Jump to content
  • καταχωρήσεις
    2
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    747

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΧΡΟΝΗ 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

1908040_10203293726143185_51616798969557

Τσιπουρα με λαχανικα και σαλτα λεμονιου

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 τσιπουρες φιλεταρισμενες

 

2 πιπεριες

 

1 κρεμμυδι

 

1 κολλοκυθακι

 

1 καροτο

 

4 μανιταρια sapignon de pari

 

ελαιολαδο

 

αλατι

 

πιπερι

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

 

4 πατατες

 

3 καροτα

 

αλατι

 

πιπερι

 

ζωμος λαχανικων η νερο για το βρασιμο(οσο τα υλικα τοσο ζωμο-νερο)

 

σπυρι κολιανδο

 

ξυσμα πορτοκαλι

 

βουτυρο κυβακια παγωμενο(οσο τα υλικα)

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

3 λεμονια

 

3 κουταλιες μουσταρδα

 

2 κουταλιες μελι (η κατα προτημηση)

 

κορν φλαουρ

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

 

Κοβουμε πατατες και καροτα σε ισομεγεθη κομματια.

 

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε λιγο απο το βουτυρο τα καροτα αλατι πιπερι κολιανδρο ξυσμα πορτοκαλι και σε χαμηλη φωτια με καπακι ανακατεβουμε για 5 λεπτα.

 

Επειτα ριχνουμε ολο τον ζωμο τις πατατες και αλατι και αφηνουμε να βρασουν χωρις καπακι.

 

Μολις ειναι ετοιμα σουρωνουμε και περναμε απο πολυ ψιλη σιτα σε ενα κατσαρολακι μολις το περασουμε ολο και καροτο και πατατες ανακατευουμε με το κατσαρολακι πανω στο ματι για να εξατμιστει το πολυ νερο.
Αποσυρουμε απο το ματι και ριχνουμε τα κυβακια βουτυρο σιγα σιγα και χωρις πλεων η θερμοκρασια να ξεπερασει τους 52 βαθμους και κοψει το βουτυρο.

 

Το δουλευουμε συνεχομενα μεχρι να δουμε οτι η υφη του γινετε κρεμωδες.

 

Σκεπαζουμε με εφαπτωμενη μεμβρανη και αφηνουμε στην ακρη

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

Σε ενα μπολ βαζουμε το λεμονι την μουσταρδα και το μελι χτυπαμε με το μπιμερ να διαλυθουνε πολυ καλα και δοκιμαζουμε για να το φερουμε στην γευση μας.

 

Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το μιγμα και το βαζουμε πανω στην φωτια μεχρι να παρει βραση.

 

Σε ενα μπολακι βαζουμε κορν φλαουρ και νερο και το διαλυουμε .

 

Ριχνουμε το μιγμα του κορν φλαουρ μεσα στο μιγμα που βραζει ΠΑΡΑ πολυ λιγο καθε φορα μεχρι να δεσει στο σημειο που θελουμε εμεις.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

Ψιλοκοβουμε ολα τα λαχανικα μας και σε ενα τηγανι που εχουμε προσθεσει ελαιολαδο τα βαζουμε ενα ενα ξεχωριστα αποσυροντας σε χαρτι κουζινας το καθενα λιγο πριν να ειναι ετοιμο.

 

Τελος βαζουμε ολα τα λαχανικα στο τηγανι μας προσθετουμε αλατι πιπερι και μολις ειναι ετοιμα αποσυρουμε απο την φωτια και βαζουμε ενα με δυο κυβακια βουτυρο ανακατευοντας μεχρι να γυαλισουν τα λαχανικα μας

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

 

Σε ενα ξυλο κοπης βαζουμε τα φιλετα τις τσιπουρας και με ενα μαχαιρι χαραζουμε απο την μερια του δερματος και αλατοπιπερονουμε.

