
ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
Από cook,
ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζ.τσαγιου φαριν-απ
1 κ.γ.μπεικιν
2-3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπω τ'αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ ν'αφρατεψουν,μετα το αλευρι,το μπεικιν και ανακατευω παλι
βαζω το μειγμα σένα μεγλο πυρεξ,η,στρογγυλο ταψι,στρωνω λαδοκολλα και ψηνω στους 170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα
ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο γαλα
2 αυγα ελαφρως χτυπημενα
8 κ.σ.κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια (οχι στιγμης)
1 βιταμ (250γρ.)
1 και 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλιες
ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν,ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα
οταν γινει το πατεσπανι,το αναποδογυριζω,βγαζω την λαδοκολλα και το χωριζω οριζοντιως στη μεση
βαζω το μισο στην πιατελα μου,ριχνω την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο
ΓΛΑΣΟ
το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το πατεσπανι με την κρεμα
ΥΛΙΚΑ ΓΛΑΣΟΥ
2 ποτηρια νερο
7 κ.σ.κακαο
4 κ.σ.ανθος αραβοσιτου βανιλια (κοφτες)
2 κ.σ. βιταμ
1 και 1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1-2 βανιλιες
ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν και το ριχνω καφτο στο γλυκο
το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο
δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!!!!!!!!
- Διαβάστε περισσότερα ...
-
- 0 σχόλια
- 539 εμφανίσεις