Jump to content

Ζωγραφιες μαγειρικης

  • καταχωρήσεις
    48
  • σχόλια
    2
  • εμφανίσεις
    3.887

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Ευαγγελιας Κωστοπουλου Φρουσιου

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Γλυκακι δροσερο

13054687_10208339496756369_1612667188_o.jpg13059583_10208339498956424_1250755611_n.jpg13059727_10208339496876372_1164055438_n.jpg13072971_10208339498396410_1336822603_o.jpg13081772_10208339496676367_1605611736_n.jpg

 

Γλυκακι δροσερο???με σαβαγιαρ ελαφρα βουτυγμενα(οχι πολυ μη μας λιωσουν)σε μαρμελαδα φραουλας ανακατεμενη με λιγο χυμο φραουλας..μετα σαντιγυ φυτικη η κρεμα γαλακτος φτιαγμενη σαντιγυ..καλυπτουμε καλα μη μεινει καμμια τρυπουλα πανω...βαζουμε παγωνει μετα τοποθετουμε κομματια φραουλας φρεσκιας η απο γλυκο γλυκο φραουλας η μια στρωση μαρμελαδα φραουλας..και μετα απο πανω ζελε φραουλα μισοπαγωμενο(σιγα σιγα για να μην φυγει κατω..γιαυτο ειπα προσεκτικα απλωμενη η σαντυγη)εγω το ζελε το ξεχασα και παγωσε λιγο παραπανω χιχιιχιχ...και δεν μου απλωθηκε οπως επρεπε Για τη φορμα αυτη..χρειαστηκα μια κρεμα γαλακτος με λιγη αχνη..ενα φακελακι ζελε φραουλα..10τεμαχια σαβαγιαρ..και μεσα εβαλα μια στρωση(2κουτ.σουπας σπιτικη μαρμελαδα φραουλα)και στο δυαλυμα που εβρεξα τα μπισκοτα(μια κουταλια της σουπας μαρμελαδα με μισο φλυτσανι χυμο φραουλας)αν δεν τρωνε παιδακια..μπορειτε να δυαλυσετε με λιγο ποτο 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαραγλακια

12894585_10208122017999536_1362089044_o.jpg12896343_10208122026119739_1608141820_o.jpg12914985_10208122021959635_184858046_o.jpg12915173_10208122019559575_1938615387_o.jpg

Σαραγλακια Ανοιγω καθε φυλλο..και βαζω 2 καλαμακια μεγαλα που εχω βαλει το ενα μεσα στο αλλο και το εχω κανει μεγαλο..και το διπλωνω το φυλλο στη μεση..ριχνω διασπαρτα με πινελο βουτυρο..ριχνω γεμιση στο φυλλο(εχω ανακατεψει ζαχαρη φρυγανια κανελλα γαρυφαλλο τριμμ.λεμον.καρυδια η οτι ξηρο καρπο θελω αλλα φορες τα αφηνω σκετα αδεια και αλλες φορες νιφαδες σοκολατας..και ρολαρω..και σουρωνω και απο τη μια πλευρα και απο την αλλη να βγουν απο το καλαμακι..και οπως ειναι σουρωμενο το βαζω σε ταψακι..ενδιαμεσα ριχνω βουτυρο ..φτιαχνω ετσι μεχρι να τελειωσει το φυλλο...ψηνω στους 160βαθμους αερα για 40λεπτα μεχρι να χρυσισει να παρει χρωμα...και σιροπιαζω..ενα ζεστο ενα παγωμενο..και ριχνω τριμμ.φυστικι αιγινης η οτι ξηρο καρπο θες!!!!! Σιροπι.. Ενα ποτηρι νερο 2 ποτηρια ζαχαρη Μια φλουδα λεμονιου Μια φλουδα πορτοκ. 4 γαρυφαλλα 1 κανελλα κευλανης Μια βανιλλια Και στο τελος μια κουταλια της σουπας λεμονι

