Jump to content

Ζωγραφιες μαγειρικης

  • καταχωρήσεις
    48
  • σχόλια
    2
  • εμφανίσεις
    5.067

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Ευαγγελιας Κωστοπουλου Φρουσιου

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

11920464_10206759902507500_191923082_n.t11940226_10206759902107490_228315298_n.t11920276_10206759902707505_1837926872_.t11759491_10206759902787507_1145652068_.t11948139_10206759902187492_175188926_n.t

Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες Ένα χταπόδι 10πατάτες 1pumaro μικρό 1κανέλλα ξύλο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι μόνο στις πατάτες μια κουταλιά σούπας Πιπέρι μισή κουταλιά 1μπαχάρι 1ποτήρι του νερού νερό Όχι παραπάνω γιατί βγάζει το χταπόδι Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι αφήνω μια ώρα και μετά βγάζω το καπάκι και αφήνω να πιει το υπόλοιπο ζουμάκι!!! 1 1/2 ώρα ψήσιμο Σημείωση.το χταπόδι δεν το βράζω!! Το χταπόδι είναι 11/2 κιλό.βγαινει 4 μεριδες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11995552_10206827266911568_1854280303_n.12007022_10206827266991570_1234162145_n.

Φυστικια φρεσκα

 

Πως τα φτιαχνουμε ψητα

Τα βαζουμε σε νερο καμμια ωρα να μαλακωσουν για να ανοιξουμε τα κλειστα και να ετοιμασουμε για ψησιμο..τα στραγγιζουμε..βαζουμε αλατι χοντρο και ξινο..η λεμονι αν δεν εχουμε ξινο...βαζουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα και ψηνουμε κανα διωρο και πιο λιγο αλλα τα ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινη κουταλα..μολις ειναι ετοιμα και εχουν παρει χρωμα..βγαζουμε σκεπαζουμε με πετσετα..αφηνουμε να κρυωσουν καλα...και τοποθετουμε σε μια μαξιλαροθηκη μετα σε ταπερ και ψυγειο...διατηρουνται παρα πολυ καιρο ολοφρεσκα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12170666_10207057131098029_1426141028_n.12179461_10207057130898024_1128195434_n.12180109_10207057131418037_1936936912_n.

Φακες σημερα ασπρες με πορτοκαλι για καλυτερη απορροφηση σιδηρου!!!ενα κομματι πορτοκαλι ελαιολαδο σκορδο κρεμμυδι δαφνη αλατι πιπερι λιγο ξυδι!!πλενουμε με χοντρο αλατι τις φακες οπως ολα τα οσπρια να φυγει το χωμα..μετα πλενουμε καλα..βραζουμε πεταμε το πρωτο χερι και μετα μαγειρευουμε!! Δε ξεχναμε ποτε η πρωτη κουταλια που τρωμε να συνοδευεται με μια μπουκια ψωμι η λιγο παξιμαδι..για να μην μας πεσει βαρυς ο σιδηρος στο στομαχι)εγω κοβω κομματακια παξιμαδιου και ριχνω μεσα!!!!καλη μας ορεξη!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Τρουφακια η απολυτη αισθηση

12023146_10206872847931065_685314941_n.t12026486_10206872177914315_581845446_n.t12042000_10206872847651058_1010936426_n.

Τρουφακια η απολυτη αισθηση 1 βιταμ το μισο 1 φλυτζ.τσαγιου ζαχ.εγω βαζω καστανη 1φλυτζ.τσ.γαλα εβαπ. 1κουτ.σουπ.κανελλα 1 και μισο κουτ.σ.κακαο 350 γρ.τρουφα η αμυγδαλα τριμμ. 200γρ.καρυδια ψυχα 17μπισκ.τετραγωνα παπαδ. 7φρυγανιες ελιτ

Εκτελεση Βιταμ ζαχαρη κανελλα στη κατσαρολα να λιωσουν..μετα προσθετω ολα τα υπολοιπα τριμμενα..φρυγ.μπισκ.καρυδια κακαο γαλα...και αφηνω να παγωσει..μετα κανω μπαλακια και βαζω απεξω οτι θελω

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Τονοσαλατα

12903870_10208094572353412_15086193.jpg

Τονοσαλατα Βραζουμε για λιγο τον αρακα και το καλαμποκι στραγγιζουμε και αφηνουμε να κρυωσει...ψιλοκοβω ανηθο..στραγγιζω 2 τονους νερου..και διαλυω με τα χερια...ανακατευω ολα μαζι και μαγιονεζα......σαλατα πολυ δροσερη και αγαπημενη

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Το γλυκο της αμαρτιας

12022978_10206888610885129_479376557_n.t12028989_10206888611365141_924305708_n.t12033612_10206888610925130_1945439403_n.12047429_10206888611485144_189604626_n.t12048509_10206888611245138_1367845383_n.

