Jump to content
  • καταχωρήσεις
    292
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    37.292

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Oι συνταγές της Γωγω Σαμίου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

19260686_1615957158424136_7335181790091260801_n.jpg.e9f13ead20c85d8e7c43864d5acd3510.jpg19437404_1615957295090789_4282784600719993938_n.jpg.557ab1c123dbb23d39e1aa16ecbfd0e2.jpg19553858_1615957471757438_6533200156303868418_n.jpg.931940669d562245d3587faaf259398d.jpg

ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1 Κρέμα γάλακτος 500ΓΡ kretorre 
1 κουτ ζαχαρούχο 
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο 
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ 
Προαιρετικά σοκολάτα σε σταγόνες, η κεράσια απο γλυκό του κουταλιού η σοκολάτα ολόκληρη σε κομμάτια..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα 3 πρώτα υλικά θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα 
Στο μίξερ χτύπησα πρώτα την κρέμα γάλακτος 
προσθεσα το ζαχαρούχο και σε 5 λεπτά το γάλα 
Θρυμμάτισα το ένα πακέτο πτι-μπερ και το έριξα μέσα στην κρέμα 
χτύπησα πολύ καλά ολα τα υλικά μαζί και έλιωσα τον νες καφέ με λίγο γάλα και τον έριξα στην κρέμα...
Τελος έστρωσα σε πυρέξ μπισκότα στην κάτω πλευρά και έριξα την κρέμα παγωτό σε κουταλιές.....Εδω μπορειτε να βάλετε μέσα τα παραπάνω που αναφέρω η ακόμα να το αφήσετε και σκέτο..σκέπασα με τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει ..σε μερικά έλιωσα μια σοκολάτα στα μικροκύματα και τα βούτηξα μέσα αφου είχαν μισό παγώσει και τα έβαλα πάλι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά..!!

cook

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ

19554472_1620190888000763_3274405029953187786_n.jpg.bb7016c98e812dbb4139a55b682b3e46.jpg19601442_1620192388000613_2344293354428309393_n.jpg.797d82b8ead0df12778c518a80b7874e.jpg19702401_1620190641334121_4573550209390964067_n.jpg.1a85ec1ebf2bab27d5865541f79be817.jpg19748492_1620191658000686_3015760984854093163_n.jpg.7dd33248341741943ec4a8a5eda17a27.jpg 

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρέμα γάλακτος 500ΓΡ kretorre 
1 κουτ ζαχαρούχο 
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο 
1 πακέτα μπισκότο πτι-μπερ 
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ 
1 κουβερτουρα 
Προαιρετικά σοκολάτα σε σταγόνες, η σοκολάτα ολόκληρη σε κομμάτια..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τα 3 πρώτα υλικά θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα 
Στο μίξερ χτύπησα πρώτα την κρέμα γάλακτος 
προσθεσα το ζαχαρούχο και σε 5 λεπτά το γάλα 
Θρυμμάτισα το ένα πακέτο πτι-μπερ και το έριξα μέσα στην κρέμα 
χτύπησα πολύ καλά ολα τα υλικά μαζί και έλιωσα τον νες καφέ με λίγο γάλα και τον έριξα στην κρέμα...

Τελος έστρωσα σε τσέρκι την κρέμα παγωτό διακόσμησα με 
μια λιωμένη κουβερτούρα και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώση καλά..!!

cook

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ... ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!
250 γρ φρεσκο βουτυρο η μαργαρινη 
3 αυγα 
1 κουπα γαλα 
5 φετες ζαμπον 
250γρ φετα 
λιγη παρμεζανα 
μια πρασ πιπερια κ αλλα χρωματα αν θελετε 
2,1/2 κουπες αλευρι 
1 κουτ του γλυκου καλα γεματη μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα καλα τα αυγα, προσθεσα χλιαρο το βουτυρο μετα το γαλα ..εριξα το ζαμπον.. τα τυρια.. την πιπερια σε κυβους .. το αλευρι το μπεικιν ...ανακατεψα καλα λαδωσα καλα την φορμα μου και την πασπαλισα με αλευρι.. εριξα μεσα το μειγμα... εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μια ωρα..!

