Jump to content

Ζωγραφιες μαγειρικης

  • καταχωρήσεις
    48
  • σχόλια
    2
  • εμφανίσεις
    5.066

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της Ευαγγελιας Κωστοπουλου Φρουσιου

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

11997333_10206827354833766_176233070.thu11995499_10206827354953769_1148409121_n.11992546_10206827354993770_748361771_n.t11998069_10206827355033771_2138059607_n.11994287_10206827356233801_1329880243_n.11922908_10206827356553809_835486863_n.t11995683_10206827355993795_867753845_n.t

Υλικα Σαβαγιαρ Ζελε ανανα Κονσερβα ανανα Σαντιγυ Ποσοτητες αναλογα το ταψακι σας!!εγω εβαλα απο 2 συσκευασιες το καθενα για ενα ταψι μακροστενο μεγαλο! Σαβαγιαρ τα οποια τα βρεχουμε ελαφρα και γρηγορα για να μη μας σπασουν με λιγο γαλα στο οποιο εχουμε ριξει και λιγο κονιακ!!στρωνουμε στο ταψακι μας..εχουμε φτιαξει σαντιγυ την οποια την στρωνουμε παρα πολυ καλα και προσεχουμε να μην αφησουμε καποια τρυπουλα..(γιατι οταν βαλουμε το ζελε θα παει κατω και δεν θελουμε)το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει λιγο..το βγαζουμε και τοποθετουμε εναν εναν τον ανανα διπλα διπλα (αν θελουμε στη τρυπουλα του ανανα βαζουμε ενα αμυγδαλο η καρυδι)οχι με δυναμη και μας δημιουργηθουν τρυπουλες βαζουμε στο ψυγειο..εχουμε ηδη φτιαξει ζελε ανανα απο το ζουμι της κονσερβας και το υπολοιπο νερο μεχρι την απαιτουμενη δοσολογια που αναγραφεται στο κουτι του ζελε!!και το εχουμε στο ψυγειο να φτασει στο σημειο της πηξης στη μεση..και μολις ειναι ετοιμο το ριχνουμε στο ταψακι σιγα σιγα να παει παντου ομοιομορφα!!!Αφηνουμε στο ψυγειο κανα 3 ωρο..οσο πιο πολυ τοσο καλυτερο!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Κεικ φραουλα ολο αρωμα!

12048610_10206937928078028_500985001_n.t12048799_10206941040835845_823068247_n.t12071481_10206937927718019_851549452_n.t12071837_10206937927358010_181882860_n.t12077131_10206941041475861_1232608808_n.

Κεικ φραουλα ολο αρωμα!

το γνωστο κεικ της φαρινας με 2 αυγα..και αντι για ζαχαρη μαρμελαδα φραουλα(δικη μου σπιτικη) και ενα φακελακι ζελε αδιαλυτο(επειδη μας αρεσει ναναι πιο νωπο)

Συνταγη 1φαρινα 3μεγαλα η 4 αυγα μικρα αυγα Ενα βιταμ 260γαλα Μαρμελαδα οσο το τρωτε γλυκο(εγω εβαλα μισο φλυτζανι περιπου) Και ενα φακελακι ζελε αδιαλυτο φραουλα Και μολις ψηθει ριχνω απο πανω λιγη φραουλα παλι μαρμελαδα σαν γλασσο♡ Ψηνω στον αερα για 40'στους 180βαθμ.αναλογα τον φουρνο Και.μπορειτε με οποιοδηποτε φρουτο..τη προηγουμενη το ειχα φτιαξει με μπανανα..οπως και με το λεμονι ειναι τελειο

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Το γλυκο της αμαρτιας

12022978_10206888610885129_479376557_n.t12028989_10206888611365141_924305708_n.t12033612_10206888610925130_1945439403_n.12047429_10206888611485144_189604626_n.t12048509_10206888611245138_1367845383_n.

