Jump to content

Ζωγραφιες μαγειρικης

  • καταχωρήσεις
    48
  • σχόλια
    2
  • εμφανίσεις
    5.068

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Ευαγγελιας Κωστοπουλου Φρουσιου

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

12168126_10207031126287925_827194747_n.t12170689_10207031126407928_1702021213_n.

Κουλουριωτικο(σαλαμινα)πλατετσι

Συνταγη για το πλατετσι(συγνωμη για την αργοπορια αλλα εχω κοσμο) 1κιλο αλευρι σταρενιο απο τον φουρνο Μιση κοφτη κουτ.γλυκου μπεικιν Μισο κοφτ.κουλ.γλ.αλατι 1ποτηρι νερου ελαιολαδο Μια κουταλια σουπας κοφτη ζαχαρη Αυτα τα τριβουμε με τα χερια μας σαν αμμο μιση ωρα Μετα ρθχνουμε χλιαρο νερο οσο παρει...και φτιαχνουμε 2 φυλλα..ανοιγουμε βαζουμε φετα και κλεινουμε με αλλο φυλλο(για την συνταγη αυτη βγαινουν 2 πλατετσια και χρειαζεται μισο κιλο φετα)

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Ζελε ουρανιο τοξο

11778135_10206759860546451_2126905662_n.11911700_10206759861226468_871167495_n_(11911700_10206759861226468_871167495_n.t

Ζελε ουρανιο τοξο(μωβ.πρασινο.κοκκινο.κιτρινο)(μπανανα ανανα κερασι)για να βγει το μωβ στο κοκκινο ζελε(κερασι)εβαλα λιγο μπλε χρ.ζαχ'για να βγει το πρασινο εβαλα στο κιτρινο ζελε(μπανανα)λιγο μπλε χρ.ζαχαρ.

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Καρυδες αφρατες

12207795_10207150910122446_1641345240_n.12233191_10207150910202448_355261641_n.t12233319_10207150910362452_2059890747_n.

Καρυδες αφρατες και καθολου στεγνες με αμυγδαλο γιατι δεν ειχα πολλα κερασακια και με το χερι λογω ελλειψης χρονου!!την επομενη με κορνε!! Συνταγη 5 αυγα Μισο κιλο ζαχαρη Μισο βιταμ 2βανιλλιες 650 με 700 γρ.ινδοκαρυδο Η ζυμη να πλαθεται Χτυπαω τα αυγα ελαφρα (οχι μαρεγκα)μετα ριχνω και τη ζαχαρη και τα χτυπαω μετα το λιωμενο βιταμ..και μετα βανιλλιες ινδοκαρυδο! Ψηνουμε στους 160 βαθμ για 16 με 17 λεπτα πανω κατω αντιστασεις

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11997333_10206827354833766_176233070.thu11995499_10206827354953769_1148409121_n.11992546_10206827354993770_748361771_n.t11998069_10206827355033771_2138059607_n.11994287_10206827356233801_1329880243_n.11922908_10206827356553809_835486863_n.t11995683_10206827355993795_867753845_n.t

Υλικα Σαβαγιαρ Ζελε ανανα Κονσερβα ανανα Σαντιγυ Ποσοτητες αναλογα το ταψακι σας!!εγω εβαλα απο 2 συσκευασιες το καθενα για ενα ταψι μακροστενο μεγαλο! Σαβαγιαρ τα οποια τα βρεχουμε ελαφρα και γρηγορα για να μη μας σπασουν με λιγο γαλα στο οποιο εχουμε ριξει και λιγο κονιακ!!στρωνουμε στο ταψακι μας..εχουμε φτιαξει σαντιγυ την οποια την στρωνουμε παρα πολυ καλα και προσεχουμε να μην αφησουμε καποια τρυπουλα..(γιατι οταν βαλουμε το ζελε θα παει κατω και δεν θελουμε)το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει λιγο..το βγαζουμε και τοποθετουμε εναν εναν τον ανανα διπλα διπλα (αν θελουμε στη τρυπουλα του ανανα βαζουμε ενα αμυγδαλο η καρυδι)οχι με δυναμη και μας δημιουργηθουν τρυπουλες βαζουμε στο ψυγειο..εχουμε ηδη φτιαξει ζελε ανανα απο το ζουμι της κονσερβας και το υπολοιπο νερο μεχρι την απαιτουμενη δοσολογια που αναγραφεται στο κουτι του ζελε!!και το εχουμε στο ψυγειο να φτασει στο σημειο της πηξης στη μεση..και μολις ειναι ετοιμο το ριχνουμε στο ταψακι σιγα σιγα να παει παντου ομοιομορφα!!!Αφηνουμε στο ψυγειο κανα 3 ωρο..οσο πιο πολυ τοσο καλυτερο!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλιγκαρια της γιαγιας

