Jump to content
  • καταχωρήσεις
    292
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    37.291

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Oι συνταγές της Γωγω Σαμίου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

18527661_1570190406334145_4217917644658196418_n.jpg.00592efb2f918f5ab0c171611fe89381.jpg18528035_1570190553000797_4387237597109049130_n.jpg.cbcefb4743f9129951feb0fc8ca80eda.jpg5939ab5ec2e8a_18619942_1570189006334285_2638872005339378429_n(1).jpg.e7e5e8474374044c769bcf0e0b669d17.jpg

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

3 Μεγ κολοκυθακια 
2 πατατες 
1 μεγ καροτο 
1 ντοματα 
2 κρεμμυδια 
2 σκ σκορδο 
 5 κλαρακια μαιντανο 
3 κουτ σουπας καλα γεματες σπιτικη σαλτσα 
 χυμος απο δυο λεμονια 
 Αλατι,ριγανη, πιπερι,ελαιολαδο ενα κυβο ζωμο μοσχαρι και νερακι

ΕΚΤΕΣΕΣΗ

Ολα τα λαχανικα κομμενα σε ροδελες προσθετουμε την σαλτσα και το λεμονι ,ενα καλο ανακατεμα λιγο νερακι και στο φουρνο μεχρι να ψηθουν καλα και να ροδισουν..!!

cook

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

18557525_1708488749456442_1629671372725775618_n.jpg.314b884999f240da73d32978ae65727e.jpg18581506_1708488729456444_3813609529643183496_n.jpg.804e4a4211d7a71b6abadc9af94f2491.jpg18620125_1708488699456447_675988953748422797_n.jpg.41e26245e24e556ca9fffebc10cb5957.jpg18664545_1708488782789772_1092631162527119608_n.thumb.jpg.7deeba544f8f6221989d2304f7e5898a.jpg

ΥΛΙΚΑ 3 Κεσεδακια φραουλες δλδ 1,1/2 κιλο 1 κιλο ζαχαρη 1 κουπα νερο 1 κοφτη κουτακια του γλυκου κανελα Μισο χυμο λεμονιου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε καλα τις φραουλες Τις κοβουμε στα τεσσερα κομματια,τις βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την κουπα νερο και την ζαχαρη Μολις αρχισει το βρασιμο χαμηλωνουμε την φωτια και ξαφριζουμε βραζουμε περιπου 40 λεπτα και στο τελος περνουμε τις φραουλες απο μεσα με μια τρυπητη κουταλα και τις βαζουμε μεσα στο μπλεντερ και τις κοβουμε...τοποθετουμε την μαρμελαδα σε μια αλλη κατσαρολα και ριχνουμε μεσα την κανελα και το λεμονι,βαζουμε παλι στην φωτια ανακατευουμε συνεχεια και σε 5 λεπτα σβηνουμε Αποστειρωνουμε τα βαζα μας μεσα σε κατσαρολα με καυτο νερο μαζι με τα καπακια τους και ριχνουμε μεσα την μαρμελαδα καυτη κλεινουμε καλα και γυρναμε τουμπα τα βαζα μας και τα αφηνουμε για ενα βραδυ..Το σιροπι που θα μεινει το βαζουμε σε μπουκαλια και το χρησιμοποιουμε στα παγωτα...με αυτον τον τροπο εχουμε και μαρμελαδα και σιροπι..!

 

cook

ΤΥΡΟΜΠΙΣΚΟΤΑ

18485714_1707629049542412_2756903554812760238_n.jpg.309c4a4cb96b757fad9ef566ec677fb5.jpg18485784_1707628976209086_8127884218083293612_n.jpg.8a093f41716c41c2b0cd1abe7f918a36.jpg18486353_1707629086209075_1824295288054655968_n.jpg.5e5fc79fd0254cfca897a64e52260905.jpg18519679_1707628902875760_6894710970702396803_n.jpg.11336a3b756a17f4ea667406ad01ed17.jpg18519790_1707629119542405_6570222567195149674_n.jpg.8999747851c01fe359d5016b9427cb2d.jpg18556299_1707629009542416_4523104288474255863_n.jpg.de2461f6fb60652e26bbb46fd64fbda0.jpg18582466_1707628849542432_8644644478542663059_n.jpg.e734ff43f2dbfc7212407c4a0eeaa863.jpg

ΥΛΙΚΑ για 20 μπισκοτα 5 Λιαστες ντοματες 1Κουπα αλευρι 1/2 Κουπα βουτυρο Lurpak 1/2 Κουπα σκληρο τυρι Δανιας 2 Κουτ της σουπας φιστικια Αιγινης αναλατα χοντροκοπανισμενα 1/2 κουτ του γλυκο πιπερι καγιεν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στραγγιζετε τις λιαστες ντοματες απο το λαδι και τις ψιλοκοβετε Ριχνετε σε ενα μπολ το αλευρι και το τριβετε με τα δαχτυλα σας μαζι με το βουτυρο Προσθεστε τις ντοματες το τυρι το πιπερι τα φιστικια Ζυμωνετε το μειγμα και κανετε μια μπαλα..αν χρειαστει ριχνετε και 3 κουταλιες νερο για να φερετε την ζυμη και να πλαθετε ευκολα την τυλιγεται σε μεμβρανη και την αφηνετε 30 λεπτα στο ψυγειο Ανοιγετε με τον πλαστη μικρα φυλλα κοβετε με κουπ πατ η οτι αλλο εσεις θελετε απο σχημα 1εκ Βαζετε τα μπισκοτα σε ταψι με λαδοκολλα και ψνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 10-15 λεπτα.Τα συνοδευετε με μπυρα,λευκο η κοκκινο κρασι..!!