Σφολιατα..το ψηνουμε σε αερα μεχρι να παρει χρωμα!!!ριχνω καστανη ζαχαρη και κανελλα!!!και ψηνω!!!βγαζω αφηνω να κρυωσει..φτιαχνω μους λευκη..η σαντιγυ..μολις γινει ριχνω τριμμ. πορτοκαλι και βαζω στο ψυγειο!!!!και βαζω στρωσεις στρωσεις και γαρνιρω με γλυκο φραουλα!!!!ολη η αποκορυφωση ειναι συνδυασμος τριμμ.πορτοκαλιου στη κρεμα με συνδυασμο γλυκο φραουλας!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Ελιωτη η ελιοψωμο

  • 12016680_10206882017840307_1674741261_n.12025313_10206882017600301_850842632_n.t

    Για το ψωμι 3ποτηρια αλευρι 1κουταλακι γλ.αλατι 1κουτ.γλ.ζαχαρη 1κουτ.σουπ.μαγια

    Μειγμα με ελιες Ελιες ψιλλοκομμ.χωρις το κουκ. 2 ψιλοκ.φρ.κρεμμ. Ψιλοκομ.μαιντανο Εκτελεση Ριχνουμε.το αλευρι σενα μπωλ μαζι με αλατι και ζαχ.διαλυουμε τη μαγια σε φλυτζ.χλιαρο νερο και το αδειαζουμε στο αλευρι.αρχιζουμε να βαζουμε νερο οσο μας παρει!!ζυμωνουμε καλα(εγω το εβαλα στον αρτοπαρασκ.)μετα κοβουμε την ζυμη μας σε μικρα κομματια και ριχνουμε το μειγμα με τις ελιες και ζυμωνουμε ολα μαζι,σκεπαζουμε το μειγμα μας και το αφηνουμε να ξεκουραστει 30με 45 και να φουσκωσει..(εγω δεν το αφησα)βιαζομουν χαχαχχα..τοποθετουμε το μειγμα μας σε πυρεξ η λαδοκολλα και ψηνουμε στους 150 για 40 50' εγω το εψησα αερα στους 160 μιση ωρα και κανα πενταλεπτο..σημειωση ο φουρνος εχει προθερμανθει στους 180πριν ψησουμε και μετα χαμηλωνουμε! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     
  •  
cook

Σπανακοκεφτεδες

11997412_10206827348913618_773880484_n.t11998315_10206827348833616_154002242_n.t

Σπανακοκεφτεδες(συνταγη του ακη)ψωμι βρεγμενο σε κρασι και καλα στυμμ.1αυγο.ανηθο. δυοσμο φετα τριμμ.κρεμμ.φρεσκο..λιγο αλευρι)μπαλιτσες και τηγανισμα !!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σπανακόρυζο

11994458_10206827349313628_1946636594_n_11998624_10206827349073622_190473791_n_(

Το αγαπημενο φαγητο του ποπαι μας με πολλα και διαφορετικα αρωματα ακομη και για τους πιο δυσκολους που δεν το τρωνε(σπανακόρυζο) Σπανακι καλα καθαρισμενο και πλυμενο'βραζουμε και πεταμε το πρωτο νερο,εχω ψιλοκοψει ανηθο κρεμμυδακι φρεσκο..τσιγαριζω μαζι με το σπανακι..και το ρυζι(κιτρινο)ελαφρα με μια κουταλια της σουπας λαδι..ριχνω ζεστο νερο να μην σταματησει το ψησιμο..βαζω ενα μπαχαρι μια κανελλα ξυλο αλατι πιπερι..μισο pumaro η ενα μικρο..και μαγειρευω μεχρι να δουμε οτι το ρυζι ειναι ενα βημα πριν γινει κλεινω το ματι για να μην λασπωσει και το αφηνω για πεντε λεπτα να κατσει..που λεω εγω χιχιχι..σερβιρουμε στο πιατο και στιβουμε λιγο λεμονι!!!ετοιμοι να το φαμε λοιπον για να φτιαξουμε πολλα μπρατσα!!!!σερβιρεται πολυ ωραια με σπανακοκεφτεδες και φετα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπουγιουρντι τζιζ σε πηλινο

11997452_10206827366394055_373166445_n.t12007082_10206827367234076_803876641_n.t12007299_10206827365434031_1320894564_n.

