Jump to content
  • καταχωρήσεις
    292
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    37.284

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Oι συνταγές της Γωγω Σαμίου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

17155930_1485281204825066_3292416702597950089_n.jpg.87d152c32efc523f2e38b7fae6902d39.jpg

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 
 ΥΛΙΚΑ

1 κιλο σουπιες 
3 κρεμμυδια 
2 σκ σκορδο 
4 πατατες 
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι 
1 κρασοποτηρο λαδι 
Χυμο απο δυο λεμονια 
2 κοφτες κουτ της σουπας κον φλαουρ 
Αλατι,πιπερι 
Φρεσκια ριγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε πρωτα στην κατσαρολα τις σουπιες να απορροφησουν τα υγρα τους,μολις στεγνωσουν ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, το καροτο σε φετες τις πατατες, το σκορδο, το αλατι, το πιπερι, την φρεσκια ριγανη...Μολις παρουν λιγο χρωμα ανακατευουμε και σβηνουμε με το κρασι... Μολις εξατμιστει το κρασι ριχνουμε 3 ποτηρια νερο και σκεπαζουμε...Βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο.. σε χυτρα 25 λεπτα, σε κατσαρολα 45 δεν θελουμε πολλα υγρα μεσα στην κατσαρολα μας...Μολις ειναι ετοιμο περνουμε τον χυμο απο 1,1/2 με 2 λεμονια και ανακατευουμε με τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ, ριχνουμε στην κατσαρολα, κουναμε την κατσαρολα να παει παντου και μολις παρει μια βραση η σαλτσα σβηνουμε και σερβιρουμε..!!Φοβερο φαγητο ..!!

cook

17103415_1676458252659492_5586723557579756349_n.jpg.2f80b9fac4db5cc11947476fe305fb1c.jpg

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Υλικα 2 κουτ της σουπας γεματες λευκο ταραμα 2 μεγ παταtες βρασμενες 1 μεγ κρεμμυδι μισο ποτ του νερου λαδι χυμο απο δυο λεμονια Εκτελεση Στο μπεντερ ριχνω πρωτα το λαδι μαζι με το κρεμμυδι και κοβω,στην συνεχεια ριχνω και τον ταραμα, συνεχιζω το χτυπημα ριχνω το λεμονι και τελος τις πατατας..!!

cook

58bbb6a404b66_17098166_1676406135998037_2115448098357833292_n(1).jpg.4787acffc2335f27db91e5570991b5e0.jpg

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ΑΛΛΙΩΣ στο φουρνο ΥΛΙΚΑ 1 Κιλο μελιτζανες 5 μεγαλα κρεμμυδια 3 ντοματες 2 σκ σκορδο μαιντανο,αλατι πιπερι,σαλτσα,λαδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Kοβω την μελιτζανα να γινει σαν μια βαρκουλα, αδειαζω την ψιχα με ενα κουταλακι,τις βαζω σε αλατονερο για μιση ωρα,Τελος τις ψηνω σε ενα ταψι πανω σε λαδοκολλα με αλατι χωρις ιχνος απο λαδι και στο γκριλ του φουρνου μεχρι να μαλακωσουν και να ροδισουν!!Σε τηγανι βαζω λιγο λαδι, κοβω ροδελες τα κρεμμυδια και λεπτες φετουλες τις ντοματες τσιγαριζω καλα ριχνω το ψιλοκομμενο σκορδο τον μαιντανο το αλατι ,το πιπερι μου, και δυο κουτακιες απο την σπιτικη μου σαλτσα!!Γεμιζω τις μελιτζανες βαρκουλες, βαζω στο πυρεξ και ριχνω 5,6 κουταλιες της σουπας μαζι με λιγο νερακι απο την σπιτικη μου σαλτσα και τυρακι το νηστισιμο απο πανω και ψηνω μεχρι να ροδισουν κ να δεσει η σαλτσα μου στους 18ο!! Κολαση το φαγακι μου σημερα.......!!

cook

16997886_1675517592753558_8322566652589823805_n.thumb.jpg.3c980918f4820e8f4d98be79dc494c91.jpg

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ..!!

