder 1 βανίλια μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι αλεύρι όσο πάρει (μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σας) Γλάσο: 1 κουβερτούρα 1 κ.σ. βούτυρο

 

Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα. Τα πλάθουμε και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη. Κόβουμε με ένα ποτήρι τα ντόνατς και στο κέντρο σχηματίζουμε τρύπα με ένα καπάκι μικρό. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέσα σε φριτέζα. Όταν κρυώσουν τα βουτάμε μέσα σε γλάσο (λιώνω κουβερτούρα μαζί με μία κουταλιά βούτυρο) από την μία πλευρά και ρίχνουμε τρούφα. Καλή Επιτυχία.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

11995725_1606432099609020_1030855078_n.t

Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

Τα μπισκότα με τα 3 υλικά και τις αμέτρητες παραλλαγές. Τι χρειαζόμαστε: 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (397 γραμ.) 400 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Πώς το κάνουμε: Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο στην μεγάλη ταχύτητα για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταμάτάμε, μόλις ενσωματωθεί το μίγμα. ....ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ: Απο δω και πέρα κάνουμε τις παραλλαγές μας. Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε όσα μέρη θέλουμε και να προσθέσουμε: ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, καραμελάκια σοκολάτας, τρούφα χρωματιστή, σταγόνες σοκολάτας, κακάο κ.λ.π. Προθεραίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μπορεί όταν τα πλάθετε να σας κολλάει λίγο το μείγμα στα χέρια, όμως μην το φοβηθείτε. Δουλεύετε πολύ εύκολα. Την συνταγή την βρήκα στο blog: The one with the tastes.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

11940235_1606152389636991_84132909_n.thu

Φιλέτο κοτόπουλου με λουκάνικο    

Είναι φαγητό που φτιάχνουν στην Αμερική, την εποχή του καρναβαλιού ή διαφορετικά Mardi Gras. Είναι μια γιορτή ιδιαίτερα δημοφιλής στην Νότιο Αμερική, στην περιοχή της Louisiana New Orleans. Ένα πιάτο απλό, πεντανόστιμο και σίγουρα χορταστικό.  

 Τι χρειαζόμαστε:
1 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
4-5 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε κομμάτια
600ml ζωμό κότας (2 κυβους)
1 φύλλο δάφνης
1 κονσέρβα καλαμπόκι
λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λίγο λάδi                                                             

Πώς το κάνουμε:
Μέσα στην χύτρα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε ένα μπωλ.
Στο ίδιο λάδι στην συνέχεια προσθέτω το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το κρεμμύδι και το καρότο, ανακατεύω και ρίχνω τα 100ml ζωμο.
Τα αφήνω να πάρουν βράση και ρίχνω το σκόρδο, τις πιπεριές και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω από πάνω το αλεύρι.
Ανακατεύω για 2-3 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ και τον υπόλοιπο ζωμο.
Τέλος ξαναρίχνω μέσα το κοτόπουλο, το λουκάνικο και το καλαμπόκι.
Κλείνω την χύτρα για 20 λεπτά. Όταν την ανοίξω την αφήνω να βράζει ανοιχτή για να πιεί τα υγρά του.      
Σερβίρετε με ρύζι.
Στην Αμερική αυτό το φαγητό το ονομάζουν Gumbo.
Την συνταγή την βρήκα στο Captain Cook.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

11923050_1604634619788768_281847982_n.th

Πατάτες γεμιστές με ροκφόρ

Τι χρειαζόμαστε: 4 μεγάλες πατάτες (θα γίνουν 8 κομμάτια) 2 πράσα 150 γρ. ροκφόρ σε μικρά κομμάτια 200 γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι Πιπέρι Πώς το κάνουμε: ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Πλένω καλά τις πατάτες, τις τρυπάω σε διάφορα σημεία της με πηρούνι, τις βάζω σε ένα ταψάκι και τις ψήνω για μία ώρα. Τις γυρίζω κανα δυο φορές. Στην ώρα επάνω τις τρυπάω με το πηρούνι και αν δω ότι μπαίνει μέσα εύκολα είναι έτοιμες. Τις αφήνω να κρυώσουν και στην συνέχεια τις κόβω στην μέση και βγάζω με ένα κουτάλι την σάρκα τους. ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Μέσα σε ένα τηγάνι κόβω τα πράσα κατά μήκος και μετά ροδέλες (θα βγούν μισές ροδέλες) και με λίγο λάδι τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω στην συνέχεια την σάρκα από τις πατατες και τις λιώνω με το πηρούνι. Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνω λίγο πιπέρι. Την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και τέλος ρίχνω το ροκφόρ και το βγάζω από την φωτιά. Γεμίζω τις πατάτες, τις βάζω σε ένα ταψί και στον φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ένας πρωτότυπος μεζές για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Πολύ νόστιμο και θυμίζει τα τσιπουράδικα του Βόλου!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