Σφολιατα..το ψηνουμε σε αερα μεχρι να παρει χρωμα!!!ριχνω καστανη ζαχαρη και κανελλα!!!και ψηνω!!!βγαζω αφηνω να κρυωσει..φτιαχνω μους λευκη..η σαντιγυ..μολις γινει ριχνω τριμμ. πορτοκαλι και βαζω στο ψυγειο!!!!και βαζω στρωσεις στρωσεις και γαρνιρω με γλυκο φραουλα!!!!ολη η αποκορυφωση ειναι συνδυασμος τριμμ.πορτοκαλιου στη κρεμα με συνδυασμο γλυκο φραουλας!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Συνταγη ραβανι

12899523_10208094562433164_10307643.jpg12915089_10208094562593168_17907508.jpg12919164_10208094562473165_70007403.jpg

 

Συνταγη ραβανι 3γιαουρτια 2τοις εκατο Μισο κιλο ζαχαρη 1κ.γλ.φουσκωτο σοδα 1κ.γλ.μαστιχα Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο... Σιροπι Μισο κιλο ζαχ. 3ποτ.νερο .και μια φλουδα λεμονιου η πορτομαλιου.Eκτελεση...ανακατευω ολα μαζι και ψηνω Σιροπιαζω το ενα κρυο το αλλο παγωμενο Ετοιμαζω σαντιγυ..βαζω την επομενη μερα..και μετα το φιλε...και μετα ψυγειο...και μετα ορμαμε χαχχαχα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σπανακόρυζο

11994458_10206827349313628_1946636594_n_11998624_10206827349073622_190473791_n_(

Το αγαπημενο φαγητο του ποπαι μας με πολλα και διαφορετικα αρωματα ακομη και για τους πιο δυσκολους που δεν το τρωνε(σπανακόρυζο) Σπανακι καλα καθαρισμενο και πλυμενο'βραζουμε και πεταμε το πρωτο νερο,εχω ψιλοκοψει ανηθο κρεμμυδακι φρεσκο..τσιγαριζω μαζι με το σπανακι..και το ρυζι(κιτρινο)ελαφρα με μια κουταλια της σουπας λαδι..ριχνω ζεστο νερο να μην σταματησει το ψησιμο..βαζω ενα μπαχαρι μια κανελλα ξυλο αλατι πιπερι..μισο pumaro η ενα μικρο..και μαγειρευω μεχρι να δουμε οτι το ρυζι ειναι ενα βημα πριν γινει κλεινω το ματι για να μην λασπωσει και το αφηνω για πεντε λεπτα να κατσει..που λεω εγω χιχιχι..σερβιρουμε στο πιατο και στιβουμε λιγο λεμονι!!!ετοιμοι να το φαμε λοιπον για να φτιαξουμε πολλα μπρατσα!!!!σερβιρεται πολυ ωραια με σπανακοκεφτεδες και φετα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σπανακοπιτα

12166244_10207033415825162_1032096683_n.12166244_10207033415825162_1032096683_n.

Σπανακοπιτα

Αλευρι γ.ο.χ.αλευρι κιτρινο ξυδι λιγο λαδακι λιγο αλατι και νερο οσο παρει(σπανακι σεσκουλα μυρωνια καυκαληθρες φρεσκ.κρεμμ.ανηθο δυοσμο πιπερι φετα 1αυγο ) τσιγαριζω ολα τα υλικα και στο τελος προσθετω το αυγο και τη φετα αφου εχει κρυωσει η γεμιση..ανοιγω τα φυλλα..και το ζυμαρι τα υλικα τα κοιταω παντα με το ματι

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σπανακοκεφτεδες

11997412_10206827348913618_773880484_n.t11998315_10206827348833616_154002242_n.t

Σπανακοκεφτεδες(συνταγη του ακη)ψωμι βρεγμενο σε κρασι και καλα στυμμ.1αυγο.ανηθο. δυοσμο φετα τριμμ.κρεμμ.φρεσκο..λιγο αλευρι)μπαλιτσες και τηγανισμα !!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12167212_10207033460666283_1095654098_n.12168018_10207033460746285_78777403_n.th12167156_10207033472866588_2052774134_n.12170605_10207033460306274_1488551794_n.