11995633_10206827241310928_1253237237_n.11997501_10206827241510933_2135509849_n.11998225_10206827241430931_98404939_n.th11999923_10206827241630936_1012166542_n.12167155_10207033502427327_1537422794_n.12170184_10207033502267323_570349697_n.t

Σαλιγκαρια της γιαγιας

Εχω κανει ολη τη διαδικασια του καθαρισματος αναμονης ξανακαθατισματος σαλιγκαριων..πρωτο βρασιμο και πεταμα...και αρχιζουμε το κανονικο μαγειρεμα..φτιαχνω σαλτσα pumaro πελτε και φυσικη τοματα λιγη ζαχαρη αλατι πιπερι μπαχαρι κανελλα και μπολικα κρεμμυδια...τσιγγαριζω με λιγη ζαχαρη...σβηνω με μια κουταλια μικρη κρασι γλυκο..και προσθετω νερο...αφηνω να βρασει η σαλτσα κανα 10λεπτο *και προσθετω τα σαλιγκαρια..και αφηνω καμμια ωρα..αλλα να εχει μεινει λιγη σαλτσα για βουτες χαχαχα καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12899800_10208094595713996_12678337.jpg

Μολις βγηκε...ελατε...γιατι αποκριες χωρις πουπεκι δεν γινεται γαλακτομπουρεκο δηλ.στα αρβανιτικα..που λενε και στη σαλαμινα!!!! Το πιο ωραιο και νοστιμο γαλακτομπουρεκο.. Γαλακτομπουρεκο αρωματικο..κρεμα που γεμιζει το στομα..φυλλο να κανει σε καθε δαγκωμα κριτς κριτς και να τρεχει το σιροπι..γαλακτομπουρεκο που τρως με τα χερια..και δεν σταματας ποτε σενα κομματι.. 1κιλο γαλα 3φλυτζ.ζαχ 1φλυτζ σιμιγδαλι ψιλο 4αυγα 3κουτ.σουπ.βιταμ η βουτυρο 5βανιλλιες Λιγο μοσχοκαρ. Μισο κιλο φυλλα Τριμμα λεμονιου Τριμμα πορτοκ Βουτυρο για τα φυλλα Σιροπι 3 1/2 φλυτζ. ζαχ 2 1/2 φλυτζ.νερο Μιση κουτ.σουπ.γλυκοζη Φλουδα λεμονιου Φλουδα πορτοκ. Κανελλα ξυλλο Μια βανιλια Ενα γαρυφαλλο Εκτελεση Βαζουμε το γαλα με το σιμιγδ.και τριμμα λεμον.και πορτοκ.στη κατσαρολα και ανακατευουμε..χτυπαμε στο μιξερ ζαχαρη αυγα βανιλλιες μοσχοκ.και ριχνουμε σιγα σιγα μεσα στη κατσαρολα αλλα οχι να ειναι πανω στο ματι..ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα η συρμα..ριχνω το βουτ.ανακατευω παλι..και μετα βαζω παλι στη φωτια να παρει βραση..να πηξει παραπανω..και να δεσει..αφηνω να κρυωσει..βαζουμε τα φυλλα ενα ενα και βουτυρωνουμε..μισα πανω μισα κατω..βαζουμε την κρεμα ριχνουμε λιγη κανελλα αν θελουμε..φυλλα απο πανω..κοβουμε ψηνουμε μιση ωρα στους 180βαθμους αερα ..και ριχνουμε σε ζεστο γλυκο ζεστο σιροπι..τσιτσιριζει...ετσι θα μεινει κρατσανιστο το φυλλο..δεν σκεπαζουμε κοβουμε την αλλη μερα..και αν θελουμε ριχνουμε παλι λιγη κανελλα.. Καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11995552_10206827266911568_1854280303_n.12007022_10206827266991570_1234162145_n.