cook

18528053_1707622982876352_1046772303661521229_n.jpg.d2657cd0c013ffce42380d7d8ef6242d.jpg18485997_1707622799543037_6503409975273535511_n.jpg.8d3cc6efef7f8ec13e8397abbaed52c4.jpg18519957_1707622932876357_6595894916176485109_n.jpg.cdfddc48da6c37d3084e469a4f47adf1.jpg

ΥΛΙΚΑ Μια πατατα βρασμενη 1 κουπα τυρι γκουντα 1 κουπα τυρι ρεγκατο 1 κουπα τυρι εμενταλ 2 ασπραδια αυγων 3 κουταλιες σουπας αλευρι λιγο πιπερι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιωστε την πατατα, ριξτε τα τυρια, χτυπηστε σε μαρεγκα καλα τα ασπραδια αυγου ,ριξτε τα μεσα στα τυρια και στην πατατα προσθεστε το αλευρι το πιπερι..ανακατεψτε καλα ..αφηστε το μειγμα στο ψυγειο για 30 λεπτα ,φτιαξτε μπαλακια και τηγανιστε σε μπολικο λαδι σε χαμηλη φωτια για να ψηθουν καλα μεσα..!!

cook

18447274_1706903006281683_393042019955991086_n.thumb.jpg.fe69db45f470da40a2014899795be22d.jpg

ΠΑΤΑΤΟΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικα 2 πατατες βρασμενες και τριμμενες στον τριφτη 2 κολοκυθακια τριμμενα χωρις τα υγρα τους 1 κρεμμυδι μεγαλο 3 αυγα 1 κουπα τυρι φετα η αλλο τυρι της αρεσκεια σας 3 κουτ της σουπας δυοσμο λιγο αλευρι 1 κουτ του γλυκου μπεικιν Ελαιολαδο Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Ολα τα υλικα μαζι και τηγανιζουμε σε μπολικο αραβοσιτελειο!!

cook

18485740_1707090166262967_5754469887860557813_n.jpg.616a47bf3373a48e2a05b98eebf02b83.jpg5939a74e13357_18485969_1707090102929640_7657390744840947549_n(1).jpg.3d10e641f7f24fd1540f63b54a83da64.jpg18528108_1707090129596304_4941623292139497551_n.jpg.ff521e5304aa0f598de3c17d2135e59e.jpg

Υλικα 1κιλο σε μπουκιτσες κρεας χοιρινο κατα προτ ψαρονεφρι η απο λαιμο 4 μεγαλα κρεμμυδια 10 κουταλιες βιταμ 2 κουτ της σουπας ζαχαρη καστανη 6 κουτ της σουπας ξυδι απο κρασι 1/2 ποτ του κρασιου σαλτσα σογιας 1 ποτ του κρασιου κοκκινο κρασι 1 φυλλο δαφνης λιγο αλευρι αλατι κ πιπερι Εκτελεση Κοψτε τα κρεμμυδια σε ροδελες, προσθεστε τις 5 πρωτες κουταλεις βιταμ και τσιγαριστε καλα το κεμμυδι μεχρι να παρουν σκουρο χρυσαφι χρωμα.. προσθεστε την ζαχαρη και το κρασι,αφηστε λιγο να εξατμιστει και αποσυρετε απο την φωτια... . Σε ενα αλλο τηγανη προσθεστε το υπολοιπο βιταμ και αφου το εχετε κοψει το κρεας σε μικρες μπουκιτσες το αλευρωνεται και το σοταρετε μεχρι να παρει σκουρο χρωμα .. Προσθεστε το χοιρινο στο τηγανι με τα κρεμμυδια και σβηστε με το κρασι και την σαλτσα σογιας...ανακατεψτε....ριξτε λιγο αλατι γιατι η σαλτσα σογιας ειναι αλμυρη απο μονη της ριξτε πιπερι και απολαυστε..!!

cook

18447620_1707433042895346_7809790391293837906_n.jpg.819c9d210976282e8153c0163e7c8f70.jpg18519449_1707433139562003_4661693126830981433_n.jpg.c48a468a24c90cc6e56eb3c3b84fd97f.jpg18557016_1707433189561998_5099735074525986934_n.jpg.f341d3476e6c2135977ed0ddb752d810.jpg