Σουτζουκακια σμυρνεικα αλλα ψητα στο φουρνο

Κιμα.μοσχαρισιος αλατι πιπερι κυμινο σκορδο και το ψωμι σε κοκκινο κρασι καλα στιμμενο Η φρυγανια τριμμενη και απλα λιγο κρασι στη ζυμη Εχω βαλει στο πυρεξ η στο ταψακι μας φρεσκια τοματα τριμμενη τοματακια μικρα ολοκληρα λιγο πελτε και pumaro νερακι ελαιολαδο μπαχαρι κανελλα ξυλο και ενα καρφακι γαρυφαλλο επισης λιγο κυμινο και σκορδο τριμμενο αποξηραμενο η μια σκελιδα χωρις τη φυτρα στη μεση βαζω στο φουρνο να παρει βρασει η σαλτσα..μολις παρει βραση μετα απο κανα δεκαλεπτο βαζω και τα σουτζουκακια μου μεσα χωρις να τα εχω περασει απο το τηγανι...και τα βαζω και τα ψηνω ολα μαζι!!!!τα γυρναω ενδιαμεσα καποιες φορες τα σουτζουκακια!!σερβιρουμε η με ρυζι ασπρο η με πατατουλες τηγανιτες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαραγλακια

12894585_10208122017999536_1362089044_o.jpg12896343_10208122026119739_1608141820_o.jpg12914985_10208122021959635_184858046_o.jpg12915173_10208122019559575_1938615387_o.jpg

Σαραγλακια Ανοιγω καθε φυλλο..και βαζω 2 καλαμακια μεγαλα που εχω βαλει το ενα μεσα στο αλλο και το εχω κανει μεγαλο..και το διπλωνω το φυλλο στη μεση..ριχνω διασπαρτα με πινελο βουτυρο..ριχνω γεμιση στο φυλλο(εχω ανακατεψει ζαχαρη φρυγανια κανελλα γαρυφαλλο τριμμ.λεμον.καρυδια η οτι ξηρο καρπο θελω αλλα φορες τα αφηνω σκετα αδεια και αλλες φορες νιφαδες σοκολατας..και ρολαρω..και σουρωνω και απο τη μια πλευρα και απο την αλλη να βγουν απο το καλαμακι..και οπως ειναι σουρωμενο το βαζω σε ταψακι..ενδιαμεσα ριχνω βουτυρο ..φτιαχνω ετσι μεχρι να τελειωσει το φυλλο...ψηνω στους 160βαθμους αερα για 40λεπτα μεχρι να χρυσισει να παρει χρωμα...και σιροπιαζω..ενα ζεστο ενα παγωμενο..και ριχνω τριμμ.φυστικι αιγινης η οτι ξηρο καρπο θες!!!!! Σιροπι.. Ενα ποτηρι νερο 2 ποτηρια ζαχαρη Μια φλουδα λεμονιου Μια φλουδα πορτοκ. 4 γαρυφαλλα 1 κανελλα κευλανης Μια βανιλλια Και στο τελος μια κουταλια της σουπας λεμονι

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλιγκαρια της γιαγιας

11995633_10206827241310928_1253237237_n.11997501_10206827241510933_2135509849_n.11998225_10206827241430931_98404939_n.th11999923_10206827241630936_1012166542_n.12167155_10207033502427327_1537422794_n.12170184_10207033502267323_570349697_n.t

Σαλιγκαρια της γιαγιας

Εχω κανει ολη τη διαδικασια του καθαρισματος αναμονης ξανακαθατισματος σαλιγκαριων..πρωτο βρασιμο και πεταμα...και αρχιζουμε το κανονικο μαγειρεμα..φτιαχνω σαλτσα pumaro πελτε και φυσικη τοματα λιγη ζαχαρη αλατι πιπερι μπαχαρι κανελλα και μπολικα κρεμμυδια...τσιγγαριζω με λιγη ζαχαρη...σβηνω με μια κουταλια μικρη κρασι γλυκο..και προσθετω νερο...αφηνω να βρασει η σαλτσα κανα 10λεπτο *και προσθετω τα σαλιγκαρια..και αφηνω καμμια ωρα..αλλα να εχει μεινει λιγη σαλτσα για βουτες χαχαχα καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλατα τορτελινια

11992507_10206827056506308_1145665823_n.