19399315_1610890775597441_6706252958662390973_n.jpg

19399678_1610892615597257_1359295736352235901_n.jpg

19424043_1610886745597844_1024159696205403611_n.jpg

19437244_1610890798930772_1344686226378331910_n.jpg

cook

19247874_1607595289260323_8115398417922453289_n.jpg.f63795c234cefb3664f781ab3f69e124.jpg19274924_1607596075926911_1967896331467270754_n.jpg.b0579e8181c4b5f058395ee069864180.jpg19366318_1607595739260278_8124487904783294865_n.jpg.c2d64e12fa29553ce651c9575f166532.jpg19420332_1607595889260263_6806653149538164468_n.jpg.6ec3aeeb6828407ca3781bed367f504e.jpg

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

!!..Οταν τα οσπρια μεταμορφωνονται το αποτελεσμα ειναι πεντανοστιμο ..!

Υλικα

1 Πακετο ρεβιθια 500γρ
800 Γρ χοιρινη πανσετα 
1 Κουτι μανιταρια 
3 Μεγαλα κρεμμυδια
3 Μεγαλες σκελιδες σκορδο 
5-5 ντοματινια
3 Κουταλιες ζαχαρη
2 Φλιτζανια του καφε καλο κρασι κοκκινο 
1 Κουταλια ξυδι απο κρασι 
2 Δαφνοφυλλα 
Αλατι κ πιπερι 
Ζομος απο τα ρεβυθια
Ελαιολαδο

Εκτελεση

Μουλιαστε αποβραδις τα ρεβιθια.. βραστε τα και αφηστε τα στην ακρη

Σε ενα πυρεξ η ακομα και σε γαστρα κοψτε τα κεμμυδια κυδωνατα τα σκορδα σε φετουλες βαλτε τα μανιταρια την χοιρινη πανσετα ριξτε το κρασι την ζαχαρη το ξυδι τα δαφνοφυλλα το λαδι το αλατι το πιπερι 2 κουπες ζωμο απο τα ρεβιθια 
Βαλτε στο φουρνο το ταψι να γινει σχεδον το κρεας θα χρειαστει μια ωρα ..βγαλτε το ταψι απο τον φουρνο και προσθεστε τα ρεβιθια με τα ντοματινια συμπληρωστε ζωμο απο τα ρεβιθια καθε φορα που θα χρειαζεται 
Αφηστε να γινει το φαγητο να κανει χρωμα και να μελωσει η σαλτσα του..!!σερβιρετε με κοκκινο κρασι..!!

cook

19248021_1720701521568498_1301033860757202836_n.jpg.5bca5eabebe3ba541cfd9af35a830b79.jpg19275136_1720701481568502_1385313060117822440_n.jpg.65c5f6a3cde2e086f488ef47687bc925.jpg19396645_1720701371568513_4560892220540057704_n.jpg.e5dfdee3ac28e0af2bfe22936df54c28.jpg19396885_1720701451568505_2485995972493906975_n.jpg.9770c2fc96d11abb3f62e8a9fcf36ced.jpg