Υλικά 1 κούπα λάδι ελαφρύ 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 2 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα κόκκινη ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κούπα του τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα; 1 κουβερτούρα για την επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε σε μίξερ το λάδι με την ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό το ξύσμα το αλεύρι,ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας,ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα..ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο, στις αντιστάσεις,για 45 5Ο λεπτά στους 18Ο, έως ότου βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας και αυτό βγαίνει στεγνό κ καθαρό!τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και ρίχνουμε από πάνω..περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

cook

17022280_1675517112753606_2999144701116543975_n.jpg.398e6948c45d76a1fe549f63e3869851.jpg

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ...!!!

Υλικα Μισο κιλο αγκιναρες 25Ο γρ αρακα 2 πατατες 2 μεγ κρεμμυδια 3 καροτα Ανηθο 1 κνορ λαχανικων Λαδι, 1 λεμονι, 2 κ της σουπας κον φλαουρ Αλατι, και πιπερι. Εκτελεση Ριχνω το λαδι στην κατσαρολα, τα κρεμμυδια ολα τα υπολοιπα μεσα και τα τσιγαριζω ολα μαζι,ριχνω τον ανηθο το αλατι ,το πιπερι, νερακι να βραση το φαγητο,τελος οταν ειναι ετοιμο ανακατευω τον χυμο λεμονιου με το κον φλαουρ και λιγο νερακι αν χρειαστει,ριχνω και πηζω την σαλτσα μου..!!

 

 

cook

58bbb382d7f34_16998840_1675722142733103_5790247909591046736_n(1).thumb.jpg.6cf507217fd785d538a90aa08aa0bcf0.jpg58bbb3872ce28_17021574_1675722099399774_4698980067182516516_n(1).jpg.b3e18125e4dade417f78c33cf22543ad.jpg

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΑΦΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ Κ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικα 1/2 φλ. σπορελαιο 3/4 φλ. χυμο από φρεσκο πορτοκαλι 1/4 φλ. νερο 2 κ.σ. κονιακ 2 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φλ. μαύρη ζαχαρη 1 κ. γ. κανελα 1/4 κ.γ. μοσχοκαρυδο 1/4 κ.γ. γαρυφαλλο 1 κ.σ. σοδα μαγειρική ξύσμα απο ενα πορτοκαλι 1 φλ. σταγονες κουβερτουρας 1 φλ. καρυδι ψιλοκομμενο Χτυπαμε το λαδι τον χυμο,ριχνουμε την ζαχαρη κ ολα τα υπολοιπα και τα ανακατευουμε ολα μαζι βαζουμε καρυδια σταφιδες σταγονες σοκολατας .. Βαζουμε λογο αλεύρι στην βορμα κ λαδι κ ψηνουμε για 45 λεπτά 180 βαθμούς βαουμε τ μαχαιρι να δουμε αν ειναι ετοιμο η θελει κ αλλο..!!συνταγη Αργυρως

cook

Πιτσες

58b05d638c986_16865155_1474616792558174_7533560521875957085_n(1).jpg.ea30b61923a81e1f094273912c2bb697.jpg16864923_1474618542557999_5760351965117226101_n.jpg.6641b24670b93d91a96e7763ccf9c086.jpg

Να και δυο πίτσες που ψήνονται..Η μια πολύ Special και η άλλη μαργαρίτα για μένα..!! 
 Υλικα 
 500γρ αλεύρι
300γρ χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το ζυμαράκι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.!!Γεμίζουμε με ότι θέλουμε..η σάλτσα μου είναι σπιτική και εχω προσθέσει στο βράσιμο βασιλικό,αλάτι κ πιπέρι..!!

cook

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ.

