Jump to content
  • καταχωρήσεις
    255
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    18.943

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Oι συνταγές της Γωγω Σαμίου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

16106049_1732942823677701_713994635362208155_n.jpg.b8527d656976d2b2af7012d36de61f5e.jpg20140067_1732944120344238_5417032168219962076_n.jpg.236045c4127769f41a27007ac0c72a61.jpg20229321_1732942757011041_6180411574228851749_n.jpg.de05f37185c6b30571b7d7a3aa313909.jpg20245654_1732944230344227_8649502254498634274_n.jpg.0e737b31350450fd1921b40699ce70ec.jpg

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά: 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος(βούτυρο καλό) 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλυκού σόδα (σκόνη) 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Πασπάλισμα: 1 1/2 κούπα καρύδια (χοντροκομμένα) 1 κουτ.γλυκού κανέλα (σκόνη) 1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να γίνει το υγρό μείγμα αφράτο μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ κ' την σόδα κ' κάνουμε λακουβιτσα έπειτα ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην λακουβιτσα κ' με απαλές κινήσεις μαζεύουμε την ζύμη. Πλάθουμε σε σχέδια κ' από πάνω σχεδιάζουμε με πιρούνι η' τρυπητο. Ψηνουμε στους 175° C για 30' λεπτά περίπου,όταν ψηθούν όλα κ' κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσει αφαιρούμε την άφρη,μελώνουμε κ' πασπαλίζουμε με τα καρύδια η' λιώνουμε κουβερτούρα Σημειώση: Το μυστικό είναι ότι δεν θέλει καθόλου ζύμωμα για να βγουν αφράτα κ' έτσι να μελωνουν αμέσως..!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

cook

20046380_1637241626295689_4197127946883841643_n.jpg.c96306642f83c6b6c4fe51fce5a101ec.jpg20046686_1637242012962317_7868698497795850735_n.jpg.cae2d36fcc146158d50cca7829652c8b.jpg20031878_1637242186295633_1026634776425211691_n.jpg.bcf64c76634b2d8de3764fc9d48bf742.jpg20228659_1637241916295660_1684093638947028959_n.jpg.e70c73a5633d049fbf2e954a34c162e3.jpg

ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ..!!

Απιθανη συνταγη... εξαιρετικο και για μπουφε..!

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγα
3 μετριες πατατες σε λεπτες φετες
1 κιλο κολοκυθακια σε λεπτες φετες
1 κρεμμιδι σε λεπτες φετες
600 γρ μυζηθρα φρεσκια τριμμενη
2 κουτ σουπας δυοσμο η ανηθο ψιλοκομμενο
1/2 φλιτζανι του τσαγιου τριμμενη φρυγανια
2/3 του φλιτζανιου ελαιολαδο
Αλατι.πιπερι.!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βραζουμε τις πατατες σε μπολικο αλατονερο μονο για 3 λεπτα και τις στραγγιζετε καλα
Αλατιστε τα κολοκυθακια και το κρεμμυδι και αφηνετε 30 λεπτα να στραγγιξουν καλα.
Λαδωστε ενα μερτιο ταψι και απλωστα σε στρωσεις τα υλικα ως εξης
Πρωτη στρωση με τις μισες πατατες,δευτερη στρωση τα κολοκυθακια ,τριτη στρωση την μιση φρυγανια,τεταρτη με την μιση μυζηθρα,και τον μισο δυοσμο
Επαναλαμβανετε τις στρωσεις με το υπολοιπο των υλικων,με την ιδια σειρα
βαλτε το κρεμμυδι στο τελος πανω πανω μαζι με την μιση μυζηθρα.
Χτυπηστε τα αυγα και ριξτε μεσα αλατοπιπερο,
Περιχυνετε τα υλικα με τα αυγα και ψηνεται σε προθερμασμενο σε αντιστασεις στους 180 για 50 λεπτα και αλλα 10 λεπτα στο γκριλ του φουρνου για να κανει χρωμα απο πανω..!!

cook

19989215_1636995176320334_8381349656243186538_n.jpg.a0244bc1aa38d2b10215c9994f0d859a.jpg20031652_1636994742987044_5887064027064398279_n.jpg.ecf85b0d0ca690965811b57f85235e3f.jpg20139628_1636994872987031_2453398830952075483_n.jpg.68ce6d3fb80014ef2d069f5f5c336dc4.jpg20139710_1636995309653654_6621104996032759090_n.jpg.783da62a492200339ccc982022b2d47b.jpg

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ

Υλικα για 20 πιταρακια... ευκολα και πεντανοστιμα !!

1 Κρεμμυδι τριμμενο στο χοντρο του τριφτη
300 γρ τυρι φετα τριμμενο στο χοντρο του τριφτη ,εγω βαζω ηπειρου
1 κουτ του γλυκου αλατι
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1/4 κουπας ελαιολαδο
2 κουταλιες σουπας ψιλοκομμενο δυοσμος
1 ποτηρι χλυαρο νερο
Λαδι για το τηγανι..!!