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ Μαρουλι Στηθος κοτοπουλου χωρις πετσα 2 φετες ψωμι σε κυβακια 2 κουτ της σουπας Τυρι παρμεζανα +λιγη επιπλεον σε φλουδες για το σερβιρισμα 4 κουτ σουπας κρεμα γαλακτος η γαλα 1κουτ του γλυκου μουσταρδα 1/2 σκελ σκορδο λιωμενη 4 κουτ σουπας λεμονι 1 κουτ της σουπας ελαιολαδο 2κουτ σουπας νερο Αλατι κ πιπερι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμαζουμε το κρουτον,κοβουμε σε κυβακια το ψωμι ραντιζουμε με λιγο λαδι κ αλατι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 για 10-15 λεπτα Ετοιμαζετε το dressing Ανακατεψτε την κρεμα γαλακτος η το γαλα με την μουσταρδα το σκορδο το λεμονι το νερο το τυρι τρυμμενο παρμεζανα και το αλατοπιπερο Πλενετε τα φυλλα του μαρουλιου,κοβετε με τα χερια σας,τα περιχυνετε με το μισο dressing και ανακατευεται Προσθεστε το ψιλοκομμενο κοτοπουλο που εχετε ψησει απο πριν, το κρουτον τις φλουδες παρμεζανας και το υπολοιπο dressing..σερβιρετε..!!

cook

18446756_1706426142996036_8333436139799600056_n.thumb.jpg.a745ce37cededc5f43dd4e19bb8f5c8e.jpg18446764_1706426069662710_2053722575550972864_n.thumb.jpg.d35a0703e997bfe61d55d06edc83cf2f.jpg18486086_1706426112996039_4707298769052988051_n.thumb.jpg.e47eac12784e5057cf34c43e2421ce53.jpg18519796_1706425109662806_1591063673221054431_n.jpg.7167ed7f44b1356d1bdda5d7bc90de6a.jpg

Τσουρεκι γυρω στα 400 γραμ. κομμενο σε φετες περιπου 2 εκ. Αν ειναι σκληρο και μπαγιατικο ακομα καλυτερα Λιγο βουτυρο Βουτυρωνουμε λιγο το πυρεξ, στρωνουμε τις φετες τσουρεκιου χωρις κενα, τις αλειφουμε με λιγο βουτυρο και ψηνουμε αερα 180 για περιπου 10 λεπτα να ροδισουν και να τραγανισουν. Σιροπι: 2 κουπες ζαχαρη, 2 κουπες νερο, βραζουμε 5 λεπτα και ριχνουμε καυτο σιροπι σε καυτο τσουρεκι Κρεμα: 1,5 λιτρο γαλα 120 γραμ. ανθος αραβοσιτου βανιλια 30 γραμ. σιμιγδαλι ψιλο 200 γραμ ζαχαρη 100 γραμ. βουτυρο Αρκετο αρωμα βανιλιας 3 αυγα Ζεσταινουμε το γαλα ενω χτυπαμε ασπραδια μαρεγκα. Ριχνουμε. συνεχιζοντας το χτυπημα τους κροκους , ζαχαρη και τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο. Ριχνουμε το μειγμα στο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο. Στρωνουμε την κρεμα πανω απο το τσουρεκι και τελειωνουμε με σαντιγι σε ροζετες. Στολιζουμε με κερασακια και συκαλακι γλυκο και πασπαλιζουμε με φιλε αμυγδαλο. ( Σήμερα έβαλα για σαντιγη 1 ερμολ και μισό ζαχαρουχο και ο στολισμος έγινε με γλυκό κεράσι, σύκο, νερατζι και αμυγδαλο καβουρδισμενο!!!!)

cook

18424233_1706541466317837_5117411186733250188_n.jpg.42a8b9cda92cf9cb6974d0dbf2a54412.jpg18424238_1706541422984508_1303742418747968598_n.jpg.eadbe4a0e82936d78ea2f82f98fe39ba.jpg18447623_1706541426317841_169759960946645339_n.jpg.141f131b7bcd2862cbd088f2d706db15.jpg5939a39b627ee_18485335_1706541339651183_8146238036576583877_n(1).jpg.fd172dc89cfa1c759ba85f58298f36dc.jpg

Αυτή η τυροπιτα είναι πολύ νόστιμη , χορταστική και με μια σαλάτα τέλειο γευμα !!! Ταψί Νο 40 ○••••••••••○••••••••••○•••••••••○•••••••••••○••••••○ 7 αυγά 2 κούπες γάλα Μισή κούπα μακαρονακι (κοφτακι) 3 κσ λάδι 500 γρ τυρί φέτα Μισή κούπα διαφορα τυριά τριμμενα πχ γραβιερα, κεφαλοτυρι κτλ ( εγώ σήμερα έβαλα τυρί κρέμα) προαιρετικα Πιπέρι. Φύλλα: 2 .1/2 Κούπες αλεύρι , αλάτι, λάδι, ξυδι, νερό. Ζυμώνουμε καλά. Εγώ το κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο. Ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιου Σε κατσαρόλακι βραζουμε το μακαρονακι για 8 λεπτά. Το σουρωνουμε και του ρίχνουμε 1 κσ λάδι . Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να δυαλιθουν και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά. Από αυτότο μειγμα κρατάμε μισό φλυτζ. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε στα αυγά, ρίχνουμε και τα υπολοιπα υλικα. Σε λαδομενα ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο λαδωνω, το δεύτερο φύλλο, ριχνω το μειγμα και πάνω σκορπω 2 κσ Βιτάμ σε μικρά κομματάκια. Βάζω το τρίτο φύλλο, γυρίζω τα φύλλα προς τα μέσα λαδωνω και το τέταρτο φύλλο. Ριχνω στο φλιτζάνι που κρατησα με το μειγμα απο αυγό, γάλα και ρίχνω 3 κσ λάδι. Παίρνω μια οδοντογλιφιδα και τρυπώ σε πολλές μεριές την πίτα. Απλωνω καλά πάνω το μειγμα και ψήνω στους 160-170 για 50 λεπτά αέρα και κάτω αντίσταση.

cook

18425364_1561400450546474_1523137860584746720_n.jpg.199daf28b2778987099af1fee5edb5e8.jpg

Τραγανες Φτερουγες με απιστευτη σως!!