 

2 πακετα τορτελινια τυριων ενα φλυτζανι κομμενο λαχανο ενα φλυτζανι κομμενο μαρουλι προαιρετικα μανιταρια και μπεικον ψιλοκομμενα και περασμενα απο αντηκολ.τηγ.αγγουρακι κομμενο κατοτο τριμμενο καπαρη τζενταρ κομματακια καπνιστο κομματακια εμενταλ κομματακια μαγιονεζα και λιγη κετσαπ να γινει ροζ κα να γλυκανει η μαγιονεζα ανακατευουμε και ριχνουμε και λιγη τριμμενη παρμεζανα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλατα μαυροματικα

11994372_10206827000664912_185214762_n.t11998445_10206826999104873_1199660735_n.11998719_10206826998984870_166580969_n.t

Σαλατα μαυροματικα

Βραζω τα μαυροματικα..πεταω το πρωτο χερι..και τα βραζω παλι και στο δευτερο χερι βαζω λιγο αλατι και ενα κομματι πορτοκαλι!!!στη χυτρα 10 το πολυ!!!τα βαζω σε μια πιατελα..ελαιολαδο λευκο πιπερι ανηθο κρεμμυδακι τοματα ροκα μαρουλι ψιλοκομμενα!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Πυργος με φετα και τοματα

11992023_10206827350673662_263340766_n.t12007300_10206827350833666_800512621_n.t

Πυργος με φετα και τοματα Παξιμαδι λιγο τριμμενο παγο αλατι ελαφρα τοματα τριμμενη στο λεπτο και ανακατεμενη με λιγο ελαιολαδο αλατι ριγανη φρεσκια τριμμενη τοματα ριγανη λιγο ακομη και για οποιον τρωει και κομματακια ελιας διασπαρτα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12025411_10207134587074380_195895972_n.t12212230_10207134586914376_1527923929_n.12212534_10207134586994378_1757939138_n.

Παξιμαδακια πορτοκαλιουγια τον καφε μας

Συνταγη 4φλ.καλαμποκελαιο 2φλ.ζαχαρη 1φλ.κονιακ 1φλ.πορτοκαλαδα 2φακ.μπεικιν Ξυσμα πορτοκαλιου 1φλυτζ.σουσαμι 2κιλα αλευρι αλατινη γ.ο.χ. μπορει και λιγοτερο Η ζυμη ναναι μαλακια Βγαινουν 50τμχ

Ψηνω 180αερα σε φρατζολακια χαραγμενα οχι ομως μεχρι κατω ψηνω μετα βγαζω ανοιγω οπως στη φωτογρ.να στεγνωσουν και μεσα καλη επιτυχια!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12884597_10208094781838649_20009218.jpg
Ντιπ αβοκαντου με ροκφορ..λιγο λεμονι μπουκοβο και λιγο γαλα τα ανακατευω ολα μαζι..και βα ζω στο ψυγειο μεχρι να φαγωθει..και αν θελουμε μπορουμε να τριψουμε και λιγο καρυδι!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11749462_10206480702847683_1747701777_n.

Μαρινάρω από βραδύς τα μπουτάκια σε μέλι κρασί μουστάρδα αλάτι και λίγο πιπέρι!!Τα κλείνω καλα και βάζω στο ψυγείο!!Την άλλη μέρα βάζω στην γάστρα πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια η κύβους μεγάλους!!φτιάχνω μια σάλτσα από ελαιόλαδο νερό μέλι μουστάρδα λεμόνι πορτοκάλι(1και 1στυμμένα)λιγο δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι (αν κάποιος δεν τρώει το δενδρολίβανο βάζει ρίγανη)και περιχύνω τις πατάτες(το ζουμάκι να καλύπτει το μισό φαγητό)βάζουμε και τα μπουτάκια πάνω από τις πατατούλες!προσθέτω αν θέλω και άλλο λίγο αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο.κλείνω το καπάκι της γάστρας και ψήνω στον αέρα περίπου 2ώρες η αντιστάσεις 2 1/2 στους 180βαθμ.μόλις ετοιμαστεί αφαιρώ το καπάκι της γάστρας και αφήνω να πάρει λίγο χρώμα!!αν δεν έχω γάστρα βάζω ταψί και κλείνω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπουκιτσες μπροκολου