16939482_1473801545973032_1474501050165513034_n.jpg.ec20218d0e98346a3a797dcd94438dca.jpg

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ.!!! Αφηνουμε τις μελιτζανες στο νερο με αλατι περιπου 20 λεπτα για να ξεπικρισουν και να μην απορροφουν λαδι ,τις περναμε απο το τηγανι να ροδοκοκκινισουν μαζι με πατατουλες αν θελετε...σε ενα ταψι κοβουμε αρκετα κρεμμυδια 3-4 μεγαλα βαζουμε και ανακατευουμε ολα μαζι ριχνουμε μια κνορ μοσχαρισια, 3 δαφνοφυλλα, 3-4 μπαχαρια, 2 σκελιδες σκορδο, αλατι πιπερι σαλτσα και ψηνουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισει και να δεσει η σαλτσα μας..!!

cook

NTOMATOΚΕΦΤΕΔΕΣ

16831196_1470971216256065_682174755494870396_n.jpg.d54ad865ebc9093b9f4d0349cd88abbb.jpg

NTOMATOΚΕΦΤΕΔΕΣ..!! ΥΛΙΚΑ 6 Ντοματες ωριμες ψιλοκομμενες σε κυβακια με την φλουδα τους,2 κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα,δυοσμο,θυμαρι,βασιλικο, αλατι,πιπερι,2σκελ σκορδο λιωμενες,2κουτ του γλυκου μπεικιν παουντερ,αλευρι για ολες τις χρησεις οσο παρει..... !! Ριχνουμε σε μπολ ολα τα υλικα ξεκινωντας απο τις ντοματες,κρεμμυδια σκορδο αρωματικα, μπεικιν, προσθετουμε το αλευρι σε δοσεις οσο χρειαστει θελουμε ενα μιγμα που να πλαθεται. Ζεσταινουμε μπολικολαδι και τηγανιζουμε ,βγαζουμε τους ντοματοκεφτεδες και τους βαζουμε πανω σε χαρτι κουζινας να στραγγισουν, τους σερβιρουμε ζεστους..!!

 

cook

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

16830622_1468770696476117_6843266167593382449_n.jpg.2e49904113bbf344af6c4ddac79d84ca.jpg16806676_1468770926476094_38964028742500991_n.jpg.91236fbf53afd52550eee2469bcbfa83.jpg16649215_1468770819809438_2684930048101162097_n.jpg.7500b8214accc1af3964426fba260162.jpg16806900_1468771033142750_8729423062725433156_n.jpg.1d9ac00a0f6cf728b765f89027a77937.jpg16830870_1468771143142739_4007484456275271949_n.jpg.fceb2a81091b9a08ad0c955423dace1c.jpg

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλο πρασα 
6ΟΟ γρ κιμα μοσχαρισιο ελια 
Λιγες πατατες για την βαση του ταψιου 
1 Μεγαλο κρεμμυδι 
1 Κουτ σουπας μπελτε..4 κουτ σουπας σπιτικη σαλτσα 
Τυρι γκουτα για το πασπαλισμα, αλατι, πιπερι,μαιντανο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