Εκτελεση..!!

Ανακατευεται το τυρι με το κρεμμυδι κ δυοσμο
Ανακατευεται το αλευρι με το λαδι το αλατι το χλιαρο νερο
Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο και με την βοηθεια ενος πιατου η μπολ κοβουμε στρογγυλα κοματια ζυμης
Μοιραζουμε την γεμισει στα φυλλα και κλεινουμε τα πιταρακια πατωντας τις ακρες με ενα πιρουνι.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και να κανει η ζυμη φουσκαλες..!!

cook

20046616_1731301640508486_7397513916913458603_n.jpg.7bed2fdd25f9f182db22d54374d8a85b.jpg20108292_1731301693841814_347070189209228143_n.jpg.152d91b12eadbd52b01d6da6f8b35026.jpg20139831_1731301560508494_8235571017104056158_n.jpg.688ac76a0a90ee4bd5cd4b5041f6a36c.jpg20228335_1731301597175157_1129566866684602267_n.jpg.5564dc240ceb1a39d6ca5e5a5c827d31.jpg

Υλικα 800γρ φιλετο κοτοπουλο σε κυβους 1 πακετο μανιταρια σε φετες 2 ξινομηλα σε κυβους 1 κουτ σουπας καυτερο καρι η απλο 3-4 κουταλ σουπας ελαιολαδο 3 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι 1/2 φλιτζανι τσαγιου κουκουναροσπορους καβουρδισμενους 1/2 φλιτζανι τσαγιου μαυρες σταφιδες 1/2 φλιτζανι ασπρισμενα αμυγδαλα η φιστικι αυγινης 1 κοταλια σουπας μελι Αλατι ,πιπερι φρεσκοτριμμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε βαθυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμυδι.Προσθεστε το καρι και ανακατευετε ωστε να καβουρδιστει ελαφρα.Ριξτε το κοτοπουλο και σοταρετε καλα απο ολες τις πλευρες..προσθεστε τα μανιταρια αλατοπιπερωνετε και σοταρετε ολα μαζι για μερικα λεπτα..Σβηνετε με το κρασι.... Οταν εξατμιστει σκεπαζετε το τηγανι χαμηλωνετε και μαγειρευετε για 20 λεπτα προσεχοντας να μην στεγνωσει η σαλτσα του..Προσθεστε τα μηλα τις σταφιδες τον κουκουναροσπορο τα αμυγδαλα . Αφηνετε το φαγητο στην φωτια αλλα 5 λεπτα..προσθεστε το μελι ανακατευεται και σερβιρετε μαζι με βρασμενο ρυζι..!!

 

cook

20108381_1731293513842632_6930238661584441736_n.jpg.8eba3640b2db21f1887e047b44c4b80d.jpg20140177_1731293660509284_1358803900869888625_n.jpg.364d01957511603c5b2a568797fb90eb.jpg

ΥΛΙΚΑ
2 Φλυτζανια κρεμα γαλακτος
2 Φλυτζανια γαλα φρεσκο πληρες
2 κουταλες γλυκου σαλεπι
3/4 φλιτζανιου ζαχαρη
1/2 κουταλια γλυκου μαστιχα
Για το σερβιρισμα
Βυσσινο γλυκο του κουταλιου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοπανιστε τη μαστιχα με μια κουταλια της σουπας ζαχαρη να γινει σκονη
Διαλυετε το σαλεπι σε μισο φλιτζανι κρυο γαλα,και χτυπατε στο μιξερ αλλομισο φλιτζανι γαλα με το μειγμα της κοπανισμενης μαστιχας μεχρι να γινει ενα λειο μειγμα.
Ριχνετε το υπολοιπο γαλα σε κατσαρολακι και το βαζετε πανω σε μετρια φωτια
προσθετετε το γαλα με το σαλεπι το γαλα με την μαστιχα και την υπολοιπη ζαχαρη και την κρεμα γαλακτος και ανακατευετε καλα
Αφεινετε τη κρεμα να βρασει για 20 λεπτα περιπου
ανακατευοντας τακτικα για να μην κολλαει στην κατσαρολα και να μην φουσκωσει
Αποσυρετε την κρεμα απο την φωτια αδειαστε την κρεμα σε μπολ και αφηνετε να κρυωσει πριν την βαλετε στο ψυγειο να παγωσει καλα
Αν εχετε παγωτομηχανη μεταφετερε το μειγμα εκει να παγωσει,Αν δεν εχετε απλος ριχνετε το μειγμα σε μεραλιδο σκευος και το βαζετε στην καταψυξη σκεπασμενο
Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!