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

12884452_10208095183528691_1831.jpg12900048_10208095183848699_906370137_n.jpg12910259_10208095183408688_957911983_n.jpg

5πορτοκαλια 1κιλο ζαχαρη 1ποτηρι νερο 1λεμονι το χυμο του που θα μπει στο τελος μαζι με 2 βανιλλιες..οι βανιλιες μπαινουν στο τελος για να μην πικρισει το γλυκο.. Εκτελεση Τριβω ελαφρα τα πορτοκαλια..τα πλενω καλα..μετα τα βαζω σε βραστο νερο 3με 5λεπτα στραγγιζω καλα σε..μετα τα βςζω σε πετσετες να στραγγιξουν 3ωρες...εγω τα εφτιαξα την επομενη...μετα σε κατσαρολα με βαρυ πατο βαζω τη ζαχαρη με το νερο και τα πορτοκαλια αλλα σε σιγανη φωτια για μια ωρα περιπου να βρασουν αλλα δοκιμαζω αν θελω ταυτοχρονα αν θελουν παραπανω και ξαφριζω...ετοιμο το γλυκο μας αφηνουνε παγωνει και βαζουμε την επομ.σε βαζα καλη επιτυχια Σημειωση Λοιπον πεντε πορτοκαλια μεγαλα..αν ειναι μικρα ενα παραπανω..συνηθως τοσα μπαινουν στο κιλο...ολοκληρα..και μολις περασει το τριωρο..κοβεις το κωλαρακι τους πανω κατω χαχχαχα..και μετα στη μεση και παλι αλλη μια το καθε μισο..αν ειναι πολυ μεγαλο ..αλλη μια..και.αφαιρεις και το ασπρο το κεντρικο τη φλουδα..με τα παιδακια που μας ελεγαν οι γιαγιαδες μας χαχχαχχα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μαρμελαδα φραουλα

12899801_10208095173848449_1526385595_n.jpg

Μαρμελαδα φραουλα Απο βραδυς..φραουλα σαχαραη φραουλα ζαχαρη....με μια σταλα νερο αν θελουμε(εγω δεν εβαλα)την επομενη βραζουμε.σε σιγανη φωτια..τριβουμε ενα μηλο(πηκτινη)και οσο βραζουμε ξαφριζουμε..μολις ετοιμαστει προς το τελος λιγο λεμονι και μια βανιλια...με τη ραβδο τα περναμε ελαφρα..αν δεν θελουμε μεγαλα κομματια !!αφηνουμε να παγωσει την επομενη βαζουμε σε αποστειρωμενο βαζο καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Γαριδομακαροναδα

12443148_10208095083806198_560030543_n.jpg12895477_10208095084166207_144768679_n.jpg12919173_10208095083886200_1636738697_n.jpg

Γαριδομακαροναδα

Στις φρεσκιες γαριδες..τις περναω ελαφρα απο το τηγανη..σβηνω με ουζο η ουισκι..αφηνω να εξατμιστει..λιγο κρεμμυδι τριμμ.αλατι οσο παταει η γατα..πιπερι ταμπασκο η μπουκοβο..μαιντανο..λιγη μουσταρδα πουμαρο και μια κουταλια πελτε..βραζουν..μολις δεσει και η σαλτσα..ετοιμες...αν οι γαριδες ειναι κατεψυγμενες..τις βραζουμε για λιγο μονες τους πριν μαγειρευτουν με λιγο ξυδι και νερο..να φυγει η αμμωνια και το μαυρο..και μετα μαγειρευονται κανονικα..συνταγη απο γνωστο ουζεριπου με βγαζει παντα ασπροπροσωπη!!!!!δοκιμαστε την!!!!)