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Ενα εκπληκτικο ευκολο γκυκισμα που θυμιζει περισσοτερο brownies πανευκολο με πολυ λιγα υλικα ..προετοιμασια 30 λεπτα..!! Υλικα 1κουπα καρυδια αλεσμενα 1/4 κουταλακι σοδα 2 1/2 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του 1 κουπα ζαχαρη 6 κουταλιες γαλα 4 αυγα 1κουπα λαδι ελαφρυ 2 κουβερτουρες λιωμενες 250γρ 1/2 κουταλακι ξυδι Για το σιροπι 1 κουπα ζαχαρη 1 1/2 κουπα νερο 2 κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου Εκτελεση Βαλτε στο μπολ του μιξερ ολα τα υλικα με την σειρα που αναγραφονται Βουτυρωστε καλα ενα ταψακι 25 εκατοστα αδιαστε το μειγμα και ψηστε σε προθερμασμενω φουρνο για μια 1 ωρα στους 180 Ετοιμαστε το σιροπι λιγο πριν το τελος βραστε ολα τα υλικα μαζι 7 λεπτα σε πυκνο σιροπι και σιροπιαστε το κεικ αμεσως μολις βγει απο το φουρνο με το καυτο σιροπι αφου πρωτα τρυπησετε να παει παντου μεσα ..σερβιρετε με παγωτο σαντιγι η ακομα κ σκετο ..!!

cook

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ.

19275236_1720831331555517_1811438029193432993_n.jpg.d3356c28ae2e43a3e4f2a7f03006e5db.jpg19275244_1720831424888841_7292579812958660065_n.jpg.c5da52d3a3cd85d7b471ad9fbca29108.jpg19399160_1720831364888847_7463149148689232790_n.jpg.af8cfca16fab7656709961dbc34f21b2.jpg

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ.

Το πρωτο για φετος απο τα χερακια του καλου μου..!! Υλικα 1 Χταποδι 3 μεγαλα κρεμμυδια σπιτικη σαλτσα 2 δαφνοφυλλα 3 μπαχαρια λαδι ξυδι +κρασι Κοβουλε το χταποδακι σε κομματια το βαζουμε στην κατσαρολα και περιμενουμε να φυγουν ολα τα υγρα του σβηνουμε νε λιγο ξυδι..μολις εξατμιστει σβηνουμε με ενα ποτηρι του κρασιου κρασι..τελος οταν εξατμιστει και το κρασι ριχνουμε το λαδακι και τα κρεμμυδια ψυλοκκομενα μολις παρουν ωραιο χρωμα τα κρεμμυδια ριχνουμε την σαλτσα τα μπαχαρια τα δαφνοφυλλα και λιγο νερακι..βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο και να δεσει η σαλτσα του..!!σερβιρουμε με ρυζι.

cook

19225207_1720003084971675_6222867874272855292_n.jpg.c3685f8f5302c135ce2a599a074f42df.jpg

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλο κερασια 1,100 γρ ζαχαρη 1/2 κουπα νερο 1/2 χυμο λεμονιου 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα κερασια μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ειδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 2 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!

cook

Ο ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Κ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ..!!

Υλικα

1 πακετο φασολια χανδρες η γιγαντες 
1 πρασινη πιπερια 
1 κοκκινη 
1 κιτρινη 
3 μεγαλα κρεμμυδια 
κεφτεδακια 
λιγο σελινο κ ανηθο 
4 κουτ σουπας σπιτικη σαλτσα 
5-6 ντοματινια 
1 κουτ του γλυκου ζαχαρη 
αλατι κ πιπερι 
1 κουπα απο το ζωμο φασολιων
λιγο κρασι

Εκτελεση

Βραζουμε τα φασολια σε αλατονερο 
τα στραγγιζουμε και τα ριχνουμε στο ταψι .. σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια με τις πιπεριες 
 για 5 -6 λεπτα,ριχνουμε την ζαχαρη κ σβηνουμε με λιγο λευκο κρασι

προσθετουμε την σαλτσα κα τα ντοματινια ανακατευουμε και ψηνουμε για πεντε λεπτα ακομα

Ριχνουμε πανω στα φασολια, αλευρωνουμε κ τηγανιζουμε ελαφρα τα κεφτεδακια οπως εσεις τα φτιαχνετε, τα προσθετουμε στο ταψι ριχνουμε και τον σελινο ψηλοκομμενο +τον ανηθο.