Απογειωστε τις φτερουγες σας με αυτα εδω τα υλικα, ξετρελαινουν μικροι μεγαλοι

Υλικα 
 1κιλο φτερουγες 
 1πακετο πατατακια κατα προτ μπαρπεκιου 
 1κουταλια της σουπας σκονη σκορδου 
 1/2 κουπα τυρι αλμυρο ..κατα προτιμηση παρμεζανα 
 ριγανη πιπερι λιγο αλατι

Για την σως

2 φλυτζανια του καφε βαλσαμικο 
 1φλυτζανι του καφε κρασι 
1φλυτζανι του καφε μουσταρδα..αν σας αρεσουν τα πικαντικα βαλτε πικαντικη μουσταρδα καυτερη 
 1/2 φλυτζανι του καφε μελι

Εκτελεση

Καθαριστε τις φτερουγες και κοξτε το ακτη τους με τα πολλα φτερα,χωριστε στην μεση την φτερουγα,ριξτε λιγο αλατι πιπερι και την ριγανη 
 Στο μπλεντερ θρυμματιστε τα πατατακια και ανακατεψτε με τα υπολοιπα υλικα ολα μαζι δλδ το τυρι και το σκορδο...βουτατε μεσα τις φτερουγες και ψηστε σε κατσαρολακι με μπολικο αραβοσιτελαιο καλα μεχρι να ροδισουν 
 Βαλτε ολα τα υλικα της σως σε ενα μπολ και χτυπηστε για 3 λεπτα με το μιξερακι του καφε μεχρι να πηξει..!!

cook

17990991_1540814125938440_5568238701911445846_n.jpg.2e5f29eb9db8ac352cba7ecf26c9220c.jpg18034260_1540814209271765_650944868539886296_n.jpg.94f1dab5e8f86a03d7ecafef5ff907f8.jpg18119266_1540813809271805_8090234488717417868_n.jpg.1acd798dcace2732154dcc7c545c37e6.jpg

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ ελατε να σας κερασω για τα χρονια πολλα που μου ειπατε
3 πακέτα μπισκότα τριμμενα στο μουλτι 
150 γρ βούτυρο λιωμένο 
500 γρ κρέμα γάλακτος ελαφρος χτυπημενη 
300 γρ τυρί κρέμα 
6 φύλλα ζελατίνες 
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο
Στα τριμμενα μπισκότα ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω...ρίχνω σε τσερκι η αποσπομενη φόρμα και απλώνω και βάζω στο ψυγείο...
Χτυπάω το τυρί κρέμα σε μπολ και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει ελαφρά και προσθέτω και το ζαχαρούχο..
Έχω μαλακώσει τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα τις λιώνω σε 3 κουταλιές ζεστό νερό και προσθέτω στην χτυπημενη κρέμα και ανακατεύω...
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζω ψυγείο να παγώσει...γαρνίρετε με ότι θέλουμε ανάλογα τα γούστα...εμένα μου αρέσει η μαρμελάδα φράουλα..!!

cook

18077433_1541973172489202_5553163823417405018_o.jpg.2223a2f159852933eb4e30c43c9dd6fc.jpg

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ψαρονευρι 
 2ΟΟ γρ μπεικον 
 1μεγαλο κρεμμυδι 
 μισο ποτ του κρασιου κρασι 
 1κουτι κονσερβα μανιταρια 
 μαιντανος 
 αλατι πιπερι 
 5ΟΟγρ κρεμα γαλακτος 
 λιγο αλευρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε σε φετουλες το κρεας, το αλευρωνουμε ελαφρα και το περναμε απο το τηγανι με λιγο λαδι ισα να κανει μια κρουστα απ εξω. 
Το βγαζουμε απο το τηγανι...Μεσα στο ιδιο λαδι τσιγαριζουμε το κρεμμυδι μαζι με το μπεικον και τα μανιταρια,ριχνουμε και τα φιλετακια μας μεσα,σβηνουμε με το κρασι,μολις εξατμιστει τελειος το κρασι ριχνουμε τον μαιντανο το αλατι το πιπερι και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος βραζουμε μονο πεντε λεπτα μεχρι η κρεμα να γινει ενα χρωμα μπεζ..σερβιρουμε με ρυζι...Μπορειτε να αντικαταστησετε τα χοιρινα φιλετακια με φιλετο κοτοπουλο η με μοσχαρισια φιλετακια..!!.

cook

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

18056767_1699677450337572_5629160876627885565_n.jpg.e85049f381d441d344f6e258eab9ea6a.jpg