Μπουγιουρντι τζιζ σε πηλινο

Φετα τριμμενη..τοματα τριμμενη..βασιλικο..πιπερια καυτερη κομματακια ψιλα..και τυρια τριμμενα μαλακα..και μιση κουταλια της σ.ελαιολαδο κλεινω το καπακι και ψηνω στο φουρνο περιπου 20 λεπτα..ανοιγω το καπακι για 5λεπτα να παρει χρωμα και να πιει το ζουμι..σερβιρω με το καπακι κλειστο..γιαρχη..εχω κοψει μπουκιτσες ψωμακι το οποιο το εχω ψησει ελαφρα στο φουρνο και σερβιρω μαζι..εκει ανοιγουμε το καπακι..και αρχιζουν οι βουτες χιχιχιχι

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Ιμαμ με ψητες μελιτζανεs

11995494_10206827374954269_1794077444_n.

 

Ιμαμ με ψητες μελιτζανεs

Μελιτζανες χαραγμενες και ψηνω στη λαδοκολλα...βαζω στο πυρεξ..φρεσκια τοματα τριμμενη,σκορδο,μαιντανο,κρεμμυδι τριμμενο,αλατι πιπερι λιγη ζαχαρη λογω φρεσκιας τοματας,δυοσμο,και μια σαλτσα απο pumaro μια κουταλια πελτε και λιγη στιμμενη τοματα και μια κουταλια της σουπας λαδι στη σαλτσα..και περιχυνω τις μελιτζανες και ψηνω μεχρι να πιει ολα τα υγρα το φαγητο!!!

cook

11124167_10206241246861433_328251429_n.t1555717_10206241247061438_554665850_n.th11324120_10206153887477503_608495433_n.t11358686_10206241247221442_423864623_n.t11419931_10206153887197496_1994766135_n.11418687_10206153887277498_1433373628_n.

Κέικ ζέμπρα με λεμόνι και σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ - 1 πακέτο αλεύρι φαρίν απ - 4 αυγά - 1 Βιτάμ πλάκα 250 γρ. - 400 γρ. καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική - 250 ml γάλα - 30 ml λιμοντσέλο ή χυμός λεμονιού (προαιρετικά) - Ξύσμα 1 λεμονιού - 1 σακουλάκι ζελέ λεμονιού (αδιάλυτο) - Κακάο με το μάτι (διαλυμένο σε λίγο γάλα) ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ - 250 γρ ζάχαρη άχνη - 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού - 3 κουτ. σούπας νερό - 2-3 σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Λιώνω το Βιτάμ, το χτυπάω πολύ καλά με τη ζάχαρη, προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνω σιγά-σιγά το γάλα, το ζελέ λεμονιού, το ξύσμα, το λιμοντσέλο (ή το χυμό λεμονιού) και αφήνω για το τέλος το αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί και λίγο λιγότερο), ενώ συνεχίζω το ανακάτεμα στο μίξερ. Στο τέλος, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη για κέικ την οποία χωρίζω σε δύο ίσες ποσότητες. Στη πρώτη, προσθέτω κακάο διαλυμένο σε λίγο γάλα, ενώ τη δεύτερη ποσότητα την αφήνω ως έχει.

2. Σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή αλεύρι. Με μεγάλο κουτάλι της σούπας παίρνουμε εναλλάξ ποσότητες από τις δύο ζύμες και τις αδειάζουμε στο ταψάκι. Για παράδειγμα, 3 κουταλιές ζύμης με κακάο, 3 κουταλιές σκέτης ζύμης (αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε στη σκέτη ζύμη να ρίξουμε 1-2 σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής). Ψήνουμε το κέικ στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30 με 40 λεπτά ανάλογα και με το φούρνο ή στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.

3. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει το μείγμα την κατάλληλη υφή για να μπορεί να απλωθεί (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη άχνη ζάχαρη). Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 κίτρινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής για δώσουμε χρώμα στο γλάσο. Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο, ενώ μπορούμε επίσης να έχουμε λιώσει σοκολάτα κουβερτούρα και να κάνουμε επιπλέον σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού μας. Καλή επιτυχία!

Χρόνος εκτέλεσης: Μερίδες:

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11749462_10206480702847683_1747701777_n.

Μαρινάρω από βραδύς τα μπουτάκια σε μέλι κρασί μουστάρδα αλάτι και λίγο πιπέρι!!Τα κλείνω καλα και βάζω στο ψυγείο!!Την άλλη μέρα βάζω στην γάστρα πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια η κύβους μεγάλους!!φτιάχνω μια σάλτσα από ελαιόλαδο νερό μέλι μουστάρδα λεμόνι πορτοκάλι(1και 1στυμμένα)λιγο δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι (αν κάποιος δεν τρώει το δενδρολίβανο βάζει ρίγανη)και περιχύνω τις πατάτες(το ζουμάκι να καλύπτει το μισό φαγητό)βάζουμε και τα μπουτάκια πάνω από τις πατατούλες!προσθέτω αν θέλω και άλλο λίγο αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο.κλείνω το καπάκι της γάστρας και ψήνω στον αέρα περίπου 2ώρες η αντιστάσεις 2 1/2 στους 180βαθμ.μόλις ετοιμαστεί αφαιρώ το καπάκι της γάστρας και αφήνω να πάρει λίγο χρώμα!!αν δεν έχω γάστρα βάζω ταψί και κλείνω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Τρουφακια η απολυτη αισθηση

12023146_10206872847931065_685314941_n.t12026486_10206872177914315_581845446_n.t12042000_10206872847651058_1010936426_n.

Τρουφακια η απολυτη αισθηση 1 βιταμ το μισο 1 φλυτζ.τσαγιου ζαχ.εγω βαζω καστανη 1φλυτζ.τσ.γαλα εβαπ. 1κουτ.σουπ.κανελλα 1 και μισο κουτ.σ.κακαο 350 γρ.τρουφα η αμυγδαλα τριμμ. 200γρ.καρυδια ψυχα 17μπισκ.τετραγωνα παπαδ. 7φρυγανιες ελιτ

Εκτελεση Βιταμ ζαχαρη κανελλα στη κατσαρολα να λιωσουν..μετα προσθετω ολα τα υπολοιπα τριμμενα..φρυγ.μπισκ.καρυδια κακαο γαλα...και αφηνω να παγωσει..μετα κανω μπαλακια και βαζω απεξω οτι θελω

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11995552_10206827266911568_1854280303_n.12007022_10206827266991570_1234162145_n.

Φυστικια φρεσκα

 

Πως τα φτιαχνουμε ψητα

Τα βαζουμε σε νερο καμμια ωρα να μαλακωσουν για να ανοιξουμε τα κλειστα και να ετοιμασουμε για ψησιμο..τα στραγγιζουμε..βαζουμε αλατι χοντρο και ξινο..η λεμονι αν δεν εχουμε ξινο...βαζουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα και ψηνουμε κανα διωρο και πιο λιγο αλλα τα ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινη κουταλα..μολις ειναι ετοιμα και εχουν παρει χρωμα..βγαζουμε σκεπαζουμε με πετσετα..αφηνουμε να κρυωσουν καλα...και τοποθετουμε σε μια μαξιλαροθηκη μετα σε ταπερ και ψυγειο...διατηρουνται παρα πολυ καιρο ολοφρεσκα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλιγκαρια της γιαγιας

11995633_10206827241310928_1253237237_n.11997501_10206827241510933_2135509849_n.11998225_10206827241430931_98404939_n.th11999923_10206827241630936_1012166542_n.12167155_10207033502427327_1537422794_n.12170184_10207033502267323_570349697_n.t