Ριχνουμε μια κουπα απο τον ζωμο το αλατι το πιπερι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να κανει χρωμα και να χυλωση η σαλτσα!!

19225083_1604180946268424_2703236325625627857_n.jpg

cook

Χοτ Ντογκς.. Hot Dogs 

19260321_1604407272912458_3599769457754671129_n.jpg.1655a59975d66e73d34432a4fd15c418.jpg19275309_1604407439579108_7775304284919057298_n.jpg.bc1c8a63346fec0a21a9399132b893b5.jpg19224888_1604407346245784_1990701128024381481_n.jpg.ee235e6ba7e312d3f045f68986d274a9.jpg

Χοτ Ντογκς.. Hot Dogs 

Υλικα

Χωριατικα λουκανικα 
Μπαγκετες 
3 Κρεμμυδια 
λγο κρασι 
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη καστανη 
1 κουτ της σουπας μουσταρδα

Εκτελεση

Ψιλοκοψτε και ανακατεψτε τα κρεμμυδια με το κρασι την ζαχαρη και την μουσταρδα

Βαλτε στο αλουμινοχαρτο απο μεσα λαδοκολλα και σηκωστε τις ακρες να μην χυθει το κρασι,, σκεπαστε με το υπολοιπο λαδοκολλα αλουμινοχαρτο και ψηστε στο γκριλ του φουρνου για 2ο λεπτα. ξεσκεπαστε και συνεχιστε το ψησιμο μεχρι να ξεροψηθει το κρεμμυδι..ψηστε τα λουκανικα στο γκριλ του φουρνο ..Κοψτε την μπαγκετα στην μεση, βαλτε τα λουκανικα με τα κρεμμυδια και καλη απολαυση..!!

cook

19146284_1636106876400211_7909619469021144025_n.jpg.457c56178b82b40e38f8b5926928f71e.jpg19224841_1636107646400134_9123072522984343791_n.jpg.9a3c903983ca6692e5c4841a0d973234.jpg19225444_1636107679733464_4566401392897551892_n.jpg.b05929e52b81f0dc3b4e33f616f48042.jpg

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ συνταγη Gogo Samiou

1Κιλο κιμα μοσχαρισιο ελια 2 αυγα...1πατατα τριμμενη . 1Ο φρυγανιες μουσκεμενες... μια κουπα σκληρο τυρι Δανιας ..2 κρεμμυδια...2 σκελιδες σκορδο...δυοσμο..μαιντανο..φρεσκια ριγανη...αλατι...πιπερι.... χυμο απο δυο λεμονια... λαδι.!!

Εκτελεση

Την διαφορα την κανει το τυρακι που εχω τριψει μεσα, βαζω μια κουπα τριμμενο τυρι αλλα το σκληρο Δανιας Εχω δοκιμασει και με αλλα τυρια αλλα σαν και αυτο το τυρι που βαζω δεν υπαρχει η γευση του, Και τα 2 αυγα που βαζω στο μειγμα βοηθαει να ειναι πολυ αφρατα Μουσκευω την φρυγανια ριχνω τα μυρωδικα ανακατευω ολα μαζι ριχνω το λεμονι βαζω τις πατατες και ψηνω στους 18Ο1,30 ωρα σε αερα μεχρι να ροδισει το φαγητο!!

cook

19224791_1602692499750602_2963580297571472663_n.jpg.73a09cc04b423186231e0c769ca9ec06.jpg19225191_1602692589750593_6453882111814296163_n.jpg.2e47178a185fed3469db268463d630cf.jpg19225719_1602692819750570_2014357712308809659_n.jpg.963066705a73fbae1ad90c6194e7dc68.jpg

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΑΣ

Υλικα

1,1/2 κιλο αλευρι κιτρινο σταρενιο 
Μισο κιλο αλευρι ασπρο 
1 κουπα αλευρι ολικης 
Προζυμι 
2 φακελακια μαγια 
σουσαμι 
αλατι 
λιγο λαδι 
Χλιαρο νερο