 

Ζεστενουμε λαδι σε ενα τηγανι και ριχνουμε την τσιπουρα με την μερια του δερματος κατω και τηγανιζουμε εναμιση με δυο λεπτα

 

 

 

Τελος βαζουμε τον πουρε και τα λαχανικα στο πιατο ξαπλωνουμε πανω την τσιπουρα ραντιζουμε με την σαλτσα και ριχνουμε φυλλαρακια ριγανης η φυλλαρακια απο θυμαρι

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ

cook

11951789_10203245642741130_5800941650786

Χοιρινο με αρρωματικα και BBQ

 

 

 

Υλικα

 

2 kg μπουτι χοιρινο χωρις κοκκαλο

 

350g κετσαπ

 

200ml ελαιολαδο

 

70g ξυδι βαλσαμικο

 

20g μελι

 

αλατι

 

πιπερι

 

παπρικα σκονη

 

3 ματσακια φρεσκο δενδρολιβανο

 

3 ματσακια φρεσκια ριγανη

 

3 ματσακια φρεσκο θυμαρι

 

3 σκελιδες σκορδο 

 

1 ποτηρι κοκκινο κρασι

 

(σπαγκος για το δεσιμο)

 

 

Εκτελεση

Προθερμενουμε τον φουρνο στους 200

 

Σε ενα ξυλο κοπης με ενα κοφτερο μαχαιρι ανοιγουμε το μπουτι ωστε να γινει επιπεδο αν δεν μπορουμε να το κανουμε μπορουμε οταν το αγορασουμε απο τον χασαπη να του ζητησουμε να μας το ανοιξει αλατοπιπερονουμε και αφηνουμε στην ακρη.

 

Σε ενα μπολ ριχνουμε κετσαπ ελαιολαδο ξυδι αλατι πιπερι παπρικα μελι και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθει η μαριναδα δοκιμαζουμε και το φερνουμε στις γευσεις μας.

 

Επειτα αλειφουμε ολο το μπουτι με την μαριναδα το κλεινουμε και το δενουμε με τον σπαγκο σφιχτα αφηνουμε για μια ωρα να μαριναριστει στο ψυγειο σκεπασμενο με μεμβρανη (οτι μαριναδα περισεψε την κραταμε).

 

Σε ενα τηγανι βαζουμε ελαιολαδο ριχνουμε το σκορδο σπασμενο αλλα χωρις να το ξεφλουδισουμε και λιγο απο το καθε μυρωδικο ενα με δυο κλαδακια μολις ζεσταθει αρκετα το λαδι περνουμε το μπουτι και το θωρακιζουμε δηλαδη το γυριζουμε απο ολες τις πλευρες για να παρει χρωμμα και ταυτοχρονα μπορουμε να γυρουμε το τηγανι και με ενα κουταλι να παρουμε το λαδι και να ριχνουμε απο την αντιθετη μερια απο αυτη που θωρακιζεται.

 

Μολις θωρακιστει το βγαζουμε απο το τηγανι και αφηνουμε στην ακρη.Σε ενα ταψι απλωνουμε κατω ολα τα μυρωδικα μας και πανω σε αυτα ξαπλωνουμε το μπουτι επειτα ριχνουμε ενα ποτηρι κοκκινο κρασι σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στον φουρνο για μια με μιαμιση ωρα αναλογως το κομματι βλεπουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα και αν μας εχει περισσεψει μαριναδα την αληφουμε πανω του οσο ψηνεται μολις ειναι ετοιμο του δινουμε χωρις αλουμινοχαρτο λιγο χρονο για να παρει χρωμμα.

 

Βγαζουμε απο τον φουρνο αφηνουμε 5 λεπτα να ξεκουραστει κοβουμε και αποσυρουμε τον σπαγκο και με ενα κοφτερο μαχαιρι κοβουμε σε φετες.

 

TIP: Οτι υγρα υπαρχουν στο ταψι μπορουμε να τα σουρωσουμε να βγαλουμε το πολυ λαδι και περιχυσουμε με αυτο το μπουτι

 

Μπορουμε να σερβιρουμε με πουρε με ψητα λαχανικα αλλα μπορουμε να το χρησιμοπιησουμε για οταν θα θελησουμε να κανουμε ενα σαντουιτς 

 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ

×
×
  • Create New...