12476877_10208094570833374_10359546.jpg12910923_10208094570713371_12441371.jpg12915072_10208094570273360_13909814.jpg

Μπουκιτσες μπροκολου

Μπροκολο φουντιτσες βρασιμο για 5λεπτα..τυρι τριμμενο τζενταρ..ενα αυγο..αλατι πιπερι..εγω εβαλα και ανηθο και φρ.κρεμμυδακι..φρυγανια τριμμενη..σκορδο..πικαντικη σαλτσα(δεν εβαλα λογω μωρων)πλαθω μπαλιτσες και ψηνω σε λαδοκολλα στον αερα στους 180 μεχρι να παρουν χρωμα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπουγιουρντι τζιζ σε πηλινο

11997452_10206827366394055_373166445_n.t12007082_10206827367234076_803876641_n.t12007299_10206827365434031_1320894564_n.

Μπουγιουρντι τζιζ σε πηλινο

Φετα τριμμενη..τοματα τριμμενη..βασιλικο..πιπερια καυτερη κομματακια ψιλα..και τυρια τριμμενα μαλακα..και μιση κουταλια της σ.ελαιολαδο κλεινω το καπακι και ψηνω στο φουρνο περιπου 20 λεπτα..ανοιγω το καπακι για 5λεπτα να παρει χρωμα και να πιει το ζουμι..σερβιρω με το καπακι κλειστο..γιαρχη..εχω κοψει μπουκιτσες ψωμακι το οποιο το εχω ψησει ελαφρα στο φουρνο και σερβιρω μαζι..εκει ανοιγουμε το καπακι..και αρχιζουν οι βουτες χιχιχιχι

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπισκοτογλυκο

11997951_10206827221510433_1558734612_n.11997381_10206827221750439_1110211277_n.

Μπισκοτογλυκο

Μπισκοτα παπαδοπουλου ολικης 2 κρεμες γιωτης βανιλλια 2κρεμες γιωτης σοκολατα ενα κουτι σαντιγυ ερμολ η 2 φακελακια σαντιγυ τρουφα τριμμενη Βρεχω τα μπισκοτα με λιγο γαλα στο οποιο εχω ριξει λιγο κονιακ φτθαχω μια στρωση βαζω τις κρεμες γιωτης οπως λεει η συσκευασια απλα εγω βαζω καστανη ζαχαρη αλλη μια στρωση μπισκοτα τις κρεμες σοκολατας παλι οπ ς λεει η συσκευσια..και μετα τη σαντιγυ μας και τελειωνω με τρουφα σοκολατας.

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12765801_10207806555193163_1142847827_o.12787212_10207806555113161_1377918900_o.

Μοσχαρι κοκκινιστο με μια τσαχπινια(μαστιχα)που εμεις λατρευουμε(τσιγαριζω κρεμμυδι κομμενο σε φετακια με λιγη καστ.ζαχαρη να καραμελωσουν..βαζω το κρεας σε κομματακια να θωρακιστει..και τα μπαχαρικα-κανελλα γαρυφ.λιγο αποξηραμ.σκορδο.μπαχαρι.μοσχοκαρυδο.και ριχνω λιγο πιπερι τζιντζερ και 2 δακρυα μαστιχας..και σβηνω με κρασι αφηνω να εξατμιστει...προσθετω λιγο πελτε η pumaro και νερο ζεστο να μην σταματησει ο βρασμος-και κλεινουμε τη χυτρα για μιση ωρα'η στην κατσαρολα..μεχρι να μαλακωσει..οταν ειναι ετοιμο ριχνουμε το αλατι*δεν το βαζουμε απο την αρχη να μην σφιξει το κρεας*αν και καποιες φορες που ξεχαστηκα μαγειευτηκε εξισου τελεια*και αν χρειαστει δενουμε λιγο τη σαλτσα με μια κουταλια κορν φλ.η αλευρι που εχουμε διαλυσει σε λιγο παγωμενο νερο και μετα προσθετουμε στο φαγητο..για να μη σβωλιασει..καλη επιτυχια)και σερβιρουμε η με ρυζι η με μακαρονια η με πατατουλες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

×
×
  • Create New...