3 Κουπες φρεσκο γαλα 
1 Κουτ της σουπας καλα γεματη βουτυρο 
5 Κουτ σουπας καλα γεματες αλευρι 
Μιση κουπα σκληρο τυρι Δανιας 
Αλατι,μοσχοκαρυδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε πρωτα σκετο τον κιμα στην κατσαρολα να φυγουν ολα τα ζουμια του,σβηνουμε με λιγο ξυδι για να σπασουν οι μυρωδιες του,ριχνουμε το λαδι, ψιλοκομενο το κρεμμυδι, την σαλτσα τον μπελτε,το αλατι το πιπερι,και λιγο νερο....εχουμε κοψει τα πρασα μας απο πριν και ριχνουμε και αυτα μεσα στον κιμα,βραζουμε μεχρι να γινει σχεδον το φαγητο δλδ να κραταει λιγο...σε ενα πυρεξ βαζουμε φετες απο πατατες στην βαση του,ριχνουμε πανω τον κιμα με τα πρασα και στην συνεχεια την κρεμα μπεσαμελ που την εχουμε φτιαξει σε ενα κατσρολακι πρωτα ριχνουμε το βουτυρο μετα το γαλα..παιρνουμε μιση κουπα απο το καυτο μας γαλα και διαλυουμε μεσα το αλευρι μας,ριχνουμε στην καταρολα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα,προσθετουμε και την κουπα με το τυρακι μας το μοσχοκαρυδο,και πολυ λιγο αλατι αλατι αφου πρωτα δωκιμασουμε την κρεμα μπεσαμελ γιατι ειναι το τυρι μεσα,Τελος ριχνουμε την μπεσαμελ απο πανω στο πυρεξ πασπαλιζουμε με τυρι γκουντα και ψηνουμε στους 2ΟΟ μεχρι να ψηθει το φαγητο..!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

cook

TA ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ

58a557dbda744_16729384_1465958393424014_8530768796970197575_n(1).jpg.2d27342444badf843cd3f4d878332ed6.jpg16730620_1465956953424158_882028571777500726_n.jpg.76f28cf5d2dac9c10cc91bd6845f86dc.jpg16711635_1465957710090749_2229331312941892639_n.jpg.4fffe7181ab62d9b880b130eac24c621.jpg

TA ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 αυγο

μισή πλακα βιταμ

1 κουπα ζάχαρη αχνη

μισό ποτήρι κορν φλαουρ

2 κ.γ. μπεικιν παουντερ

1 βανιλια

1 1/2 κούπα αλευρι για ολες τις χρησεις

2 κ.σ. λαδι ελαφρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε με μιξερ το αυγο, βουτυρο, ζαχαρη, ριχνουμε ολα τα υπολοιπα και ζυμωνουμε με τα χερια, θελουμε μια ζυμη μαλακη, Σε περιπτωση που δεν ειναι και τριβεται η ειναι σκληρη και μονο τοτε ριχνουμε τις 2 κουταλιες λαδι μεσα, διαφορετικα δεν χρειαζεται λαδι. Παιρνουμε ζυμη τοσο οσο ενα καρυδι πλαθουμε μακροστενο το δαχτυλο βαζουμε το αμυγδαλο για νυχι και σχεδιαζουμε με οδοντογλυφιδα τις ζαρες των δαχτυλων οπως και στις φωτογραφιες. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο σε αντιστασεις στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτα αφηνουμε να κρυωσουν και ειναι ετοιμα.τα παιδακια θα χαρουν πολυ με αυτα τα μπισκοτακια

 

cook

16730542_1465066833513170_1029826825691923269_n.jpg.8d9642fbabd3301b6e081c40a978d9b2.jpg16729431_1465067023513151_2308578001653871190_n.jpg.81f42b3e93bb20014d67e373d317e7ac.jpg

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

1Κιλο κιμα μοσχαρισιο ελια ...2 αυγα.. 1Ο φρυγανιες μουσκεμενες... μια κουπα σκληρο τυρι Δανιας ..2 κρεμμυδια...2 σκελιδες σκορδο...δυοσμο..μαιντανο..φρεσκια ριγανη...αλατι...πιπερι.... χυμο απο δυο λεμονια... λαδι.!!... Εκτελεση

Την διαφορα την κανει το τυρακι που εχω τριψει μεσα, βαζω μια κουπα τριμμενο τυρι αλλα το σκληρο Δανιας Εχω δοκιμασει και με αλλα τυρια αλλα σαν και αυτο το τυρι που βαζω δεν υπαρχει η γευση του, Και τα 2 αυγα που βαζω στο μιγμα βοηθαει να ειναι πολυ αφρατα Μουσκευω την φρυγανια ριχνω τα μυρωδικα ανακατευω ολα μαζι ριχνω το λεμονι βαζω τις πατατες και ψηνω μεχρι να ροδισει το φαγητο!!

cook

16681897_1465032680183252_7354830874599466325_n.jpg.ef59ff939861191010b326272a4cbc99.jpg

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!