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12884597_10208094781838649_20009218.jpg
Ντιπ αβοκαντου με ροκφορ..λιγο λεμονι μπουκοβο και λιγο γαλα τα ανακατευω ολα μαζι..και βα ζω στο ψυγειο μεχρι να φαγωθει..και αν θελουμε μπορουμε να τριψουμε και λιγο καρυδι!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12899800_10208094595713996_12678337.jpg

Μολις βγηκε...ελατε...γιατι αποκριες χωρις πουπεκι δεν γινεται γαλακτομπουρεκο δηλ.στα αρβανιτικα..που λενε και στη σαλαμινα!!!! Το πιο ωραιο και νοστιμο γαλακτομπουρεκο.. Γαλακτομπουρεκο αρωματικο..κρεμα που γεμιζει το στομα..φυλλο να κανει σε καθε δαγκωμα κριτς κριτς και να τρεχει το σιροπι..γαλακτομπουρεκο που τρως με τα χερια..και δεν σταματας ποτε σενα κομματι.. 1κιλο γαλα 3φλυτζ.ζαχ 1φλυτζ σιμιγδαλι ψιλο 4αυγα 3κουτ.σουπ.βιταμ η βουτυρο 5βανιλλιες Λιγο μοσχοκαρ. Μισο κιλο φυλλα Τριμμα λεμονιου Τριμμα πορτοκ Βουτυρο για τα φυλλα Σιροπι 3 1/2 φλυτζ. ζαχ 2 1/2 φλυτζ.νερο Μιση κουτ.σουπ.γλυκοζη Φλουδα λεμονιου Φλουδα πορτοκ. Κανελλα ξυλλο Μια βανιλια Ενα γαρυφαλλο Εκτελεση Βαζουμε το γαλα με το σιμιγδ.και τριμμα λεμον.και πορτοκ.στη κατσαρολα και ανακατευουμε..χτυπαμε στο μιξερ ζαχαρη αυγα βανιλλιες μοσχοκ.και ριχνουμε σιγα σιγα μεσα στη κατσαρολα αλλα οχι να ειναι πανω στο ματι..ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα η συρμα..ριχνω το βουτ.ανακατευω παλι..και μετα βαζω παλι στη φωτια να παρει βραση..να πηξει παραπανω..και να δεσει..αφηνω να κρυωσει..βαζουμε τα φυλλα ενα ενα και βουτυρωνουμε..μισα πανω μισα κατω..βαζουμε την κρεμα ριχνουμε λιγη κανελλα αν θελουμε..φυλλα απο πανω..κοβουμε ψηνουμε μιση ωρα στους 180βαθμους αερα ..και ριχνουμε σε ζεστο γλυκο ζεστο σιροπι..τσιτσιριζει...ετσι θα μεινει κρατσανιστο το φυλλο..δεν σκεπαζουμε κοβουμε την αλλη μερα..και αν θελουμε ριχνουμε παλι λιγη κανελλα.. Καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

 Γαριδες σαγανακι

12884568_10208094594113956_54669295.jpg12325266_10208094593593943_34468732.jpg

  Γαριδες σαγανακι για πολλες πολλες βουτες..μαζευτειτε λοιπον..η συνταγη ειναι απο ουζερι και ειναι εγγυηση..(γαριδες..καθαριζουμε..κοβουμε τα μουστακια..και περναω ελαφρα απο το τηγανι..ψιλοκοβω μαιντανο..βαζω μουσταρδα πουμαρο η πελτε σαλτσας..λιγο αλατι πιπερι και ταμπασκο...αφηνουμε να βρασουν και να πηξει η σαλτσα μας..μολις λοιπον ειναι ετοιμες κλεινουμε το ματι και ριχνουμε κομματια φετας)και βαζουμε σαλιαρες στο λαιμο η πετσετες σηκωνουμε μανικια και αρχιζει η μαχη!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Τονοσαλατα

