Jump to content

Οι συνταγές της Ζωής

  • καταχωρήσεις
    12
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    830

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της  Ζωής  Αθανασιάδου 

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

12096463_767521966707398_7917656852267215156_n.thumb.jpg.6350ef993365c9769b38b8b7dad4891c.jpg12047035_767521843374077_8342133956786614648_n.jpg.1ed3b822b44ff2e358cedde752c3177f.jpg

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ
1 κ.γ.μπεικιν
2-3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι
βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα
ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο γαλα
2 αυγα ελαφρως χτυπημενα
8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
1 βιταμ (250γρ.)
1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλιες
ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα
οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση
βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο
ΓΛΑΣΟ
το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα
ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ
2 ποτηρια νερο
7 κ.σ.κακαο
4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες)
2 κ.σ. βιταμ
1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1-2 βανιλιες
ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο
το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο
δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!

cook

18451464_1194610303998560_1359584428202405415_o.jpg.fddfe36a96aa0cc855fe0404aa78bfc7.jpg18422100_1194609763998614_7537067157047186067_o.jpg.e36b1fa188ee960b3630c17a21a7f239.jpg

πατσαβουροπιτα
1/2 κιλο φυλλο
1 βιταμ
5 αυγα
1/2 κιλο τυρι
1 μπουκαλακι σουρωτη
κοβεις το μισο βιταμ και το λιωνεις μεσα στο ταψι
κοβεις σε μικρα κομματακια το τυρι
παιρνεις ενα φυλλο,το ανοιγεις,σκορπας το τυρι επανω του,σουρωνεις το φυλλο και το βαζεις στην ακρη του ταψιου
συνεχιζεις με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν ολα τα φυλλα
απο πανω σκορπας παλι λιγο τριμμενο τυρακι,η,κεφαλοτυρι και το μισο λιωμενο βιταμ,που εχεις κρατησει
χτυπας 5 αυγα,ριχνεις και την σουρωτη μεσα και περιχυνεις ολα τα φυλλα απο πανω,να παει παντου
ψηνεται σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους,μεχρι να ροδοκοκκινησει

cook

αλμυρη κολοκυθοπιτα
3 κολοκυθακια στο ρεντε
1 ποτηρι σπορελαιο
1 ποτηρι αλευρι
1 φλυτζανα σχεδον γαλα
4 αυγα
1/2 κιλο τυρι
ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι......
βουτυρωνουμε το ταψι και το πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια για να μη κολλησει
εριξα και λιγο μαυρο σουσαμακι απο πανω!!!!!!!

18341646_1193940130732244_7077731638224351913_n.jpg

18342742_1193937890732468_8139068423880231798_n.jpg

cook

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
5 ΑΥΓΑ
3/4 ΒΙΤΑΜ
1 ΚΑΙ 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΓΑΛΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ 
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Τ'ΑΥΓΑ,ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΑΛΛΑΞ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ

ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ
2 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 
2 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΑ ΝΕΡΟ
ΝΑ ΜΗ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥ...........ΛΙΓΟ ΠΡΕΠΕΙ.............ΤΡΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΕΣΠΑΝΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ.............

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
1 ΒΑΖΑΚΙ ΜΕΡΕΝΤΑ
1/4 ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ
ΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ
ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ.......

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.........
ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ Η ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Η ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!
ΕΠ!!!!!!!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΤΣΑ........ΑΧ,ΑΧ...........
ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΚΡΥΑ,ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ,ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ,ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ...........

10390555_625656897560573_2496038268864979142_n.jpg

10891615_625659764226953_7663982227832667314_n.jpg

10885194_625664324226497_49862567532477548_n.jpg

cook

Λικερακι δυοσμος

αγαπημενο λικερακι του συζυγου ο δυοσμος!!!!!
φρεσκοτατος,μολις βγηκε,τρυφεροτατος,τον μαζεψε,τον επλυνε και αφου στραγγισε καλα,εκοψε τα φυλλαρακια και τα εβαλε στο βαζο
η υπολοιπη διαδικασια ηταν δικη μου
200γρ.δυοσμος,1 λιτρο τσιπουρο,1/2 κιλο ζαχαρη και 1κ.γ.μοσχοκαρυδο,το αφβνουμε 40 μερες σε δροσερο μερος να βγαλει το χρωμα του 

18402962_1193762930749964_1315710314210398589_n.jpg

18403318_1193764037416520_5447762148536183318_n.jpg

18446596_1193763280749929_2410309752808003205_n.jpg

18342579_1193763790749878_6229207232604645325_n.jpg

cook

παγωτο

παγωτο 

μου εμειναν 2 ωριμες μπανανες,τις ελιωσα στο μουλτι,προσθεσα 2 κουπακια στραγγιστο γιαουρτι
2 κ.σ.μελι,τα ανακατεψα καλα,εριξα και λιγες σταγονες σοκολατας......
το αφησα στην καταψυξη 2 ωρες και μετα........
το απολαυσαμε!!!!!!!!!!!!
μπορειτε και με αλλα φρουτα να το φτιαξετε

18319216_1193746134084977_7407601945392586301_o.jpg

18402942_1193746920751565_3107108155834573972_n.jpg

18446513_1193747177418206_7647974211038204125_n.jpg

cook

7694_859991957460398_4775395243794653158_n.jpg

Yλικα: 300 γρ.αλευρι 100 ml γαλα 130 ml σπορελαιο 200 γρ ζαχαρη 4 αυγα 2 βανιλιες-ι μπεικιν 1 πρεζα αλατι ξυσμα ενος λεμονιου

Για την κρεμα: 500 ml γαλα 120 γρ.ζαχαρη 60 γρ.αλευρι 4 βανιλιες 1 αυγο ξυσμα ενος λεμονιου εγω δεν βαζω αυγο και προσθετω μονο 2 βανιλιες