Φυστικια φρεσκα

 

Πως τα φτιαχνουμε ψητα

Τα βαζουμε σε νερο καμμια ωρα να μαλακωσουν για να ανοιξουμε τα κλειστα και να ετοιμασουμε για ψησιμο..τα στραγγιζουμε..βαζουμε αλατι χοντρο και ξινο..η λεμονι αν δεν εχουμε ξινο...βαζουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα και ψηνουμε κανα διωρο και πιο λιγο αλλα τα ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινη κουταλα..μολις ειναι ετοιμα και εχουν παρει χρωμα..βγαζουμε σκεπαζουμε με πετσετα..αφηνουμε να κρυωσουν καλα...και τοποθετουμε σε μια μαξιλαροθηκη μετα σε ταπερ και ψυγειο...διατηρουνται παρα πολυ καιρο ολοφρεσκα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μαρμελαδα φραουλα

12899801_10208095173848449_1526385595_n.jpg

Μαρμελαδα φραουλα Απο βραδυς..φραουλα σαχαραη φραουλα ζαχαρη....με μια σταλα νερο αν θελουμε(εγω δεν εβαλα)την επομενη βραζουμε.σε σιγανη φωτια..τριβουμε ενα μηλο(πηκτινη)και οσο βραζουμε ξαφριζουμε..μολις ετοιμαστει προς το τελος λιγο λεμονι και μια βανιλια...με τη ραβδο τα περναμε ελαφρα..αν δεν θελουμε μεγαλα κομματια !!αφηνουμε να παγωσει την επομενη βαζουμε σε αποστειρωμενο βαζο καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Γλυκακι δροσερο

13054687_10208339496756369_1612667188_o.jpg13059583_10208339498956424_1250755611_n.jpg13059727_10208339496876372_1164055438_n.jpg13072971_10208339498396410_1336822603_o.jpg13081772_10208339496676367_1605611736_n.jpg

 

Γλυκακι δροσερο???με σαβαγιαρ ελαφρα βουτυγμενα(οχι πολυ μη μας λιωσουν)σε μαρμελαδα φραουλας ανακατεμενη με λιγο χυμο φραουλας..μετα σαντιγυ φυτικη η κρεμα γαλακτος φτιαγμενη σαντιγυ..καλυπτουμε καλα μη μεινει καμμια τρυπουλα πανω...βαζουμε παγωνει μετα τοποθετουμε κομματια φραουλας φρεσκιας η απο γλυκο γλυκο φραουλας η μια στρωση μαρμελαδα φραουλας..και μετα απο πανω ζελε φραουλα μισοπαγωμενο(σιγα σιγα για να μην φυγει κατω..γιαυτο ειπα προσεκτικα απλωμενη η σαντυγη)εγω το ζελε το ξεχασα και παγωσε λιγο παραπανω χιχιιχιχ...και δεν μου απλωθηκε οπως επρεπε Για τη φορμα αυτη..χρειαστηκα μια κρεμα γαλακτος με λιγη αχνη..ενα φακελακι ζελε φραουλα..10τεμαχια σαβαγιαρ..και μεσα εβαλα μια στρωση(2κουτ.σουπας σπιτικη μαρμελαδα φραουλα)και στο δυαλυμα που εβρεξα τα μπισκοτα(μια κουταλια της σουπας μαρμελαδα με μισο φλυτσανι χυμο φραουλας)αν δεν τρωνε παιδακια..μπορειτε να δυαλυσετε με λιγο ποτο 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12170666_10207057131098029_1426141028_n.12179461_10207057130898024_1128195434_n.12180109_10207057131418037_1936936912_n.