19961516_1731293610509289_3147898036277567168_n.jpg

cook

ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

19059131_1730434000595250_302407185326776730_n.jpg.b6eaefc6d15cecb76f586ae7d9b0d445.jpg19989304_1730434097261907_7146484209382317481_n.jpg.e0b932505654df4be55cdbbb252e0154.jpg19989413_1730434070595243_8350935827859901211_n.jpg.cd759d6b8f869976f3e7f42dc38a1d0b.jpg

ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Υλικα 800 Γρ προβειο κιμα 1 κρεμμυδι τριμμενο 2 κουταλιες σουπας πετιμεζι 2 κουταλιες σουπας ξυδι 1 κουταλια του γλυκου γλυκια παμπρικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κυμινο 1 κουταλακι του γλυκου κολιανδρο σπασμενο λιγη ριγανη,αλατι μαυρο πιπερι..!! 1/2 κουπα ελαιολαδο Ολα τα υλικα μαζι ..ενα καλο ζημωμα και αφηστε στο ψυγειο μιση ωριτσα μεχρι να αναψουν τα καρβουνα..!!

 

cook

ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΖΙΝΑ

19959218_1730432783928705_7625317205021736846_n.jpg.f02e0b3e544639197fc1593e764adba3.jpg19961102_1730432837262033_6282241076750202626_n.jpg.ab55e23136e9404d48298f6825c96e28.jpg19961432_1730432673928716_4972226847019978951_n.jpg.41e57ce8549b2404f0c0f2276823cf72.jpg19961593_1730432863928697_9141935955491072647_n.jpg.de8acec4c1a8152596e25e4eb3d61e92.jpg

ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΖΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτα 3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα 250 γρ. φέτα σκληρή 1 χούφτα κεφαλογραβιερα 3 αυγά 1/4 κούπας γάλα 1/4 κούπας ελαιόλαδο 2οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο 3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά Αλάτι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C . Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό. Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπώλ. Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος. Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιερα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.

 

cook

19989463_1730520367253280_2230176627706048782_n.jpg.9166de7854ad144ce66d236121380c7a.jpg19990207_1730520747253242_4310189377084746481_n.jpg.1d7e3acbdf071e7e10b139d77ab851c2.jpg19990523_1730520233919960_8794821202099195970_n.jpg.df9f84cf3e61bf8e8220c6e83c778f0e.jpg20031622_1730520537253263_513353775107180377_n.jpg.bf367828d0241cba08100875135f0954.jpg

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ...!!

ΥΛΙΚΑ 1 Κοτόπουλο σε μερίδες 1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα 3 μεγ κρεμμύδια 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε. 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ αλάτι κ πιπέρι αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί,Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού....Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα..αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα,Τέλος διαλύετε το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,Την ανακινείτε να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον ..Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες..!!

 

cook

19554596_1728478914124092_8671661318899855612_n.jpg.6b177fb1b115acf5ee90029fdff32d75.jpg19875190_1728396767465640_499818984467630452_n.jpg.a147621bda28e3773b2321081acc898c.jpg19875640_1728396900798960_6164640372321256995_n.jpg.8bb71fd1a4b8eede7cf04335733e6887.jpg19989551_1728396804132303_730346615834005762_n.jpg.e6068f4b58025deea9417c3b7e75b3da.jpg

ΚΑΛ- ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ..!!

Υλικα για 6 ατομα 6 αυγα 300 γρ κιμα που εχει περισσεψει απο φαγητο απο σαλτσα κιμα. 100 γρ κεφαλογραβιερα τριμμενη 1 κουταλια της σουπας μαιντανο 1 κουταλια σουπας αλευρι καλα γεματη 1/4 της κουπας γαλα λιγο λαδι αλατι κ πιπερι ..! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτε το λαδι σε μεγαλο τηγανι για να ζεσταθει,στρωστε μεσα τον κιμα, αφηστε να ψηθει για 3-4 λεπτα...σπαστε τα αυγα σε ενα πιατο χτυπηστε τα ριξτε μεσα τον μαιντανο το τυρι το αλατι το πιπερι ανακατευετε καλα το αλευρι με το γαλα μεσα στην κουπα και το ριχνουμε μεσα στα αυγα ..ανακατευετε ολα μαζι και ριχνετε μεσα στο τηγανι με τον κιμα.....Κουνατε το τηγανι να παει παντου..τρυπατε να περασει το αυγο καλα μεσα στον κιμα Οταν ψηθει η ομελετα την σκεπαζετε με ενα καπακι και σβηνετε την φωτια, αφηστε λιγο να σταθει και σερβιρετε..!! δεν υπαρχει η νοστιμια της..!!