12903870_10208094572353412_15086193.jpg

Τονοσαλατα Βραζουμε για λιγο τον αρακα και το καλαμποκι στραγγιζουμε και αφηνουμε να κρυωσει...ψιλοκοβω ανηθο..στραγγιζω 2 τονους νερου..και διαλυω με τα χερια...ανακατευω ολα μαζι και μαγιονεζα......σαλατα πολυ δροσερη και αγαπημενη

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπουκιτσες μπροκολου

12476877_10208094570833374_10359546.jpg12910923_10208094570713371_12441371.jpg12915072_10208094570273360_13909814.jpg

Μπουκιτσες μπροκολου

Μπροκολο φουντιτσες βρασιμο για 5λεπτα..τυρι τριμμενο τζενταρ..ενα αυγο..αλατι πιπερι..εγω εβαλα και ανηθο και φρ.κρεμμυδακι..φρυγανια τριμμενη..σκορδο..πικαντικη σαλτσα(δεν εβαλα λογω μωρων)πλαθω μπαλιτσες και ψηνω σε λαδοκολλα στον αερα στους 180 μεχρι να παρουν χρωμα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Συνταγη ραβανι

12899523_10208094562433164_10307643.jpg12915089_10208094562593168_17907508.jpg12919164_10208094562473165_70007403.jpg

 

Συνταγη ραβανι 3γιαουρτια 2τοις εκατο Μισο κιλο ζαχαρη 1κ.γλ.φουσκωτο σοδα 1κ.γλ.μαστιχα Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο... Σιροπι Μισο κιλο ζαχ. 3ποτ.νερο .και μια φλουδα λεμονιου η πορτομαλιου.Eκτελεση...ανακατευω ολα μαζι και ψηνω Σιροπιαζω το ενα κρυο το αλλο παγωμενο Ετοιμαζω σαντιγυ..βαζω την επομενη μερα..και μετα το φιλε...και μετα ψυγειο...και μετα ορμαμε χαχχαχα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12765801_10207806555193163_1142847827_o.12787212_10207806555113161_1377918900_o.

Μοσχαρι κοκκινιστο με μια τσαχπινια(μαστιχα)που εμεις λατρευουμε(τσιγαριζω κρεμμυδι κομμενο σε φετακια με λιγη καστ.ζαχαρη να καραμελωσουν..βαζω το κρεας σε κομματακια να θωρακιστει..και τα μπαχαρικα-κανελλα γαρυφ.λιγο αποξηραμ.σκορδο.μπαχαρι.μοσχοκαρυδο.και ριχνω λιγο πιπερι τζιντζερ και 2 δακρυα μαστιχας..και σβηνω με κρασι αφηνω να εξατμιστει...προσθετω λιγο πελτε η pumaro και νερο ζεστο να μην σταματησει ο βρασμος-και κλεινουμε τη χυτρα για μιση ωρα'η στην κατσαρολα..μεχρι να μαλακωσει..οταν ειναι ετοιμο ριχνουμε το αλατι*δεν το βαζουμε απο την αρχη να μην σφιξει το κρεας*αν και καποιες φορες που ξεχαστηκα μαγειευτηκε εξισου τελεια*και αν χρειαστει δενουμε λιγο τη σαλτσα με μια κουταλια κορν φλ.η αλευρι που εχουμε διαλυσει σε λιγο παγωμενο νερο και μετα προσθετουμε στο φαγητο..για να μη σβωλιασει..καλη επιτυχια)και σερβιρουμε η με ρυζι η με μακαρονια η με πατατουλες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12386577_10207358973163892_595376885_n.j1081399_10207358973563902_1179558200_n.j