2 Αυγα 
 1/2 κουπα ζαχαρη 
 1κουπα γαλα 
 1/2 κουπα λαδι ελαφρυ 
2 κουπες αλευρι φαρινα 
1πακ μπεικιν. 1 βανιλια

Για την επικαλυψη 1κουτι γλασο σοκολατας ετοιμο!!

χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη καλα στο μιξερ, ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τελος το αλευρι, βουτυρωνουμε ενα τετραγονο μικρο ταψακι η ενα τσερκι και ψηνουμε στους 180 για 50 λεπτα,κανουμε τρυπες απο πανω στο κεικ μας με τον πλαστη μας η με οτι αλλο εχουμε, ζεστενουμε απαλα το γλασο σε ενα κατσαρολακι, με κουταλι γεμιζουμε πρωτα μεσα τις τρυπες με την σοκολατα για να περασει μεσα και μετα ριχνουμε το υπολοιπο απο πανω και το καλυπτουμε ολο..πασπαλιζουμε αν θελουμε με ινδοκαρυδο η τρουφα σοκολατας και αφηνουμε να κρυωση το γλασο σοκολατας..!!!το κεικ αυτο παραμενει υγρο μεσα απο την σοκολατα

16708590_1465030683516785_1208802566285130569_n.jpg

cook

ΕΛΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

16508315_1666117723693545_6823194367335255753_n.jpg.f357b5a842ba3529deb5b8dc8cbd0237.jpg16508832_1666117793693538_789872230005764583_n.jpg.af5ea1d92a500695dee356931e7a3e4d.jpg16427353_1666117693693548_1257662361710145924_n.jpg.36ddf5613b549693964933c8898f77f0.jpg

Το φαγακι του φτωχου Ευκολο,γρηγορο, πεντανοστιμο!! συνταγη απο την κατοχη που μου την εχει μαθει ο πατερας μου. ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ.Κοβουμε 5-6 κρεμμυδια σε ροδελες στο τηγανι,αφηνουμε να μαραθουν και να ροδισουν καλα, ριχνουμε λαδι τσιγαριζουμε μεχρι να παρουν καλο χρωμα ξανθο,ριχνουμε αλατι πιπερι 2-3 δαφνοφυλλα 3-4 μπαχαρια μια κουταλια σουπας μπελτε σαλτσα πουμαρο νερακι και ελιες τις μαυρες τις ζαρωτες, [θρουμπες] Αφηνουμε περιπου ενα τεταρτο,ανακατευουμε ανα διαστηματα αν χρειαστει συμπληρωνουμε λιγο νερακι,σβηνουμε οταν δεσει η σαλτσα....Δεν υπαρχει η γευση του δοκιμαστε το.!! Ταιριαζουν πολυ οι τηγανιτες πατατες..!!

cook

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

16406782_1665582907080360_5792415660024810291_n.jpg.ebad56695ca90561689fcaf88deb90c6.jpg

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ Mισο λαχανο 1κουπα ρυζι, εγω βαζω κιτρινο 2 μεγαλα κρεμμυδια 2πρασα 1καροτο 3 κυταλιες της σουπας καλα γεματες σπιτι σαλτσα η αλλιως του εμποριου 1 ντοματα λιγο σελινο 1 λεμονι αλατι .πιπερι λαδακι και νερακι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρολα ριχνω το λαδι..τσιγαριζω καλα τα κρεμμυδια πρασα και καροτο,ριχνω το λαχανο σε μικρα κομματια ανακατευω να τσιγαριστουν και να μαραθουν καλα,ριχνω το σελινο την ντοματα την σαλτσα το λεμονι το ρυζι το αλατι το πιπερι και 2 κουπες νερακι σιγοβραζω μεχρι να γινει το φαγητο..!!