 

cook

19905058_1729761990662451_612314732556260850_n.jpg.3572e28a46c730309ab44012e5dce11e.jpg19990056_1729761813995802_6434551267500933512_n.jpg.3b26aee83f9fd5bbd50e3b2c1bb3150d.jpg20031672_1729761930662457_735345301210439456_n.jpg.0ff439946abebc04e8b719496af5eafb.jpg20031811_1729925983979385_1035975421966554422_n.jpg.b0fbcc47332b93110299bfea06609318.jpg

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΣΑΣΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ..!!

ΥΛΙΚΑ 1Ψαρονεφρι 12-15 φετες μπεικον 2 κουταλιες σουπας πικαντικη μουσταρδα 2κουτ σουπας ελαιολαδο 1 ποτηρι λευκο κρασι 1 κουτ σουπας τριμμενο θυμαρι 125 γρ κρεμα γαλακτος..1 κουτ μικρο χυμο απο ενα λεμονι αλατι,πιπερι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοψτε τα ψαρονεφρι σε χοντρα κομματια παχους 3-4 εκ τα χτυπατε ελαφρα να πλατυνουν και τα τυλιγετε το καθενα περιμετρικα με μια φετα μπεικον τα οποια στερεωνετε με οδοντογλυφιδα Ζεσταινετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι, μολις εξατμιστει ολο το κρασι ριχνετε το λεμονι ..τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια ..... ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ 3 μεγαλα καροτα 1 μετρια πατατα 2 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο 1 κρασοποτηρο κρεμα γαλακτος 1/2 κουταλια σπασμενο κολινδρο 1/2 κουταλια σπορους κυμινο αλατι Βραστε τα καροτα και την πατατα...κοψτε κομματακια και πολτοποιειστε στο μπλεντερ ...Σε μια κατσαρολα βαλτε το βουτυρο ριξτε τον κολιανδρο και το κυμινο να τσιγαριστη λιγακι ριξτε μεσα τον πουρε και ανακατεξτε σε χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφησει το βουτυρο..προσθεστε την κρεμα γαλακτος κ το αλατι..ανακατεψτε και σερβιρετε ζεστο!!

 

cook

Ο ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Κ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ..!!

Υλικα

1 πακετο φασολια χανδρες η γιγαντες 
1 πρασινη πιπερια 
1 κοκκινη 
1 κιτρινη 
3 μεγαλα κρεμμυδια 
κεφτεδακια 
λιγο σελινο κ ανηθο 
4 κουτ σουπας σπιτικη σαλτσα 
5-6 ντοματινια 
1 κουτ του γλυκου ζαχαρη 
αλατι κ πιπερι 
1 κουπα απο το ζωμο φασολιων
λιγο κρασι

Εκτελεση

Βραζουμε τα φασολια σε αλατονερο 
τα στραγγιζουμε και τα ριχνουμε στο ταψι .. σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια με τις πιπεριες 
για 5 -6 λεπτα,ριχνουμε την ζαχαρη κ σβηνουμε με λιγο λευκο κρασι

προσθετουμε την σαλτσα κα τα ντοματινια ανακατευουμε και ψηνουμε για πεντε λεπτα ακομα

Ριχνουμε πανω στα φασολια, αλευρωνουμε κ τηγανιζουμε ελαφρα τα κεφτεδακια οπως εσεις τα φτιαχνετε, τα προσθετουμε στο ταψι ριχνουμε και τον σελινο ψηλοκομμενο +τον ανηθο.

Ριχνουμε μια κουπα απο τον ζωμο το αλατι το πιπερι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να κανει χρωμα και να χυλωση η σαλτσα!!

19149261_1604181132935072_7556513801421925494_n.jpg

19225083_1604180946268424_2703236325625627857_n.jpg

19225541_1604181029601749_4603486046464127966_n.jpg

cook

19731987_1727579420880708_4683294837937400619_n.jpg.b862c00d09da89c986973bd30cc16a31.jpg19748589_1727578720880778_9170488373973637137_n.jpg.5066d0e62d82ab2199d378aee24d9e60.jpg19748714_1727579504214033_160253291211905988_n.jpg.46bc081e3d1aff94086188aed2c21c3a.jpg595fdd58bf837_19748814_1727578604214123_4675432408918312406_n(1).jpg.104fbe61b66e7ccbb3aa57f8375f7f48.jpg19756413_1727579200880730_889190956594087907_n.jpg.ce6fa728759daed12b4c23302398872d.jpg19756633_1727579354214048_7903747663150951947_n.jpg.1732a7a66b5e0c2085d246619140c645.jpg19884004_1727579120880738_5812126252319938273_n.jpg.cfbea2d13b6c408f8d57703ab40c8d6c.jpg

ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΤΑΦΙΔΩΤΑ ...!! Και νηστισιμα. Υλικά για την ζύμη 2 Κούπες λάδι 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/4 κούπας ρακή 1 κουταλάκι μαγ σόδα 1κουτ μπεικιν παουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι σουσάμι για το πασπάλισμα Αλεύρι 6-7 κούπες μαλακό η για όλες τις χρήσεις Υλικά για την γέμιση 1 Κούπα σταφίδες 1 κούπα καρύδια ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 κουτ του γλυκού κανέλα 1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο 1/2 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο 3 κουταλιές σούπας μέλι με δυο κουταλιές ζεστό νερό. Εκτέλεση Ετοιμάζετε την γέμιση..Χτυπήστε στο μπέντερ τις σταφίδες τα καρυδιά το καβουδρισμένο σουσάμι,Αρωματίστε το μείγμα με το κανελογαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέστε και το μέλι αραιωμένο με το ζεστό νερό Αν θέλετε μπορειτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με μια κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Για την ζύμη Χτυπήστε το λάδι στο μιξερ για μερικά λεπτά,προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε για 5 λεπτά ακόμα,διαλύστε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνετε μέσα στο μίξερ καθώς και την ρακή..Ανακατεύεται το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μείγμα του λαδιού..Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη Παίρνετε μπαλίτσες τις βάζετε στην παλάμη σας και ανοίγεται μικρές πιτούλες Με ενα κουταλάκι βάζετε στην μέση λίγη γέμιση, κλείνετε ομοιόμορφα και οβάλ ρολάρετε μέσα στο σουσάμι βάζετε σε καλά λαδωμένο ταψί η πάνω σε λαδόκολλα.. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν..!!Ξέχασα να πω ότι μπορειτε να βάλετε τα μισά υλικά, εκτός από την σόδα ολόκληρο το κουταλάκι και το μπεικιν γιατί βγαίνουν πολλά!!

cook

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ..!!

3 Ντομάτες μεγάλες 
2 Μεγάλα κρεμμύδια 
Λίγο δυόσμο 
Λίγο βασιλικό 
Λίγο μαϊντανό 
1 Κουτ της σούπας ζάχαρη 
Αλάτι κ πιπέρι 
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 κουτάλια μπεικεν προαιρετικά

Καλό θα είναι οι ντομάτες να είναι άνυδρες

Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά..ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη ...ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ..Εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας ...Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους..!!

19554787_1624587897561062_156263846817572634_n.jpg

19732006_1624588254227693_6784790337140911349_n.jpg

19732070_1624588044227714_4305128856067779510_n.jpg

cook

19260686_1615957158424136_7335181790091260801_n.jpg.e9f13ead20c85d8e7c43864d5acd3510.jpg19437404_1615957295090789_4282784600719993938_n.jpg.557ab1c123dbb23d39e1aa16ecbfd0e2.jpg19553858_1615957471757438_6533200156303868418_n.jpg.931940669d562245d3587faaf259398d.jpg

ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Κρέμα γάλακτος 500ΓΡ kretorre 
1 κουτ ζαχαρούχο 
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο 
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ 
Προαιρετικά σοκολάτα σε σταγόνες, η κεράσια απο γλυκό του κουταλιού η σοκολάτα ολόκληρη σε κομμάτια..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα 3 πρώτα υλικά θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα 
Στο μίξερ χτύπησα πρώτα την κρέμα γάλακτος 
προσθεσα το ζαχαρούχο και σε 5 λεπτά το γάλα 
Θρυμμάτισα το ένα πακέτο πτι-μπερ και το έριξα μέσα στην κρέμα 
χτύπησα πολύ καλά ολα τα υλικά μαζί και έλιωσα τον νες καφέ με λίγο γάλα και τον έριξα στην κρέμα...
Τελος έστρωσα σε πυρέξ μπισκότα στην κάτω πλευρά και έριξα την κρέμα παγωτό σε κουταλιές.....Εδω μπορειτε να βάλετε μέσα τα παραπάνω που αναφέρω η ακόμα να το αφήσετε και σκέτο..σκέπασα με τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει ..σε μερικά έλιωσα μια σοκολάτα στα μικροκύματα και τα βούτηξα μέσα αφου είχαν μισό παγώσει και τα έβαλα πάλι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά..!!

cook

19554472_1620190888000763_3274405029953187786_n.jpg.bb7016c98e812dbb4139a55b682b3e46.jpg19601442_1620192388000613_2344293354428309393_n.jpg.797d82b8ead0df12778c518a80b7874e.jpg19702401_1620190641334121_4573550209390964067_n.jpg.1a85ec1ebf2bab27d5865541f79be817.jpg19748492_1620191658000686_3015760984854093163_n.jpg.7dd33248341741943ec4a8a5eda17a27.jpg 

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρέμα γάλακτος 500ΓΡ kretorre 
1 κουτ ζαχαρούχο 
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο 
1 πακέτα μπισκότο πτι-μπερ 
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ 
1 κουβερτουρα 
Προαιρετικά σοκολάτα σε σταγόνες, η σοκολάτα ολόκληρη σε κομμάτια..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τα 3 πρώτα υλικά θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα 
Στο μίξερ χτύπησα πρώτα την κρέμα γάλακτος 
προσθεσα το ζαχαρούχο και σε 5 λεπτά το γάλα 
Θρυμμάτισα το ένα πακέτο πτι-μπερ και το έριξα μέσα στην κρέμα 
χτύπησα πολύ καλά ολα τα υλικά μαζί και έλιωσα τον νες καφέ με λίγο γάλα και τον έριξα στην κρέμα...