Εκτελεση

Ολα τα υλκα μαζι 
ζυμωνουμε πολυ καλα..σκεπαζουμε και περιμενουμε να ανεβει το ψωμι 
ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο για 1,30 ωρα στους 170 βαθμους σκεπασμενο..Τελος ανοιγουμε για να κανει χρωμα..!!

cook

19105881_1600365763316609_595691744957652481_n.jpg.87980ebfa50e7e259ea7f6ca26fe01f4.jpg19113653_1600365809983271_6378586897885274796_n.jpg.786e3d8e62cf7c11dd5e79aed0637bf5.jpg19366220_1600365926649926_245214033918378532_n.jpg.902ba8d006e6a8d89c69250563805bce.jpg

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ... ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!

250 γρ φρεσκο βουτυρο η μαργαρινη 
 3 αυγα 
 1 κουπα γαλα 
5 φετες ζαμπον 
 250γρ φετα 
λιγη παρμεζανα 
 μια πρασ πιπερια 
2,1/2 κουπες αλευρι 
 1 κουτ του γλυκου καλα γεματη μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπησα καλα τα αυγα, προσθεσα χλιαρο το βουτυρο μετα το γαλα ..εριξα το ζαμπον.. τα τυρια.. την πιπερια σε κυβους .. το αλευρι το μπεικιν ...ανακατεψα καλα λαδωσα καλα τις φορμες μου εριξα μεσα το μειγμα... εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μια ωρα..!

cook

18951346_1592539054099280_2533214066272161340_n.jpg.4f7f9f056bdf0cf890eaae1da09d9c2e.jpg18922096_1592539070765945_8741372710362148189_n.jpg.0967a49b8397eb5ca53df9dd5555be0a.jpg18921803_1592538814099304_6688569842560853963_n.jpg.1a4582fdcb5a202f90cc178810ee507a.jpg18922082_1592538577432661_5769453495336977808_n.jpg.f7c078160c03c2b6f584d308a7404aa1.jpg18952981_1592538364099349_781930129870213579_n.jpg.67148e74e82ffedcee159bcd599c0498.jpg

 

Κολοκυθοπιτα με κολοκυθακια απο τον κηπο μας
Υλικα
2 μεγαλα κολοκυθια τριμμενα 
3 καροτα τριμμενα 
1 πατατα τριμενη 
4 μεγαλα κρεμμυδια 
τυρι φετα οχι πολυ 
1 κουπα τυρι κεφαλοτυρι 
2 αυγα 
λιγο γαλα 
λιγο μαιντανο +δυοσμο 
αλατι και πιπερι

Για το φυλλο

2 φυλλα ετοιμη σφολιατα

Σε τηγανι τσιγαρισα πρωτα τα κρεμμυδια τα εριξα μεσα σε μια λεκανη 
ετριψα την πατατα και τα καροτα στο τηγανι και τα τσιγαρισα και αυτα
τα εριξα και αυτα μεσα στην λεκανη μου

ετριψα και εστυψα καλα τα κολοκυθακια μου ..τα τσιγαρισα και αυτα λιγο να φυγουν ολα τα υγρα τους

προσθεσα τα τυρια μεσα στην λεκανη και τα μυρωδικα

χτυπησα τα δυο μου αυγα με λιγο γαλα και εριξα μεσα

αλειψα καλα με λαδακι τον πατο του ταψιου μου και εβαλα το πρωτο φυλλο 
εριξα το μειγμα εριξα και λιγο τυρακι ακομα απο πανω σκεπασα με το αλλο φυλλο εριξα κ λιγο σουσαμακι και εψησα στους 180 σε αερα πανω κατω για 50 λεπτα!!δεν εβαλα αυγο απο πανω, γενικα δεν εβαλα τιποτα!!

cook

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ!