 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΟΙ μελιτσανοκεφτεδες μου εχουν την ψιχα απο τα μελιτζανοσταμνακια μου που εκανα προχθες και φυσικα δεν πεταξα την ψιχα ... Την εβρασα πρωτα, την στραγγιξα πολυ καλα κ σε ενα τηγανι τσιγαρισα 2 μεγαλα κρεμμυδια με μια σκελιδα σκορδο τα οποια τα εριξα μεσα στην ψιχα μελιτζανας μαζι με 1 κουπα τυρι πικαντικο Μετσοβου 1 αυγο φρυγανια τριμμενη τοσο οσο να μπορω να πλαθω στα χερια μου, περιπου 7,8 κομματια λιγο αλατι κ πιπερι τις αλευρωνα κ τις εψηνα..

cook

ΣΑΡΑΓΛΙ

18058082_1702274446744539_8843466861704995467_n.jpg.746319b14babf4199f4c2c216191c9a5.jpg18268497_1702274486744535_6909106025734496099_n.jpg.5b790637cf7633c176fc1c6e2d36a182.jpg18275084_1702274470077870_5723420739052878981_n.jpg.e1c32b1a98974bb2a04ad874a2274cf0.jpg18301904_1702274536744530_1189797450889367699_n.jpg.4eecb58bc7e901efe12725e8da2831aa.jpg

Υλικα 1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου 150γρ καρυδια ωμα 150γρ αμυγδαλα ωμα 250 γρ βουτυρο Lurpak 1 κουτ του γλυκου κανελα 1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα Για το σιροπι 2 κουπες νερο 3 ζαχαρη 3 κουτ σουπας μελι 5 σταγονες μαστιχελαιο χυμο απο μισο λεμονι φλουδα απο λεμονι Εκτελεση Εκοψα τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατεψα μαζι την κανελα και το γαριφαλο Ανα δυο φυλλα εριχνα επανω μειγμα γεμιση και με μια βεργα το διπλωνα σε ρολακια το σουρωσα οσο μπορουσα με τα χερια μου και στο τελος το εκοψα σε κομματια, εριψα πανω το λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα...ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο.....ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!πασπαλισα με το φιστικι..!!

cook

18268449_1702859253352725_3235970802633096318_n.jpg.d5a1a4fe0fc9a43c4556cc9f7b563aea.jpg18222406_1702859286686055_3432087374360635675_n.jpg.5283a13532a8f13596faf0775ecab59f.jpg18221664_1702859316686052_1452553951237476613_n.jpg.530efa61e34ce06fbf9eabbd4eaf3464.jpg

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ!!

1Κουπα λαδι ελαφρυ 1Κουπα ζεστο γαλα 2 Αυγα 1 /4 της κουπας λιωμενη μαργαρινη 1Πακετο μπεικιν παουντερ 1Κουταλακι του γλυκου αλατι 4 1/2 κουπες αλευρι μαλακο. Για την γεμιση.....6ΟΟ γρ τυρι φετα..εγω βαζω Κυπρου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανη ριχτε πρωτα το λαδι, το γαλα, την μαργαρινη, τα αυγα, το αλατι, και το μπεικιν,ανακατεψτε λιγο με το συρμα και ριξτε σταδιακα το αλευρι..φτιαξτε μια ωραια και μαλακη ζυμη Αφειστε μονο για 1Ο λεπτα να ξεκουραστει το μειγμα..!! Ανοιξτε πιτουλες με τον πλαστη σας και γεμιστε με τυρι,κλειστε και διπλωστε, αλειφετε με αυγο και πασπαλιζετε με σουσαμι,ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 18Ο για 25 με 3Ο λεπτα..!!

cook

18268449_1702859253352725_3235970802633096318_n.jpg.d5a1a4fe0fc9a43c4556cc9f7b563aea.jpg18222406_1702859286686055_3432087374360635675_n.jpg.5283a13532a8f13596faf0775ecab59f.jpg18221664_1702859316686052_1452553951237476613_n.jpg.530efa61e34ce06fbf9eabbd4eaf3464.jpg

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ!!

1Κουπα λαδι ελαφρυ 1Κουπα ζεστο γαλα 2 Αυγα 1 /4 της κουπας λιωμενη μαργαρινη 1Πακετο μπεικιν παουντερ 1Κουταλακι του γλυκου αλατι 4 1/2 κουπες αλευρι μαλακο. Για την γεμιση.....6ΟΟ γρ τυρι φετα..εγω βαζω Κυπρου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανη ριχτε πρωτα το λαδι, το γαλα, την μαργαρινη, τα αυγα, το αλατι, και το μπεικιν,ανακατεψτε λιγο με το συρμα και ριξτε σταδιακα το αλευρι..φτιαξτε μια ωραια και μαλακη ζυμη Αφειστε μονο για 1Ο λεπτα να ξεκουραστει το μειγμα..!! Ανοιξτε πιτουλες με τον πλαστη σας και γεμιστε με τυρι,κλειστε και διπλωστε, αλειφετε με αυγο και πασπαλιζετε με σουσαμι,ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 18Ο για 25 με 3Ο λεπτα..!!

cook

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

18199012_1552676471418872_932876666030330274_n.jpg.b934df07877211a9b87f66f06aa8fccd.jpg18199518_1552676054752247_2922572143402277417_n.jpg.9599dc025789f999e5e8133b71451aa8.jpg18222535_1552676414752211_6726384238526610167_n.jpg.ae3aed88027e228242e2c756ae124839.jpg18222664_1552676348085551_5846665743586072983_n.jpg.60c77f928de2ab37fbf9dd2386e02e32.jpg