Κολοκυθοπιτα γλυκια συνταγη κουλουριωτικη

Ζυμη 1κιλο αλευρι (μισο κιλο ασπρο..μισο κιλο σταρ) 1ποτηρι κρ.χυμο πορτοκ 1ποτ.νερ.καλαμποκελαιο 1 σφηνακι ξυδι Λιγο αλατι Νερο χλιαρο οσο παρει Αφηνω μιση ωρα να ξεκουραστει Γεμιση 6 ποτηρια νερου τριμμ.κολοκυθα καλα στιμμενη 1ποτηρι ζαχαρη 1ποτηρι σταφιδες ξανθες 1ποτηρι σταφιδες μαυρες 1ποτηρι τριμμ.χοντρο καρυδι 1ποτηρι τριμμ.καροτο Κανελλα γαρυφαλλο 1/2 φλυτζ.καφε μισοβρασμενο ρυζι Ανοιγω φυλλο..μετα σε φυλλα μικρα βαζω γεμιση απο πανω μια κουταλια γλυκ.ζαχαρη..κλεινω σε ρολλακια..αλειφω με λιγο λαδι απο πανω και ψηνω στους 180' για 20λεπτα αερα..αναλογα τον φουρνο..γινεται και σε πιτα!!!!συνταγη κουλουριωτικη σαλαμινα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μελομακαρονα

12386743_10207358968283770_1824035060_n.12387735_10207358968083765_999187396_n.j

Καλησπερα!!!!!! Μελομακαρονα

Μελομακαρονα 2 κουπες λαδι αν θες και λιγο βουτ. 2 πορτοκαλια το χυμο Κανελλα γαρυφαλλο τριμμα λεμονιου και πορτοκαλιου 2 κουτ.μπεικιν 1 κουτ.γλ.σοδα Μισο φλυτζ.κονιακ καρυδια και μεσα και απεξω τριμμ.με κανελλα Αλευρι για ολες τις χρησεις ενα κιλο ισως και λιγο ακομη 1 κουπα ζαχαρη Σιροπι 2ποτηρ.ζαχαρη 2ποτηρια μελι 2ποτηρια νερο Ενα ξυλο κανελλας

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Καρυδες αφρατες

12207795_10207150910122446_1641345240_n.12233191_10207150910202448_355261641_n.t12233319_10207150910362452_2059890747_n.

Καρυδες αφρατες και καθολου στεγνες με αμυγδαλο γιατι δεν ειχα πολλα κερασακια και με το χερι λογω ελλειψης χρονου!!την επομενη με κορνε!! Συνταγη 5 αυγα Μισο κιλο ζαχαρη Μισο βιταμ 2βανιλλιες 650 με 700 γρ.ινδοκαρυδο Η ζυμη να πλαθεται Χτυπαω τα αυγα ελαφρα (οχι μαρεγκα)μετα ριχνω και τη ζαχαρη και τα χτυπαω μετα το λιωμενο βιταμ..και μετα βανιλλιες ινδοκαρυδο! Ψηνουμε στους 160 βαθμ για 16 με 17 λεπτα πανω κατω αντιστασεις

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12025411_10207134587074380_195895972_n.t12212230_10207134586914376_1527923929_n.12212534_10207134586994378_1757939138_n.

Παξιμαδακια πορτοκαλιουγια τον καφε μας

Συνταγη 4φλ.καλαμποκελαιο 2φλ.ζαχαρη 1φλ.κονιακ 1φλ.πορτοκαλαδα 2φακ.μπεικιν Ξυσμα πορτοκαλιου 1φλυτζ.σουσαμι 2κιλα αλευρι αλατινη γ.ο.χ. μπορει και λιγοτερο Η ζυμη ναναι μαλακια Βγαινουν 50τμχ

Ψηνω 180αερα σε φρατζολακια χαραγμενα οχι ομως μεχρι κατω ψηνω μετα βγαζω ανοιγω οπως στη φωτογρ.να στεγνωσουν και μεσα καλη επιτυχια!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Πυργος με φετα και τοματα

11992023_10206827350673662_263340766_n.t12007300_10206827350833666_800512621_n.t

Πυργος με φετα και τοματα Παξιμαδι λιγο τριμμενο παγο αλατι ελαφρα τοματα τριμμενη στο λεπτο και ανακατεμενη με λιγο ελαιολαδο αλατι ριγανη φρεσκια τριμμενη τοματα ριγανη λιγο ακομη και για οποιον τρωει και κομματακια ελιας διασπαρτα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12170666_10207057131098029_1426141028_n.12179461_10207057130898024_1128195434_n.12180109_10207057131418037_1936936912_n.