Φακες σημερα ασπρες με πορτοκαλι για καλυτερη απορροφηση σιδηρου!!!ενα κομματι πορτοκαλι ελαιολαδο σκορδο κρεμμυδι δαφνη αλατι πιπερι λιγο ξυδι!!πλενουμε με χοντρο αλατι τις φακες οπως ολα τα οσπρια να φυγει το χωμα..μετα πλενουμε καλα..βραζουμε πεταμε το πρωτο χερι και μετα μαγειρευουμε!! Δε ξεχναμε ποτε η πρωτη κουταλια που τρωμε να συνοδευεται με μια μπουκια ψωμι η λιγο παξιμαδι..για να μην μας πεσει βαρυς ο σιδηρος στο στομαχι)εγω κοβω κομματακια παξιμαδιου και ριχνω μεσα!!!!καλη μας ορεξη!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σπανακοκεφτεδες

11997412_10206827348913618_773880484_n.t11998315_10206827348833616_154002242_n.t

Σπανακοκεφτεδες(συνταγη του ακη)ψωμι βρεγμενο σε κρασι και καλα στυμμ.1αυγο.ανηθο. δυοσμο φετα τριμμ.κρεμμ.φρεσκο..λιγο αλευρι)μπαλιτσες και τηγανισμα !!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαραγλακια

12894585_10208122017999536_1362089044_o.jpg12896343_10208122026119739_1608141820_o.jpg12914985_10208122021959635_184858046_o.jpg12915173_10208122019559575_1938615387_o.jpg

Σαραγλακια Ανοιγω καθε φυλλο..και βαζω 2 καλαμακια μεγαλα που εχω βαλει το ενα μεσα στο αλλο και το εχω κανει μεγαλο..και το διπλωνω το φυλλο στη μεση..ριχνω διασπαρτα με πινελο βουτυρο..ριχνω γεμιση στο φυλλο(εχω ανακατεψει ζαχαρη φρυγανια κανελλα γαρυφαλλο τριμμ.λεμον.καρυδια η οτι ξηρο καρπο θελω αλλα φορες τα αφηνω σκετα αδεια και αλλες φορες νιφαδες σοκολατας..και ρολαρω..και σουρωνω και απο τη μια πλευρα και απο την αλλη να βγουν απο το καλαμακι..και οπως ειναι σουρωμενο το βαζω σε ταψακι..ενδιαμεσα ριχνω βουτυρο ..φτιαχνω ετσι μεχρι να τελειωσει το φυλλο...ψηνω στους 160βαθμους αερα για 40λεπτα μεχρι να χρυσισει να παρει χρωμα...και σιροπιαζω..ενα ζεστο ενα παγωμενο..και ριχνω τριμμ.φυστικι αιγινης η οτι ξηρο καρπο θες!!!!! Σιροπι.. Ενα ποτηρι νερο 2 ποτηρια ζαχαρη Μια φλουδα λεμονιου Μια φλουδα πορτοκ. 4 γαρυφαλλα 1 κανελλα κευλανης Μια βανιλλια Και στο τελος μια κουταλια της σουπας λεμονι

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Γαριδομακαροναδα

12443148_10208095083806198_560030543_n.jpg12895477_10208095084166207_144768679_n.jpg12919173_10208095083886200_1636738697_n.jpg

Γαριδομακαροναδα

Στις φρεσκιες γαριδες..τις περναω ελαφρα απο το τηγανη..σβηνω με ουζο η ουισκι..αφηνω να εξατμιστει..λιγο κρεμμυδι τριμμ.αλατι οσο παταει η γατα..πιπερι ταμπασκο η μπουκοβο..μαιντανο..λιγη μουσταρδα πουμαρο και μια κουταλια πελτε..βραζουν..μολις δεσει και η σαλτσα..ετοιμες...αν οι γαριδες ειναι κατεψυγμενες..τις βραζουμε για λιγο μονες τους πριν μαγειρευτουν με λιγο ξυδι και νερο..να φυγει η αμμωνια και το μαυρο..και μετα μαγειρευονται κανονικα..συνταγη απο γνωστο ουζεριπου με βγαζει παντα ασπροπροσωπη!!!!!δοκιμαστε την!!!!)