Σαλιγκαρια της γιαγιας

Εχω κανει ολη τη διαδικασια του καθαρισματος αναμονης ξανακαθατισματος σαλιγκαριων..πρωτο βρασιμο και πεταμα...και αρχιζουμε το κανονικο μαγειρεμα..φτιαχνω σαλτσα pumaro πελτε και φυσικη τοματα λιγη ζαχαρη αλατι πιπερι μπαχαρι κανελλα και μπολικα κρεμμυδια...τσιγγαριζω με λιγη ζαχαρη...σβηνω με μια κουταλια μικρη κρασι γλυκο..και προσθετω νερο...αφηνω να βρασει η σαλτσα κανα 10λεπτο *και προσθετω τα σαλιγκαρια..και αφηνω καμμια ωρα..αλλα να εχει μεινει λιγη σαλτσα για βουτες χαχαχα καλη επιτυχια

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Μπισκοτογλυκο

11997951_10206827221510433_1558734612_n.11997381_10206827221750439_1110211277_n.

Μπισκοτογλυκο

Μπισκοτα παπαδοπουλου ολικης 2 κρεμες γιωτης βανιλλια 2κρεμες γιωτης σοκολατα ενα κουτι σαντιγυ ερμολ η 2 φακελακια σαντιγυ τρουφα τριμμενη Βρεχω τα μπισκοτα με λιγο γαλα στο οποιο εχω ριξει λιγο κονιακ φτθαχω μια στρωση βαζω τις κρεμες γιωτης οπως λεει η συσκευασια απλα εγω βαζω καστανη ζαχαρη αλλη μια στρωση μπισκοτα τις κρεμες σοκολατας παλι οπ ς λεει η συσκευσια..και μετα τη σαντιγυ μας και τελειωνω με τρουφα σοκολατας.

 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ !!!

11998149_10206827190869667_1405880836_n.11997132_10206827191029671_227903413_n.t11996956_10206827190469657_1819725406_n.11348913_10206827191349679_1038711036_n.11999867_10206827191269677_1012209654_n.11997848_10206827191669687_1745884541_n.

Τριμμενο μπισκοτο ορεο και φουντουκια και λιγο βιταμ..και κανουμε τη βαση..απλωνω λιγη μαρμελαδα φραουλα..μετα φτιαχνω μια κρεμα γιωτης σοκολατα οπως γραφει η συσκευασια..μετα φτιαχνω καρδουλες με κουπ κατ με τρουφα κομματακια φραουλας (εχω ηδη φτιαξει ζελε φραουλα και τον εχω στο ψυγειο να πηξει λιγο δηλ.στη μεση του πηξιματος)και το ριχνω σιγα σιγα απο πανω..βαζω στο ψυγειο και αφηνω να παγωσει εντελως

11997848_10206827191669687_1745884541_n.

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

 

cook

Λαζανια με κρεμα γαλακτος

11998443_10206827168829116_218006693_n.t11938200_10206827169149124_773536021_n.t11349018_10206827169229126_87970090_n.th11997040_10206827169269127_1559797606_n.11998598_10206827169349129_254971253_n.t

2πακετα λαζανια η λιγκουινι βραζουμε στραγγιζουμε δεν πλενουμε..κραταμε λιγο ζουμι απο τα λαζανια που εβρασαν και φτιαχνω μια σαλτσα με pumaro αλατι πιπερι ..εχω κοψει τετραγωνα κομματακια ζαμπον η γαλοπουλα η μπεικον..και βαζω μια στρωση λαζανια..ζαμπον..τη σαλτσα..τυρια μαλακα τριμμενα..τα υπολοιπα λαζανια..ριχνω 2κρεμες γαλακτος η μια κρεμα γαλακτος και ενα κουτι γαλα..και παλι τρξμμενα τυρια..ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να παρουν χρωμα και να πιει τα πολλα υγρα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλατα τορτελινια

11992507_10206827056506308_1145665823_n.