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

Να κερασω τις καλυτερες διαχειριστριες της ομαδας μας και να τους πω ενα ευχαριστω που ειναι διπλα σε μενα και σε εσας

ΥΛΙΚΑ

Υλικα
1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου 
150γρ καρυδια ωμα 
150γρ αμυγδαλα ωμα 
250 γρ βουτυρο Lurpak 
1 κουτ του γλυκου κανελα 
1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο 
φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα
Για το σιροπι
2 κουπες νερο 
3 ζαχαρη 
3 κουτ σουπας μελι 
5 σταγονες μαστιχελαιο 
χυμο απο μισο λεμονι 
φλουδα απο λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα τυλιξα οπως στο βιντεο εριψα επανω το λιωμενο βουτυρο και το αφησα για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα...ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα εριξα ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο.....ζεστα και τα δυο οχι καυτα.!!πασπαλισα με το φιστικι..!! εδω το βιντεακιhttps://www.facebook.com/PratikNefisTarifler/videos/683858758437790/

cook

18274889_1703952433243407_6776929833369248452_n.jpg.95395f92d08b87a3692bc0ebaacd67f9.jpg18275059_1703952339910083_5072799164909417561_n.jpg.828172a15a168404b908603e6cf029df.jpg18341812_1703952409910076_9189070044573449574_n.jpg.66713eed271194ada8a6566bc0433fe2.jpg18275192_1703952466576737_2316019085589444755_n.jpg.35f86d21f9461cf802fb7a535adfe96a.jpg

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ..ΠΑΤΑΤΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 1πακετο μικρο ψωμι του τοστ χωρις κορα 2 κρεμες γαλακτος των 200ml 1 κουπα γαλα 2 αυγα 2 μετριες πατατες βρασμενες 200 γρ μπεικον 300γρ γκουντα 100 γρ σκλ τυρι Δανιας Αλατι και πιπερι..!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ενα πυρεξ τοποθετησα φετες απο ψωμι και καλυψα ολο τον πατο του πυρεξ Σε ενα μπολ ειχα χτυπησει ελαφρα τα 2 αυγα, εριξα μεσα την κουπα με το γαλα, και τις κρεμες γαλακτος,ανακατεψα καλα και με αυτο εβρεξα με ενα κουταλι τις φετες του τοστ, ψιλοεκοψα κομματια το μπεικον και το τσιγαρισα λιγο, το εριξα επανω στο ψωμι,ετριψα και τις βρασμενες πατατες με τον τριφτη απο πανω,προσθεσα αρκετο τυρι γκουντα και λιγο απο το σκληρο Δανιας Τοποθετισα και τις αλλες φετες ψωμιου απο πανω τις εβρεψα και αυτες με το υγρο μειγμα, εριξα το υπολιπα τυρια και μερικα κομματια απο το μπεικον,και τελος εριξα ολο το υγρο μειγμα απο πανω να παει παντου....εψησα σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα μεχρι να ροδισει και να γινει το φαγητο..φουσκωνει παραα πολυ!!

18341816_1703952383243412_2841319917987701483_n.jpg

cook

18118637_1699074270397890_4450610187296948760_n.jpg.b58fe29bfeb809dc8bdb0d55c480e160.jpg18118884_1699087750396542_3597667531087552274_n.jpg.0dfdf9a3668d64199556afd51702ea00.jpg

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ 1 ψαρονευρι 2ΟΟ γρ μπεικον 1μεγαλο κρεμμυδι μισο ποτ του κρασιου κρασι 1κουτι κονσερβα μανιταρια μαιντανος αλατι πιπερι 5ΟΟγρ κρεμα γαλακτος λιγο αλευρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοβουμε σε φετουλες το κρεας, το αλευρωνουμε ελαφρα και το περναμε απο το τηγανι με λιγο λαδι ισα να κανει μια κρουστα απ εξω. Το βγαζουμε απο το τηγανι...Μεσα στο ιδιο λαδι τσιγαριζουμε το κρεμμυδι μαζι με το μπεικον και τα μανιταρια,ριχνουμε και τα φιλετακια μας μεσα,σβηνουμε με το κρασι,μολις εξατμιστει τελειος το κρασι ριχνουμε τον μαιντανο το αλατι το πιπερι και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος βραζουμε μονο πεντε λεπτα μεχρι η κρεμα να γινει ενα χρωμα μπεζ..σερβιρουμε με ρυζι...Μπορειτε να αντικαταστησετε τα χοιρινα φιλετακια με φιλετο κοτοπουλο η με μοσχαρισια φιλετακια..!!.

cook

18425293_1704479943190656_6462289001339771340_n.jpg.180b801fa146b6a16b6053dcb3190fb8.jpg

ΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ..!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΟΦΛΟΥΔΕΣ Τι κάνετε τις φλούδες; Τις πετάτε. Πετάτε δηλαδή το πιο θρεπτικό και το πιο υγιεινό μέρος της πατάτας, αφού είναι πια γνωστό πως κάθε λαχανικό και φρούτο στο φλοιό του και γενικά προς τα εξωτερικά του στρώματα περιέχει τις διάφορες πολύτιμες βιταμίνες. Παίρνετε, λοιπόν, αυτές τις φλούδες,τις πλένετε πολύ καλά τις μισό βράζεται και τις τρίβετε στον τρίφτη προσθέτετε μπόλικο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λιγάκι δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνετε και τηγανίζετε. Θα απορήσετε για το αποτέλεσμα! Θα μπορούσα να κάνω πολλές αλλαγές σε αυτή την συνταγή, να προσθέσω πολλά υλικά που θα ταίριαζαν μέσα και να απογειώσω την γεύση τους ,όπως ας πούμε να προσθέσω λίγο τυρί,η αυγό η λίγο αλεύρι με λίγο κορν φλαουρ η φρυγανιά τριμμένη και να τους αλευρώσω κιόλας πριν τους τηγανίσω ..όμως ήθελα να σας δώσω αυτή τη συνταγή όπως τους έφτιαχναν στην κατοχή, να την ξέρετε και αχρείαστη να είναι, με αυτά εδώ τα πολύ λίγα υλικά μιας και τότε δεν υπήρχαν πολυτέλειες και με αυτές εδώ τις συνταγές ζούσαν οικογένειες ..!!

cook

18342499_1704632873175363_7359480632498739694_n.jpg.1451d9898d086ffbbe5e2cfaea1ec4d0.jpg18342600_1704632899842027_8153339151341150797_n.jpg.918bee51e0c5283777641ac07133b6e8.jpg18402716_1704632929842024_6391367742624673936_n.jpg.20a5a3b9bd23b4a1ff92f66243ced378.jpg

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ..!!

ΥΛΙΚΑ 8 Κολοκυθάκια στρογγυλά 700 γρ Μοσχαρίσιο κιμά ελιά 1/2 Κούπα ρύζι κίτρινο 1 Κούπα τυρί τριμμένο σκληρό Δανίας 2 μεγάλα κρεμμύδια 3 Κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα,αν δεν έχετε μια ψιλοκομμένη ντομάτα.... Μαϊντανό Αλάτι κ πιπέρι Λάδι Κρασί ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 2 Αυγά Χυμό από δυο λεμόνια 2 Κουτ της σούπας κορν φαουρ..! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα έπλυνα καλά και καθάρισα την ψίχα τους από μέσα με ένα κουτάλι της σούπας,τα τρύπησα με ένα πιρούνι τα αλάτισα και τα άφησα στην άκρη Σε ένα τηγάνι έριξα λίγο λάδι και τσιγάρισα δυο μεγάλα κρεμμύδια μόλις πήρε χρώμα χρυσάφι το κρεμμύδι έριξα τον κιμά τον τσιγάρισα καλά και τον έσβησα με λίγο κρασί έριξα το ρύζι,ανακάτευα καλά και σε λίγο έριξα την σάλτσα τον μαϊντανό το αλάτι κ το πιπέρι, πρόσθεσα περίπου μια κούπα νερό Αφίσα να βράση 10 λεπτά, έσβησα την φωτιά και πρόσθεσα το τυρί,γέμισα τα κολοκυθάκια και τα έβαλα στην γάστρα έβαλα νερό και λίγο ελαιόλαδο σχεδόν μέχρι την μέση τα σκέπασα και τα έβαλα στον φούρνο Μετά από μια ώρα και αφού τρύπησα με το πιρούνι και είδα ότι τα κολοκυθάκια ήταν έτοιμα άνοιξα το καπάκι και συνέχισα το ψήσιμο μέχρι να κατέβει αρκετά το νερό από την μέση Τέλος άναψα το γκριλ του φούρνου και άφησα το φαγητό να κάνει χρώμα Χτύπησα τα 2 αυγά καλά, έριξα το λεμόνι και λίγο ζουμί από τα κολοκυθάκια,το έριξα μέσα στην γάστρα αφού το είχα βγάλει από το φούρνο και ήταν καυτό Τέλος σε ένα πιάτο έριξα τις δυο κουταλιές κορν φλαουρ με λίγο νεράκι από την βρύση,το διέλυσα καλά και το έριξα και αυτό μέσα στην κατσαρόλα κούνησα την γάστρα με τα χέρια μου να πάει παντού και να πήξει η σάλτσα του.! Υ.Γ την ψίχα που έβγαλα από τα κολοκυθάκια την έτριψα στον τρίφτη την φύλαξα σε ένα σακουλάκι τροφίμων για να κάνω άλλη μέρα κολοκυθοκεφτέδες..ένα μυστικό ποτέ δεν στύβουμε το κολοκύθι πριν το φυλάξουμε στην κατάψυξη,το βάζουμε έτσι μέσα όπως είναι με τα υγρά του και το στύβουμε πριν τους φτιάξουμε,είναι τόσο ζουμεροί σαν να κόψαμε τα κολοκυθάκια εκείνη την ώρα.!

cook

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

18056961_1698666563771994_7279803993775240647_n.jpg.fe655a151c07b58cf237ab289dcc20d9.jpg18057771_1698666547105329_8919046776970334340_n.jpg.a8aad1e7d141a48b315a07ee9660dab5.jpg