Τελος έστρωσα σε τσέρκι την κρέμα παγωτό διακόσμησα με 
μια λιωμένη κουβερτούρα και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώση καλά..!!

cook

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ... ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!
250 γρ φρεσκο βουτυρο η μαργαρινη 
3 αυγα 
1 κουπα γαλα 
5 φετες ζαμπον 
250γρ φετα 
λιγη παρμεζανα 
μια πρασ πιπερια κ αλλα χρωματα αν θελετε 
2,1/2 κουπες αλευρι 
1 κουτ του γλυκου καλα γεματη μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα καλα τα αυγα, προσθεσα χλιαρο το βουτυρο μετα το γαλα ..εριξα το ζαμπον.. τα τυρια.. την πιπερια σε κυβους .. το αλευρι το μπεικιν ...ανακατεψα καλα λαδωσα καλα την φορμα μου και την πασπαλισα με αλευρι.. εριξα μεσα το μειγμα... εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μια ωρα..!

19399315_1610890775597441_6706252958662390973_n.jpg

19399678_1610892615597257_1359295736352235901_n.jpg

19424043_1610886745597844_1024159696205403611_n.jpg

19437244_1610890798930772_1344686226378331910_n.jpg

cook

19247874_1607595289260323_8115398417922453289_n.jpg.f63795c234cefb3664f781ab3f69e124.jpg19274924_1607596075926911_1967896331467270754_n.jpg.b0579e8181c4b5f058395ee069864180.jpg19366318_1607595739260278_8124487904783294865_n.jpg.c2d64e12fa29553ce651c9575f166532.jpg19420332_1607595889260263_6806653149538164468_n.jpg.6ec3aeeb6828407ca3781bed367f504e.jpg

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

!!..Οταν τα οσπρια μεταμορφωνονται το αποτελεσμα ειναι πεντανοστιμο ..!

Υλικα

1 Πακετο ρεβιθια 500γρ
800 Γρ χοιρινη πανσετα 
1 Κουτι μανιταρια 
3 Μεγαλα κρεμμυδια
3 Μεγαλες σκελιδες σκορδο 
5-5 ντοματινια
3 Κουταλιες ζαχαρη
2 Φλιτζανια του καφε καλο κρασι κοκκινο 
1 Κουταλια ξυδι απο κρασι 
2 Δαφνοφυλλα 
Αλατι κ πιπερι 
Ζομος απο τα ρεβυθια
Ελαιολαδο

Εκτελεση

Μουλιαστε αποβραδις τα ρεβιθια.. βραστε τα και αφηστε τα στην ακρη

Σε ενα πυρεξ η ακομα και σε γαστρα κοψτε τα κεμμυδια κυδωνατα τα σκορδα σε φετουλες βαλτε τα μανιταρια την χοιρινη πανσετα ριξτε το κρασι την ζαχαρη το ξυδι τα δαφνοφυλλα το λαδι το αλατι το πιπερι 2 κουπες ζωμο απο τα ρεβιθια 
Βαλτε στο φουρνο το ταψι να γινει σχεδον το κρεας θα χρειαστει μια ωρα ..βγαλτε το ταψι απο τον φουρνο και προσθεστε τα ρεβιθια με τα ντοματινια συμπληρωστε ζωμο απο τα ρεβιθια καθε φορα που θα χρειαζεται 
Αφηστε να γινει το φαγητο να κανει χρωμα και να μελωσει η σαλτσα του..!!σερβιρετε με κοκκινο κρασι..!!

cook

19248021_1720701521568498_1301033860757202836_n.jpg.5bca5eabebe3ba541cfd9af35a830b79.jpg19275136_1720701481568502_1385313060117822440_n.jpg.65c5f6a3cde2e086f488ef47687bc925.jpg19396645_1720701371568513_4560892220540057704_n.jpg.e5dfdee3ac28e0af2bfe22936df54c28.jpg19396885_1720701451568505_2485995972493906975_n.jpg.9770c2fc96d11abb3f62e8a9fcf36ced.jpg