11936971_1603325079919722_2061494972_n.t

Muffins Καλαμποκιού με τυρί φέτα

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι 3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένη στα δάχτυλα 1 κούπα καλαμποκάλευρο 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 της κούπας ζάχαρη (40 γραμ) 1 κουταλιά της σούπας baking powder 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 αυγό λίγο λάδι για να λαδώσω τις θήκες λίγο σουσάμι Πώς το κάνουμε: 1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην μεσαία θέση του φούρνου. Σε ένα μπόλ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. 2) Βάζουμε μέσα στο γάλα, το ξύδι. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα. 3) Το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αλεύρια μας. 4) Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούνε τα υλικά μας .5) Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λαδώνουμε τις θήκες από το σκεύος για τα μαφινάκια. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα σε κάθε θήκη του muffin. 6) Προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας. 7) Συμπληρώνουμε με ακόμα ένα κουταλάκι από το μείγμα από πάνω για να σκεπάσουμε την φέτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. 8) Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμάρουμε. Την συνταγή την είδα στο blog captain cook Ένα σνακ για πρωινό. Υγιεινή συνταγή, πολύ εύκολη και πεντανόστιμη.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

11939061_1603281673257396_757631471_n.th

Πιπεριές γεμιστές με μπέικον και τυριά

Τι χρειαζόμαστε: 7-8 πιπεριές κέρατο 5-6 φέτες μπέικον 250 γρ. γραβιέρα 1 φλ. τυρί τριμμένο 1 κρεμμύδι Λίγο βασιλικό (προαιρετικά) Λίγο Λάδι

Πώς το κάνουμε: Πλένω καλά τις πιπεριές και κόβω τα καπάκια τους. Αφαιρώ τα σπόρια. Σε ένα τηγάνι κόβω κύβους το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρω. Ρίχνω τον βασιλικό. Μολις γίνουν το βγάζω από το μάτι και ρίχνω το τυρί το τριμμένο. Την γραβιέρα την κόβω σε μπαστουνάκια και βάζω από ένα σε κάθε πιπεριά. Όσος χώρος έχει περισσέψει μέσα σε κάθε πιπεριά τον γεμίζω με το μίγμα. Τις κλείνω με τα καπάκια τους και τις βάζω σε ένα ταψί με λίγο λαδάκι και 3/4 ενός ποτηριού, νερό. Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Νόστιμο ορεκτικό και εύκολο. Ιδανικό για μπουφέ. Ο συνδυασμός του λιωμένου τυριού και του μπέικον είναι υπέροχος. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι ένα πιάτο που αφήνει μόνο καλές εντυπώσεις.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

11911001_1603146753270888_1579274157_n.t

Τηγανιά στην χύτρα με πατάτες

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομματάκια 4 πατάτες μέτριες 1 κονσέρβα μανιτάρια 1 ποτήρι λευκό κρασί 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι χυμό από λεμόνι ρίγανη λάδι Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι μέσα στην χύτρα. Ρίχνουμε και το κρέας και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε. Το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε την χύτρα για 20 λεπτά.

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό που μόνο μπράβο θα εισπράξετε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

Πιτσάκια ρολό

11913592_1602860066632890_846072212_n.th

Πιτσάκια ρολό

Ένα σνακ που γίνετε γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα 1 βαζάκι μικρό έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό 1 πρέζα ρίγανη 8 φέτες για τοστ ζαμπόν 8 φέτες για τοστ τυρί Απλώνουμε την ζύμη σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και την πλαταίνουμε χησιμοποιώντας τον πλάστη. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Στην συνέχεια στρώνουμε το ζαμπόν και το τυρί, φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό περίπου 2 εκ. από την μια πλευρά. Τυλίγουμε την ζύμη σε σφιχτό ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 30΄λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το ρολό σε 12-14 φέτες. Τοποθετούμε τα πιτσάκια στο ταψί και τα ψήνουμε για 20΄λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν 10΄λεπτά προτού τα σερβίρουμε. Μια ιδέα πρακτική και γρήγορη για μπουφέδες,πάρτυ ή γιατί όχι και για όμορφες βραδιές με την οικογένεια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

cook

11924845_1601689280083302_1875340649_n_(

Μανιτάρια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα άσπρα μανιτάρια μεγάλα (τύπου portobello) (είναι περίπου 15 κομμάτια) 350 γραμ. κιμά 1 κρεμμύδι χυμός ντομάτας 2 κούπες γάλα 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ 2 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 1 αυγό 1/2 κούπα τυρί τριμμένο αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω τα μανιτάρια, αφαιρώ τα κοτσάνια και με ένα κουταλάκι σκάβω λίγο το εσωτερικό τους. Τα τοποθετώ μέσα σε ταψί. 2. Για τον κιμά, τσιγαρίζω το κρεμμύδι ρίχνω τον κιμά και μόλις πάρει χρώμα, προσθέτω και το χυμό ντομάτας. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι 3. Για την μπεσαμέλ, μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, το κορν φλάουρ και το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω συνέχεια και μόλις πήξει ρίχνω το βούτυρο. Χτυπάω και ρίχνω και το αυγό και τέλος το τυρί το τριμμένο. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη. 4. Γεμίζω μέχρι την μέση τα μανιτάρια με κιμά και συμπληρώνω με μπεσαμέλ. Ρίχνω στο ταψί λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου

×
×
  • Create New...