Jump to content

ARISTON ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • καταχωρήσεις
    5
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.791

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

ΟΙ συνταγές με προιοντα ARISTON 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

IY0304_Brazilian-Codfish-B.jpg

 

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι (μείον δύο κουταλιές)
1/4 κουταλάκι σόδα (στη μύτη)
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
ARISTON ,όσο χρειαστεί  για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση :
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ARISTON στο τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα που ετοιμάσαμε στο μπώλ στο τηγάνι μας και τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.

 

ΠΗΓΗ 

aristonkitchen.gr

 

cook

1aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα ή κουρού

300 γρ λουκάνικα cocktail

400 γρ μπρόκολο σε μπαστουνάκια

350 γρ κασέρι

3 κουταλιές ARISTON

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε για 6-7 λεπτά το μπρόκολο και το σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ARISTON  και σωτάρουμε λίγο το μπρόκολο. Το αλατοπιπερώνουμε και με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε ένα μπωλ. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λουκάνικα κομμένα στη μέση και τα ρίχνουμε στο μπωλ με το μπρόκολο, αφού τα στραγγίξουμε με τρυπητή κουτάλα. Τρίβουμε το κασέρι και το προσθέτουμε. Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τη σφολιάτα. Βάζουμε σε κάθε φύλλο τη μισή γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολλό.

Βάζουμε τα 2 ρολλά μας σε ένα pyrex που το έχουμε αλείψει με ΑRISTON  με την ένωση  προς τα κάτω,για να μην ανοίξουν . Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια των ρολλών .  Αλείφουμε με λίγο χτυπητό αυγό και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

ΠΗΓΗ 

aristonkitchen.gr

 

cook

Σπετζοφάϊ με Μανιτάρια

1aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

 

Υλικά

400 γρ λουκάνικα χωριάτικα ή με πράσο

1κρεμμύδι

1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά

1 κονσέρβα τοματάκια

1 κουταλάκι ζάχαρη

1-2 φύλλα δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο

5-6 κουταλιές λευκό κρασί

1 καυτερή πιπεριά

1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ

100 γρ μανούρι

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ΑΡΙΣΤΟΝ, το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη δάφνη και τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα τοματάκια, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά για να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε.

 

ΠΗΓΗ 

aristonkitchen.gr

cook

Φέτα σε Φύλλο Κρούστας

fetakroysta.jpg

 

Φέτα σε Φύλλο Κρούστας

Υλικά

2 φύλλα κρούστας

2 κομμάτια φέτας τετράγωνα

50 γρ ARISTON (2 κουταλιές )

1 μικρή πράσινη πιπεριά

3 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά ξύδι

Σουσάμι

Λίγο ελαιόλαδο

Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και στο κέντρο τους τοποθετούμε τη φέτα. Τρυπάμε το τυρί με ένα πηρούνι και πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίγανη και λίγη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Διπλώνουμε τη φέτα και κολλάμε το φύλλο με   λίγο λειωμένο ARISTON. Βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές ARISTON και ροδίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 3 κουταλιές μέλι με 1 κουταλιά ξύδι. Περιχύνουμε τα πακετάκια μας και αφού τα ψήσουμε στο φούρνο ,πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι καβουρδισμένο

ΠΗΓΗ 

aristonkitchen.gr

cook

ΕΛΕΝΗ ,11-12-2014 -Πέμπτη –ΑRISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  

 

1.Μελομακάρονα των Αγγέλων -του Χρήστου Βέργαδου

 

Υλικά :

 

2 φλυτζάνια ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

 

1 φλυτζάνι ζάχαρη

 

3/4 φλυτζανιού  χυμό πορτοκάλι

 

1/4 φλυτζανιού  κονιάκ

 

2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

 

2 κουταλακια baking power

 

1 κουταλάκι σόδα

 

8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

για το σιρόπι :

 

2 κούπες μέλι

 

2 κούπες ζαχαρη

 

2 κούπες νερό

 

για το γαρνίρισμα :

 

1 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

 

1 κουταλάκι κανέλα

 

1/2 κουταλάκι γαρύφαλο ( κοπανισμένο σε γουδί )

 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, (εκτός του αλευριού)και έχοντας διαλύσει την αμμωνία

 

 στο χυμό πορτοκάλι και αφού αναμειχθούν ,προσθέτουμε σχεδόν όλο το αλεύρι και δουλεύουμε με

 

 το χέρι μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλα. Δεν το δουλεύουμε πολύ, γιατί δε θα τραβήξει πολύ σιρόπι.

 

 Πλάθουμε σε οτι σχήμα θέλουμε.  Ψήνουμε στους 170οC για 20-25 λεπτά.

 

 

SDIM2236.jpg

 

×
×
  • Create New...