Εκτέλεση: Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα σε κατσαρολακι ζεσταινουμε το γαλα με το ξυσμα σε μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,με το αυγο (αν το θελετε),τις βανιλιες και τη ζαχαρη,με λιγο γαλα απο την κατσαρολα,για να γινουν μια κρεμα αδειαζουμε το μειγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πηξει αποσυρουμε απο την φωτια εγω ριχνω ολα τα υλικα μαζι και ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει,δεν μου σβωλιαζει καθολου αδειαζουμε την κρεμα σε γυαλινο μπωλ,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μη πιασει πετσα και αφηνουμε να κρυωσει σ'ενα μπωλ ανακατευουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και το αλατι για το κεικ χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τ'αυγα προσθετουμε το σπορελαιο,το ξυσμα λεμονιου και εναλλαξ το αλευρι με το γαλα,χτυπωντας ελαφρα σε ταψι28εκ.ριχνουμε το μειγμα μας τωρα παιρνουμε την κρεμα μας και με ενα κουταλι την μοιραζουμε κουταλια-κουταλια,σε ολη την επιφανεια ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο,αφηνουμε να κρυωσει καλα και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη αν θελουμε εγω ριχνω και λιγη κανελιτσα,γιατι μου αρεσει πολυ ειναι υπεροχο,μοσχοβολαει λεμονι !!!!!!!!!!! Η συνταγη ειναι της olga's cuisine

 

cook

12963618_863810540411873_48203779246030152_n.jpg

Υλικά:

3 φλυτζανια τσαγιου νερο 2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο 1 σακουλιτσα ινδοκαρυδο 1 βανιλια 1 κουβερτουρα

Εκτέλεση; βραζεις σε κατσαρολα το νερο με τη ζαχαρη,προσθετεις το σιμιγδαλι,το ινδοκαρυδο και την βανιλια,ανακατευοντας συνεχεια,να μη σβωλιασει και για να ενσωματωθουν ολα τα υλικα το αδειαζεις σε φορμα και αφου κρυωσει το γαρνιρεις με κουβερτουρα,λιωμενη σε μπαιν-μαρι..

 

cook

Ελιοπιτάκια (Νηστίσιμα)

13001102_863827100410217_7578744471593422700_n.jpg

Yλικα: 2 και 1/2 κουπες αλευρι 1 μπεικιν 1/2 κουταλακι αλατι 1/3 της κουπας λαδι νερο οσο σηκωσει (περιπου 1 κουπα) δεν θελει και πολυ ζυμωμα τα ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα

Γέμιση: 2 κ.σ.λαδι 1 ξερο κρεμμυδι 2-3 φρεσκα κρεμμυδακια 300γρ. ελιες κομμενες 1 κ.γ. δυοσμο 1 κ.γ. ριγανη 1/2 κ.γ. κολιανδρο λιγο πιπέρι

Εκτέλεση: Τα σωταρουμε σε τηγανι να μαραθουν ολα τα υλικα,προσθετουμε τις εληες και τα μπαχαρικα τα αφηνουμε να κρυωσουν..ετοιμαζουμε την ζυμη μας την χωριζουμε σε 4 ισα μερη και ανοιγουμε ενα -ενα σε στρογγυλο φυλλο...αυτο το χωριζουμε στα 8 και βαζουμε γεμιση στο καθε ενα και τυλιγουμε οπως τα κρουασαν,τ'αλειφουμε με λαδακι,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι..και τα ψηνουμε για μιση ωρα στους 180 βαθμους Γινονται 32 κομματια!!!!!

cook

12993568_868992983226962_8286374333998766254_n.jpg12998740_868992513227009_2910859162548667429_n.jpg

σοκολατενιος κορμος (με 4 υλικα)
υλικα
1 βιταμ
1 ζαχαρουχο γαλα
8 κ.σ. κακαο
2-2 και 1/2 πακετο μπισκοτα
εκτελεση
βαζουμε τα υλικα στην κατσαρολα
τα λιωνουμε
κατεβαζουμε απο την φωτια
αφηνουμε να κρυωσει
μετα προσθετουμε τα μπισκοτα
το βαζουμε σε φορμα
διατηρειται στο ψυγειο

cook

Σοκολατένιο Κέϊκ Μήλου

13010818_868970199895907_2653810892647445752_n.jpg13015429_868969216562672_8180974344031973513_n.jpg

Σοκολατένιο Κέϊκ Μήλου

ΥΛΙΚΑ: 1 φλυτζανι βουτυρο 2 φλυτζανια ζαχαρη 3 αυγα 1/2 φλυτζανι νερο 2 και 1/2 φλυτζανι αλευρι 2 κ.σ.κακαο 1 κ.γ.κανελα 1/2 κ.γ.μοσχοκαρυδο 2 φλυτζανια καθαρισμενα μηλα,κομμενα σε κυβακια 1 φλυτζανι κουβερτουρα κομμενη σε κυβακια,η,σταγονες μαυρης σοκολατας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη προσθετουμε τα αυγα ενα-ενα και το νερο ανακατεψτε το αλευρι,το κακαο,τη σοδα,την κανελα και το μοσχοκαρυδο προσθεστε τα στο μιγμα του βουτυρου και χτυπηστε τα...ριξτε στο μιγμα και ανακατεψτε απαλα τα κυβακια μηλου και τα κομματακια της κουβερτουρας βαλτε σε μια φορμα του κεικ και ψηστε στους 170 βαθμους για 1 ωρα και 15 λεπτα (μεχρι να ψηθει,βαζουμε ενα μαχαιρι για να δουμε αν ψηθηκε)

×