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Δροσερή κοτοσαλάτα!!

11908290_10206686161504021_1308644682_n.11910999_10206686161584023_1847537046_n.

Δροσερή κοτοσαλάτα!! (3 κομματια στήθος κοτόπουλου το οποίο το βράζω!.1 αγγούρι κομμένο κυβάκια 2 καρότα τριμμένα 1κονσέρβα μανιτάρια κομμένα κομματάκια ψιλά(αφού τα έχω τσιγαρίσει λιγάκι)2 αυγά βραστά 1 πιπεριά κέρατο μικρά κομματάκια και λίγη πράσινη πιπεριά επίσης μικρά κομμάτια και 1 βάζο μαγιονέζα και 2-3 κουτ.σούπας κέτσαπ για να γίνει πιο γλυκιά και ροζ!και από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα-τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!!καλή σας όρεξη!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Λαζανια με κρεμα γαλακτος

11998443_10206827168829116_218006693_n.t11938200_10206827169149124_773536021_n.t11349018_10206827169229126_87970090_n.th11997040_10206827169269127_1559797606_n.11998598_10206827169349129_254971253_n.t

2πακετα λαζανια η λιγκουινι βραζουμε στραγγιζουμε δεν πλενουμε..κραταμε λιγο ζουμι απο τα λαζανια που εβρασαν και φτιαχνω μια σαλτσα με pumaro αλατι πιπερι ..εχω κοψει τετραγωνα κομματακια ζαμπον η γαλοπουλα η μπεικον..και βαζω μια στρωση λαζανια..ζαμπον..τη σαλτσα..τυρια μαλακα τριμμενα..τα υπολοιπα λαζανια..ριχνω 2κρεμες γαλακτος η μια κρεμα γαλακτος και ενα κουτι γαλα..και παλι τρξμμενα τυρια..ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να παρουν χρωμα και να πιει τα πολλα υγρα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

12884452_10208095183528691_1831.jpg12900048_10208095183848699_906370137_n.jpg12910259_10208095183408688_957911983_n.jpg

5πορτοκαλια 1κιλο ζαχαρη 1ποτηρι νερο 1λεμονι το χυμο του που θα μπει στο τελος μαζι με 2 βανιλλιες..οι βανιλιες μπαινουν στο τελος για να μην πικρισει το γλυκο.. Εκτελεση Τριβω ελαφρα τα πορτοκαλια..τα πλενω καλα..μετα τα βαζω σε βραστο νερο 3με 5λεπτα στραγγιζω καλα σε..μετα τα βςζω σε πετσετες να στραγγιξουν 3ωρες...εγω τα εφτιαξα την επομενη...μετα σε κατσαρολα με βαρυ πατο βαζω τη ζαχαρη με το νερο και τα πορτοκαλια αλλα σε σιγανη φωτια για μια ωρα περιπου να βρασουν αλλα δοκιμαζω αν θελω ταυτοχρονα αν θελουν παραπανω και ξαφριζω...ετοιμο το γλυκο μας αφηνουνε παγωνει και βαζουμε την επομ.σε βαζα καλη επιτυχια Σημειωση Λοιπον πεντε πορτοκαλια μεγαλα..αν ειναι μικρα ενα παραπανω..συνηθως τοσα μπαινουν στο κιλο...ολοκληρα..και μολις περασει το τριωρο..κοβεις το κωλαρακι τους πανω κατω χαχχαχα..και μετα στη μεση και παλι αλλη μια το καθε μισο..αν ειναι πολυ μεγαλο ..αλλη μια..και.αφαιρεις και το ασπρο το κεντρικο τη φλουδα..με τα παιδακια που μας ελεγαν οι γιαγιαδες μας χαχχαχχα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12386577_10207358973163892_595376885_n.j1081399_10207358973563902_1179558200_n.j