 

2 πακετα τορτελινια τυριων ενα φλυτζανι κομμενο λαχανο ενα φλυτζανι κομμενο μαρουλι προαιρετικα μανιταρια και μπεικον ψιλοκομμενα και περασμενα απο αντηκολ.τηγ.αγγουρακι κομμενο κατοτο τριμμενο καπαρη τζενταρ κομματακια καπνιστο κομματακια εμενταλ κομματακια μαγιονεζα και λιγη κετσαπ να γινει ροζ κα να γλυκανει η μαγιονεζα ανακατευουμε και ριχνουμε και λιγη τριμμενη παρμεζανα

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Σαλατα μαυροματικα

11994372_10206827000664912_185214762_n.t11998445_10206826999104873_1199660735_n.11998719_10206826998984870_166580969_n.t

Σαλατα μαυροματικα

Βραζω τα μαυροματικα..πεταω το πρωτο χερι..και τα βραζω παλι και στο δευτερο χερι βαζω λιγο αλατι και ενα κομματι πορτοκαλι!!!στη χυτρα 10 το πολυ!!!τα βαζω σε μια πιατελα..ελαιολαδο λευκο πιπερι ανηθο κρεμμυδακι τοματα ροκα μαρουλι ψιλοκομμενα!!!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Δροσερή κοτοσαλάτα!!

11908290_10206686161504021_1308644682_n.11910999_10206686161584023_1847537046_n.

Δροσερή κοτοσαλάτα!! (3 κομματια στήθος κοτόπουλου το οποίο το βράζω!.1 αγγούρι κομμένο κυβάκια 2 καρότα τριμμένα 1κονσέρβα μανιτάρια κομμένα κομματάκια ψιλά(αφού τα έχω τσιγαρίσει λιγάκι)2 αυγά βραστά 1 πιπεριά κέρατο μικρά κομματάκια και λίγη πράσινη πιπεριά επίσης μικρά κομμάτια και 1 βάζο μαγιονέζα και 2-3 κουτ.σούπας κέτσαπ για να γίνει πιο γλυκιά και ροζ!και από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα-τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!!καλή σας όρεξη!!

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

11920464_10206759902507500_191923082_n.t11940226_10206759902107490_228315298_n.t11920276_10206759902707505_1837926872_.t11759491_10206759902787507_1145652068_.t11948139_10206759902187492_175188926_n.t

Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες Ένα χταπόδι 10πατάτες 1pumaro μικρό 1κανέλλα ξύλο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι μόνο στις πατάτες μια κουταλιά σούπας Πιπέρι μισή κουταλιά 1μπαχάρι 1ποτήρι του νερού νερό Όχι παραπάνω γιατί βγάζει το χταπόδι Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι αφήνω μια ώρα και μετά βγάζω το καπάκι και αφήνω να πιει το υπόλοιπο ζουμάκι!!! 1 1/2 ώρα ψήσιμο Σημείωση.το χταπόδι δεν το βράζω!! Το χταπόδι είναι 11/2 κιλό.βγαινει 4 μεριδες

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Ζελε ουρανιο τοξο

11778135_10206759860546451_2126905662_n.11911700_10206759861226468_871167495_n_(11911700_10206759861226468_871167495_n.t

Ζελε ουρανιο τοξο(μωβ.πρασινο.κοκκινο.κιτρινο)(μπανανα ανανα κερασι)για να βγει το μωβ στο κοκκινο ζελε(κερασι)εβαλα λιγο μπλε χρ.ζαχ'για να βγει το πρασινο εβαλα στο κιτρινο ζελε(μπανανα)λιγο μπλε χρ.ζαχαρ.

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

cook

Pan cakes με αχλαδι

11349838_10206759820985462_146279330_n.t11933057_10206759820425448_1051120724_n.

 

Pan cakes με αχλαδι(1κουπα αλευρι γ.ο.χ.1 κουπα γαλα 1 αυγο 2 αχλαδια τριμμενα η κομματια λεπτα 1 βανιλλια)και σε αντικολ.τηγανι με 2 κουταλιες βιταμ βαζουμε κουταλιες κουταλιες και ετοιμες!!σερβιρονται με μελι και κανελλα και γιαουρτι!!εγω εβαλα και τριμμενα καρυδια απο πανω!!γινονται και με μηλο!! 

Δημιουργός Συνταγής

Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου

 

×
×
  • Create New...