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Ενα εκπληκτικο ευκολο γκυκισμα που θυμιζει περισσοτερο brownies πανευκολο με πολυ λιγα υλικα ..προετοιμασια 30 λεπτα..!! Υλικα 1κουπα καρυδια αλεσμενα 1/4 κουταλακι σοδα 2 1/2 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του 1 κουπα ζαχαρη 6 κουταλιες γαλα 4 αυγα 1κουπα λαδι ελαφρυ 2 κουβερτουρες λιωμενες 250γρ 1/2 κουταλακι ξυδι Για το σιροπι 1 κουπα ζαχαρη 1 1/2 κουπα νερο 2 κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου Εκτελεση Βαλτε στο μπολ του μιξερ ολα τα υλικα με την σειρα που αναγραφονται Βουτυρωστε καλα ενα ταψακι 25 εκατοστα αδιαστε το μειγμα και ψηστε σε προθερμασμενω φουρνο για μια 1 ωρα στους 180 Ετοιμαστε το σιροπι λιγο πριν το τελος βραστε ολα τα υλικα μαζι 7 λεπτα σε πυκνο σιροπι και σιροπιαστε το κεικ αμεσως μολις βγει απο το φουρνο με το καυτο σιροπι αφου πρωτα τρυπησετε να παει παντου μεσα ..σερβιρετε με παγωτο σαντιγι η ακομα κ σκετο ..!!

cook

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ.

19275236_1720831331555517_1811438029193432993_n.jpg.d3356c28ae2e43a3e4f2a7f03006e5db.jpg19275244_1720831424888841_7292579812958660065_n.jpg.c5da52d3a3cd85d7b471ad9fbca29108.jpg19399160_1720831364888847_7463149148689232790_n.jpg.af8cfca16fab7656709961dbc34f21b2.jpg

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ.

Το πρωτο για φετος απο τα χερακια του καλου μου..!! Υλικα 1 Χταποδι 3 μεγαλα κρεμμυδια σπιτικη σαλτσα 2 δαφνοφυλλα 3 μπαχαρια λαδι ξυδι +κρασι Κοβουλε το χταποδακι σε κομματια το βαζουμε στην κατσαρολα και περιμενουμε να φυγουν ολα τα υγρα του σβηνουμε νε λιγο ξυδι..μολις εξατμιστει σβηνουμε με ενα ποτηρι του κρασιου κρασι..τελος οταν εξατμιστει και το κρασι ριχνουμε το λαδακι και τα κρεμμυδια ψυλοκκομενα μολις παρουν ωραιο χρωμα τα κρεμμυδια ριχνουμε την σαλτσα τα μπαχαρια τα δαφνοφυλλα και λιγο νερακι..βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο και να δεσει η σαλτσα του..!!σερβιρουμε με ρυζι.

cook

19225207_1720003084971675_6222867874272855292_n.jpg.c3685f8f5302c135ce2a599a074f42df.jpg

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλο κερασια 1,100 γρ ζαχαρη 1/2 κουπα νερο 1/2 χυμο λεμονιου 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα κερασια μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ειδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 2 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!

cook

Ο ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Κ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ..!!

Υλικα

1 πακετο φασολια χανδρες η γιγαντες 
1 πρασινη πιπερια 
1 κοκκινη 
1 κιτρινη 
3 μεγαλα κρεμμυδια 
κεφτεδακια 
λιγο σελινο κ ανηθο 
4 κουτ σουπας σπιτικη σαλτσα 
5-6 ντοματινια 
1 κουτ του γλυκου ζαχαρη 
αλατι κ πιπερι 
1 κουπα απο το ζωμο φασολιων
λιγο κρασι

Εκτελεση

Βραζουμε τα φασολια σε αλατονερο 
τα στραγγιζουμε και τα ριχνουμε στο ταψι .. σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια με τις πιπεριες 
 για 5 -6 λεπτα,ριχνουμε την ζαχαρη κ σβηνουμε με λιγο λευκο κρασι

προσθετουμε την σαλτσα κα τα ντοματινια ανακατευουμε και ψηνουμε για πεντε λεπτα ακομα

Ριχνουμε πανω στα φασολια, αλευρωνουμε κ τηγανιζουμε ελαφρα τα κεφτεδακια οπως εσεις τα φτιαχνετε, τα προσθετουμε στο ταψι ριχνουμε και τον σελινο ψηλοκομμενο +τον ανηθο.

Ριχνουμε μια κουπα απο τον ζωμο το αλατι το πιπερι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να κανει χρωμα και να χυλωση η σαλτσα!!