19029484_1717109755261008_1503805509002785293_n.jpg.76379cc0cbbd5b93ef45e2b241092499.jpg19030240_1717109811927669_8619345802990786491_n.jpg.e29f4e87869526f00e9784edc773d6e2.jpg19059714_1717109668594350_6522647835081651255_n.jpg.4132540e788a8a45921b569f385c33ca.jpg

ΥΛΙΚΑ 1 Κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι μαγια μια κουταλια της σουπας μελι για να ειναι μαλακοι 1φλυτζανι του τσαγιου γαλα 1 κουτ του γλυκου αλατι 1 κουταλια του γλυκου ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ολα τα υλικα μαζι σκεπαζουμε μεχρι να ανεβει περιπου μια ωρα και μολις κανει φουσκαλες ο χυλος ειναι ετοιμο για ψησιμο..περνουμε χυλο με το χερακι και εχουμε ενα κουταλακι το βουταμε καθε φορα στο νερο περνουμε χυλο και ριχνουμε σε καυτο λαδι..!! Συνταγη μαμας

cook

18952941_1591083957578123_7598275012150886359_n.jpg.564cb24662236bc2f04ddc993d873343.jpg18951150_1591084087578110_7427773477071672701_n.jpg.fa60d8aedfe04e353b30fa815a7caef9.jpg18921673_1591084164244769_1349809815700495731_n.jpg.385075624c294ca96339a8d2fe01d779.jpg

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικα 
300 γρ φετα 
1 κουπα κεφαλοτυρι 
1 κουπα τυρι γκουντα 
2 αυγα 
λιγο αλατι κ πιπερι

Για την μπεσαμελ
2 κουταλιες βουτυρο εγω εβαλα φυτινη 
3 κουταλιες καλα γεματες αλευρι 
1 κουπα γαλα γεματη 
μοσχοκαρυδο

Για το φυλλο 
 2 φυλλα ετοιμα σφολιατα

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα που καιει στην φωτια εβαλα μεσα το βουτυρο και το αλευρι ανακατεψα καλα με το συρμα μεχρι να λιωσουν προσθεσα το γαλα και μολις επηξε το κατεβασα απο την φωτια

Μεσα στην μπεσαμελ εσπασα με τα χερια μου την φετα,προσθεσα τα υπολοιπα τυρια χτυπησα τα αυγα και τα εριξα και αυτα μεσα, εριξα λιγο μοσχοκαρυδο ,αλατι, και πιπερι...τα ανακατεξα ολα μαζι καλα..εστρωσα το πρωτο φυλλο στο ταψι αφου πρωτα ειχα λαδωσει το ταψι εριξα το μειγμα και απο πανω εβαλα το αλλο φυλλο,εριξα σουσαμι χαραξα ελαφρα με το μαχαιρι και εψησα σε αερα για 45 λεπτα στους 180-200 βαθμους...!!

cook

18951339_1715688115403172_5255154414577870580_n.jpg.ee7330070198a7f260eb832c97eddb46.jpg

Υλικα 2 πατατες βρασμενες και τριμμενες στον τριφτη 2 κολοκυθακια τριμμενα χωρις τα υγρα τους 1 κρεμμυδι μεγαλο 3 αυγα 1 κουπα τυρι φετα η αλλο τυρι της αρεσκεια σας 3 κουτ της σουπας δυοσμο λιγο αλευρι 1 κουτ του γλυκου μπεικιν Ελαιολαδο Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Ολα τα υλικα μαζι και τηγανιζουμε σε μπολικο αραβοσιτελειο!!

cook

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ Η συνταγή είναι ζαχαροπλαστείου

1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού 
Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
φλούδα ενός λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι


Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 10 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.

Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του

Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.

Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα

Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).

Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.

Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.

Στρώνουμε την κρέμα.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.

Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.
Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.

Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει από τους ατμούς θα κόψει νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα
Το καλό και μπόλικο βούτυρο αγελάδος μόνο, το αρκετό βούτυρο στα φύλλα μας, το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό καυτό, δεν το σκεπάζουμε, δεν το κόβουμε εάν δεν κρυώσει τελείως, (το καλό ψήσιμο να ροδοκοκινίσει καλά).
Φτιάξτε την συνταγή αυτή κατά γράμμα. Σημαντικό: προσοχή στις αναλογίες.
Υλικά για ένα ταψί 35 εκ. διάμετρο.
Καλή σας επιτυχία .η συνταγή είναι επαγγελματική από τις συνταγές της παρέας..!

18839331_1587146564638529_6944632496275358123_n.jpg

cook

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

1, Κιλο Βυσσινα 1,300 γρ ζαχαρη 1/2 κουπα νερο 1/2 χυμο λεμονιου 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα βυσσινα μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ιδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια Αφηνουμε τα βυσσινα με την ζαχαρη τους σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο.. τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο και τα βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!

18881768_1714649742173676_5559552983795273364_n.jpg

18952644_1714649668840350_6802575778913938073_n (1).jpg

18920638_1714649712173679_66550890876074999_n.jpg

cook

ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ 1 Πακετο σιμιγδαλι χονδρο 1 κουπα αλευρι 1 κουπα φρεσκο βουτυρο αγελαδος η φυτινη 3/4 κουπας ζαχαρη 4 αυγα 1 κεσεδακι γιαουρτι 2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ 1 κουτ του γλυκου σοδα..!! Ξυσμα πορτοκαλιου ΣΙΡΟΠΙ 3.1/2 Κουπες νερο 4Κουπες ζαχαρη σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα 5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχατη στο μπλεντρερ....ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα..!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι..!! Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο, Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα...λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα.. ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο...ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε !!

18664577_1711637645808219_5208634849314624408_n.jpg

18813474_1711637759141541_2411096733615459243_n.jpg

18740247_1711637415808242_7811234149275095549_n.jpg

cook

ΥΛΙΚΑ 10 Κρεμμυδια ζεματισμενα και κομμενα στο μπεντερ 300 γρ τυρι φετα 2 Αυγα 5 Κλαρακια δυοσμο 1 φλυτζανι του τσαγιου φρυγανια τριμμενη 1 φλυτζανι του τσαγιου αλευρι Αλατι,πιπερι,ριγανη 1 κουτ του γλυκου μαγ σοδα 1 κουτ του γλυκου μπεικιν λιγο λαδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαριστε και βραστε λιγο τα κρεμμυδια,5-7 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει ο κοχλασμος, κοψτε τα στο μπλεντερ προσθεστε την φετα σπασμενη με τα χερια σας ,προσθεστε και ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα ανακατεψτε πολυ καλα περνετε με δυο κουταλια απο το μειγμα και τηγανιζεται σε καυτο και πολικο λαδι..!!

18670863_1711098772528773_8160305534226839795_n.jpg

cook

1 κιλο κιμα μοσχ .Ενα μεγαλο κρεμμυδι κ δυο σκελιδες σκορδο τριμμενα .ψιχα ψωμιου κυμινο αλατι πιπερι ελαιολαδο Πλαθουμε τα σουτζουκακια κ τα περναμε απο το αλευρι.Τα τηγανιζουμε για λιγο .Στην κατσαρολα σοταρουμε εχτρα κρεμμυδι κ σβηνουμε με κρασι προσθετουμε ντοματα 5 κοκους μπαχαρι λιγο νερο κ τα μαγειρευουμε για μιση ωρα .Καλη ορεξη..!!