Φακες σημερα ασπρες με πορτοκαλι για καλυτερη απορροφηση σιδηρου!!!ενα κομματι πορτοκαλι ελαιολαδο σκορδο κρεμμυδι δαφνη αλατι πιπερι λιγο ξυδι!!πλενουμε με χοντρο αλατι τις φακες οπως ολα τα οσπρια να φυγει το χωμα..μετα πλενουμε καλα..βραζουμε πεταμε το πρωτο χερι και μετα μαγειρευουμε!! Δε ξεχναμε ποτε η πρωτη κουταλια που τρωμε να συνοδευεται με μια μπουκια ψωμι η λιγο παξιμαδι..για να μην μας πεσει βαρυς ο σιδηρος στο στομαχι)εγω κοβω κομματακια παξιμαδιου και ριχνω μεσα!!!!καλη μας ορεξη!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12167212_10207033460666283_1095654098_n.12168018_10207033460746285_78777403_n.th12167156_10207033472866588_2052774134_n.12170605_10207033460306274_1488551794_n.

Σουτζουκακια σμυρνεικα αλλα ψητα στο φουρνο

Κιμα.μοσχαρισιος αλατι πιπερι κυμινο σκορδο και το ψωμι σε κοκκινο κρασι καλα στιμμενο Η φρυγανια τριμμενη και απλα λιγο κρασι στη ζυμη Εχω βαλει στο πυρεξ η στο ταψακι μας φρεσκια τοματα τριμμενη τοματακια μικρα ολοκληρα λιγο πελτε και pumaro νερακι ελαιολαδο μπαχαρι κανελλα ξυλο και ενα καρφακι γαρυφαλλο επισης λιγο κυμινο και σκορδο τριμμενο αποξηραμενο η μια σκελιδα χωρις τη φυτρα στη μεση βαζω στο φουρνο να παρει βρασει η σαλτσα..μολις παρει βραση μετα απο κανα δεκαλεπτο βαζω και τα σουτζουκακια μου μεσα χωρις να τα εχω περασει απο το τηγανι...και τα βαζω και τα ψηνω ολα μαζι!!!!τα γυρναω ενδιαμεσα καποιες φορες τα σουτζουκακια!!σερβιρουμε η με ρυζι ασπρο η με πατατουλες τηγανιτες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σπανακοπιτα

12166244_10207033415825162_1032096683_n.12166244_10207033415825162_1032096683_n.

Σπανακοπιτα

Αλευρι γ.ο.χ.αλευρι κιτρινο ξυδι λιγο λαδακι λιγο αλατι και νερο οσο παρει(σπανακι σεσκουλα μυρωνια καυκαληθρες φρεσκ.κρεμμ.ανηθο δυοσμο πιπερι φετα 1αυγο ) τσιγαριζω ολα τα υλικα και στο τελος προσθετω το αυγο και τη φετα αφου εχει κρυωσει η γεμιση..ανοιγω τα φυλλα..και το ζυμαρι τα υλικα τα κοιταω παντα με το ματι

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Κοτοσουπα

12166838_10207033410025017_1780583913_n.12167691_10207033409625007_660760090_n.t

Κοτοσουπα

Βραζω το κοτοπουλο με ενα ολοκληρο κρεμμυδι μια τοματα ολοκλ.καροτα κολοκυθια πατατα λιγη ριγανη μουσταρδα αλατι πιπερι..σουρωνω τα λαχανικα..αλεθω καροτο πατατα στηθος κοτοπουλου κολοκυθι και τα ενωνω με τη σουπα..το κρεμμ.και την τοματα τα αποσυρω..δεν τα χρησιμοποιω'τα μπουτακια τα βαζω στη σχαρα να παρουν χρωμα και τα σερβιρω χωριστα με τη σουπα!(ποτε δεν βαζω στην σουπα αμυλο..ρυζι μανεστρες κλπ)

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12168126_10207031126287925_827194747_n.t12170689_10207031126407928_1702021213_n.