cook

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

16298612_1664095967229054_1868959545516172214_n.jpg

1Ο Μεγαλα πορτοκαλια 1 Μεγαλο κοκκινο μηλο 1,2 εναμιση πακετο ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Έτριψα τα πορτοκαλια ελαφρα να φυγει το κιτρινο τους απο εξω και τα εβρασα ολοκληρα 2 φορες απο 5 λεπτα και πεταξα τα νερα τους.. στην συνεχεια τα εκοψα κομματια προσεχα μην εχει κανενα κουκουτσι μεσα να το βγαλω,Τα εκοψα στο μπλεντερ μαζι με το μηλο και τα εβαλα στην κατσαρολα μαζι με την ζαχαρη..αν χρειαστει ξαφριζουμε....Σε χαμηλη φωτια και ανακατευα σχεδον συνεχεια εγινε η μαρμελαδα ηρθε και εδεσε...μετα με το μουλτι μου την εκοψα παλι και ηρθε και εγινε σαν κρεμα οπως του εμποριου...αν δεν εχετε μουλτι μπορειτε να την ξαναβαλετε και να την κοψετε στο μπλεντερ...Το μημο λειτουργει σας συντηρητικο και σπαει και το σκετο πορτοκαλι και δινει περισσοτερη γευση.....τελος αποστειρωσα τα βαζα με τα καπακια σε μια κατσαρολα με καυτο νερο και εκλεισα σφιχτα..!!

cook

12932917_1557664084538910_8441289122330613712_n.jpg12961645_1557664064538912_65766018100336342_n.jpg13015307_1557664117872240_4635277273865129400_n.jpg

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!! 2 αυγα, 2 κουπες αλευρι φαρινα, 1κουπα γαλα ,1/2 κουπα ζαχαρη, 1/2 κουπα λαδι ελαφρυ αραβοσιτελαιο,1 βανιλια, 1πακ μπεικιν..!!!Για την επικαλυψη 1κουτι γλασο σοκολατας ετοιμο..... Εκτελεση χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη καλα στο μιξερ, ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και στο τελος το αλευρι, βουτυρωνουμε ενα τετραγονο ταψακι και ψηνουμε στους 180 για 50 λεπτα,κανουμε τρυπες απο πανω στο κεικ μας με τον πλαστη μας η με οτι αλλο εχουμε, ζεστενουμε απαλα το γλασο σε ενα κατσαρολακι, με κουταλι γεμιζουμε πρωτα μεσα τις τρυπες με το γλασο μας για να περασει μεσα η σοκολατα μας και μετα ριχνουμε το υπολοιπο απο πανω απο το κεικ μας και το καλυπτουμε ολο, πασπαλιζουμε αν θελουμε με ινδοκαρυδο, το αφηνουμε να κρυωση το γλασο σοκολατας..!!!το κεικ αυτο παραμενει υγρο μεσα απο την σοκολατα

 

cook

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΡΕΠΕΣ

13178826_1568315276807124_4170780566450187641_n.jpg13233086_1568315236807128_5303948011633207600_n.jpg13226780_1568315200140465_8454346770861949997_n.jpg

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΡΕΠΕΣ

Σπιτικες κρεπες Για τον χυλό... 3 αβγά,2 ποτήρια γάλα,1 κουταλάκι αλάτι,1 κουτάλι ζάχαρη,4 κουταλιές λάδι ελαφρύ,2 ποτήρια αλέυρι,2 βανίλιες,..Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει. Με ένα φλιτζάνι ή κουτάλα βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι. Το πιάνουμε από το χερούλι και αρχίζουμε να το περιστρέφουμε κυκλικά για να απλωθεί ο χυλός. Μόλις ψηθεί από κάτω η κρέπα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε. Είτε αλμυρές είτε γλυκιές!!!Εδω η μια είναι με σοκολάτα,μπανάνα θρυμματισμενο μπισκότο με γεύση ορεο και ξηρούς καρπούς,και η άλλη κρεπ σουζετ,με ζάχαρη, σταγόνες γκραν μαρνιε, και σβησμένη με χυμό πορτοκαλιού!!