18622594_1711100595861924_474671941031632830_n.jpg

18670772_1711100545861929_7142919102787847491_n (1).jpg

18740356_1711100569195260_271651210861567334_n.jpg

cook

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ 1,1/2 Κιλο κερασια 1,100 ζαχαρη 1 κουπα νερο μισο λεμονι το χυμο του 3 βανιλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαριζω τα καρασια τα βαζω στην κατσαρολα με την 1 κουπα νερο, ξαφριζω και βραζω για 50 λεπτα..τελος ριχνω μεσα τις βανιλιες κ το λεμονι και βγαζω το κερασι μεσα απο το σιροπι με την τρυπητη κουταλα και τα κοβω μεσα στο μπλεντερ, Η μαρμελαδα γινεται σαν του εμποριου,,,συνεχιζω και βραζω λιγο ακομα το σιροπι που εχει μεινει λιγο παραπανω και το βαζω μεσα σε μπουκαλια για να το βαζω πανω στα παγωτα..!!με αυτον τον τροπο εχω και μαρμελαδα και σιροπι!!

18664323_1711102102528440_7381863438632757988_n.jpg

18767815_1711102065861777_4914822915231191752_n.jpg

cook

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ

1,1/2 Κιλο κερασια 
 1,100 γρ ζαχαρη 
 1/2 κουπα νερο 
 1/2 χυμο λεμονιου 
 3 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα κερασια μας ,βγαζουμε τα κουκουτσια τους με το ιδικο μηχανημα η με μια φουρκετα για τα μαλλια 
Αφηνουμε τα κερασια μας μεσα σε νερο για 2 ωρες με χυμο απο 3 λεμονια και τις λεμονοκουπες μαζι πεταμε το νερο και βαζουμε τα κερασια με την ζαχαρη τους ολα μαζι σε μια λεκανη και τα αφηνουμε ολη την νυχτα μεσα στο ψυγειο τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την μιση κουπα νερο εχτρα και βραζουμε, ξαφριζουμε και αφηνουμε να γινει το γλυκο και να δεσει το σιροπι ριχνουμε το χυμο λεμονιου τις βανιλιες και το τοποθετουμε στα βαζα..!!

18582398_1574428489243670_6057476755214293253_n.jpg

18622659_1574428342577018_4326366474024241650_n.jpg

18670835_1574428842576968_1303979821385508039_n.jpg

18698438_1574428235910362_7456959905415282096_n.jpg

cook

ΣΑΡΑΓΛΙ

Υλικα 1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου 150γρ καρυδια ωμα 150γρ αμυγδαλα ωμα 250 γρ βουτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκου κανελα 1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα Για το σιροπι 2 κουπες νερο 3 ζαχαρη 3 κουτ σουπας μελι 5 σταγονες μαστιχελαιο χυμο απο μισο λεμονι φλουδα απο λεμονι Εκτελεση Εκοψα τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατεψα μαζι την κανελα και το γαριφαλο Ανα δυο φυλλα εριχνα επανω μειγμα γεμιση και με μια βεργα το διπλωνα σε ρολακια το σουρωσα οσο μπορουσα με τα χερια μου και στο τελος το εκοψα σε κομματια, εριψα πανω το λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα...ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο.....ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!πασπαλισα με το φιστικι..!!αυτο εδω ειναι διπλη δοση

18698396_1709195839385733_6073227817120121200_n.jpg

18581528_1709195859385731_8443850994017264727_n.jpg

18581906_1709195639385753_7602560594685302244_n (1).jpg

18581906_1709195639385753_7602560594685302244_n.jpg

cook

Τραγανα ψωμακια στιγμης σαν πιτσα

Για τις φετες ψωμιου 2 Αυγα λιγο γαλα λιγο σαλτσα τυρακι αλλαντικα οτι εχετε Εκτελεση χτυπηστε καλα τα αυτα και προσθεστε λιγο γαλα βουτατε μεσα τις φετες,βαζετε την σαλτσα απο πανω το τυρακι τα αλλαντικα..ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 μεχρι να ροδισουν!!

18519943_1708238052814845_8868867420517012956_n.jpg

18527864_1708238029481514_2806503780602198509_n.jpg

18557239_1708238099481507_6441130165566001288_n.jpg

×
×
  • Create New...