Κουλουριωτικο(σαλαμινα)πλατετσι

Συνταγη για το πλατετσι(συγνωμη για την αργοπορια αλλα εχω κοσμο) 1κιλο αλευρι σταρενιο απο τον φουρνο Μιση κοφτη κουτ.γλυκου μπεικιν Μισο κοφτ.κουλ.γλ.αλατι 1ποτηρι νερου ελαιολαδο Μια κουταλια σουπας κοφτη ζαχαρη Αυτα τα τριβουμε με τα χερια μας σαν αμμο μιση ωρα Μετα ρθχνουμε χλιαρο νερο οσο παρει...και φτιαχνουμε 2 φυλλα..ανοιγουμε βαζουμε φετα και κλεινουμε με αλλο φυλλο(για την συνταγη αυτη βγαινουν 2 πλατετσια και χρειαζεται μισο κιλο φετα)

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11997399_10206827379714388_1348410137_n.11997917_10206827343153474_881540323_n.t

Εχουμε βρασει πολυ καλα το μοσχαρι μας αφου το εχουνε ξαφρυσει..η για οποιον δεν πεταει το πωτο ζουμι και το θελει το βαζουμε το μοσχαρι μας σε νερο που βραζει ετσι θωρακιζεται το μοσχαρι και δρν φευγουν οι ουσιες που μας ωφελουν(οτι κομματι τρωει ο καθενας)με ενα κολοκυθι και ενα καροτο!!βαζουμε το ζωμο στη γαστρα στο πηλινο η στο ταψακι μας και το κρεας μας η κομματακια η μεγαλα κομματια..βαζουμε αλατι πιπερι ελαιολαδο ενα μπαχαρι ενα ξυλο κανελλας pumaro και λιγο πελτε προαιρετικα..ανακατευουμε και βαζουμε στο φουρνο να βρασει..μολις δεσει καλα η σαλτσα μας ριχνουμε τη μανεστρα μας και ανακατευουμε καθε λιγο μη μας κολλησει νερακι αν χρειαστει ριχνουμε λιγο λιγο μη μας λασπωσει..μολις δουμε οτι ειναι ενα βημα πριν γινει κλεινουμε το φουρνο και αφηνουνε γυρω στα λεπτα μεσα..το Βγαζουμε..και ειναι ετοιμο ουτε λασπωμενο ουτε παραβρασμενο..σερβιρουμε με τυρι τριμμενο η φρεσκοτριμμενο πιπερι απο πανω!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Καγιανα αρωματικα

11997102_10206827338233351_210161571_n.t11997518_10206827338033346_938946483_n.t11998424_10206827338633361_428117639_n.t11998564_10206827338113348_1421676334_n.

Καγιανα αρωματικα

Αλεθουμε ωριμες τοματες και τις βαζουμε με λιγο ριγανη αλατι και πιπερι..να πιουν τα υγρα..μολις ειναι μια πηχτη σαλτσα..βαζουμε λιγο ελαιολαδο..και ριχνουμε τα αυγα μας..ανακατευουμε να σπασουν τα αυγα και να πανε παντου..μολις ειναι ετοιμα..σερβιρουμε και στο τελειωμα αν θελουμε περισσοτερο ριγανη ριχνουμε απο πανω!μια ακομη παραλλαγη ειναι να προσθεσετε λιγη πιπερια η και ακομη λιγο τυρι τριμμενο!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

×