19225083_1604180946268424_2703236325625627857_n.jpg

cook

Χοτ Ντογκς.. Hot Dogs 

19260321_1604407272912458_3599769457754671129_n.jpg.1655a59975d66e73d34432a4fd15c418.jpg19275309_1604407439579108_7775304284919057298_n.jpg.bc1c8a63346fec0a21a9399132b893b5.jpg19224888_1604407346245784_1990701128024381481_n.jpg.ee235e6ba7e312d3f045f68986d274a9.jpg

Χοτ Ντογκς.. Hot Dogs 

Υλικα

Χωριατικα λουκανικα 
Μπαγκετες 
3 Κρεμμυδια 
λγο κρασι 
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη καστανη 
1 κουτ της σουπας μουσταρδα

Εκτελεση

Ψιλοκοψτε και ανακατεψτε τα κρεμμυδια με το κρασι την ζαχαρη και την μουσταρδα

Βαλτε στο αλουμινοχαρτο απο μεσα λαδοκολλα και σηκωστε τις ακρες να μην χυθει το κρασι,, σκεπαστε με το υπολοιπο λαδοκολλα αλουμινοχαρτο και ψηστε στο γκριλ του φουρνου για 2ο λεπτα. ξεσκεπαστε και συνεχιστε το ψησιμο μεχρι να ξεροψηθει το κρεμμυδι..ψηστε τα λουκανικα στο γκριλ του φουρνο ..Κοψτε την μπαγκετα στην μεση, βαλτε τα λουκανικα με τα κρεμμυδια και καλη απολαυση..!!

cook

19146284_1636106876400211_7909619469021144025_n.jpg.457c56178b82b40e38f8b5926928f71e.jpg19224841_1636107646400134_9123072522984343791_n.jpg.9a3c903983ca6692e5c4841a0d973234.jpg19225444_1636107679733464_4566401392897551892_n.jpg.b05929e52b81f0dc3b4e33f616f48042.jpg

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ συνταγη Gogo Samiou

1Κιλο κιμα μοσχαρισιο ελια 2 αυγα...1πατατα τριμμενη . 1Ο φρυγανιες μουσκεμενες... μια κουπα σκληρο τυρι Δανιας ..2 κρεμμυδια...2 σκελιδες σκορδο...δυοσμο..μαιντανο..φρεσκια ριγανη...αλατι...πιπερι.... χυμο απο δυο λεμονια... λαδι.!!

Εκτελεση

Την διαφορα την κανει το τυρακι που εχω τριψει μεσα, βαζω μια κουπα τριμμενο τυρι αλλα το σκληρο Δανιας Εχω δοκιμασει και με αλλα τυρια αλλα σαν και αυτο το τυρι που βαζω δεν υπαρχει η γευση του, Και τα 2 αυγα που βαζω στο μειγμα βοηθαει να ειναι πολυ αφρατα Μουσκευω την φρυγανια ριχνω τα μυρωδικα ανακατευω ολα μαζι ριχνω το λεμονι βαζω τις πατατες και ψηνω στους 18Ο1,30 ωρα σε αερα μεχρι να ροδισει το φαγητο!!

cook

19224791_1602692499750602_2963580297571472663_n.jpg.73a09cc04b423186231e0c769ca9ec06.jpg19225191_1602692589750593_6453882111814296163_n.jpg.2e47178a185fed3469db268463d630cf.jpg19225719_1602692819750570_2014357712308809659_n.jpg.963066705a73fbae1ad90c6194e7dc68.jpg

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΑΣ

Υλικα

1,1/2 κιλο αλευρι κιτρινο σταρενιο 
Μισο κιλο αλευρι ασπρο 
1 κουπα αλευρι ολικης 
Προζυμι 
2 φακελακια μαγια 
σουσαμι 
αλατι 
λιγο λαδι 
Χλιαρο νερο

Εκτελεση

Ολα τα υλκα μαζι 
ζυμωνουμε πολυ καλα..σκεπαζουμε και περιμενουμε να ανεβει το ψωμι 
ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο για 1,30 ωρα στους 170 βαθμους σκεπασμενο..Τελος ανοιγουμε για να κανει χρωμα..!!

cook

19105881_1600365763316609_595691744957652481_n.jpg.87980ebfa50e7e259ea7f6ca26fe01f4.jpg19113653_1600365809983271_6378586897885274796_n.jpg.786e3d8e62cf7c11dd5e79aed0637bf5.jpg19366220_1600365926649926_245214033918378532_n.jpg.902ba8d006e6a8d89c69250563805bce.jpg

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ... ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!

250 γρ φρεσκο βουτυρο η μαργαρινη 
 3 αυγα 
 1 κουπα γαλα 
5 φετες ζαμπον 
 250γρ φετα 
λιγη παρμεζανα 
 μια πρασ πιπερια 
2,1/2 κουπες αλευρι 
 1 κουτ του γλυκου καλα γεματη μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπησα καλα τα αυγα, προσθεσα χλιαρο το βουτυρο μετα το γαλα ..εριξα το ζαμπον.. τα τυρια.. την πιπερια σε κυβους .. το αλευρι το μπεικιν ...ανακατεψα καλα λαδωσα καλα τις φορμες μου εριξα μεσα το μειγμα... εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μια ωρα..!

×