cook

FERRERO ROCHER

12987167_1557680187870633_5319104605103750736_n.jpg

FERRERO ROCHER

FERRERO ROCHER..!! ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ??? Εκτελεση Θρυμματιζουμε στο μουλτι 4 σοκοφρετες, μια κουπα καβουρδισμενα φουντουκια επισης κομμενα στο μουλτι, τα ανακατευουμε με ενα κουτι μερεντα 360γρ και μια κουβερτουρα λιωμενη, τα αφηνουμε 30 λεπτα στην καταψυξη να σφιξουν και τα πλαθουμε σε μπλακια, τα ρολαρουμε μεσα σε τριμμενο φουντουκι ανακατεμενο με μια κουταλια σουπας τριμμενη σοκοφρετα, τα βαζουμε ξανα στο ψυγειο να παγωσουν εαν θελουμε μπορουμε να βαλουμε και ενα ολοκληρο φουντουκι στην μεση,επισης αντι για σοκοφρετες μπορουμε να θρυμματισουμε ενα μικρο κουτι πουρακια Caprice..!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

cook

12974317_1557648421207143_1780512033163380328_n.jpg

ΧTΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ MAΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΑ..!!! βαζουμε το χταποδι στην κατσαρολα, το αφηνουμε να αποροφησει τα υγρα του το σβηνουμε με λιγο ξυδι,ριχνουμε μεσα 1/2 ποτ του νερου κρασι, 1/2 ποτ του νερου νερο, 1/2 ποτ του νερου λαδι, 3 δαφνοφυλα ,3-4 μπαχαρια .Το βραζουμε σε χαμηλη φωτια αν χρειαστει συμπληρωνουμε λιγο νερο, Τελος το βγαζουμε απο την φωτια αφου ειναι ετοιμο το κοβουμε κομματια ριχνουμε πανω ξυδι και ριγανη και σερβιρουμε..!!! Οσο μενει στο ψυγειο τοσο νοστιμοτερο γινεται.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

 

cook

Υλικα 1,2οο μαυρη σταφιδα 8οογρ ζαχαρη 1 κουπα νερο 4 βανιλιες Αμυγδαλακια Εκτελεση Εβαλα το σταφυλι μαζι με το νερο και την ζαχαρη να βρασει και μολις εδεσε το γλυκο εριξα τις βανιλιες και τα αμυγδαλα!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

16195323_1662213407417310_5265634524022474493_n.jpg

cook

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

Υλικα 1 Κιλο κυδωνια 7οο γρ ζαχαρη Αμυγδαλα Σταγονες λεμονιου Ανθονερο 2 κουπες νερο Εκτελεση Βαζω στην κατσαρολα το κυδωνι με την ζαχαρη και το νερο,μολις δεσει το γλυκο ριχνω σταγονες απο μισο λεμονι, τα αμυγδαλα, και το ανθονερο μισο ποτηρι του κρασιου!!Το μυστικο για να ειναι σκληρο το κυδωνι θα πρεπει τα κυδωνια να να μην ειναι ωριμα !!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

16142344_1662212417417409_5579819168021592481_n.jpg

cook

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

 

Αγιορειτικη σαλατα Υλικα 4 μελιτζανες ψημενες στο γκριλ του φουρνου 3 ψημενες πιπεριες φλωρινης και ξεφλουδισμενες 1 πρασινη πιπερια ωμη ψιλοκομμενη 2 φρεσκα κρεμμυδακια μισο καροτο τριμμενο 1 σκελιδα σκορδο μαιντανος λαδι,ξυδι και αλατι Εκτελεση Ολα μαζι ψιλοκομμενα!!Σερβιρετε παγωμενη!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

13726749_1589418618030123_2513993417237751116_n.jpg

×
×
  • Create New...