5ΟΟ γρ κρέας από την μεριά του λαιμού.. Κόβω σε μικρά κομμάτια 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες, 2 μεγάλες πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι. Τα βάζω στο τηγάνι χωρίς λάδι περιμένω 10-15 λεπτά να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους και να μαραθούν κρεμμύδια και πιπεριές και μετά ρίχνω το λάδι, Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μου και ψηθεί το κρέας μου σβήνω με το κρασί μου περίπου μισό ποτ του κρασιού και μόλις εξατμιστεί το κρασί μου σβήνω με τον χυμό από 2 λεμονιά. Σε 3 λεπτά σερβίρω..!! Είναι πολύ μπελαλίδικη τηγάνια δοκιμάστε την..!!

cook

18119403_1698579300447387_1753529843771755299_n.jpg.1513ca188131522d8def7bd07ff901e9.jpgΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ♥️Ενα φαγητο πολυ ιδιαιτερο στην γευση θα ελεγα και πολυ εντυπωσιακο και ιδικα για τραπεζια μιας και σημερα γιορταζω,ειχα να το κανω πολυ καιρο και ιδου ..μπορειτε να παρετε την συνταγη μου

ΥΛΙΚΑ 1 Κιλο μοσχαρακι στηθος Ενα κομματι τυρι γκουντα Μελιτζανες κατα βουληση 2 Κρεμμυδια 2 Σκελιδες σκορδο Σαλτσα κατα προτιμηση σπιτικη 1Κουταλια μπελτε Λιγο κρασι Αλατι και πιπερι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρωτα κοψτε τις μελιτζανες στην μεση,και λιγο απο κατω για να πατανε ωραια μεσα στο ταψι,βγαλτε την ψιχα τους απο μεσα με ενα κουταλακι και βαλτε τις σε μια λεκανη με αλατονερο για 2Ο λεπτα,ψηστε τις στο γριλ του φουρνου μεχρι να μαλακωσουν....Μαγειρεψτε το μοσχαρακι σας οπως εσεις θελετε...εγω εβαλα το κρεας μεσα στην κατσαρολα σε μπουκιτσες,εσβησα με λιγο ξυδι αφου πρωτα ηπιε τα υγρα του,εριξα λιγο λαδι και το τσιγαρισα μαζι με δυο μεγαλα κρεμμυδια,τα σκορδα και εσβησα με λιγο κρασι,τελος εριξα την σαλτα μου και το αλατοπιπερο μαζι με λιγο νερακι..εκλεισα την χυτρα μου και σε 25 ηταν ετοιμο..Γεμισα τις μελιτζανες με το κρεας και την σαλτσα του κρεατος και εβαλα και τρεις κυβους τυρι γκουντα μεσα στην καθε μελιτζανα...τελος εριξα και απο πανω τυρακι τριμμενο...επισης ριχνουμε και την υπολοιποι σαλτσα μας μεσα στο ταψι και ψηνουμε στον φουρνο στους 22Ο μεχρι να ροδισει και να γινει το φαγητο μας και να δεσει η σαλτσουλα μας..σερβιρουμε και απολαμβανουμε..!!

 

cook

18057755_1697642263874424_4270453132420686779_n.jpg.cb09c4d90bf579e8faf8881d98e08c2c.jpg

ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ..!!

Το μυστικο μου για τα ωραιοτερα καλαμαρακια ειναι οτι ριχνω μαγειρικη σοδα επανω για 2Ο λεπτα μια κοφτη κουταλια της σουπας...δεν ξεπλενω,τα κανει πολυ μαλακα ετσι..Τα εχω αλευρωσει με κιτρινο σταρενιο αλευρι που τα κανει πολυ πολυ τραγανα και τα εχω τηγανισει μεσα σε κατσαρολακι με μπολικο λαδι αραβοσιτελαιο.!!

cook

ΤΣΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ

18057054_1697631857208798_3167705466267170102_n.jpg.1ae0e45364b0db287d0415a115f2ade6.jpg18057991_1697631730542144_6879729751384088408_n.jpg.982ac395aa34966979acc486d689c574.jpg

ΤΣΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ 1 Συκωταρια αρνισια 4 Σκεπες μεγαλες 1 Ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια 2 Μεγαλα ξερα κρεμμυδια Μισο ματσακι μαιντανο Μισο ματσακι ανηθο Αλατι πιπερι Μια κουταλια της σουπας βουτυρο Μισο ποτηρι του κρασιου κρασι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρωτα αχνισα και εκοψα μικρα κομματακια στην συκωταρια Μετα μεσα σε ενα τηγανι εριξα το βουτυρο και τσιγαρισα τα κρεμμυδια καλα..εριξα και τα συκωτακια τα αφησα 1Ο λεπτα και τα εσβησα με το κρασι,τελος εριξα τον ανηθο κ τον μαιντανο λιγο αλατι και πιπερι, αφησα αλλα 1Ο λεπτα ...Με ενα κουταλι γεμισα με μειγμα απο τα κομματια συκωτιων την σκεπη και τα εψησα για 2Ο λεπτα στο γκριλ του φουρνου...μπορειτε να τα βαλετε και στην καταψυξη και να βγαζετε 2 ωρες πριν τα ψησετε..Η σκεπη για να σας ανοιξει πολυ καλα μπορειτε να την βουτηξετε μεσα σε ενα μπολ με ζεστο νερο..!!

×
×
  • Create New...