Κολοκυθοπιτα γλυκια συνταγη κουλουριωτικη

Ζυμη 1κιλο αλευρι (μισο κιλο ασπρο..μισο κιλο σταρ) 1ποτηρι κρ.χυμο πορτοκ 1ποτ.νερ.καλαμποκελαιο 1 σφηνακι ξυδι Λιγο αλατι Νερο χλιαρο οσο παρει Αφηνω μιση ωρα να ξεκουραστει Γεμιση 6 ποτηρια νερου τριμμ.κολοκυθα καλα στιμμενη 1ποτηρι ζαχαρη 1ποτηρι σταφιδες ξανθες 1ποτηρι σταφιδες μαυρες 1ποτηρι τριμμ.χοντρο καρυδι 1ποτηρι τριμμ.καροτο Κανελλα γαρυφαλλο 1/2 φλυτζ.καφε μισοβρασμενο ρυζι Ανοιγω φυλλο..μετα σε φυλλα μικρα βαζω γεμιση απο πανω μια κουταλια γλυκ.ζαχαρη..κλεινω σε ρολλακια..αλειφω με λιγο λαδι απο πανω και ψηνω στους 180' για 20λεπτα αερα..αναλογα τον φουρνο..γινεται και σε πιτα!!!!συνταγη κουλουριωτικη σαλαμινα

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπισκοτογλυκο

11997951_10206827221510433_1558734612_n.11997381_10206827221750439_1110211277_n.

Μπισκοτογλυκο

Μπισκοτα παπαδοπουλου ολικης 2 κρεμες γιωτης βανιλλια 2κρεμες γιωτης σοκολατα ενα κουτι σαντιγυ ερμολ η 2 φακελακια σαντιγυ τρουφα τριμμενη Βρεχω τα μπισκοτα με λιγο γαλα στο οποιο εχω ριξει λιγο κονιακ φτθαχω μια στρωση βαζω τις κρεμες γιωτης οπως λεει η συσκευασια απλα εγω βαζω καστανη ζαχαρη αλλη μια στρωση μπισκοτα τις κρεμες σοκολατας παλι οπ ς λεει η συσκευσια..και μετα τη σαντιγυ μας και τελειωνω με τρουφα σοκολατας.

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Τονοσαλατα

12903870_10208094572353412_15086193.jpg

Τονοσαλατα Βραζουμε για λιγο τον αρακα και το καλαμποκι στραγγιζουμε και αφηνουμε να κρυωσει...ψιλοκοβω ανηθο..στραγγιζω 2 τονους νερου..και διαλυω με τα χερια...ανακατευω ολα μαζι και μαγιονεζα......σαλατα πολυ δροσερη και αγαπημενη

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11124167_10206241246861433_328251429_n.t1555717_10206241247061438_554665850_n.th11324120_10206153887477503_608495433_n.t11358686_10206241247221442_423864623_n.t11419931_10206153887197496_1994766135_n.11418687_10206153887277498_1433373628_n.

Κέικ ζέμπρα με λεμόνι και σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ - 1 πακέτο αλεύρι φαρίν απ - 4 αυγά - 1 Βιτάμ πλάκα 250 γρ. - 400 γρ. καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική - 250 ml γάλα - 30 ml λιμοντσέλο ή χυμός λεμονιού (προαιρετικά) - Ξύσμα 1 λεμονιού - 1 σακουλάκι ζελέ λεμονιού (αδιάλυτο) - Κακάο με το μάτι (διαλυμένο σε λίγο γάλα) ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ - 250 γρ ζάχαρη άχνη - 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού - 3 κουτ. σούπας νερό - 2-3 σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Λιώνω το Βιτάμ, το χτυπάω πολύ καλά με τη ζάχαρη, προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνω σιγά-σιγά το γάλα, το ζελέ λεμονιού, το ξύσμα, το λιμοντσέλο (ή το χυμό λεμονιού) και αφήνω για το τέλος το αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί και λίγο λιγότερο), ενώ συνεχίζω το ανακάτεμα στο μίξερ. Στο τέλος, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη για κέικ την οποία χωρίζω σε δύο ίσες ποσότητες. Στη πρώτη, προσθέτω κακάο διαλυμένο σε λίγο γάλα, ενώ τη δεύτερη ποσότητα την αφήνω ως έχει.

2. Σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή αλεύρι. Με μεγάλο κουτάλι της σούπας παίρνουμε εναλλάξ ποσότητες από τις δύο ζύμες και τις αδειάζουμε στο ταψάκι. Για παράδειγμα, 3 κουταλιές ζύμης με κακάο, 3 κουταλιές σκέτης ζύμης (αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε στη σκέτη ζύμη να ρίξουμε 1-2 σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής). Ψήνουμε το κέικ στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30 με 40 λεπτά ανάλογα και με το φούρνο ή στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.

3. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει το μείγμα την κατάλληλη υφή για να μπορεί να απλωθεί (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη άχνη ζάχαρη). Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 κίτρινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής για δώσουμε χρώμα στο γλάσο. Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο, ενώ μπορούμε επίσης να έχουμε λιώσει σοκολάτα κουβερτούρα και να κάνουμε επιπλέον σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού μας. Καλή επιτυχία!

Χρόνος εκτέλεσης: Μερίδες:

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12025411_10207134587074380_195895972_n.t12212230_10207134586914376_1527923929_n.12212534_10207134586994378_1757939138_n.

Παξιμαδακια πορτοκαλιουγια τον καφε μας

Συνταγη 4φλ.καλαμποκελαιο 2φλ.ζαχαρη 1φλ.κονιακ 1φλ.πορτοκαλαδα 2φακ.μπεικιν Ξυσμα πορτοκαλιου 1φλυτζ.σουσαμι 2κιλα αλευρι αλατινη γ.ο.χ. μπορει και λιγοτερο Η ζυμη ναναι μαλακια Βγαινουν 50τμχ

Ψηνω 180αερα σε φρατζολακια χαραγμενα οχι ομως μεχρι κατω ψηνω μετα βγαζω ανοιγω οπως στη φωτογρ.να στεγνωσουν και μεσα καλη επιτυχια!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλατα τορτελινια

11992507_10206827056506308_1145665823_n.

 

2 πακετα τορτελινια τυριων ενα φλυτζανι κομμενο λαχανο ενα φλυτζανι κομμενο μαρουλι προαιρετικα μανιταρια και μπεικον ψιλοκομμενα και περασμενα απο αντηκολ.τηγ.αγγουρακι κομμενο κατοτο τριμμενο καπαρη τζενταρ κομματακια καπνιστο κομματακια εμενταλ κομματακια μαγιονεζα και λιγη κετσαπ να γινει ροζ κα να γλυκανει η μαγιονεζα ανακατευουμε και ριχνουμε και λιγη τριμμενη παρμεζανα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

12167212_10207033460666283_1095654098_n.12168018_10207033460746285_78777403_n.th12167156_10207033472866588_2052774134_n.12170605_10207033460306274_1488551794_n.

Σουτζουκακια σμυρνεικα αλλα ψητα στο φουρνο

Κιμα.μοσχαρισιος αλατι πιπερι κυμινο σκορδο και το ψωμι σε κοκκινο κρασι καλα στιμμενο Η φρυγανια τριμμενη και απλα λιγο κρασι στη ζυμη Εχω βαλει στο πυρεξ η στο ταψακι μας φρεσκια τοματα τριμμενη τοματακια μικρα ολοκληρα λιγο πελτε και pumaro νερακι ελαιολαδο μπαχαρι κανελλα ξυλο και ενα καρφακι γαρυφαλλο επισης λιγο κυμινο και σκορδο τριμμενο αποξηραμενο η μια σκελιδα χωρις τη φυτρα στη μεση βαζω στο φουρνο να παρει βρασει η σαλτσα..μολις παρει βραση μετα απο κανα δεκαλεπτο βαζω και τα σουτζουκακια μου μεσα χωρις να τα εχω περασει απο το τηγανι...και τα βαζω και τα ψηνω ολα μαζι!!!!τα γυρναω ενδιαμεσα καποιες φορες τα σουτζουκακια!!σερβιρουμε η με ρυζι ασπρο η με πατατουλες τηγανιτες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

×
×
  • Create New...